Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

NPEX« Terug naar discussie overzicht

Risicokwalificatie bestaande obligaties

1.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 91 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 c room 3 juli 2024 11:32
    Kortom; NPEX, tijd voor:
    of: nu afbouwen teneinde langzaam teloorgang te voorkomen (met veel scheuren in de broek voor velen)
    of: verkopen en ombouwen tot een modern financierings-medium (ik bied!)
    of: ontevreden klanten gaan dit publiek aan de kaak stellen....


    1. Je hebt het over NPEX, maar stiefzus Nx'Change zul je ook moeten liquideren. Het belabberde toezicht (SOB) drijft op beide. Gevolg zal een stortvloed aan herstructureringen zijn met als dreiging WHOA of faillissement. Er zijn nogal wat bedrijven met een bloedprop financiering. De bulk wat nu openstaat, is daarom verlenging. Die hebben geen alternatief en zullen het eerder genoemde opteren.

    2. Slecht handelsplatform. Duurt soms minuten voordat je weet dat een order is afgehandeld. Klein klantenbestand met veel inactieve, gefrustreerde klanten. Zit geen waarde in. Niemand wil de huidige noteringen overnemen. Blijven alleen de vergunningen over. Juridisch zal je alles aan de voorkant en achterkant opnieuw moeten inrichten. Eigen due diligence bijv. en niet overlaten aan derden met verkeerde incentives.

    3. Er is nog nooit een rechtszaak geweest. En ondanks meldingen bij SP, VVD, D66, RADAR en AFM wordt het niet opgepakt. Dit forum met vrijwel louter negatieve comments draait ook al 4 jaar.
  2. forum rang 8 Leefloon 3 juli 2024 18:52
    quote:

    c room schreef op 3 juli 2024 11:32:

    Er is nog nooit een rechtszaak geweest. En ondanks meldingen bij SP, VVD, D66, RADAR en AFM wordt het niet opgepakt. Dit forum met vrijwel louter negatieve comments draait ook al 4 jaar.
    Meer iets voor de EU en ESMA. Waar met succes kan worden verwezen naar gave bedrijven, concurrentie voor banken en beurzen, mogelijk gemaakte kleinere initiatieven, mogelijk gemaakte alternatieve financiering, et cetera.

    En ... "ze" kunnen met nóg meer succes verwijzen naar "Let op! U belegt buiten AFM-toezicht". Dat laatste kan zéér verregaande consequenties hebben, waaronder minimale handhaving in het wilde westen, gespuis dat daarop afkomt, en een terecht verondersteld kennisniveau. Direct (geen kennishiaten), of indirect (hoog minimumbedrag, waardoor de volkswijken met hun kennishiaten een beetje worden beschermd).

    Toch kan o.a. de NPEX-biotoop een uitwas zijn, maar dan wel een relatief kleine.
  3. Maser 4 juli 2024 09:09
    Met dank voor de reacties; in verdediging van de NPEX kan ik zeggen dat het bij oprichting een niche had gevonden vond die op dat moment niet werd bediend. Een groep die geen toegang had of wilde tot vermogensbeheerders (kan ik ook nog een verhaal over typen) laat staan tot individuele adviseurs.(nog erger) Toch had deze groep iets te besteden om te investeren of waren zelf ondernemer geweest die zich meer thuis voelden in het "minder abstract" investeren.
    De NPEX bood daarbij de zekerheid middels de gesels van de AFM...

    Echter, tijden veranderen, de NPEX bleef achter en ging haar database met investeerders (op haar hoogtepunt 50.000) exploiteren om inkomsten te genereren.
    Het verzuimde zich te ontwikkelen en markttrends te volgen tot op het punt waar ze nu zitten; elke listing is noodzakelijk om zelf te overleven. Over zelf de trend zetten hebben we het zeker niet..

    De NX'change dacht dit te kunnen oppakken, maar het lukt Evertsz niet om dit te laten groeien; het lukt haar echter wel om zich zelf goed te profileren en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de NX'change het in ieder geval beter doet dan de NPEX. Maar ook de NX'change heeft een database van 15.000 van investeerders die ze exploiteert en is verder afwachtend in de markt. Wel goed probeert ze typisch voor deze tijd investeringen aan te prijzen (groen bv).

    Beide zitten gevangen in het "ouderwetse" regime van de oude (banken) garde, gehandhaafd door de AFM. In de ruimte die je daar wordt gegeven kun je nauwelijks ademhalen als investeringsplatform; of je confirmeert je en dien je te consolideren of je poogt de randen op te rekken om de AFM haar standpunten te laten aanpassen dan wel een mening te vormen die past bij de huidige tijd en stand van technische zaken. Denk hierbij aan crypto, tokens, internet (grensoverschrijdend met andere financiele regels) en nieuwe asset groepen en producten. Je ziet wel bewegingen aan de Nasdaq in die richting (token ETF's) bv en landen (Estland bv) waar de economie dit betreffend al een stuk verder is en het Verenigd Koninkrijk (FCA) waar blockchain een juridisch correcte wijze van het vastleggen van bezit is sinds 2023.

    Als gezegd zijn ze hun doelgroepen aan het verliezen aan crowdfunders (oude wijn in nieuwe zakken). Zij benaderen een groep jonge investeerders die nooit (meer) zullen verschijnen op de NPEX of NX'change.(=oude NPEX wijn in een nieuwe zak)
    Zo sterft je (oude) database in ieder geval langzaam uit...een langzaam maar zeker proces.
    Maar net zo gewoon als niet vernieuwende bedrijven, deze hebben ook een beperkte levenscyclus en overleven enkel als ze vernieuwen...

    Moeten we de NPEX uit haar lijden verlossen? Dat doen ze zelf wel door nu door te gaan. En je kunt je ook afvragen of ze veel keus hebben als ze door de AFM verder worden ge-geselt. En de NX'change volgt wat jaren later...
    Het is "not the hill you want to die on..."

    De SOb is een ander verhaal; deze houdt zich NIET aan de regels, anders dan haar eigen belang, in casu de verplichte stortingen voor de kosten door Obligatie verstrekkers. Het aantal dat ze vertegenwoordigt staat op hun website en gemiddeld krijgen ze hier Euro 1500,00/jaar voor. Dat is geen vetpot.
    In deze kom ik nu de SOb beroepshalve tegen. Hun reactie, als deze al komt, is, politiek correct gezegd, "teleurstellend". Maar hun keuzes zijn, als deze niet simpel kan worden betiteld als "struisvogel politiek", minstens verwijtbaar door de Obligatiehouders die ze vertegenwoordigen.
    Dat je niet meegaat met de tijd, het zij zo; dat je het "oude systeem" wilt verdedigen, hun goed recht; maar dat je willens en wetens in eigen belang blijft handelen is niet ok... juist niet voor een Stichting die zegt op te komen voor de belangen van anderen. Tel hierbij een totaal gebrek aan bedrijfs kennis, creativiteit en een forse portie arrogantie bij op, dan wordt het WEL tijd om DEZE heren eens de oren te wassen.

    Liefhebbers?
  4. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 09:59
    quote:

    Maser schreef op 4 juli 2024 09:09:

    De SOb is een ander verhaal; deze houdt zich NIET aan de regels
    ...
    In deze kom ik nu de SOb beroepshalve tegen. Hun reactie, als deze al komt, is, politiek correct gezegd, "teleurstellend".

    Liefhebbers?
    Zoals recent elders opgemerkt inzake een (amateuristisch, anoniem, Belgisch) "meldpunt": welke regels?

    Gelet op de vraag erna: welk beroep, en met welk gediend belang?

    Liefhebbers van of voor wat, en moeten die wel of niet al slachtoffer menen te zijn? Ik heb vaker benoemd dat kandidaat-bestuurders van de SOb hopelijk een fenomenaal goede aansprakelijkheidsverzekering hebben, maar net zoals bij "de regels" ontbreekt hier al het specifieke. Of wil je een SOb-fanclub oprichten?

    Volledigheidshalve ging het bij het Belgische gmail-meldpunt over aanmelding van aantallen aandelen (kun je zelf gerust overdrijven), om via een AVA de verkoop van de activa door een failliet bedrijf tegen te houden. Die verkoop zou juridisch niet mogen. Volgens mij is de AVA dan een onnodig en verkeerd loket, maar soit, en ook in die oproep ontbraken alle juridisch relevante punten. Aanmelders lijken daar te hopen dat iemand gratis hun belangen gaat vertegenwoordigen, en doneren daarom dan gratis hun gegevens. Aan het inbrekersgilde; wie weet. Helemaal volledigheidshalve hierboven niet zo'n oproep; ik merk slechts op dat geheim wordt gehouden waarover het precies gaat. "Iets" mag niet, maar wat dat "iets" dan is... Bij de SOb kan dat, voor zover er sprake van is, per geval nogal verschillen. Of zou je kunnen strijden voor iets kleins, zoals een beperkte aanpassing van de naam van de stichting. De gemaskerde held mag van mij gemaskerd blijven, maar geen idee waar dat verhaal allemaal over gaat. Dat ontbreekt, dus dusverre. Een advocaat van een boze obligatiehouder? Een medewerker van een rechtbank, die het té druk heeft met NPEX-faillissementen? De SOb, die gegevens van SOb-haters probeert te verzamelen? Staat de auto van een SOB-bestuurder scheef in het parkeervak? De stichting Anton Geesink, met een briefwisseling met een drieletter-instelling? Staat er een spelfout in artikel 3.4, onder c? Gaat iemand aangifte van een ernstig misdrijf doen? Een slechte verliezer, die als een Belgische dolle om zich heen gaat slaan? Kortom: onthul het geheimgehouden bezwaar, als je liefhebbers wilt verzamelen. Nu is er "iets", en daar zou je dan een liefhebber van moeten zijn...
  5. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 10:11
    quote:

    c room schreef op 4 juli 2024 09:57:

    https://npex.us8.list-manage.com/track/click?u=afd7732c58c7f73a9ae5be099&id=91b959fd28&e=0a1cdeee3b
    Daar gaat de volgende.
    De formulering met "vooralsnog" en dubbele ontkenning lijkt misschien prachtig, maar je zou ook kunnen stellen dat er tijd (en mogelijk nóg meer geld) verloren gaat door het wachten op concept-concept-notulen en een reactie daarop. Geen betaling, geen "vastgelegde zekerheden", geen reactie.

    Wellicht een nieuwe SOb-natuurwet: geen (snelle) actie zonder (snelle) reactie...
  6. forum rang 4 c room 4 juli 2024 12:09
    50000 in database
    www.npex.nl/wp-content/uploads/2022/0...
    Hier hebben ze het over: Meer dan 10000 gingen u voor. Met 3,8k per obligatiehouder op het totaal geëmitteerde bedrag lijkt me dat niet te kloppen. Een hoogtepunt eerder zou gemiddeld 3k per klant zijn, terwijl de ondergrens voor obli's 1k was.

    'Nx'Change doet het met groen beter. 'Dat heeft NPEX ook geprobeerd, maar die loten liggen inmiddels op het kerkhof. Verder prijst Nx'Change veel te dure aandelenemissies aan. Een Schoenwinkel voor 28 mio, een hobbybrouwer voor 75 mio en wat toiletrollen voor 17 mio, bij de laatste kon ze geen notering verzorgen.

    Npex zal best een niche hebben gevonden. Ze bedienden vooral een grote groep financieel ongeletterden. Veel respect voor ondernemers, maar na het lezen van welke prospectus dan ook haak je hier af. Als die geïnvesteerd hebben, zal het emotionele beweegredenen zijn geweest of schromelijke zelfoverschatting.

    Je merkt terecht op dat NPEX de boot heeft gemist of niet aansluit op deze tijd. Ze heeft het wel op haar eigen manier geprobeerd. Gingen ze eerst voor stapel kredieten: 5 miljoen voor een niche meetinstrumenten bedrijfje in een halfjaar. Bedrijf heeft na 5 jaar nog steeds meer schuld dan omzet. Nu gaan ze voor de Swishfund achtige leningen met 3 werkkapitaal cycli, lagere rente en geen zekerheden voor de ondernemer, maar hogere rente voor belegger. Bij de tijd of niet. Kern van de business bleef een illusie met hoge rente verkopen. Waar opportunisten en soms een crimineel. handig gebruikt van hebben gemaakt. Het aanprijzen om hier te beleggen met vier geflopte leningen zegt genoeg. whitepaper.npex.nl/beleggen/

    De SOB mag een arrogante, niet terzake kundige, slapende toezichthouder zijn. Ik heb geen zin om de handschoen op te pakken, want dan zal je met een alternatief moeten komen. Heb geen zin om toezicht te houden bij ILS waar ze een schietend familiebedrijf als franchisenemer hebben. En of te moeten onderzoeken of met de obligatielening zwart geld is witgewassen. Of 's nachts dronken Kattikkers aan de lijn te hebben. Ik kan zelf ook geen schade claimen. Streng toezicht op deze bende is een Middel X.
  7. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 13:08
    quote:

    c room schreef op 4 juli 2024 12:09:

    De SOB mag een arrogante, niet terzake kundige, slapende toezichthouder zijn.

    Ik heb geen zin om de handschoen op te pakken, want dan zal je met een alternatief moeten komen.

    Streng toezicht op deze bende is een Middel X.
    Juist.

    Een Stichting Obligatie Slachtoffers zou kunnen, maar heeft formele geen enkele positie. Potentieel moet je dan over ieder puntje gaan procederen. Procederen, zonder alternatief, zou ik beperken tot uiterst zeldzame slagende reddingspogingen waarbij de SOb ongevraagd op een stoel is gaan zitten en een flutresultaat bereikte. Zonder vacatures is de NPEX van binnenuit langzaam verbeteren een utopie, als men dat al wil. Bedenk ook dat bestuurders kunnen opstappen, en dan heb je helemaal niets meer.

    Ook dat nog, en dan zou je aanvullend kunnen worden geconfronteerd met kuddes boze beleggers die jou de schuld geven van hun foute keuzes. Hypothetisch kun je verbeteringen het beste aan de voorkant beginnen, bij de NPEX en hun criteria, en niet bij de SOb van de NPEX. Die ambitie heb ik eveneens niet; van mij mag de NPEX vandaag nog omvallen. Laten we ook niet vergeten dat het hele systeem sneller in zou storten als toezicht ontwijkende "ondernemingen" niet meer bij de NPEX terecht zouden kunnen. Dan houd je nauwelijks noteringen over.
  8. Maser 4 juli 2024 13:08
    naar iedereen die reageerde op "liefhebbers?"

    Het is geen oproep om lieden te verzamelen om tezamen ten strijde te trekken.
    Naar mijn bescheiden mening gaat dit zichzelf beeindigen, immers zijn de hun broodheren al aan het aftakelen. (zie mijn tekst hiervoor)

    Er zijn cases genoeg om de SOb aansprakelijk te stellen, maar lees eens hun trustaktes mbt aansprakelijkheid. Een obligatiehouder die 1000 inlegt gaat echt geen zaak aan om die terug te halen. Zelfs niet bij 10.000. Mocht er een zaak zijn van een niet-obligatiehouder, niet gebonden door de Trustakte en deze kan daadwerkelijk schade kan aantonen, dan zal deze ook die schade wel willen verhalen. Maar ook hier zal gelden dat er verhaal mogelijk zal moeten zijn; van een kale Stichtings club kun je ook niet plukken. En persoonlijke aansprakelijkheid is weer een brug verder.

    Je kunt dan ook "liefhebbers" beter omschrijven als "principielen, die het niet uitmaakt wat het kost..."

    Derhalve nogmaals, Liefhebbers?
  9. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 15:48
    quote:

    Maser schreef op 4 juli 2024 13:08:

    Je kunt dan ook "liefhebbers" beter omschrijven als "principielen, die het niet uitmaakt wat het kost..."

    Derhalve nogmaals, Liefhebbers?
    De vraag was niet wat kan, maar wat "het" is. Het kennelijk geld kostende "iets". En wat het belang en doel is?

    Of is het slechts de schrijfstijl, met als herhaalde boodschap een "onmogelijke zoektocht" naar een individu die daadwerkelijk zo idioot is (i.e. niemand) om geld te pompen in de "principezaak" (van iemand anders)?

    Laat ik ook maar even herhalen dat van mij de NPEX, dubieuze "ondernemingen", ene Jaap en de SOb van mij vanmiddag mogen doodvallen, Jaap figuurlijk, al is het vanwege de negatieve toegevoegde waarde. Verreweg het handigst. Wat levensvatbaar genoeg is, zoekt maar asiel bij een deugdelijke beurs in de EU of Noorwegen.

    Bij een niet-obligatiehouder met schade kan ik mij niet zoveel voorstellen. Er zijn echter al dan niet dubieuze stichtingen, waar een principieel iemand zonder eigen stichting aansluiting bij zou kunnen zoeken. Plaats de letter "I" achter "SOb", en je hebt er eentje. Met een postadres in 035, en met een voorzitter die bij AT5 graag met de vuist op tafel slaat. Een gevraagde liefhebber, veronderstel ik. Vergeet dan niet om ook de zorgvuldig toetsende "corporate finance partij" van NPEX-IPO's mee te nemen in dat traject.
  10. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 16:27
    quote:

    Maser schreef op 4 juli 2024 13:08:

    Er zijn cases genoeg om de SOb aansprakelijk te stellen, maar lees eens hun trustaktes mbt aansprakelijkheid.
    Je kunt alles en iedereen in dezelfde algemeenheid aansprakelijk stellen, en wat er in trustaktes staat over aansprakelijkheid is niet per definitie leidend. De SOb is echter een kleine vis, en dan heb je het meer over een streep zetten door een door de SOb onderhandelde overeenkomst dan over bij de SOb de verdampte miljoenen gaan claimen. Verreweg de meeste schade wordt niet veroorzaakt door de SOb, voor zover de SOb bijdraagt aan schade en er sprake is van verhaalbare schade. Bij schade kun je het misschien vooral hebben over schade na een faillissement, maar dat kan weinig uitmaken wanneer de kip al kaal en dood is. Ook bij Nazza, waar rustig op een reactie wordt gewacht en met een actie wordt gewacht.

    Vaker benoemd, maar een concreet voorbeeld kan een kenmerkend belabberd onderhandeld voorstel zijn dat aan een vergadering van obligatiehouders wordt voorgelegd, mogelijk ondersteund door een afwijzing van dat voorstel. je kunt je dan afvragen wat het mandaat van de SOb was, om op de stoel van obligatiehouders te gaan zitten. Waar bij Atos (van de "SteerCo") aandeelhouders minder dan 0,1% overhouden, neigt dat via een onderhandelende SOb eerder richting conversie in 0,1% van gecertificeerde aandelen Z, met kans op nog eens een onwaarschijnlijke bonus van 0,1% in dezelfde inspraakloze effecten. Of dat bij Xillio pumping tijdens de IPO stilzwijgend passeerde, voor zover de buitenwereld kon zien. Een verwijtbare fout, of "verbeterpuntje", maar voor de SOb niet veel meer dan dat.
  11. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 16:46
    quote:

    Leefloon schreef op 4 juli 2024 15:48:

    Er zijn echter al dan niet dubieuze stichtingen, waar een principieel iemand zonder eigen stichting aansluiting bij zou kunnen zoeken. Plaats de letter "I" achter "SOb", en je hebt er eentje. Met een postadres in 035, en met een voorzitter die bij AT5 graag met de vuist op tafel slaat. Een gevraagde liefhebber, veronderstel ik. Vergeet dan niet om ook de zorgvuldig toetsende "corporate finance partij" van NPEX-IPO's mee te nemen in dat traject.
    Om er niet teveel en onbedoeld een puzzeltje van te maken: www.sobi.nl/neem-contact-op en het bij AT5 met de vuist op tafel slaan, een bekend of berucht fragmentje: www.yout-ube.com/watch?v=mO-6C5SjYkw

    Een antwoord op de vraag of zoektocht naar een "Liefhebber" van "iets"/"het"; meer niet. Het zou kunnen dat deze mogelijke liefhebber meer belangstelling heeft voor de bredere "corporate finance partij" die IPO's zowel adviseert als toetst dan voor onbekende, onbeduidende zolderkamerbedrijfjes, maar daar kom je vanzelf achter door contact op te nemen met deze activist. Uit Breukelen, meen ik mij te herinneren van een oude procedure tegen een vermeend misleidende jaarrekening van KPN. Een liefhebber van "zoiets".
  12. forum rang 4 c room 4 juli 2024 17:42
    Laten we elkaar niet in de haren vliegen. BNN)VARA lijkt twee druppels water op AT5, maar fragment is van de eerste.
    Van Aalst: It giet oan. www.npex.nl/wp-content/uploads/2024/0...
    Leefloon heeft gelijk met dat de rot begint bij corporate finance bureautjes dan wel m.i. Rabo. Wat hebben die t/m Tover aan toe een rotzooi hier geplempt. De regio 035 steekt op de ellende ladder erbovenuit.

    DBS2. De SOB stelt hier tevens namens obligatiehouders DSB2 Nederlanden op te treden. Publiceer dan ook hun jaarrekeningen. Sheldon Invest heeft die vast liggen. Opmerkelijk dat de Factoring deal met hun overburen is gesloten. De SOB mag voorts uitleggen wie wat betaalt. De bedelbrief was alleen gericht aan Factoring DBS2 obligatiehouders. DBS2 Nederland obligatiehouders werden niet expliciet genoemd.
  13. forum rang 8 Leefloon 4 juli 2024 18:34
    quote:

    c room schreef op 4 juli 2024 17:42:

    Laten we elkaar niet in de haren vliegen.

    de rot begint bij corporate finance bureautjes dan wel m.i. Rabo. Wat hebben die t/m Tover aan toe een rotzooi hier geplempt. De regio 035 steekt op de ellende ladder erbovenuit.
    No offense. Het is een oprechte vraag, wat een concreet bezwaar is (of een niet goed door mij opgepikte schrijfstijl, kan ook). Dat vraag is ook bij andere oproepen die (zonder budget en zonder argumnentatie) ergens steun voor zoeken, maar niet aangaven wat hét juridische bezwaar dan is. Dit bleek geen brede oproep te zijn, dus dat is alvast duidelijk.

    En ja, ik verwijs met AT5 weleens vaker naar o.a. DWDD met hun "de ub" en zo. "Een" universiteitsbibliotheek, gok ik, waarbij vermoedelijk ook 020 moet raden welke van hun uni-biebs dan dé bieb is.

    Ja, laten we zo'n ramptoeristische route niet vergeten. Het Almeerse kasteel ( middelpunten.wordpress.com/2013/04/14... ) was laatst ook weer even in het nieuws (o.a. www.omroepflevoland.nl/dossier/kastee... ). Historisch is de boerenleedbank "goed" vertegenwoordigd in 035. Mogelijk door de combinatie van oude boerendorpjes, vissers en nieuw geld. In de vestigingsplaats van ILS met 2 kantoren, maar daarvan is de grootste ( www.tgooi.info/huizen/beeld_rabo.php ) allang gesloten.
  14. forum rang 4 c room 4 juli 2024 19:19
    Hoe bevalt het gratis EK-spel van Scorito? Met ons team werken we hard om je 4 weken lang plezier te bieden. Wij willen het EK-spel ook in de toekomst graag gratis houden. Zou je ons daarom willen steunen met een kleine donatie? Dat zouden we erg waarderen!
    € 1,00
    € 2,50
    € 5,00
    Geen bijdrage
    Een bedrijf (Scorito) dat donaties vraagt voor over 4 jaar. Hmmm...
  15. forum rang 4 Happy One 5 juli 2024 08:50
    quote:

    Happy One schreef op 3 juli 2024 07:52:

    [...]

    Overigens staat van Aalst al een maand op 'binnenkort', ik ben heel benieuwd tegen welke waardering dat zal zijn.
    Ik zet in op een waardering van 18 miljoen (voor storting van de 3 miljoen). Vervolgens loopt de emissie voor geen meter. Wat denken jullie?
    Het is dus 30 miljoen geworden voor storting. Resultaten afgelopen jaren:

    2019: 1312010
    2020: -4308555
    2021: -3312146
    2022: -2978770
    2023: 1929616

    Voor 2024 was de prognose in het jaarbericht: Ook voor 2024 zijn wij positief al zal het lastig zijn de resultaten van 2023 te matchen. Desalniettemin verwachten wij voor 2024 een stijging van de omzet te kunnen realiseren.

    Voor deze wonderonderneming is een waardering van 30 miljoen gepast? Veel succes, ik wijk wel uit naar Euronext voor mijn aandelen.

    O ja, kijk eens hoe het omschreven wordt:

    De afgelopen maanden heeft Van Aalst Group B.V. na gesprekken met diverse corporate finance
    partijen en na onderzoek naar peers zelf vastgesteld dat de onderneming gewaardeerd zou
    kunnen worden
    tussen de € 35.000.000 (6 maal EBITDA van € 5.902.810 per 31 december 2023)
    en € 50.000.000 (8 maal EBITDA). Met EBITDA wordt bedoeld: Earnings Before Interest Taxes
    Depreciation and Amortization.
    Rekening houdend met de vreemd vermogen positie van € 10.000.000 per 31 december 2023 is
    voor deze emissie de waarde bepaald op € 30.000.000.

    Zelf vastgesteld dat de onderneming gewaardeerd zou kunnen worden.

    Ik zeg maar niets meer....
  16. forum rang 4 c room 5 juli 2024 16:02
    quote:

    Happy One schreef op 5 juli 2024 08:50:

    [...]

    Het is dus 30 miljoen geworden voor storting. Resultaten afgelopen jaren:

    2019: 1312010
    2020: -4308555
    2021: -3312146
    2022: -2978770
    2023: 1929616

    Voor 2024 was de prognose in het jaarbericht: Ook voor 2024 zijn wij positief al zal het lastig zijn de resultaten van 2023 te matchen. Desalniettemin verwachten wij voor 2024 een stijging van de omzet te kunnen realiseren.

    Voor deze wonderonderneming is een waardering van 30 miljoen gepast? Veel succes, ik wijk wel uit naar Euronext voor mijn aandelen.

    O ja, kijk eens hoe het omschreven wordt:

    De afgelopen maanden heeft Van Aalst Group B.V. na gesprekken met diverse corporate finance
    partijen en na onderzoek naar peers zelf vastgesteld dat de onderneming gewaardeerd zou
    kunnen worden
    tussen de € 35.000.000 (6 maal EBITDA van € 5.902.810 per 31 december 2023)
    en € 50.000.000 (8 maal EBITDA). Met EBITDA wordt bedoeld: Earnings Before Interest Taxes
    Depreciation and Amortization.
    Rekening houdend met de vreemd vermogen positie van € 10.000.000 per 31 december 2023 is
    voor deze emissie de waarde bepaald op € 30.000.000.
    i]Zelf vastgesteld dat de onderneming gewaardeerd zou kunnen worden.[/i]

    Ik zeg maar niets meer....
    Een cyclisch bedrijf waarderen op basis van een ebitda uit een topjaar. Ik wou dat ik dagelijks zo'n scheut enthousiasme binnenkrijg. Zou een genormaliseerde nemen. SBM Offshore zou als peer kunnen dienen. SBM offshore heeft een ebitda multiple van 2. Waar deze niet groeiende kruimel 5 op baseert? Ook de kw is 3x zo hoog. Men keert al jaren geen dividend uit, in tegenstelling tot SBM. Dat gezien de financiën ook niet gebeuren. SBM is qua koers niet vooruit te branden. Nog los of je hier een holdingkorting op moet toepassen. Behalve de trapgangen, draait de rest niet al te best. En verbetering, zie jouw opmerking, is er niet. Die certificaten zijn helemaal een korting van 30% op fair value waard. Mag je bij een overname, al dan niet met oude grootaandeelhouders aan boord, ze voor pet prijs inleveren. Specs was zo'n voorbeeld.

    Het werkelijke verhaal is dat ze die 5 miljoen NPEX-lening goedkoop willen aflossen en het met een nieuwe lening gezien het huidige klimaat niet kunnen. Zat in april maar 70k in kas. IB, iemand? Met een aandelenuitgifte aflossen valt wat voor te zeggen. Had hem qua planning vorige herfst of winter gedaan. Deze prijs krijgen ze elders echter niet. De belegger wordt dus op voorhand vern**kt. Mochten de beleggers wijs zijn, dan wordt aflossen een probleem en wellicht de huidige continuïteit.

    Na alle leugens op NPEX durf ik niet meer te zeggen of de late oplevering van een project de reden is voor een terugloop in omzet. Dit is i.i.g.op basis van de liquiditeit niet de waarheid.
    10.6 De financiële positie is niet slechter geworden
    De laatste verslagperiode is op 31 december 2023 geëindigd. Na het einde van deze laatste
    verslagperiode zijn er geen wijzigingen van betekenis geweest in de financiële positie van de groep
    van Van Aalst Group B.V. Over de eerste vier maanden van 2024 is een positief resultaat
    gerealiseerd. Hierover leest u in hoofdstuk 10.3.

    Kortom, de waardering is veel te hoog, de multiples deugen niet, ebitda hanteren is misleiding met de huidige liquiditeit en aard van bedrijf, en het momentum klopt niet. Mocht dit klappen, wat ik niet hoop, dan bid ik dat onder de slachtoffers een Talpa-medewerker zit. Deed bij Bunq wonderen.
  17. forum rang 4 c room 6 juli 2024 11:53
    Nog een emissie.
    Investeringsronde Scorito
    Na een succesvolle investeringsronde in 2019 (1 miljoen euro) en 2023 (2 miljoen euro) onder onze loyale achterban, is Scorito voornemens om in 2025 opnieuw een investeringsronde van 2,5 miljoen te organiseren.

    Abonnement model mislukt. Gooien nu alle spellen weer open om advertenties te harken. Hadden afgelopen week zelfs een collecte. Nood moet wel hoog zijn.
  18. forum rang 8 Leefloon 6 juli 2024 13:29
    quote:

    c room schreef op 5 juli 2024 16:02:

    Die certificaten zijn helemaal een korting van 30% op fair value waard.

    Het werkelijke verhaal is dat ze die 5 miljoen NPEX-lening goedkoop willen aflossen en het met een nieuwe lening gezien het huidige klimaat niet kunnen. Zat in april maar 70k in kas. IB, iemand?

    van Van Aalst Group B.V. Over de eerste vier maanden van 2024 is een positief resultaat
    gerealiseerd. Hierover leest u in hoofdstuk 10.3.

    Mocht dit klappen, wat ik niet hoop, dan bid ik dat onder de slachtoffers een Talpa-medewerker zit.
    Bovenop die -30% wellicht dat de NPEX geen AMX is, en SBM biedt betere kansen op een synthetisch dividend.

    In dat geval is de werkelijke vraag misschien hoeveel je anders de obligaties af zou moeten gaan waarderen. Bij wijze van spreken een met +300% verhoogde conversieprijs, òf dat de SOb-goden eerst 75% af laten stempelen en de conversieprijs realistischer wordt. Wat dat betreft zou het hypothetisch het testen van de markt kunnen zijn, met verhulde problemen. Hypothetisch. IB?

    Een mogelijk rood vlaggetje, maar niet de grootste: "een (positief genoemd) resultaat", in combinatie met "interne" cijfers. Dan bestaat theoretisch de mogelijkheid dat "interne cijfers" iets anders is dan niet door een gekwalificeerde accountant gecontroleerde cijfers. Hopelijk slechts een ongelukkige beschrijving, "interne cijfers".

    Vrijwillig zwijgen en bidden; welkom bij de NPEX-kloosterorde.
1.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 85 86 87 88 89 ... 91 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.