Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

Laatste koers (eur) Verschil Volume
23,550   -0,850   (-3,48%) Dagrange 23,550 - 24,350 98.325   Gem. (3M) 114,3K

Heijmans 2024

560 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bir 5 juli 2024 13:58
    quote:

    Daexter schreef op 24 juni 2024 22:21:

    [...]

    Nee hoor in tegenstelling tot jouw compleet ongefundeerde 10% correctie is mijn 16 euro wel degelijk ergens op gebaseerd. Toen Heijmans op 24 mei sloot op 21,60, lag de dagkoers op 160% van het 200 daags gemiddelde in de afgelopen 18 jaar was die afstand gelijk of nog groter in slechts 11 handelsdagen. Oftewel een blind paard kon concluderen dat er sprake was van een euforische fase. Waarna er ALTIJD een correctie optreed tenzij je in Nvidia of Bitcoin belegt kun er vanuit gaan dat koersen niet kaarsrecht omhoog gaan maar vrijwel altijd in zaagtandbewegingen.

    Fundamenteel is er niks mis, dus snap de verbaasde reacties totaal niet. Zie het gewoon al iets normaals en een uitgelezen kans om bij te kopen of opnieuw in te stappen.

    De 16 euro is afgeleid van het 200 daags gemiddelde dat nu rond de 14,50 ligt en ervan uitgaande dat de correctie richting het 200 daags gaat maar er vermoedelijk een procent of 5 tot 10 erboven weer de weg omhoog hervat. Mocht de koers door het 200 daags zakken dan zou de koers ook best kunnen dippen tot 13 euro, maar die kans acht ik hel klein
    Zo ongefundeerd was mijn post niet. Je had/hebt gelijk dat terug naar 200 daags gemiddelde mogelijk was, maar met de positieve ondertoon (outlook in combinatie met voortdurende stroom aan nieuwe orders) gaf ik al aan niet te verwachten dat we een dergelijk diepe correctie zouden krijgen. (diepe correctie zie ik als > 15%)
    We herstellen dus alweer met een rebound als na de vorige correctie, zie het koersverloop maar. Of we een dubbele top gaan zetten bij 21,70 gaan we zien, maar kijkend naar de onderliggende cijfers (koers/winst verhouding) verwacht ik eerder 25+ euro op de borden dan 15 euro!
    Grt Bir.
  2. forum rang 10 voda 5 juli 2024 14:30
    Heijmans gaat woningen bouwen in Middelburg
    05-jul-2024 14:21

    Betreft circa 200 woningen.

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans gaat aan de slag in de gemeente Middelburg met de bouw van circa 200 woningen in het uitbreidingsgebied ten noorden van de wijk Sint Laurens. Dit meldde Heijmans vrijdagmiddag.

    De Gemeente Middelburg wil in de wijk "een goed gedifferentieerd aanbod" van woningen realiseren, waaronder sociale huur en betaalbare koop.

    Heijmans tekende daarom een samenwerkingsovereenkomst met Woongoed Middelburg, dat verantwoordelijk is voor de sociale woningen die worden gebouwd. De gemeente verkoopt de vrije kavels. Heijmans verkoopt en ontwikkelt de koopwoningen.

    "De eerstvolgende stap is om een stedenbouwkundig plan verder te ontwikkelen. De verwachting is dat in 2027 gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen", zei Heijmans, dat geen financiële details bekendmaakte.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. Gordon gekko 5 juli 2024 14:56
    quote:

    Bir schreef op 5 juli 2024 13:58:

    [...]

    Zo ongefundeerd was mijn post niet. Je had/hebt gelijk dat terug naar 200 daags gemiddelde mogelijk was, maar met de positieve ondertoon (outlook in combinatie met voortdurende stroom aan nieuwe orders) gaf ik al aan niet te verwachten dat we een dergelijk diepe correctie zouden krijgen. (diepe correctie zie ik als > 15%)
    We herstellen dus alweer met een rebound als na de vorige correctie, zie het koersverloop maar. Of we een dubbele top gaan zetten bij 21,70 gaan we zien, maar kijkend naar de onderliggende cijfers (koers/winst verhouding) verwacht ik eerder 25+ euro op de borden dan 15 euro!
    Grt Bir.
    en niet anders
  4. forum rang 10 voda 9 juli 2024 07:25
    Heijmans neemt alle activiteiten over van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen
    (www.gisbergen.nl) uit Hooge Mierde. Van Gisbergen is een ontwikkelende bouwer met als voornaamste focus grondgebonden woningen in de regio Groot-Eindhoven. Van Gisbergen haalde in 2023 een omzet van € 45 miljoen met een netto resultaat van € 3 miljoen. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities. De overnamesom bedraagt € 13 miljoen in contanten.

    Van Gisbergen werd in 1900 opgericht door de grootvader van de huidige directeur en aandeelhouder, Peter van Gisbergen. Van Gisbergen is een stabiel renderende onderneming die zich onderscheidt op basis van een sterk lokaal netwerk, kwaliteit en innovatie en is een mooie toevoeging voor Heijmans.

    Zelfstandig
    Met de voorgenomen overname versterkt Heijmans haar marktpositie in vastgoedontwikkeling en bouw in de regio Groot-Eindhoven. In het gebied rondom Eindhoven is de behoefte aan woningen groot gezien de economische groei in de Brainport-regio.

    Van Gisbergen zal zelfstandig blijven opereren, waarbij de dagelijkse aansturing zal worden verzorgd door Alf van der Sanden (Directeur Bouwbedrijf) en Tino Verspaandonk (Directeur Projectontwikkeling). Heijmans is verheugd dat Peter van Gisbergen bereid is gevonden tot eind 2025 betrokken te blijven bij de onderneming en zijn taken gefaseerd over te dragen. Maarten van Duijn (Voorzitter directie Heijmans Vastgoed) zal binnen Heijmans het eerste aanspreekpunt zijn voor Van Gisbergen. Alle medewerkers (55fte) blijven in dienst en het bedrijf zal actief blijven vanaf de huidige locatie en onder eigen naam opereren. Medewerkers van Van Gisbergen zijn inmiddels geïnformeerd.

    De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben positief geadviseerd. De transactie wordt voorgelegd ter goedkeuring aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De overname is pas na deze goedkeuring definitief (‘closing’).

    Ton Hillen, CEO Heijmans:
    “Deze overname past in de strategie van Heijmans, zoals gepresenteerd op de Capital Markets Day afgelopen mei, waarin de woningmarkt een belangrijk aandachtspunt is voor onze verdere groei. Van Gisbergen heeft een grondportefeuille en een sterke reputatie in een groeiende regio van Nederland. Met deze transactie onderstrepen wij ons vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt. De onderliggende vraag naar nieuwbouwwoningen in de regio Groot-Eindhoven blijft immers onverminderd hoog, door sterke economische groei en de groeiende bevolking.”

    Peter van Gisbergen, CEO Van Gisbergen:
    “Omdat ik geen bedrijfsopvolging heb, was ik al enige tijd bezig met het zoeken van een overnamekandidaat. Hierbij waren voor mij drie criteria van belang: dat er met respect met de werknemers wordt omgegaan en dat iedereen mee over kan; dat het bedrijf onder eigen naam zelfstandig voortgezet kan worden; dat er vanuit de locatie in Hooge-Mierde gewerkt kan blijven. Met de overname door Heijmans en met de inzet van Alf en Tino, ben ik ervan overtuigd dat de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd is.”

    www.heijmans.nl/nl/nieuws/koninklijke...
  5. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 9 juli 2024 07:34
    Van Gisbergen haalde in 2023 een omzet van € 45 miljoen met een netto resultaat van € 3 miljoen. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities. De overnamesom bedraagt € 13 miljoen in contanten.

    Het is maar een kleine overname, maar op basis van deze cijfers klinkt het als een koopje. Lijkt in ieder geval een stuk goedkoper dan de overname van Van Wanrooij destijds.

    Een leuke nieuwe kraal aan de ketting.
  6. forum rang 10 voda 9 juli 2024 07:47
    Heijmans neemt Van Gisbergen over
    09-jul-2024 07:40

    Woningbouwer in regio Eindhoven kost 13 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans zal alle activiteiten van ontwikkel- en bouwbedrijf Van Gisbergen voor 13 miljoen euro overnemen. Dit maakte de bouwer dinsdagochtend bekend.

    Van Gisbergen bestaat sinds 1900 en is gevestigd in Hooge Mierde. Het bedrijf is actief in de regio Eindhoven en draaide in 2023 een omzet van 45 miljoen euro met een nettoresultaat van 3 miljoen euro.

    Naar verwachting blijft de omzet dit jaar stabiel. De onderneming heeft een eigen portefeuille met 2.200 grondposities.

    Volgens Heijmans is in het gebied rondom Eindhoven de behoefte aan woningen groot gezien de economische groei in de Brainport-regio, met onder meer ASML.

    Van Gisbergen voegt volgens Heijmans naar verwachting circa 4 miljoen euro onderliggende EBITDA per jaar toe op de korte termijn.

    De solvabiliteit van Heijmans blijft na deze transactie op een niveau dat niet significant zal afwijken van de solvabiliteit ultimo 2023 van toen 29 procent.

    De ondernemingsraden van beide ondernemingen hebben positief geadviseerd. Heijmans heeft inmiddels een boekenonderzoek verricht.

    De transactie wordt nog ter goedkeuring aan de Autoriteit Consument & Markt voorgelegd. De overname is na deze goedkeuring definitief, waarna Van Gisbergen zelfstandig zal blijven opereren.

    De overnamesom van 13 miljoen euro wordt in contanten voldaan.

    "Van Gisbergen heeft een grondportefeuille en een sterke reputatie in een groeiende regio van Nederland. Met deze transactie onderstrepen wij ons vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt", zei CEO Ton Hillen van Heijmans in een toelichting.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 9 juli 2024 10:18
    Beursblik: Heijmans groeit door overname in interessante regio Eindhoven
    09-jul-2024 09:57

    Met aanwezigheid van succesvol ASML.

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans vergroot met de overname van Van Gisbergen de positie in de regio Eindhoven-Veldhoven, waar het al actief is met 30.000 grondposities en waar er nu 2.200 bij komen. Dit stelden analisten van ING dinsdag in een rapport.

    Gezien de aanwezigheid van het succesvolle ASML in deze regio vindt ING de overname een interessante uitbreiding.

    Aangezien Heijmans en het eerder overgenomen Van Wanrooij al actief zijn in deze regio, vermoedt ING dat Heijmans Van Gisbergen goed kent.

    De bank vindt ook dat Heijmans met 13 miljoen euro een aantrekkelijke prijs betaalt voor Van Gisbergen. Dat is een multiple van 4,3.

    Volgens Heijmans kon Van Gisbergen geen opvolger voor de onderneming vinden.

    Daarbij is de balans van Heijmans sterk genoeg voor dit soort overnames, aldus de analisten.

    Vorig jaar nam Heijmans Van Wanrooij over, waarmee de infratak binnen Heijmans kleiner werd. Infraprojecten zijn stikstofgevoeliger en Heijmans versterkte met die acquisitie de positie in de huizenbouwmarkt, die er volgens ING voor de lange termijn gezond voor staat.

    ING heeft een koopadvies voor Heijmans met een koersdoel van 17,75 euro.

    Het aandeel noteerde dinsdag op een lichtgroen Damrak 0,7 procent hoger op 21,15 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 9 juli 2024 13:39
    quote:

    joeparkers schreef op 9 juli 2024 12:35:

    koersdoel 17,75 is een verkoopadvies - graag geen onzin, heren analisten ING
    Bij Trivano is het ook een koop advies, zie link:

    De analisten van ING hebben zich dinsdag opnieuw positief uitgelaten over Heijmans. ING herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Heijmans.

    www.trivano.com/aandeel/heijmans.403-...
  9. IEX - Forummoderator 10 juli 2024 15:28
    quote:

    joeparkers schreef op 9 juli 2024 12:35:

    koersdoel 17,75 is een verkoopadvies - graag geen onzin, heren analisten ING
    Ter info.
    Het is het koopadvies van ING van ruim een jaar geleden, vijf juli. ING heeft dat niet herhaald maar slechts de schrijver van het artikel van persbureau ABM.
    Ik neem aan ING wacht tot de halfjaar cijfers om met een nieuwe analyse en advies te komen.

    Groet Henk
560 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.