Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Nedap N.V. AEX:NEDAP.NL, NL0000371243

Laatste koers (eur) Verschil Volume
57,800   +0,800   (+1,40%) Dagrange 57,000 - 58,200 3.224   Gem. (3M) 5,5K

Nedap 2024

65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sander 31 mei 2024 00:10
    quote:

    Sukh Baatar schreef op 30 mei 2024 13:30:

    Weinig stof tot gesprek hier.

    Dan maar een vraag: is er ergens een overzicht van de lijst met grootste aandeelhouders in NEDAP?
    Zie op deze pagina de lijst met grootaandeelhouders: nedap.com/investors/nedap-share/ .

    Nedap is in mijn portefeuille het aandeel met de allergrootste weging (ongeveer 10%).

    Het aandeel oogt in eerste instantie misschien niet als het aller goedkoopste bedrijf, maar ik heb het idee dat er heel veel positieve punten zijn:
    - Structureel gezonde winstmarges waarbij ook alle ontwikkelingskosten al in de operationele kosten verwerkt zijn
    - Hoge return on equity door asset light business model
    - Verhouding van wederkerige omzet neemt elk jaar toe
    - Lage schuldgraad
    - Sterke focus op optimalisatie van kapitaalallocatie
    - Goede schaalbaarheid verdienmodel door softwareverkoop
    - Integer en goed management (naar mijn idee)
  2. forum rang 10 voda 7 juni 2024 12:04
    Top 5 Nederlandse smallcaps
    Ook vroegen we beleggers naar hun favoriete Nederlandse smallcap-aandeel. Die delen we hieronder. Om te zien in hoeverre dit kooplijstje overeenkomt met de stockpicks van de professionals, kunt u hier kijken.

    Een andere favoriet is Nedap. Beleggers waarderen het bedrijf vanwege de sterke innovatiekracht en solide financiële structuur, inclusief een gezond dividend. Het bedrijf heeft weinig concurrentie en ziet nog veel latente vraag in diverse segmenten.

    Met een goed management en een focus op onderzoek en ontwikkeling vertaalt Nedap zijn investeringen direct in resultaat. De diversificatie in lucratieve marktsegmenten en de stabiele, niet-cyclische inkomsten maken Nedap een betrouwbaar en aantrekkelijk investeringsdoel voor beleggers.

    www.iex.nl/Artikel/797689/10-kansrijk...
  3. forum rang 10 voda 18 juli 2024 07:39
    Lagere omzet en marge voor Nedap
    18-jul-2024 07:37

    Weer groei voorzien in tweede helft.

    (ABM FN-Dow Jones) Nedap heeft in de eerste helft van 2024 minder omzet en een lagere marge geboekt, maar voorziet voor de tweede helft van het jaar weer omzetgroei. Het margedoel kan wel een jaar vertraging oplopen, waarschuwde de fabrikant van onder andere melkrobots en beveiligingssystemen uit Groenlo donderdag.

    Nedap boekte een 8 procent lagere omzet van 124,1 miljoen euro. Dit kwam door een langer dan verwacht aanhoudende zwakke markt in de segmenten Livestock en Retail, zei CEO Ruben Wegman van Nedap.

    Lagere melkprijzen, hogere kosten voor veevoer en hogere rentes drukten de bereidheid om te investeren in onder andere melkrobots. Ook droeg de inhaalslag in de eerste helft van 2023, na leveringsachterstanden in deze segmenten, niet meer bij aan de groei.

    Het bedrijfsresultaat daalde met 34 procent van 16,1 miljoen naar 10,6 miljoen euro en de operationele marge daalde van 12,0 naar 8,5 procent.

    De nettowinst daalde ook met 35 procent, van 1,91 euro tot 1,24 euro per aandeel.

    De terugkerende omzet steeg wel met 20 procent. De terugkerende inkomsten bedroegen 39 procent van het totaal, tegen 30 procent een jaar eerder. Dit leidde tot een hogere toegevoegde waarde als percentage van de omzet, een stijging van 69 naar 71 procent.

    Vanwege de tragere groei is ook het aantrekken van nieuw talent afgeremd in de eerste helft van het jaar. Voor de tweede helft van het jaar voorziet Nedap weer groei, ten opzichte van een jaar eerder.

    Het zorgsegment, dat zich richt op automatisering in de ouderen- en gehandicaptenzorg en nu ook bij huisartsen, zag de omzet stijgen en ook in het segment beveiliging was er groei.

    Outlook

    Nedap rekent op groei in de tweede helft van het jaar, maar wijst op aanhoudende volatilteit in de markt voor melkveerobots. De doelstelling om de EBIT-marge naar 15 procent te verhogen blijft staan maar kan wel een jaar vertraging oplopen, waarschuwde Nedap.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. MicJo 18 juli 2024 08:40
    quote:

    BVS74 schreef op 17 juli 2024 18:28:

    Je krijgt dan het idee dat andere partijen al meer weten. Laten we morgen maar afwachten.
    Daar lijkt het verdacht veel op, maar dat gebeurt vaker bij allerlei bedrijven. Als kleine belegger valt het niet mee om tijdig op de hoogte te raken van feiten en daar op te handelen. De cijfers vallen niet mee met een flinke daling in resultaat, marge en nettowinst. Margedoel zal dan inderdaad wel vertraging oplopen. Maar men voorziet nog steeds groei in de tweede helft van het jaar t.o.v. vorig jaar, zoals bij Q1 al aangegeven, en de terugkerende omzet blijft gestaag toenemen, dus daar moeten we ons maar aan vast houden.

    Eens kijken of er vandaag nog een bijkoop mogelijk is tegen een duidelijk lagere koers.
  5. forum rang 5 Bart Meerdink 18 juli 2024 10:18
    Ik kan er niet blij van worden, mooie verhalen maar ze kunnen het dividend nog maar nauwelijks opbrengen.
    D.w.z. alleen als H2 een heel stuk beter is dan H1. Financiële positie is sowieso verzwakt.

    Ik dacht eerst ook aan bijkopen op de dip, maar daar zie ik nu maar vanaf.
  6. Joemerino 18 juli 2024 17:29
    Op 1 juli heeft Beleggersbelangen haar belang in de offensieve portefeuille voor NEDAP flink verhoogd.
    Voor een bedrag van 79.040 euro werd aangekocht.

    Artikel van analist Jeff Thijssen van 3 juli 2024.
    Offensieve portefeuille | Belang in Nederlands techbedrijf flink verhoogd 79.040 euro.

    Nedap
    Een andere interessant bedrijf in de portefeuille dat indirect inspeelt op de energietransitie is Nedap. Hierover zijn we dermate enthousiast dat we ons belang aanzienlijk uitbreiden. Nedap heeft de laatste jaren een goede reputatie opgebouwd op het gebied van softwareontwikkeling en RFID-chips.

    In 2023 behaalde Nedap een omzet van €262,4 mln, een toename met van 14% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel steeg daarbij van €2,87 naar €3,31. Een interessante ontwikkeling daarnaast is dat de kwaliteit van de omzet bij Nedap ieder jaar verbetert. De terugkerende omzet omzet uit softwareabonnementen, waarmee hoge marges worden behaald, dikte namelijk afgelopen jaar wederom met 19% aan. Hierdoor zijn de software-abonnementen inmiddels goed voor 32% van de totale omzet van Nedap. In 2017 en 2014 lagen de vergelijkbare percentages nog op 17% en 13%.

    Gezien de sterke marktposities van Nedap, de focus op digitalisering, automatisering en de flinke investeringen in Research & Development de laatste jaren zit er nog behoorlijk wat groei in de pijplijn. Rekening houdend met een ebitmarge die tegen 2026 kan oplopen naar 14%, lijkt een winst per aandeel van €5 dan tot de mogelijkheden te behoren.

    Plakken we daar een bescheiden waardering op van 17 maal de winst tegen die tijd, dan komen we uit op een beurskoers van €85. Ten opzichte van de huidige beurskoers van €60,80 biedt dat voldoende opwaarts potentieel. Nedap staat namelijk ook bekend om haar royale dividenduitkeringen. Het belang is met 50% toegenomen.

  7. MicJo 19 juli 2024 12:39
    Afgelopen week in BelBel een artikel over Small- en midcaps: Een comeback is aanstaande

    Ook in dit artikel weer aandacht voor Nedap (gepubliceerd vóór bekendmaking van de H1 cijfers):

    Nedap
    Een kansrijke smallcap met een marktkapitalisatie van slechts €419 mln is het Nederlandse technologiebedrijf Nedap. De onderneming heeft de laatste jaren een goede reputatie opgebouwd op het gebied van softwareontwikkeling en RFID-chips.

    Nedap is onder te verdelen in zeven marktgroepen. Healthcare, Live Stock Management, Retail en Security Management zijn het belangrijkst en verantwoordelijk voor circa 75% van de omzet. In het laatste boekjaar realiseerde de onderneming een omzetgroei van 14%, waarbij de winst per aandeel steeg van €2,87 naar €3,31.

    Een interessante ontwikkeling was dat ook de kwaliteit van de omzet weer verbeterde. De terugkerende omzet uit softwareabonnementen, waarmee hoge marges worden behaald, groeide met 19%. Hierdoor zijn de softwareabonnementen inmiddels verantwoordelijk voor 32% van de totale verkopen. In 2017 en 2014 lag dit percentage nog op respectievelijk 17 en 13%.

    Een belegging in Nedap leverde de afgelopen vijf jaar een gemiddeld rendement op van 9,7% per jaar. We denken dat het bedrijf tegen 2026 een winst per aandeel kan boeken van €5. Mochten smallcap-beleggingen meer in trek komen dan behoort een beurskoers van €100 tot de mogelijkheden, wat een opwaarts potentieel betekent van 59,7%.

    Tijdens het wachten kunnen beleggers rekenen op een mooi dividend. Met een nettoschuld/ebitda-verhouding van slechts 0,1 eind 2023 is er voldoende ruimte om aandeelhouders te belonen. Een dividendrendement van ruim 4% ligt in lijn der verwachting.
  8. Joemerino 22 juli 2024 12:21
    Koopadvies van analist Peter Schutte uit beleggersbelangen van vandaag 22 juli.

    Nedap | Zwakke eerste jaarhelft voor technologiebedrijf.

    Een kink in de groeikabel van technologiebedrijf Nedap uit Groenlo. Omzet en resultaat staan over de eerste jaarhelft sterker onder druk dan het bedrijf aanvankelijk dacht.

    Nedap kampt al sinds het laatste kwartaal van 2023 met een afnemende vraag in de belangrijke marktsegmenten Livestock Management en Retail.

    Bij Livestock Management leiden de hoge rente, lage melkprijzen en hoge voerprijzen tot een lage investeringsbereidheid van boeren. Retailbedrijven zijn eveneens terughoudend met investeren door de economische zwakte.

    Langer dan verwacht
    De zwakte in deze afzetmarkten duurt langer dan Nedap had verwacht. Daar komt bij dat inhaalvraag door leveringsachterstanden, dat vorig jaar nog flink aan de omzet bijdroeg, inmiddels niet meer aan de orde is.

    Sinds het tweede kwartaal 2024 is er wel weer meer behoefte aan winkelvoorraadsystemen die gestoeld zijn op technologie die van afstand informatie kan lezen (RFID). Andere belangrijke marktgroepen Healthcare en Security Management lieten wel aanhoudende omzetgroei zien.

    Abonnementen
    Per saldo daalde de omzet over de eerste jaarhelft met 8% tot €124,1 mln. Over het eerste kwartaal bedroeg de omzetdaling nog 6%. Sterk is wel dat de terugkerende omzet uit softwareabonnementen met liefst 20% steeg en daarmee goed is voor 39% van de totale omzet, tegen nog 30% vorig jaar.

    Op deze softwareabonnementen zit een hogere marge. Dit kon echter niet voorkomen dat het bedrijfsresultaat met 34% terugliep tot €10,6 mln. De operationele marge daalde daarmee van 12,0 tot 8,5%. De nettowinst daalde navenant met 35% tot €8,2 mln, gelijk aan €1,24 per aandeel.

    Nedap ziet voor de tweede jaarhelft gelukkig wel weer omzetgroei vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het concern laat wel de eerdere verwachting los dat geheel 2024 omzetgroei zal opleveren.

    Advies aandeel Nedap blijft ‘kopen’
    Zoals al eerder gecommuniceerd zal de operationele margedoelstelling van 15% voor 2025 mogelijk een jaar vertraging oplopen. Wij verlagen onze winstramingen met name voor dit jaar, maar zien dit als een tijdelijke dip. Voor de langere termijn blijft het aandeel koopwaardig.
65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.