Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 424 425 426 427 428 ... 439 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 2 juli 2024 12:14
    quote:

    rene l schreef op 2 juli 2024 08:47:

    [...]

    Je mag aan elk willekeurig persoon, zelfs iemand die je bijvoorbeeld persoonlijk helemaal niet kent, dit jaar zonder opgave van van wat dan ook 2658 Euro overboeken zonder er verantwoording bij de Belastingdienst over af te hoeven leggen.

    Geheel vrijgesteld van Belasting in wat van vorm dan ook.
    En als je er een beetje creatief mee omgaat dan kun je een bepaald persoon een heel groot bedrag schenken.

    Selecteer 10 willekeurige personen waar je vertrouwen in hebt, boek naar hun allemaal 2658 Euro over, wel met het verzoek dat hun dit op hun beurt weer overboeken naar de persoon die je geselecteerd hebt.

    In dit geval kun je dus een schenking doen van 26580 Euro, volledig belastingvrij, volledig volgens de geldende regels, en de Belastingdienst heeft er geen enkele grip op.

    En Adriaan, je hebt je kleindochter wel een heel mooi cadeau gegeven voor haar afstuderen.
    Jou kennende, ondanks dat je geld zat hebt, verwacht ik dat je haar een klein autotje gegeven hebt van tussen de 10 en 15 jaar oud.
    Niet al teveel kilometers op de teller, niet gekocht bij een vage handelaar in de Sleutelbloemstraat, maar gewoon bij een bekend adres van iemand bij jullie in de buurt die een goede reputatie heeft.

    Je zult deze ook contant betaald hebben zodat er geen haan na kraait waar het geld vandaan komt.
    En waarschijnlijk heb je tegen je kleindochter gezegd, wees er heel erg zuinig op, je gaat nu aan het werk, en je volgende auto moet je wel zelf bij elkaar verdienen.
    4 jaar geleden kwam mijn kleindochter vertellen dat haar medestudenten haar voor gek hadden verklaard omdat zij niet die 1000 euro studielening per maand opnam. Je hoefde geen rente te betalen en die studenten kochten er bitcoins van. Haar geadviseerd dat niet te doen en dat was maar goed ook. Want die op dat moment duur ingekochte bitcoins tuimelden in de loop van de jaren terug naar rond 13.000 dollar. Een enkeling heeft inderdaad rond 50/60.000 winst genomen hoorde ik later van haar. Maar de meesten bleven zitten want die bitcoins zou naar 100.000 dollar gaan. Het liep dus anders en heel veel studenten hebben toen in paniek met heel veel verlies verkocht. Weg geleend geld en wat nu. Ik zeg altijd, studenten moeten hun tijd besteden aan studeren en niet aan andere zaken zoals stappen in de avond en op terrasjes rond hangen of zogenaamd beleggen etc. En nu komt het, nog geen 2 weken terug studenten op de TV die klaagden dat maximale studietijd verkort wordt naar 5 jaar tegen basistarief collegekosten ca. 2500 euro per jaar. Daarna het dubbele. Een vrouw van rond 30 jaar (noem ik geen meid meer) had het hoogste woord, ze studeerde al 10 jaar en het was een schande die mogelijk nieuwe maatregel. We horen het bijna dagelijks, de klagende student met 40/50.000 euro schuld of zelfs meer. Tja, dat hebben ze echt zelf gedaan.

    Mijn kleindochter heeft geen euro schuld. Is ze verwend? Nee, in de weekenden en koopavonden heeft ze gewerkt in horrica, op de markt en laatste jaar in een boekenzaak en kon zo haar collegegeld betalen. Ik zeg niet dat ze niet af en toe wat toegestopt kreeg. Maar ze heeft in ieder geval geleerd dat je voor geld moet werken en dat het niet gratis is.
  2. forum rang 5 graham20 2 juli 2024 14:14
    quote:

    rene l schreef op 2 juli 2024 08:47:

    [...]
    Selecteer 10 willekeurige personen waar je vertrouwen in hebt, boek naar hun allemaal 2658 Euro over, wel met het verzoek dat hun dit op hun beurt weer overboeken naar de persoon die je geselecteerd hebt.
    In dit geval kun je dus een schenking doen van 26580 Euro, volledig belastingvrij, volledig volgens de geldende regels, en de Belastingdienst heeft er geen enkele grip op.

    Niet volgens de geldende regels want schenkingen van een en dezelfde persoon moet je bij elkaar optellen. De Belastingdienst krijgt er grip op, nadat de bank een melding heeft gedaan van 10 seriële onfris ruikende transacties. De tien geldezels lopen het risico dat hun rekening onmiddellijk wordt geblokkeerd.
  3. forum rang 7 ffff 2 juli 2024 14:52
    Het is een "oud" onderwerp in de KK van IEX: Schenkingen ( giften ) hoeveel en hoe vaak.
    Typisch een politiek onderwerp want er kan weer degelijk genivelleerd worden.
    Want wat er " teveel" geschonken wordt, daar moet bij de fiscus over afgedragen worden in het kader van de zo populaire nivellering.

    De reden waarom ik toch weer, voor de zoveelste keer, dat wel, reageer is die eenvoudige opvatting ....dat HET NIEMAND ook maar ene moer aangaat wat ik met mijn geld, met mijn vermogen doe. Dat is dus echt een puur principiële gedachte, veronderstelling. Alles in mij verzet zich tegen de gedachtegang, dat volstrekt vreemden, anderen, moeten meeprofiteren omdat een gulle gever iets schenkt.

    Uiteraard wordt zoiets democratisch beslist, want er zijn meer armoedzaaiers, dan mensen die kunnen en willen schenken en dan beslissen die democratisch in de meerderheid zijnde armoedzaaiers: WIJ moeten er ook van profiteren.

    Geloof mij nu : Ik lach om de genoemde bedragen en uiteraard nog nooit ook maar één rooie cent betaald bij schenkingen. Maar dus niet alleen omdat zo'n schenking goed juridisch ingekaderd was en is, maar vooral om principiële redenen.

    Jullie gaan er zelf maar voor werken. Of je zoekt ook eens een intelligente, slimme gulle gever !

    Peter
  4. forum rang 7 Fender bass 2 juli 2024 15:25
    quote:

    ffff schreef op 2 juli 2024 14:57:

    één rooie cent belasting betaald
    Tipje, je kunt nog een kwartier na je posting foutjes in je tekst aanpassen.
    Wel een vermakelijke, 'nooit één rooie cent betaald bij schenkingen'.
    Wel mooi dat je zo bescheiden bent gebleven, dat siert je enorm.

    Liedje van Peter Blanker
    youtu.be/6FfCClG6Tuc?si=VrmIm0Exf68Uwl07
  5. forum rang 7 rene l 2 juli 2024 15:33
    quote:

    A3aan schreef op 2 juli 2024 13:12:

    Gaat niet van harte daar aan die sleutelbloemstraat, dus daar komt die auto niet vandaan. Ook niet van de vriend van éne Harrie.

    Tony de vriend van Harrie valt eigenlijk best nog wel mee net als zijn zoon Alexander.
    De echte boef was de oprichter van het bedrijf, de opa van de huidige eigenaar.
    Verhalen gaan rond dat hij 2 dezelfde total-loss gereden auto's doormidden zaagde en de 2 goede helften weer aan elkaar laste en de auto vervolgens als schadevrij verkocht.

    Maar ik heb door de jaren heen wel de nodige verhalen gehoord, het bedrijf is inmiddels redelijk professioneel maar uiteraard hoor je ook wel eens wat mindere dingen.
    Tony was het type die je midden in de nacht wakker kon maken, hij kon dan spontaan alle auto's opnoemen die hij op voorraad had incl. de bijbehorende kilometerstand.
    Ook had hij vroeger een pistool, de politie heeft hem namelijk een keer in het holst van de nacht van zijn bed gelicht in zijn grote landhuis net buiten het dorp, en hij had dat ding op zijn nachtkastje liggen.
    Maar ja, dat had niet te maken met het bedonderen van klanten maar met het beflikkeren van de Belastingdienst.

    En de verhalen van het personeel, Tony was elke morgen als eerste aanwezig om de zaak te openen, hij maakte dan met elk personeelslid even een praatje en besprak vele dingen, heel erg betrokken, en het betalen van de salarissen, deze kwamen elke maand precies op de juiste dag binnen en dat was altijd de taak van zijn vrouw.
    En dat schijnt tegenwoordig nog net zo te gaan, het personeel loopt weg met Alexander.

    Ik ken ook wel wat mensen die er al jaren klant zijn en er de nodige auto's gekocht hebben, bedonderen doen ze de klanten niet meer, ze werken zeer servicegericht, maar ze doen er alles voor om de auto incl. een financiering te verkopen, dat regelen ze namelijk zelf en verdienen daar goed aan.

    Tegenwoordig kun je er ook nagenoeg alles inruilen, uiteraard je auto, een fiets, een camper, de boot, je vrouw, of zelfs je fat-bike.
    Wel zeggen ze altijd, kom er wel even mee langs, want we willen altijd wel even een proefrit maken om je een mooie aanbieding te doen.

    Er lopen ook alleen zeer gladde, hijgerige en sluwe na de mond pratende verkopers rond die de klant heel subtiel weten te bespelen.
    Ik denk ook wel eens, als Rutte geen nieuwe baan zou hebben dan zouden ze hem zonder meer in dienst nemen en had hij daar aan de slag kunnen gaan.

    Succes verzekerd!
  6. forum rang 5 graham20 2 juli 2024 16:03
    quote:

    ffff schreef op 2 juli 2024 15:31:

    Overbodige tip, Fender! Mijn aanvulling is duidelijk en daar gaat het om. En verder ging de posting over mijn walging dat bij schenkingen belasting betaald moet worden. Als je dan reageert, reageer daar dan op en leid de aandacht niet af met overbodige opmerkingen.
    Wat ben je toch een ondankbaar egocentrisch baasje. Wijst Fender je vriendelijk op een manier waarmee je kan voorkomen dat je jezelf al te vaak belachelijk maakt, kom je weer met zo'n infantiele reactie. Dat je walgt over van alles en nog wat is nadat je daar duizend keer over hebt gepost wel duidelijk - maar niet echt interessant.
  7. forum rang 7 rene l 2 juli 2024 16:59
    quote:

    A3aan schreef op 2 juli 2024 15:53:

    Van Harte in mijn eerste zin, zegt je dat wat met een "n" erbij?

    Als je daar een auto koopt dan gaat er al snel een lichtje branden, op het dashboard, in de kleur rood.
    Kom bij dit soort gasten niet aan als je een probleem hebt, ze zeggen het zelf, we geven stoepgarantie tot aan de uitrit, en kom je verhaal halen bij deze tellerterugdraaiende oplichters, dan word je opgewacht door de bouvier op het terrein die ze vooruit sturen.
    Hun hebben hebben ook nog wat "nevenactiviteiten" naast de handel in auto's, zaakkies die het daglicht niet kunnen verdragen.

    Maar toch heel bijzonder, een bepaalde kopersgroep blijft altijd bij dit soort bedrijven terugkomen en laat zich keer op keer oplichten.
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 2 juli 2024 18:07
    Onze misdadige wijze van omgaan met mensen, die een menswaardig einde wensen, eindigt in dit geval zo:

    Verdachte verkoper middel X heeft zelfmoord gepleegd, nog voor uitspraak in de zaak

    Een 77-jarige man uit Castricum, die verdacht werd van strafbare hulp bij zelfdoding, heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Omdat de man niet meer leeft komt er nu ook een einde aan de strafzaak.
    meer: nos.nl/artikel/2527093-verdachte-verk...

    Waarom mag ik niet over het einde van mijn eigen leven beslissen? Waarom moet euthanasie zo moeilijk te realiseren zijn voor nuchter nadenkende Nederlanders?

    (middel X is in vele gevallen een hel, dat kan dagenlang pijn veroorzaken, en dan nog is het niet een zeker einde; professionele euthanasie gebeurt pijnloos, ik ben getuige geweest van zo'n levenseinde, dat was verdoven en binnen een minuut het hart platleggen, zeer humaan)
  9. forum rang 5 DurianCS 2 juli 2024 18:29
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 2 juli 2024 18:07:

    Onze misdadige wijze van omgaan met mensen, die een menswaardig einde wensen, eindigt in dit geval zo:

    Verdachte verkoper middel X heeft zelfmoord gepleegd, nog voor uitspraak in de zaak

    Een 77-jarige man uit Castricum, die verdacht werd van strafbare hulp bij zelfdoding, heeft een einde aan zijn leven gemaakt. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Omdat de man niet meer leeft komt er nu ook een einde aan de strafzaak.
    meer: nos.nl/artikel/2527093-verdachte-verk...

    Waarom mag ik niet over het einde van mijn eigen leven beslissen? Waarom moet euthanasie zo moeilijk te realiseren zijn voor nuchter nadenkende Nederlanders?
    ...
    Je snijdt hier precies het probleem aan. Je mag altijd over je eigen leven beslissen, maar je mag niet geholpen worden door anderen. Want in dit laatste geval is het nooit volledig zeker dat deze hulp de bedoeling was. De wetgeving probeert dit toch mogelijk te maken, maar het is lastig.
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 2 juli 2024 18:54
    quote:

    DurianCS schreef op 2 juli 2024 18:29:

    [...]
    Je snijdt hier precies het probleem aan. Je mag altijd over je eigen leven beslissen, maar je mag niet geholpen worden door anderen. Want in dit laatste geval is het nooit volledig zeker dat deze hulp de bedoeling was. De wetgeving probeert dit toch mogelijk te maken, maar het is lastig.
    De conservatieve (Christelijke) partijen hebben het lastig gehouden....
    (middel X verstrekken is inderdaad uit den boze)
    Ik ben nog geen 75.
    Dan is het verrekte moeilijk op reguliere wijze euthanasie te krijgen, als je niet terminaal bent.

    Als het ooit zo ver zou moeten komen, ga ik vast wel een ravijn vinden, waar ik mijn comfortabele einde ga beleven. Beschaving in Nederland anno 2024.
8.776 Posts
Pagina: «« 1 ... 424 425 426 427 428 ... 439 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.