Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.521 Posts
Pagina: «« 1 ... 122 123 124 125 126 127 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 juni 2024 12:48
    Valuta: pas op de plaats voor de euro
    18-jun-2024 11:18

    Na tweede meting Europese inflatie.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond 1,0720 dollar, na de tweede meting van de inflatie van de eurozone in mei, die overeenkwam met de eerste meting.

    "Met het oog wat de eurozone met de Franse parlementsverkiezingen te wachten staat en een nog altijd niet royaal afnemende Amerikaanse inflatie denken wij dat de dollar op de korte termijn het meeste opwaarts potentieel heeft", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Voor de rest van de dag zullen de ogen het meest gericht zijn op sprekers namens de Fed en de ECB", aldus de handelaar.

    Patrick Harker, voorzitter van de Fed van Philadelphia, acht één renteverlaging dit jaar door de Fed het meest waarschijnlijk, ofschoon hij geen of twee verlagingen niet uitsloot. Hij uitte maandag tijdens een speech in Philadelphia zelf zijn eigen twijfel over de richting waar de inflatie van de VS neigt. Hij gaf aan de recente inflatiegegevens bemoedigend zijn, maar ook dat er meer data nodig zijn om een beeld te kunnen vormen.

    De centrale bank van Australië heeft de rente dinsdag onveranderd gelaten op 4,35 procent. De centrale bank gaf dinsdag aan dat de inflatie in een trager dan verwacht tempo afneemt. In april kwam de inflatie uit op 3,6 procent en op 4,1 procent als de volatiele prijseffecten buiten beschouwing worden gelaten, gelijk aan het percentage in december vorig jaar.

    Voorzitter van de Bank of Japan Ueda Kazuo gaf dinsdag aan dat hij verwacht dat de onderliggende inflatie geleidelijk oploopt en in de tweede jaarhelft op de doelstelling van 2,0 procent uitkomt. Hij herhaalde dinsdag dat de centrale bank bij de volgende beleidsvergadering met een gedetailleerd plan ingaat op inkoopreductie van staatsobligaties voor de komende 'één tot twee jaar of daaromtrent'.

    De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,0717 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8432 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent en noteerde op 1,2681 dollar. De Australische dollar noteerde vlak op 0,6612 Amerikaanse dollar. De dollar noteerde 0,3 procent hoger op 158,16 yen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 19 juni 2024 11:36
    Valuta: pond omhoog
    19-jun-2024 11:26

    Rustige dag verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond noteerde woensdag hoger na de gedaalde inflatie over mei.

    Analist Stefan Koopman van Rabobank wees wel op de nog altijd hoge inflatie in de Britse dienstensector van 5,7 procent tegen 5,9 procent in april. Er werd voor mei een inflatie voor de dienstensector verwacht van 5,5 procent.

    "De Britse centrale bank zal morgen na de beleidsvergadering geen aanpassingen aan de rente doen, maar wij denken wel dat de bank acteert op basis van de inflatieverwachtingen en het verschil tussen de inflatie en de rente niet te groot wil laten worden om te voorkomen dat de centrale bank straks heel hard op de rem moet trappen. Wij en ook de markt gaan daarom voor de Bank of England uit van een renteverlaging met 25 basispunten in augustus. De markt schat de kans op een verlaging in augustus momenteel in op 35 procent", aldus Koopman.

    Koopman verwacht voor de euro weinig beweging vandaag met het oog op een gesloten Wall Street.

    Stemhebbend voorzitter van de Fed van Richmond, Thomas Barkin, gaf dinsdag in een interview aan dat de Fed meer data nodig heeft voordat wordt overgaan tot een renteverlaging. Barkin noemde de vooruitzichten onzeker en stelde dat de Fed de rente ongemoeid moet laten, totdat er meer duidelijkheid is over koers en richting van de inflatie en arbeidsmarkt. Barkin liet zich niet verleiden tot een uitspraak over welke koers het meest waarschijnlijk is, omdat daarvoor teveel onzekerheden zijn.

    Naast Barkin kwamen ook de voorzitter van de Fed van New York, John Williams, en van Boston, Susan Collins, aan het woord. Williams zei dat de verwachting in de dot plot van één renteverlaging voor 2024 niet een concreet plan is. "Wij hebben nog geen besluiten genomen", aldus Williams. Collins riep op tot geduld.

    De euro noteerde woensdag vlak op 1,0739 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8434 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent tot 1,2733 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 20 juni 2024 11:27
    Valuta: euro onder druk
    20-jun-2024 11:19

    Bank of England in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro kwam donderdag in de loop van de ochtend na een zijwaartse beweging onder druk te staan ten opzichte van de dollar. Het belangrijkste agendapunt voor donderdag is het rentebesluit van de Bank of England en het commentaar daarop.

    "Het leek erop dat de beweging in het muntpaar bij de dollar vandaan kwam nadat goud opliep door zorgen over de wekelijkse steunaanvragen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De vraag naar goud zorgde voor een vraag naar dollars. De verwachting is verder dat de Bank of England vandaag de rente ongemoeid laat. Het commentaar op het besluit zal nauwkeurig worden beoordeeld op hints over de plannen rond toekomstige renteverlagingen", aldus de handelaar van Ebury donderdag.

    De Zwitserse centrale bank heeft donderdag voor de tweede keer op rij de rentes verlaagd, van 1,50 naar 1,25 procent, nadat in maart ook al werd besloten tot een verlaging met 25 basispunten. Dit maakte de centrale bank toen een van de eerste banken die de rentes verlaagde sinds de start van de inflatiestijging in 2021. "De onderliggende inflatiedruk is verder afgenomen ten opzichte van een kwartaal eerder", verklaarde de Zwitserse bank het besluit donderdag.

    De People's Bank of China heeft donderdag de belangrijkste rentetarieven ongemoeid gelaten. Daarmee bleef de eenjarige zogeheten loan prime rate ook nu gehandhaafd op 3,45 procent en de vijfjarige variant op 3,95 procent.

    De euro noteerde donderdag 0,3 procent lager op 1,0717 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8442 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,2 procent tot 1,2696 dollar. De dollar noteerde 0,7 procent hoger op 0,8901 frank. De dollar noteerde vlak op 7,2594 yuan.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 21 juni 2024 11:55
    Valuta: euro onder druk
    21-jun-2024 11:52

    Na tegenvallers bij inkoopdata.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag lager na teleurstellende inkoopmanagersindices uit de eurozone en het VK.

    "We zagen de euro-index op deze cijfers vrijdag met 0,36 procent omlaag gaan", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er op dat de verzwakking in de groei van de diverse economieën de ECB zou kunnen inspireren tot aanpassingen in de beleidsrente", aldus Erdmann.

    Onderliggend bleek wel dat in juni de maakindustrie in de muntunie de prijzen na veertien maanden weer verhoogde en de Duitse dienstensector de tarieven nog meer verhoogde dan het in mei al deed.

    Erdmann schat in dat de markt geleidelijk aan de aandacht richt op de Franse parlementsverkiezingen van 30 juni en 7 juli. Op een wat kortere termijn is de Amerikaanse kerninflatie over mei van volgende week vrijdag 28 juni een belangrijk richtpunt voor de markt.

    Donderdag waren er twee Fed-prominenten met speeches. Voorzitter Neel Kashkari van de Minneapolis-Fed, die regelmatig de verwachtingen voor een renteverlaging tempert, signaleerde in een speech bij de Michigan Bankers Association lichte tekenen van economische afkoeling in de Amerikaanse economie. "Maar de economie blijft onderliggend in goede vorm."

    Daar voegde hij dan ook weer aan toe dat het nu wel heel moeilijk valt vast te stellen hoe de economie zich zal ontwikkelen. Zijn rentevisie bleef donderdag ongewijzigd: "Wat er met de rente gebeurt, hangt helemaal af van wat er met de economie gebeurt." Kashkari heeft momenteel geen stemrecht.

    Thomas Barkin, voorzitter van de Fed van Richmond, stelde donderdag in een speech bij de Risk Management Association, dat het huidige renteniveau volstaat om de inflatie verder omlaag te krijgen, hoewel de afname momenteel wel wat stagneert, ofschoon het inflatiecijfer over mei bemoedigend was. Hij gaf aan dat het in de huidige cyclus langer kan duren dan in eerdere cycli voordat de beleidsrente effect heeft. Barkin heeft wel stemrecht.

    De euro noteerde vrijdag 0,1 procent lager op 1,0690 dollar met een voorlopig laagste punt op 1,0672 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8450 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent en noteerde op 1,2653 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 25 juni 2024 11:33
    Valuta: euro stabiel boven 1,07
    25-jun-2024 11:26

    Na een rustige ochtend.

    (ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten beleefden dinsdag een rustige ochtend, zonder macro-economische cijfers, met een euro die na een stijging op maandag naar 1,0730, vanochtend rond dit niveau stabiliseerde.

    Vanmiddag staan de Chicago Fed-index, Case Shiller huizenprijzen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen op de rol, maar later in de week zijn er meer toonaangevende macrocijfers die de valutamarkten in beweging kunnen zetten.

    Volgens ING blijft het muntpaar vermoedelijk aan de zijlijn in de aanloop naar twee belangrijke agendapunten later in de week: donderdagavond is het eerste presidentiële debat tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump op CNN.

    "Het is misschien nog te vroeg om dit te verwachten, maar we zullen willen zien of de dollar reageert op wie het debat 'wint'. Een positieve uitkomst voor Trump zou de dollar hoger kunnen zetten", zei expert Chris Turner van ING.

    Maar de grootste marktbeweger deze week is de Amerikaanse PCE-kerninflatie op vrijdag. Als deze zou voldoen aan de verwachtingen van een inflatie van 0,1 procent op maandbasis, dan zal de korte rente vermoedelijk dalen en de dollar meenemen in die neerwaartse trend, aldus de expert van ING.

    "Het grootste deel van de neerwaartse beweging van de dollar zal echter worden gevoeld ten opzichte van bijvoorbeeld de Australische dollar en de Noorse kroon, in plaats van ten opzichte van de euro", verwacht Turner.

    De euro wist maandag licht te stijgen ten opzichte van de greenback, terwijl de spread tussen de Duitse en Franse tienjaarsrente iets afnam.

    "De euro is gestegen nadat vertegenwoordigers van Rassemblement National zeiden dat de partij de nationale begrotingsregels zal respecteren", verklaarde Turner de beweging.

    "Het lijkt echter te vroeg om een rally in de euro te verwachten", aldus de marktkenner van ING.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 26 juni 2024 14:51
    Valuta: sterke dollar en zwakke yen
    26-jun-2024 12:32

    Wachten op macro-data.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar was woensdag in trek, mede geholpen door havikachtige Fed-leden.

    Fed-bestuurder Lisa Cook zei dinsdag dat een renteverlaging op enig moment gepast zou zijn, maar dat de timing ervan onzeker is. Haar collega Michelle Bowman verwacht dit jaar geen verlagingen meer.

    De uitspraken zorgden voor oplopende rentes in de VS en een sterke dollar. Als gevolg bereikte het muntpaar dollar/yen het niveau van 160 yen, het hoogste niveau in decennia.

    De euro daalde naar 1,0686 dollar. De euro heeft last van zwakke economische data in Europa en de onzekerheid van de Franse verkiezingen. Naar verwachting zal de radicaal-rechtse Rassemblement National een grote winst boeken.

    Het dalende consumentenvertrouwen in Duitsland onderstreept de strijd waarmee de economie van het land wordt geconfronteerd, stelde econoom Carsten Brzeski van ING in een rapport. Economische onzekerheid lijkt opnieuw op de consument te drukken, na het optimisme aan het begin van het jaar, stelde hij, waarbij de graadmeter voor de bereidheid om geld uit te geven daalde, terwijl de bereidheid om te sparen toenam.

    Op macro-economisch vlak is er vandaag aandacht voor de wekelijkse olievoorraden en de nieuwe woningverkopen in de VS. Ook zal er aandacht zijn voor de stresstest voor de Amerikaanse banken door de Fed.

    De grootste aanjager voor de markten deze week wordt vermoedelijk de Amerikaanse PCE-kerninflatie op vrijdag, aldus expert Chris Turner van ING. Als deze zou voldoen aan de verwachtingen van een inflatie van 0,1 procent op maandbasis, dan zal de korte rente dalen en de dollar meenemen in die neerwaartse trend, aldus ING.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 27 juni 2024 13:02
    Valuta: dollar stabiel na stijging
    27-jun-2024 12:40

    Zwakke economische cijfers VS kunnen koerswinst dempen.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar is eerder deze week gestegen tot het hoogste niveau in twee maanden, maar donderdag won de euro weer iets terrein op de Amerikaanse munt.

    De euro/dollar stond rond het middaguur 0,2 procent hoger op 1,0696. Woensdag werd een dieptepunt bereikt op 1,0672 dollar.

    Analisten van UniCredit Research denken dat de aankomende economische cijfers uit de Verenigde Staten, onder andere over duurzame goederen, de winst van de dollar kunnen dempen.

    "Een mogelijke daling van de orders voor duurzame goederen, die vanmiddag in de Verenigde Staten zullen worden gepubliceerd, kan een verdere waardestijging van de greenback smoren", aldus UniCredit over de dollar.

    Ook zijn er donderdag de wekelijkse cijfers over nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering, die naar verwachting licht zijn gedaald, en over de aanstaande huizenverkopen in de VS. Een raming van de economische groei kan iets omhoog worden bijgesteld.

    De dollar steeg al voorafgaand aan de Amerikaanse cijfers over de verkoop van nieuwbouwwoningen woensdag. Het aantal verkochte woningen daalde naar het laagste niveau sinds november vorig jaar. Politieke onzekerheid gerelateerd aan de parlementsverkiezingen in Frankrijk drukten op de euro, volgens Andreas Thalassinos van Neotrades.

    De sterkere dollar drukte donderdagochtend ook de olieprijzen in de handel in Azië.

    Op een wat langere termijn lijken de economie van de eurozone en die van de Verenigde Staten wat meer op elkaar te gaan lijken, volgens Ebury. Hierdoor zou de euro weer kunnen stijgen tot 1,10 aan het einde van het jaar en mogelijk verder tot 1,14 eind 2025, denkt analist Matthew Ryan van Ebury. Als de ECB het dit jaar bij slechts een enkele renteverlaging houdt, kan de euro harder stijgen.

    Tegelijkertijd kan de dollar verzwakken als de Amerikaanse renteverlaging langer uitblijft en als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen dreigt te gaan winnen, volgens Ebury. Die renteverlaging kan uitblijven als de inflatie hardnekkig hoog blijft.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 voda 28 juni 2024 11:43
    Valuta: politiek domineert
    28-jun-2024 11:32

    Samen met inflatiecijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt wordt deze dagen bepaald door met name de politiek, met gisteravond het eerste televisiedebat tussen Joe Biden en Donald Trump en zondag de eerste ronde van de Franse verkiezingen.

    "De kans van Biden op een tweede termijn ligt na het debat aan diggelen. Alleen als Biden zich terugtrekt voor de Democratische conventie in augustus kan nog voorkomen worden dat Trump weer aan de macht komt. Het was dan misschien ook niet zo'n slecht idee om het eerste debat voor de conventie te laten plaatsvinden in plaats van erna zoals gebruikelijk", zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. "Nu is er nog een mogelijkheid om hem op tijd te vervangen."

    Een overwinning van Trump zal volgens Rabobank leiden tot hogere importtarieven voor alle handelspartners, inclusief Europa. Voor de VS zal dit leiden tot hogere inflatie en minder renteverlagingen door de Fed. "De tienjaarsrente op Amerikaanse overheidsobligaties liep dan ook op tijdens het debat."

    In Frankrijk staat de beurs onder druk door de verkiezingen. Rassemblement National van Marine Le Pen ligt volgens de laatste peilingen op kop met 36 procent, terwijl de Renaissancepartij van president Macron nu 22 procent van de stemmen zou krijgen. De coalitie van linkse partijen, Nouveau Front populaire, nestelt zich daartussen met 28 procent.

    Analisten van Monex Europe verwachten dat Le Pen wint, maar zonder absolute meerderheid. "Dit zou de spread [tussen de Franse en Duitse tienjaarsrente] verkleinen en wat druk op de euro/dollar wegnemen."

    Echter eerst staan vanmiddag de Amerikaanse inflatiecijfers nog op het menu. Analisten rekenen op een afkoeling van de inflatie op jaarbasis in mei naar 2,6 procent, ten opzichte van 2,7 procent een maand eerder. En de kerninflatie is vermoedelijk gedaald van 2,8 naar 2,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 2 juli 2024 12:52
    Valuta: euro blijft iets lager na inflatiecijfers
    02-jul-2024 11:17

    ING verklaart dollarsterkte door toenemende kans dat Trump president wordt.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar noteerde dinsdagochtend licht lager en reageerde niet sterk op inflatiecijfers uit de eurozone.

    In juni kwam de inflatie uit op 2,5 procent, tegenover 2,6 procent in mei. Dat was ook verwacht. De kerninflatie, voor de Europese Centrale Bank een belangrijke graadmeter, bleef staan op 2,9 procent. Verder bleef de diensteninflatie onverminderd hoog op 4,1 procent.

    Inflatie staat bovenaan de agenda tijdens de bijeenkomst van de centrale banken deze dagen in het Portugese Sintra, zo merkte Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild op.

    Dinsdag nemen ECB-voorzitter Christine Lagarde en haar collega van de Federal Reserve Jerome Powell deel aan een paneldiscussie in Sintra.

    "Powell heeft de neiging om iets optimistischer te zijn dan de FOMC-consensus over desinflatie", zeiden valutastrategen van ING.

    Naast de paneldiscussie in Sintra, zouden ook de Amerikaanse vacaturecijfers die vanmiddag verschijnen, de euro/dollar nog iets in beweging kunnen zetten, aldus ING.

    De bank verklaart de dollarsterkte momenteel door de toenemende kans dat Donald Trump in november wordt verkozen als president van de Verenigde Staten. Trump kreeg maandag een gunstige uitspraak van het Hooggerechtshof over de mate van immuniteit tijdens zijn vorige presidentschap, die van mogelijke invloed kan zijn op rechtszaken die nog tegen hem lopen.

    De euro/dollar handelde dinsdag aan het einde van de ochtend 0,2 procent lager op 1,0720.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 3 juli 2024 12:39
    Valuta: dollar blijft zwak na uitspraken Powell
    03-jul-2024 12:30

    Markt gelooft weer in renteverlaging in september.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar bleef woensdag zwak, na de uitspraken van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve dinsdag, die de verwachtingen voor een renteverlaging ondersteunden.

    Een eerste renteverlaging zou volgens de markt mogelijk al in september kunnen worden verwacht.

    Powell zei dinsdagmiddag tijdens een conferentie van centrale bankiers in Portugal dat de Fed "veel progressie" heeft geboekt met het verlagen van de inflatie, hoewel er meer bewijs nodig was voordat de rente zou kunnen worden verlaagd.

    "De uitspraken komen sterk overeen met onze visie dat recente cijfers de kansen van een renteverlaging in september door de Fed hebben vergroot", stelde econoom Mohit Kumar van Jefferies.

    De euro-dollar noteerde woensdagmiddag op 1,0759. Dinsdagochtend was de stand nog 1,0711.

    Vorige week bereikte het muntpaar een dieptepunt op 1,068, na een top op 1,09 een maand geleden, maar sindsdien is de euro weer wat aangesterkt tegenover de dollar, op de verwachting van een eerdere renteverlaging door de Fed na een recente hernieuwde daling van de inflatie in de Verenigde Staten.

    Opluchting over de verkiezingsuitslag in Frankrijk speelde ook een rol in het aansterken van de euro.

    Volgens Ipek Ozkardeskaya blijft de winst van de euro waarschijnlijk beperkt, totdat duidelijk is wat de uitslag is van de tweede ronde van de verkiezingen in Frankrijk. Handelaren zullen de euro waarschijnlijk verkopen rond het niveau van 1,0750, terwijl kopers naar verwachting zich roeren rond een niveau van 1,0700, op de hoop dat de zorgen over een absolute meerderheid in het Franse parlement voor de radicaal-rechtse partij Rassemblement national van Marine Le Pen overtrokken zijn. "In alle gevallen zal er geen helder beeld zijn van de volgende richting van de euro voor volgende week maandag".

    De verwachtingen over de rente in de Verenigde Staten zouden deze week nog kunnen worden beïnvloed door het maandelijkse banenrapport van vrijdag.

    Tenzij het banenrapport veel sterker of aanzienlijk slechter is dan verwacht, voorziet Commerzbank geen grote bewegingen in de euro-dollar. "Ik verwacht niet meer dan schermutselingen van korte duur in de euro-dollar op banencijfers die iets zwakker of beter dan verwacht zijn", zei analist Antje Praefcke.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 4 juli 2024 11:28
    Valuta: monsteroverwinning Labour verwacht
    04-jul-2024 11:26

    Frankrijk zondag naar de stembus.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond staat donderdag onveranderd tegenover de euro en licht hoger tegenover een zwakkere Amerikaanse dollar, terwijl de Britten naar de stembus gaan voor een nieuw parlement. Er wordt weinig vuurwerk verwacht op de valutamarkt van de politieke mijlpaal, omdat er geen twijfel is aan de voorspelde ruime overwinning voor de centrumlinkse Labour-partij.

    De euro/dollar stond licht hoger op 1,0800 dollar, terwijl de euro vrijwel stabiel is op 0,8467 pond.

    "Er moet wel iets totaal onverwachts gebeuren voor de Labour Partij om de verkiezingen niet met gemak te winnen", zei valuta-analist Michael Pfister van Commerzbank. "Er komt dus waarschijnlijk ook geen grote reactie van het pond op de verkiezingsuitslag."

    Wat nog wel iets is om op te letten, is dat de Britse parlementsverkiezingen een supermeerderheid kunnen opleveren voor Labour, waardoor er feitelijk geen oppositie tegen het nieuwe regeringsbeleid zal zijn onder de Labour-leider Keir Starmer. Volgens Britse peilingen kan Labour een meerderheid van meer dan 200 zetels in de wacht slepen, meer nog dan de 179 zetels van Tony Blair na de verkiezingen van 1997.

    Een andere onvoorziene tegenvaller kan zijn als de rechtse partij Reform UK het veel beter zou doen dan verwacht, zei Pfister.

    De Britse financiële markten zien de verkiezingen intussen met gerust hart tegemoet, nadat Starmer en zijn team beleggers geruststelden en beloofden de partij naar het midden te bewegen.

    Het Britse pond heeft de Amerikaanse dollar vandaag ingehaald als best presterende munt van de G10 dit jaar, meldde Rabobank donderdag in een rapport, nadat de dollar een stap terug deed. Het grootste deel van het jaar was het pond sterling nummer twee op de lijst.

    De verkiezingsoverwinning van Labour kan een opluchtingsrally van de pond opleveren, omdat beleggers snakken naar rust in de Britse politiek. Een supermeerderheid kan echter ook volgens Rabobank de bezorgdheid voeden dat de linkervleugel van de Labourpartij de overhand krijgt, wat ongunstig zou zijn voor het bedrijfsleven en voor beleggers.

    De viering van Independence Day in de VS donderdag betekent dat het een rustige handelsdag wordt op de valutamarkt, volgens Rabobank.

    Economische cijfers waren er over de fabrieksorders in Duitsland, die zwak waren. Ook publiceert de ECB zijn notulen van de laatste rentevergadering in juni.

    Franse spread

    In Frankrijk bevestigde een nieuwe peiling van Harris Interactive de aanname in de markt dat de rechtse partij Rassemblement National van Marine Le Pen geen absolute meerderheid zal halen bij de tweede ronde aanstaande zondag. Als Le Pen inderdaad geen absolute meerderheid verkrijgt, dan zou de risico-opslag van Franse staatsleningen ten opzichte van Duitse verder inklinken. Toch blijft de Franse begroting uitdagend bij een verdeeld parlement, waardoor de 'spread' tussen Franse en Duitse obligaties weer kan oplopen, vergeleken met eerder dit jaar.

    Oplaaiende zorgen over de overheidsbegrotingen in Frankrijk en Italië zullen normaal gesproken drukken op de koers van de euro, aldus Rabobank.

    Biden fragiel

    Ontwikkelingen rond de Amerikaanse president Biden, die na een zwak optreden in het eerste televisiedebat tegen Donald Trump op achterstand staat in de peilingen, leidden tot een steilere rentecurve in Amerikaanse staatsleningen afgelopen week, maar uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell en signalen van een afkoelende Amerikaanse economie hebben het beeld weer gecompliceerd, omdat de markt nu weer rekening houdt met een renteverlaging door de Fed in september.

    Met name de ISM-index voor de dienstensector was een tegenvaller. Die daalde in juni tot het laagste niveau in vier jaar tijd, met een zwakke index voor de werkgelegenheid. De aandelenmarkten stegen daarop naar nieuwe records en de dollar daalde daarop iets. Zwakke fabrieksorders droegen bij aan het inprijzen van twee renteverlagingen door de markt dit jaar. Toch is de inflatie-indicator van ISM, de prices paid-subindex, nog altijd hoog en heeft ook Powell gezegd dat hij meer zekerheid wil dat de disinflatie doorzet voordat hij de rente verlaagt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 5 juli 2024 11:20
    Valuta: pond licht hoger na voorziene overwinning van Labour in het VK
    05-jul-2024 11:09

    Euro en dollar wachten op banenrapport.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond noteerde vrijdagochtend licht hoger ten opzichte van de dollar en euro, na de weinig verrassende overwinning van de Labour partij bij de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk.

    Volgens de laatste voorspellingen zal Labour zo'n 410 zetels halen in het Britse parlement, ruim voldoende voor een absolute meerderheid in het Lagerhuis, dat 650 zetels telt. De Conservatieven behaalden het slechtste resultaat in de geschiedenis van de partij, met naar verwachting slechts 119 zetels.

    "De voorsprong van Labour is niet zo groot als de peilingen voor de verkiezingen suggereerden, maar dat maakt vanuit beleidsperspectief geen verschil gezien de nog steeds enorme meerderheid", zeiden valutastrategen van ING.

    Dat het pond niet enorm beweegt op de uitslag is volgens ING een "duidelijk signaal" dat een ruime overwinning van Labour volledig was ingeprijsd.

    Wat volgens de bank vooral van belang is voor het pond, is hoe de verkiezingsuitslag het beleid van de Bank of England beïnvloedt. En die invloed is vooralsnog beperkt, volgens ING, dat nog steeds rekent op een eerste renteverlaging in augustus, gevolgd door nog twee verlagingen later in 2024.

    "In lijn daarmee verwachten we dat het Britse pond in de zomermaanden een achterblijver zal zijn", aldus ING.

    Voor de valutamarkten zal het Amerikaanse banenrapport vandaag belangrijker zijn. Voor de maand juni wordt gerekend op een banengroei van minder dan 200.000, een stabiele werkloosheid van 4,0 procent en een loongroei op jaarbasis van 3,9 procent, tegenover circa 4,1 procent in mei.

    ING denkt dat de banengroei lager kan uitvallen dan verwacht, "na de grote daling van de werkgelegenheidscomponent van de ISM-index voor de dienstensector."

    "Maar voor een grote herprijzing van de renteverwachtingen van de Federal Reserve naar de dovish kant, moeten we misschien zien dat de banengroei uitkomt op minder dan 150.000", aldus ING.

    In dat geval zou de dollar verder kunnen dalen ten opzichte van de euro. De euro/dollar handelde vrijdagochtend 0,1 procent hoger op 1,0826, terwijl het pond 0,2 procent hoger stond op 1,2780 dollar. Het pond noteerde ten opzichte van de euro fractioneel hoger op 1,1802.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 8 juli 2024 11:46
    Valuta: dollar sterker na Franse verkiezingsuitslag
    08-jul-2024 11:44

    Inmiddels is de koers gestabiliseerd.

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar werd maandag aanvankelijk sterker na de verrassende Franse verkiezingsuitslag zondagavond, maar stabiliseerde in de loop van de ochtend.

    De euro/dollar noteerde aan het einde van de ochtend op 1,0839, licht hoger dan vrijdagavond, na een koers van 1,0806 zondagavond na de stembusgang in Frankrijk.

    Vorige week steeg de euro 1,2 procent ten opzichte van de Amerikaanse munt tot 1,0840.

    De overwinning van het radicaal-linkse blok bij de tweede verkiezingsronde in Frankrijk zondag heeft beleggers verrast en tijdelijk naar veilige havens doen vluchten, volgens ING.

    Hoewel het linkse blok de meeste stemmen kreeg, won het niet de absolute meerderheid, evenmin als de rechtse coalitie van Marine Le Pen en de centrumpartij van president Emmanuel Macron.

    Vaak leidt de tweede ronde wel tot een absolute meerderheid, maar nu werkten de middenpartij en linkse partij samen om een meerderheid voor de radicaal-rechtse Le Pen te voorkomen.

    "Een verdeeld parlement werd algemeen verwacht in Frankrijk, maar dat de linkse coalitie verrassend de grootste is geworden, kan leiden tot bezorgdheid in de markt voorafgaand aan coalitiegesprekken", zei analist Francesco Pesole van ING.

    Het macro-economische verhaal, waaronder de Amerikaanse inflatiecijfers komende donderdag, kan de verwachtingen ondersteunen dat de Federal Reserve de rente gaat verlagen in september.

    Dat zou nog steeds wijzen op een verzwakking van de dollar, maar politieke ontwikkelingen in de eurozone en de Verenigde Staten zullen de daling van de dollarkoers waarschijnlijk beperkt houden, volgens Pesole.

    Volgens Commerzbank is de Franse verkiezingsuitslag grotendeels irrelevant voor de wisselkoersen. "Ook de eerste stemronde liet op zijn best een minimaal effect zien op de koers van de euro", aldus analist Ulrich Leuchtmann, die stelt dat de verkiezingsuitslag geen gevolgen zal hebben voor het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en dus ook niet op de wisselkoersen.

    Op de macro-economische agenda staan deze week verder de Amerikaanse producentenprijzen op vrijdag en inflatiecijfers uit China op woensdag en uit Duitsland op donderdag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 10 juli 2024 11:33
    Valuta: euro onder druk
    10-jul-2024 11:26

    Fed zegt niets over moment van eerste renteverlaging.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag lager dan een etmaal eerder, nadat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve woensdag tegenover de Senaat nog altijd geen tijdspad prijsgaf voor een eerste renteverlaging.

    "Wij houden het wat dat betreft nog altijd op september, gevolgd door december", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News. "Wij denken dat de daling van de euro eerder volgt op het besef dat de munt wat overbought was. De euro daalt in onze verwachting nog altijd op een termijn van drie maanden naar 1,05 dollar om richting het einde van het jaar naar 1,09 dollar te herstellen als gevolg van de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen", aldus Mevissen.

    Mevissen wees woensdag op de verdere verzwakking van de yen ten opzichte van de dollar, waarmee wat hem betreft een kans op een interventie door de Bank of Japan waarschijnlijker wordt.

    Voorzitter Jerome Powell gaf dinsdag in de Senaat geen indicatie voor het moment waarop de Fed de rente denkt te verlagen. De voorzitter verraste daar niet mee. Dat deed hij wel door afstand te nemen van de zorg over een oververhitte arbeidsmarkt, of liever, door een verdere afkoeling daarvan niet per se wenselijk te vinden, daar deze al aardig is genormaliseerd.

    Powell legt vandaag verantwoording af aan het Huis van Afgevaardigde, zoals hij dat dinsdag in de Senaat deed.

    De Reserve Bank of New Zealand hield woensdag de rente op 5,50 procent.

    De euro noteerde woensdag vlak op 1,0819 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8451 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,1 procent en noteerde op 1,2802 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 161,51 yen. De Nieuw-Zeelandse dollar daalde 0,9 procent en kwam daarmee uit op 0,6068 Amerikaanse dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 11 juli 2024 11:41
    Valuta: euro licht omhoog
    11-jul-2024 11:33

    Amerikaanse inflatie in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag licht hoger ten opzichte van de koers een etmaal eerder. Vandaag zijn alle ogen gericht op de Amerikaanse consumentenprijzen over juni.

    "Een lager dan verwachte inflatie zal zorgen voor een lagere dollar, zo is onze verwachting", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

    De verwachting is dat de inflatie van de VS in juni op maandbasis 0,1 procent bedroeg. Op jaarbasis wordt uitgegaan van een prijsstijging met 3,1 procent tegen een plus van 3,3 procent in mei. De kerninflatie komt op maandbasis naar verwachting uit op 0,2 procent, gelijk aan een maand eerder, en op jaarbasis op 3,4 procent, net als in mei.

    Na het optreden van voorzitter Jerome Powell van de Fed in het Amerikaanse Congres, is de verwachte kans dat de Fed in september de rente verlaagd iets minder dan 70 procent.

    Van der Meer verwacht dat de euro de komende maanden, tot aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen richting de 1,09 dollar koerst. Daarna verwacht de handelaar een herstel van de Amerikaanse munt. "Ondertussen bevindt de euro zich nog altijd wel in een smalle bandbreedte waarbij opvalt dat de dollar nog altijd feller reageert op data en gebeurtenissen dan de euro", aldus Van der Meer donderdag.

    De euro noteerde donderdag 0,2 procent hoger op 1,0851 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8427 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,2 procent en noteerde op 1,2879 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 12 juli 2024 11:42
    Valuta: euro trekt aan
    12-jul-2024 11:31

    In markt die meer vertrouwen krijgt in Amerikaanse renteverlaging.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro is vrijdag op weg naar de 1,09 dollar, waar het ook donderdag al zeer dicht tegenaan noteerde, in een mark die met de meeste recente inflatie van de VS over juni aanzienlijk meer vertrouwen heeft in een renteverlaging door de Fed in september én in december.

    "De kans voor een renteverlaging voor september lag donderdag tegen 15.00 uur, krap een half uur na de publicatie van de Amerikaanse inflatie over juni, op 98 procent", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. Eerder op de dag werd de kans op een verlaging in september ingeschat op 74 procent.

    Belangrijkste punt van aandacht voor vrijdag is volgens Erdmann de ontwikkeling van de Amerikaanse producentenprijzen in juni, normaal gesproken voor de valutamarkt veel minder een 'floor filler' dan de trend in de consumentenprijzen.

    Mary Daly, voorzitter van de Fed van San Francisco, ziet dankzij de nieuwe inflatiedata van de VS een renteverlaging in het verschiet, maar gaf geen tijdsindicatie in haar toelichting tegenover de pers.

    Volgende week gaat de aandacht maandag uit naar de groei van de economie van China over het tweede kwartaal, dinsdag naar de Duitse ZEW-index en woensdagavond naar het Beige Book van de Fed, dat twee weken verschijnt voor het rentebesluit van eind juni waar geen renteverlaging voor wordt verwacht.

    De aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in november kunnen volgens analisten gevolgen hebben voor de Amerikaanse inflatie.

    The Wall Street Journal stelde uit een eigen onderzoek onder professionals en academici vast dat een kleine meerderheid verwacht dat bij een terugkeer van Donald Trump naar het Witte Huis de inflatie in de VS weer oploopt, omdat hij immigranten wil weren en importheffingen wil verhogen.

    De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,0889 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8412 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,3 procent en noteerde op 1,2944 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 15 juli 2024 15:42
    Valuta: markten negeren aanval op Trump
    15-jul-2024 11:27

    Euro/dollar beweegt nauwelijks.

    (ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten hebben maandag nauwelijks gereageerd op de mislukte moordaanslag afgelopen weekend op de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die daarbij lichtgewond raakte. De euro/dollar noteerde vanochtend stabiel net boven de 1,09.

    "Het is nog te vroeg om te zeggen of dit gevolgen kan hebben voor de race", zeiden valutastrategen van ING. "Het is echter mogelijk dat de huidige rumoer rond deze gebeurtenis wat aandacht wegneemt van het debat over het Democratische leiderschap", zei de bank.

    Volgens ING blijven de valutamarkten gefocust op macro-ontwikkelingen. Zo werd maandagochtend vroeg bekend dat de Chinese economie in het tweede kwartaal minder hard is gegroeid dan verwacht. De groei kwam uit op 4,7 procent, waar 5,0 procent was voorzien. In het eerste kwartaal groeide de economie in China nog met 5,3 procent.

    Die misser gaf geen steun aan de greenback, zag ING, die onder druk staat sinds de gunstige inflatiedata uit de VS van vorige week, waardoor de kans op een eerste renteverlaging door de Federal Reserve in september is toegenomen.

    "We verwachten dat de binnenkomende macrogegevens, waaronder die over de banenmarkt, die verwachting zullen bevestigen", aldus ING, dat voor 2024 een totaal van 75 basispunten aan renteverlagingen voorspelt. De markten zijn iets conservatiever en rekenen momenteel op 62 basispunten aan renteverlagingen dit jaar.

    Later deze week verschijnen inflatiecijfers uit de eurozone en komt de Europese Centrale Bank met zijn rentebesluit. Na de verlaging in juni wordt nu een handhaving van het monetaire beleid voorspeld. De markt verwacht een volgende verlaging door de ECB in oktober, terwijl de kans op nog een verlaging in december momenteel meer dan 50 procent is, aldus ING.

    De euro/dollar handelde maandag aan het einde van de ochtend op 1,0911. De dollar/yen koers noteerde op 157,85 dollar en voor elk Britse pond kregen beleggers 129,87 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  18. forum rang 10 voda 16 juli 2024 12:52
    Valuta: euro cirkelt rond nieuwe grens
    16-jul-2024 11:38

    In ECB-week.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag weer onder de 1,09 dollar na maandag 1,0922 dollar te hebben genoteerd.

    "Voor vandaag zien we met de Duitse ZEW en de Amerikaanse importprijzen de belangrijkste factoren voor de valutamarkt", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De nadruk ligt deze week op donderdag als de ECB met het rentebesluit naar buiten komt. Wij denken dat de aandacht vooral uitgaat naar het commentaar op het besluit", aldus Van der Meer.

    Fed-voorzitter Jerome Powell zei maandag dat de centrale bank waarschijnlijk niet zal wachten tot de inflatie 2 procent bedraagt om de rente te verlagen, maar gaf ook geen agenda prijs.

    Powell zei daarbij wel al geruime tijd van mening te zijn dat er een "route" bestaat om de inflatie terug te brengen naar de 2 procent-doelstelling van de Fed, zonder aanzienlijke pijn op de arbeidsmarkt te veroorzaken. Bovendien zei hij dat het scenario van een zogenaamde harde landing op dit moment "zeker niet het meest waarschijnlijke scenario is".

    De Fed komt op 30 en 31 juli voor een beleidsvergadering bijeen. De markt verwacht dan geen renteverlaging. Voor september is de markt nagenoeg overtuigd van een renteverlaging. Er zijn overigens marktpartijen die met het oog op de Amerikaanse presidentsverkiezingen rekening houden met een derde verlaging dit jaar.

    Data van de Bank of Japan zouden duiden op een interventie op de valutamarkt ter ondersteuning van de yen, die er al tijd er zwak voor staat.

    De euro noteerde dinsdag nog geen 0,1 procent hoger op 1,0903 dollar. De Europese munt noteerde eveneens nog geen 0,1 procent hoger op 0,8410 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,2964 dollar. De dollar noteerde 0,3 procent hoger op 158,48 yen. Vrijdag noteerde de dollar aan het einde van de dag 157,84 yen na donderdag nog boven de 159 yen te hebben genoteerd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  19. forum rang 10 voda 17 juli 2024 11:27
    Valuta: euro omhoog
    17-jul-2024 11:25

    In een rustige markt.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag ruim boven de 1,09 dollar in een rustige markt.

    "We weten dat de Amerikaanse inflatie daalt en dat dit doorwerkt in het rentebeleid van de Fed en dus de dollarkoers", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Onze outlook voor de euro/dollar is ook na de aanslag op Donald Trump niet veranderd, waarmee de euro in onze verwachting op een termijn van drie maanden nog altijd daalt naar 1,05 dollar om richting het einde van het jaar tot 1,09 dollar te herstellen. Voor het muntpaar euro/pond gaan we uit van een koers van 0,84 pond voor de komende 12 maanden, zeker nu Labour minder geneigd lijkt veel geld uit te gaan geven", aldus Mevissen.

    De analist verwacht dat het zwaartepunt deze week ligt in de toelichting van ECB-voorzitter Christine Lagarde op het rentebesluit dat donderdag naar buiten komt en waarbij geen wijzigingen worden verwacht.

    De inflatie van Nieuw-Zeeland steeg in het tweede kwartaal met 3,3 procent, reden voor marktpartijen als ASB Bank om rekening te houden met een renteverlaging door de Reserve Bank in november met zeker 25 basispunten. RBC Capital Markets gaat zelfs al uit van een verlaging in augustus. Voor het vierde kwartaal gaat RBC uit van een daling met 50 basispunten, gevolgd door een vergelijkbare verlaging in het eerste kwartaal. De rente van Nieuw-Zeeland noteert nu 5,5 procent.

    Donald Trump zei tegen persbureau Bloomberg in CEO Jamy Dimon van JPMorgan een kandidaat te zien voor de hoogste post bij het ministerie van financiën. Dat is een drastische aanpassing van zijn eerder opvattingen over de CEO.

    Trump vindt bovendien dat de Fed in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen de rente niet zou moeten verlagen. Trump wil wel dat Jerome Powell aanblijft als Fed-voorzitter.

    De euro noteerde woensdag 0,4 procent hoger op 1,0943 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8398 Britse pond. Het Britse pond steeg 0,4 procent tot 1,3030 dollar. De dollar van Nieuw-Zeeland steeg 0,6 procent naar 0,6081 Amerikaanse dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  20. forum rang 10 voda 18 juli 2024 11:43
    Valuta: euro nog in opwaartse modus
    18-jul-2024 11:40

    ECB in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag ruim boven de 1,09 dollar, maar valutabroker Ebury verwacht niet dat de euro ook de 1,10 dollar gaat overstijgen.

    "Vandaag zal het rentebesluit van de ECB nog net geen non-event zijn, er is namelijk ook een toelichting, maar duidelijk is dat de rente wordt gehandhaafd. Tegelijkertijd heeft de markt voor dit jaar nog twee renteverlagingen vrijwel helemaal ingeprijsd en dat geldt nu ook voor de renteverlagingen door de Fed. Daarmee is de opwaartse potentie voor de euro inmiddels beperkt", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

    Voorzitter Tom Barking van de Fed van Richmond bleek woensdag voorstander van een weloverwogen en bedachtzame handhaving van het rentebeleid, omdat het niet helder was in hoeverre het huidige renteniveau de Amerikaanse economie zou kunnen vertragen. Barkin staat bekend als een voorzichtig stemhebbend lid van de Fed die vorige maand aangaf dat de afnemende inflatie voor hem nog niet doorslaggevend is.

    Fed-bestuurder Christopher Waller zag woensdag bij een bijeenkomst in Kansas City de Amerikaanse economie afstevenen op een zachte landing, waarmee hij rekening houdt met een renteverlaging voor de jaarwisseling.

    Naast de ECB zal de markt vandaag volgens Van der Meer zeker ook naar de wekelijkse steunaanvragen kijken, met het oog op de verwachting dat de Amerikaanse arbeidsmarkt afkoelt.

    De euro noteerde donderdag 0,1 procent lager op 1,0935 dollar. De Europese munt noteerde nog geen 0,1 procent hoger op 0,8413 Britse pond. Het Britse pond daalde 0,1 procent tot 1,2991 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.521 Posts
Pagina: «« 1 ... 122 123 124 125 126 127 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.