Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

Laatste koers (eur) Verschil Volume
122,900   +2,100   (+1,74%) Dagrange 119,100 - 125,450 817.282   Gem. (3M) 400,3K

Besi Semiconductor jaardraadje 2024

6.185 Posts
Pagina: «« 1 ... 258 259 260 261 262 ... 310 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 3 juli 2024 11:24
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 3 juli 2024 11:01:

    [...]

    Een paar berichten hier en allen constant op de man. Het zou eens fijn zijn hier mee te stoppen.
    Hij poste recent zelf nog dat hij zelfs op de chippers verlies leidt. Dat is volgens mij nagenoeg onmogelijk. Maar schijnbaar wel als je continue koopt en verkoopt op de verkeerde momenten..... Vandaar mijn strekking dat gokkers en knakenjagers het altijd verliezen t.o.v. buy en hold.
  2. forum rang 5 Chipie 3 juli 2024 11:26
    quote:

    Just lucky schreef op 3 juli 2024 11:24:

    [...]Hij poste recent zelf nog dat hij zelfs op de chippers verlies leidt. Dat is volgens mij nagenoeg onmogelijk. Maar schijnbaar wel als je continue koopt en verkoopt op de verkeerde momenten..... Vandaar mijn strekking dat gokkers en knakenjagers het altijd verliezen t.o.v. buy en hold.
    Je mag gerust iets ervan vinden , alleen wat heeft het voor zin om dit hier te melden ? En dan het woord knakenjagers!! Moet dat ?
    Heb je geen normale woorden in je woordenboek? Zou toch veel netter zijn !
  3. thejaguar 3 juli 2024 11:30
    ik verbaas mij altijd in hoge mate over de extreme koersstijgingen van het aandeel Besi; er is helemaal geen nieuws over Besi, maar hup, bijna 9% omhoog, Besi is ineens miljarden meer waard! Terwijl het aandeel nu al veruit het duurste is in de AEX-index! En ook terwijl Jefferies niet Besi als favoriet noemt, maar ASML en ASMI! Besi is ook veel conjunctuurgevoeliger dan ASML of ASMI. Ik kan niet anders dan constateren dat Besi een heel speculatief aandeel is.
  4. forum rang 7 Marcel H. 3 juli 2024 11:32
    quote:

    Just lucky schreef op 3 juli 2024 11:24:

    [...]Hij poste recent zelf nog dat hij zelfs op de chippers verlies leidt. Dat is volgens mij nagenoeg onmogelijk. Maar schijnbaar wel als je continue koopt en verkoopt op de verkeerde momenten..... Vandaar mijn strekking dat gokkers en knakenjagers het altijd verliezen t.o.v. buy en hold.
    Buy & Hold. Dat dachten veel BESI-beleggers op 07.03.2024 ook.
  5. thejaguar 3 juli 2024 11:37
    je hebt gelijk! excuses, dat had ik over het hoofd gezien. verder houd ik staande wat ik in mijn vorige berichtje heb gesteld. Een toevoeging: Amerikaanse analisten komen altijd met extreme koersdoelen, misschien omdat anders het effect van een koersdoelverhoging beperkt zou kunnen zijn.
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juli 2024 11:39
    quote:

    Just lucky schreef op 3 juli 2024 11:24:

    [...]Hij postte recent zelf nog dat hij zelfs op de chippers verlies leidt. Dat is volgens mij nagenoeg onmogelijk. Maar schijnbaar wel als je continue koopt en verkoopt op de verkeerde momenten..... Vandaar mijn strekking dat gokkers en knakenjagers het altijd verliezen t.o.v. buy en hold.
    @Chippie heeft het in zijn reply goed verwoord.
    Het gaat niet om de inhoud, maar om de manier van communicatie.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juli 2024 11:40
    quote:

    Longtermio schreef op 3 juli 2024 11:36:

    [...]

    Er wordt gesproken over een samenwerking van Besi met Apple in het bericht van Morgan Stanley. Dat is het enige dat ik kan bedenken wat de koers zo sterk omhoog kan laten gaan.
    Dit bericht/gerucht is geen peanuts. Waarom is er geen 'grote bekendmaking' via de diverse chip-magazines cq officiële kanalen?
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juli 2024 11:56
    quote:

    Chipie schreef op 3 juli 2024 11:22:

    Nvidia gaat de >300 overschrijden , daar zit nog zoveel in het vat , gewoon vasthouden komt vanzelf
    Mijn reactie betrof voorbeurs US (uitgaande dat je daar op reageerde). Zie NVDA draadje: "zit moment af te wachten weer in te stappen na een ritje enige tijd geleden"
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juli 2024 12:06
    Toch een en/en verhaal? ECB-FED- MORGAN STANLEY. AEX in het geheel doet het goed. Samen met de koersverhoging Besi een extra stimulans....

    Beursupdate: chippers zetten AEX weer hoger

    De Amsterdamse beurs kwam woensdag prima uit de startblokken, daarbij geholpen door de uitspraken van Jerome Powell van de Fed en de chippers.

    Rond de klok van elf uur noteerde de AEX 0,9 procent hoger op 932,46 punten.

    Met nieuwe records op Wall Street gisteravond zit de stemming er op de Aziatische beurzen er vanmorgen ook goed in, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

    Dinsdag stond vooral in het teken van een paneldiscussie met ECB-voorzitter Christine Lagarde en haar Amerikaanse collega Jerome Powell tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de ECB voor centrale banken in het Portugese Sintra.

    Powell zei daar dat de Fed veel vooruitgang heeft geboekt op het gebied van inflatie, maar er is meer vertrouwen nodig dat de inflatie duurzaam omlaag gaat, voordat de rente kan worden verlaagd.

    “Ik ga hier vandaag geen specifieke data noemen”, antwoordde Powell op de vraag of de Fed de rente in september zal verlagen.

    Lagarde leek te hinten op een pauze, nadat de ECB de rente in juni voor het eerst verlaagde, maar sprak zich niet specifiek hierover uit. Economen van ING verwachten dat de ECB pas september een volgende renteverlaging zal overwegen.

    “Voor de ECB wordt de zomer dus relatief saai. Men kan het zich veroorloven om niet nog een renteverlaging door te voeren op basis van de te hoge kerninflatie en de sterke arbeidsmarkt, en zal waarschijnlijk gewoon de binnenkomende gegevens over lonen, inflatie en groei afwachten”, aldus ING.

    Het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, “Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, schreef de Franse bank.

    De inkoopmanagers in de eurozone leverden een verdeeld beeld op. Per saldo groeide de dienstensector minder hard.

    De index voor de dienstensector ging van 53,2 naar 52,8. Economen hadden gerekend op een index van 52,6.

    Cyrus de la Rubia, hoofdeconoom bij Hamburg Commercial Bank, gaf woensdag aan dat de groei in de eurozone volledig te danken is aan de dienstensector. Dat die groei in de dienstensector breed gedragen is in de eurozone, noemde de econoom “bemoedigend”.

    De La Rubia denkt dat de Europese Centrale Bank, die in juni de rente verlaagde, wat steun zal vinden in het rapport van vandaag. Dat liet namelijk zien dat de inputprijzen in het laagste tempo in drie jaar stegen. Toch zal de ECB volgens de econoom voorzichtig blijven, aangezien de prijzen nog altijd “ruim” boven de niveaus van voor de coronacrisis liggen.

    Ook staan woensdagochtend in de eurozone de producentenprijzen nog geagendeerd.

    Wall Street zal vandaag eerder sluiten in verband met de Onafhankelijkheidsdag op donderdag. Wel staan vandaag nog de hypotheekaanvragen, het banenrapport van ADP, de handelsbalans, de wekelijkse steunaanvragen, de fabrieksorders, de wekelijkse olievoorraden en als toetje vanavond om 20:00 uur de notulen van het rentebesluit van de Federal Reserve op het menu.

    De olieprijzen stijgen woensdagochtend na een flinke daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden, waardoor naar verwachting de vraag naar brandstoffen tijdens de zomerperiode, wanneer veel Amerikanen eropuit trekken, in het grootste olieconsumerende land stijgt. Een vat Brent olie werd 0,5 procent duurder op 86,69 dollar.

    De rentes bewogen nauwelijks en de euro/dollar steeg licht naar 1,0758.

    Bedrijfsnieuws

    Onder de hoofdaandelen ging Besi aan kop met een winst van 7,7 procent. Volgens handelaar Bert van der Pol van Today’s Group verhoogde Morgan Stanley het koersdoel voor Besi van 170,00 naar 190,00 euro, met een koopadvies.

    ASMI won bijna 3 procent, na een koersdoelverhoging van Jefferies. Sectorgenoot ASML kon 1,6 procent bijschrijven.

    Adyen steeg 2,2 procent en Philips won 1,5 procent, nadat Artisan het belang in het bedrijf verdubbelde naar 10 procent.
  10. forum rang 10 voda 3 juli 2024 12:12
    quote:

    Just lucky schreef op 3 juli 2024 10:36:

    [...]Jij leert ook niets he.., straks weer gokken met instappen en daarna weer maanden verlies. Ik snap nu waarom jij verliezen draait, terwijl anderen topjaren beleven.
    Hallo Just Lucky,

    Ik snap niet waarom ik die sneer verdiend heb!

    In al die jaren dat ik beleg was dat meestal voor de langere termijn, lees jaren. Soms ging dat goed, vaker ook niet. Ik besloot daarom om het roer eens om te gooien en met een gedeelte van mijn geld voor de korte termijn te gaan. Besi was daar ook onderdeel van.
    Ik ben vanaf januari 2024 tot heden in Besi bezig geweest. Ik heb hiermee €7.763.80 'verdiend'. Is dat zo slecht?

    Ik heb zelfs nog bijna op het hoogste punt verkocht. Zie de bijlage.

    Ik vind het dus niet fijn wanneer je zoiets oreert. Hoe doe jij het trouwens? Als je een echte kerel bent, laat dan ook eens wat van je Besi aankopen zien.
6.185 Posts
Pagina: «« 1 ... 258 259 260 261 262 ... 310 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.