Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 1282 1283 1284 1285 1286 ... 1290 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 juni 2024 15:57
    Inkoopmanagersindex Chicago flink gestegen
    28-jun-2024 15:49

    Naar 47,4 in juni.

    (ABM FN-Dow Jones) De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago is in juni veel sterker gestegen dan verwacht. Dit meldde het ISM vrijdagmiddag.

    De inkoopmanagersindex steeg van 35,4 naar 47,4 punten, waarmee de index nog wel altijd op een krimp wijst. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een verbetering tot 39,7 punten.

    Een indexcijfer groter dan 50 wijst op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer kleiner dan 50 dat er sprake is van krimp.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 28 juni 2024 16:14
    Consumentenvertrouwen VS zakt iets verder weg
    28-jun-2024 16:09

    Inflatie verwachtingen dalen weer.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juni verder gedaald, terwijl de inflatieverwachting ook afnam. Dit bleek vrijdag uit de definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

    De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 69,1 in mei naar 68,2 deze maand.

    Het vertrouwen in de huidige staat van de economie verslechterde van 69,6 tot 65,9. Over de economische verwachtingen werden de ondervraagden wel iets optimistischer. Deze deelindex steeg van 68,8 naar 69,6.

    "De uitslag van deze maand was een schamele en statistisch onbeduidende 0,9 indexpunten [...] Terwijl consumenten vertrouwen toonden dat de inflatie zal blijven matigen, uitten velen hun bezorgdheid over de gevolgen van hoge prijzen en lagere inkomens voor hun persoonlijke financiën", aldus Surveys of Consumers Director Joanne Hsu.

    Het sentiment ligt momenteel ongeveer 36 procent boven het dieptepunt van juni 2022

    De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden kwam deze maand uit op 3,0 procent, tegen 3,3 procent eind mei. De inflatieverwachting voor de komende 5 jaar bleef stabiel op 3,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 28 juni 2024 19:57
    Wall Street blijft dicht bij huis
    28-jun-2024 19:54

    Groene koersen in afgelopen kwartaal en eerste halfjaar.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag licht lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalde minder dan 0,1 procent op 5.480,09 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 39.121,61 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 17.836,16 punten.

    De drie indexen lijken op maandbasis wel te zullen stijgen. Ook op kwartaalbasis zitten de S&P 500 en Nasdaq in de lift, maar dreigt de Dow ruim anderhalf procent te verliezen.

    In de eerste zes maanden steeg de Nasdaq bijna 19 procent en kon de S&P 500 bijna 15 procent bijschrijven. De Dow staat op een jaarwinst van bijna 4 procent.

    ING schreef eerder dat de beurzen in de tweede jaarhelft verder zullen stijgen, maar niet meer in een "mooie rechte lijn."

    Marktkenners rekenen op meer volatiliteit in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Afgelopen nacht stonden president Joe Biden en zijn uitdager, voormalig president Donald Trump, voor het eerst tegenover elkaar in een debat.

    Dat pakte vooral voor Biden slecht uit. De president kwam warrig over en wist zijn beleidssucccessen daardoor niet goed over te brengen. Binnen de Democratische partij gaan geluiden op dat Biden mogelijk vervangen moet worden als kandidaat.

    "De kans van Biden op een tweede termijn ligt na het debat aan diggelen. Alleen als Biden zich terugtrekt voor de Democratische conventie in augustus kan nog voorkomen worden dat Trump weer aan de macht komt. Het was dan misschien ook niet zo'n slecht idee om het eerste debat voor de conventie te laten plaatsvinden in plaats van erna zoals gebruikelijk", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. "Nu is er nog een mogelijkheid om hem op tijd te vervangen."

    Een overwinning van Trump zal volgens Rabobank leiden tot hogere importtarieven voor alle handelspartners, inclusief Europa. Voor de VS zal dit leiden tot hogere inflatie en minder renteverlagingen door de Fed. "De tienjaarsrente op Amerikaanse overheidsobligaties liep dan ook op tijdens het debat.

    De laatste handelsdag van de maand stond vooral in het teken van de belangrijke PCE-inflatie, die de Fed als graadmeter ziet voor zijn rentebeleid.

    In mei kwam de PCE-inflatie conform de verwachting uit op 2,6 procent en stegen de kernprijzen met eenzelfde percentage, hetgeen ook was voorzien. In april stond de PCE-inflatie op 2,7 procent en de kerninflatie op 2,8 procent.

    "Als de gegevens het mogelijk maken om het monetaire beleid iets minder restrictief te maken, denken we dat de Fed die kans zal grijpen, mogelijk al in september", schreven economen van ING in reactie op de PCE-cijfers. Maar daar zijn drie dingen voor nodig: meer bewijs dat de inflatiedruk verder afneemt, een Amerikaanse arbeidsmarkt die verder afkoelt en de consumentenbestedingen die verder afnemen, zodat de economie ook minder hard groeit, aldus ING.

    Als dat gebeurt zal de Fed proberen "het monetaire beleid te wijzigen van "restrictief" naar "iets minder restrictief" met renteverlagingen van 25 basispunten in september, november en december", volgens ING.

    Verder bleek dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in juni verder is gedaald, van 69,1 tot 68,2. Positief was wel dat de inflatieverwachting ook afnam, van 3,3 tot 3,0 procent.

    De economische activiteit in de regio Chicago is in juni minder hard gekrompen dan in de maand ervoor. De inkoopmanagersindex wees op een stijging van 35,4 naar 47,4.

    De euro/dollar handelde vrijdagavond op 1,0717, terwijl de Amerikaanse obligatierentes iets opliepen. De olieprijzen daalden licht.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen van Nike verloren ruim 20 procent. Nike rapporteerde over het afgelopen kwartaal een winst die hoger lag dan de verwachtingen van analisten, maar de omzet en de verwachtingen voor het eerste kwartaal bleven juist achter bij de prognoses. De aandelen van sectorgenoot Foot Locker daalden met 4 procent.

    Walgreens Boots Alliance verloor richting het weekend 0,7 procent, een dag nadat de drogisterijketen met 22 procent kelderde toen het plannen onthulde die zouden kunnen leiden tot de sluiting van duizenden ondermaats presterende winkels. Ook verlaagde Walgreens de winstverwachtingen. Volgens Dow Jones Market Data was dit de grootste procentuele daling ooit gemeten voor het aandeel.

    Infinera steeg met 18 procent naar 6,20 dollar per aandeel, nadat het Finse Nokia een akkoord bereikte om de maker van optische telecomapparatuur voor 2,3 miljard dollar over te nemen. De deal waardeert Infinera op 6,65 dollar per aandeel. De Amerikaanse notering van Nokia steeg 1,5 procent.

    Accolade daalde vrijdag met 43 procent, nadat de outlook van het medtechbedrijf niet aan de verwachtingen van analisten voldeed.

    Aandelen van Chewy, een fabrikant van producten en voer voor huisdieren, stegen donderdag even 20 procent, nadat de particuliere belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, op X een meme van een hond plaatste. Ook aandelen van sectorgenoot Petco zaten toen kortstondig in de lift. Chewy sloot donderdag uiteindelijk licht lager, terwijl Petco iets hoger eindigde. Vrijdag noteerde Chewy ruim 8 procent in de min, terwijl Petco juist 12,5 procent steeg.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 28 juni 2024 22:17
    Wall Street neemt gas terug aan het einde van sterk halfjaar
    28-jun-2024 22:12

    Groene koersen in het afgelopen kwartaal voor S&P en Nasdaq.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten, waarmee er een terughoudend einde kwam aan een sterk eerste halfjaar voor Wall Street. De S&P 500 daalde richting het weekend 0,4 procent op 5.460,48 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 39.118,86 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent lager op 17.732,60 punten.

    De drie indexen stegen in de maand juni wel en op kwartaalbasis wisten de S&P 500 en Nasdaq ook aardig terrein te winnen, met plussen van circa 4 tot 8 procent. De Dow leverde in het tweede kwartaal ruim anderhalf procent in.

    In de eerste zes maanden steeg de Nasdaq ruim 18 procent en kon de S&P 500 dik 14 procent bijschrijven. De Dow staat nu op een jaarwinst van bijna 4 procent.

    ING schreef eerder dat de beurzen in de tweede jaarhelft verder zullen stijgen, maar niet meer in een "mooie rechte lijn."

    Marktkenners rekenen op meer volatiliteit in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Afgelopen nacht stonden president Joe Biden en zijn uitdager, voormalig president Donald Trump, voor het eerst tegenover elkaar in een debat.

    Dat pakte vooral voor Biden slecht uit. De president kwam warrig over en wist zijn beleidssucccessen daardoor niet goed over te brengen. Binnen de Democratische partij gaan geluiden op dat Biden mogelijk vervangen moet worden als kandidaat.

    "De kans van Biden op een tweede termijn ligt na het debat aan diggelen. Alleen als Biden zich terugtrekt voor de Democratische conventie in augustus kan nog voorkomen worden dat Trump weer aan de macht komt. Het was dan misschien ook niet zo'n slecht idee om het eerste debat voor de conventie te laten plaatsvinden in plaats van erna zoals gebruikelijk", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. "Nu is er nog een mogelijkheid om hem op tijd te vervangen."

    Een overwinning van Trump zal volgens Rabobank leiden tot hogere importtarieven voor alle handelspartners, inclusief Europa. Voor de VS zal dit leiden tot hogere inflatie en minder renteverlagingen door de Fed. "De tienjaarsrente op Amerikaanse overheidsobligaties liep dan ook op tijdens het debat.

    De laatste handelsdag van de maand stond verder vooral in het teken van de belangrijke PCE-inflatie, die de Fed als graadmeter ziet voor zijn rentebeleid.

    In mei kwam de PCE-inflatie conform de verwachting uit op 2,6 procent en stegen de kernprijzen met eenzelfde percentage, hetgeen ook was voorzien. In april stond de PCE-inflatie op 2,7 procent en de kerninflatie op 2,8 procent.

    "Als de gegevens het mogelijk maken om het monetaire beleid iets minder restrictief te maken, denken we dat de Fed die kans zal grijpen, mogelijk al in september", schreven economen van ING in reactie op de PCE-cijfers. Maar daar zijn drie dingen voor nodig: meer bewijs dat de inflatiedruk verder afneemt, een Amerikaanse arbeidsmarkt die verder afkoelt en de consumentenbestedingen die verder afnemen, zodat de economie ook minder hard groeit, aldus ING.

    Als dat gebeurt zal de Fed proberen "het monetaire beleid te wijzigen van "restrictief" naar "iets minder restrictief" met renteverlagingen van 25 basispunten in september, november en december", volgens ING.

    Verder bleek dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in juni verder is gedaald, van 69,1 tot 68,2. Positief was wel dat de inflatieverwachting ook afnam, van 3,3 tot 3,0 procent.

    De economische activiteit in de regio Chicago is in juni minder hard gekrompen dan in de maand ervoor. De inkoopmanagersindex wees op een stijging van 35,4 naar 47,4.

    Volgende week staan twee banenrapporten op de rol. Verder zijn de handelsvolumes mogelijk lager in de tweede helft van de week. Woensdag sluit Wall Street eerder de deuren omdat de VS donderdag haar onafhankelijkheid viert. Een dag later, op 4 juli, zijn de Amerikaanse beurzen gesloten.

    De euro/dollar handelde vrijdagavond op 1,0713, terwijl de Amerikaanse obligatierentes opliepen, de tienjaarsrente zelfs met 10 basispunten naar 4,387 procent. De olieprijzen daalden licht.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen van Nike verloren 20 procent. Nike rapporteerde over het afgelopen kwartaal een winst die hoger lag dan de verwachtingen van analisten, maar de omzet en de verwachtingen voor het eerste kwartaal bleven juist achter bij de prognoses. De aandelen van sectorgenoot Foot Locker daalden met meer dan 2 procent.

    Walgreens Boots Alliance verloor richting het weekend 0,8 procent, een dag nadat de drogisterijketen met 22 procent kelderde toen het plannen onthulde die zouden kunnen leiden tot de sluiting van duizenden ondermaats presterende winkels. Ook verlaagde Walgreens de winstverwachtingen. Volgens Dow Jones Market Data was dit de grootste procentuele daling ooit gemeten voor het aandeel.

    Infinera steeg met bijna 16 procent naar 6,10 dollar per aandeel, nadat het Finse Nokia een akkoord bereikte om de maker van optische telecomapparatuur voor 2,3 miljard dollar over te nemen. De deal waardeert Infinera op 6,65 dollar per aandeel. De Amerikaanse notering van Nokia steeg 1,5 procent.

    Accolade daalde vrijdag met bijna 44 procent, nadat de outlook van het medtechbedrijf niet aan de verwachtingen van analisten voldeed.

    Aandelen van Chewy, een fabrikant van producten en voer voor huisdieren, stegen donderdag even 20 procent, nadat de particuliere belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, op X een meme van een hond plaatste. Ook aandelen van sectorgenoot Petco zaten toen kortstondig in de lift. Chewy sloot donderdag uiteindelijk licht lager, terwijl Petco iets hoger eindigde. Vrijdag noteerde Chewy ruim 6 procent in de min, terwijl Petco juist 13 procent steeg.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 1 juli 2024 12:23
    Valuta: euro stijgt op mogelijke alliantie tegen Le Pen
    01-jul-2024 12:06

    Oppositie wil samenwerken in tweede verkiezingsronde.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro steeg maandag tegenover de dollar, tegelijk met de koersen van Franse aandelen, op de verwachting dat politieke partijen in Frankrijk de krachten gaan bundelen om te voorkomen dat de ultrarechtse partij van Marine Le Pen een absolute meerderheid krijgt bij de parlementsverkiezingen.

    De euro steeg 0,2 procent tot 1,0757 dollar. Eerder op de dag werd een top bereikt op 1,0778, het hoogste niveau in ruim twee weken.

    De Franse CAC40-index steeg ruim een procent met duidelijke koerswinsten voor aandelen van banken zoals Societe Generale, Credit Agricole en BNP Paribas.

    De partij van Marine Le Pen, Rassemblement national, eindigde als eerste in de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen van zondag, met circa een derde van de stemmen. De linkse coalitie Nouveau Front Populaire, van de socialistische partij en de groene partij met een ultralinkse partij kreeg 29 procent van de stemmen. De partij van de Franse president Emmanuel Macron eindigde als derde met ongeveer 20 procent van de stemmen.

    Volgens Ipek Ozkardeskaya van Swissquote vreesde de markt voor een nog grotere overwinning van Le Pen. Ze denkt dat de koersstijging van de euro beperkt zal zijn tot de tweede verkiezingsronde op 7 juli. De euro stijgt volgens haar op het gerucht dat de partij van Le Pen mogelijk geen absolute meerderheid zal halen, maar het risico dat dat toch gebeurt, is "niet verwaarloosbaar", volgens Ozkardeskaya. En dat betekent dat de markt zal afwachten wat er daadwerkelijk gebeurt.

    Als Rassemblement national in de tweede ronde op 7 juli een absolute meerderheid behaalt, kan de partije de Le Pen-protégé Jordan Bardella tot premier benoemen en mede bepalen wie er benoemd wordt op belangrijke Europese posities.

    Maar de linkse- en middenpartijen lijken na de eerste ronde van plan om hun kandidaten die als derde eindigden, terug te trekken uit de tweede ronde. Dit zou in veel kieskringen een overwinning van de Rassemblement national kunnen voorkomen en dat kan leiden tot een parlement waarin geen van de partijen een meerderheid achter zich heeft, zodat een nieuwe regering weinig gedaan kan krijgen.

    "Die mogelijkheid is een opluchting voor de markt", aldus marktanalist Axel Rudolph van IG Group.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 1 juli 2024 12:47
    Brussel wijst advertentiemodel Meta af
    01-jul-2024 12:46

    Gebruiker die data niet vrijgeeft krijgt gen gelijke behandeling.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft het Amerikaanse Meta laten weten dat het adverteermodel 'betaal of stem in' niet voldoet aan de Europese wetgeving voor digitale markten. Zo meldde de Commissie maandag.

    Het model van Meta betekent dat een gebruiker of moet betalen, of ermee instemt dat zijn persoonlijke data worden gebruikt en verkocht.

    Met de keuze uit deze twee opties dwing Meta gebruikers volgens de Commissie om akkoord te gaan met het afgeven van hun persoonlijke gegevens.

    Online-platforms zoals Facebook en Instagram verzamelen vaak persoonsgegevens voor online-advertentiediensten. Zo hebben grote marktpartijen enorme hoeveelheden persoonsgebonden data vergaard, wat ze een concurrentievoordeel geeft op rivalen die die enorme hoeveelheid data niet bezitten.

    Volgens de 'Digital Markets Act' moeten gebruikers van platforms die weigeren hun persoonsgegevens te laten gebruiken voor adverenttie-doeleinden toegang krijgen tot een minder persoonlijke maar vergelijkbare versie van het platform.

    Meta kan nu reageren op het voorlopige oordeel van de Commissie. Het onderzoek moet voor 25 maart 2025 afgerond zijn.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 1 juli 2024 13:18
    Boeing neemt Spirit Aerosystems over
    01-jul-2024 13:11

    Voor bijna 5 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft een definitief akkoord bereikt over een overname van onderdelenleverancier Spirit Aerosystems. Dit maakten de twee bedrijven maandag gezamenlijk bekend.

    Boeing betaalt 37,25 dollar per dollar aandeel, waarbij Spirit wordt gewaardeerd op 4,7 miljard dollar.

    Aandelen Spirit sloten vrijdag op 32,87 dollar per aandeel, goed voor een marktkapitalisatie van 3,83 miljard dollar.

    Inclusief schulden wordt Spirit door Boeing gewaardeerd op 8,3 miljard dollar geschat.

    De overnameprijs vertegenwoordigt een premie van 30 procent ten opzichte van de koers van 28,60 dollar op 29 februari, de dag voordat de twee bedrijven bevestigden dat er overnamegesprekken gaande waren

    "Na zorgvuldige evaluatie van het aanbod van Boeing om samen verder te gaan, zijn we ervan overtuigd dat deze transactie in het beste belang is van Spirit en haar aandeelhouders, en dit ook ten goede zal komen aan de andere belanghebbenden van Spirit", aldus CEO Patrick Shanahan van Spirit.

    Spirit steeg maandag ongeveer 6 procent voor de openingsbel, terwijl de aandelen van Boeing met 1,2 procent daalden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 1 juli 2024 13:22
    Futures Wall Street wijzen omhoog
    01-jul-2024 13:20

    Donderdag geen handel in New York.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet in een verkorte handelsweek met banencijfers en Fed-notulen.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,2 procent in het groen.

    Het belangrijkste economische cijfer deze week wordt waarschijnlijk het maandelijkse Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat markt sterker zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, en minder sterk als de banengroei hoger uitvalt dan verwacht.

    "Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, maaar kan de markt ook dwingen om de neutrale rente nog hoger in te prijzen op ongeveer 3,75 procent, waardoor de rentecurve zou afvlakken."

    Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van de Fourth of July, wat betekent dat de Amerikaanse aandelenmarkten op woensdag al na een halve handelsdag sluiten.

    Beleggers slaakten vanochtend een zucht van opluchting over Frankrijk, waar de ultrarechtse partij van Marine Le Pen weliswaar won in de eerste verkiezingsronde, maar veel minder kans lijkt te maken op een absolute meerderheid in de tweede ronde

    De olieprijs daalde maandag. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 81,91 dollar en Brent-olie werd 0,5 procent duurder op 85,43 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0750. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0713 op de borden. Volgens Commerzbank is onduidelijk wat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal betekenen voor de munt.

    Bedrijfsnieuws

    Boeing daalde voorbeurs 1 procent na berichten dat de openbare aanklager in de VS de vliegtuigbouwer zal vervolgen voor fraude. Boeing meldde dat het zijn toeleverancier van vliegtuigrompen Spirit AeroSystems gaat terugkopen voor 37,25 dollar per aandeel om de kwaliteit van zijn productie te verhogen. Het aandeel Spirit noteerde 5 procent hoger.

    Cassava Sciences steeg 13 procent. Vrijdag daalde het aandeel nog 35 procent omdat een leidende wetenschapper zou zijn gedagvaard. Het biotechbedrijf heeft een middel tegen Alzheimer in klinisch onderzoek.

    Trump Media & Technology, dat vrijdag 11 procent daalde, leek voorbeurs 4,6 procent hoger te openen. De aandelen reageerden vrijdag volatiel na het eerste verkiezingsdebat van Donald Trump met zittend president Joe Biden.

    BlackRock neemt de Britse aanbieder van financiële data Preqin over voor 3,2 miljard dollar.

    Fastfoodketens blijven strijden om klandizie met goedkope maaltijden en voordeeltjes, zoals met een nieuwe maaltijd van 5 dollar bij McDonald's. Bij Burger King kunnen Amerikanen ook een voordelige maaltijd krijgen, en Starbucks biedt nu vier drankjes aan voor 20 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 1 juli 2024 13:47
    Aandeel Chewy omhoog nadat 'Roaring Kitty' belang meldt
    01-jul-2024 13:32

    Van bijna 7 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelen van Chewy stegen nadat aandelenhandelaar Keith Gill, vooral bekend onder zijn online bijnaam 'Roaring Kitty', een belang van 6,6 procent in de online detailhandelaar in huisdierproducten bekendmaakte. Gill meldde zijn belang bij beurswaakhond SEC.

    Het aandeel Chewy steeg in de voorbeurshandel met grofweg 15 procent. Toen de markt vorige week sloot, was het aandeel dit jaar al met ongeveer 15 procent gestegen.

    Enkele dagen geleden plaatste Gill al een foto van een hond op zijn profiel op X.

    De cryptische post voedde de speculatie dat Gill, wiens pleidooi voor GameStop in 2021 tot enorme winsten in de aandelen van die retailer leidde, zijn oog ditmaal op Chewy had laten vallen, dat werd opgericht door GameStop CEO Ryan Cohen.

    Uit de documenten bij de Securities and Exchange Commission, gedateerd 24 juni en maandag openbaar gemaakt, blijkt dat Gill 9 miljoen aandelen Chewy bezit.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 1 juli 2024 15:07
    Hogere start voor Wall Street
    01-jul-2024 14:56

    Donderdag geen handel in New York.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet in een verkorte handelsweek met banencijfers en Fed-notulen.

    Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening tot 0,3 procent in het groen. Ook de Nasdaq lijkt 0,3 procent hoger te gaan openen.

    Het belangrijkste economische cijfer deze week wordt waarschijnlijk het maandelijkse Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat markt sterker zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, en minder sterk als de banengroei hoger uitvalt dan verwacht.

    "Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, maaar kan de markt ook dwingen om de neutrale rente nog hoger in te prijzen op ongeveer 3,75 procent, waardoor de rentecurve zou afvlakken."

    Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van de Fourth of July, wat betekent dat de Amerikaanse aandelenmarkten op woensdag al na een halve handelsdag sluiten.

    Beleggers slaakten vanochtend een zucht van opluchting over Frankrijk, waar de ultrarechtse partij van Marine Le Pen weliswaar won in de eerste verkiezingsronde, maar veel minder kans lijkt te maken op een absolute meerderheid in de tweede ronde. Franse aandelen wonnen fors, zoals van de Franse bank Societe Generale met 5 procent koerswinst.

    De olieprijs steeg maandag. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 82,06 dollar en Brent-olie werd 0,7 procent duurder op 85,61 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,0750. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0713 op de borden. Volgens Commerzbank is onduidelijk wat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal betekenen voor de munt. Als de rijkere stemmers de overhand krijgen in zijn partij, zullen zij grote onrust en experimenten die de winst van bedrijven en vermogenden in gevaar brengen, willen vermijden. Als de christelijke nationalisten aan het roer komen te staan, zullen ze daar minder moeite mee hebben, volgens Commerzbank.

    Bedrijfsnieuws

    Boeing daalde voorbeurs 0,8 procent na berichten dat de openbare aanklager in de VS de vliegtuigbouwer zal vervolgen voor fraude. Boeing meldde dat het zijn toeleverancier van vliegtuigrompen Spirit AeroSystems gaat terugkopen voor 37,25 dollar per aandeel om de kwaliteit van zijn productie te verhogen. Het aandeel Spirit noteerde voorbeurs 4 procent hoger.

    Cassava Sciences lijkt 19 procent lager te openen. Vrijdag daalde het aandeel al met 35 procent omdat een leidende wetenschapper zou zijn gedagvaard. Het biotechbedrijf heeft een middel tegen Alzheimer in klinisch onderzoek.

    Trump Media & Technology, dat vrijdag 11 procent daalde, leek voorbeurs 2,6 procent hoger te openen. De aandelen reageerden vrijdag volatiel na het eerste verkiezingsdebat van Donald Trump met zittend president Joe Biden.

    BlackRock neemt de Britse aanbieder van financiële data Preqin over voor 3,2 miljard dollar. BlackRock gaat vermoedelijk 0,5 procent hoger van start.

    Fastfoodketens blijven strijden om klandizie met goedkope maaltijden en voordeeltjes, zoals met een nieuwe maaltijd van 5 dollar bij McDonald's. Bij Burger King kunnen Amerikanen ook een voordelige maaltijd krijgen, en Starbucks biedt nu vier drankjes aan voor 20 dollar.

    Aandelen van online dierenwinkel Chewy stegen 15 procent in de handel voorbeurs, nadat aandelenhandelaar Keith Gill, bekend als ' Roaring Kitty', een belang van 6,6 procent meldde. Gills adviezen leidden eerder tot enorme koerwinsten van het aandeel GameStop. Chewy is opgericht door Ryan Cohen, de CEO van GameStop.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 1 juli 2024 17:22
    S&P: Amerikaanse industrie groeit iets harder
    01-jul-2024 15:51

    In juni.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse industrie is in juni iets harder gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van S&P Global.

    De inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie steeg van 51,3 in mei naar 51,6 vorige maand. De index voor nieuwe orders steeg, terwijl de productieindex verzwakte.

    "Uit de S&P Global PMI-enquête blijkt dat Amerikaanse fabrikanten moeite hadden om een sterke productiegroei te realiseren in juni, gehinderd door een zwakke vraag vanuit zowel binnenland als buitenland. Hoewel de PMI nu in vijf van de eerste zes maanden van 2024 positief is geweest, tegenover slechts één positieve maand in 2023, blijft het groeimomentum frustrerend zwak", zei econoom Chris Williamson van S&P Global in een toelichting.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 1 juli 2024 17:23
    Amerikaanse bouwuitgaven onverwacht gedaald
    01-jul-2024 16:06

    Op jaarbasis wel stijging van 6,4 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in mei onverwacht gedaald. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

    In mei daalde de bouwuitgaven met 0,1 procent op maandbasis. Er was door economen gerekend juist op een stijging van 0,2 procent.

    Op jaarbasis stegen de bouwuitgaven in mei met 6,4 procent. Dat was in april nog 10,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 1 juli 2024 17:23
    ISM: Amerikaanse industrie krimpt nog iets harder
    01-jul-2024 16:07

    Inkoopmanagersindex toont in juni een lichte daling.

    (ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Amerikaanse industrie is in juni verder afgenomen, waar werd gerekend op een verbetering. Dit bleek maandag uit cijfers van Institute for Supply Management.

    De inkoopmanagersindex daalde van 48,7 in mei naar 48,5 afgelopen maand. De markt rekende op een verbetering naar 49,2.

    "De Amerikaanse productieactiviteit bleef krimpen aan het einde van het tweede kwartaal. De vraag was opnieuw zwak en de productie daalde", zei Timothy R. Fiore van ISM.

    Opvallend was de krimp van zowel de productieindex als de werkgelegenheidsindex. Ook de prijzen koelden af.

    De inkoopmanagersindex zoals samengesteld door S&P Global wees eerder vanmiddag juist op een iets sterkere groei, met een indexstijging van 51,3 naar 51,6.

    Een indexstand groter dan 50 betekent groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 1 juli 2024 17:48
    Media: Frankrijk wil Nvidia aanklagen
    01-jul-2024 17:32

    Volgens persbureau Reuters.

    (ABM FN-Dow Jones) Franse mededingingsautoriteiten zijn van plan om Nvidia aan te klagen voor het overtreden van de mededingingsregels. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van bronnen

    In september vorig jaar vielen de Franse autoriteiten nog bedrijven binnen in de sector voor grafische kaarten, maar die actie was specifiek gericht op Nvidia, zeiden de bronnen tegen Reuters.

    In navolging daarvan zouden de Franse autoriteiten nu een aanklacht, of punten van bezwaar, hebben opgesteld, zei het persbureau.

    's Werelds grootste maker van chips die zowel voor kunstmatige intelligentie als voor grafische kaarten worden gebruikt, heeft de vraag naar zijn chips zien stijgen na de release van de generatieve AI-toepassing ChatGPT eind vorig jaar, wat aan beide kanten van de Atlantische Oceaan tot onderzoek door de autoriteiten naar Nvidia heeft geleid.

    Aandelen van Nvidia noteerden maandag licht lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 2 juli 2024 06:22
    Wall Street sluit hoger

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,3 procent op 5.475,09 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.169,52 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 17.879,30 punten.

    Het was een rustige start van de maand juli en daarmee de tweede jaarhelft, na mooie winsten in het eerste halfjaar. In de eerste zes maanden van 2024 steeg de Nasdaq ruim 18 procent en kon de S&P 500 dik 14 procent bijschrijven. De Dow staat nu op een jaarwinst van bijna 4 procent.

    ING schreef eerder dat de beurzen in de tweede jaarhelft verder zullen stijgen, maar niet meer in een "mooie rechte lijn."

    Kunstmatige intelligentie heeft de Amerikaanse aandelenmarkten dit jaar naar een reeks recordhoogtes gestuwd, waarbij het Nvidia, Microsoft en Apple hielp bij het behalen van superwinsten. Capital Economics denkt dat AI-enthousiasme de S&P 500 kan helpen om in 2025 een piek van 7.000 te bereiken, hoewel de economen ook parallellen zien met de vorige "dot-com bubble".

    Het belangrijkste economische cijfer deze week is waarschijnlijk het Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat de markt sterker zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, en minder sterk als de banengroei hoger uitvalt dan verwacht.

    "Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, maar kan de markt ook dwingen om de neutrale rente nog hoger in te prijzen op ongeveer 3,75 procent, waardoor de rentecurve zou afvlakken", schreef de Franse bank.

    Woensdag staan nog de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve op de rol, hoewel Wall Street dan eerder sluit vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de VS op donderdag. Dan zijn de Amerikaanse beurzen helemaal dicht.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de activiteit in de Amerikaanse industrie in juni verder is afgenomen, waar werd gerekend op een verbetering. Dit bleek uit cijfers van Institute for Supply Management. De inkoopmanagersindex daalde van 48,7 in mei naar 48,5 afgelopen maand. De markt rekende op een verbetering naar 49,2.

    "De Amerikaanse productieactiviteit bleef krimpen aan het einde van het tweede kwartaal. De vraag was opnieuw zwak en de productie daalde", zei Timothy R. Fiore van ISM.

    De inkoopmanagersindex zoals samengesteld door S&P Global wees juist op een iets sterkere groei, met een indexstijging van 51,3 naar 51,6. Toch waarschuwde econoom Chris Williamson van S&P dat het groeimomentum "frustrerend" zwak blijft.

    De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde maandag 7 basispunten hoger op 4,476 procent. De tweejarige variant stabiliseerde op 4,768 procent.

    De euro/dollar handelde maandagavond op 1,0740. De olieprijzen stegen met zo'n twee procent, gesteund door de aanhoudende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

    Bedrijfsnieuws

    De Europese Commissie heeft Meta, moederbedrijf van Facebook, laten weten dat het adverteermodel 'betaal of stem in' niet voldoet aan de Europese wetgeving voor digitale markten. Aandelen Meta stegen licht.

    Aandelen van Chewy, een producent van producten voor huisdieren, waren vorige week al beweeglijk toen de populaire belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, hintte op een belang. Maandag bevestigde Gill dat hij een belang van 6,6 procent heeft genomen in Chewy. Het aandeel steeg eerder op de dag nog 15 procent, maar met nog een paar uur handel te gaan, kwam er maandagavond een verlies van ruim 6 procent op de koersenborden. Sectorgenoot Petco daalde bijna 11 procent.

    Franse mededingingsautoriteiten zijn van plan om Nvidia aan te klagen voor het overtreden van de mededingingsregels. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van bronnen. In september vorig jaar vielen de Franse autoriteiten nog bedrijven binnen in de sector voor grafische kaarten, maar die actie was specifiek gericht op Nvidia, zeiden de bronnen tegen Reuters. In navolging daarvan zouden de Franse autoriteiten nu een aanklacht, of punten van bezwaar, hebben opgesteld, zei het persbureau. Aandelen van Nvidia sloten maandag licht hoger.

    Boeing steeg 2,7 procent nadat bekend werd dat het zijn toeleverancier van vliegtuigrompen Spirit AeroSystems gaat terugkopen voor 37,25 dollar per aandeel om de kwaliteit van zijn productie te verhogen. Ook waren er berichten dat de openbare aanklager in de VS de vliegtuigbouwer zal vervolgen voor fraude. Aandelen van Spirit noteerden maandag 4 procent hoger.

    Cassava Sciences lag maandag aanvankelijk op koers voor wat herstel, maar sloot toch ruim anderhalf procent lager. Vrijdag daalde het aandeel al met 35 procent omdat een leidende wetenschapper zou zijn gedagvaard. Het biotechbedrijf heeft een middel tegen Alzheimer in klinisch onderzoek.

    BlackRock neemt de Britse aanbieder van financiële data Preqin over voor 3,2 miljard dollar. BlackRock daalde licht.

    Bron: ABM Financial News
  16. forum rang 10 voda 2 juli 2024 09:32
    Media: vermoedelijk weer verkoopdaling Tesla
    02-jul-2024 09:26

    Volgens Reuters.

    (ABM FN) De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald. Dit schreef persbureau Reuters dinsdag.

    Daarmee zouden de verkopen van Tesla voor het tweede kwartaal op rij zijn gedaald. Volgens Reuters als gevolg van toegenomen concurrentie en een tegenvallende vraag door een gebrek aan betaalbare modellen.

    In het tweede kwartaal kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten. Daarvan verlaagden er zeven in de afgelopen maanden hun ramingen.

    Tesla zal vermoedelijk later vandaag met de verkoopcijfers komen.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  17. forum rang 10 voda 2 juli 2024 12:50
    Futures voorspellen rode opening Wall Street
    02-jul-2024 12:48

    Wachten op vacaturecijfers en Powell.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden rond lunchtijd 0,4 procent in het rood.

    Dinsdag zal de aandacht vooral uitgaan naar een paneldiscussie in het Portugese Sintra met Fed-voorzitter Jerome Powell en ECB-voorzitter Christine Lagarde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor centrale banken van de Europese Centrale Bank, de Europese tegenhanger van Jackson Hole. Die bijeenkomst staat gepland voor augustus.

    "Powell heeft de neiging om iets optimistischer te zijn dan de FOMC-consensus over desinflatie", zeiden valutastrategen van ING in aanloop naar het evenement.

    Naast de paneldiscussie in Sintra, zouden ook de Amerikaanse vacaturecijfers die vanmiddag verschijnen, de euro/dollar nog iets in beweging kunnen zetten, aldus ING.

    De bank verklaart de dollarsterkte momenteel door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten. Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over de mate van immuniteit tijdens zijn vorige presidentschap, die van mogelijke invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen.

    De euro/dollar handelde dinsdagmiddag 0,2 procent lager op 1,0720. De olieprijzen stegen verder. De Amerikaanse tweejaarsrente liep op naar 4,768 procent, terwijl de tienjaarsrente stabiliseerde op 4,464 procent.

    Bedrijfsnieuws

    De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, zo schreef persbureau Reuters dinsdag. Daarmee zouden de verkopen van Tesla voor het tweede kwartaal op rij zijn afgenomen. Volgens Reuters als gevolg van toegenomen concurrentie en een tegenvallende vraag door een gebrek aan betaalbare modellen.

    In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten. Daarvan verlaagden er zeven in de afgelopen maanden hun ramingen. Tesla zal vermoedelijk later vandaag met de verkoopcijfers komen. Aandelen van Tesla noteerden dinsdag in de voorbeurshandel ruim een procent lager, na een winst van meer dan 6 procent op maandag.

    Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, gaat dinsdag een licht lagere opening tegemoet. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

    Chewy steeg voorbeurs met 1,1 procent. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten bekendmaakte, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

    Norwegian Cruise Line verloor in de voorbeurshandel 0,7 procent en Carnival daalde 1,2 procent. Aandelen van de cruisemaatschappijen waren maandag al de grootste dalers in de S&P 500 toen orkaan Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De orkaan zwelde dinsdag aan tot een categorie 5 storm.

    Slotstanden

    De S&P 500 steeg maandag 0,3 procent op 5.475,09 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.169,52 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 17.879,30 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  18. forum rang 10 voda 2 juli 2024 14:56
    Wall Street gaat richting lagere opening
    02-jul-2024 14:51

    Wachten op vacaturecijfers en Powell.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 noteerden in aanloop naar de openingsbel 0,4 procent in het rood.

    Dinsdag zal de aandacht vooral uitgaan naar een paneldiscussie in het Portugese Sintra met Fed-voorzitter Jerome Powell en ECB-voorzitter Christine Lagarde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor centrale banken van de Europese Centrale Bank, de Europese tegenhanger van Jackson Hole. Die bijeenkomst staat gepland voor augustus.

    "Powell heeft de neiging om iets optimistischer te zijn dan de FOMC-consensus over desinflatie", zeiden valutastrategen van ING in aanloop naar het evenement.

    Naast de paneldiscussie in Sintra, zouden ook de Amerikaanse vacaturecijfers die vanmiddag verschijnen, de euro/dollar nog iets in beweging kunnen zetten, aldus ING.

    De bank verklaart de dollarsterkte momenteel door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten. Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over de mate van immuniteit tijdens zijn vorige presidentschap, die van mogelijke invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen.

    De euro/dollar handelde dinsdagmiddag 0,1 procent lager op 1,0733. De Amerikaanse tweejaarsrente daalde naar 4,739 procent, terwijl de tienjaarsrente iets zakte tot 4,438 procent.

    Maandag steeg de Amerikaanse tienjaarsrente nog met 7 basispunten, nadat de obligatiemarkten hun zorgen uitten over een waarschijnlijke overwinning voor Trump.

    "Het tv-debat met Biden en de uitspraak van het Hooggerechtshof...dat een [voormalige] president alleen berecht kan worden voor misdaden die hij 'buiten zijn officiële verantwoordelijkheden' heeft begaan, werken in het voordeel van Trump," zei DWS, "het volstaat te zeggen dat de markten geloven dat een tweede termijn van Trump inflatoir zal zijn en dus zal leiden tot hogere tienjaarsrentes," zeiden de analisten.

    De heffing van 10 procent invoerrechten op alles was de VS importeert en zelfs minimaal 60 procent op Chinese goederen die Trump voorstelt als hij een tweede termijn krijgt, zou de inflatie kunnen aanwakkeren, waardoor obligaties minder aantrekkelijk worden.

    De olieprijzen stegen dinsdag verder.

    Bedrijfsnieuws

    De verkoopcijfers van Tesla zijn in het tweede kwartaal vermoedelijk met 6 procent gedaald, zo schreef persbureau Reuters dinsdag. Daarmee zouden de verkopen van Tesla voor het tweede kwartaal op rij zijn afgenomen. Volgens Reuters als gevolg van toegenomen concurrentie en een tegenvallende vraag door een gebrek aan betaalbare modellen.

    In het tweede kwartaal leverde Tesla volgens Reuters 438.019 auto's af. Dit is op basis van de schattingen van 12 analisten. Daarvan verlaagden er zeven in de afgelopen maanden hun ramingen. Tesla zal vermoedelijk later vandaag met de verkoopcijfers komen. Aandelen van Tesla noteerden dinsdag in de voorbeurshandel 2 procent lager, na een winst van meer dan 6 procent op maandag.

    Apple, dat maandag zo'n 3 procent steeg, gaat dinsdag een licht lagere opening tegemoet. Een aantrekkende verkoop van iPhones in China zal een positieve aanjager zijn voor bedrijven in de toeleveringsketen van Apple, schreven analisten van Citi.

    Chewy daalde voorbeurs licht. Deze aandelen stegen maandag tot 20 procent nadat de meme-belegger Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, een belang van 6,6 procent in het bedrijf voor dierenproducten bekendmaakte, maar sloten uiteindelijk meer dan 6 procent lager.

    Norwegian Cruise Line verloor in de voorbeurshandel 0,7 procent en Carnival daalde 1,2 procent. Aandelen van de cruisemaatschappijen waren maandag al de grootste dalers in de S&P 500 toen orkaan Beryl aan land kwam in het Caribisch gebied. De orkaan zwelde dinsdag aan tot een categorie 5 storm.

    Nvidia gaat dinsdag een 1,1 procent lagere opening tegemoet. Het aandeel sloot maandag met een winst van 0,6 procent, waarmee een verliesreeks van twee sessies werd doorbroken. Volgens een bericht van Reuters op maandag wordt Nvidia mogelijk aangeklaagd door de Franse autoriteiten voor het schenden van de mededingingsregels.

    Paramount Global won voorbeurs 3,8 procent nadat The New York Times meldde dat IAC, de internet- en mediaholding van Barry Diller, een overnamebod op het entertainmentbedrijf aan het onderzoeken is. The Times citeerde vier mensen met kennis van de zaak en zei dat IAC geheimhoudingsovereenkomsten heeft getekend met National Amusements, de meerderheidsaandeelhouder van Paramount.

    Slotstanden

    De S&P 500 steeg maandag 0,3 procent op 5.475,09 punten, de Dow Jones index won 0,1 procent op 39.169,52 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent hoger op 17.879,30 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  19. forum rang 10 voda 2 juli 2024 15:21
    Verkoop Nikola overtreft verwachtingen
    02-jul-2024 14:59

    12 stuks meer dan voorzien.

    (ABM FN) Nikola heeft in het tweede kwartaal meer vrachtwagens verkocht dan verwacht. Dit bleek dinsdagmiddag uit een update van de Amerikaanse fabrikant van emissieloze vrachtwagens.

    Er werden 72 vrachtwagens verkocht die op waterstofcellen rijden. Dat zijn er 12 meer dan de fabrikant had verwacht.

    In de eerste jaarhelft werden 112 vrachtwagens verkocht, onder meer aan Walmart Canada.

    Aandelen van Nikola noteerden dinsdag in de Amerikaanse voorbeurshandel 1,6 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  20. forum rang 10 voda 2 juli 2024 15:34
    Tesla levert meer auto's af dan voorzien
    02-jul-2024 15:26

    Aandeel stijgt bijna 6 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het tweede kwartaal meer auto's afgeleverd dan analisten hadden verwacht, maar wel minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit bleek dinsdag uit cijfers die de fabrikant publiceerde.

    Het bedrijf van CEO Elon Musk leverde in het afgelopen kwartaal 443.956 auto's af, 4,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Er werden 410.831 exemplaren geproduceerd.

    Volgens data van LSE verwachtten 12 analisten gemiddeld 438.019 afleveringen.

    In het tweede kwartaal van 2023 produceerde Tesla nog 479.700 voertuigen en werden er 466.140 geleverd.

    In het eerste kwartaal van 2024 leverde Tesla maar 386.810 auto's af en werden er 433.371 exemplaren geproduceerd. Ook dat was toen minder dan de markt had voorzien.

    Tesla meldde verder dat in het tweede kwartaal van dit jaar voor 9,4 Gwh aan energieopslagproducten werden ingezet.

    Het aandeel Tesla lijkt bijna 6 procent hoger te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
25.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 1282 1283 1284 1285 1286 ... 1290 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.