Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

66.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 3274 3275 3276 3277 3278 ... 3303 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Fender bass 5 juli 2024 21:36
    quote:

    DurianCS schreef op 5 juli 2024 21:23:

    [...]
    En het is zo eenvoudig: zodra Rusland uit Oekraine vertrekt dan is de oorlog over. Waarom daar moeilijk over doen?
    Ik denk dat de herstelbetalingen, de vervolgingen nog wel een dingetje zijn. En, oh ja, zijn eigen leven natuurlijk. Die kerel zit in de val en moet aan zijn eigen rattenstaart gaan knagen om er nog uit te komen.
  2. forum rang 5 DurianCS 5 juli 2024 21:57
    quote:

    Fender bass schreef op 5 juli 2024 21:36:

    [...]

    Ik denk dat de herstelbetalingen, de vervolgingen nog wel een dingetje zijn. En, oh ja, zijn eigen leven natuurlijk. Die kerel zit in de val en moet aan zijn eigen rattenstaart gaan knagen om er nog uit te komen.
    Ja, herstelbetalingen lijken me onvermijdelijk, want het zo grondig vernietigen van een land roept om compensatie. Vooral ook omdat het werkelijk niets met het voeren van een oorlog te maken heeft, maar puur gericht is op het veroorzaken van schade.
  3. forum rang 4 watergeus 5 juli 2024 22:13
    quote:

    luchtschip schreef op 5 juli 2024 20:56:

    Putin ontmoet Orban voor een overleg

    foto
    pbs.twimg.com/media/GRvjH2sWgAAKt6_?f...

    x.com/NOELreports/status/180928969882...
    28 juni 1914 Troonopvolger Franz Joseph van Oostenrijk- Hongarije bezoekt Sarajewo. 5 juli 2024 President Orban van Hongarije bezoekt Moskou. Waar is de hedendaagse Gavril Princip?
  4. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 22:21
    Forbes News :

    Rusland verloor tot 100.000 troepen om één district van Chasiv Yar te veroveren

    Het Russische leger heeft naar verluidt 99.000 troepen verloren sinds de Chasiv Yar-campagne in april 2024 begon.

    x.com/EuromaidanPress/status/18092634...

    euromaidanpress.com/2024/07/05/forbes...
  5. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 22:27
    Betreft de reis van Orban naar Puin

    >>Bondskanselier van Duitsland, Olaf Scholz :

    Viktor Orbán reist naar Poetin als Hongaarse premier. De Europese Raad wordt op het gebied van het buitenlands beleid vertegenwoordigd door Charles Michel.

    Het standpunt van de EU is heel duidelijk: wij veroordelen de Russische agressieoorlog. Oekraïne kan op onze steun rekenen.

    x.com/Bundeskanzler/status/1809166859...
  6. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 23:31
    Een ziekenhuis voor gewonde Russische soldaten nabij het bezette Luhansk.

    Door het grote aantal gewonden is er een tekort aan medicijnen, levensmiddelen en basisbehoeften. Zelfs het medisch personeel van het ziekenhuis heeft geen hygiëneproducten.

    video 0:26 minuut Engels ondertiteld

    x.com/Gerashchenko_en/status/18092270...
  7. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 23:49
    De ATESH-beweging meldde dat ze de treinen met Noord-Koreaanse munitie nabij het Russische Jekaterinenburg heeft stopgezet.

    ATESH-agenten ( ATESH is een opstandige ondergrondse protestbeweging in Rusland die sabotage daden uitvoert ) voerden een succesvolle operatie uit op de Trans-Siberische spoorlijn nabij Jekaterinenburg.

    Als gevolg hiervan werd de spoorlijn met Noord-Koreaanse munitie opgeblazen.

    "En wij willen u er nogmaals aan herinneren dat de spoorlijn nog vaker zal ontploffen zolang er munitie over wordt vervoerd." - schreef ATESH

    video + kaart --klik op de video voor grootbeeldscherm weergave

    x.com/Gerashchenko_en/status/18092128...
  8. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 23:53
    Russische media melden dat een Mi-28-helikopter is neergeschoten in de regio Rostov in Rusland. Het zou in de lucht zijn gegaan om Oekraïense drones te onderscheppen.

    De helikopter was naar verluidt "net geland" en het gras eronder vloog in brand "vanwege de hoge motortemperatuur."

    foto's
    x.com/Gerashchenko_en/status/18091716...
  9. forum rang 10 luchtschip 6 juli 2024 02:12
    Nederlandse bijdrage essentieel bij de heroïsche troepenwisseling in Noord Oost Oekraine

    >>Een Oekraïense gepantserde personeelsvervoermiddel, in Nederland gemaakt, van de Steel Border-brigade, breekt door naar Oekraïense posities via een open en bemijnde locatie, onder hels raket- en artillerievuur, om Oekrainse strijders te roteren en de gewonden te evacueren.

    Dit werd naar verluidt gefilmd in de omgeving van Kupiansk en Svatovo. Russen vuurden twee complete pakketten Grad MLRS en 15 granaten van kanonartillerie af op het gepantserd personeelsvervoersmiddel.

    video 0:47 minuut

    x.com/Gerashchenko_en/status/18091286...
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 6 juli 2024 07:31
    Grote slag voor Rusland door overname strategisch gebied

    Oekraïne heeft troepen teruggetrokken uit een strategisch gebied rond Chasiv Yar in Donetsk. Rusland claimde eerder al een deel van dit gebied. Chasiv Yar ligt op een heuvel en biedt overzicht richting het westen van Oekraïne, wat strategisch voordeel oplevert voor aanvallen op steden als Kramatorsk en Slovjansk.

    'Het werd onpraktisch om de kanaalbuurt te behouden, nadat de vijand deze was binnengedrongen, omdat het leven en de gezondheid van onze militairen werden bedreigd en de posities van onze verdediging werden vernietigd', zei de militair woordvoerder Nazar Voloshyn op de Oekraïense televisie. Daarop is dus besloten om 'troepen terug te trekken naar beter beschermde en voorbereide posities'. 'Maar zelfs daar stopt de vijand zijn actieve gevechtsacties niet.' De Russische strijdkrachten rukken langzaam op in Donetsk en proberen een nieuw front bij Charkiv te openen. Ondanks de stopzetting van hun opmars, erkennen Oekraïense militaire analisten de moeilijkheden in 2024 door trage Amerikaanse militaire hulp.

    Alarmniveau

    Niet alleen in het licht van de dreiging vanuit Rusland, maar ook andere dreigingen zorgen ervoor dat de Verenigde Staten deze week de beveiliging van militaire bases in Europa heeft verhoogd. Het Amerikaanse leger heeft het alarmniveau op enkele Europese bases verhoogd naar niveau 'Charlie' vanwege een verhoogde kans op terroristische aanvallen. Oud-directeur van de militaire inlichtingendienst MIVD, Pieter Cobelens, benadrukt de unieke situatie, aangezien dit alarmniveau voor het eerst in tien jaar is bereikt.

    Bluft Poetin?

    De Russische president Poetin wil de nucleaire doctrine herzien, zo maakte hij bekend in Azië. Volgens professor Tom Sauer van de Universiteit van Antwerpen is dit geen bluf. 'Die nucleaire wapens vormen een substantiële dreiging.' Sauer merkt op dat de kernwapendreiging veel mensen niet meer bezighoudt. 'In het begin van de oorlog gingen veel mensen in Vlaanderen naar de apotheek voor gratis jodiumtabletten. Maar nu wordt er amper meer aan gedacht, en dat is een probleem. Sauer stelt dat Poetin alles op het spel zet om de oorlog in Oekraïne te winnen, zowel politiek als financieel. Bij verlies verwacht Sauer niet dat Poetin zijn fout toegeeft, wat politiek en fysiek zijn einde zou betekenen.
    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1055...
  11. PeterW 6 juli 2024 09:10
    Poetin ziet "definitieve" einde van oorlog in vernietiging van Oekraïense staat

    Uitspraken van de Russische leider Vladimir Poetin geven aan dat hij met niets anders akkoord wil gaan dan de vernietiging van de Oekraïense staat en identiteit.

    Bron : Instituut voor de studie van oorlog ( ISW )

    Details : Op 5 juli, tijdens een ontmoeting met de Hongaarse premier Viktor Orbán , verwierp de Russische leider Vladimir Poetin resoluut het idee van een onderhandelde wapenstilstand en pleitte in plaats daarvan voor een definitieve beëindiging van de oorlog die de Oekraïense soevereiniteit zou vernietigen. Poetin benadrukte dat een tijdelijke wapenstilstand Oekraïne alleen in staat zou stellen zich te hergroeperen en te herbewapenen, en drong aan op een alomvattend en onomkeerbaar einde van het conflict.

    Poetins retoriek en eisen benadrukken zijn weigering om genoegen te nemen met minder dan de totale ontmanteling van de Oekraïense staat en nationale identiteit. Zijn voorwaarden omvatten de afstand van substantiële Oekraïense gebieden en de volledige overgave van het Oekraïense leger als voorwaarden voor vredesbesprekingen.

    Bovendien ziet Poetin de capitulatie van Oekraïne waarschijnlijk als een manier om de democratisch gekozen regering omver te werpen en te vervangen door een pro-Russisch bestuur dat aansluit bij zijn strategische belangen.

    Om Poetins doelen te dwarsbomen, moet Oekraïne zijn tegenoffensieve operaties voortzetten die gericht zijn op het heroveren van belangrijke gebieden. De internationale gemeenschap, met name westerse bondgenoten, moeten hun steun versnellen om de militaire inspanningen van Oekraïne te versterken. Deze robuuste assistentie is van vitaal belang om Poetins plannen te verstoren, het conflict te verkorten en een vredesregeling te bereiken die de soevereiniteit van Oekraïne respecteert en voldoet aan de verwachtingen van zijn wereldwijde partners.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2024/07/6/...
  12. Bas111 6 juli 2024 09:33
    quote:

    Bas111 schreef op 4 juli 2024 14:41:

    [...]
    Ja, zo kun je op deepstatemap.live zien wat Oekraine verloren heeft aan Rusland vanaf 1 juli t/m laatste update van vanmiddag:

    13 km2 rond Prohres, New York, Yevhenivka
    6 km2 rond Volodymyrivka, Krasnohorivka
    5 km2 rond Makiivka, Stelmakhivka
    2 km2 rond Karlivka, Nevelske
    5 km2 rond Chasiv Yar

    Al weegt dat natuurlijk niet op tegen de enorme verliezen die Rusland daarbij heeft geleden
    Update van deepstatemap.live voor 5 juli 2024: the enemy [Rusland] advanced:
    0,5 km2 rond Druzhba
    3,5 km2 rond New York, Novoselivka Persha
    Totaal vanaf 1 juli: 35 km2
  13. forum rang 10 voda 6 juli 2024 09:48
    Russische legertop woest na verzetsdaden matroos die tégen de oorlog was: ’Er zijn koppen gerold’
    Aangepast: Gisteren, 16:31 Gisteren, 16:03 in BUITENLAND

    Een Russische matroos die tegen de oorlog met Oekraïne is, zorgde ervoor dat een belangrijk Russisch oorlogsschip zwaar werd beschadigd en dat belangrijke informatie in handen van Oekraïense inlichtingendiensten kwam. Zijn actie deed koppen rollen in Moskou, maar zorgde er ook wel voor dat hij nu op een ’Most Wanted’-lijst staat in Rusland.

    Op 7 april raakte het Russische oorlogsschip Serpukhov zwaar beschadigd bij Kaliningrad. Een ’terreurdaad’ van Oekraïne, zei Poetin kort daarna. Maar nu blijkt dat de aanval maar een onderdeel was van een reeks geheime aanvallen die vielen onder ’operatie Fisherman’. Met dank aan een Russische marinesoldaat die tegen de oorlog was.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1235593914/ru...
  14. Bas111 6 juli 2024 09:55
    quote:

    plusmin schreef op 4 juli 2024 19:23:

    [...]
    Het is Nederland en 'HAAR' bevolking, maar dat terzijde ouwe wijsneus.
    [...]
    Uit de onvolprezen site van onzetaal.nl :

    "Ook namen van dorpen en landen zijn onzijdig. Daarom is juist: Bunnik en zijn inwoners, België en zijn bijzondere bieren en Nederland en zijn Deltawerken.
    Dat plaatsnamen en landnamen het-woorden zijn, blijkt uit de volgende voorbeeldzinnen, waarin het lidwoord het opduikt:
    [...]
    Sommige mensen willen terug naar het Nederland van de jaren vijftig.
    Het waterrijke Nederland is voor watervogels erg aantrekkelijk.
    "
66.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 3274 3275 3276 3277 3278 ... 3303 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.