Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Barco BRU:BAR.BL, BE0974362940

Laatste koers (eur) Verschil Volume
11,710   -0,130   (-1,10%) Dagrange 11,640 - 11,830 62.612   Gem. (3M) 111,5K

Forum Barco geopend

1.804 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 91 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Hopper58 17 juli 2024 10:16
    Op de blog van De Tijd:

    09:36
    Barco ruilt verlies voor winst
    Barco heeft na het zwakke halfjaarrapport het initiële verlies geruild voor winst. Beleggers lijken bij het zwaar afgestrafte aandeel moed te putten uit het feit dat er in het tweede kwartaal pril beterschap was voor de winstmarges.

    'De erg zwakke winstmarge wordt duidelijk aangedreven door erg lage verkoopvolumes voor ClickShare (de erg rendabele vergadertool van Barco, red.)', merkt Degroof Petercam-analist Kris Kippers op. In de beleggerspresentatie spreekt het management van voorraadafbouw en 'toegenomen concurrentie' in Europa. De passage over voorraadafbouw doet mogelijk enkele beleggers hopen dat er later dit jaar een herstel mogelijk is.
  2. forum rang 7 JdeFL 17 juli 2024 12:36
    quote:

    Stefzele1 schreef op 17 juli 2024 09:48:

    Ik heb aan iedereen meegegeven om in te stappen aan €10,50 én iets lager, daling was te fors en zelfs een koers van €11,73 is nog altijd spotgoedkoop…
    't is ook de derde keer op rij dat ze stijgen na de bekendmaking. Om dan later terug lager te eindigen dan voorheen. Heb deze laten passeren. Maar spotgoedkoop, tsja, dan moeten ze toch eens echt gaan leveren.
    10%, kon, 't is ook al eens meer geweest (feb), zullen zien. 11.83€ nu.
  3. forum rang 7 Hopper58 17 juli 2024 12:40
    Op de blog van De Tijd:

    11:54
    ING over Barco: 'ClickShare moet stevig presteren in tweede jaarhelft'
    'Een zwakke halfjaarupdate bij Barco , met een omzetdaling van 17 procent een brutobedrijfswinst die 15 procent onder de lat uitkwam', windt analist Marc Hesselink van ING er geen doekjes om.

    De analist stipt aan dat de Enterprise-divisie, met onder meer belangrijke vergadertool ClickShare, de grootste dissonant vormt in de halfjaarupdate. Volgens Barco liggen de magere cijfers aan voorraadafbouw bij klanten en uitgestelde investeringen. 'Het bedrijf verwacht beterschap in de tweede jaarhelft, dankzij de introductie van produceten, wat ook de marges zou moeten verbeteren', zegt Hesselink.

    Maar Hesselink lijkt enigszins sceptisch over die rooskleurige toekomstperspectieven. 'ClickShare zal stevig moeten presteren om de winstgevendheid in de tweede jaarhelft op te krikken', aldus de analist. 'En de zichtbaarheid op dit product is beperkt, omdat Clickshare 'off the shelf' verkocht wordt.'

    Dat betekent dat uit de orders moeilijk kan worden afgeleid worden hoe de verkoop zal evolueren. 'Dat blijft een belangrijk risico voor de tweede jaarhelft', zegt Hesselink. Het 'houden'-advies en koersdoel van 13 euro blijft staan.
  4. Horoz 17 juli 2024 19:19
    Laat u maar gaan, oktober nog betere cijfers denk ik. Markt kijkt naar wat het gaat komen niet naar wat het is. Dus zoals ik paar weken geleden zei cijfers waren al ingecalculeerd en dat het niet slechter kan. Vanmorgen is het van -5 begonnen en na de vergadering is het omhoog gegaan. Ze hebben een positieve boodschap gegeven en positieve boodschappen gaan blijven komen. Succes.
  5. De Beurs Anarchist 17 juli 2024 21:19
    Daar begrijp ik niks meer van. Ik kan dat enkel maar verklaren dat velen maanden verkocht hebben omdat ze blijkbaar dachten dat Barco failliet ging gaan, en nu ze horen dat het bedrijf blijft bestaan en ondanks mindere cijfers, is alle schrik weg en euforie in de plaats, en kopen maar nu, nu het aandeel laag staat. laat ons hopen dat het blijft duren nu.
  6. simidoc 18 juli 2024 09:17
    Koersremonte

    Ondanks de povere halfjaarcijfers klonk het management tijdens die meeting wel gedecideerd over de langetermijnkoers. 'Het proces dat we drie jaar geleden in gang gezet hebben, dat ons de fundamenten moet geven voor duurzame groei, blijft intact', zei Steegen aan de analisten. 'Maar onze strategie vraagt tijd. We hebben belangrijke nieuwe producten gelanceerd en hebben nieuwe fabrieken geopend die ons kostenefficiënter zullen maken. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee de ingrediënten hebben voor toekomstige groei. We blijven dus toegewijd aan de uitvoering van die plannen.'
    "
    We blijven ervan overtuigd dat we de ingrediënten hebben voor toekomstige groei.
    "
    An Steegen
    Co-CEO Barco

    Mogelijk overstemde die positieve toon de negatieve cijfers. Tijdens de conferencecall hees het aandeel Barco zich uit de rode cijfers naar een stevige koerswinst. Analisten krabben zich in het haar over de reden voor die remonte, ook al ging het aandeel de voorbije maanden al stevig onderuit. In de meeting werd niets aangedragen dat een plotse positieve kijk van beleggers kan verklaren, klinkt het bij verschillende analisten. 'Wellicht denken sommige beleggers dat de bodem nu echt bereikt is', zegt een analist.
  7. forum rang 7 JdeFL 18 juli 2024 09:41
    quote:

    simidoc schreef op 18 juli 2024 09:17:

    Koersremonte
    ...
    Mogelijk overstemde die positieve toon de negatieve cijfers. Tijdens de conferencecall hees het aandeel Barco zich uit de rode cijfers naar een stevige koerswinst. Analisten krabben zich in het haar over de reden voor die remonte, ook al ging het aandeel de voorbije maanden al stevig onderuit. In de meeting werd niets aangedragen dat een plotse positieve kijk van beleggers kan verklaren, klinkt het bij verschillende analisten. 'Wellicht denken sommige beleggers dat de bodem nu echt bereikt is', zegt een analist.
    Zoiets, maar ook een herhaling van koersreactie bij de voorgaande cijfers. Nog een déja-vu.

    Nog opgepikt: ivm die beperkte visibiliteit, clickshare is een shelf-product. Geen bestellingen door groothandel, en vandaar niet te voorspellen.

    En, die 12.5€, toch vandaag niet niet na een sell off in nvidia's e.d. op Wall street. Barco (projectoren, cinema, beeld), toch ook zijdelings sectorgenoot. Kans op winstnemingen (toch voor enkelingen) neemt ook toe.
1.804 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 91 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.