Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.683 Posts
Pagina: «« 1 ... 1280 1281 1282 1283 1284 1285 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 juli 2024 16:06
    Aantal openstaande vacatures in VS loopt licht op
    02-jul-2024 16:04

    In mei.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten is in mei licht opgelopen, na een bijstelling voor de maand april. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

    In mei kwam het aantal openstaande vacatures uit op 8,1 miljoen, tegenover 7,9 miljoen in april. Voor die maand werd eerder een aantal van 8,1 miljoen gemeld.

    In mei 2023 stonden er 9,3 miljoen vacatures open.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 2 juli 2024 16:50
    Powell ziet veel vooruitgang in aanpak inflatie
    02-jul-2024 16:40

    Maar blijft in Sintra vaag over de timing van eerste renteverlaging.

    (ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft veel vooruitgang geboekt op het gebied van inflatie, maar er is meer vertrouwen nodig dat de inflatie duurzaam omlaag gaat, voordat de rente kan worden verlaagd. Dit zei de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, dinsdag in een paneldiscussie tijdens de jaarlijkse ECB-bijeenkomst van centrale banken in het Portugese Sintra.

    Volgens Powell heeft de inflatie vermoedelijk gepiekt, maar er zijn meer data nodig om dit te bevestigen. Hij verwacht dat de Fed-doelstelling van 2 procent pas eind volgend jaar of in 2026 wordt bereikt.

    "Ik ga hier vandaag geen specifieke data noemen", antwoordde Powell op de vraag of de Fed de rente in september zal verlagen.

    De Fed probeert te bepalen of en wanneer ze de rente moet verlagen.

    "We zijn ons er terdege van bewust dat als we te vroeg handelen, we het goede werk dat we hebben gedaan om de inflatie omlaag te krijgen, ongedaan kunnen maken. Als we te laat handelen, kunnen we het herstel en de groei onnodig ondermijnen", aldus de centraal bankier over het dilemma voor de Fed.

    De voorkeursindicator van de Fed, de PCE-inflatie, daalde in mei tot 2,6 procent, zo werd eind vorige week bekend. Een jaar geleden stond dit cijfer nog op 4 procent.

    Fed-bestuurders zeggen dat ze de tijd kunnen nemen om de rente te verlagen zolang de arbeidsmarkt gezond blijft. Hoewel de loonstijging dit jaar solide is geweest, zijn er tekenen dat de consumentenbestedingen eindelijk vertragen.

    "De afkoelende arbeidsmarkt lijkt geen probleem voor toekomstige inflatie", zei Powell.

    Ook in de eurozone blijft de arbeidsmarkt en dan vooral de loonontwikkeling een belangrijk element voor het rentepad, benadrukte ECB-voorzitter Christine Lagarde, die samen met Powell en hun Braziliaanse collega Roberto Campos Neto deelnam aan de paneldiscussie in Sintra.

    Dinsdagochtend werd bekend dat de inflatie in de eurozone in juni is uitgekomen op 2,5 procent, tegenover 2,6 procent in mei. Dat was ook verwacht. De kerninflatie, voor de Europese Centrale Bank een belangrijke graadmeter, bleef staan op 2,9 procent, waar de markt uitging van een daling tot 2,8 procent. Verder bleef de diensteninflatie onverminderd hoog op 4,1 procent.

    Lagarde erkende dat de diensteninflatie hardnekkig blijft en dat dit onder meer te maken heeft met de hoge lonen. De ECB let nauwlettend op de componenten die samen de diensteninflatie vormen, maar gaf ook aan dat deze indicator niet per se op 2 procent uit hoeft te komen, ook omdat de producentenprijzen wel dalen.

    Volgens Lagarde gaat het met de inflatie in de eurozone de goede kant op, maar is het nog steeds een hobbelige weg tot het einde van 2024.

    "Onze doelstelling wordt waarschijnlijk nog steeds in de tweede helft van 2025 bereikt", aldus de ECB-voorzitter, die dinsdag leek te hinten op een pauze na de eerste renteverlaging van juni, maar zich daar niet specifiek over wilde uitspreken.

    Analisten van Pepperstone vonden de woorden van Powell iets meer dovish dan recente opmerkingen, wat zou kunnen betekenen dat de Fed van plan is om de rente toch in september te verlagen. ING verwacht dat de ECB pas september een volgende renteverlaging zal overwegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 2 juli 2024 20:39
    Wall Street vindt weg omhoog
    02-jul-2024 20:20

    Wachten op vacaturecijfers en Powell.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond hoger nadat Fed-voorzitter Jerome Powell nog geen renteverlaging kon toezeggen nu de inflatie weer daalt.

    De S&P 500 steeg 0,4 procent tot 5.497,53 punten. De Dow Jones-index noteerde 0,2 procent hoger op 39.268,68 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 17.962,66 punten.

    Powell sprak dinsdag in het Portugese Sintra tijdens een bijeenkomst met ECB-voorzitter Christine Lagarde en andere centrale bankiers.

    Verder bleek het aantal vacatures in de VS in mei te zijn gestegen, maar het cijfer was niet hoger dan verwacht omdat het cijfer voor april omlaag werd bijgesteld.

    Analisten van ING verklaren de sterke dollar door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten.

    Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over immuniteit tijdens zijn presidentschap, die van invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool nadat hij de vorige verkiezingen had verloren.

    De euro/dollar handelde dinsdagavond vlak op 1,0738.

    "Het tv-debat met Biden en de uitspraak van het Hooggerechtshof dat een voormalige president alleen berecht kan worden voor misdaden die hij 'buiten zijn officiële verantwoordelijkheden' heeft begaan, werken in het voordeel van Trump," zei DWS. "De markten geloven dat een tweede termijn van Trump inflatoir zal zijn en dus zal leiden tot hogere tienjaarsrentes", zeiden de analisten.

    Trump heeft al een heffing van 10 procent op alles was de VS importeert aangekondigd en van minimaal 60 procent op Chinese goederen, als hij weer president wordt. Dit zou de inflatie aanwakkeren, waardoor obligaties minder aantrekkelijk worden.

    De olieprijs daalde 0,6 procent op NYMEX tot 82,92 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    Tesla steeg 8,6 procent, na een koerswinst van meer dan 6 procent maandag. De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, schreef persbureau Reuters dinsdag. De verkopen dalen voor het tweede kwartaal op rij door toegenomen concurrentie en tegenvallende vraag bij gebrek aan betaalbare modellen. In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten.

    Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, won dinsdag 1,3 procent. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

    Chewy daalde 2 procent. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten meldde, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

    Norwegian Cruise Line verloor 0,8 procent. Cruisemaatschappijen waren maandag al de grootste dalers in de S&P 500 toen storm Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De storm is aangezwollen tot de vijfde categorie.

    Nvidia daalde 1,1 procent. Het aandeel doorbrak maandag twee verliesdagen met een koerswinst van 0,6 procent.

    Paramount Global won 2,9 procent nadat The New York Times meldde dat IAC, de internet- en mediaholding van Barry Diller, een overnamebod op het entertainmentbedrijf onderzoekt. IAC zou geheimhoudingsovereenkomsten hebben getekend met National Amusements, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
25.683 Posts
Pagina: «« 1 ... 1280 1281 1282 1283 1284 1285 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.