Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 1283 1284 1285 1286 1287 ... 1290 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 juli 2024 16:06
    Aantal openstaande vacatures in VS loopt licht op
    02-jul-2024 16:04

    In mei.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten is in mei licht opgelopen, na een bijstelling voor de maand april. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    In mei kwam het aantal openstaande vacatures uit op 8,1 miljoen, tegenover 7,9 miljoen in april. Voor die maand werd eerder een aantal van 8,1 miljoen gemeld.

    In mei 2023 stonden er 9,3 miljoen vacatures open.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 2 juli 2024 16:50
    Powell ziet veel vooruitgang in aanpak inflatie
    02-jul-2024 16:40

    Maar blijft in Sintra vaag over de timing van eerste renteverlaging.

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft veel vooruitgang geboekt op het gebied van inflatie, maar er is meer vertrouwen nodig dat de inflatie duurzaam omlaag gaat, voordat de rente kan worden verlaagd. Dit zei de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, dinsdag in een paneldiscussie tijdens de jaarlijkse ECB-bijeenkomst van centrale banken in het Portugese Sintra.

    Volgens Powell heeft de inflatie vermoedelijk gepiekt, maar er zijn meer data nodig om dit te bevestigen. Hij verwacht dat de Fed-doelstelling van 2 procent pas eind volgend jaar of in 2026 wordt bereikt.

    "Ik ga hier vandaag geen specifieke data noemen", antwoordde Powell op de vraag of de Fed de rente in september zal verlagen.

    De Fed probeert te bepalen of en wanneer ze de rente moet verlagen.

    "We zijn ons er terdege van bewust dat als we te vroeg handelen, we het goede werk dat we hebben gedaan om de inflatie omlaag te krijgen, ongedaan kunnen maken. Als we te laat handelen, kunnen we het herstel en de groei onnodig ondermijnen", aldus de centraal bankier over het dilemma voor de Fed.

    De voorkeursindicator van de Fed, de PCE-inflatie, daalde in mei tot 2,6 procent, zo werd eind vorige week bekend. Een jaar geleden stond dit cijfer nog op 4 procent.

    Fed-bestuurders zeggen dat ze de tijd kunnen nemen om de rente te verlagen zolang de arbeidsmarkt gezond blijft. Hoewel de loonstijging dit jaar solide is geweest, zijn er tekenen dat de consumentenbestedingen eindelijk vertragen.

    "De afkoelende arbeidsmarkt lijkt geen probleem voor toekomstige inflatie", zei Powell.

    Ook in de eurozone blijft de arbeidsmarkt en dan vooral de loonontwikkeling een belangrijk element voor het rentepad, benadrukte ECB-voorzitter Christine Lagarde, die samen met Powell en hun Braziliaanse collega Roberto Campos Neto deelnam aan de paneldiscussie in Sintra.

    Dinsdagochtend werd bekend dat de inflatie in de eurozone in juni is uitgekomen op 2,5 procent, tegenover 2,6 procent in mei. Dat was ook verwacht. De kerninflatie, voor de Europese Centrale Bank een belangrijke graadmeter, bleef staan op 2,9 procent, waar de markt uitging van een daling tot 2,8 procent. Verder bleef de diensteninflatie onverminderd hoog op 4,1 procent.

    Lagarde erkende dat de diensteninflatie hardnekkig blijft en dat dit onder meer te maken heeft met de hoge lonen. De ECB let nauwlettend op de componenten die samen de diensteninflatie vormen, maar gaf ook aan dat deze indicator niet per se op 2 procent uit hoeft te komen, ook omdat de producentenprijzen wel dalen.

    Volgens Lagarde gaat het met de inflatie in de eurozone de goede kant op, maar is het nog steeds een hobbelige weg tot het einde van 2024.

    "Onze doelstelling wordt waarschijnlijk nog steeds in de tweede helft van 2025 bereikt", aldus de ECB-voorzitter, die dinsdag leek te hinten op een pauze na de eerste renteverlaging van juni, maar zich daar niet specifiek over wilde uitspreken.

    Analisten van Pepperstone vonden de woorden van Powell iets meer dovish dan recente opmerkingen, wat zou kunnen betekenen dat de Fed van plan is om de rente toch in september te verlagen. ING verwacht dat de ECB pas september een volgende renteverlaging zal overwegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 2 juli 2024 20:39
    Wall Street vindt weg omhoog
    02-jul-2024 20:20

    Wachten op vacaturecijfers en Powell.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond hoger nadat Fed-voorzitter Jerome Powell nog geen renteverlaging kon toezeggen nu de inflatie weer daalt.

    De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 5.497,53 punten. De Dow Jones-index noteerde 0,2 procent hoger op 39.268,68 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 17.962,66 punten.

    Powell sprak dinsdag in het Portugese Sintra tijdens een bijeenkomst met ECB-voorzitter Christine Lagarde en andere centrale bankiers.

    Verder bleek het aantal vacatures in de VS in mei te zijn gestegen, maar het cijfer was niet hoger dan verwacht omdat het cijfer voor april omlaag werd bijgesteld.

    Analisten van ING verklaren de sterke dollar door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten.

    Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over immuniteit tijdens zijn presidentschap, die van invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool nadat hij de vorige verkiezingen had verloren.

    De euro/dollar handelde dinsdagavond vlak op 1,0738.

    "Het tv-debat met Biden en de uitspraak van het Hooggerechtshof dat een voormalige president alleen berecht kan worden voor misdaden die hij 'buiten zijn officiële verantwoordelijkheden' heeft begaan, werken in het voordeel van Trump," zei DWS. "De markten geloven dat een tweede termijn van Trump inflatoir zal zijn en dus zal leiden tot hogere tienjaarsrentes", zeiden de analisten.

    Trump heeft al een heffing van 10 procent op alles was de VS importeert aangekondigd en van minimaal 60 procent op Chinese goederen, als hij weer president wordt. Dit zou de inflatie aanwakkeren, waardoor obligaties minder aantrekkelijk worden.

    De olieprijs daalde 0,6 procent op NYMEX tot 82,92 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg 8,6 procent, na een koerswinst van meer dan 6 procent maandag. De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, schreef persbureau Reuters dinsdag. De verkopen dalen voor het tweede kwartaal op rij door toegenomen concurrentie en tegenvallende vraag bij gebrek aan betaalbare modellen. In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten.

    Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, won dinsdag 1,3 procent. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

    Chewy daalde 2 procent. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten meldde, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

    Norwegian Cruise Line verloor 0,8 procent. Cruisemaatschappijen waren maandag al de grootste dalers in de S&P 500 toen storm Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De storm is aangezwollen tot de vijfde categorie.

    Nvidia daalde 1,1 procent. Het aandeel doorbrak maandag twee verliesdagen met een koerswinst van 0,6 procent.

    Paramount Global won 2,9 procent nadat The New York Times meldde dat IAC, de internet- en mediaholding van Barry Diller, een overnamebod op het entertainmentbedrijf onderzoekt. IAC zou geheimhoudingsovereenkomsten hebben getekend met National Amusements, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 3 juli 2024 06:58
    Wall Street vindt weg omhoog

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell nog geen renteverlaging kon toezeggen, terwijl Tesla de wind in de zeilen had.

    De S&P 500 steeg 0,6 procent tot 5.509,01 punten. De Dow Jones-index sloot 0,4 procent hoger op 39.331,85 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 18.028,76 punten.

    Powell sprak dinsdag in het Portugese Sintra tijdens een bijeenkomst met ECB-voorzitter Christine Lagarde en andere centrale bankiers.

    Verder bleek het aantal vacatures in de VS in mei te zijn gestegen, maar het cijfer was niet hoger dan verwacht omdat het cijfer voor april omlaag werd bijgesteld.

    Vrijdag volgt een belangrijk banenrapport. Volgens Jeffrey Roach vertoont de Amerikaanse arbeidsmarkt de eerste tekenen van afkoeling. "Zo lang de banenmarkt stabiel is, lijkt het verhaal van de zachte landing waarschijnlijk omdat consumenten dan nog wat ruimte om te spenderen houden", zei Roach.

    De euro/dollar handelde dinsdagavond vlak op 1,0746.

    Analisten van ING verklaarden de sterke dollar door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten.

    Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over immuniteit tijdens zijn presidentschap, die van invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool nadat hij de vorige verkiezingen had verloren.

    "Het tv-debat met Biden en de uitspraak van het Hooggerechtshof dat een voormalige president alleen berecht kan worden voor misdaden die hij 'buiten zijn officiële verantwoordelijkheden' heeft begaan, werken in het voordeel van Trump," zei DWS. "De markten geloven dat een tweede termijn van Trump inflatoir zal zijn en dus zal leiden tot hogere tienjaarsrentes", zeiden de analisten.

    Trump heeft al een heffing van 10 procent op alles was de VS importeert aangekondigd en van minimaal 60 procent op Chinese goederen, als hij weer president wordt. Dit zou de inflatie aanwakkeren, waardoor obligaties minder aantrekkelijk worden.

    De oliefuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,2 procent hoger op 83,54 dollar op de New York Mercantile Exchange.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla sloot 10 procent hoger, voortbordurend op de koerswinst van meer dan 6 procent maandag, geholpen door meevallende verkoopcijfers. De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, schreef persbureau Reuters dinsdag. De verkopen dalen voor het tweede kwartaal op rij door toegenomen concurrentie en tegenvallende vraag bij gebrek aan betaalbare modellen. In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten. .

    Eli Lilly en Novo Nordisk sloten lager na kritiek van president Joe Biden op de farmaciereuzen. Biden en senator Bernie Sanders schreven in een commentaar dat de twee bedrijven gewetenloos hoge prizjen vragen voor hun populaire middelen om af te slanken.

    Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, won dinsdag 1,6 procent. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

    Chewy daalde 2.2 rocent. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten meldde, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

    Norwegian Cruise Line verloor 0,4 procent. Cruisemaatschappijen waren maandag sterke dalers in de S&P 500 toen storm Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De storm is aangezwollen tot de vijfde categorie.

    Nvidia daalde 1,3 procent. Het aandeel doorbrak maandag twee verliesdagen met een koerswinst van 0,6 procent.

    Paramount Global won 5,7 procent nadat The New York Times meldde dat IAC, de internet- en mediaholding van Barry Diller, een overnamebod op het entertainmentbedrijf onderzoekt. IAC zou geheimhoudingsovereenkomsten hebben getekend met National Amusements, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount.

    Bron: ABM Financial News
  5. forum rang 10 voda 3 juli 2024 12:56
    Futures voorspellen vlakke opening Wall Street
    03-jul-2024 12:54

    Halve handelsdag in verband met Onafhankelijkheidsdag op donderdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden fractioneel hoger.

    Dinsdag bereikten de S&P 500 en de Nasdaq 100 nieuwe records. Kenners van Lynx gaven aan dat de aandelenindices in de VS steun kregen van lagere obligatierentes nadat Fed-voorzitter Jerome Powell aangaf dat de prijzen tekenen vertonen van een hervatting van hun desinflatie-trend en dat de Fed "de tijd kan nemen" met renteverlagingen gezien de sterke economie en dito arbeidsmarkt.

    Bovendien zorgde een koersstijging van 10 procent van Tesla dinsdag en een rally in chip-aandelen voor een positief beurssentiment.

    Ondanks de halve handelsdag is de agenda goed gevuld. Vandaag staan in de VS nog de hypotheekaanvragen, het banenrapport van ADP, de handelsbalans, de wekelijkse steunaanvragen, de fabrieksorders, de wekelijkse olievoorraden en vanavond om 20:00 uur de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve op het menu.

    Echter, het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, "Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, schreef de Franse bank.

    De olieprijzen stegen woensdag licht na een flinke daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden, waardoor naar verwachting de vraag naar brandstoffen tijdens de zomerperiode, wanneer veel Amerikanen eropuit trekken, in het grootste olieconsumerende land stijgt. Een vat WTI- olie werd 0,1 procent duurder op 82,852 dollar.

    De rentes bewogen nauwelijks en de euro/dollar steeg licht naar 1,0758.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg 3,2 procent voor de openingsbel. De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen sloten dinsdag 10 procent hoger, nadat de leveringen in het tweede kwartaal bij Tesla de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Het aandeel is gedurende zes opeenvolgende sessies gestegen met bijna 27 procent, maar om voor 2024 in de plus te komen moet er nog zo'n 7 procent bij.

    Paramount Global steeg 9,6 procent voorbeurs, nadat The Wall Street Journal meldde dat het een voorlopige deal had bereikt om een combinatie aan te gaan met Skydance Media. Volgens de overeenkomst zou Skydance National Amusements, de controlerende aandeelhouder van Paramount, kopen en vervolgens samenvoegen met Paramount, aldus de zakenkrant, die bronnen citeerde die bekend waren met de zaak.

    Constellation Brands zal naar verwachting vóór de beursopening woensdag de resultaten over het afgelopen kwartaal bekendmaken. Analisten verwachten dat Constellation Brands in die periode een winst boekte van 3,46 dollar per aandeel op een omzet van 2,67 miljard dollar Het aandeel steeg 0,4 procent vóór het rapport.

    Eli Lilly kreeg dinsdag goedkeuring van de Food and Drug Administration voor Kisunla, een behandeling voor volwassenen met de vroege symptomatische ziekte van Alzheimer. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel met 0,6 procent. Het aandeel sloot dinsdag 0,8 procent lager, onder druk van de kritiek van president Joe Biden en senator Bernie Sanders over de prijzen voor Mounjaro, het medicijn voor diabetes type 2. Novo Nordisk kreeg ook kritiek vanwege de kosten van zijn diabetesmedicijn Ozempic en de afslankbehandeling Wegovy.

    Simulations Plus, een softwarebedrijf voor modellering en simulatie, schortte zijn kwartaaldividend op. Het bedrijf rapporteerde ook voor het afgelopen kwartaal een gecorrigeerde winst van 0,19 dollar per aandeel, wat hoger was dan de schattingen van analisten, en een omzet van 18,5 miljoen dollar, een stijging van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel steeg voorbeurs 1,5 procent

    Slotstanden Wall Street

    De S&P 500 steeg dinsdag 0,6 procent tot 5.509,01 punten. De Dow Jones-index sloot 0,4 procent hoger op 39.331,85 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 18.028,76 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 3 juli 2024 14:25
    ADP: banengroei Amerika lager dan voorzien
    03-jul-2024 14:24

    150.000 banen erbij in juni.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten is in juni minder hard gestegen dan verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP.

    Het aantal banen steeg met 150.000, na een bijgestelde stijging van 157.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor mei een stijging met 152.000 banen gemeld. Er was voor juni door economen gerekend op een groei van 160.000 banen.

    De salarissen stegen met 4,9 procent op jaarbasis, na een stijging met 5,0 procent een maand eerder, aldus het rapport. Werknemers die van baan verwisselden gingen er 7,7 procent op vooruit. Een maand eerder was dit 7,8 procent.

    "De banengroei was solide, maar niet breed gedragen. Als er geen herstel was geweest van de werving in de vrijetijds- en horecasector, zou juni een sombere maand zijn geweest", zei hoofdeconoom Nela Richardson van ADP in een toelichting.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 3 juli 2024 14:54
    Amerikaanse steunaanvragen VS omhoog
    03-jul-2024 14:50

    Stijging met 4.000 aanvragen.

    (ABM FN) Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 29 juni gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 238.000, een stijging met 4.000. De verwachting lag op 233.000 aanvragen.

    Het cijfer van vorige week werd neerwaarts bijgesteld naar 234.000.

    Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 22 juni kwam uit op 1.858.000 aanvragen, een stijging met 26.000.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  8. forum rang 10 voda 3 juli 2024 14:54
    Amerikaans handelstekort stijgt
    03-jul-2024 14:50

    Zowel export als import omlaag in mei.

    (ABM FN-Dow Jones) Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in mei licht gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van handel.

    Het tekort steeg van 74,5 miljard in april naar 75,1 miljard in mei. Vooraf werd door analisten gerekend op een sterkere stijging 76,3 miljard dollar.

    De export daalde met 0,7 procent tot 261,7 miljard dollar, terwijl de import met 0,3 procent terugviel tot 336,7 miljard dollar.

    Met de Europese Unie was er een handelstekort van 19,3 miljard dollar en met China een tekort van 23,9 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 3 juli 2024 15:14
    Wall Street koerst af op licht lagere opening
    03-jul-2024 15:09

    Halve handelsdag in verband met Onafhankelijkheidsdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden een half uur voor de opening 0,1 procent lager.

    Dinsdag bereikten de S&P 500 en de Nasdaq 100 nieuwe records. Kenners van Lynx gaven aan dat aandelen in de VS steun kregen van lagere obligatierentes, nadat Fed-voorzitter Jerome Powell zei signalen te hebben gezien van een hervatting van de desinflatietrend en dat de Fed "de tijd kan nemen" met renteverlagingen gezien de sterke economie en dito arbeidsmarkt.

    Bovendien zorgde een koersstijging van 10 procent van Tesla en een rally in chip-aandelen dinsdag voor een positief beurssentiment.

    Ondanks de halve handelsdag is de agenda goed gevuld. Bekend werd dat volgens loonstrookjesverwerker ADP de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten in juni minder hard is gestegen dan verwacht. Het aantal banen steeg met 150.000, na een opwaarts bijgestelde stijging van 157.000 een maand eerder. Aanvankelijk was voor mei een stijging met 152.000 banen gemeld. Er werd voor juni door economen gerekend op een groei van 160.000 banen.

    "De banengroei was solide, maar niet breed gedragen. Als er geen herstel was geweest van de werving in de vrijetijds- en horecasector, zou juni een sombere maand zijn geweest", zei hoofdeconoom Nela Richardson van ADP in een toelichting.

    De wekelijkse steunaanvragen stegen van 234.000 naar 238.000 en het handelstekort in mei bedroeg 75,07 miljard dollar. Men hield rekening met een tekort van 76,3 miljard dollar.

    Vandaag staan in de VS nog de hypotheekaanvragen, de fabrieksorders, de wekelijkse olievoorraden en als toetje vanavond om 20:00 uur de notulen van het rentebesluit van de Federal Reserve op het menu.

    Het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, "Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen", schreef de Franse bank.

    De olieprijzen stegen woensdag licht na een flinke daling van de Amerikaanse olievoorraden. Naar verwachting stijgt de vraag naar brandstoffen in het grootste olieconsumerende land tijdens de zomerperiode, wanneer veel Amerikanen er op uit trekken. Een vat WTI- olie werd 0,2 procent duurder op 82,96 dollar.

    De rentes daalden wat na de cijfers en de euro/dollar steeg licht naar 1,0772.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg 1,3 procent voor de openingsbel. De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen sloten dinsdag 10 procent hoger, nadat de leveringen in het tweede kwartaal bij Tesla de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Het aandeel is in zes opeenvolgende sessies gestegen met bijna 27 procent, maar om voor 2024 in de plus te komen moet er nog zo'n 7 procent bij.

    Paramount Global steeg 12,8 procent voorbeurs, nadat The Wall Street Journal meldde dat het een voorlopige deal had bereikt om te combineren met Skydance Media. Volgens de overeenkomst zou Skydance eerst National Amusements, de controlerende aandeelhouder van Paramount, kopen en vervolgens samenvoegen met Paramount, aldus de Journal, die mensen citeerde die bekend waren met de zaak.

    Constellation Brands, het alcoholische drankenbedrijf, steeg 3,8 procent voorbeurs, na goede cijfers en handhaving van de outlook.De gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg 3,57 dollar, hoger dan de FactSet-consensus van 3,46 dollar.

    Eli Lilly kreeg dinsdag goedkeuring van de Food and Drug Administration voor Kisunla, een behandeling voor volwassenen met vroege symptomen van de ziekte van Alzheimer. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel met 0,2 procent. Het aandeel sloot dinsdag 0,8 procent lager, onder druk van de kritiek van president Joe Biden en senator Bernie Sanders over de prijzen voor Mounjaro, het medicijn voor diabetes type 2. Novo Nordisk kreeg ook kritiek vanwege de kosten van zijn diabetesmedicijn Ozempic en de afslankbehandeling Wegovy.

    Simulations Plus, het softwarebedrijf voor modellering en simulatie, schortte zijn kwartaaldividend op, om te investeren in groei. Het bedrijf rapporteerde ook voor het derde kwartaal een gecorrigeerde winst van 0,19 dollar per aandeel, wat hoger was dan de schattingen van analisten, en een omzet van 18,5 miljoen dollar, een stijging van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel daalde voorbeurs 6,7 procent.

    Slotstanden Wall Street

    De S&P 500 steeg dinsdag 0,6 procent tot 5.509,01 punten. De Dow Jones-index sloot 0,4 procent hoger op 39.331,85 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 18.028,76 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 3 juli 2024 17:51
    Update: ISM meldt verrassende krimp in Amerikaanse dienstensector
    03-jul-2024 16:54

    Inkoopmanagersindex naar 48,8.

    (ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector is in juni veel sterker dan verwacht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Institute for Supply Management.

    De PMI daalde naar 48,8 in juni, van 53,8 in mei. Economen rekenden slechts op een indexdaling tot 52,8 punten, na de sterke stijging in de voorgaande maand.

    "De daling van de index in juni is een resultaat van een aanmerkelijk lagere bedrijfsactiviteit, een afname van de nieuwe orders voor de twee keer sinds mei 2020 en een aanhoudende krimp van de werkgelegenheid", stelde Steve Miller van ISM.

    "Respondenten melden dat over het algemeen de zaken onveranderd of minder goed gaan, en hoewel de inflatie afneemt, kosten sommige grondstoffen aanzienlijk meer. Leden van het panel wijzen erop dat tragere leveringen door leveranciers vooral het gevolg zijn van uitdagingen voor vervoerders en niet van toenemende vraag."

    De deelindex van ISM voor de bedrijfsactiviteit daalde sterk, van 61,2 in mei naar 49,6 in juni. Deze index was al sinds mei 2020 niet onder het niveau van 50 gezakt. De deelindex voor nieuwe orders daalde van 54,1 in mei naar 47,3 in juni. Ook deze deelindex wees sinds december 2022 niet meer op een krimp.

    Eerder vanmiddag wees de inkoopmanagersindex van S&P Global juist op een kleine groeiversnelling in de Amerikaanse dienstensector in juni.

    Een indexcijfer van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een indexcijfer van minder dan 50 wijst op krimp.

    Update: om informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 3 juli 2024 19:24
    Wall Street sluit hoger na halve handelsdag
    03-jul-2024 19:21

    Donderdag gesloten in verband met Onafhankelijkheidsdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, na een verkorte handelsdag in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag op donderdag.

    De S&P 500 sloot 0,5 procent hoger op 5.537,02 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 18.188,30 punten, maar de Dow Jones-index bleef dicht bij huis en sloot 0,1 procent lager op 39.308,00 punten.

    Daarmee zette Wall Street de recordreeks voort van de S&P500 en de Nasdaq die dinsdag met winst sloten op nieuwe toppen, nadat uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell werden uitgelegd als een mogelijke aankondiging van een renteverlaging in het najaar. De daling van obligatierentes in reactie op de uitspraken van Powell was de aanleiding voor de hogere aandelenkoersen, volgens beurskenners van Lynx. Powell benadrukte overigens opnieuw dat de Fed de luxe heeft om zijn tijd te nemen met renteverlagingen gezien de sterke Amerikaanse economie en dito arbeidsmarkt.

    Vanmiddag waren er tegenstrijdige rapporten over de inkoopmanagers in de dienstensector in de Verenigde Staten. S&P Global meldde een snellere groei van de sector in juni, terwijl ISM juist een verrassende krimp meldde. De omslag van krimp naar sterke groei in mei werd hierdoor tenietgedaan, onder andere door een opmerkelijke daling van de nieuwe orders.

    "De daling van de index in juni is een resultaat van een aanmerkelijk lagere bedrijfsactiviteit, een afname van de nieuwe orders voor de twee keer sinds mei 2020 en een aanhoudende krimp van de werkgelegenheid", stelde Steve Miller van ISM.

    "Respondenten melden dat over het algemeen de zaken onveranderd of minder goed gaan, en hoewel de inflatie afneemt, kosten sommige grondstoffen aanzienlijk meer. Leden van het panel wijzen erop dat tragere leveringen door leveranciers vooral het gevolg zijn van uitdagingen voor vervoerders en niet van toenemende vraag."

    De fabrieksorders daalden in mei ook al, meldde de Amerikaanse overheid, met 0,5 procent. Economen hadden juist een toename voorzien van 0,3 procent.

    De euro/dollar steeg woensdag tot 1,0788. Deze verdere verzwakking van de dollar lijkt uit te drukken dat het geloof in een renteverlaging door de Fed woensdag verder is toegenomen.

    Het belangrijkste economische cijfer deze week wordt het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt positief zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien. "Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen", schreef de Franse bank.

    Een banenrapport van ADP wees woensdag op een minder sterke banengroei in juni dan voorzien. en de aanvragen voor een nieuwe werkloosheidsuitkering stegen afgelopen week licht, met 4.000 tot 238.000 stuks.

    De olieprijs steeg woensdag na een flinke daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden. Economen rekenen op meer vraag naar brandstoffen in de zomer, wanneer veel Amerikanen eropuit trekken. Een vat Brent olie werd 0,4 procent duurder.

    De notulen van de laatste Fed-vergadering volgen om acht uur vanavond.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg opnieuw fors, met 6,5 procent. De elektrische autofabrikant won dinsdag al 10 procent. omdat het aantal geleverde auto's in het tweede kwartaal de verwachtingen van Wall Street overtrof. De koersspurt van de afgelopen dagen is bijna voldoende om het koersverlies eerder dit jaar goed te maken.

    Ook Nvidia had een goede dag met een koerswinst van 4,6 procent.

    Paramount Global steeg 6,9 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat het een voorlopige deal had bereikt met Skydance Media. Skydance zou eerst National Amusements, de controlerende aandeelhouder van Paramount, kopen en vervolgens samenvoegen met Paramount, schreef de krant.

    Constellation Brands verloor 3,3 procent, na een hogere opening na ogenschijnlijk meevallende kwartaalcijfer.De gecorrigeerde winst per aandeel bedroeg 3,57 dollar, hoger dan de FactSet-consensus van 3,46 dollar.

    Eli Lilly kreeg dinsdag goedkeuring van de Food and Drug Administration voor Kisunla, een behandeling voor volwassenen met vroege symptomen van de ziekte van Alzheimer. Toch daalde het aandeel een procent.

    Eli Lilly kreeg kritiek van president Joe Biden en senator Bernie Sanders over de prijzen voor Mounjaro, een medicijn voor diabetes type 2 maar ook om af te vallen. Novo Nordisk kreeg eveneens kritiek vanwege de kosten van zijn diabetesmedicijn Ozempic en de afslankbehandeling Wegovy.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 3 juli 2024 20:37
    Fed nog onvoldoende vertrouwen voor eerste renteverlaging - Notulen
    03-jul-2024 20:35

    Mogelijk moet rente weer omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve wil meer zekerheid dat de inflatie naar het gewenste niveau daalt, alvorens de rente te verlagen. Dit bleek uit de notulen van de bijeenkomst van de Fed op 11 en 12 juni die woensdag werden vrijgegeven.

    "Deelnemers bevestigden dat meer gunstige data nodig waren om meer vertrouwen te krijgen dat de inflatie duurzaam richting de 2 procent beweegt", zo stond in de notulen.

    Tijdens de vergadering medio juni handhaafde de Fed de rente op 5,25 tot 5,50 procent, een unaniem besluit. Nog altijd is het wachten op de eerste renteverlaging van de Fed.

    Uit de notulen bleek dat de Amerikaanse economie op dat moment in een solide tempo groeide. En ook de arbeidsmarkt blijft solide, met een aanhoudende sterke banengroei. "De werkloosheid steeg iets, maar was nog altijd laag", aldus de centrale bank.

    De Fed voorziet dat de economie goed blijf groeien. De werkloosheid zal weer iets teruglopen.

    Een "verdere afkoeling" van de arbeidsmarkt is wellicht nodig, stelden de deelnemers aan de vergadering. Maar de meeste leden dachten dat de economische groei "geleidelijk zal afkoelen". De meesten vonden ook dat het huidige monetaire beleid "restrictief" is.

    Verder was de inflatie flink gedaald ten opzicht van een jaar eerder. "Maar meer progressie richting de inflatiedoelstelling van 2 procent bleef bescheiden in de laatste maanden."

    De Amerikaanse centrale bank verwacht dat de inflatie en de kerninflatie in 2026 dichtbij de doelstelling van 2 procent zullen liggen.

    Indien de inflatie echter hardnekkig blijft, dan moet de rente wellicht weer omhoog, waarschuwden verschillende Fed-leden tijdens de vergadering. Maar sommige deelnemers benadrukten de noodzaak om geduldig te zijn.

    Een aantal bankiers vulde aan dat de Fed klaar moet staan om in actie te komen "tegen onverwachte economische zwakte".

    De deelnemers besloten dat bij het bepalen van het juiste monetaire beleid, zij de nieuwe macrocijfers nauwlettend zullen blijven bestuderen en hiervan laten afhangen of de Fed in actie moet komen.

    Uit de 'dot plot' bleek medio juni dat de Fed rekent op 1 renteverlaging in 2024.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 4 juli 2024 14:33
    Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag
    04-jul-2024 14:30

    Geen handel in de VS.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen blijven donderdag gesloten vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag, oftewel The Fourth of July, in de Verenigde Staten.

    Woensdag sloot Wall Street daarom al eerder, toen met winsten voor de S&P en Nasdaq, terwijl de Dow Jones index licht daalde.

    Voor de S&P en Nasdaq kwamen er net als dinsdag nieuwe records in de boeken. Investment manager Simon Wiersma van ING wees op een tegenvallende inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector, die in juni een onverwacht sterke krimp vertoonde.

    "Dit is het laagste niveau sinds de pandemie in 2020", zei Wiersma, over de index die daalde tot 48,8 punten.

    Beleggers beoordeelden de inkoopdata als "slecht nieuws is goed nieuws", volgens de expert van ING.

    In reactie op de cijfers daalden de rentes op Amerikaanse staatsobligaties over een brede linie en nam de kans op een renteverlaging door de Federal Reserve juist toe, zag Wiersma, van 62 naar 72 procent in september.

    De notulen van de laatste vergadering van de Fed in juni, toonden wel een nog altijd voorzichtige Fed, die meer vooruitgang wilde zien op het gebied van inflatie.

    Volgende richtpunt voor de Fed én de markten is het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Voor de maand juni wordt gerekend op een banengroei van 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover 4,1 procent in mei.

    De euro/dollar noteerde donderdag licht hoger rond 1,08. "Na de daling van de ISM zouden we morgen verdere dollar zwakte kunnen zien wanneer het banenrapport van juni wordt gepubliceerd", zeiden valutastrategen van ING.

    De groeiende kans dat Donald Trump in november opnieuw wordt gekozen als president en het politieke risico voor de EU, met de tweede ronde van de Franse verkiezingen op zondag, zouden de neerwaartse beweging van de dollar echter kunnen beperken, aldus ING.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 4 juli 2024 15:01
    Hogere CO2-uitstoot SUV’s komt GM duur te staan: boete $145 miljoen
    Aangepast: Vandaag, 08:21 Vandaag, 08:11 in FINANCIEEL

    DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - General Motors heeft een deal gesloten met de Amerikaanse overheid om een milieuzaak te schikken. De Amerikaanse autoproducent zal een boete van $145,8 miljoen betalen omdat zijn voertuigen meer CO2 bleken uit te stoten dan het bedrijf had aangegeven.

    De zaak betreft bijna 5,9 miljoen pick-ups en SUV's die tussen 2012 en 2018 werden gebouwd. Uit testen is gebleken dat hun CO2-uitstoot gemiddeld meer dan 10 procent hoger lag dan GM had geadverteerd.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/119486637...
  15. forum rang 10 voda 5 juli 2024 08:20
    ’X krijgt waarschuwing Brussel om laks modereren’

    Gisteren, 22:12 in FINANCIEEL

    BRUSSEL - Het socialemediaplatform X van Elon Musk kan een formele waarschuwing tegemoetzien van Brussel, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf zou naar de smaak van Europese toezichthouders onvoldoende optreden tegen desinformatie, haatberichten en ander ongewenst materiaal.

    De stap wordt waarschijnlijk voor het zomerreces van de EU aangekondigd, aldus de bronnen. Mocht X dan niet de nodige veranderingen doorvoeren om tegemoet te komen aan de eisen van de Europese Commissie, dan zou de waakhond een boete kunnen opleggen.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/433173662...
  16. forum rang 10 voda 5 juli 2024 13:14
    Amerikaanse futures afwachtend in aanloop naar banenrapport
    05-jul-2024 13:08

    S&P 500 zet recordreeks voort.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden fractioneel hoger en bereikte vandaag opnieuw, hoewel minimaal, een nieuw record.

    Voor de aanvang van de handel staat nog wel het Amerikaanse banenrapport geagendeerd. Dit kan nog voor de nodige beweging zorgen.

    Indien de banenmarkt afkoelt, dan zou dat de Federal Reserve een reden kunnen geven om toch sneller te gaan verruimen door de rente te verlagen.

    "Tot nu toe hebben de cijfers die we deze week hebben gezien ons niet genoeg vertrouwen gegeven om te geloven dat de cijfers van vandaag enige verlichting zullen brengen. Wij zijn echter van mening dat we ons in een situatie bevinden die lijkt op een impasse, waarin negatief nieuws positieve resultaten kan opleveren, aangezien de meeste handelaren van mening zijn dat de Fed meer actie zou moeten ondernemen als de cijfers verder verslechteren", aldus analist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets.

    Voor de maand juni wordt gerekend op een banengroei van minder dan 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover 4,1 procent in mei.

    De prijs voor een vat WTI-olie bereikte donderdag het hoogste niveau sinds april en nadert de 84 dollar, nadat cijfers eerder deze week een daling van de Amerikaanse voorraden lieten zien.

    De rentes bleven dicht bij huis en de euro/dollar steeg licht naar 1,0826.

    Het Britse pond noteerde licht hoger ten opzichte van de dollar en euro, na de weinig verrassende overwinning van de Labour partij bij de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg 1,7 procent voor de openingsbel. De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen stegen woensdag met 6,5 procent en dinsdag met 10 procent, nadat de leveringen in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht. Het aandeel is dicht bij het goedmaken van zijn verliezen voor het jaar. Tesla-auto's zijn donderdag voor het eerst opgenomen op een aanbestedingslijst van de lokale overheid in China, wat betekent dat de elektrische auto's van het bedrijf door overheidsinstanties als dienstauto's kunnen worden gebruikt.

    Coinbase daalde met 6,5 procent, Robinhood Markets daalde met 3,0 procent en MicroStrategy daalde met 8 procent, nadat Bitcoin onder de 55.000 dollar zakte. De crypto-gerelateerde aandelen daalden toen Bitcoin en andere cryptomunten naar beneden werden gesleept door de aanstaande terugbetaling van activa van de ingestorte cryptobeurs Mount Gox.

    Macy's steeg in voorbeurs 3,5 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat investeringsmaatschappijen Arkhouse Management en Brigade Capital Management hun bod op de retailer met ongeveer 300 miljoen dollar hebben verhoogd. Het nieuwe voorstel is om de aandelen Macy's die de bedrijven nog niet bezitten, over te nemen voor 24,80 dollar per aandeel, of ongeveer 6,9 miljard dollar, vertelden bronnen aan de zakenkrant.

    De in de VS genoteerde aandelen van Smith & Nephew stegen met 8,5 procent, nadat activistische investeerder Cevian Capital een belang van 5 procent in de Britse verkoper van medische apparatuur openbaar maakte.

    Amazon.com steeg in de premarket-handel met 0,2 procent naar 198,03 dollar per aandeel. Oprichter Jeff Bezos heeft dinsdag plannen ingediend om 25 miljoen van zijn Amazon-aandelen te verkopen. Daarmee was, toen hij de plannen indiende, meer dan 4,9 miljard dollar mee gemoeid. De aanvraag werd gedaan toen de aandelen van Amazon dinsdag een recordhoogte van 200 dollar bereikten.

    Slotkoersen Wall Street

    Wall Street was donderdag gesloten in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 5 juli 2024 13:57
    Video: nog altijd rek in aandelen
    05-jul-2024 13:48

    Simon Wiersma van ING vreest niet voor correctie en blijft fan van grote Amerikaanse techbedrijven.

    (ABM FN-Dow Jones) Nu het tweede halfjaar van start is, vragen beleggers zich af of er een correctie aankomt na die goede eerste jaarhelft, of dat aandelen nog verder kunnen stijgen.

    "Wij denken dat er nog steeds wat rek zit in de wereldwijde aandelenkoersen", antwoordde investment manager Simon Wiersma van ING Investment Office op die vraag.

    www.youtube.com/watch?v=kxox2yFQhTA&a...

    Klik hier voor: nog altijd rek in aandelen

    Wiersma wees erop dat de economie toch iets beter is gaan draaien dan verwacht en de rentes zullen tegen het einde van het jaar toch wat gaan dalen.

    Wiersma wees erop dat de economie toch iets beter is gaan draaien dan verwacht en de rentes zullen tegen het einde van het jaar toch wat gaan dalen.

    Maar het allerbelangrijkste is volgens Wiersma dat de winsten "goed zullen blijven". En dan vooral voor zogeheten groeiaandelen.

    Wel denkt Wiersma dat mid- en smallcapaandelen de komende maanden iets kunnen aantrekken ten opzichte van large caps. En dat geldt ook voor cyclische aandelen volgens ING.

    Voor Wiersma zijn de kanshebbers voor de komende maanden ASML, Nvidia, Amazon, Microsoft en Apple. Maar ook aandelen uit cyclische sectoren als industriegoederen en energie zullen het volgens ING goed gaan doen.

    Door: ABM Financial News.
  18. forum rang 10 voda 5 juli 2024 15:59
    Banengroei VS iets sterker dan verwacht
    05-jul-2024 14:34

    Stevige bijstellingen voor april en mei.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juni iets harder gegroeid dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    De banengroei kwam in juni uit op 206.000, terwijl de werkloosheid uitkwam op 4,1 procent.

    De loongroei kwam op maandbasis uit op 0,1 procent en op jaarbasis op 3,86 procent.

    Voor de maand juni werd gerekend op een banengroei van circa 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover 4,1 procent in mei.

    In mei kwam de banengroei flink lager uit op 218.000, waar eerder 272.000 werd gemeld. Het cijfer voor april werd bijgesteld van 165.000 naar 108.000.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  19. forum rang 10 voda 5 juli 2024 15:59
    Wall Street koerst af op licht hogere opening na gemengd banenrapport
    05-jul-2024 15:04

    Werkloosheidspercentage boven de 4 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden een half uur voor de opening fractioneel hoger.

    Alle ogen waren gericht op de cijfers over de Amerikaanse banenmarkt. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten bleek in juni iets harder gegroeid dan verwacht. De banengroei kwam in juni uit op 206.000, terwijl de werkloosheid uitkwam op 4,1 procent.

    De loongroei kwam op maandbasis uit op 0,1 procent en op jaarbasis op 3,86 procent.

    Voor de maand juni werd vooraf gerekend op een banengroei van circa 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover 4,1 procent in mei.

    Wederom werden de cijfers van de maanden ervoor neerwaarts bijgesteld. In mei kwam de banengroei flink lager uit op 218.000, waar eerder 272.000 werd gemeld. Het cijfer voor april werd bijgesteld van 165.000 naar 108.000.

    De initiële reactie op de markten was dat de rentes wat daalden en de futures voor aandelen wat opliepen.

    De lat werd veel lager gelegd voor het Amerikaanse banencijfer, zei analist Naeem Aslam van Zaye Capital Markets, maar dat het cijfer beter was dan verwacht, maakt volgens de marktkenner niet zoveel uit. Dat de werkloosheid hoger is uitgekomen dan verwacht, zet de Fed verder onder druk "om de rente eerder vroeger dan later te verlagen", aldus Aslam.

    De prijs voor een vat WTI-olie bereikte vrijdag het hoogste niveau sinds april en nadert de 84 dollar, nadat cijfers eerder deze week een daling van de Amerikaanse voorraden lieten zien.

    De rentes voor tienjarige obligaties in de VS daalden met 5 basispunten naar 4,295 procent en de euro/dollar steeg licht naar 1,0828.

    Het Britse pond noteerde licht hoger ten opzichte van de dollar en euro, na de weinig verrassende overwinning van de Labour partij bij de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg 1,7 procent voor de openingsbel. De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen stegen woensdag met 6,5 procent en dinsdag met 10 procent, nadat de leveringen in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht. Het aandeel is dicht bij het goedmaken van zijn verliezen voor het jaar. Tesla-auto's zijn donderdag voor het eerst opgenomen op een aanbestedingslijst van de lokale overheid in China, wat betekent dat de elektrische auto's van het bedrijf door overheidsinstanties als dienstauto's kunnen worden gebruikt.

    Coinbase daalde met 4,9 procent, Robinhood Markets daalde met 3,1 procent en MicroStrategy daalde met 7 procent, nadat Bitcoin onder de 56.000 dollar zakte. De crypto-gerelateerde aandelen daalden toen Bitcoin en andere cryptomunten naar beneden werden gesleept door de aanstaande terugbetaling van activa van de ingestorte cryptobeurs Mount Gox.

    Macy's steeg in voorbeurs 7,6 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat investeringsmaatschappijen Arkhouse Management en Brigade Capital Management hun bod op de retailer met ongeveer 300 miljoen dollar hebben verhoogd. Het nieuwe voorstel is om de aandelen Macy's die de bedrijven nog niet bezitten, over te nemen voor 24,80 dollar per aandeel, of ongeveer 6,9 miljard dollar, vertelden bronnen aan de zakenkrant.

    De in de VS genoteerde aandelen van Smith & Nephew stegen met 8,5 procent, nadat activistische investeerder Cevian Capital een belang van 5 procent in de Britse verkoper van medische apparatuur openbaar maakte.

    Amazon.com steeg in de premarket-handel met 0,3 procent naar 198,08 dollar per aandeel. Oprichter Jeff Bezos heeft dinsdag plannen ingediend om 25 miljoen van zijn Amazon-aandelen te verkopen. Daarmee was, toen hij de plannen indiende, meer dan 4,9 miljard dollar gemoeid. De aanvraag werd gedaan toen de aandelen van Amazon dinsdag een recordhoogte van 200 dollar bereikten.

    Aandelen van Koss, dat koptelefoons maakt, profiteerden woensdag al van de huidige meme-hype, met een koerswinst van bijna 144 procent. Vrijdag in de voorbeurshandel kwam daar nog eens 33 procent bij. Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, heeft publiekelijk nog geen berichten over Koss geplaatst.

    Slotkoersen Wall Street

    Wall Street was donderdag gesloten in verband met de viering van Onafhankelijkheidsdag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  20. forum rang 10 voda 5 juli 2024 16:08
    Beursblik: kans op renteverlaging Fed in september verder toegenomen
    05-jul-2024 15:59

    Na een banenrapport met weinig verrassingen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve is vermoedelijk "redelijk blij" met het vanmiddag verschenen banenrapport uit de VS. Dit schreven economen van ING in een reactie op de Amerikaanse banencijfers.

    De banengroei kwam in juni uit op 206.000, met een werkloosheid van 4,1 procent en een loongroei van 3,86 procent op jaarbasis.

    Dat is volgens ING "consistent" met het "zachte landing"-verhaal van de Fed.

    "De economie voegt banen toe, maar het tempo vertraagt en er ontstaat ruimte in de economie met een stijgende werkloosheid. Hierdoor koelt de loonstijging af, wat de inflatie richting de 2 procent zou moeten brengen", aldus de bank.

    Daarmee neemt de kans "op een renteverlaging door de Fed in september verder toe", volgens ING.

    "Wij gaan uit van drie verlagingen dit jaar versus de twee verlagingen die momenteel door de markten worden ingeprijsd, waarbij de federal funds rate volgende zomer op 4 procent moet uitkomen."

    De euro/dollar noteerde na het banenrapport licht hoger op 1,0820. De groeiende kans dat Donald Trump in november opnieuw wordt gekozen als Amerikaans president en het politieke risico voor de EU, met de tweede ronde van de Franse verkiezingen op zondag, zouden de neerwaartse beweging van de dollar echter kunnen beperken, aldus ING.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
25.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 1283 1284 1285 1286 1287 ... 1290 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.