Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Apple OTC:AAPL.Q, US0378331005

Vertraagde koers (usd) Verschil Volume
224,235   +0,055   (+0,02%) Dagrange 0,000 - 0,000 185.766   Gem. (3M) 68,4M

Apple forum geopend

330 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 juni 2024 12:04
    Vrouwelijk personeel gaat strijd aan bij Apple: klachten loondiscriminatie
    Aangepast: 27 min geleden 3 uur geleden in FINANCIEEL

    CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

    Ze beschuldigen Apple ervan dat het de startsalarissen vóór 2018 onder meer vaststelde door werknemers naar hun salarissen in het verleden te vragen. Volgens de aanklagers hield dit historische loonverschillen tussen mannen en vrouwen in stand.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/154414234...
  2. forum rang 10 voda 22 juni 2024 11:14
    Apple stelt Europese lancering AI-functie uit

    (ABM FN-Dow Jones) Apple zal dit jaar waarschijnlijk niet zijn kunstmatige intelligentie-functie Apple Intelligence uitrollen voor miljoenen klanten in Europa, vanwege zorgen over de regelgeving van de techindustrie in de Europese Unie. Dit meldde de Amerikaanse techreus vrijdagavond laat.

    De Digital Markets Act van de EU legt verregaande beperkingen op aan grote technologiebedrijven en digitale concurrentie. Eén vereiste is interoperabiliteit, wat betekent dat software moet worden ontwikkeld die kan werken op verschillende besturingssystemen en hardware, zodat het voor consumenten makkelijker wordt om hun gegevens te verplaatsen of van provider te wisselen.

    Volgens Apple dwingen deze eisen het bedrijf "om de integriteit van onze producten te compromitteren op manieren die de privacy van gebruikers en de beveiliging van gegevens in gevaar brengen".

    "We zijn zeer gemotiveerd om deze technologieën toegankelijk te maken voor alle gebruikers", zei Apple verder, eraan toevoegend dat het vastbesloten is om samen met de Europese Commissie naar een oplossing te zoeken.

    De Commissie zei in een reactie dat grote techbedrijven die onder de DMA vallen "welkom zijn om hun diensten aan te bieden in Europa, op voorwaarde dat ze voldoen aan onze regels om eerlijke concurrentie te garanderen."

    Apple Intelligence biedt gebruikers een AI-assistent die diep in de besturingssystemen van de iPhone, iPad en Mac is geïntegreerd. De AI-functie zal de persoonlijke informatie van gebruikers kunnen scannen om te helpen met verschillende taken, zoals het proeflezen van een tekst, het oproepen van foto's of het maken van aangepaste emoji's. Apple Intelligence integreert ook met OpenAI's populaire chatbot ChatGPT.

    Bron: ABM Financial News
  3. forum rang 10 voda 24 juni 2024 04:02
    Apple en Meta spraken over AI-samenwerking

    (ABM FN-Dow Jones) Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft gesprekken gevoerd met Apple over de integratie van het generatieve AI-model van Meta Platforms in Apple Intelligence, het onlangs aangekondigde AI-systeem voor iPhones en andere apparaten. Dit schreef de Wall Street Journal zondag op basis van uitspraken van ingewijden.

    Als laatkomer op het gebied van generatieve AI heeft Apple weliswaar zijn eigen kleinere kunstmatige intelligentie-modellen ontwikkeld, maar voor complexere of specifieke taken zal het afhankelijk zijn van partners. Toen Apple Intelligence eerder deze maand werd onthuld tijdens de Worldwide Developers Conference, werd ChatGPT van OpenAI aangekondigd als de eerste partner van het bedrijf.

    Naast Meta zijn ook AI-startups Anthropic en Perplexity in gesprek met Apple om hun generatieve AI naar Apple Intelligence te brengen, zeiden mensen die bekend zijn met de gesprekken tegen de zakenkrant. Apple zou verder ook geïnteresseerd zijn in een samenwerking met Google.

    Meta en andere bedrijven die generatieve kunstmatige intelligentie ontwikkelen, hopen te kunnen profiteren van Apple's massale distributie via zijn iPhones.

    Mocht het tot een samenwerking komen, dan zouden de AI-bedrijven premium abonnementen op hun diensten verkopen via Apple Intelligence. Net als in zijn app store ontvangt de iPhone-maker dan een deel van de inkomsten.

    De gesprekken zijn nog niet afgerond en kunnen nog mislukken. Hoewel deals met Apple de AI-bedrijven zouden helpen bij het verkrijgen van grootschalige distributie van hun producten, is het onduidelijk hoe groot de financiële meevaller zou zijn.

    Als Apple deals sluit met partners buiten OpenAI, kunnen klanten kiezen welke externe AI-modellen ze willen gebruiken naast de interne systemen van Apple.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 10 voda 24 juni 2024 16:39
    Miljardenboete van EU kan techreus opbreken: Apple zet ook introductie AI-functies voorlopig stop
    VIAN SCHOUTEN

    47 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Het Europese zwaard van Damocles hangt boven het hoofd van Apple. De regels voor de appstore van de Amerikaanse techgigant zijn volgens de EU in strijd met de wet. Daarmee dreigt een nieuwe miljardenboete voor Apple.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/122575444...
  5. forum rang 10 voda 6 juli 2024 09:35
    Apple alsnog akkoord met eigen appwinkel Epic Games
    1 min geleden in FINANCIEEL

    CUPERTINO (ANP/RTR) - Apple is alsnog akkoord gegaan met de plannen van Epic Games, maker van de populaire game Fortnite, om in Europa een eigen appwinkel voor iPhones en iPads te lanceren. Daarmee lijkt het opgelaaide conflict tussen de twee bedrijven, die al sinds 2020 met elkaar in de clinch liggen, opnieuw gesust.

    Tot dusver heeft Apple het downloaden van apps buiten de eigen App Store niet toegestaan. Maar onder druk van Europese toezichthouders besloot het concern in maart van dit jaar alsnog de weg vrij te maken voor Epic. De onderneming beschuldigde Apple deze week evenwel opnieuw van tegenwerken.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/127654694...
  6. forum rang 10 voda 11 juli 2024 11:01
    Onderzoek IDC
    ’Prijs mixed-realitybril van Apple moet fors omlaag om betere verkoop’
    Aangepast: 22 min geleden 30 min geleden in FINANCIEEL

    CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De verkopen van de mixed-realitybril Vision Pro van Apple, het belangrijkste nieuwe product van het techbedrijf in jaren, komen nog niet op gang. Volgens marktonderzoeker IDC kan Apple de trage verkoopstart pas achter zich laten wanneer volgend jaar een goedkopere versie op de markt komt.

    Van de Vision Pro mixed-realityheadset, waarvoor $3500 moet worden neergeteld, zijn in het afgelopen kwartaal nog geen 100.000 stuks verkocht. IDC voorziet dat de verkopen in het huidige kwartaal met 75 procent zullen dalen. De Vision Pro kwam in februari op de Amerikaanse markt en wordt sinds eind juni ook buiten de VS verkocht.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/177587479...
  7. forum rang 10 voda 11 juli 2024 11:45
    EU accepteert toezeggingen Apple om mobiele betalingen open te stellen
    11-jul-2024 11:43

    Afspraken zijn juridisch bindend en gelden 10 jaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De toezeggingen van Apple om mobiele portemonnees en betaaldiensten van derden toe te laten op zijn iPhones die draaien op iOS, komen volledig tegemoet aan de zorgen van de Europese Unie dat de iPhone-maker de concurrentie belemmert. Dit meldde de Europese Commissie donderdag.

    De Europese Commissie heeft nu als uitvoerende macht van de EU de toezeggingen van Apple juridisch bindend gemaakt onder de mededingingsregels van de unie, wat betekent dat Apple nu moet voldoen aan hetgeen het bedrijf heeft beloofd.

    "Vanaf nu kunnen concurrenten effectief concurreren met Apple Pay voor mobiele betalingen met de iPhone", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager in een reactie.

    "Consumenten kunnen dus kiezen uit een breder aanbod van veilige en innovatieve mobiele portemonnees", aldus Vestager.

    De toezeggingen blijven tien jaar van kracht. Mocht Apple de afspraken niet nakomen, dan riskeert het een Europese boete van maximaal 10 procent van haar totale jaaromzet of een dwangsom van maximaal 5 procent per dag van de dagelijkse omzet voor elke dag dat de regels niet worden nageleefd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 7 Hopper58 16 juli 2024 10:15
    How Apple’s stock can reach $300, according to Wall Street’s new biggest bull
    Published: July 15, 2024 at 10:48 a.m. ET
    By Emily BaryFollow

    Analyst upgrades Apple shares, saying the company can capitalize on generative AI to spur device sales like it did with digital music and social media

    Analysts remain upbeat about the potential for AI to spur Apple device upgrades, even after a strong recent rally in Apple shares.

    After downgrading Apple Inc.’s stock just over a year ago, Loop Capital Markets analyst Ananda Baruah is making a statement with his refreshed buy call.

    He upgraded Apple shares AAPL, +1.67% on Monday and became Wall Street’s biggest bull in the process. Baruah’s $300 target price is the highest listed on FactSet and 30% above Friday’s close.

    Apple shares are up 1.6% in Monday morning trading and on track to log their ninth gain over the past 10 trading sessions. The stock is up 11.3% across that 10-day span.

    Baruah sees the potential for Apple to become the “‘base camp’ of choice” when it comes to generative artificial intelligence, in a stretch of dominance that could mirror the company’s ability to capitalize on the social-media craze 15 years ago with its iPhone business. Apple similarly took advantage of rising interest in digital-content consumption to spur big growth in its iPod business about two decades back.

    He noted that Loop’s supply-chain team expects material increases in iPhone builds and demand.

    “While we see all things ‘gen AI’ related as the key driver, other contributing dynamics include potential for an accentuated refresh cycle from amplified Covid demand and a new ‘iPhone platform’ in 2025 with the iPhone 17,” Baruah wrote.

    Meanwhile, Morgan Stanley analyst Erik Woodring named Apple’s stock a top pick while boosting his price target to $273 from $216.

    Woodring is upbeat about the coming arrival of Apple Intelligence, which he expects will help the company in a number of ways, beyond simply giving a boost to iPhone sales.

    While Wall Street has been most excited about the potential for new AI features to drive device upgrades, since they’re limited to iPhone 15 Pro and eventual newer models, Woodring sees the possibility of a “mini upgrade cycle” in iPads as well, given that fewer than a quarter of iPads currently in use would be able to run Apple Intelligence.

    “Despite the recent shift in investor sentiment and associated outperformance, we believe there is still more room for the stock to run, as investors broadly remain underweight Apple shares,” he wrote.

    Apple’s stock is up 36% over the past three months and ahead 22% on a year-to-date basis.

    www.marketwatch.com/story/how-apples-...
  9. forum rang 10 voda 19 juli 2024 07:10
    Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Apple
    vrijdag 19 juli 2024 - 06:59u -

    Goldman Sachs verhoogt het koersdoel van Apple naar $ 265,00 van $ 238,00. Het koopadvies van woensdag 12 juni 2024 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 18,52%.

    www.guruwatch.nl/advies/172289/Apple/...
  10. forum rang 6 Tralie C 19 juli 2024 07:25
    quote:

    voda schreef op 19 juli 2024 07:10:

    Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Apple
    vrijdag 19 juli 2024 - 06:59u -

    Goldman Sachs verhoogt het koersdoel van Apple naar $ 265,00 van $ 238,00. Het koopadvies van woensdag 12 juni 2024 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 18,52%.

    www.guruwatch.nl/advies/172289/Apple/...
    Top Voda.
330 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.