Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
33,065   +0,140   (+0,43%) Dagrange 33,015 - 33,385 3.581.796   Gem. (3M) 5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

23.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 1153 1154 1155 1156 1157 1158 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Ron-tron system 9 juli 2024 15:11
    quote:

    cash is king schreef op 9 juli 2024 14:22:

    [...]
    Jij bent inmiddels helemaal uit ING? Ik wacht op een signaal/bericht over de solvabiliteit van de Amerikaanse middelgrote banken. Hoe lang kunnen de Amerikanen de rente over hun creditcardschulden nog betalen en wat is hun exposure naar het commercieel vastgoed.
    Imo zijn de banken (opnieuw) de kanarie in de kolenmijn. Krijgen we een bankencrisis + kredietcrisis + recessie, of strijkt de Fed alles glad met onbeperkte garanties op spaargelden en mag JPM weer een paar banken overnemen met staatsgaranties.
    Timing is lastig, ik waag me er niet aan, maar het lijkt mij dansen op de rand van de vulkaan, waarbij iedereen angstvallig de andere kant op kijkt.
    Ik ben zowat uit alles uit en al in vakantie.
    Enkel nog wat geschreven puts Shell en wat goudprijs en olieprijs shorts traden.
    Andere rekeningen ook in pauze met jaarwinsten 16-25% niet top maar toch voldoende om cash te gaan en te wachten op lagere koersen.
  2. forum rang 6 Opentop 9 juli 2024 15:26
    Ik zie nog geen beter alternatief. Over een maand komen er weer dividend betalingen, ik blijf zitten. Zo is beleggen ook een beetje, climbing the wall of worries.
    Ik heb hetzelfde resultaat als Carl 23-26% dit jaar, het is niet normaal goed eigenlijk. Carl moet er veel voor doen, maar als ik zie in de porto is de S&P500 eigenlijk niet bij te houden, dat gaat maar door.
    Zo was 2003-2004 ook, op een dag sta je op 30% winst, dan stort de beurs 5% in is de krant weer vol met doemscenario's dan zal ik wel uitstappen, maar dan is er nog altijd 22-25% winst gemaakt plus dividenden.
    Ik zit ook in Obam, die gasten zijn echt snugger, zitten heel de dag in de aandelen business. Die zitten dus in Nvidea en in ASML en toch kunnen die ook de S&P500 niet bijhouden laat staan verslaan.
  3. forum rang 6 Candelll 9 juli 2024 16:50
    Shell stimuleert LNG-activiteiten met Manatee FID in Trinidad en Tobago

    09 juli 2024

    Haven van Spanje, Trinidad en Tobago – Shell Trinidad and Tobago Ltd. (Shell), een dochteronderneming van Shell plc, heeft vandaag aangekondigd dat het de Final Investment Decision (FID) heeft genomen over het Manatee-project, een onontwikkeld gasveld in de East Coast Marine Gebied (ECMA) in Trinidad en Tobago.

    Manatee zal Shell in staat stellen haar Integrated Gas-activiteiten concurrerend te laten groeien door voort te bouwen op de ontwikkelingsinspanningen in de ECMA, een van de meest productieve gasproducerende gebieden van het land. De ECMA is momenteel de thuisbasis van de grootste gasproducerende velden van Shell in het land, waaronder Dolphin, Starfish, Bounty en Endeavour.

    Het Manatee-gasveld zal als aanvulling dienen voor de Atlantische LNG-installatie van het land. Het verhogen van de bezettingsgraad bij bestaande LNG-fabrieken is een belangrijke hefboom om het potentieel uit de bestaande activa van Shell te maximaliseren.

    “Dit project zal helpen tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar aardgas wereldwijd en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de energiebehoeften van onze binnenlandse klanten in Trinidad en Tobago”, aldus Zoë Yujnovich, Shell’s Integrated Gas and Upstream Director. “De investering versterkt onze wereldwijd toonaangevende LNG-portfolio in lijn met ons engagement om te investeren in concurrerende projecten die meer waarde opleveren met minder uitstoot”, voegde ze eraan toe.

    Shell is van plan zijn LNG-activiteiten tegen 2030 met 20-30% te laten groeien, vergeleken met 2022, en de volumes voor het vloeibaar maken van LNG zullen naar verwachting met 25-30% groeien ten opzichte van 2022, zoals uiteengezet op Shell's Capital Markets Day in 2023.

    Manatee zal naar verwachting in 2027 met de productie beginnen. Eenmaal online zal Manatee naar verwachting een piekproductie bereiken van ongeveer 104.000 vaten olie-equivalent per dag (boe/d) (604 MMscf/d).
    Opmerkingen voor de redactie:
    Shell is de exploitant van Manatee met een werkbelang van 100% onder het subblok 6D Production Sharing Contract.
    Het Loran-Manatee-veld werd in 1983 ontdekt en vervolgens via vier putten getaxeerd. Loran vertegenwoordigt het deel van het veld in de Venezolaanse wateren en Manatee vertegenwoordigt het deel van het veld in de wateren van Trinidad en Tobago.
    In 2007 ondertekenden de regering van Trinidad en Tobago (GORTT) en de regering van Venezuela (GOVEN) een Kaderverdrag dat alle grensoverschrijdende gebieden bestrijkt en in 2010 ondertekenden ze een Unitisatieovereenkomst die specifiek betrekking had op Loran-Manatee.
    In 2019 beëindigden GORTT en GOVEN de Unitisatieovereenkomst en sloten een nieuwe overeenkomst tussen regeringen, waardoor elk land onafhankelijk zijn respectieve aandeel in het Loran-Manatee-veld kon ontwikkelen.
    Het project omvat een normaal onbeheerd installatieplatform gelegen in het ECMA-areaal met acht ontwikkelingsputten via een 110 km lange 32”-pijpleiding naar de door Shell geëxploiteerde onshore gasverwerkingsfaciliteit in Beachfield, voor verdere export naar de Atlantic LNG-faciliteit, en naar de National Gas-installatie. Bedrijf uit Trinidad en Tobago voor de binnenlandse gasmarkt.
    Shell gelooft dat LNG een cruciale rol zal spelen in de energietransitie en steenkool in de zware industrie zal vervangen. Het speelt ook een blijvende rol bij het vervangen van steenkool bij de energieopwekking, waardoor de lokale luchtvervuiling en koolstofemissies worden teruggedrongen. LNG helpt bij het bieden van de flexibiliteit die het energiesysteem nodig heeft, in een tijd waarin de opwekking van hernieuwbare energie snel groeit. Lees meer in Shell’s Energietransitiestrategie 2024.
    Er wordt geschat dat de mondiale vraag naar LNG tegen 2040 met meer dan 50% zal stijgen, nu de omschakeling van industriële kolen naar gas in China, Zuid-Aziatische en Zuidoost-Aziatische landen steeds sneller gaat. Volgens Shell’s LNG Outlook 2024 zullen deze landen naar verwachting meer LNG gaan gebruiken om hun economische groei te ondersteunen.
  4. forum rang 6 Candelll 9 juli 2024 16:51
    Vooraankondiging van de resultaten voor het tweede kwartaal van 2024 en de aankondiging van het interim-dividend voor het tweede kwartaal van 2024
    30 mei 2024

    Londen - Op donderdag 1 augustus 2024 om 07:00 uur BST (08:00 uur CEST en 02:00 uur EDT) zal Shell plc haar resultaten over het tweede kwartaal en de aankondiging van het interim-dividend over het tweede kwartaal voor 2024 bekendmaken.

    Deze aankondigingen zullen beschikbaar zijn op www.shell.com/investors.

    Webcasts
    Wael Sawan (CEO, Shell plc) en Sinead Gorman (CFO, Shell plc) zullen op donderdag 1 augustus 2024 om 14.30 uur BST (15.30 uur CEST en 09.30 uur EDT) een webcast voor resultatenanalisten organiseren over de resultaten van het tweede kwartaal van 2024. ).
  5. forum rang 6 Opentop 10 juli 2024 10:01
    @cashisking ik zit nog eens na te denken over jou idee dat de banken een "early warning" zijn voor een aankomende recessie.
    Volgens mij is dat niet juist. Een terugvallende economie zie je eerder gereflecteerd in zakkende grondstofprijzen. Stijgende werkeloosheid, dus lagere koersen bij uitzendbureaus, (dat is al zo).
    Maar banken ? Meestal worden die als laatste geinformeerd als zaken een verkeerde wending nemen.

    In de US vallen wel middelgrote banken om, maar er zijn er ook heel veel. Niet in de laatste plaats ontstaan doordat een rijke Amerikaan gewoon een eigen bank begon. Eigenlijk kan je die helemaal niet met EU banken vergelijken. Persoonlijk zie ik de finnen en IT als potentieel , waarbij de IT wellicht zover is opgelopen dat winst nemen ook niet gek is.
  6. forum rang 6 Candelll 10 juli 2024 13:22
    Shell gaat investeren in het Ruwais LNG-project in Abu Dhabi

    10 juli 2024

    Abu Dhabi - Shell Overseas Holdings Limited, een dochteronderneming van Shell plc (Shell), heeft een overeenkomst getekend om te investeren in het Ruwais-project voor vloeibaar aardgas (LNG) van de Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) in Abu Dhabi via een participatie van 10% .

    “Deze investeringsbeslissing bouwt voort op onze langdurige samenwerking met ADNOC”, aldus Shell’s Chief Executive Officer Wael Sawan. “In lijn met onze strategie om meer waarde te creëren met minder emissies, investeren we in extra LNG-capaciteit en breiden we onze mondiale capaciteit verder uit. toonaangevende LNG-portfolio, met energie-efficiënte en CO2-competitieve projecten."

    Het Ruwais LNG-project zal bestaan ??uit twee LNG-liquefactietreinen van 4,8 miljoen ton per jaar (mmtpa) met een totale capaciteit van 9,6 mmtpa. Shell heeft via haar dochteronderneming Shell International Trading Middle East Limited FZE ook een overeenkomst getekend om 1 mmtpa LNG af te nemen dat door het project wordt geproduceerd. De Ruwais LNG-faciliteit zal beschikken over een elektrisch aangedreven liquefactiesysteem en zal gebruik maken van toegang tot een hernieuwbare energievoorziening. Dit ontwerp ondersteunt lagere operationele emissies in vergelijking met traditionele gasaangedreven LNG-installaties.

    ADNOC zal een meerderheidsaandeel van 60% in het project bezitten en optreden als hoofdontwikkelaar en exploitant van de faciliteit, terwijl Shell, BP, Mitsui en TotalEnergies elk 10% zullen bezitten.

    ADNOC heeft een engineering-, inkoop- en constructiecontract (EPC) gegund aan een door Technip geleide joint venture en zal binnenkort beginnen met de bouw in Al Ruwais Industrial City, Abu Dhabi. De LNG-leveringen zullen naar verwachting in 2028 starten.
    Opmerkingen voor de redactie:
    Het Ruwais LNG-project ligt zo’n 240 kilometer ten westen van Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.
    Shell heeft een trotse geschiedenis van ruim 80 jaar in de Verenigde Arabische Emiraten. De huidige activiteiten van Shell met ADNOC omvatten een belang van 15% in ADNOC Gas Processing (AGP) met bijbehorende technische en mankracht ondersteunende diensten.
    De kapitaalinvestering in verband met Shells 10%-belang in het Ruwais LNG-project zal worden geabsorbeerd binnen de richtlijnen voor contante kapitaaluitgaven van Shell, die ongewijzigd blijven. De deal overtreft de interne rentabiliteitsdrempel (IRR) voor de Integrated Gas-activiteiten van Shell en levert daarmee de groeiambitie van 25-30% in liquefactievolumes ten opzichte van 2022 op, zoals uiteengezet tijdens de Capital Markets Day 2023.
    Er wordt geschat dat de mondiale vraag naar LNG tegen 2040 met meer dan 50% zal stijgen, nu de omschakeling van industriële kolen naar gas in China, Zuid-Aziatische en Zuidoost-Aziatische landen steeds sneller gaat. Volgens Shell’s LNG Outlook 2024 zullen deze landen naar verwachting meer LNG gaan gebruiken om hun economische groei te ondersteunen.
    Shell gelooft dat LNG een cruciale rol zal spelen in de energietransitie en steenkool in de zware industrie zal vervangen. Het speelt ook een blijvende rol bij het vervangen van steenkool bij de energieopwekking, waardoor de lokale luchtvervuiling en koolstofemissies worden teruggedrongen. LNG helpt bij het bieden van de flexibiliteit die het energiesysteem nodig heeft, in een tijd waarin de opwekking van hernieuwbare energie snel groeit. Lees meer in Shell’s Energietransitiestrategie 2024.
  7. forum rang 5 cash is king 12 juli 2024 13:57
    quote:

    Opentop schreef op 10 juli 2024 10:01:

    @cashisking ik zit nog eens na te denken over jou idee dat de banken een "early warning" zijn voor een aankomende recessie.
    Volgens mij is dat niet juist. Een terugvallende economie zie je eerder gereflecteerd in zakkende grondstofprijzen. Stijgende werkeloosheid, dus lagere koersen bij uitzendbureaus, (dat is al zo).
    Maar banken ? Meestal worden die als laatste geinformeerd als zaken een verkeerde wending nemen.

    In de US vallen wel middelgrote banken om, maar er zijn er ook heel veel. Niet in de laatste plaats ontstaan doordat een rijke Amerikaan gewoon een eigen bank begon. Eigenlijk kan je die helemaal niet met EU banken vergelijken. Persoonlijk zie ik de finnen en IT als potentieel , waarbij de IT wellicht zover is opgelopen dat winst nemen ook niet gek is.
    Wat je terecht opmerkt t.a.v. grondstoffenprijzen en stijgende werkloosheid staat imo los van de toename van het aantal Amerikanen, dat niet meer in staat is om de rente(n) op hun creditcardschulden te betalen. Enerzijds zet dat een rem op de consumentenbestedingen en anderzijds brengt dat de solvabiliteit van vooral de middelgrote en ook de kleinere banken in gevaar.
    Gaan er een of meer banken omvallen dan dreigt een domino-effect. En dan is de Fed dus weer aan zet.
    En dan is er nog altijd het dreigende gevaar, dat de Republiekijnen de stekker eruit trekken v.w.b. de verhoging van het schuldenplafond. Hoewel die kans is afgenomen, nu Biden de weg volledig is kwijtgeraakt en zijn herverkiezing niet erg waarschijnlijk is.
  8. forum rang 5 cash is king 12 juli 2024 16:44
    quote:

    Ben Benashi schreef op 12 juli 2024 14:08:

    er zijn wel meer faillissementen in de Bouw en de Horeca
    is dat dan geen voorteken ipv de Banken??
    Zeker, maar de reactie(s) daarop zijn gematigd. Het consumentenvertrouwen is gedaald, de leading indicators dalen maand op maand, maar de reacties blijven beperkt.
    Valt er een bank om, omdat consumenten hun creditcardschulden niet meer kunnen betalen, dan breekt er paniek uit. Vandaar de kanarie in de kolenmijn.
    Maar voor wie het wil zien, staan de seinen al geruime tijd op rood. Alleen veel, zo niet alles wordt ondergesnneeuwd door de rage in AI.
  9. forum rang 9 Ron-tron system 15 juli 2024 20:50
    quote:

    Mr.Haas schreef op 11 juli 2024 21:00:

    Uti heeft eindelijk de weg omhoog weer een beetje gevonden . Graag nog 3% erbij dan kunnen er eindelijk weer wat stukken uit .
    Deze kwam en ik ben er even uit op 10,60usd.
    Voor barrick een groot deel afgedekt met geschreven calls dec’24 strike 18usd krijg je net geen 2usd voor wat een veelvoud van het dividend is.
    Staat netjes 16 k/w en tijd om wat calls te schrijven.
    Shell lijkt nu ook een beetje hoger te willen.
    Vakantie en rustig hier;)
  10. forum rang 4 Mr.Haas 15 juli 2024 22:57
    quote:

    Ron-tron system schreef op 15 juli 2024 20:50:

    [...]
    Deze kwam en ik ben er even uit op 10,60usd.
    Voor barrick een groot deel afgedekt met geschreven calls dec’24 strike 18usd krijg je net geen 2usd voor wat een veelvoud van het dividend is.
    Staat netjes 16 k/w en tijd om wat calls te schrijven.
    Shell lijkt nu ook een beetje hoger te willen.
    Vakantie en rustig hier;)
    bij mij zijn de eerste eruit gegaan op 10,5 volgende verkoop staat 10,75 . Barrick heb ik de boot gemist had niet veel meer over om in te stappen . Shell mag van mij ook wel weer even omhoog ga dan denk ik mijn geschreven puts32 voor dec eruit doen staan nu 45% in de plus.
  11. forum rang 10 voda 16 juli 2024 10:41
    Morgan Stanley herhaalt het houdadvies voor SHELL PLC EO-07
    dinsdag 16 juli 2024 - 07:28u -

    Morgan Stanley verhoogt het koersdoel van SHELL PLC EO-07 naar 3.150,00GBX van 3.000,00GBX. Het houdadvies van woensdag 15 mei 2024 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -2,12%.

    www.guruwatch.nl/advies/172206/SHELL-...
23.157 Posts
Pagina: «« 1 ... 1153 1154 1155 1156 1157 1158 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.