Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

Laatste koers (eur) Verschil Volume
23,920   +2,460   (+11,46%) Dagrange 22,020 - 24,100 343.576   Gem. (3M) 130,3K

Basic-Fit 2024: De feniks herrijst uit zijn as...

2.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 123 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Altijd 9 juli 2024 05:22
    quote:

    Nakennis schreef op 5 juli 2024 15:40:

    In NL is het aantal echt goede analisten op 1 hand met twee geamputeerde vingers te tellen. Een stuk of drie. Maar goed dat is mijn mening. De rest kijkt niet veel verder dan de nase lang is of is analytisch erg zwak of lijdt aan enorme tunnelvisie of een combinatie van deze factoren.
    We zitten op dit moment in een windstilte waar veel aandelen last van hebben. Alle geld gaat naar de ASML's, BESI's, ongeacht het nieuws. Zolang iedereen bij andere aandelen geld onttrekt en blijft investeren in tech draait het sentiment niet en blijft het kwakkelen. Je kan er ook gebruik van maken en je slag slaan. Er zijn veel mooie bedrijven te koop tegen een zeer aantrekkelijke P/E. Succes mannen, met het anderen de schuld geven. Je weet vooraf dat je risicovol belegt en blijft vervolgens hameren op een "slecht advies" van een analist die zichzelf hier niet kan verdedigen. Held ben je. Maak zélf andere keuzes a.u.b.
  2. forum rang 4 Onder de regenboog 9 juli 2024 09:52
    Dit aandeel is ooit naar de beurs gebracht voor 15 Euro, voorzien van een lading sportscholen. Als Basic Fit er in slaagt ( en dat denk ik ) om Duitsland te veroveren en het aantal leden in Frankrijk op te krikken ( en dat lukt ze ook , dat zie ik elke dag met mijn eigen ogen ) dan is deze koers werkelijk om te lachen. Daarom zit ik dik in dit fonds, wel voor de lange termijn. De teller staat nu op 20-21 euro, laag gezien de agressie waarmee ze clubs uitrollen. de teller voor Duitsland staat op 27 en 3 nieuwe , dat is 10 % van de clubs die hun concurrent heeft. Zou mij niets verbazen dat de teller eind dit jaar op 65 staat in Duitsland, en een overname zoals in Spanje is voor Basic Fit ook een manier om snel voet tussen de deur te krijgen.

    Chatgpt

    Grooste concurrent voor Basic Fit in Duitsland, geef aantal clubs, rond welke steden en +/- totaal aantal leden
    Zelfde prijssegment tot 25 euro per maand.

    ChatGPT

    De grootste concurrenten van Basic-Fit in Duitsland zijn meestal andere ketens van fitnessclubs die een vergelijkbaar prijssegment en aanbod hebben. Enkele van de prominente concurrenten in Duitsland zijn:

    McFIT:

    Dit is een van de grootste en bekendste fitnessketens in Duitsland. McFIT heeft meer dan 250 vestigingen in Duitsland en meer dan 1,4 miljoen leden in heel Europa. Ze zijn gevestigd in verschillende grote steden zoals Berlijn, München, Hamburg, en Frankfurt.

    FitX: FitX is een andere grote speler in de Duitse fitnessmarkt met meer dan 90 vestigingen. Ze richten zich ook op betaalbare fitness en zijn te vinden in steden zoals Essen, Düsseldorf, Dortmund, en Berlijn.

    Clever Fit: Deze keten heeft meer dan 400 vestigingen verspreid over heel Duitsland. Clever Fit richt zich op een breed scala van fitnessdiensten en is te vinden in zowel grote steden als kleinere gemeenschappen.

    Fitness First: Deze keten heeft meer dan 80 clubs in Duitsland. Ze bieden vaak premium faciliteiten en services. Fitness First clubs zijn te vinden in grote steden zoals Berlijn, Hamburg, Frankfurt, en München.

    John Reed Fitness: Dit is een onderdeel van de McFIT Group, maar biedt een iets andere beleving met een focus op design en muziek. Ze hebben clubs in steden zoals Berlijn, Hamburg, en München.

    Hieronder een overzicht van de details:

    McFIT
    Aantal vestigingen: 250+ in Duitsland
    Locaties: Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, en vele andere steden
    Leden: 1,4 miljoen+ in heel Europa
    FitX
    Aantal vestigingen: 90+ in Duitsland
    Locaties: Essen, Düsseldorf, Dortmund, Berlijn, en andere steden
    Leden: Niet specifiek vermeld, maar groot ledenbestand
    Clever Fit
    Aantal vestigingen: 400+ in Duitsland
    Locaties: Verspreid over heel Duitsland, zowel in grote steden als kleinere gemeenschappen
    Leden: Niet specifiek vermeld, maar groot ledenbestand
    Fitness First
    Aantal vestigingen: 80+ in Duitsland
    Locaties: Berlijn, Hamburg, Frankfurt, München, en andere steden
    Leden: Niet specifiek vermeld, maar groot ledenbestand
    John Reed Fitness
    Aantal vestigingen: Specifiek aantal niet vermeld, onderdeel van de McFIT Group
    Locaties: Berlijn, Hamburg, München, en andere steden
    Leden: Niet specifiek vermeld
    Deze ketens bieden een scala aan fitnessdiensten en faciliteiten die vergelijkbaar zijn met die van Basic-Fit, en vormen zo een aanzienlijke concurrentie in de Duitse markt.
    ***BASIC FIT***
    Aantal vestigingen: 27+

    Chatgpt:

    Vraag: bekijk de geschiedenis en uitrol van basic fit over de afgelopen jaren, hoeveel clubs kunnen ze per jaar gemiddeld openen in Duitsland, geef op basis van "het uitrol gemiddelde per jaar" het aantal te openen clubs in Duitsland

    ChatGPT
    Basic-Fit is de afgelopen jaren snel gegroeid in Europa, inclusief in Duitsland. Hun expansiestrategie is agressief, met een focus op het snel openen van nieuwe clubs in diverse markten. Hier is een overzicht van hun groei en de snelheid waarmee ze nieuwe clubs openen:

    Historische Groei
    2016-2019: Basic-Fit breidde snel uit met een gemiddelde van ongeveer 100 nieuwe clubs per jaar in Europa.
    2020: De groei vertraagde enigszins vanwege de COVID-19-pandemie, maar ze bleven nog steeds nieuwe clubs openen, zij het op een lager tempo.
    2021-2023: De groei herstelde zich weer, met een verhoogde focus op expansie in nieuwe markten zoals Duitsland.
    Expansie in Duitsland
    Basic-Fit betrad de Duitse markt in 2019 en sindsdien hebben ze gestaag nieuwe clubs geopend. De exacte aantallen kunnen variëren, maar hier is een schatting op basis van hun groei in de afgelopen jaren:

    2019: Start van de expansie in Duitsland met enkele clubs.
    2020-2021: Ondanks de pandemie hebben ze enkele nieuwe clubs geopend, maar tegen een lager tempo dan normaal.
    2022-2023: Het tempo van clubopeningen in Duitsland nam toe met de versoepeling van COVID-19-beperkingen.
    Gemiddeld Aantal Openingen per Jaar
    Als we naar de totale groei en expansiestrategie van Basic-Fit kijken, kunnen we een schatting maken van het aantal clubs dat ze jaarlijks in Duitsland kunnen openen:

    Gemiddeld aantal openingen per jaar: Ongeveer 20-30 clubs per jaar in de eerste jaren van hun Duitse expansie.
    Factoren die de groei beïnvloeden
    Marktpotentieel: Duitsland heeft een grote en groeiende markt voor fitnessclubs, wat gunstig is voor de expansie van Basic-Fit.
    Concurrentie: De aanwezigheid van sterke concurrenten zoals McFIT, FitX, Clever Fit, en anderen kan de snelheid van expansie beïnvloeden.
    Lokale regelgeving: De snelheid waarmee nieuwe clubs kunnen worden geopend, hangt ook af van lokale vergunningen en regelgeving.
    Economische omstandigheden: De algemene economische situatie en specifieke uitdagingen zoals pandemieën kunnen ook van invloed zijn op de groei.
    Conclusie
    Op basis van hun historische groeiprestaties en de marktpotentie in Duitsland, kan Basic-Fit naar verwachting ongeveer 20-30 nieuwe clubs per jaar openen in Duitsland, afhankelijk van de genoemde factoren. Hun agressieve expansiestrategie en het succes in andere markten ondersteunen deze groeiraming.
  3. Kleine speler 9 juli 2024 13:02
    Persoonlijk denk ik dat de koers gier blijft kabbelen tot de cijfers, hierna zal een koers ingezet worden aan de hand van de cijfers. Persoonlijk verwacht ik gewoon goede cijfers, geen rare gebeurtenissen afgelopen maanden en de rente omlaag wat de kosten zal drukken. Nog even geduld tot de 26e
  4. forum rang 4 Onder de regenboog 9 juli 2024 17:04
    quote:

    Wollin schreef op 9 juli 2024 16:28:

    En weer door het putje einde van de dag
    Een week sprokkelen in 1 dag weer weg
    Tech, analyse zegt : tot 22,50 euro zal hij blijven zakken en weer stijgen. Pas als hij door de 22.50 breekt is er een weg omhoog. Ik weet dat er mensen zijn die niet in tech analyse geloven, ik wel en dat is maar goed ook. ;-) Tot 22,50 kan je ritjes maken, daarboven stijgt hij door naar 30 en hoger. Heel wat ritjes gemaakt op basis van tech analyse.
  5. Wollin 9 juli 2024 17:34
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 9 juli 2024 17:04:

    [...]

    Tech, analyse zegt : tot 22,50 euro zal hij blijven zakken en weer stijgen. Pas als hij door de 22.50 breekt is er een weg omhoog. Ik weet dat er mensen zijn die niet in tech analyse geloven, ik wel en dat is maar goed ook. ;-) Tot 22,50 kan je ritjes maken, daarboven stijgt hij door naar 30 en hoger. Heel wat ritjes gemaakt op basis van tech analyse.
    Ik geloof er wel in thx!
    Maar hij heeft al moeite met 21, laat staan 22.
    Waar ligt de steun nu op die analyse
    Het is trouwens wel weer gelukt, Day low te sluiten
  6. Sheridans 9 juli 2024 19:45
    quote:

    Wollin schreef op 9 juli 2024 17:34:

    [...]
    Ik geloof er wel in thx!
    Maar hij heeft al moeite met 21, laat staan 22.
    Waar ligt de steun nu op die analyse
    Het is trouwens wel weer gelukt, Day low te sluiten
    Ik vind die “ritjes maken” wel heel leuk en interessant. En dat bedoel ik niet sarcastisch.

    Maar waar begint het ritje dan en waar eindigt het? En hoe bepaal je dat?

    Verder mis ik iets. Ofwel maak je ritjes met enorme aantallen en bedragen (en hou je er iets aan over) ofwel gaat het over kleine bedragen en wegen het risico en de kosten niet op tegen de porentiële kleine winst.

    Maar zoals gezegd, ik kan iets missen en ben benieuwd om bij te leren als dat kan.
  7. forum rang 4 VforVermogen 9 juli 2024 20:55
    Jefferies herhaalt advies voor Basic Fit
    Gepubliceerd door Trivano.com op 9 juli 2024 om 11:45
    De analisten van Jefferies waren dinsdag opnieuw positief over Basic Fit. Jefferies herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Basic Fit.

    Ook het koersdoel van 33,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Basic Fit met 57% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 21,00 EUR.
  8. forum rang 5 The Third Way... 9 juli 2024 22:07
    Wij hebben hier op het draadje al jarenlang geklaagd over voorkennis bij het duidelijkst financieel analisten waardoor wij benadeeld werden. Afgelopen kwartaal leek het er weliswaar op dat BFIT hier meelas en ermee gestopt is.

    Nu blijkt onze waarneming bevestigd te worden bij vele bedrijven en heeft de AFM ingegrepen:

    "De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft „veel bedrijven” gewaarschuwd dat ze financieel analisten niet stilletjes voorkennis mogen geven die niet met andere beleggers wordt gedeeld."

    "„Wat we wel kunnen melden is dat we veel bedrijven recent nog een mail hebben gestuurd.” Daarin heeft de toezichthouder bedrijven in Nederland gewezen op een eerdere waarschuwing over ditzelfde onderwerp door de Europese toezichtkoepel ESMA. Die sprak in mei van „potentiële zorgen” en merkte op dat er vaker sprake lijkt van flinke koersbewegingen bij sommige aandelen nadat analisten door de betreffende ondernemingen zijn bijgepraat."

    www.telegraaf.nl/financieel/128818325...
  9. forum rang 4 Onder de regenboog 10 juli 2024 09:38
    quote:

    Sheridans schreef op 9 juli 2024 19:45:

    [...]

    Ik vind die “ritjes maken” wel heel leuk en interessant. En dat bedoel ik niet sarcastisch.

    Maar waar begint het ritje dan en waar eindigt het? En hoe bepaal je dat?

    Verder mis ik iets. Ofwel maak je ritjes met enorme aantallen en bedragen (en hou je er iets aan over) ofwel gaat het over kleine bedragen en wegen het risico en de kosten niet op tegen de porentiële kleine winst.

    Maar zoals gezegd, ik kan iets missen en ben benieuwd om bij te leren als dat kan.
    Tja, ik blijf een Nederlander, ga hier niet mijn inleg prijsgeven. Laten we het erop houden dat ik ergens in het midden hang met investering. Via tech. analyse weet je ongeveer binnen welke marge je kan handelen.

    Maar,.... het is nu uitkijken geblazen, en vooral op je stukken blijven zitten, de cijfers komen eraan en de koers staat veel, veel , veel te laag. Tijdens covid stond hij hoger, rond de 26, een koers van 35 zou beter bij dit aandeel passen. Dit gaat ook zeker gebeuren binnenkort. Hieronder nog een verhaaltje van de VEB, denk dat dit de lading wel dekt. Basic Fit, wat mensen er ook over beweren, dit bedrijf is in staat Duitsland en waarschijnlijk Portugal binnen een kleine twee jaar te veroveren. Frankrijk is een punt van aandacht, maar voor Franse mensen is trainen in Sportscholen nieuw, zeker voor jonge generatie. Als bewoner van Zuid/West Frankrijk bezoek ik veel sportscholen (BF) en zie echt de aantallen sporters toenemen. Voordeel van Fransen in het binnenland is dat die sportscholen buiten de stadskern staan en dus goedkoper. Franse mensen hebben op het platteland en binnenland allemaal een auto en willen voor de deur parkeren.

    _______________

    Het verdienmodel van Basic-Fit is bekend en bewezen: nieuwe clubs moeten na drie jaar minimaal dertig procent rendement halen op het geïnvesteerde kapitaal. Zolang er nog voldoende groeimogelijkheden zijn, investeert de fitnessketen het geld daarom liever in uitbreiding van het aantal nieuwe clubs.

    Schaalgrootte is daarbij essentieel. Enerzijds wordt concurrenten lucht ontnomen als ze worden omringd door allerlei goedkope Basic-Fit vestigingen, anderzijds kan de keten hoge kortingen bedingen bij de inkoop van fitnessapparatuur en de algemene kosten (zoals reclame) over meer omzet spreiden.

    De groei van het aantal clubs zorgt logischerwijs voor een (klein) verlies, aangezien de nieuwe clubs eerst voldoende leden moeten werven, terwijl aan de kostenkant de rente en depreciatie van de apparatuur pijn doen.

    Kapitaalallocatie
    De discussies in de aandeelhoudersvergadering (ava) van Basic-Fit draaiden vooral om kapitaalallocatie. Hoewel diverse betrokken en goed ingevoerde aandeelhouders hem stevig aan de tand voelden, reageerde bestuursvoorzitter en oprichter René Moos stoïcijns. Groei is rendabeler dan aandeleninkoop, dus Basic-Fit gaat geen eigen aandelen inkopen om daarmee de beurskoers op te pompen.

    En dividend zit er voorlopig ook niet in. Pas als de zes landen waarin Basic-Fit opereert meer cash genereren dan dat er geld nodig is voor nieuwe clubs, is dividend een logische optie.

    Schulden beperken groei
    Basic-Fit wil het aantal clubs in die zes landen (Frankrijk, Nederland, België, Spanje, Duitsland, Luxemburg) verdubbelen naar drieduizend. Het tempo zal voor een groot deel worden bepaald door de schuldratio (netto schuld/ebitda). Die was 2,6, maar Basic-Fit wil die onder de 2,0 krijgen binnen een paar jaar. Desgevraagd was Moos kort over een eventuele versterking van het eigen vermogen door een grote investeerder of een emissie: nee.

    Daarmee werd ook de suggestie van de VEB – die in tegenstelling tot sommige particuliere aandeelhouders de groei nog meer wilde versnellen in plaats van aandeleninkoop – impliciet terzijde geschoven. Feitelijk kiest Basic-Fit het pad van beheerste groei, waarbij Moos fijntjes opmerkte dat de keten desondanks veel sneller groeit dan welke concurrent ook. In Duitsland verwacht hij vanaf 2026 een hockeystick-groeiversnelling.

    Wel zag hij kansen om Basic-Fit te lanceren in nieuwe landen, niet door zelf clubs te exploiteren, maar via een franchise-model. Hierdoor is veel minder kapitaal (schuld) nodig en zijn er weinig kosten. In de Verenigde Staten is dit een beproefd model in de fitness-branche.

    Moos was blij met de beursnotering, maar verzuchtte dat hij de (lage) aandelenkoers niet begreep. Toen Basic-Fit maandenlang bakken met geld verloor tijdens COVID-19 stond de koers op 26 euro. Sinds half maart van dit jaar schommelt de koers rond de 21 euro
  10. OscarC 10 juli 2024 10:47
    Over iets meer dan twee weken wordt de H1 trading update gepubliceerd. Ik ben wel benieuwd wat de belangrijkste zaken zijn waar jullie op gaan letten. Ik moet zelf direct aan de volgende zaken denken (al heb ik hier nog niet uitgebreid over nagedacht)

    - Locatie openingen: op basis van de website lijken ze aardig wat geopend te hebben in Q2, waardoor er - wanneer je uitgaat van de 175 opening guidance - nog maar relatief weinig te openen zijn in H2, terwijl Q3 normaal een focus kwartaal is voor openingen. Wellicht wat upside mogelijk?

    - Ledenontwikkeling: focus op Frankrijk, het is wellicht vroeg, maar benieuwd of de maatregelen al wat impact hebben. Key voor de korte en middellange termijn equity story
    Daarnaast benieuwd naar de average members per mature club -> het aantal mature clubs is hard toegenomen. Hun relatief hoge avg. member per mature club leek in BLX goed vol te houden, nu er steeds meer andere clubs (met name in FR) naar maturity groeien ben ik benieuwd hoe de ledenaantallen daar zijn

    - Overhead ontwikkeling, volgens mij gaven ze in 2023 aan dat ze op medium term 11.5-13% overhead target hadden, waarvan 5.5%-6.0% marketing. Marketing zat in 2023 hieronder, terwijl HQ overhead er nog een stuk boven zat.
    > Met name in die 2e bucket zou ik met verdere omzet groei wel een goede ontwikkeling willen zien in de richting van de 7.0% over heel 2024.
    > Bij marketing is de vraag of er extra uitgaves zijn gedaan in Frankrijk om membership growth te stimuleren en wat impact van groei in DE en ES is

    - Membership yield: Alhoewel ze een zeer goede view zouden moeten hebben op de ontwikkeling van de membership yield, vind ik dit nog wel een spannend item. De 24.5 lijkt mij een vrij hoog target, maar het zou eigenlijk gek zijn als ze dit niet weten te halen, aangezien ze dit vrij goed kunnen berekenen met hun interne data

    Dit even als een eerste schot voor de boeg.

    Daarnaast zijn er mogelijk nog een aantal niet cijfermatige updates zoals over membership / pricing model, franchise, etc. die interessant kunnen zijn
  11. ElGordo 10 juli 2024 10:54
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 10 juli 2024 09:38:

    [...]

    Feitelijk kiest Basic-Fit het pad van beheerste groei,
    Dit is een goed teken. Niet te veel hooi op je vork nemen, de kosten in de gaten houden en toch constante groei laten zien.

    Als je te snel groeit, dan is er op een gegeven moment een verzadiging, maar de eerder opgebouwde vestigingen dragen nog niet bij aan de winst. Dan ontstaat er een gat tussen uitgaven/kosten en inkomsten, wat nooit goed is voor een onderneming.

    Beter was het om de winst van de bestaande vestigingen compleet in de opbouw van nieuwe vestigingen te stoppen, zonder hiervoor geld te lenen. Dan zijn deze vestigingen "gratis". Maar goed, er moet natuurlijk ook voor bestaande leningen betaald worden.
  12. forum rang 4 Jochie1962 10 juli 2024 10:55
    quote:

    Dividend Collector schreef op 10 juli 2024 10:24:

    Bedankt voor je betoog Onder de regenboog. Persoonlijk weerhoudt het hoge shortpercentage (nu 7,63%) ervan mij op dit moment verder bij te kopen. Dit geeft een grote, constante druk op de koers. Bij o.a. Alfen, JET en andere midcappers zie je dit ook.
    Volgens mij is die druk al geweest en het loopt de laatste tijd niet hard meer op.

    Die geshorte aandelen moeten ook nog weer teruggekocht worden, dus dat geeft een (minieme) steun onder de koers.

    Dus zodra de stemming wisselt naar positief vliegt de koers (een stukje) omhoog.
  13. forum rang 4 Tartessos 10 juli 2024 12:17
    quote:

    VforVermogen schreef op 9 juli 2024 21:08:

    nl.pepper.com/aanbiedingen/daar-is-ie...

    Iedereen kan tot en met medio augustus gratis sporten bij BF. Heel simpel, je hoeft alleen elke twee weken een nieuw formuliertje in te vullen voor een nieuwe QR-code.

    BF, leest u mee, dit kan niet de bedoeling zijn?
    Marketing & Verkoop is vaak een kostenpost voor een organisatie. Als het goed is levert het ook wat op. Zoals bij de Bfit actie waarbij nieuwe potentiële leden - via bestaande leden - 2 weken gratis gebruik mogen maken van BFit sportclubs. En dat in de weken waar het toch relatief rustig is bij BFit ivm vakantie….

    Voorwaarde is dat men persoonsgegevens (e-mail en tel nummer) geeft omdat dit voor toegang nodig is.

    Kortom, nieuwe leden komen gratis in aanraking met BFit. En BFit komt gratis in aanraking met potentiële nieuwe leden. Waarbij het aspect - samen met vrienden sporten - ook nog wordt ingezet.

    Win win situatie, en dat tegen minimale reclame kosten.
2.452 Posts
Pagina: «« 1 ... 113 114 115 116 117 ... 123 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.