Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,110   +0,216   (+4,41%) Dagrange 4,910 - 5,145 308.757   Gem. (3M) 319,8K

TomTom juli 2024

674 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 xof 20 juli 2024 13:17
    quote:

    ketchup schreef op 19 juli 2024 20:34:

    [...]

    Neen, een benadering voor een interesse tot overname dienen ze te melden
    HG zal nooit dat risico nemen dit niet te melden
    Dat een benadering liever vriendschappelijk gaat dan vijandig moge duidelijk zijn, maar HG zal het melden

    Daarom zie je soms als de potentiële koper een negatieve reactie krijgt of geschoffeerd gaat worden, dat de koper een tender afroept aan aandeelhouders dat ze bereid zijn X prijs te betalen en dan is het hek van de dam en kan HG beter direct op wereld zeilreis gaan of de freefloat aandeelhouders weten hem te vinden

    Stel je eens voor een koper maakt bekend bij een aandeel dat @ 5 euro noteert ze bereid zijn in een tender 8 euro te betalen
    Dan leveren iedereen behalve wellicht de founders hun aandelen aan en dan zit HG niet met muppets on board die niks mogen , maar met een kaper die 40% van de aandelen heeft
    Stel dat MSFT een call optie heeft als voorwaarde in commercieel contract.

    Ze leveren immers ook data en AI, tegelijkertijd worden geen details bekend gemaakt ivm concurrentie.

    Ik ben er niet zeker van of HG inbound interesse deelt, hij is een sphinx en niet transparrante ex bankier. Ik vertrouw hem niet meer sinds de STL actie.

    Wie heeft trouwens voor 38mln aandelen geleverd uit >5% aandeelhouders?
  2. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 13:19
    quote:

    win some... schreef op 20 juli 2024 12:13:

    [...]

    Er wordt al sinds 2016 met Microsoft samengewerkt.
    www.tomtom.com/newsroom/press-release...

    De samenwerking is sindsdien regelmatig uitgebreid. En Microsoft Azure heeft sindsdien jaarlijkse groeipercentages van 30-50 % gekend.

    Wat is het resultaat voor TT? In 2017 was de Enterprise-omzet 138 mio, in 2023 was het 148 mio. Microsoft lijkt in ieder geval een stuk slimmer te zijn dan Goddijn en co.
    Bovendien presteert het aandeel Microsoft ook beduidend beter in vergelijking met het koersverloop van TomTom.

    Vanaf 2016 heeft een investering in Microsoft een rendement opgeleverd van 827%.
    Vanaf 2016 heeft een investering in TomTom een negatief rendement van -/- 47,5%

    Plaatje laat het duidelijk zien.

    (plaatje)
  3. forum rang 8 Wereldbelegger 20 juli 2024 13:23
    quote:

    JustRevisited schreef op 20 juli 2024 11:52:

    [...]

    Nee, dit wist TT natuurlijk al. TT meldde lagere verwachtingscijfers bij sommige klanten is verwerkt in de outlook. Het is trouwens niet allemaal slecht in de EV-markt, BMW gaat heel goed, ten koste van luxemerken als Audi. Het gaat er net om of je het juiste aanbod hebt.

    electrek.co/2024/07/10/bmw-outpaces-l...
    Dat TT zijn outlook heeft bijgesteld is uiteraard niet alleen om de verwachtingen van Volkswagen. Wat ik denk/verwacht is wanneer Volkswagen op 1 aug slechte cijfers en/of getemperde outlook afgeeft en de hoogte van de kosten voor de afbouw van de Audi EV fabriek in België bekend maakt, dat beleggers in TomTom wederom zullen schrikken en aandelen TT gaan verkopen.

    Het zijn optellingen die de belegger tot zich neemt.
    Autoproductie - autoverkoop - vertraging EVproductie in Europa - EV verkoop - 'invasie' van Chinese auto's - wachten op goedkopere EV's.

    Europa heeft het dit eerste halfjaar geplust in autoverkoop, maar nog min18% in vergelijking met pre-covid. Er moet nog heel wat gebeuren voordat de autoindustrie weer booming wordt.
  4. forum rang 4 xof 20 juli 2024 13:38
    Even iets anders......

    Ik vind de gang van zaken mbt STL inkoop van aandelen op zn minst verdacht, er zijn immers buiten de beurs voor 38mln aandelen ingekocht, ondrling afgestemd, corinne, harold en alain zitten nog in het beslissers gremium en mngt.

    Zij acteren samen "in concert", voor AFM toch een red flag.

    Deze link vond ik van SEVA bij PNL

    Ik zou willen dat AFM gelijkheid van kennis afdwingt en intenties boven tafel krijgt.

    Huidige koers lijkt bewust laag gehouden. Stinkzooitje.

    www.afm.nl/nl-nl/sector/effectenuitge...
  5. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 14:41
    quote:

    xof schreef op 20 juli 2024 13:42:

    Zie onder verplicht bod "acting in concert"
    "Acting in concert" verwijst naar een situatie waarin meerdere partijen samenwerken met het oog op het verwerven of uitoefenen van zeggenschap over een vennootschap. Dit kan bijvoorbeeld door onderling overleg of afspraken over stemgedrag tijdens aandeelhoudersvergaderingen.

    De Wft bevat regels voor onder andere openbaarbaking van de zeggenschap en biedplicht;
    De AFM houd toezicht op de naleving van de Wft en zorgt ervoor dat beleggers goed geinformeerd en beschermd worden..

    Indien partijen "acting in concert" zijn, moet hun gezamenlijke belang worden gemeld. Dit zorgt ervoor dat de markt op de hoogte is van potentiële wijzigingen in de zeggenschapsstructuur.

    Ook bestaat er een biedplicht, die zegt dat wanneer partijen die "äcting in concert" zijn een gezamelijk belang van 30% of meer in een aandeel hebben, verplicht worden om een openbaar bod op alle uitstaande aandelen uit te brengen.

    De AFM zal beoordelen of er sprake is van "acting in concert" op basis van de samenwerking en afspraken tussen de founders. Als de AFM oordeelt dat dit het geval is, kunnen de regels rondom biedplicht van toepassing zijn. Echter hebben de founders geen bod hoeven uitbrengen, dus tot dusver is de beoordeling van de AFM dat de founder niet in onderling overleg handelen.

    Echter, aangezien een van de founders ook de CEO is, moeten er adequate waarborgen zijn om belangenconflicten te vermijden. Dit kan bijvoorbeeld door onafhankelijke commissarissen bij het proces te betrekken.

    Er zijn dan ook naar mijn weten geen afspraken zijn over gezamenlijk stemgedrag of coördinatie van beleid.

    Maar toen kwam de aandeleninkoop voor schrap ter waarde van 50 miljoen. Hierdoor is het belang van de founders en TomTom gestegen tot boven de >50%. Noemenswaardig om te vermelden is dat de CEO van TomTom 1 van de 4 founders is. Naar mijn eigen interpretatie is het onmogelijk om de rol van grootaandeelhouder en CEO te scheiden, en in zijn rol als CEO ook niet denkt aan het belang van de founders op de eerste plaats, en de overige aandeelhouders op de 2e plaats, maar daar denkt de AFM kennelijk anders over.

    De vraag is of de aandeleninkoop strategisch is ingezet om het gezamenlijke belang van de founders boven de 50% te brengen, wat op een poging tot gecoördineerde controle kan duiden.

    Daar zal echt een expert of jurist in de arm moeten nemen om dit uit te zoeken. Denk dat de VEB dan het juiste startpunt zou zijn?
  6. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 15:12
    quote:

    xof schreef op 20 juli 2024 13:38:

    Even iets anders......

    Ik vind de gang van zaken mbt STL inkoop van aandelen op zn minst verdacht, er zijn immers buiten de beurs voor 38mln aandelen ingekocht, ondrling afgestemd, corinne, harold en alain zitten nog in het beslissers gremium en mngt.

    Zij acteren samen "in concert", voor AFM toch een red flag. Deze link vond ik van SEVA bij PNL

    Ik zou willen dat AFM gelijkheid van kennis afdwingt en intenties boven tafel krijgt. Huidige koers lijkt bewust laag gehouden. Stinkzooitje.

    www.afm.nl/nl-nl/sector/effectenuitge...
    Dit staat op de site van de AFM:

    Verplicht bod

    Een ieder die – al dan niet tezamen met anderen ('acting in concert') – ten minste 30% van de stemrechten in een algemene vergadering van aandeelhouders kan uitoefenen, is verplicht een openbaar bod uit te brengen op alle overige aandelen.

    Als de 30%-houder desalniettemin geen bod uitbrengt, kan hij daartoe door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam verplicht worden. De Ondernemingskamer stelt een verplichting tot het uitbrengen van een bod alleen vast wanneer aandeelhouders of de doelvennootschap daarom verzocht hebben. De AFM heeft geen mogelijkheid een hiervoor bedoeld verzoek bij de Ondernemingskamer te doen.


    De aandeleninkoop door TomTom, die resulteert in een stijging van het gezamenlijke belang van de founders en TomTom van ~45% naar 49,3%, kan inderdaad door de AFM worden onderzocht op mogelijke "acting in concert". Vooral omdat een van de founders ook de CEO is, kan dit worden gezien als een strategische beslissing om de controle van de founders te versterken.

    Weet niet wat er voor nodig is om op deugelijke manier een onderzoek te starten of de founders en TomTom - waarvan de CEO 1 van de 4 founders is, en nr. #2 van de founders ook een actieve rol heeft binnen TomTom - inderdaad acting in concert zijn.

    Is er een manier om dit aan te tonen? Want in dat geval is de biedplicht van toepassing.

    corporate.tomtom.com/investors/shareh...

    Frappant detail is dat na de schrap ergens in augustus het belang van de founders met 49,7% net onder de 50% grens blijft, misschien dat dit nog relevant is?

    Is er een manier om acting in concert aan te tonen? Want in dat geval is de biedplicht van toepassing.
  7. forum rang 4 GLMF 20 juli 2024 15:32
    www. technologyrecord.com

    TomTom’s maps and traffic data will power location-based services across Microsoft’s solutions and the companies will work together to launch initiatives for the automotive, logistics and mobility sectors.

    TomTom has been powering Microsoft’s Azure Maps location services since 2016, which enables enterprises and developers to incorporate rich mapping and location capabilities into solutions such as spatial analytics and asset tracking. But TomTom and Microsoft have renewed this deal until 2030.

    TomTom and Microsoft will also work together on automotive solutions by developing an in-vehicle digital cockpit and infotainment solution that will be powered by Microsoft artificial intelligence technology.

    “We are excited to strengthen our relationship with Microsoft,” said Harold Goddijn, CEO of TomTom. “Microsoft is already rolling out TomTom’s Traffic, based on our new TomTom Orbis Maps, and we look forward to further supporting them with the freshest and most accurate location data. Through this collaboration, we will create innovative, AI-based products that are set to deliver customer value.”

    Nicolas Lee, corporate vice president of Microsoft maps and local, said: “Our collaboration with TomTom is built on a shared vision for location-based customer value. We’re pleased about the product innovations that we will be able to bring to life as part of our continued relationship, with the added support of Microsoft’s AI technologies. By hosting their services in Microsoft Azure, TomTom’s location technology interfaces seamlessly with our services, benefiting customers across industries.”

    “developing an in-vehicle digital cockpit and infotainment solution that will be powered by Microsoft artificial intelligence technology.“
    komt er dan eindelijk een beetje tractie met die digitale cockpit?
  8. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 15:36
    Amsterdam, Netherlands, 27 June 2024, 7:30 AM CEST
    TomTom (TOM2), the location technology specialist, today announced it has completed its previously announced €50 million share buyback program, aimed at reducing its share capital.

    As part of the share buyback program, the company repurchased a total of 7,824,821 shares, representing 5.9% of outstanding capital, from the start of the program on 30 October 2023 up to and including 26 June 2024. The shares were repurchased at an average price of €6.39, for an aggregate amount of €50 million. A detailed overview of transactions is available on TomTom’s website: corporate.tomtom.com/investors/shareh...

    In line with the aim of the share buyback program, TomTom intends to cancel 7,366,672 shares, or 5.6% of its outstanding capital, following the completion of a legally mandated objection period. The cancellation is expected to be effectuated in August 2024 and will be separately communicated on. Upon cancellation, the total number of outstanding shares will be reduced to 125,000,000. TomTom will hold the remaining shares purchased as part of the share buyback program as Treasury shares, to cover its commitments arising from its long-term employee incentive plans.

    This press release is published by TomTom N.V. and contains inside information within the meaning of article 7 (1) to (4) of the Market Abuse Regulation (Regulation (EU) No 596/2014).


    @xof, welk juridisch kader heeft TomTom aangesproken om de kwalificatie "acting in concert" niet te krijgen? De CEO van TomTom is 1 van de 4 founders, en door de aandeleninkoop voor schrap, wordt het belang van de founders en tevens CEO vergroot naar 49,7% als je de treasury shares meeneemt.

    Indien de AFM vaststelt dat de aandeleninkoop deel uitmaakt van een gecoördineerde poging van de founders om hun controle over TomTom te vergroten, kan dit als "acting in concert" worden beschouwd. Dit zou kunnen leiden tot een verplicht bod op de resterende aandelen als de gezamenlijke controle de 30%-drempel overschrijdt.

    Om dit aan te tonen zul je een onderzoek moeten starten.
  9. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 15:48
    quote:

    GLMF schreef op 20 juli 2024 15:32:

    ...
    komt er dan eindelijk een beetje tractie met die digitale cockpit?
    Volkswagen Group teams up with Microsoft to accelerate the development of automated driving
    news.microsoft.com/2021/02/10/volkswa...

    Volkswagen and Microsoft announce strategic partnership
    www.volkswagen-newsroom.com/en/press-...

    Accelerate automotive transformation with new solutions from Microsoft
    www.microsoft.com/en-us/industry/blog...

    Learning from CES 2024: 5 ways AI is reshaping the future of mobility
    www.microsoft.com/en-us/industry/blog...

    World premiere at CES: Volkswagen integrates ChatGPT into its vehicles
    www.volkswagen-newsroom.com/en/press-...

    Cerence Collaborates with Microsoft to Develop Next-Generation, Generative AI-Powered Automotive User Experience
    www.cerence.com/fr/news-releases/news...

    (ook partner van TomTom en deelnemen in TT's digital cockpit)

    For safer roads: Bosch teams up with Microsoft to explore new frontiers with generative AI
    www.bosch-presse.de/pressportal/de/en...
  10. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 16:11
    Om aan te tonen dat de aandeleninkoop door TomTom een geval van "acting in concert" was tussen de founders en de CEO, is het cruciaal om gedegen bewijs te verzamelen en te presenteren. Dit kan door middel van interne documenten, getuigenverklaringen, financiële analyses en een grondige evaluatie van de besluitvormingsprocessen. Het doel is om een duidelijk beeld te schetsen van coördinatie en gezamenlijke intenties die hebben geleid tot de aandeleninkoop en de versterking van de controlepositie van de founders.

    Indien de AFM vaststelt dat de aandeleninkoop deel uitmaakt van een gecoördineerde poging van de founders om hun controle over TomTom te vergroten, kan dit als "acting in concert" worden beschouwd. Dit zou kunnen leiden tot een verplicht bod op de resterende aandelen als de gezamenlijke controle de 30%-drempel overschrijdt.

    Om dit aan te tonen zul je een onderzoek moeten starten.
  11. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 16:22
    Founder - Harold Goddijn 15,540,868 11.7%
    Founder - Corinne Vigreux 15,001,371 11.3%
    Founder - Peter-Frans Pauwels 14,702,530 11.1%
    Founder - Pieter Geelen 14,140,030 10.7%
    Totaal 59,384,799 44.8%

    Treasury Shares* 9,606,913 7.3%
    Subject to cancellation 7,366,672 5.6%
    Held to cover commitments from incentive plans 2,240,241 1.7%

    Free Float 63,374,960 47.9%

    corporate.tomtom.com/investors/shareh...

    Vòòr de aandeleninkoop kun je zeggen dat Goddijn en Vigreux nog actief zijn in TomTom (CEO & CMO). Goed voor 23% en kan gekwalificeerd worden als acting in concert. Dat is misschien de reden dat Pauwels en Geelen niet meer actief zijn, anders kom je boven de 30%, en treed de biedplicht in werking.

    Echter de aandeleninkoop werpt nieuw licht op deze zaak.
  12. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 16:33
    Een heel lang verhaal kort, straks in Augustus wanneer de treasury shares zijn geschrapt, zijn de founders 0,31% verwijderd van totale controle, want dan hebben ze >50% belang. Acting in concert of niet. Maarja, in realiteit hebben ze dat nu eigenlijk al.

    Interessante vraag @Xof, of de aandeleninkoop ander licht werpt op deze zaak. Door deze actie is de controle van de founders wel degelijk vergroot. Sterke controle, niemand kan om de founders heen met 49.7% belang.

    Juristen of financieel journalisten in de zaal om dit eens uit te pluizen? Met dit verhaal kun je scoren!
  13. forum rang 6 pwijsneus 20 juli 2024 16:53
    Misschien kan er een analyse gemaakt worden op het stemgedrag van de founders in aandeelhoudersvergaderingen. Let op hoe de founders hebben gestemd over verschillende agendapunten. Onderzoek of de founders consequent hetzelfde stemgedrag vertonen. Dit kan wijzen op een gecoördineerde aanpak. Let op eventuele afwijkingen in hun stemgedrag. Als de founders regelmatig verschillend stemmen, kan dit erop wijzen dat ze onafhankelijk handelen. Maar als ze consistent hetzelfde stemverdrag vertonen, kan dit gekwalificeerd worden als "acting in concert", en in welk juridisch kader?

    Als de founders consistent hetzelfde hebben gestemd over belangrijke besluiten, waarschijnlijk is dit 100%, kan dit als bewijs dienen voor "acting in concert". De AFM zou dit kunnen beschouwen als een gecoördineerde inspanning om controle uit te oefenen.

    Indien vastgesteld wordt dat de founders "acting in concert" zijn, en hun gezamenlijke belang de 30%-drempel overschrijdt, kan de biedplicht van toepassing worden. Dit zou betekenen dat de founders een openbaar bod moeten uitbrengen op de resterende aandelen.
  14. forum rang 8 Wereldbelegger 21 juli 2024 06:37
    Alexandre Desprez heeft nog een keer nagedacht en koersdoel naar beneden aangepast.

    Broker AlphaValue Analyst Date Target Price Recommendation
    Alexandre Desprez 17-Jul-24 € 6.74 Buy
    Alexandre Desprez 15-Jul-24 € 7.14 Buy
    Alexandre Desprez 07-Jun-24 € 7.41 Add
    Alexandre Desprez 17-Apr-24 € 7.32 Reduce
    Alexandre Desprez 16-Feb-24 € 7.21 Reduce
    Alexandre Desprez 02-Feb-24 € 6.71 Reduce
  15. DYEX 21 juli 2024 07:51
    quote:

    GLMF schreef op 20 juli 2024 15:32:

    www. technologyrecord.com

    TomTom’s maps and traffic data will power location-based services across Microsoft’s solutions and the companies will work together to launch initiatives for the automotive, logistics and mobility sectors.

    TomTom has been powering Microsoft’s Azure Maps location services since 2016, which enables enterprises and developers to incorporate rich mapping and location capabilities into solutions such as spatial analytics and asset tracking. But TomTom and Microsoft have renewed this deal until 2030.

    TomTom and Microsoft will also work together on automotive solutions by developing an in-vehicle digital cockpit and infotainment solution that will be powered by Microsoft artificial intelligence technology.

    “We are excited to strengthen our relationship with Microsoft,” said Harold Goddijn, CEO of TomTom. “Microsoft is already rolling out TomTom’s Traffic, based on our new TomTom Orbis Maps, and we look forward to further supporting them with the freshest and most accurate location data. Through this collaboration, we will create innovative, AI-based products that are set to deliver customer value.”

    Nicolas Lee, corporate vice president of Microsoft maps and local, said: “Our collaboration with TomTom is built on a shared vision for location-based customer value. We’re pleased about the product innovations that we will be able to bring to life as part of our continued relationship, with the added support of Microsoft’s AI technologies. By hosting their services in Microsoft Azure, TomTom’s location technology interfaces seamlessly with our services, benefiting customers across industries.”

    “developing an in-vehicle digital cockpit and infotainment solution that will be powered by Microsoft artificial intelligence technology.“
    komt er dan eindelijk een beetje tractie met die digitale cockpit?
    Van kastjes naar vrijwel alleen kaarten naar weer terug naar hardware in de auto maar dan samen met Microsoft. Helaas voor de aandeelhouders eerst een dirty exit voordat dit scenario "plotseling" op tafel komt. En de resterende onderneming na de exit plotseling veel meer waard blijkt dan ooit gedacht. Iemand hier die denkt dat Wakkie en HG daarvoor terug zouden deinzen?
  16. forum rang 6 win some... 21 juli 2024 09:47
    quote:

    pwijsneus schreef op 20 juli 2024 15:12:

    [...]

    Dit staat op de site van de AFM:

    Verplicht bod

    Een ieder die – al dan niet tezamen met anderen ('acting in concert') – ten minste 30% van de stemrechten in een algemene vergadering van aandeelhouders kan uitoefenen, is verplicht een openbaar bod uit te brengen op alle overige aandelen.

    Als de 30%-houder desalniettemin geen bod uitbrengt, kan hij daartoe door de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam verplicht worden. De Ondernemingskamer stelt een verplichting tot het uitbrengen van een bod alleen vast wanneer aandeelhouders of de doelvennootschap daarom verzocht hebben. De AFM heeft geen mogelijkheid een hiervoor bedoeld verzoek bij de Ondernemingskamer te doen.


    De aandeleninkoop door TomTom, die resulteert in een stijging van het gezamenlijke belang van de founders en TomTom van ~45% naar 49,3%, kan inderdaad door de AFM worden onderzocht op mogelijke "acting in concert". Vooral omdat een van de founders ook de CEO is, kan dit worden gezien als een strategische beslissing om de controle van de founders te versterken.

    Weet niet wat er voor nodig is om op deugelijke manier een onderzoek te starten of de founders en TomTom - waarvan de CEO 1 van de 4 founders is, en nr. #2 van de founders ook een actieve rol heeft binnen TomTom - inderdaad acting in concert zijn.

    Is er een manier om dit aan te tonen? Want in dat geval is de biedplicht van toepassing.

    corporate.tomtom.com/investors/shareh...

    Frappant detail is dat na de schrap ergens in augustus het belang van de founders met 49,7% net onder de 50% grens blijft, misschien dat dit nog relevant is?

    Is er een manier om acting in concert aan te tonen? Want in dat geval is de biedplicht van toepassing.
    Verplicht bod is alleen van toepassing bij overschrijding van 30 % belang. Founders hebben al sinds de IPO een gezamenlijk belang van meer dan 30%. Wanneer je hun handelen al als 'acting in concert' ziet, dan is er nog geen sprake van overschrijding van de 30 % grens. Simpelweg omdat ze gezamenlijk nooit minder dan 30% in bezit hebben gehad. Of je zou moeten kunnen aantonen dat er na de IPO eerst een periode van onafhankelijk handelen van de individuele founders is geweest en dat er daarna pas sprake was van 'acting in concert'. Dat lijkt me moeilijk hard te maken.
  17. forum rang 6 tatje 21 juli 2024 09:47
    quote:

    DYEX schreef op 21 juli 2024 07:51:

    [...]

    Van kastjes naar vrijwel alleen kaarten naar weer terug naar hardware in de auto maar dan samen met Microsoft. Helaas voor de aandeelhouders eerst een dirty exit voordat dit scenario "plotseling" op tafel komt. En de resterende onderneming na de exit plotseling veel meer waard blijkt dan ooit gedacht. Iemand hier die denkt dat Wakkie en HG daarvoor terug zouden deinzen?
    Gefeliciteerd met je 4e post, ben blij dat er weer een kundig persoon bij is.

    Tja !
  18. forum rang 4 xof 21 juli 2024 09:54
    quote:

    pwijsneus schreef op 20 juli 2024 14:41:

    De vraag is of de aandeleninkoop strategisch is ingezet om het gezamenlijke belang van de founders boven de 50% te brengen, wat op een poging tot gecoördineerde controle kan duiden.

    Daar zal echt een expert of jurist in de arm moeten nemen om dit uit te zoeken. Denk dat de VEB dan het juiste startpunt zou zijn?
    Allereerst is het denk ik de taak vd AFM om dit id gaten te houden, maar ik ben geen specialist. De VEB of financiële onderzoekers journalisten zouden dit inderdaad op kunnen of moeten oppakken. Een paar extra overwegingen;

    Ik weet niet in welke positie de andere founders en grootaandeelhouders zitten, maar indien ze een onderlinge aandeelhoudersovereenkomst hebben, bv eerst onderling aanbieden igv gewenste verkoop veen een grootaandeelhouder, dan duidt dit al op afstemming, dat zou zelfs met Teslin kunnen zijn afgesproken. AFM moet onderlinge aandeelhouders overeenkomsten opvragen.

    Verder, waarom inkopen ipv dividend? Inkoop en schrappen verandert de verhouding tov freefloat en benadeelt de kleine aandeelhouders. De RvC moet allert zijn en alle stakeholders beschermen, ze worden met een Wakkie kluitje in het riet gestuurd.

    De STL inkooproute is het meest verdacht. Grootaandeelhouders verkopen aan TT, maar behouden en vergoten zelfs hun relatieve aandeel. Teslin en JdM kan ik niet volgen. Teslin heeft geld nodig, maar had zich duurder ingekocht. Teslin en HG hebben ook regelmatig onderling kontakt. Wereldbelegger volgt de verhoudingen, maar ik mis de nieuwe posities van JdM en Teslin.

    Het nadeel van deze situatie is dat indien de AFM hen tot een geheel bod dwingt, dan hebben we al het scenario van een (dirty) exit over ons afgeroepen. Indien de boel doorgaat naar MSFT, heeft de kleine particulier het nakijken gehad. Acting in Concert en het bewust benadelen van freefloaters is dan moeilijk te bewijzen.

    AFM moet inzage hebben in het MSFT contract, indien MSFT een calloptie heeft dan moeten de seinen op rood en hebben de oprichters voorkennis en kan de STL gezien worden als een bewuste actie. Dit geldt ook voor bv VW of anderen.

    Alle kleine aandeelhouders zouden tegen een nieuwe inkoop moeten stemmen (betaal maar dividend) en ook tegen het schrappen van aandelen indien dat de kleine aandeelhouders in de minderheid dwingt.

    De hele set-up ademt manipulaties en Wakkie heeft de endgame inderdaad al jarenlang ingeregeld. Walgelijk.

    AFM buigt voor de naam Wakkie. Ik hoop dat ze actief worden.
674 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 34 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.