Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

Laatste koers (eur) Verschil Volume
8,092   -0,318   (-3,78%) Dagrange 8,060 - 8,270 620.736   Gem. (3M) 1,3M

Info

3.629 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 182 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 mei 2024 07:13
    ’Toerist in de zomer ondanks hitte weer naar Zuid-Europa’
    YTEKE DE JONG

    Aangepast: 8 min geleden 1 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTELVEEN - De vakantieganger trekt deze zomer weer massaal naar Zuid-Europa. Dat zegt directeur KLM Nederland Bas Gerressen in gesprek met De Telegraaf. Toeristen laten zich niet afschrikken door de hitte en bosbranden van vorig jaar.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/139437383...
  2. forum rang 10 voda 4 juni 2024 08:45
    KLM krijgt boete van $1,1 miljoen in VS om te trage compensatie
    Aangepast: Gisteren, 19:44 Gisteren, 19:39 in FINANCIEEL

    WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse ministerie van Transport legt drie luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, boetes op van in totaal $2,5 miljoen.

    De vliegmaatschappijen zouden er extreem lang over doen om passagiers te compenseren voor vluchten die door de coronapandemie waren uitgevallen of veel vertraging opliepen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/109127131...
  3. forum rang 10 voda 4 juni 2024 13:35
    Boze topman Ben Smith van Air France KLM: ’We kunnen nergens meer op rekenen vanuit Nederland’
    YTEKE DE JONG

    3 uur geleden in FINANCIEEL

    DUBAI - Luchtvaartcombinatie Air France KLM dreigt miljoenen schade te lijden door de nieuwe krimpplannen van het kabinet. Dat zegt topman Ben Smith van Air France KLM tegen De Telegraaf op de internationale luchtvaartconferentie in Dubai. „De onzekerheid op Schiphol gaat ons miljoenen kosten. We zullen moeten kijken wat dit betekent voor onze strategie.”

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/132617133...
  4. forum rang 10 voda 5 juni 2024 06:58
    Vele overstappers zitten klimaatdoelen KLM in de weg, blijkt uit rapport Milieudefensie

    KLM is een van de weinige luchtvaartbedrijven met een klimaatplan, maar de CO2-uitstoot van het bedrijf neemt er vooralsnog niet door af. Dat stellen onderzoekers van Breda University of Applied Sciences in een onderzoek in opdracht van Milieudefensie.

    Binnenlandredactie 05-06-24, 01:01
    De onderzoekers becijferden dat de uitstoot van KLM niet daalt, maar juist met 6 procent zal stijgen tot 2030. Dat komt onder meer door de beoogde groei van het aantal overstappers op Schiphol. Die overstappers moeten vaak omvliegen en veroorzaken zo volgens het rapport veel meer CO2-uitstoot dan mensen die directe vluchten nemen. De strategie van KLM om juist meer overstappers via thuisbasis Schiphol te laten vliegen, is volgens de onderzoekers moeilijk te verenigen met de klimaatdoelen.

    Voor meer, zie link:

    www.ad.nl/binnenland/vele-overstapper...
  5. forum rang 10 voda 6 juni 2024 06:15
    Partij Omtzigt wil snel nachtsluiting Schiphol
    Analyse: KLM wordt hard geraakt door intrekken vluchten
    YTEKE DE JONG

    Aangepast: Gisteren, 19:08 Gisteren, 17:18 in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Politieke partij NSC heeft haast om een nachtsluiting van Schiphol af te dwingen. De Tweede Kamer stemde dinsdag nog tegen een voorstel voor zo’n nachtslot van D66, maar woensdag werd weer een nieuwe motie ingediend door NSC van Pieter Omtzigt.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/178827779...
  6. forum rang 10 voda 19 juni 2024 09:59
    Toegevoegde waarde luchtvaartcombinatie voor Nederland ruim €21 miljard
    Huwelijk Air France en KLM beter, maar bedrijf onder druk: ’De vijand zit buiten’
    YTEKE DE JONG

    Aangepast: 16 min geleden Vandaag, 00:03 in FINANCIEEL

    PARIJS - Air France KLM houdt vast aan het overstapmodel voor KLM op Schiphol, ondanks de druk vanuit milieugroepen en de Staat. Dat zegt de top van de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie op een bijeenkomst die in het teken staat van het 20-jarig jubileum van de luchtvaartmaatschappij. „De vijand zit buiten.”

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/140069926...
  7. forum rang 10 voda 28 juni 2024 11:36
    Britse bank Barclays somber
    ’Dreigende donkere wolken vanuit eigen bodem hangen boven Air France KLM’
    REDACTIE DFT

    1 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Beleggers stappen vrijdag massaal uit bij het aandeel Air France KLM. De sombere boodschap van de Britse bank Barclays over de vooruitzichten bij de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie geeft de aanzet tot de duikvlucht op de beurs in Amsterdam.

    De koers van Air France KLM duikt bij de start van de handel hard omlaag, met een aderlating van ruim 4%. Beleggers nemen over een breed front afscheid van het luchtvaartaandeel in reactie op de stap van Barclays om het luchtvaartconcern van zijn kooplijst te halen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/193006928...
  8. forum rang 10 voda 1 juli 2024 08:59
    Air France verwacht minder omzet in Parijs door Olympische Spelen
    01-jul-2024 08:57

    Vakanties worden uitgesteld.

    (ABM FN) Air France en Transavia France zien de omzet op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs onder druk staan door de aanstaande Olympische Spelen, die in Parijs worden gehouden. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij maandag voorbeurs bekend.

    Volgens Air France ligt de bedrijvigheid op het Parijse vliegveld in de periode juni tot en met augustus onder het historische gemiddelde, omdat Fransen hun vakantie lijken uit te stellen tot na de Olympische Spelen of alternatieve reisplannen overwegen.

    Deze ontwikkelingen hebben een negatieve impact op de omzet per stoel in deze periode van circa 160 tot 180 miljoen euro. Dit heeft vooralsnog geen gevolgen voor de door de luchtvaartmaatschappij afgegeven capaciteit.

    Air France verwacht dat de passagiersstromen weer zullen normaliseren in de periode na de Olympische Spelen. Meer details zal de luchtvaartmaatschappij geven bij de rapportering van halfjaarcijfers op 25 juli.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  9. forum rang 10 voda 3 juli 2024 14:20
    KLM onderzoekt versoepeling tatoeage-verbod stewardessen
    YTEKE DE JONG

    2 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM onderzoekt of het regels voor zichtbare tattoo’s voor cabinepersoneel wil versoepelen. Maandag meldde de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS dat een zichtbare tatoeage voortaan is toegestaan bij vliegend personeel.

    Een woordvoerder zegt dat uniform van KLM zorgt voor wereldwijde herkenbaarheid, eenheid, veiligheid en staat voor ’de hoge mate van servicegerichtheid’. Maar vanwege ’diversiteit en inclusie’ bestudeert KLM de uniform-voorschriften. Nu moet KLM-cabinepersoneel met een zichtbare tatoeage deze afplakken of onzichtbaar maken met make-up.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/347958680...
  10. forum rang 10 voda 7 juli 2024 10:05
    Column: Air France KLM absolute laagvlieger in luchtvaart
    JIM TEHUPURING

    3 uur geleden in FINANCIEEL

    Opereert het bedrijf in een markt die groeit? Heeft het een unieke propositie? Of is er juist hevige concurrentie? Zomaar wat vragen die je stelt om te bepalen of een onderneming goed gepositioneerd is voor de toekomst.

    Is de uitkomst positief, dan wil je weten hoe de omzet door de jaren ontwikkelde en welke marge er op die omzet wordt geboekt. Daarnaast of de balans gezond is of dat het bedrijf gebukt gaat onder schuldenlast. Nog steeds plussen?

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/155192535...
  11. forum rang 10 voda 10 juli 2024 20:32
    Europese Commissie keurt staatssteun Air France-KLM goed
    10-jul-2024 20:23

    Gerecht van het Europese Hof van Justitie verklaarde eerdere goedkeuring nietig.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft de Nederlandse en Franse steunmaatregelen van 10,4 miljard euro aan Air France-KLM tijdens de coronaviruspandemie opnieuw goedgekeurd. Dit meldde de Commissie woensdag.

    De liquiditeitssteun werd eerder al door de Commissie goedgekeurd, waarna het Gerecht van het Europese Hof van Justitie het besluit van de Commissie nietig verklaarde na klachten van Ryanair.

    Het Gerecht stelde destijds dat de Commissie onterecht oordeelde dat alleen Air France profiteerde van de Franse steunmaatregelen en dat KLM de enige begunstigde was van de Nederlandse liquiditeitssteun, terwijl ze onder het overkoepelende Air France-KLM vallen.

    Dit was voor het Gerecht reden om de oorspronkelijke goedkeuring[en] nietig te verklaren. Zowel de Europese Commissie, als Air France, KLM en Air France-KLM tekenden beroep aan tegen het besluit.

    Na de kwestie opnieuw onderzocht te hebben, concludeerde de Commissie nu dat de Air France-KLM Groep als geheel profiteerde van zowel de Franse als de Nederlandse steunmaatregelen en dat dit dit verenigbaar was met de tijdelijke EU-regels en voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis.

    Air France-KLM zei in een korte reactie het besluit te verwelkomen en daarin de bevestiging te zien dat de liquiditeitssteunmaatregelen in overeenstemming waren met de EU-staatssteunregels.

    Het concern meldde tevens dat het nieuwe besluit geen invloed heeft op de lopende beroepen tegen het Gerecht. Het Hof van Justitie van de Europese Unie moet nog een beslissing nemen over deze beroepen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 10 juli 2024 22:05
    Analyse: Air France KLM profiteerde van Nederlands belastinggeld
    YTEKE DE JONG

    2 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De Europese Commissie heeft de staatssteun van Air France KLM tijdens de coronacrisis opnieuw goedgekeurd. Dit nadat het Gerecht voor het Europese Hof van justitie had geoordeeld dat niet duidelijk genoeg was gebleken of Air France alleen van Franse steun en KLM alleen van Nederlandse steun had genoten.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/432813592...
  13. forum rang 10 voda 19 juli 2024 10:14
    Wereldwijde computerstoring legt vliegverkeer en andere diensten plat
    19-jul-2024 10:00

    Microsoft onderzoekt probleem.

    (ABM FN-Dow Jones) Microsoft kampt vrijdag met een grote storing, waardoor gebruikers over de hele wereld geen toegang hebben tot cloudcomputingplatforms en luchtvaartmaatschappijen vluchten moeten annuleren. Dit meldden Dow Jones Newswires en andere media vrijdagochtend.

    "We onderzoeken een probleem dat invloed heeft op het vermogen van gebruikers om toegang te krijgen tot verschillende Microsoft 365 apps en diensten", zei Microsoft 365 Status vrijdag op X. Het bedrijf gaat door met het oplossen van het probleem.

    De nieuwste cyberbeveiligingsupdate van CrowdStrike zou mogelijk de boosdoener zijn en een blauw scherm veroorzaken bij het opstarten.

    De wereldwijde storing treft onder meer luchtvaartmaatschappijen. Zo meldde KLM dat het een groot deel van zijn vluchten heeft opgeschort omdat het momenteel onmogelijk is om vluchten af te handelen. Ook Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hielden vrijdag vliegtuigen aan de grond vanwege de storing.

    Ryanair ziet ook onderbrekingen in het netwerk en adviseert reizigers om tenminste drie uur van tevoren op de vertrekluchthaven aanwezig te zijn.

    The London Stock Exchange ondervond vrijdagochtend last bij het uitsturen van nieuwsberichten.

    Aandelen van Ryanair daalden vrijdag 1,4 procent. Air France-KLM steeg 4 procent, vermoedelijk op het nieuws dat een doorlopende kredietfaciliteit is verhoogd en verlengd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 19 juli 2024 12:48
    KLM roept reizigers geannuleerde of ernstig vertraagde vluchten op niet naar Schiphol te komen
    Aangepast: 21 min geleden 24 min geleden in FINANCIEEL

    In Nederland en over de rest van de wereld ondervinden veel bedrijven en particulieren flinke problemen door een internationale computerstoring. Op Schiphol heeft het impact op vluchten, ziekenhuizen moeten operaties uitstellen, bussen rijden niet, meerdere sites zijn onbereikbaar en computers van particulieren starten niet op. De storing is ontstaan door een grote uitval ’na een software-update’ bij het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike. „De oorzaak zit in het antivirus-pakket van het bedrijf dat na een update voor problemen is gaan zorgen, diep in het Windows-softwaresysteem, waardoor een oplossing ook niet makkelijk te vinden is.” Volg alle updates in dit liveblog.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/785459651...
  15. forum rang 10 voda 22 juli 2024 15:32
    Beursblik: Air France-KLM schrijft zwarte cijfers
    22-jul-2024 15:30

    Met een licht hogere omzet in het tweede kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het tweede kwartaal van 2024 vermoedelijk weer zwarte cijfers geschreven ten opzichte van de drie maanden ervoor, hoewel de winst op jaarbasis is gedaald, terwijl de omzet licht is gestegen. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij in aanloop naar de cijfers donderdag voorbeurs.

    Volgens UBS zal de markt bij de resultaten vooral letten op de vooruitzichten, kostenbeheersing en operationele stabiliteit.

    De kwartaalcijfers volgen op het bericht van onderdeel Air France en Transavia France begin deze maand dat de omzet op vliegveld Charles de Gaulle in Parijs onder druk staat door de Olympische Spelen, die eind deze week beginnen in de Franse hoofdstad.

    Volgens Air France ligt de bedrijvigheid op het Parijse vliegveld in de periode juni tot en met augustus onder het historische gemiddelde, omdat Fransen hun vakantie lijken uit te stellen tot na de Spelen of alternatieve reisplannen overwegen.

    Deze ontwikkelingen hebben een negatieve impact op de omzet per stoel in deze periode van circa 160 tot 180 miljoen euro, zei Air France eerder deze maand. Dit heeft vooralsnog geen gevolgen voor de door de luchtvaartmaatschappij afgegeven capaciteit, aldus het bedrijf.

    Air France verwacht dat de passagiersstromen weer zullen normaliseren in de periode na de Olympische Spelen. Meer details zal de luchtvaartmaatschappij geven bij de cijfers donderdag.

    Voor het tweede kwartaal wordt door de analisten gerekend op een operationele winst van 541 miljoen euro, tegenover een verlies van 489 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar. In het tweede kwartaal van 2023 behaalde Air France-KLM een operationele winst van 733 miljoen euro.

    Onder de streep resteerde in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere nettowinst op jaarbasis van 357,2 miljoen euro, bleek uit een afzonderlijke consensus van Visible Alpha. In het tweede kwartaal een jaar geleden kwam de nettowinst uit op 604 miljoen euro.

    In de eerste drie maanden van dit jaar boekte Air France-KLM nog een verlies van 480 miljoen euro.

    De omzet zou in het tweede kwartaal op jaarbasis zijn gestegen van 7,6 miljard euro naar ruim 7,9 miljard euro, waar dat in het eerste kwartaal van dit jaar nog 6,7 miljard euro was.

    Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Air France-KLM in het kwartaal te maken kreeg met 2 tot 3 procent hogere kosten per eenheid, bij gelijkblijvende inkomsten per eenheid.

    Outlook

    Bij de kwartaalcijfers eind april herhaalde Air France-KLM de verwachting voor de kapitaaluitgaven in 2024, van 3,0 tot 3,2 miljard euro. Verder verwacht de luchtvaartmaatschappij dat de stoelcapaciteit per kilometer, inclusief Transavia, dit jaar zal stijgen met 5 procent.

    De analistenconsensus rekent op een omzet van 31,35 miljard euro in 2024 en een operationele winst van 1,58 miljard euro.

    Voor 2024 stelde Deutsche Bank de verwachting voor het operationeel resultaat onlangs neerwaarts bij van 1,64 miljard naar 1,58 miljard euro en daarmee gelijk aan de consensus.

    In 2023 realiseerde de luchtvaartmaatschappij nog een operationeel resultaat van 1,71 miljard euro.

    Het aandeel Air France-KLM noteerde maandag 1,3 procent lager op 8,07 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 24 juli 2024 14:01
    Al in 2026 in de lucht: KLM stapt in ontwikkeling waterstofvliegtuig
    YTEKE DE JONG

    Aangepast: 19 min geleden 44 min geleden in FINANCIEEL

    FARNBOROUGH - Luchtvaartmaatschappij KLM stapt in een samenwerking met de Britse vliegtuigbouwer Zeroavia, dat een toestel op waterstof ontwikkelt. De luchtvaartmaatschappij wil zo versneld een steentje bijdragen aan de vergroening van de luchtvaart, zegt directeur Berry ter Voert woensdag op de internationale luchtvaartshow in Farnborough.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/163700773...
3.629 Posts
Pagina: «« 1 ... 177 178 179 180 181 182 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.