Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

66.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 3282 3283 3284 3285 3286 ... 3303 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Willempie3 10 juli 2024 09:28
    quote:

    plusmin schreef op 10 juli 2024 02:21:

    [...]

    80 of 7 miljard is ook maar een klein verschilletje natuurlijk, ik hoop serieus dat je beter in beleggen bent dan in cijfertjes! Heb je die 80 miljard gewoon verzonnen om een punt te maken? Want een foutje van meer dan factor 10 is niet zo snel gemaakt. Zo zijn de rest van cijfers ook niet meer serieus te nemen zonder dat u een bron vermeld waar deze uit blijken.

    De 100 miljard per jaar die u noemt kunnen de Yanks wel hebben, hun defensiebudget is jaarlijks zo'n 750 miljard (2022).

    Daarnaast schrijft u zoveel andere onzin dat het lastig zoeken is waar te beginnen...
    "Europese industrie verdwijnt als concurrent en Europa verzwakt" schrijft u?
    "Heel Europa gaat wapens kopen in Amerika door de oorlog in Oekraine" schrijft u ook.

    Geen idee welke medicatie u gebruikt maar u zit er behoorlijk naast!
    Juist de militaire EU industrie is enorm gegroeid sinds de invasie, daarnaast is de ontwikkeling van moderne wapens (vooral drones) geëxplodeerd. Rheinmettal groeit als kool, Droneshield vliegt naar grote hoogte.

    Veel EU landen hebben oude voorraden aan Oekraïne gedoneerd en deze worden vervangen door de nieuwste modellen. Voorbeeld: F16 ---> F35. Ook alles wat de USA doneert wordt vervangen door de modernste materialen en systemen.

    Afghanistan vergelijken met deze russische invasie slaat kant noch wal!
    rusland kan het niet verkroppen dat buurlanden richting het westen trekken wanneer ze die welvaart zien, rusland gebruikt dat als excuus deze landen te onderdrukken en te chanteren (gas).

    "Amerika heeft Rusland al sinds 2014 uitgedaagd door de regering in Kiev over te nemen. Rusland pikt het gewoon niet dat er NAVO-troepen zo dicht bij Moskou en Rostov gelegerd gaan worden." schreef u.

    Amerika en rusland zijn al véél langer aartsvijanden, zelfs al voor de koude oorlog, dat er in Kiev een nieuwe koers gekozen werd kan het kremlin niet verkroppen. Dat wil echter totaal niet zeggen dat de NAVO daarbij betrokken is, dat is slechts een kut-excuus van de russen.

    'Toevallig' (?) noemt u het jaar 2014, toen rusland de Krim met geweld binnendrong na vervalste politieke en smerige praktijken. Onrust stokende troepen zonder herkenbare emblemen maar duidelijk russische troepen! Het is dan ook geen toeval dat Wagner in 2014 is opgericht, dát waren de troepen die als eerste op burgers schoten om onrust te zaaiden daar.

    U schrijft: "En Oekraine hoorde van 1790 tot 1990 inderdaad 200 jaar lang bij Rusland.".
    Waarmee u uw onkunde bewijst aangezien het van 1922 tot 1991 niet rusland maar de communistische Sovjetunie was! Het huidige rusland had zo rijk kunnen zijn dankzij al hun rijkdommen in de grond maar helaas is die rijkdom misbruikt door een kleine elite met de huidige verrotte zooi randdebielen in corrupte bubbel.

    Vele russen gaan anno nu nog steeds naar de plee in een buitenhuisje of boven een waterstroompje, net als in 1790 hebben ze geen riolering of stromend water. Er was genoeg geld maar dat verdween in de verkeerde zakken.

    U schrijft negatief over de USA, over Europa en over de NAVO maar niet over wat de russen nu uitvreten, dat geeft uw bericht een smerige ondertoon met zelfs onjuiste gegevens.

    Amerika hoeft geen enkele moeite te doen om wereldleider te blijven qua defensie, hun budget is namelijk gelijk aan dat van de 4 á 5 volgende landen opgeteld!

    Dus ja... je hebt geen gelijk en begrijpt er werkelijk geen ene bal van.
    rusland heeft niet eens 1 vliegdekschip, en toch doen ze alsof ze nr 2 in de wereld zijn, belachelijke grootspraak! Zonder nucleaire dreiging is het al bijna een 3e wereldland, met Iran en NK als beste vriendjes staan ze al snel in het hoekje van het schoolplein.

    "Ik zoek ook niet alles na als ik een stukje schrijf"
    Waarom niet? Het voorkomt dat u meer zinloze bijdragen levert!
    Probeer het eens
    Dat dit een zinloze bijdrage is, daar ben ik het wel mee eens. De meerderheid in Nederland marcheert nu eenmaal vrolijk achter de NAVO en de Amerikanen aan. Sinds D-day zijn dat the good guys. En natuurlijk met het westerse wetboek van de VN in de hand: Grenzen mogen nooit veranderd worden. Ook al zijn die ooit door de Sovjetunie vastgesteld toen het nog 1 land was. We gaan niet kijken wat de bevolking wil. En rukken gewoon oostwaards op met de NAVO. We houden geen rekening met de veilgheidssituatie van Rusland. Dit hoeft ook niet want het Westen is oppermachtig en we zijn nu eenmaal de goeden. Poetin is ongeveer even slecht als Hitler.

    Flauw om onderscheid te maken tussen Rusland en de Sovjetunie en dat Oekraine dus geen 200 jaar bij Rusland hoorde. In de 2e wereldoorlog hoorde het zelfs 2 jaar bij Duitsland en in de 1e wereldoorlog ook nog 1 jaar. De Krim hoorde zelf even bij Engeland en Frankrijk zo ergens rond 1855.

    Dat Rusland al eeuwen lang niet efficient geregeerd wordt, dat Poetin een maffiabaas is en dat Rusland zonder kernwapens militair niet zoveel voorstelt, daar ben ik het 100 procent mee eens.

    Dat Amerika 10 of 15 keer zo sterk is klopt ook. Maar als het zo doorgaat zal China de Amerikanen wel gaan inhalen. Qua BNP is het al zover als je kijkt naar PPP (koopkracht). Daarom probeert Amerika ook het vuurtje op te stoken rond Taiwan. Dan kunnen ze wellicht de Chinese handel blokkeren als een soort sanctie. Zo kan Amerika dan nog 10 of 20 jaar langer grootmacht nummer 1 blijven.

    De oorlog in Afghanistan: Ik vergelijk alleen de jaarlijkse uitgave van 100 miljard voor de eigen wapenindustrie. Die ging 20 jaar lang naar Afghanistan en nu dus naar Oekraine. Amerika heeft oorlog nodig, want wapens zijn voor Amerika een belangrijk exportartikel. Dat is ook de reden dat Trump ons aan die 2 procent defensieuitgaven wil houden. Hij denkt als een zakenman. Hij ging in 2016 als eerste naar Saoedi-Arabie voor een grote wapendeal.

    De vorige oorlog in Afganistan: In de Amerikaanse geschiedenisboekjes staat geschreven dat de Sovjetunie in elkaar storte voor een groot deel door deze oorlog van 1979 tot 1989. Amerika probeert nu hetzelfde recept uit met Oekraine tegen Rusland. Rusland moet failliet gaan door te hoge defensieuitgaven en onvrede over de grote aantallen slachtoffers. En dan moet er een opstand komen tegen Poetin. Of dit plan nu weer gaat lukken is moeilijk in te schatten. Het Westen is in verhouding minder aantrekkelijk geworden dan in 1990. Rusland is niet langer communistisch. Het Westen heeft nu zelf enorme problemen: Te hoge schulden, vergrijzing, inflatie. Een steeds weer met Q.E. uitgestelde financiele crisis die toch een keer moet komen. En China is economisch ongeveer even sterk aan het worden als het Westen en steunt Rusland. Net als India.

    De Duitse industrie heeft een enorme klap gehad door het wegvallen van goedkoop Russisch aardgas. De energietransitie is natuurlijk een andere oorzaak. Dat Rheinmetall nu goed draait helpt wel iets maar maakt dit niet goed. Op langere termijn is een uitgave aan defensie nu eenmaal niet productief, behalve als je er andere landen mee verovert. ( Misschien nu dus uiteindelijk Rusland !) Hoge defensieuitgaven worden meestal gefinancierd met extra schulden en zorgen bijna altijd voor hoge inflatie en dus achteruitgang voor de bevolking. Maar helaas is het soms wel nodig.
    Ik moet zeggen: Amerika heeft het spel knap gespeelt. Ze hebben Poetin een uitzichtloze oorlog ingelokt, de EU economisch verzwakt en zelf economisch voordeel behaald. En de EU blijft nog altijd een trouwe vriend van Amerika.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 juli 2024 09:39
    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    1h
    Overnight, Russia attacked Ukraine with a mix of missiles and drones

    0/1 Iskander-M ballistic missile
    0/4 Kh-59/69 cruise missiles
    14/20 Shahed drones
    I
    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    2h
    Russian losses per 10/07/24 reported by the Ukrainian general staff.

    +1100 men
    +2 tanks
    +11 APVs
    +36 artillery pieces
    +3 AD systems
    +51 UAVs
  3. forum rang 4 Willempie3 10 juli 2024 09:42
    quote:

    Fred 62 schreef op 10 juli 2024 09:11:

    [...]

    En nu wil je weer niets doen.
    En in de toekomst zal je ook niets doen.

    Slappe hap.
    Het is makkelijk om over het verzet van 1939-1945 te roepen terwijl je er zelf ook niet bij was. En ook over dat Poetin verslagen moet worden terwijl de Oekrainers het vuile werk opknappen. Een ding is zeker: Als er hier wat kernwapens neervallen ben je uitgepraat.

    Wat echt grappig is, is dat voor 1 graad opwarming geen enkel risico genomen wordt en duizenden miljarden uitgegeven worden om de wereld te redden.
    Maar voor een mogelijke kernoorlog met Rusland, die het einde van de planeet betekent, daar nemen we dan uit principe gewoon een flink risico en roepen we: Slappe hap.
  4. forum rang 9 josti5 10 juli 2024 10:04
    quote:

    Willempie3 schreef op 10 juli 2024 09:42:

    [...]

    Het is makkelijk om over het verzet van 1939-1945 te roepen terwijl je er zelf ook niet bij was. En ook over dat Poetin verslagen moet worden terwijl de Oekrainers het vuile werk opknappen. Een ding is zeker: Als er hier wat kernwapens neervallen ben je uitgepraat.

    Wat echt grappig is, is dat voor 1 graad opwarming geen enkel risico genomen wordt en duizenden miljarden uitgegeven worden om de wereld te redden.
    Maar voor een mogelijke kernoorlog met Rusland, die het einde van de planeet betekent, daar nemen we dan uit principe gewoon een flink risico en roepen we: Slappe hap.
    ---------------
    Respect voor je inhoudelijke optreden op o.a. deze draad, Willempie.
    Je zou een uitstekende columnist voor de Volkskrant zijn :-)

    Ben benieuwd, hoe lang je dit vol mag blijven houden - er is alweer een post van jou verwijderd, zie ik.

    Karel van Wolferen over de Westerse 'persvrijheid':

    www.youtube.com/watch?v=UdVuBrCKEyQ

    Daarmee is natuurlijk niet gezegd, dat het in Rusland of China beter zou zijn - integendeel, natuurlijk.

    Hoe lang zou Karel op IEX mogen schrijven, wat hij in deze video zegt...???

    En zo is het gaandeweg steeds moeilijker geworden, achter de feiten te komen, zo ook met betrekking tot de oorlog in Oekraïne.

    Daarom ben ik ook zo blij met o.a. Military Summary, dat voor 90% vaart op video's op geolocatie, zowel van Oekraïnse als van Russische oorsprong.
  5. forum rang 6 Opentop 10 juli 2024 10:44
    Eigenlijk is het moeilijk om hier een oplossing voor te vinden. We zijn het eens over de oorzaak en wie daar verantwoordelijk voor is. Wat al minder duidelijk is, is of dit gedragen wordt door de ambitie van 1 man, of dat een hele groep echt bezeten is van de plannen. Dan weten we niet wat de bevolking wil van Rusland. Het heeft ook geen zin ze het te vragen ze durven vanwege de repressie ook niet zeggen wat ze werkelijk bedoelen. Het is ook maar de vraag wat ze werkelijk weten, gisteren niets in de kranten over het bombardement, maar wel het bezoek van Orban wat Putin weer laat shinen.
    Als ik het zie denk ik waarom het is begonnen? Er was rust, er was geen dreiging dat Rusland aangevallen zou worden zeker niet door Ukraine. Er was een relatie met de wereld wat Rusland vooruitgang en voorspoed bracht, waar dat heen ging is vers2. Waarom zou iemand die status willen opgeven ?
    Putin is zeer geslepen en een van de meest ervaren politici.
    Zou het dan toch een persoonlijk iets zijn ? Het westen nam hem wel serieus, de amerikanen nemen niemand serieus. Waar zou die gekrenkt zijn ? Afghanistan verloren de amerikanen ook net als de russen. Syrie gaf Putin wellicht te veel power ? Hadden we harder op moeten treden daar ?
    De man blijft geslepen. Onderschatting is een valkuil. Ook nu denken we dat die in een isolement is maar hij vormt nu weer een band met bijvoorbeeld Saudi Arabia. Die Saudis, hoewel tegen Iran wat ook een Putin vriend is, laten het westen fijntjes weten dat het westen niet aan de knaken van de russen moeten zitten.
    Daarmee lijkt SA ook een belangrijke speler in de wereld te worden. Er zijn helaas hele rijke landen die het niet zo barbaars vinden dat een ziekenhuis wordt platgegooid, als Putin die weet te verenigen is vrede nog ver weg.
  6. forum rang 4 Willempie3 10 juli 2024 11:42
    quote:

    josti5 schreef op 10 juli 2024 10:04:

    [...]
    ---------------
    Respect voor je inhoudelijke optreden op o.a. deze draad, Willempie.
    Je zou een uitstekende columnist voor de Volkskrant zijn :-)

    Ben benieuwd, hoe lang je dit vol mag blijven houden - er is alweer een post van jou verwijderd, zie ik.

    Karel van Wolferen over de Westerse 'persvrijheid':

    www.youtube.com/watch?v=UdVuBrCKEyQ

    Daarmee is natuurlijk niet gezegd, dat het in Rusland of China beter zou zijn - integendeel, natuurlijk.

    Hoe lang zou Karel op IEX mogen schrijven, wat hij in deze video zegt...???

    En zo is het gaandeweg steeds moeilijker geworden, achter de feiten te komen, zo ook met betrekking tot de oorlog in Oekraïne.

    Daarom ben ik ook zo blij met o.a. Military Summary, dat voor 90% vaart op video's op geolocatie, zowel van Oekraïnse als van Russische oorsprong.
    Ik zie dat er inderdaad een post verwijderd is. Eigenlijk kun je wel stellen dat zodra men begint aan censuur dat men dan begint af te glijden richting een dictatuur. Al is dit in het Westen dan misschien slechts stap 1 in een reeks van 100. Toen het Westen nog op het hoogtepunt van zijn macht was, was dit helemaal niet nodig en was vrijheid van meningsuiting bijna onomstreden. Met het bestrijden van Nepnieuws en verbieden van RT is er toch een deukje in de reputatie van het vrije Westen gekomen. Kasja Olongren had best voor de DDR kunnen werken qua mentaliteit. En als ik Ursula von der Leyen over De-bunking en Pre-bunking hoor praten kan ze wel vrouwelijke James Bond schurk worden als hulpje van Klaus Schwab.
  7. Handel & Wandel 10 juli 2024 11:43
    quote:

    josti5 schreef op 10 juli 2024 10:04:

    [...]
    ---------------
    Respect voor je inhoudelijke optreden op o.a. deze draad, Willempie.
    Je zou een uitstekende columnist voor de Volkskrant zijn :-)

    Ben benieuwd, hoe lang je dit vol mag blijven houden - er is alweer een post van jou verwijderd, zie ik.

    Karel van Wolferen over de Westerse 'persvrijheid':

    www.youtube.com/watch?v=UdVuBrCKEyQ

    Daarmee is natuurlijk niet gezegd, dat het in Rusland of China beter zou zijn - integendeel, natuurlijk.

    Hoe lang zou Karel op IEX mogen schrijven, wat hij in deze video zegt...???

    En zo is het gaandeweg steeds moeilijker geworden, achter de feiten te komen, zo ook met betrekking tot de oorlog in Oekraïne.

    Daarom ben ik ook zo blij met o.a. Military Summary, dat voor 90% vaart op video's op geolocatie, zowel van Oekraïnse als van Russische oorsprong.
    Zodra ik WEF en Klaus Schwab hoorde wist ik genoeg. Karel is een complotdenker net als Sven Hulleman en consorten.
  8. forum rang 8 Succes 10 juli 2024 12:16
    quote:

    Handel & Wandel schreef op 10 juli 2024 11:43:

    [...]

    Zodra ik WEF en Klaus Schwab hoorde wist ik genoeg. Karel is een complotdenker net als Sven Hulleman en consorten.
    Je hebt gelijk ... deze man is een idioot!

    Wiki ...
    Sinds een aantal jaren wordt hij gekarakteriseerd als een complotdenker en heeft dit ook over zichzelf verklaard. Hij beschouwt de betiteling als geuzennaam. Zo verwerpt hij de bewijsvoering van het Joint Investigation Team rondom het neerhalen van vlucht MH17, en meent hij dat het neerhalen een valse-vlag-aanslag was. Over de aanslagen op 11 september 2001 is hij dezelfde mening toegedaan.[3] Ook twijfelt hij aan de officiële verklaringen over de aanslagen in Londen op 7 juli 2005 en de aanslag op Charlie Hebdo in 2015.[22] Deze standpunten zorgen ervoor dat hij als journalist weinig meer publiceert in traditionele media, maar bijdraagt aan websites als ThePostOnline, en wordt geïnterviewd door alternatieve media als Café Weltschmerz en ook door de Russisch televisiezender Russia Today.[23]

    In 2020 was Van Wolferen de initiatiefnemer van het blad Gezond Verstand dat in september van dat jaar in een oplage van 1.000.000 exemplaren verscheen en deels huis-aan-huis werd verspreid. Hij wilde de lezer informeren over de in zijn optiek vertekende weergave van onderwerpen in de reguliere media. In het eerste nummer werden kanttekeningen gezet bij de COVID-19-pandemie die als kunstmatig werd bestempeld, en werd stelling genomen tegen de klimaatproblematiek. De Russische president Poetin had volgens het blad niets te maken met het vergiftigen van de oppositieleider Aleksej Navalny en de Amerikaanse verkiezingen zouden oneerlijk zijn verlopen als de zittende president Donald Trump niet zou winnen.[24] Verscheidene Kamerleden spraken in een reactie van het verspreiden van desinformatie.[25] De Universiteit van Amsterdam distantieerde zich in een verklaring van deze activiteiten omdat Van Wolferen zou bijdragen "aan desinformatie over grote problemen als het coronavirus en klimaatverandering
  9. forum rang 8 het zwaard 10 juli 2024 12:28
    quote:

    Willempie3 schreef op 22 juni 2022 00:39:

    We hadden Rusland natuurlijk gewoon die 2 Provincies Donetsk en Lugansk moeten geven. Dit conflict geeft veel meer economische schade voor het Westen dan dat Rusland ooit uit die 6 miljoen extra inwoners gaat halen. 75 procent van de bevolking spreekt daar toch al Russisch. Op de Krim 90 procent, dus wat is het probleem ? Rusland wordt ook geen gevaarlijker land met de Donbas erbij. Ze blijven 10 keer zo klein als China wat wel een serieuze concurrent/uitdager van het Westen is als het om de wereldmacht gaat.
    Een zinloze domme oorlog dus, die gewoon vermeden had kunnen worden. De Schade in Oekraine bedraagt honderden miljarden. De economische schade voor Europa ook. Bij elkaar zeker 1000 miljard Euro. Het BNP van de Donbas en de Krim samen is ongeveer 40 miljard Euro. Voor 1000 miljard voordeel moet Rusland het 25 jaar in bezit hebben. Probleem is altijd dat er 2 groepen mensen door elkaar wonen. Dan gaat de ene groep de baas spelen over de andere. Stel dat er 9 miljoen Pro-Russische inwoners in Oekraine zijn van de 45 miljoen. Dan geef je dus de Krim, Donetsk en Loegansk weg aan Rusland. Daar wonen ongeveer 9 miljoen mensen. Vervolgens woningen ruilen als je aan de verkeerde kant van de grens woont. dus ook Pro-russen uit Odessa en Kiev naar de Donbas en Krim en Pro Oekrainers weg uit de Donbas en Krim naar Oekraine. Alleen zo los je dit soort conflicten op. Groepen uit elkaar halen.

    Tegenstanders zullen natuurlijk de vergelijking maken met het weggeven van het Sudetenland aan Hitler in 1938. Deze vergelijking gaat volkomen mank. Door het weggeven van het Sudetenland werd Tsjechoslowakije volkomen onverdedigbaar tegen een Duitse aanval. Het gehele grensgebied werd aan Nazi-Duitsland gegeven met daarin bergen, heuvels en fortificaties. Verder had Duitsland ongeveer 10 procent van het wereld BNP in 1938 terwijl Rusland nu niet verder komt dan 2 procent. Oekraine is ook zonder Donbas prima te verdedigen, dat zien we nu namelijk gebeuren. Amerika en China zijn de werkelijke tegenpolen met elk ongeveer 20 procent van het wereld-BNP. Ze letten ook goed op elkaar. In 1938 was Amerika een slapende reus met 25 procent van het wereld-BNP. Daardoor kon Hitler 3 jaar lang zijn gang gaan. Daar kwam nog bij dat Duitsland de blitzkriegstrategie had, waar de geallieerden eerst geen antwoord op hadden. Duitsland kon met zeer weinig verliezen heel Europa bezetten. Rusland komt maar zeer langzaam vooruit in Oekraine. Kortom, de dreiging van Rusland bestaat alleen uit haar kernwapenarsenaal. Dat verandert ook niet als je die provincies weggeeft of terugverovert. Je kunt Rusland wel boos maken of juist te vriend houden, dat maakt wel veel uit voor de kernwapendreiging.
    En wat hebben we gedaan ? Boos maken. Hoe dom kun je zijn. Ook gaan we waarschijnlijk 500 miljard euro uitgeven aan extra defensie in West Europa. Zinloos weer, want die convetionele oorlog met Rusland kun je toch niet winnen, en dus ga je hem ook niet voeren. Nog nooit zulke domme leiders gezien in het Westen, en dan reken ik Neville Chamberlain uit 1938 mee !
    .De tekst hierboven schreef Willempie begin 2020 , let vooral op de laatste regel ; En wat hebben we gedaan ?.. BOOS maken . . Hoe dom kan je zijn .M;a.w. we hadden de Russen dus hun gang moeten laten gaan , Dan zeg ik . Hoe dom kan je zijn je niet BOOS te maken over wat de Russen in deze oorlog hebben uitgericht Willempie ?
  10. forum rang 6 benbelegger 10 juli 2024 12:31
    Twee jaar nadat de Freedom of Information Coalition (FOIC) zich verzette tegen de blokkade van bepaalde Russische media binnen de Europese Unie, zal het Europese Hof van Justitie zich later vandaag over de zaak buigen. Doorgifte van onder meer nieuwszenders Russia Today en Sputnik werden in 2022 verboden, kort na de Russische inval van Oekraïne. De FOIC zegt uit te kijken naar de langverwachte hoorzitting.

    Lees verder: www.villamedia.nl/artikel/europese-ho...

    Of: www.nu.nl/economie/6318992/europees-h...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 juli 2024 13:11
    quote:

    Johnny C schreef op 10 juli 2024 13:04:

    Wat een kansloos forum is dit zeg, waarom zou je iedere dag op een aandelen forum anti russische niewsberichten gaan lopen spammen net of die Amerikanen zo lief zijn. Wat een zielig leven heb je dan.
    We gaan jou beschouwen als een Russische chatbot.
  12. forum rang 4 Willempie3 10 juli 2024 13:38
    quote:

    het zwaard schreef op 10 juli 2024 12:28:

    [...]

    .De tekst hierboven schreef Willempie begin 2020 , let vooral op de laatste regel ; En wat hebben we gedaan ?.. BOOS maken . . Hoe dom kan je zijn .M;a.w. we hadden de Russen dus hun gang moeten laten gaan , Dan zeg ik . Hoe dom kan je zijn je niet BOOS te maken over wat de Russen in deze oorlog hebben uitgericht Willempie ?
    Ik denk er nog steeds precies hetzelfde over. De oorlog had waarschijnlijk vermeden kunnen worden. Maar Amerika heeft deze oorlog gewild om regime change in Moskou te krijgen. Angela Merkel heeft notabene toegegeven dat de Minsk-akkoorden van 2014-2015 alleen gesloten werden om tijd te rekken zodat Oekraine bewapend kon worden. We zullen zien hoe het plan van de VS gaat aflopen. Er zijn al meerdere arrogante wereldrijken in Rusland gestruikeld. Wellicht gaat Trump voor een einde aan de oorlog zorgen als hij wint in november. Trump was niet zo erg bezig met oorlog voeren als de Democraten tijdens zijn eerste termijn.
  13. forum rang 8 Succes 10 juli 2024 13:47
    quote:

    Willempie3 schreef op 10 juli 2024 13:38:

    [...]

    Ik denk er nog steeds precies hetzelfde over. De oorlog had waarschijnlijk vermeden kunnen worden. Maar Amerika heeft deze oorlog gewild om regime change in Moskou te krijgen. Angela Merkel heeft notabene toegegeven dat de Minsk-akkoorden van 2014-2015 alleen gesloten werden om tijd te rekken zodat Oekraine bewapend kon worden. We zullen zien hoe het plan van de VS gaat aflopen. Er zijn al meerdere arrogante wereldrijken in Rusland gestruikeld. Wellicht gaat Trump voor een einde aan de oorlog zorgen als hij wint in november. Trump was niet zo erg bezig met oorlog voeren als de Democraten tijdens zijn eerste termijn.
    Heb je ook een bron m.b.t:

    > Angela Merkel ...
    > Het plan van Amerika ...

66.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 3282 3283 3284 3285 3286 ... 3303 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.