Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

China nieuws berichten

7.905 Posts
Pagina: «« 1 ... 391 392 393 394 395 396 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Succes 15 juli 2024 19:46
    China’s partijtop moet kiezen: economisch drastische ommezwaai of pleisters plakken?

    De partijtop van de Chinese Communistische Partij (CCP) houdt komende week zijn ‘Derde Plenum’, een belangrijke vergadering die traditioneel de economische koers voor de komende jaren uitzet. Of de partij bereid is hervormingen aan te kondigen die de economie vooruit kunnen helpen, is zeer de vraag. Scepsis overheerst.

    ...

    fd.nl/economie/1523442/chinas-partijt...
  2. forum rang 8 Succes 15 juli 2024 19:52
    Robot with human brain tissue learns how to use arms

    Scientists in China have built a robot capable of performing critical tasks using an artificial brain grown from human stem cells.

    The brain-on-chip was able to learn basic tasks, such as moving its limbs, avoiding obstacles and grasping objects, according to the researchers, while exhibiting some intelligence functions of a biological brain.

    A team from Tianjin University and the Southern University of Science and Technology fitted the lab-grown brain with a brain-computer interface that allowed it to communicate with the outside world.

    ...

    www.independent.co.uk/tech/robot-huma...
  3. forum rang 8 Succes 17 juli 2024 16:04
    Xi zet vol in op hightech, maar de gewone Chinees heeft liever een baan of een huis

    Xi Jinping investeert flink in China als hightechsupermacht, en met succes. Ondertussen blijven in het binnenland behoorlijke problemen bestaan. Waarom grijpt hij niet in?

    www.trouw.nl/buitenland/xi-zet-vol-in...

    Waarom grijpt die man niet in?, heeft menig journalist of analist zich al vol verbazing afgevraagd. Waarom kijkt Xi Jinping, leider van de Chinese Communistische Partij en daarmee van China, toe terwijl kopers van half afgebouwde appartementen zonder huis zitten omdat de vastgoedsector is ingestort? En waarom kijkt hij toe terwijl buitenlandse investeerders het land de rug toekeren, terwijl er zoveel jongeren werkloos zijn en terwijl hun ouders geld liever op een spaarrekening zetten dan het uitgeven omdat ze vrezen voor hoge kosten als ze ziek of oud worden?

    ...
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 19 juli 2024 07:30
    Het Chinese bakolieschandaal zet inwoners ertoe aan oliepersen te kopen vanwege zorgen over de voedselveiligheid

    • De Chinese autoriteiten zijn een onderzoek gestart nadat uit een lokaal rapport bleek dat een groot staatsbedrijf tankers in dienst had die werden gebruikt voor het vervoer van brandstof voor het transport van bakolie.
    • Andere vrachtwagenchauffeurs die voor het rapport werden geïnterviewd, merkten op dat, in een poging om kosten te besparen, deze tankwagens vaak niet worden schoongemaakt voordat ze eetbare vloeistoffen vervoeren.
    https://www.cnbc.com/2024/07/19/chinese-are-making-their-own-cooking-oil-after-scandal-sparks-concerns.html
  5. forum rang 10 voda 22 juli 2024 07:36
    Chinese centrale bank verlaagt rente
    22-jul-2024 07:23

    Onverwachte stap.

    (ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van China heeft maandag een belangrijk rentetarief onverwacht verlaagd om de economische groei te steunen, enkele dagen nadat diverse economische cijfers lieten zien dat het haperende economische herstel in China aan kracht verliest.

    De Chinese Volksbank verlaagde het zevendaagse repo-tarief van 1,80 naar 1,70 procent en noemde daarbij als reden "financiële ondersteuning voor de reële economie."

    De stap volgt op een sterker dan verwachte vertraging van de economische groei in het tweede kwartaal en gemengde indicatoren voor economische activiteit in juni. Deze cijfers vergroten de druk op beleidsmakers om het ondernemersvertrouwen te versterken en meer stimulering te verschaffen.

    Volgens analisten Xiangrong Yu en Xinyu Ji van Citigroup zijn er meer maatregelen nodig om het vertrouwen te versterken. Op zichzelf lijkt een verlaging van dit rentetarief met 10 basispunten niet veel te zullen doen om de vraag naar krediet te versterken. Zij verwachten meer stappen op het gebied van fiscale stimuleringen bij de aankomende vergadering van het Politbureau halverwege het jaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
7.905 Posts
Pagina: «« 1 ... 391 392 393 394 395 396 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.