Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Duitse aandelen« Terug naar discussie overzicht

Bayer Jaardraadje 2024

422 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 LL 27 juni 2024 10:09
    Bayer's pharmaceutical unit plans more managerial cuts in Europe, Asia

    NEW YORK, June 26 (Reuters) - A top Bayer pharmaceutical executive said on Wednesday his group will continue slashing managerial jobs this year, planning cuts in Germany, Japan, the United Kingdom, Belgium and the Netherlands as part of the company's internal reorganization.

    The pharmaceutical unit has already cut around 40% of its managerial positions in the U.S. and has also implemented cuts in Canada, Mexico, Italy, Australia and the Nordic countries, Sebastian Guth, chief operating officer of Bayer Pharmaceuticals, said in an interview with Reuters.

    Guth would not say exactly how many jobs the company has cut in those countries, but noted that "40% is sort of the range that we tend to see - some are a little lower and some are a little higher."

    "We're not shooting for a specific number," Guth said. "For an organization of our size, there's just a lot of work that is being done that ultimately doesn't add value to customers and products."

    According to Guth, the reorganization is already paying dividends. For example, the company was able to shave off around a year from its timeline for filing for regulatory approval for its higher dose formulation of its macular degeneration treatment Eylea in Europe.

    Regeneron, which sells Eylea in the U.S., received approval for a high-dose version of the drug last year.

    Bill Anderson, who became Bayer's CEO in June 2023, announced cuts to management late last year. He has had a tumultuous start, with a continued wave of litigation about an alleged cancer-causing effect of weedkiller glyphosate and a major setback in drug development late last year.

    Anderson said in March that he would suspend for up to three years any preparations to break apart the German maker of pharmaceuticals, crop protection products and consumer health remedies.

    (Reporting by Michael Erman; Editing by Paul Simao
  2. forum rang 10 voda 9 juli 2024 07:31
    Goldman Sachs herhaalt het houdadvies voor BAYER AG NA O.N.
    dinsdag 9 juli 2024 - 04:57u -

    Goldman Sachs verlaagt het koersdoel van BAYER AG NA O.N. naar € 30,00 van € 31,00. Het houdadvies van donderdag 6 juni 2024 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -3,89%.

    www.guruwatch.nl/advies/172046/BAYER-...
  3. forum rang 7 4finance 9 juli 2024 10:06
    BAYER: volgens veel Duitse forum berichten is hier een groot risico op een aandelen emissie. Dat zou natuurlijk heel slecht zijn voor de huidige koers van BAYER. Eerlijk gezegd voel ik mij ook (weer niet) comfortabel met mijn positie in het aandeel BAYER. Ik vrees ook voor een emissie. BAYER heeft zoveel geld nodig voor alle rechtszaken, dat elke tegenslag de koers nog lager gaat zetten en de speculaties over een emissie verder toenemen.
  4. forum rang 7 4finance 9 juli 2024 14:53
    quote:

    Altijd schreef op 9 juli 2024 12:29:

    We zien ook de koers dag na dag in elkaar gedrukt worden. Misschien tijd om de aandelen en opties bij het huisvuil te zetten en zien wat er komt...even naar het forum op Boerse gekeken: een hoop zinloos geklaag, maar een duidelijk beeld ontbreekt wat mij betreft.
    Het is natuurlijk allemaal speculatie ;-)
    Ik verkoop nog niets. Afwachten maar.
  5. forum rang 5 Altijd 9 juli 2024 15:06
    quote:

    4finance schreef op 9 juli 2024 14:53:

    [...]

    Het is natuurlijk allemaal speculatie ;-)
    Ik verkoop nog niets. Afwachten maar.
    Ik lijd mee in elk geval. Na de 24Q1 d8 ik dat er aanleiding was om de bodem te zien. Dat heb ik geweten. En geen eind in zicht. Verkopen heeft ook bij mij geen zin meer; opwaarts potentieel is hoger dan het neerwaarts, dat is het voordeel van calls, haha.

    Het wordt wel tijd voor een lichtpuntje. Ik heb veel rentegevoelige aandelen en het beeld is niet fraai....
  6. forum rang 7 4finance 10 juli 2024 09:42
    quote:

    Altijd schreef op 9 juli 2024 15:06:

    [...]

    Ik lijd mee in elk geval. Na de 24Q1 d8 ik dat er aanleiding was om de bodem te zien. Dat heb ik geweten. En geen eind in zicht. Verkopen heeft ook bij mij geen zin meer; opwaarts potentieel is hoger dan het neerwaarts, dat is het voordeel van calls, haha.

    Het wordt wel tijd voor een lichtpuntje. Ik heb veel rentegevoelige aandelen en het beeld is niet fraai....
    Het vervelende bij BAYER is in mijn geval; als het fors daalt jeuken mijn handen om op de bijkoop knop te drukken. Als het dan weer harder daalt ga ik weer twijfelen ;-) Tja, hier is nog hele lange adem nodig. Komt er wel een oplossing dan ga je de boot fors missen in de eerste stijging.
  7. forum rang 6 N audio 11 juli 2024 09:45
    Vandaag in elk geval goed nieuws voor Bayer, een versnelde procedure (FDA) voor hun gentherapie phase 2 studie mbt een parkinson medicijn. Als ik het goed begrepen heb. Voor levensbedreigende zaken, en belangrijke studies past men dit toe.
    Shorters lijken al sinds het aantreden van de nieuwe topman vorig jaar, proactief bezig dit aandeel de afgrond in te werken. We hebben ongeveer een heel kwartiertje mogen genieten van een opleving toen Werner B wegging. Erna begon meteen de neerwaardse spiraal. Totaal onlogisch, aangezien iedereen al lange tijd liep te roepen om goede een opvolger.

    Voor een deel van de daling zijn uitstekende redenen aan te wijzen, maar op een gegeven moment zit er wel héél veel "ingeprijst"
    Je kan je ook afvragen waarom partijen het zo belangrijk lijkt te vinden dat hier geen herstel mag plaatsvinden?
  8. forum rang 7 LL 17 juli 2024 16:15
    Bayer: new positive data for Nubeqa

    (CercleFinance.com) - Bayer announced Wednesday that it has recorded positive results with its Nubeqa in the treatment of hormone-sensitive metastatic prostate cancer (mHSPC).

    The German group reports that a Phase III study showed that the combination of Nubeqa and antiandrogen therapy (TAA) met its primary endpoint of progression-free radiological survival.

    Bayer explains that it plans to submit these data to the US FDA for approval in the near future.

    Nubeqa is already approved in over 70 markets worldwide, including the US, Europe, Japan and China, for the treatment of non-metastatic castration-resistant prostate cancer (mCRPC).

    The compound - jointly developed with Orion of Finland - is also being studied in patients at various stages of prostate cancer.

    Following this announcement, Bayer shares were pretty flat on Wednesday.

    Copyright (c) 2024 CercleFinance.com. All rights reserved.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juli 2024 13:09
    Meeste glyfosaat in Europese rivieren niet afkomstig van boeren, maar van middel dat je bijna dagelijks gebruikt
    29 juli 2024
    Jeannette Kras
    3 min. lezen

    De omstreden stof glyfosaat belandt niet alleen op gewassen, maar ook in onze rivieren. Dat komt echter niet doordat akkerbouwers iets te frivool met de onkruidverdelger in het rond spuiten, maar door toevoegingen in wasmiddel, ontdekten onderzoekers van de Duitse Universiteit van Tübingen.

    Glyfosaat kennen we vooral als bestrijdingsmiddel onder de merknaam Roundup. De stof ligt al jaren onder een vergrootglas en is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) inmiddels als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ bestempeld. Desondanks is het middel in de EU eind vorig jaar weer voor tien jaar goedgekeurd. Het belandt ook in onze rivieren. Tot nu toe werd altijd gedacht dat dit kwam door de landbouw, maar dat blijkt niet het geval volgens een grote meta-analyse van Europese en Amerikaanse data van waterbeschermingsinstanties, waaronder organisaties uit Nederland, Duitsland en Zweden.

    Zomerpiek
    Aanleiding voor de studie is de conclusie dat een reductie van het glyfosaatgebruik niet heeft geleid tot een merkbare afname van de stof in het milieu. Ook is er in de rivieren een piek te zien in de zomer, terwijl de concentraties in de winter veel lager zijn. Zou landbouw de belangrijkste oorzaak zijn, dan zouden er verhoogde concentraties zijn in de lente en de herfst, en na regenval.

    Professor Carolin Huhn en collega’s denken nu dat een andere bron decennialang over het hoofd is gezien, namelijk bepaalde aminopolyfosfonaten die in wasmiddelen zitten. In het slib van rioolwaterzuiveringsinstallaties worden die omgezet in een vorm van glyfosaat. “In bodem en water wordt glyfosaat deels omgezet in aminomethylfosfonzuur, of AMPA. Beide stoffen kunnen door neerslag in beweging komen en hun weg naar rivieren vinden”, legt Huhn uit.

    De route van glyfosaat
    Om de route te achterhalen die glyfosaat aflegt door ons milieu analyseerden de wetenschappers een lange tijdreeks aan glyfosaatconcentraties in rivieren op ongeveer honderd locaties. Sommige data gaan terug tot 1997.

    Een piek in de zomer en lagere concentraties in de winter kennen we van stoffen die via rioolwaterzuiveringsinstallaties in oppervlaktewater terechtkomen, zoals medicijnen en huishoudchemicaliën. Door de hoeveelheid glyfosaat te berekenen die per dag door een rivier stroomt, is uit de gegevens bovendien een vrij constante input af te leiden.

    Wasmiddel
    De verwachte concentratiepieken van landbouw werden slechts op heel weinig, en uitsluitend agrarische, meetpunten in Europa waargenomen. Bovendien is de aanvoer in rivieren van andere herbiciden bijna het tegenovergestelde van die van glyfosaat. De belangrijkste bron van glyfosaat in rivieren moet dus wel afkomstig zijn van afvalwater van rioolwaterzuiveringsinstallaties. “Een literatuuronderzoek toont aan dat glyfosaat wordt aangetroffen in alle onderzochte rioolwaterzuiveringsinstallaties in Europa, en de concentratie was het hele jaar door opmerkelijk constant”, zegt Huhn.

    “De gedetailleerde analyse van miljoenen metingen laat ons zien dat stedelijk afvalwater een rol speelt en dat er een bron voor glyfosaat dicht bij huishoudens moet worden gezocht”, redeneert Huhn verder. De onderzoekers denken dat er een dominante input moet zijn die losstaat van het gebruik van herbiciden. De concentratiepatronen konden op geen enkele andere manier worden verklaard.

    Raadsel opgelost
    “Alles wat we niet kunnen verklaren over de gegevens verdwijnt echter als we aannemen dat we niet kijken naar glyfosaat dat eerder als herbicide werd gebruikt, maar in plaats daarvan naar glyfosaat dat is gevormd uit een andere stof”, zegt de chemicus.
    De onderzoekers identificeerden uiteindelijk een stof die chemisch verwant is aan glyfosaat en die alle vragen uit de meta-analyse oplost. Hun vermoeden is dus dat glyfosaat een bijproduct is van aminopolyfosfonaten die op grote schaal in Europa worden gebruikt, vooral in wasmiddelen.

    De eerste laboratoriumtests zijn afgerond en bevestigen de hypothese. Zorgelijk nieuws, dat duidelijk maakt waarom het tot nu toe niet lukte om glyfosaatvervuiling in Europese rivieren te verminderen. Er moeten dus nieuwe methodes worden bedacht om te zorgen dat er geen glyfosaat ontstaat in rioolwaterzuiveringsinstallaties, zodat de rivieren schoner worden. “We zijn ons ervan bewust dat onze bevindingen verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de industrie en beleidsmakers, maar ook voor hoe het toezicht op oppervlaktewater moet worden verbeterd.”
422 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.