Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

68.551 Posts
Pagina: «« 1 ... 3273 3274 3275 3276 3277 ... 3428 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 00:33
    Ook de premier van Polen, Donald Tusk reageert op twitter kritisch op Orban :

    >>De geruchten over uw bezoek aan Moskou kunnen niet waar zijn Premier Viktor Orban, of kunnen ze dat wel?

    x.com/donaldtusk/status/1808908155453...

    >>lijkt er toch steeds meer op dat Orban niet volgens het protocol handelt en hij naar Rusland gaat om instructies van Putin te krijgen onder het mom van vredesbemiddeling tussen Rusland en Oekraïne

    >>mijn mening :

    het zou zo maar kunnen dat Putin aan Orban instructie gaat geven over hoe hij de EU moet leiden, nu Hongarije het presidentschap heeft van de Europese Raad van 1 juli tot 31 december 2024.
    Dan zou Putin de leiding over de EU raad de facto hebben overgenomen middels zijn vazal Putin

    Overigens kan Orban niet heel veel kwaad gezien de beperkte bevoegdheid :

    Hongarije heeft het Voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

    >>Niet te verwarren met voorzitter van de Europese Raad of voorzitter van de Europese Commissie.

    Het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie[1] is verantwoordelijk voor het functioneren van de Raad van de Europese Unie, die naast het Europees Parlement medewetgever is van de EU-wetgevende macht.

    Het rouleert elke zes maanden tussen de lidstaten van de EU. Het presidentschap is niet een individu, maar de functie wordt bekleed door een nationale regering. Het wordt soms ten onrechte de "president van de Europese Unie" genoemd.

    De functie van het voorzitterschap is het voorzitten van de vergaderingen van de Raad, het bepalen van de agenda's, het opstellen van een werkprogramma en het faciliteren van de dialoog, zowel tijdens de Raadsvergaderingen als met andere EU-instellingen. Het presidentschap wordt momenteel, sinds juli 2024, bekleed door Hongarije tot 31 december 2024.

    en.wikipedia.org/wiki/Presidency_of_t...,July%202024%2C%20held%20by%20Hungary.&text=Three%20successive%20presidencies%20are%20known,(July%2DDecember%202024).
  2. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 04:04
    Putin is zich dondersgoed bewust waar hij met zijn leger de mindere is.

    Dat zie je aan zijn daden -- luister niet naar zijn blufpraatjes, kijk wat hij echt doet :

    >>>Luchtmacht van Oekraïne :

    Sinds mei 2023, toen het Patriot-luchtverdedigingssysteem zijn gevechtsdienst begon, heeft geen enkele ‘Kinzhal’ kruisraket Kyiv bereikt.

    foto
    x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/18088558...

    Bij de introductie van de Kinzhal kruisraket, blufte Putin dat dit een supersnelle raket was, die door geen enkel verdedigingssysteem kon worden neergehaald.Met een kernkop erop kon het de US bereiken zonder neergeschoten te kunnen worden.

    Al snel bleek dat bij aanvallen op Kyiv deze raketten werden neergehaald door de Patriot luchtverdedigingssystemen --

    En werd de door Putin verspreide mythe snel naar het rijk der fabelen verwezen
  3. forum rang 7 Beur 5 juli 2024 10:12
    quote:

    ffff schreef op 4 juli 2024 15:20:

    [...]

    Bovenstaande posting tekent jou, Luchtschip, ten voeten uit ! Gelukkig bestaat er vrijheid van meningsuiting, dus mag jij rustig zo brallen, schreeuwen en tieren.

    Maar er zijn nogal wat mensen in deze wereld die echt glimlachen om zo'n posting, zo typerend voor jou.

    De bevolking die het redelijk goed heeft, mag een hondenbaantje uitvoeren. Geldt dat ook voor Nederlandse boeren en tuinders, voor werknemers bij Philips en ASML. Daar kun je dan precies dezelfde opmerking over maken...... Vraag maar aan de vakbonden.....

    En al die gigantische drugsimporten in Nederlandse havens....... Dat gruwelijk verslaafde Nederlandse volk dat maar spuit en snuift en op alle mogelijke manieren die producten onder handsbereik wil hebben, waardoor Nederland in de buurlanden vaak als de grote narcoticastaat van West- Europa wordt afgeschilderd.....
    Zou dat ook met oogluikende goedkeuring van Nederlandse autoriteiten gebeuren, Luchtschip.?
    Ik maak , eigenlijk meer voor de lol, deze twee opmerkingen omdat jouw postings bijna drie jaar ook zo ontzettend gekleurd zijn, zo ontzettend eenzijdig.

    Wat jij in jouw posting Rusland/Putin/Moskou verwijt kun je precies hetzelfde Nederland en zijn bevolking aansmeren...... Het is maar, hoe je ertegen aankijkt.

    Totaal verschillend dus!!!!

    Peter
    "Dat gruwelijk veslaafde Nederlandse volk".

    Ben je niet in de war met het Russische volk?

    "Drankzucht nationale tragedie Rusland"
    www.parool.nl/nieuws/drankzucht-natio...

    "Helft van de Russen sterft door alcohol"
    www.demorgen.be/nieuws/helft-van-russ...
  4. forum rang 7 het zwaard 5 juli 2024 10:42
    Marinebaas Oekraïne: 'Rusland is gedwongen schepen te verplaatsen weg van de Krim'
    De Zwarte Zeevloot van de Russische marine is gedwongen om bijna al zijn oorlogsschepen te verplaatsen van de Krim naar alternatieve locaties, dat zegt de Oekraïense marinechef in een interview met persagentschap Reuters.

    Oekraïne heeft de voorbije maanden meerdere aanvallen uitgevoerd op Russische marineschepen en havenfaciliteiten. Ze maakten gebruik van onbemande boten met explosieven en van Storm Shadow- en ATACM-raketten.

    De aanvallen hebben resultaat, zo zegt de Oekraïense vice-admiraal Oleksiy Neizhpapa aan Reuters. "Bijna alle belangrijkste gevechtsklare schepen zijn door de vijand verplaatst van de hoofdbasis van de Zwarte Zeevloot (Sevastopol, SE) naar andere havens. Bepaalde schepen liggen nu in Novorossiisk, en sommige zijn verplaatst naar de Zee van Azov."

    De marinebasis Novorossiisk, in het oostelijke deel van de Zwarte Zee, zou niet optimaal zijn voor Rusland. De basis beschikt niet over dezelfde faciliteiten als Sevastopol op de Krim, stelt Neizhpapa. Sebastopol dient als opslag- en laadplaats voor Russische kruisraketten, waarmee de marine luchtaanvallen kan uitvoeren via zijn oorlogsschepen.

    Uit data die Reuters kon inkijken, blijkt dat Rusland nu zo'n tien oorlogsschepen in de Zee van Azov stationeert. Afgelopen jaar was daar geen enkel schip te vinden.

    Volgens Neizhpapa zullen ook toekomstige F-16-gevechtsvliegtuigen voor Oekraïne een impact hebben op de operaties in de Zwarte Zee. Daardoor zou Oekraïne "volledige dominantie" kunnen bekomen over het luchtruim van de Zwarte Zee. "F-16's kunnen met de juiste bewapening de Russische gevechtsvliegtuigen wegduwen. Het noordwestelijke deel van de Zwarte Zee, met name de corridor voor civiele schepen, zal bijna 100 procent veilig zijn."

    Het Russische ministerie van Defensie weigert commentaar te geven.

    bron Reuters
  5. forum rang 7 ffff 5 juli 2024 15:53
    Plusmin schrijft hierboven:

    2x2f is gewoon irritant bezig, én bewust.

    Dus hij/zij krijgt repliek, tegengas.
    het pro-russisch geneuzel verdient dat, het is net net alsof Josti er weer is.

    Plusmin,

    Even verduidelijken: Ik ben voor jou en jouw geestverwanten irritant bezig. DAT is een belangrijke opmerking, want ik vertolk ook de mening van zovelen die over die problematiek een heel andere visie dan jullie hebben.

    Je schrijft: Hij doet dat bewust. Dat laatste klopt ook alweer en geeft zo duidelijk weer hoe jullie niet een discussie aankunnen. Er zijn hier in deze draad veel bezoekers gewaarschuwd en daarna geschorst omdat zij een andere mening uitten. Dat is nu juist de reden waarom ik jullie voortdurend, bewust krenkend , een sekte noem.

    Je zal en je moet precies zoals jullie denken en al die negatieve postings over Rusland, Putin, Orban, Erdogan , Xi Jin Ping maar volledig accepteren zoals jullie erover denken en vooral de regelmatige nonsens van Luchtschip zoals recent bij de terroristische aanval van islamieten, waarbij Luchtschip wees op verzet tegen Rusland/ Putin. En dat terwijl Parijs op dit moment er ook alles aandoet om die terroristen buiten de Olympische Spelen te houden. Of die nonsens van een drugsvangst in Rusland en dan onmiddellijk het regime in Rusland daarvoor mededaderschap aan te wrijven. Waar haalt hij voortdurende de nonsens vandaan? Drugs worden vrijwel overal bestreden, ook in Rusland, maar bestaan bij de gratie van.... gebruikers en verbruikers en daarin zijn ze in Holland niet kinderachtig. Dus kijk eerst eens naar je eigen omgeving is het bewuste reactie die ik geef op het afgeven op andere landen met drugsproblematiek.

    Bijna dagelijks lees ik postings van Luchtschip waarmee ik het totaal oneens ben. Als er geen censuur zou bestaan, zou je dat gewoon moeten kunnen verwoorden. Maar jij weet net zo goed als ik, dat men dan op de persoonlijke beledigingstoer gaat. Denk aan vakbond, het koninklijk huis en hun vet uitbetaalde dochter waar jullie zo gek op zijn, of over Russische aandelen, belastingdruk en belastingheffing. Men vindt in jullie draad altijd wel iets om mee te slaan, maar.... dat doet mij niets meer: Ik houd, heel verstandig de Russiche aandelen vast, ik blijf mij verzetten tegen het principe van monarchieën ( Heb niks tegen die aardige, vriendelijke mensen) , en pleit voor het opstarten van bestandsonderhandelingen, want 70 jaar op zijn Palestijns doorgaan met oorlog voeren lijkt mij ook niet verstandig. Dus laat Orban maar zijn zegje bij Putin doen en we zien wel wat eruit komt.

    Dus Plusmin: Houd er maar goed rekening mee dat er mensen zijn die totaal anders denken als jullie cluppie en zo nu en dan reageer ik dan ook op de hetzerige wijze waarop jullie goeroe de situatie voortdurend beschrijft en becommentarieert.

    Peter
  6. forum rang 8 Succes 5 juli 2024 16:02
    Mi-28 helicopter crashes in Russia after collision with drone: part of tail falls off

    A Mi-28 attack helicopter made an emergency landing in the Rostov region after a collision with a drone.
    The Russian media reported on this.

    The crash occurred on the night of July 5, when the helicopter was allegedly intercepting an attack drone over the Rostov region.

    After the collision, the helicopter made a hard landing near a settlement in the Azov district, losing its tail part.

    mil.in.ua/en/news/mi-28-helicopter-cr...
  7. forum rang 8 Succes 5 juli 2024 16:16
    Op de rand van uitputting. Hoe Russische magazijnen voor militaire uitrusting leeglopen
    -vertaald-

    Radio Liberty sprak met OSINT-analisten die, na het begin van de grootschalige Russische invasie van Oekraïne, satellietbeelden gebruiken om de afname van de voorraden militair materieel op opslagbases in heel Rusland te volgen. Hun conclusies zijn teleurstellend voor het commando van het Russische Ministerie van Defensie: Rusland zou tegen 2026 zijn reserves aan relatief moderne tanks en sommige typen gepantserde voertuigen kunnen opgebruiken – zelfs als rekening wordt gehouden met pogingen om de productie van nieuwe voertuigen op te voeren en het tempo van de productie te versnellen. reparaties van degenen die tijdens de strijd beschadigd zijn geraakt.

    Deze week verscheen er weer een video op internet, waarin je tientallen Russische militaire uitrusting kunt zien die is vernietigd door drones en artillerie, evenals mijnen. Het werd gepubliceerd door soldaten van de 72e afzonderlijke gemechaniseerde brigade van de Oekraïense strijdkrachten, en het werd gefilmd in de buurt van Ugledar, dat Russische troepen tegenwoordig opnieuw probeerden aan te vallen. De Oekraïense journalist Yuriy Butusov merkte één kenmerk van deze video op: daarin zie je niet alleen tanks en gepantserde voertuigen, maar ook een groot aantal motorfietsen - enkele tientallen.

    Het gebruik van lichte, ongepantserde voertuigen op wielen aan het front heeft zijn voor- en nadelen (van toepassing op beide kanten van het conflict). Het steeds frequentere gebruik van dergelijk materieel door het Russische leger duidt echter op een steeds groter tekort aan gepantserde voertuigen.

    De meervoudige toename van het gebruik van motorfietsen, buggy's en ATV's aan het front is niet zozeer een gevolg van militair vernuft, maar eerder een gedwongen maatregel die verband houdt met de uitputting van de reserves aan gepantserde voertuigen die infanterie naar vijandelijke posities kunnen brengen. Dit wordt ook bevestigd door open data, zoals satellietbeelden, die vrijwel realtime monitoring mogelijk maken van het proces van verwoesting van Russische bases waar tanks, gepantserde voertuigen en artillerie zijn opgeslagen.

    Naarmate deze verwoesting vordert, krijgen de troepen steeds meer verouderde uitrusting, en wat in de pakhuizen overblijft is vooral uitrusting die serieuze reparaties vereist voordat ze naar het front wordt gestuurd. In maart 2023 toonde een ooggetuigenvideo een trein met Russische T-54/55-tanks, waarvan de ontwikkeling begon vóór het einde van de Tweede Wereldoorlog - het is heel goed mogelijk dat deze simpelweg geschikter bleek te zijn voor reparatie en snelle inbedrijfstelling , in tegenstelling tot modernere T-72- of T-80-tanks uitgerust met elektronische componenten.

    ....

    t.me/ButusovPlus/11510?single

    www.svoboda.org/a/na-poroge-istoschen...
  8. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 19:40
    Orban plaatste een foto vanaf het vliegveld met het onderschrift "Vredesmissie gaat door, tweede stop - Moskou".

    Orbán arriveerde in Moskou op de luchthaven Vnukovo. Hij zal Putin later ontmoeten.

    foto
    x.com/NOELreports/status/180916638807...

    >>Viktor Orban heeft een bord voor zijn kop.

    >>hij heeft geen mandaat van de EU

    >>komt hij dalijk met een een vredesplan met Putin, zodat Putin de show kan stelen dat Zelensky een vredesplan heeft afgewezen dat is ondersteund door de EU en Rusland ?

    >>of is hij naar Moskou om instructies van Putin te ontvangen hoe hij de belangen van Putin kan behartigen nu Hongarije het komend jaar het voorzitterschap heeft van het presidentschap van de EU raad ?
  9. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 20:38
    Voorafgaand aan zijn reis naar Moskou, verklaarde Orban :

    De Hongaarse premier Orbán verklaarde dat hoewel het Hongaarse voorzitterschap van de EU-Raad het land geen mandaat verleent om de vrede in Oekraïne te bevorderen, het land nog steeds een nuttig instrument kan zijn voor degenen die vrede zoeken. Hij voegde eraan toe dat Europa meer zou kunnen doen om de vrede te bevorderen.

    x.com/NOELreports/status/180913729754...
  10. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 20:54
    Om vrede in Oekraïne te bereiken moet Oekraïne volgens Poetin zijn troepen volledig terugtrekken uit de regio's Zaporizja, Cherson, Donetsk en Loehansk.

    x.com/NOELreports/status/180928281795...

    Begrijp goed wat Putin eist :

    Genoemde provincies zijn slechts gedeeltelijk veroverd door Putin.
    Putin eist dat Oekraine zich terugtrekt tot de provincie grenzen en de gehele provincie opoffert aan Putin.
    Putin wil zo een stuk grondgebied veroveren zonder wapengekletter, maar met een vriendelijke pennenstreek in de vorm van een handtekening, waarbij Oekraine afstand doet van grondgebied.

    >>misdadige voorstellen doen, maar voor betoog van de wereld dit op een sympathiek manier brengen,

    daar trappen wij niet in,

    Nou ja, een paar naïevelingen bij de Wilders sekte zien alleen maar het goede in deze duivelse Putin, en staan met verve achter deze dictator,

    ...en komen met regelmaat hun geïndoctrineerde mening geven op dit forum
  11. forum rang 5 DurianCS 5 juli 2024 20:57
    quote:

    luchtschip schreef op 5 juli 2024 20:38:

    Voorafgaand aan zijn reis naar Moskou, verklaarde Orban :

    De Hongaarse premier Orbán verklaarde dat hoewel het Hongaarse voorzitterschap van de EU-Raad het land geen mandaat verleent om de vrede in Oekraïne te bevorderen, het land nog steeds een nuttig instrument kan zijn voor degenen die vrede zoeken. Hij voegde eraan toe dat Europa meer zou kunnen doen om de vrede te bevorderen.

    x.com/NOELreports/status/180913729754...
    Dat is mooi gezegd, maar het is een zekerheid dat deze reis de vrede geen stap dichterbij brengt.
  12. forum rang 10 luchtschip 5 juli 2024 21:09
    Poetin verklaarde dat hij en Orban mogelijke manieren bespraken om de oorlog in Oekraïne te beslechten.

    Orbán riep op tot een staakt-het-vuren om de voorwaarden voor onderhandelingen te scheppen.

    Poetin zei dat de kansen om de verkiezingen te winnen voor Oekraïense leiders die hun kijkcijfers hebben verloren bijna nul zijn.

    Hij benadrukte dat Rusland een volledig einde aan het conflict in Oekraïne steunt op de voorwaarden van Moskou, en niet slechts een wapenstilstand of een pauze.

    Orban merkte op dat hij na zijn reizen naar Kiev en Moskou besefte dat de standpunten van de partijen ver uit elkaar liggen.

    Tot zover de nutteloze bijdrage van Viktor Orbán.

    video 1:08 minuut van de persverklaring in Russisch/Hongaars niet ondertiteld

    x.com/NOELreports/status/180928351497...

    Orban heeft dus de eerste week van het Hongaars Presidentschap voor de EU Raad benut om zijn baas Putin de toon te laten zetten voor het Hongaars leiderschap in de EU raad voor het komend halfjaar.

    Putin heeft van de start van het Hongaars leiderschap, uitgebuit voor een foto/video propaganda van topniveau midden in de wereldschijnwerpers

    Het gaat allemaal om de show, en niet om de inhoud, om de wereldopinie te beïnvloeden

    En miskuunkel Orban laat zich graag misbruiken om Putin deze eer te geven
68.551 Posts
Pagina: «« 1 ... 3273 3274 3275 3276 3277 ... 3428 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.