Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

8.813 Posts
Pagina: «« 1 ... 432 433 434 435 436 ... 441 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Fender bass 6 juli 2024 20:36
    quote:

    kassa! schreef op 6 juli 2024 14:02:

    Uit de volkskrant - grote mond maar incasseren ho maar.

    Agema volgde het allemaal beteuterd vanuit vak K. De Telegraaf en RTL konden op basis van anonieme bronnen melden dat ze tijdens een schorsing had gehuild en geschreeuwd tegen Schoof. Met haar X-bericht zette ze niet alleen het debat in vuur en vlam, ze vestigde ook weer de aandacht op de twijfels die al langer over haar bestaan: meerdere ex-PVV’ers zijn ervan overtuigd dat ze ongeschikt is voor de post van vicepremier.

    X-Parlementair kabinet.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 juli 2024 18:04
    Industrie verrast door fors hogere netwerktarieven stroom: ’Energietransitie zo onhaalbaar’

    Theo Besteman
    2 uur geledenin Financieel

    Amsterdam - Grote bedrijven vrezen verdrievoudiging van hun transportkosten voor elektriciteit. Na doorrekening van de nieuwste prognose van netbeheerder TenneT zien ondernemers dat de industrie zal afhaken in de energietransitie. „Dit is een doodlopende weg”, waarschuwen zij.

    www.telegraaf.nl/financieel/105130079...
  3. forum rang 7 Fender bass 7 juli 2024 22:56
    De Franse populisten aan de extreemlinkse en de extreemrechtse kant willen de pensioenleeftijd op 60 jaar. Terwijl ook in Frankrijk de gemiddelde leeftijd voor mannen 82 is en optrekt naar 85. Gewoon onbetaalbaar dus, al klinkt het sympathiek. Maar daar zijn het ook populisten voor, simpele oplossingen voor ingewikkelde problemen. Zie ook de PVV.
  4. forum rang 10 luchtschip 7 juli 2024 23:42
    video van de leiding van de Franse fascisten die wachten op de exit-poll en daar dan staan ??met gezichten als geslagen ezels wanneer de exit poll op het scherm verschijnt,

    Totale verbijstering bij het zien van de voor hen teleurstellende resultaten. Zo grappig.

    video 0:39 minuut

    x.com/_Dan_Austin/status/181003753987...
  5. forum rang 10 luchtschip 7 juli 2024 23:47
    quote:

    luchtschip schreef op 7 juli 2024 23:42:

    video van de leiding van de Franse fascisten die wachten op de exit-poll en daar dan staan ??met gezichten als geslagen ezels wanneer de exit poll op het scherm verschijnt,

    Totale verbijstering bij het zien van de voor hen teleurstellende resultaten. Zo grappig.

    video 0:39 minuut

    x.com/_Dan_Austin/status/181003753987...
    Niets beters dan de nazi’s zien verliezen -- en hun hooggespannen verwachting bij het aftellen naar de cijfers van de exitpolls en hun teleurstelling bij het terugbrengen naar de raliteit

    video 0:23 minuut geluid aan

    x.com/MuellerSheWrote/status/18100610...
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 8 juli 2024 06:43
    quote:

    luchtschip schreef op 7 juli 2024 23:47:

    [...]
    Niets beters dan de nazi’s zien verliezen -- en hun hooggespannen verwachting bij het aftellen naar de cijfers van de exitpolls en hun teleurstelling bij het terugbrengen naar de raliteit

    video 0:23 minuut geluid aan

    x.com/MuellerSheWrote/status/18100610...
    Prijs de dag niet eer het avond is:

    Live verkiezing Frankrijk 2024: politieke impasse dreigt nadat linkse alliantie de meeste zetels heeft gewonnen
    www.theguardian.com/world/live/2024/j...
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 8 juli 2024 06:49
    De progressieven van Frankrijk houden extreemrechts buiten, maar wat zou er daarna kunnen gebeuren?

    ....

    Wat zijn de waarschijnlijke gevolgen van dit alles?

    Wat er ook wordt afgesproken (of niet), het lijkt waarschijnlijk dat Frankrijk afstevent op een langdurige periode van politieke onzekerheid en instabiliteit, die mogelijk wordt gekenmerkt door in het beste geval een minimum aan vooruitgang op wetgevingsgebied, en in het slechtste geval door een parlementaire impasse.

    Dominique Reynié, een politicoloog, zei dat een kale regering misschien geen slechte zaak is, en portretteert haar als een ‘regering van herstel’ die het schip zou kunnen stabiliseren en zou kunnen proberen ‘te repareren wat niet werkt’ voor een bevolking die de politieke onrust beu is.

    Maar anderen hebben gewaarschuwd dat de extreemrechtse RN en misschien Mélenchons LFI elke noodoplossing zouden afschilderen als een complot van de politieke elites om hen van de macht te beroven, wat zou leiden tot een nog destructievere presidentsverkiezingscampagne in 2027.

    Macron heeft tot nu toe uitgesloten dat hij vóór die datum zou aftreden – maar dit zou waarschijnlijker kunnen worden als de volledige verlamming de overhand krijgt.

    “Frankrijk heeft vandaag de heerschappij van extreemrechts verworpen”, zegt Mujtaba Rahman van het adviesbureau Eurasia Group. “Maar de resultaten wijzen op een impasse en verlamming, ook al heeft links de verwachtingen overtroffen, terwijl extreemrechts ernstig ondermaats heeft gepresteerd.”
    meer: www.theguardian.com/world/article/202...
  8. forum rang 6 kassa! 8 juli 2024 07:30
    www.volkskrant.nl/columns-van-de-dag/...

    Naast Mark Rutte gaan we ook vicepremier Sigrid Kaag nog missen

    Eerlijk gezegd wist ik niet zo veel van Fleur Agema. Natuurlijk had ik weleens gehoord dat ze goed ‘in de zorg zat’ en dat mensen haar best kundig vonden – voor een PVV’er. Ze kreeg in de afgelopen achttien jaar de Kamer vaak mee, en ontving zeker in haar eerste jaren opvallend vaak een lovende pers. Het FD noemde haar in een portret uit 2012 zelfs ‘de beauty naast het beest’.

    In twaalf jaar kan er veel veranderen, dacht ik, toen ik Agema afgelopen week vanuit vak K de Kamer in zag turen. Ik raakte gefascineerd door haar blik; was het wezenloosheid, doodsangst of herkende ik daar toch ook de meesmuilende zelfvoldaanheid van een Twittertrol? Zou Agema echt ‘dommer dan dom’ zijn, zoals Wilders ooit over haar schreef in uitgelekte e-mails? Toen dat uitkwam, zei Wilders overigens dat Agema juist een van zijn slimste Kamerleden is, daarmee de mogelijkheid openhoudend dat de rest van zijn Kamerleden nóg dommer is. Ik besloot mij eens te verdiepen in Agema.
  9. forum rang 4 Willempie3 8 juli 2024 10:54
    quote:

    closer schreef op 7 juli 2024 21:24:

    Mooi nieuws voor Europa: de opmars van uiterst rechts lijkt tot staan gebracht na de verkiezingen in VK en Frankrijk.
    Het lijkt mooier dan het is: Le Pen heeft in de 2e ronde 10 miljoen stemmen gehaald.
    De Partij van Macron 7 miljoen en het linkse blok ook 7 miljoen.

    Alleen krijgt Le Pen maar 104 extra zetels in die 2e ronde, terwijl de andere 2 dus elk rond de 150 zetels scoren door samen te werken. Dit was mogelijk door het Franse districten stelsel. Echt democratisch is het natuurlijk niet: Voor een zetel voor Le Pen warren 100.000 stemmen nodig. Voor een anti Le Pen zetel minder dan 50.000 stemmen.

    Ook zal men nu natuurlijk doorgaan met ongeveer hetzelfde beleid, zeg maar D66-PvdA-GL. En dus zullen de problemen nog groter gaan worden. Je krijgt dan dus nog meer stemmen op Le Pen bij de volgende verkiezingen.

    en.wikipedia.org/wiki/2024_French_leg...
  10. forum rang 8 het zwaard 8 juli 2024 11:09
    Buitenlandse regeringsleiders reageren opgelucht, en extreem-rechts koud werd gepakt .
    Verschillende buitenlandse regeringsleiders en politieke verantwoordelijken reageren opgelucht op "de afwijzing van extreemrechts" en "de maturiteit van de politieke krachten" na de tweede ronde van de parlementsverkiezingen. Die is verrassend gewonnen door het linkse front Nouveau Front Populaire (NFP), dat 182 zetels haalde.

    De Fransen hebben, net als de Britten eerder deze week, gekozen voor "een afwijzing van extreemrechts en een stevig engagement voor een sociaal links beleid", stelt de Spaanse premier Pedro Sánchez.

    "Deze week hebben twee van de grootste landen in Europa hetzelfde pad gekozen als Spanje een jaar geleden", zo schrijft hij nog. "Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben ja gezegd tegen progressie en sociale vooruitgang en nee tegen het intrekken van rechten en vrijheden."

    In Duitsland klinkt het bij de partij van bondskanselier Olaf Scholz SPD dat "het ergste is vermeden", nu het extreemrechtse Rassemblement National (RN) geen meerderheid kan vormen. Dat verklaart Nils Schmid, hoofd buitenlands beleid voor de parlementaire fractie van de sociaaldemocraten van de SPD.

    Hij wijst er verder op dat huidig president Emmanuel Macron "politiek verzwakt" is. Zijn centrumalliantie Ensemble werd tweede en haalde 168 zetels binnen.

    De Poolse premier Donald Tusk zegt "gelukkig" te zijn met het resultaat. "Enthousiasme in Parijs, ontgoocheling in Moskou, opluchting in Kiev", vat de voormalige voorzitter van de Europese Raad de reacties samen. "Genoeg om gelukkig te zijn in Warschau."

    Eind vorig jaar werd Tusk het hoofd van een grote pro-Europese centrumcoalitie in Warschau en kwam er zo een einde aan het bewind van het nationaal-populistische PiS.

    De Venezolaanse president Nicolás Maduro feliciteert op X het Nouveau Front populaire "dat een grote historische overwinning binnenhaalde". Hij begroet ook "het Franse volk, de sociale bewegingen en hun volkskrachten" en spreekt over een belangrijke dag, "die eenheid en vrede versterkt".

    Zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inácio Lula da Silva verwelkomt de overwinning "tegen het extremisme" en de "maturiteit van de politieke krachten" in Frankrijk. "Ik ben erg blij met de demonstratie van grootsheid en maturiteit van de Franse politieke krachten, die zich hebben verenigd tegen extremisme", zegt de linkse leider.
  11. forum rang 8 het zwaard 8 juli 2024 11:34
    Grote verrassing bij Franse verkiezingen: links front wint, extreemrechts strandt ver van absolute meerderheid.

    Het extreemrechtse Rassemblement National van Marine Le Pen dondert van haar roze wolk. Hoe kon dit gebeuren en heeft president Macron op die manier gewonnen? Franstalig politiek journalist en Frankrijkkenner Alain Gerlache legt uit.

    Van een monsterscore voor het extreemrechtse Rassemblement National in de eerste ronde, naar een nederlaag in ronde twee: hoe kon dit gebeuren?

    Alain Gerlache, politiek journalist en Frankrijkkenner: “Dit had niemand zien aankomen. Het omgekeerde is gebeurd van wat je van een tweede ronde van de parlementsverkiezingen verwacht. Daar zie je meestal een versterking van de tendensen uit de eerste ronde, nu zie je het omgekeerde: RN wint de eerste ronde en verliest ronde twee. Ze moet niet alleen het linkse blok, maar ook het centrumblok van Macron voor laten gaan. Een complete verrassing.”

    In welke mate heeft de historisch hoge opkomst voor de nederlaag van de partij van Le Pen gezorgd?

    “Ook dat was een complete verrassing. Normaal is de opkomst in ronde twee lager dan in ronde één, ook hier gebeurde precies het omgekeerde. Het lijkt erop dat vooral het linkse blok en het centrumblok van Macron erin geslaagd zijn om massaal kiezers te mobiliseren, meer dan dat Le Pen daarin geslaagd is. Die hoge opkomst van linkse en centrumkiezers heeft RN de overwinning gekost. Dat in combinatie met het zogenaamde cordon sanitaire dat links en rechts afgelopen week beklonken hadden.”

    Het cordon sanitaire?

    “In heel wat kiesdistricten waren er drie kandidaten in de tweede ronde: één van RN, één van links, één van de centrumpartij van Macron. Alleen wie de grootste wordt in een district, wordt verkozen. Links en het centrum hadden op basis van de uitslag van ronde één afgesproken dat ze in elk kiesdistrict gingen ijken wie het meeste kans had om van RN te winnen. Waar links groter was dan het centrum, trok de centrumkandidaat zich terug en vice versa. En dat plannetje heeft duidelijk gewerkt. Kiezers van links hebben op het centrum gestemd, centrumkiezers hebben op links gestemd. En zo hebben ze RN van de macht gehouden.”

    Is dat gezond voor een democratie, stemmen met de wasknijper op de neus? Je stemt niet vóór, maar tegen iemand.

    “Dat is hoe het werkt. Je mag niet vergeten dat er een eerste ronde is geweest, en die heeft de einduitslag meebepaald. In Frankrijk zegt men: in de eerste ronde kies je, in de tweede ronde elimineer je.”

    Is dit nu een nederlaag of een overwinningsnederlaag voor Le Pen. RN verliest in de tweede ronde, akkoord, maar in vergelijking met de vorige parlementsverkiezingen gaan ze er in aantal zetels wel stevig op vooruit.

    “Dit is een absolute nederlaag voor RN. De inzet van de verkiezingen was duidelijk: wil je RN aan de macht of niet? En het Franse volk heeft de partij van Le Pen duidelijk weggestemd. RN stond aan de poort van de macht en blijft met lege handen achter.”

    Is dit dan een overwinning voor Macron?

    “Dat is de vraag die ik me ook stel. Zijn partij was de grootste in het parlement en is dat nu niet meer. Dus dan zou je zeggen: Macron verliest. De kans is groot dat er nu een premier komt die niet meer tot zijn partij behoort, wat men cohabitation noemt. Het voordeel van deze cohabitation is dat de partij van de premier zelf geen meerderheid heeft in het parlement. Ook dat is ongezien. Frankrijk heeft in zijn geschiedenis nog maar drie cohabitations gekend, en altijd had de partij van de premier een meerderheid in het parlement. Macron verliest dus aan macht als president – want hij verliest zijn premier –, maar de nieuwe premier zal niet zo machtig zijn zonder meerderheid.”

    “Maar ik denk dat het besluit toch vooral is dat Macron hier sterk uitkomt. Hij dreigde de president te worden die extreemrechts groot heeft gemaakt. En kijk, hij is erin geslaagd het onvermijdelijke af te wenden. Ik denk niet dat hij dit had durven te voorspellen toen hij de verkiezingen uitriep. In die zin is deze uitslag voor hem een overwinning.”
  12. Paul1111 8 juli 2024 12:53
    quote:

    luchtschip schreef op 7 juli 2024 23:47:

    [...]

    NAZIES.....
    ???

    Volgens " Luchtschip...."

    En dat mag hier gewoon blijven staan?

    Ik denk dat personen met denkbeelden zoals Luchtschip gevaarlijker zijn voor de maatschappij...
    Verder commentaar overbodig!

    Niets beters dan de nazi’s zien verliezen -- en hun hooggespannen verwachting bij het aftellen naar de cijfers van de exitpolls en hun teleurstelling bij het terugbrengen naar de raliteit

    video 0:23 minuut geluid aan

    x.com/MuellerSheWrote/status/18100610...
  13. Dirk de Dijker 8 juli 2024 13:02
    Ik weet niet of deze draad de beste plek is, maar ik heb een vraag. Misschien kan iemand het mij uitleggen.

    Ik ben zelf rechts en ook conservatief, zeg maar een beetje tussen VVD en SGP in. Met vrijwel alle rechtse standpunten ben ik het eens, niet per se helemaal met de (populistische) standpunten zoals immigratie e.d., al vind ik het wel van groot belang dat hier verstandig mee omgegaan moet worden.

    Maar nu komt het. Veel rechtse mensen lijken het onzin te vinden dat er geld en/of wapens naar Oekraïne gaat en een deel van deze mensen lijken zelfs openlijke sympathieën te hebben voor Rusland. Ik vind dat volkomen onbegrijpelijk. Wat zien deze mensen dat ik niet zie, of andersom? Kan iemand het mij uitleggen? Het liefst iemand uit die groep mensen.

    Dank alvast.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 juli 2024 13:33
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 8 juli 2024 13:02:

    Ik weet niet of deze draad de beste plek is, maar ik heb een vraag. Misschien kan iemand het mij uitleggen.

    Ik ben zelf rechts en ook conservatief, zeg maar een beetje tussen VVD en SGP in. Met vrijwel alle rechtse standpunten ben ik het eens, niet per se helemaal met de (populistische) standpunten zoals immigratie e.d., al vind ik het wel van groot belang dat hier verstandig mee omgegaan moet worden.

    Maar nu komt het. Veel rechtse mensen lijken het onzin te vinden dat er geld en/of wapens naar Oekraïne gaat en een deel van deze mensen lijken zelfs openlijke sympathieën te hebben voor Rusland. Ik vind dat volkomen onbegrijpelijk. Wat zien deze mensen dat ik niet zie, of andersom? Kan iemand het mij uitleggen? Het liefst iemand uit die groep mensen.

    Dank alvast.
    Beste Dirk,
    rechtse personen die Rusland en/of Poetin steunen doen dat uitsluitend om financiële redenen en meestal omdat ze zo dom waren om Russische aandelen te kopen.
  15. forum rang 10 luchtschip 8 juli 2024 14:06
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 8 juli 2024 13:02:

    Ik weet niet of deze draad de beste plek is, maar ik heb een vraag. Misschien kan iemand het mij uitleggen.

    Ik ben zelf rechts en ook conservatief, zeg maar een beetje tussen VVD en SGP in. Met vrijwel alle rechtse standpunten ben ik het eens, niet per se helemaal met de (populistische) standpunten zoals immigratie e.d., al vind ik het wel van groot belang dat hier verstandig mee omgegaan moet worden.

    Maar nu komt het. Veel rechtse mensen lijken het onzin te vinden dat er geld en/of wapens naar Oekraïne gaat en een deel van deze mensen lijken zelfs openlijke sympathieën te hebben voor Rusland. Ik vind dat volkomen onbegrijpelijk. Wat zien deze mensen dat ik niet zie, of andersom? Kan iemand het mij uitleggen? Het liefst iemand uit die groep mensen.

    Dank alvast.
    Maar nu komt het. Veel rechtse mensen lijken het onzin te vinden dat er geld en/of wapens naar Oekraïne gaat en een deel van deze mensen lijken zelfs openlijke sympathieën te hebben voor Rusland. Ik vind dat volkomen onbegrijpelijk. Wat zien deze mensen dat ik niet zie, of andersom? Kan iemand het mij uitleggen? Het liefst iemand uit die groep mensen.

    >>>>geld >>>wiens brood men eet, wiens mond men spreekt.

    Putin wilde een andere wereldorde scheppen en deed dat door sinds 2014 de westerse samenleving te bestoken met trollen en bots berichten in de westerse sociale media kanalen ( face book /twitter etc ) gericht op het creëren van chaos in het westen.

    Ook investeerde Putin in influencers die de achterban stuurde met pro-Putin gezinde meningen

    ook investeerde Putin in de leiders van rechts extremistische partijen, om de boodschap van Putin uit te dragen .

    Het basisspel was heel simpel :

    Door oorlog in Syrie te voeren stuurde Putin miljoenen Syrische vluchtelingen naar Europa om Europa te destabiliseren met mensen van andere culturen ( moslims )

    De extreem rechtse partijen, hebben nu een goede voedingsbodem ( immers veel vluchtelingen ) om het volk in Europa op te hitsen, die door Putin gestuurde vluchtelingen weer weg te jagen.

    >>>en deze extreem rechtse partijen zien hun kans schoon om met onderbuikgevoelens tegen vluchtelingen de politieke. macht te grijpen.

    De leiders van extreem rechts zijn financieel en ideologisch ( met. adviezen hoe het politiek spectrum te bespelen ) gesteund door Putin.

    Dit betekent dan ook dat deze leiders hun sympathie voor Putin uitspreken ( immers hun broodheer ) en de sekteleden die zich rond deze partij scharen nemen deze sympathie voor Putin klakkeloos over.

    Overigens is deze afkeur van steun aan Oekraïne en steun aan Putin met name te vinden bij de extreem rechtsen ( waarvan hun leiders door Putin gesteund worden )

    Een normale partij met rechts gedachtengoed als bijv de VVD, heeft deze instelling niet en Rutte heeft volop Oekraine gesteund en zijn afkeer jegens Putin niet onder stoelen of banken gestoken.

    Ieder mag zijn eigen voorkeur hebben. met rechts en links gedachtengoed is in principe niets mis. ; beiden hebben goed onderbouwde opvattingen waar niets mis mee is.

    Het gaat om de extremen, zowel op links als rechts, die een gevaar voor de samenleving inhouden

    De kiezers in de meeste landen zijn volwassen genoeg om de extremen een plaats te geven, maar het hoofdpodium van de macht gaat naar de gematigden van links en rechts, dus het politieke centrum
  16. forum rang 7 JP Samosa 8 juli 2024 19:22
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 8 juli 2024 13:02:

    Ik weet niet of deze draad de beste plek is, maar ik heb een vraag. Misschien kan iemand het mij uitleggen.

    Ik ben zelf rechts en ook conservatief, zeg maar een beetje tussen VVD en SGP in. Met vrijwel alle rechtse standpunten ben ik het eens, niet per se helemaal met de (populistische) standpunten zoals immigratie e.d., al vind ik het wel van groot belang dat hier verstandig mee omgegaan moet worden.

    Maar nu komt het. Veel rechtse mensen lijken het onzin te vinden dat er geld en/of wapens naar Oekraïne gaat en een deel van deze mensen lijken zelfs openlijke sympathieën te hebben voor Rusland. Ik vind dat volkomen onbegrijpelijk. Wat zien deze mensen dat ik niet zie, of andersom? Kan iemand het mij uitleggen? Het liefst iemand uit die groep mensen.

    Dank alvast.
    Ik behoor ook niet tot de doelgroep.
    Een goeie psycholoog kan het je haarfijn uitleggen.
    Maar als die psycholoog ook een Hitler 2.0 bewonderaar moet zijn…..dat wordt t lastig
  17. forum rang 8 het zwaard 8 juli 2024 20:16
    quote:

    Dirk de Dijker schreef op 8 juli 2024 13:02:

    Ik weet niet of deze draad de beste plek is, maar ik heb een vraag. Misschien kan iemand het mij uitleggen.

    Ik ben zelf rechts en ook conservatief, zeg maar een beetje tussen VVD en SGP in. Met vrijwel alle rechtse standpunten ben ik het eens, niet per se helemaal met de (populistische) standpunten zoals immigratie e.d., al vind ik het wel van groot belang dat hier verstandig mee omgegaan moet worden.

    Maar nu komt het. Veel rechtse mensen lijken het onzin te vinden dat er geld en/of wapens naar Oekraïne gaat en een deel van deze mensen lijken zelfs openlijke sympathieën te hebben voor Rusland. Ik vind dat volkomen onbegrijpelijk. Wat zien deze mensen dat ik niet zie, of andersom? Kan iemand het mij uitleggen? Het liefst iemand uit die groep mensen.

    Dank alvast.


    Stel die vraag eens aan ons forum lid Dr Peter weet alles beter .
8.813 Posts
Pagina: «« 1 ... 432 433 434 435 436 ... 441 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.