Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Kabinet Schoof

115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 juli 2024 18:49
    Goed idee Rene, AB!

    Rutte geeft sleutel Torentje aan opvolger Schoof en vertrekt op de fiets: ‘Een bijzonder moment’
    NIEUW KABINET

    Het kabinet-Schoof komt dinsdag samen in de eerste officiële ministerraad. Dick Schoof is nu minister-president van Nederland, hij kreeg de sleutels van het Torentje van zijn voorganger Mark Rutte. Schoof ‘voelt het gewicht’ van de verantwoordelijkheid, Rutte pakte zijn fiets en vertrok.
    Volg alles rondom de beëdiging van het nieuwe kabinet in ons liveblog.

    Wouter Peer, Niels Klaassen 02-07-24, 08:59 Laatste update: 15:45

    Voor veel meer, en een video van een fietsende Rutte, zie link:

    www.ad.nl/politiek/rutte-geeft-sleute...

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Zien: Rutte vertrekt voor de laatste keer op de fiets bij het Torentje
    14:01
    Video
    Mark Rutte vertrok dinsdag, na de beëdiging van kabinet Schoof, voor het laatst uit het torentje. De oud-premier werd daarbij uitgezwaaid door de nieuwe premier.

    www.telegraaf.nl/video/603070895/zien...
  2. forum rang 10 voda 2 juli 2024 18:50
    Nieuwe premier Dick Schoof stapt definitief in de schijnwerpers: eerste moment van de waarheid
    VALENTIJN BARTELS

    Aangepast: 3 uur geleden Vandaag, 13:57 in BINNENLAND

    DEN HAAG - Niemand kon op hem stemmen, maar Dick Schoof is na zijn beëdiging de premier van Nederland. De tot voor kort hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie en Veiligheid loopt al lange tijd mee in Den Haag en staat bekend om zijn politieke antenne en harde werk op de achtergrond. Deze week stapt hij definitief in de schijnwerpers en debatteert hij voor het eerst met de Tweede Kamer.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/2027373336/ni...
  3. forum rang 10 voda 3 juli 2024 14:10
    Eerste optreden premier
    LIVE | Timmermans wil PVV-ministers Faber en Klever meteen naar huis sturen
    Aangepast: 2 uur geleden3 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - PvdA/GL-leider Timmermans en PVV-leider Wilders zijn meteen flink gebotst bij het debat over de regeringsverklaring. Wilders verdedigde PVV-ministers Faber (Asiel) en Klever (Buitenlandse Handel) nadat Timmermans eerdere uitspraken van hen racistisch noemt. PvdA/GL gaat daarom een motie van wantrouwen tegen de twee bewindspersonen indienen.

    Onze parlementair verslaggevers doen live verslag van dit eerste debat. Kijk voor hun berichten onderaan dit artikel.

    Timmermans refereerde onder meer aan de omvolkings-uitspraken die Faber en Klever in het verleden deden. „Hoe haalt de heer Timmermans het in zijn hoofd om onze mensen voor racist uit te maken?”, foetert PVV-leider Wilders. Hij riep de PvdA/GL-voorman op om dan ook meteen moties van wantrouwen in te dienen: „Als u een vent bent, dient u nu moties van wantrouwen in en gaan we daar meteen over stemmen.”

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1469353042/li...
  4. forum rang 7 ffff 5 juli 2024 15:27
    Plein,
    Ik sluit mij volledig bij jou aan. Maar wat een vertoning de afgelopen dagen. En wat een commentaren op buitenlandse zenders/ media. Een mens kijkt zijn ogen uit als hij ziet wat zich daar allemaal afspeelt. Twee zaken kwamen bij mij spontaan op: 1: Wat moet Mark blij zijn van dat zootje ongeregeld in de Tweede Kamer af te zijn. Ik begrijp steeds beter zijn stoicijnse houding van de afgelopen jaren, want als je ziet hoe Dick Schoof werd aangepakt, dan ga je toch vrezen voor dit kabinet. Geen mens houdt zoiets vol, hetgeen nu net precies de bedoeling van de oppositie is. En het tweede punt: Weer dat gezeur en gezaag over dat al dertig jaar bestaande onderwerp: de hoofddoeken. Is er in juli 2024 voor zo'n Tweede Kamer geen belangrijker onderwerp te vinden dan weer over dat aloude onderwerp te gaan zagen en zeuren. Gewoon verstandig negeren, maar neen hoor: weer alle aandacht geven.... En ondertussen het klimaat, de stikstof, de CO2, de gigantische tekorten en schulden, Oekraine, Gaza, een achteruit gaande gesteldheid bij de Amerikaanse President en de Paus, Orban op visite bij Putin.......... Maar in Den Haag: Druk zijn met hoofddoekjes. Negeer die schampere opmerkingen toch.

    Peter
  5. forum rang 7 rene l 5 juli 2024 17:40
    quote:

    josti5 schreef op 5 juli 2024 16:35:

    Goed initiatief, rene!

    Tsja John, vanmorgen had ik ook een mooi verhaal in elkaar gezet betreft de toestanden van de afgelopen dagen.

    Maar dan, toen ik de reactie wilde plaatsen kreeg ik een error melding met 404.
    De tekst was niet verdwenen, ik heb deze gecopieerd en opnieuw proberen te plaatsen.
    Helaas, pindakaas, opnieuw een error melding.

    Vervolgens heb ik IEX een mail gestuurd met de vraag van wat er aan hand kon zijn en de beoogde posting toegevoegd.

    Ik kijk net mijn mail na, geen enkele reactie gehad over hoe of wat, jammer.

    Ik dacht vanmorgen nog, wat is dit nu weer, heel erg zonde van mijn tijd die ik er ingestoken heb, en waar doe ik het eigenlijk nog voor.
    Ook doe ik geen nieuwe poging, de tekst is in handen van IEX en hun moeten maar bepalen wat ze er mee willen doen.

    Mijn motivatie is op dit moment even redelijk ver weggezakt.
  6. forum rang 7 ffff 8 juli 2024 14:58
    Rene,

    Geloof mij: Ik ken dat gevoel ook zo goed bij de KK van IEX. Waarom zou je er nog tijd en energie in steken? Politieke ontwikkelingen zijn er genoeg: In Nederland, maar natuurlijk ook in België, en vooral de "speciale verkiezingsuitslag " in Frankrijk en de ommezwaai in Engeland.
    Eigenlijk valt mij de reactie van de CAC 40 wat tegen al was de suggestie van Veolia geen slechte. Ik haalde dat aan in het Frankrijk draadje van Hans/ Voda.

    En verder ben ik maar weinig voetbal tegengekomen al moet ik wellicht nog wat meer draden doorploegen. Heeft wel NIETS met Schoof te maken, akkoord, maar wat een emoties en wat een spanning.

    Je moet maar zo denken Rene: Met het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische spelen en de laatste geknipte en ontvangen dividendjes heb je al meer dan genoeg om handen.

    Succes !

    Peter
  7. forum rang 9 josti5 9 juli 2024 10:00
    Rene, ik had enkele dagen geleden op de Ipad van mijn vrouw in Italië dezelfde ervaring: heel verhaal geschreven over de twee dagen debat die ik, zelfs in Italië, intensief heb gevolgd, teneinde de nieuwe personen en verhoudingen wat beter te leren kennen.

    Bij verzending: hele verhaal weg, en geen zin om verder te modderen op die Ipad.

    Inmiddels weer thuis, dus nog maar ff:

    Links kwam niet verder dan 'omvolking' en persoonlijke aanvallen, en Schoof werd zelfs op dag 1 al afgebrand.
    Verder alleen wat kneuterige details over de inhoud om puntjes te scoren.

    Schoof hield zich uitstekend staande, en bijt hopelijk de volgende keer eerder van zich af, want tig keer hetzelfde zeggen ('in mijn kabinet zitten geen fascisten of racisten') vreet tijd en aandacht.

    Gelukkig haalt hij dank zij die domme streek van Agema direct de bezem door onfatsoen, hopelijk volgt Bosma hem in de 2e kamer, en komt er eindelijk een einde aan dat ergerlijke mobieltjesgedoe: op de scholen verdwijnt het ding uit de klas, en de zogenaamde top van het volk gaat er gewoon mee door.
    Rutte had er een handje van, en ik zie de Jonge nog, zeer onbeschoft, met zijn rug naar een spreker op zijn mobiel zitten tokkelen.

    Wel opvallend, dat het doodstil blijft op deze draad - eigenlijk ook wel tekenend voor de schraalheid, 'dank zij' al die verdwenen forumgenoten.

    Enfin, hopelijk blijven ze vier jaar zitten, en kan vervolgens de volgende stap worden gezet, want het nieuwe beleid ademt nog heel veel oude politiek: slim van Wilders, dat hij dat accepteert.
    Want verder dan dit kon hij imo niet komen.

    Overigens wel leuk, die Italiëritjes met een auto, die loopt op LPG, en met een echtgenote, die rookt: verschil per pakje met Nederland ruim 5 euro, 8 sloffen =80 pakjes = 400 euro besparing, = 2x overnachting in uitstekend hotel (Rheinhausen) met ontbijt, diner en drankjes 'gratis', 'dank zij' mijn vrouw...

    En weer, na nooit meer op vrijdag in Duitsland rijden, enkele nieuwe lessen geleerd: niet meer tijdens een EK/WK door Duitsland ( 's morgens op de heenweg een uur oponthoud door grenscontrole bij Venlo), en helemaal niet meer van maandag tot en met vrijdag: drukte met vrachtwagens is enorm toegenomen, dus ook traaaaag inhalende klossen, en files op de gekste plaatsen, ook gisteravond, in Nederland: A2 Den Bosch - Utrecht was een ramp. Zowel 1e als 2e dag daardoor 2 uur vertraging.
  8. forum rang 7 A3aan 10 juli 2024 22:28
    Mooi, nieuw forum. De andere (men weet wel wat ik bedoel) is niet leuk meer. Hopelijk gaat Rene hier zijn verhalen plaatsen. Over Apeldoorn is best nog veel te plaatsen. Heb mij een beetje verdiept in plaatselijke politiek daar. Kan nu vrij uit plaatsen wat ik ontdek. Mijn kennis is niet meer betrokken in het proces. Wordt in de toekomst misschien wel de nieuwe Riek Bakker. Wie is Riek Bakker? Google maar eens.
  9. forum rang 9 josti5 12 juli 2024 09:57
    Geen feestjes in Amerika vieren, mijnheer Schoof, maar aan het werk voor Nederland!

    NOS Teletekst 108

    Het aantal faillissementen is in het
    eerste half jaar van 2024 gestegen met
    40 procent ten opzichte van een jaar
    eerder.Er werden ruim 2100 bedrijven en
    instellingen failliet verklaard,meldt
    het Centraal Bureau voor de Statistiek.
    In juni gebeurde dat 373 keer.

    Het aantal faillissementen daalde in de
    coronacrisis fors,dankzij de steun van
    de overheid.De laatste twee jaar is het
    aantal weer gestaag aan het stijgen.Het
    pre-corona-niveau is inmiddels bereikt.

    De meeste faillissementen werden
    uitgesproken in de bouw.Dat is ook een
    van de sectoren met de meeste
    bedrijven.Relatief gezien was de horeca
    de zwaarst getroffen branche.
  10. forum rang 10 voda 12 juli 2024 10:32
    Kabinet wil jaarlijks 100.000 woningen bouwen
    12-jul-2024 10:31

    Alle seinen op groen.

    (ABM FN-Dow Jones) Om het woningtekort op te lossen wil het kabinet structureel 100.000 woningen per jaar bouwen. Dit zei Mona Keijzer, minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, vrijdag.

    "Het woningtekort blijft onverminderd groot. Het leven van veel mensen staat hierdoor in de pauzestand. Daarom staat in het hoofdlijnenakkoord dat het kabinet jaarlijks 100.000 nieuwe woningen wil realiseren", aldus de nieuwbakken minister.

    Uit recent onderzoek van ABF Research zou blijken dat dit mogelijk is: Door betere economische omstandigheden, onder meer lagere hypotheekrentes en loonstijgingen, zal de woningbouw snel herstellen. Daarnaast is er voldoende plancapaciteit om de woningbouwopgave de komende jaren te realiseren

    Uit een recente inventarisatie blijkt dat het tekort in 2024 stijgt naar 4,9 procent.

    Keijzer werkt de plannen deze zomer verder uit en zal de uitkomsten na de zomer aan de Tweede Kamer presenteren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 15 juli 2024 08:22
    Nieuwe kabinet-Schoof voor grote uitdagingen: ’Het geld is op’
    ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

    3 uur geleden in BINNENLAND

    DEN HAAG - De kruitdampen van de eerste chaotische week van het nieuwe kabinet-Schoof zijn inmiddels opgetrokken, maar na een korte vakantie wacht er deze zomer een nieuwe drukke periode voor de bewindslieden. Die moeten naast de gebruikelijke begroting ook het hoofdlijnenakkoord gaan uitwerken in een regeerprogramma. Daarin is geen ruimte voor nieuwe wensen, waarschuwt minister Heinen (Financiën) alvast.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/nieuws/1310229330/ni...
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 juli 2024 15:23
    quote:

    josti5 schreef op 9 juli 2024 10:00:

    Rene, ik had enkele dagen geleden op de Ipad van mijn vrouw in Italië dezelfde ervaring: heel verhaal geschreven over de twee dagen debat die ik, zelfs in Italië, intensief heb gevolgd, teneinde de nieuwe personen en verhoudingen wat beter te leren kennen.

    Bij verzending: hele verhaal weg, en geen zin om verder te modderen op die Ipad.

    Inmiddels weer thuis, dus nog maar ff:

    Links kwam niet verder dan 'omvolking' en persoonlijke aanvallen, en Schoof werd zelfs op dag 1 al afgebrand.
    Verder alleen wat kneuterige details over de inhoud om puntjes te scoren.

    Schoof hield zich uitstekend staande, en bijt hopelijk de volgende keer eerder van zich af, want tig keer hetzelfde zeggen ('in mijn kabinet zitten geen fascisten of racisten') vreet tijd en aandacht.

    Gelukkig haalt hij dank zij die domme streek van Agema direct de bezem door onfatsoen, hopelijk volgt Bosma hem in de 2e kamer, en komt er eindelijk een einde aan dat ergerlijke mobieltjesgedoe: op de scholen verdwijnt het ding uit de klas, en de zogenaamde top van het volk gaat er gewoon mee door.
    Rutte had er een handje van, en ik zie de Jonge nog, zeer onbeschoft, met zijn rug naar een spreker op zijn mobiel zitten tokkelen.

    Wel opvallend, dat het doodstil blijft op deze draad - eigenlijk ook wel tekenend voor de schraalheid, 'dank zij' al die verdwenen forumgenoten.

    Enfin, hopelijk blijven ze vier jaar zitten, en kan vervolgens de volgende stap worden gezet, want het nieuwe beleid ademt nog heel veel oude politiek: slim van Wilders, dat hij dat accepteert.
    Want verder dan dit kon hij imo niet komen.

    Overigens wel leuk, die Italiëritjes met een auto, die loopt op LPG, en met een echtgenote, die rookt: verschil per pakje met Nederland ruim 5 euro, 8 sloffen =80 pakjes = 400 euro besparing, = 2x overnachting in uitstekend hotel (Rheinhausen) met ontbijt, diner en drankjes 'gratis', 'dank zij' mijn vrouw...

    En weer, na nooit meer op vrijdag in Duitsland rijden, enkele nieuwe lessen geleerd: niet meer tijdens een EK/WK door Duitsland ( 's morgens op de heenweg een uur oponthoud door grenscontrole bij Venlo), en helemaal niet meer van maandag tot en met vrijdag: drukte met vrachtwagens is enorm toegenomen, dus ook traaaaag inhalende klossen, en files op de gekste plaatsen, ook gisteravond, in Nederland: A2 Den Bosch - Utrecht was een ramp. Zowel 1e als 2e dag daardoor 2 uur vertraging.
    Als je vrouw zou stoppen met roken, word je slapende rijk......!!!
  13. forum rang 10 voda 16 juli 2024 10:11
    ’Overheidsmaatregelen hebben omgekeerde effect’
    Aanbod van huurwoningen duikt omlaag, huren lopen stevig op
    PIETER VAN ERVEN DORENS

    3 uur geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - In het tweede kwartaal waren voor huurders bijna een derde minder woningen beschikbaar dan een jaar geleden, meldt woningplatform Pararius. De huren van de aangeboden woningen lagen 9,9% hoger dan een jaar geleden.

    Per vierkante meter bedroeg de huur in het tweede kwartaal gemiddeld €18,79, tegen €17,10 in dezelfde periode een jaar geleden. „Deze ontwikkeling onderstreept de aanhoudende druk op de Nederlandse huurmarkt, aangedreven door een beperkt aanbod en een sterke vraag, wat leidt tot hogere huurprijzen”, aldus de huursite dinsdag in zijn kwartaalbericht.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/141262684...
  14. forum rang 7 ffff 16 juli 2024 13:49
    www.telegraaf.nl/financieel/857580587...

    EINDELIJK ! De verpamperingsmaatschappij wat intomen. Peperduur medicijn tegen obesitas betaal je maar zelf, net als trouwens je tampons en maandverband.

    Als politicus word je populair als de Maatschappij maar alles vergoedt, maar het wordt de hoogste rijd om de burgers op eigen verantwoordelijkheid te wijzen en..... er zelf voor te laten betalen. Een positief geluid uit kabinet Schoof

    Peter
115 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.