Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

Laatste koers (eur) Verschil Volume
73,340   -0,060   (-0,08%) Dagrange 72,800 - 73,580 13.551   Gem. (3M) 385,5K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.546 Posts
Pagina: «« 1 ... 323 324 325 326 327 328 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 30 juni 2024 21:51
    Ihkv het delen van ook de minder goede posities, merk ik op dat ik van plan ben om de handdoek in de ring te gooien bij WBA (Walgreens Boots Alliance Inc, NASDAQ:WBA).

    WBA was een dividendking (47 jaar achtereenvolgende jaarlijkse dividendverhogingen), maar daar is in februari een eind aan gekomen en de ellende lijkt nog niet voorbij. WBA heeft aangekondigd dat het flink gaat snijden in het aantal vestigigingen en dat men niet meer gelooft in de uitbreiding richting "primary healthcare" vestigingen (daar gaat men dus ook in snijden). Natuurlijk kan het zijn dat WBA hierdoor weer gezonder wordt, maar ik had WBA gekozen als dividend king, niet als turn around zorgenkindje. Ik beleef verder ook geen plezier aan het bezitten van WBA (geen guilty pleasure, geen bijzondere visie of producten die ik speciaal wil steunen, geen demping van irritatie) etc.

    Wat is jullie idee? Wie heeft ook WBA en wil die houden of wil daar nu ook van af?
  2. forum rang 4 LTOke 1 juli 2024 09:40
    Hier ook WBA.
    En ook ik dacht een stabiele "King" in huis gehaald te hebben.
    Idem dito overigens met LEG. Ook van King naar zorgenkindje.

    Maar ik houd beide aan. Naar mijn mening zijn ze teveel afgestraft en zal verdere daling beperkt blijven (wens is de vader van de gedachte....).
    Al zie ik wel nog risico bij de huidige WBA dividendyield. Die is weer erg hoog na de laatste afstraffing. Kan me voorstellen dat ze in de bestuurskamer bij WBA dit buitenkansje gaan gebruiken om nog eens te verlagen.

    En het is al vaak herhaald, maar dit soort gevallen kunnen we met onze strategie wel hebben.
    WBA staat in absolute zin nu helemaal onderaan mijn lijst. Maar genoeg lichtpuntjes erboven die er voor zorgen dat mijn jaarlijkse dividendprognose nog altijd groeit.
    En zeker na de afgelopen dividendrecordmaand krijg je mij nu niet in de klaagstand.
  3. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 juli 2024 10:24
    Tsja... op zich heb ik er ook niet zo veel last van en kan ik het ook net zo goed negeren. WBA maakt inmiddels nog maar 0.2% uit van mijn mix, dus ook als ze helemaal omvallen, doet het niet zo veel. Ik zie echter ook limited upside: stel dat ze het goed gaan doen (dus dat na het snijden in hun winkelnetwerk en afslanken van hun formule terug naar een Etos-achtige drogisterij formule), dan kan de koersval misschien gestopt worden, een klein beetje terugstijgen, en dan kan een verdere cut wellicht voorkomen worden en misschien zelfs weer een klein beetje stijgen. Daarentegen kan het ook een tussenstap zijn in een verdere continue krimp en daling van koers, omzet en dividend.

    Immers: hun hele strategie was tot nu toe om de krimp van echte winkels (door concurrentie van online sales van drogisterij artikelen) te stoppen, door uitbreiding richting primaire medische dienstverlening in een WBA vestiging, waar geen specialist voor nodig is. Die strategie bleek echter niet houdbaar en is nu de prullenbak in gegooid. Dan blijft over de traditionele drogisterij/apotheek, die de strijd t.o.v. online verkoop aan het verliezen was (en is). Dat kan in een afgeslankte vorm best nog wel zwarte (i.p.v. rode in de afgelopen twee jaar) cijfers op gaan leveren. Maar dan heb ik het over een beperkte upside potential (mogelijk alleen voor de kortere termijn) en een behoorlijk grote downside risk (vooral op de iets langere termijn).

    Dus als dit waar is, dan kan ik misschien nog even wachten totdat de koers weer even opveert, maar dan zou ik er daarna op een beter moment er toch weer vanaf moeten, omdat ik niet in deze boot gestapt om langzaam water te maken. Dan kan ik beter mijn verlies nemen en een eventuele korte termijn herstel missen (dat zou me een paar honderd euro kunnen opleveren, maar daar heb ik geen garantie op en ik ben ook nog eens heel erg slecht in timing, dus waarschijnlijk zal ik eerder nog meer kwijtraken als ik zou wachten op het juiste moment).
  4. forum rang 6 !@#$!@! 1 juli 2024 12:06
    Nav dit draadje heb ik half jaar geleden (begin dec) putopties geschreven nadat het aandeel weer begon op te leven en ik het div. rend zag. Ik vroeg hier toen nog of het houdbaar zou moeten zijn :-) Iemand dacht van wel. Maand later werd het gehalveerd. Volgens mij heb ik toen onnodig mijn posities gesloten (waren kortlopend en uiteindelijk waardeloos afgelopen)

    Zag ik de koers laatst weer op 15. Nu heb ik zelf SA artikelen doorgelezen. Ik wilde putopties op $10 schrijven. (leek mij mooie bodem bij huidige dividend).
    Las al snel dat dit bedrijf helemaal geen dividend zou moeten uitkeren en allang hiermee gestopt had moeten zijn om cash te bewaren. Duidelijk rode vlag en heb toen besloten niks te doen.
    Ben ik nu maandje later erg blij mee.
    Maar dit risico was dus allang duidelijk. Huidige dividend zal ook gecut worden. Als ze slim zijn stoppen ze er helemaal mee.
  5. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 1 juli 2024 12:38
    Zo heb ik ook GEO waarvan het voor iedereen duidelijk was dat je er zo snel mogelijk uit moest... Daar heb ik wél aan vastgehouden, niet alleen maar omdat ik het leuk vind om te kunnen zeggen dat ik geld verdien aan (het opsluiten van) criminelen, maar ook omdat ik een tegendraadse mening had over de zegeningen van een Democratische president (iedereen denkt dat dat slecht is voor gevangenissen, maar ik denk juist dat dat op termijn juist goed is, vanwege de toenemende behoefte aan detentie, juist door "soft beleid"). Nu is GEO één van meest succesvolle posities.(*)

    Achteraf kan iedereen gelijk hebben, wil ik er maar mee zeggen. Het verschil (met sommigen) is wel dat ik zowel de "winners" als "losers" in mijn keuzes meld. Sommigen melden alleen de successen, maar ik denk dat we er juist meer aan hebben als we ook leren van elkaar's fouten. Daarbij komt ook nog eens dat wat gisteren een succesverhaal is, morgen weer een flater kan zijn (en omgekeerd).

    Anyway... ik denk dat ik vanmiddag maar eens een kleine opschoonactie ga houden (1 of 2 posities eruit wippen) en dan weer verderrrrr...

    (*) Aanvullend: als/zodra Trump wordt herkozen, dan wordt het tijd om een deel van mijn GEO positie weer af te stoten, omdat iedereen dan weer denkt dat dat goed is voor de detentie business, waardoor ik in de eerste maanden een forse (verdere) koersstijging verwacht. Ik verwacht echter dat streng beleid (vooral aan de grens) op een gegeven moment zal leiden tot minder behoefte aan detentie, en dat dat dus juist op termijn slecht is voor de detentie business, met koersdalingen tot gevolg. Mijn verwachting is overigens gebaseerd op observaties uit een niet zo heel erg lange datareeks rondom 2008-2024: met wisselingen van de wacht rondom Bush-Obama-Trump-Biden en observaties uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst
  6. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 2 juli 2024 20:51
    Ik heb een nieuwe grondstoffen positie geopend:
    Albemarle Corp (NYSE:ALB), dividendyield 1,7% (Q-1-4-7-10)
    US developer and manufacturer of Energy Storage (lithium compounds), Specialties (bromine chemicals) and Ketjen (clean fuels technologies).
    www.investing.com/equities/albemarle-...
    simplywall.st/stocks/us/materials/nys...
    investors.albemarle.com/resources/div...
    seekingalpha.com/symbol/ALB

    Het is een cyclisch aandeel, dat nu hard richting het dieptepunt van een dal afkoers. Daarom heb ik alvast 10 stuks gekocht (tegen een koers van $98.74) om het alvast in mijn sheet te hebben. Het hoogtepunt van de afgelopen cyclus lag op >$300 eind 2022, toen er een enorme hausse was in de EV's en snel gestegen vraag naar lithium. Het aandeel wordt nu zwaar afgestraft, omdat de vraag naar EV weer afneemt (of moet ik zeggen dat de groei van de vraag naar EV's nu aan het afnemen is) waardoor de prijs van lithium ook sterk is gedaald. De vraag is waar de bodem ligt (50-100?). De verwachting is echter dat de groei en vraag naar EV's en dus lithium zelf door blijft gaan, en dat dit op termijn weer moet leiden tot een volgende cyclus met stijgende lithiumprijzen en dus koersen.

    Ik heb daarom naast de 10 stuks ook twee put opties geschreven:
    P50 20JUN25 ($1.65) en P60 20JUN25 ($3.25).
    De helft van die aangekochte 10 stuks zijn hiermee gefinancierd.

    Mocht de koers verder dalen richting die 50 en 60, dan koop ik die met alle liefde aan. Anders zal ik af en toe een paar stuks van te herbeleggen dividend. Mocht die 50-60 nooit geraakt worden, dan zal ik een iets scherpere put schrijven op een iets hogere strike. Als die wordt geleverd zal ik daar weer een call op schrijven om te profiteren van het cyclische karakter van dit aandeel.

    Ik kwam op het idee door een video van Sven Carlin op Youtube:
    www.youtube.com/watch?v=N1K7tZF_iXc

    Wat vinden jullie hiervan?
  7. Hans 3 juli 2024 00:17
    Ik lees de laatste tijd zoveel verschillende verhalen over de vraag en aanbod van Lithium. Misschien zijn er in de toekomst alternatieve grondstoffen voor het vervaardigen van batterijen. Omdat ik niet kan beoordelen welke kant het opgaat heb ik vorige week Albemarle met een behoorlijk verlies verkocht. AMG hou ik voorlopig nog wel aan.Kan zijn dat ik het helemaal mis heb maar heb voor Albemarle in de plaats wat extra Linde en EQT gekocht. Ook grondstoffen maar van gas ben ik persoonlijk iets zekerder dat het in de toekomst nodig blijft.
  8. forum rang 6 !@#$!@! 3 juli 2024 09:24
    Ik volg de EV sector niet. Maar kwam dit tegen op het alfen forum.

    Er is een reden dat de batterij prijzen hard dalen! CATL heeft sinds eind vorig jaar z’n na+ batterij klaar. Natrium (zout) eindeloos veel goedkoper. BYD heeft nu ook de eerste modellen met en na+ batterij.

    Er is veel minder lithium nodig. Daarom dalen de lithium prijzen hard (mooi voorbeeld is AMG, kijk maar wat die koers doet)

    Door deze ontwikkelingen dalen de batterijkosten verschrikkelijk hard op dit moment. Eerder was de batterij by far het duurste onderdeel van een elektrische auto, maar dat is nu aan het veranderen. Daarom worden elektrische auto’s snel goedkoper.( ook tweede hands)

    Het zou dus idd kunnen gaan om iets structureels op basis van technologische ontwikkeling.
  9. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 3 juli 2024 10:52
    @Hans:
    Dat is niet fijn! Hopelijk was je GAK ruim onder dat hoogtepunt van ca 300?
    Dank overigens voor het delen. Zo zie je dat een lage koers voor de één een moment kan zijn om het verlies te nemen en verder te gaan op een ander pad, en dat het voor een ander misschien een voorzichtig instapmoment kan zijn. Ik hoop in ieder geval dat je met het vrijgekomen geld een aandeel weet te kopen dat het beter gaat doen! :-)

    @!@#$!@!:
    Als die natriumbatterijen inderdaad al snel de lithiumbatterijen kunnen gaan vervangen, dan kunnen die geschreven P50 en P60 nog pijn gaan doen...

    Maar we zullen zien, er wordt al zo lang gesproken over de ene na de andere spectaculaire doorbraak, dat ik die verhalen tegenwoordig ook wel met een paar korrels zout neem. Mochten die revolutionaire ontwikkelingen wat minder snel te realiseren blijken, dan gaan we nog een hele lange tijd lithium nodig hebben. Overigens is er ook in dat geval nog wel een risico dat ook in de koers van 50-60 nog steeds een boel lucht blijkt te zitten en dat de bodem pas bij 10 wordt bereikt...

    We'll see, als dat scenario zich voor gaat doen, dan probeer ik nog een paar keer door te rollen tegen een lagere strike (hopelijk op tijd en zonder meerkosten) en dan zie ik wel waar dit nieuwe avontuur mij brengt. ;-)
  10. Hans 3 juli 2024 16:15
    Klopt AVM. In het verleden eens een ritje omhoog gemaakt met Albemarle. Daarna in de daling rond de 150,- weer ingestapt en verkocht op 95,50.Hoeveel ik uiteindelijk verloren heb op Albemarle weet ik niet eens precies.Het gaat natuurlijk om het rendement van mijn totale portefeuille en die heeft vandaag de 15% aangetikt. Moet zeggen dat ik daar dik tevreden mee ben.
    Zoals ik al zei zit ik met AMG nog steeds in Lithium. Ik vond alleen dat van mijn totaal 43 fondsen er 2 in Lithium met die onzekerheden iets te veel van het goede.
  11. Hans 3 juli 2024 22:42
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 3 juli 2024 21:24:

    Wat is AMG? Als ik die afkorting intik dan zie ik geen bedrijven die iets met Lithium lijken te doen...

    Edit: oh wacht...AMG Critical Materials N.V.
    Klopt. Lamsrust zit ook behoorlijk in AMG. Zegt nog wel eens nuttige dingen op het AMG forum.
  12. Joost_K 4 juli 2024 01:29
    het nadeel van natriumbatterijen is dat ze per kilo maar ongeveer 80% van de energie kunnen bevatten die LiFePo4 (lithium-ion batterijen bevatten. Dat houdt in dat ze voor toepassingen waar laag gewicht en hoge energiedichtheid gewenst is (zoals auto's) mogelijk nog wel een tijdje gebruikt gaan worden.

    Aan de andere kant, die LiFePo4 bevatten per kilo ook weer minder energie dan de 'oude' of 'ternary' lithiumbatterijen (waar dan wel kobalt in zit) en die worden nu ook massaal in elektrische auto's gebruikt. Dus het moet maar blijken. Voor 'big dumb storage' aan het grid of op je bedrijventerrein zie ik wel een voordeel voor natriumbatterijen.

    Ik denk dat hier sprake gaat zijn van meerdere oplossingen voor meerdere situaties. Het proces om een lithium- of natrium-batterij te maken is nagenoeg hetzelfde dus ik verwacht dat beide producten een plek gaan hebben.
  13. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 4 juli 2024 11:31
    Lijkt me zeker waar.
    Ik zou er daarom zeker niet te veel van nemen. Ik heb nu slechts 10 stuks, waarvan de helft gefinancierd met 2 put opties met een strike op ongeveer de helft van de huidige koers (50 en 60). Mocht het helemaal mislopen met lithium, dan zit ik over een jaar wel met 200 ALB stuks met een GAK van ca $55, en dus mogelijk $11.000 dat verder kan gaan verdampen. Misschien kunnen ze ook wel weer gaan stijgen: alles boven de $55 wordt dan winst (dat is het spelen met de cyclische grondstoffenkoersen).

    Het zou ook kunnen dat de bodem boven de 60 blijkt te zijn: dan krijg ik die 200 stuks niet geleverd en ga ik t.z.t. misschien nog wat nieuwe put opties schrijven afhankelijk van hoe interessant het dan is. Het kan ook zijn dat ik t.z.t. besluit ALB eruit te gooien en een ander avontuur aan te gaan... We'll see...
  14. forum rang 6 !@#$!@! 10 juli 2024 13:29
    Een bevestiging dat de technologische ontwikkelingen snel blijven gaan met veel alternatieve opties voor de toekomst. Het is nu onmogelijk te weten wat de winnaar wordt. Dus heeft het ook geen zin om hier in te beleggen. Later komt men met verhalen als je nou die en die had gekocht 40 jaar geleden, dan.... Maar ja, dat is, zoals altijd, achteraf gepraat.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ch...
  15. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 11 juli 2024 10:42
    Men (ik) weet het niet, dus inderdaad niet verstandig om er dan all in te gaan.
    Maar ik denk dat ik met mijn 10 stuks long en geschreven P50 en P60 20JUN25 (bij een huidige koers van ca 96 en top van ca 325 eind 2022) een beperkte downside risk heb, met mogelijk wel wat upside potential.

    Door de ontvangen premies heb ik die 10 stuks in feite voor de helft korting gekregen, en wacht ik af of de koers daadwerkelijk nog eens gaat halveren. If so, dan stap ik in feite over een jaar nogmaals in met 200 stuks en een GAK van $55.

    Dus ik zie wel of en wat er dan mee gaat gebeuren...

    Maar dank in ieder geval voor de kanttekeningen en waarschuwingen, want in dit draadje is het belangrijk om alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Als iedereen helemaal "bullish" is, dan is het soms oppassen geblazen en als iedereen "bearish" is, dan is er misschien een kansje. En bij vraagtekens moeten we elkaar helpen met de risico- en kans afwegingen.

    Zo waarschuw ik al tijden voor de lange termijn risico van NL verzekeraars, maar ben ik tegelijkertijd blij voor de beleggers die daar (in ieder geval voor de korte- en middellange termijn) nu hele mooie dividendstijgingen kunnen incasseren! ;-)
  16. forum rang 6 marique 11 juli 2024 11:21
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 11 juli 2024 10:42:

    (...)
    Zo waarschuw ik al tijden voor de lange termijn risico van NL verzekeraars, maar ben ik tegelijkertijd blij voor de beleggers die daar (in ieder geval voor de korte- en middellange termijn) nu hele mooie dividendstijgingen kunnen incasseren! ;-)
    Ben volslagen leek op gebied van financials. Van andere sectoren snap ik een beetje wat betreffende bedrijven doen en welke invloed de bedrijfsactiviteit op de koers kan hebben. Risico, zo is mijn ervaring, loop je met alle aandelen.
    Mijn vraag is wat is het bijzondere is aan het lange termijn risico van NL verzekeraars.

    NB
    Heb een relatief kleine positie in ASR en Hannover Ruck.
6.546 Posts
Pagina: «« 1 ... 323 324 325 326 327 328 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.