Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Duitse aandelen« Terug naar discussie overzicht

Rheinmetall 2023

177 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 juni 2024 16:54
    Rheinmetall sleept grootste order ooit binnen
    20-jun-2024 16:27

    Ter waarde van 8,5 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Defensiespecialist Rheinmetall heeft een contract ter waarde van 8,5 miljard euro binnengehaald van de Duitse strijdkrachten voor artilleriemunitie. Dit maakte de Duitse fabrikant donderdag bekend.

    Nadat er veel wapens en munitie naar Oekraïne zijn gestuurd voor de oorlog tegen Rusland, moeten Navo-landen nu hun eigen voorraden ook aanvullen.

    "We zijn verheugd over de grootste order in de recente geschiedenis van ons bedrijf. Dit grote raamcontract onderstreept de leidende rol van Rheinmetall als munitieleverancier in Duitsland en onze positie als 's werelds grootste fabrikant van artilleriemunitie", aldus voorzitter Armin Papperger van Rheinmetall.

    De leveringen moeten begin 2025 aanvangen. De voornaamste afnemer is Duitsland, dat een deel van de munitie weer zal leveren aan Oekraïne. Ook de partnerlanden Nederland, Estland en Denemarken zullen een deel van de munitie ontvangen.

    Het aandeel Rheinmetall steeg donderdag 0,6 procent. Het bedrijf is in 2024 al ruim 60 procent in marktwaarde gestegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 9 objectief 28 juni 2024 09:35
    quote:

    Alex schreef op 28 juni 2024 09:21:

    Ondanks veel positivisme, zie ik afgelopen periode alleen maar dalingen. Dit gaat bijv sneller dan Hensoldt.
    Wellicht een verklaring hiervoor?
    Extreem rechts wint/won terrein in Nederland en Europa en daarvan is bekend dat zij de defensie bijdragen aan de Oekraine willen verlagen.
  3. Alex 28 juni 2024 10:43
    Ja ok. Aan de andere kant is los hiervan wel het besef ontstaan dat defensie serieus op de politieke agenda van de politiek/EU landen hoog op de agenda staat.

    Toenemende bedreiging, USA die zich steeds meer terughoudend opstelt of zelfs helemaal uit de NAVO wil stappen.

    Wellicht de halfjaarcijfers afwachten, denk dat dit goed zal zijn.
  4. forum rang 5 Voorheen_bekend_als_Test 28 juni 2024 10:57
    quote:

    Alex schreef op 28 juni 2024 10:43:

    Toenemende bedreiging, USA die zich steeds meer terughoudend opstelt of zelfs helemaal uit de NAVO wil stappen.
    We bevinden ons aan het begin van een zeer turbulente periode en daarom is het enige wat je met het aandeel Rheinmetal moet doen, is geduld betrachten (en bijkopen).
  5. Alex 28 juni 2024 16:51
    Echt wel, dat zijn juist een van de redenen waarom Europese landen meer budget willen vrij maken voor defensie.

    - Europa wil steeds meer onafhankelijk worden van USA op het gebied van militarisme
    - Steeds meer NAVO landen willen de 2% norm halen van hun BBP om aan defensie uit geven.
    - Door de oorlog in Oekraïne is het besef ontstaan dat vrede niet vanzelfsprekend is, en hiervoor defensie meer aandacht moet krijgen.
  6. forum rang 6 Krentenmenten 29 juni 2024 08:34
    quote:

    objectief schreef op 28 juni 2024 09:35:

    [...]

    Extreem rechts wint/won terrein in Nederland en Europa en daarvan is bekend dat zij de defensie bijdragen aan de Oekraine willen verlagen.
    onzin, tot twee weken voor de invasie wilde Jesse Klaver en ook die club van Jetten nog bezuinigen op defensie. Zoek het maar op. Maar goed

    Fascinerend om te constateren dat vroeger met de extreem linkse voorlopers van GroenLinks voorop, het nu kennelijk extreem rechts is die Rusland zou liggen scharrelen…..

    Overigens sinds de bezetting v d Krim, aandeel RHM in portefeuille…..
  7. forum rang 9 objectief 29 juni 2024 08:42
    quote:

    Krentenmenten schreef op 29 juni 2024 08:34:

    [...]

    Fascinerend om te constateren dat vroeger met de extreem linkse voorlopers van GroenLinks voorop, het nu kennelijk extreem rechts is die Rusland zou liggen scharrelen…..

    Ja, extreem rechts wil hetzelfde dan de vroegere GL (deze zijn intussen al lang niet meer extreem) namelijk weinig geld uitgeven aan defensie. Het doel is meeliften op de inspanning van andere landen.
    Europa is enkel te verdedigen via de NAVO met als belangrijkste partij de V.S.
  8. forum rang 6 Krentenmenten 29 juni 2024 10:47
    quote:

    objectief schreef op 29 juni 2024 08:42:

    [...]

    Ja, extreem rechts wil hetzelfde dan de vroegere GL (deze zijn intussen al lang niet meer extreem) namelijk weinig geld uitgeven aan defensie. Het doel is meeliften op de inspanning van andere landen.
    Europa is enkel te verdedigen via de NAVO met als belangrijkste partij de V.S.
    GL (Mient Jan Faber / Melkert (jazeker) Rosenmuller en vele anderen) heeft met behulp van de partij van diktrom 30! jaar lang defensie als pinapparaat misbruikt overigens later ook met behulp van centrumrechts….

    GroenLinks is overigens nog immer extreemlinks. Je kan wel een duur pak aantrekken, maar dat betekent nog niet dat je het giftige gedachtegoed verworpen hebt!
  9. forum rang 4 Tonydwi 29 juni 2024 11:13
    Door een stadsverwarmingssysteem te installeren op de locatie van KS Gleitlager in St. Leon-Rot (district Rijn-Neckar) zal de Rheinmetall Groep in de toekomst tot 800 ton CO 2 per jaar besparen. De maatregel is belangrijk voor de vermindering van de schadelijke uitstoot van kooldioxide en voor het vergroten van het duurzame gebruik van hulpbronnen - waardevolle bijdragen aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Groep, namelijk CO2-neutrale activiteiten in 2035.

    Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met de naburige SLR Giesserei (gieterij), die begin 2024 werd ondertekend. Op initiatief van de gieterij, die de restwarmte die door het proces zelf wordt gegenereerd, slechts gedeeltelijk kan benutten, wordt tussen de gieterij en KS Gleitlager een gesloten, ondergronds circulatiesysteem met twee waterleidingen gecreëerd. In de ene leiding stroomt water met een temperatuur van ongeveer 80 graden van de gieterij naar het technisch centrum KS Gleitlager. Daar geeft het water de warmte weer af - als energie voor verschillende productieprocessen en in de toekomst ook voor verwarming. Het nu gekoelde water keert via de tweede leiding terug naar de gieterij, waar het in het productieproces opnieuw wordt opgewarmd. De ingebruikname is al gepland voor september 2024. De projectkosten worden al na enkele jaren afgeschreven.

    Alleen al dit project bespaart Rheinmetall jaarlijks tot 800 ton CO 2 en gaskosten in de lage zescijferige range. Het is een win-win-win-project: waar de naburige gieterij voorheen de overtollige restwarmte moest afkoelen en in het milieu moest lozen, zal dit bedrijf in de toekomst ook financieel profiteren. Een win voor beide kanten van de cyclus, en niet in de laatste plaats voor het milieu.

    De SLR Group produceert jaarlijks meer dan 130.000 ton aan machineonderdelen in hoogwaardig nodulair gietijzer. De Duitse gieterij St. Leon-Rot GmbH, de hoofdvestiging en het hoofdkantoor van de SLR Group, werd opgericht in 1981. Op de productielocatie in St. Leon-Rot is een gieterij gevestigd.

    De Rheinmetall-dochter KS Gleitlager staat bekend om haar uiterst nauwkeurige glijlagers, die wereldwijd worden geleverd vanuit St. Leon-Rot. Naast de productie van primair materiaal met eigen aluminiumgieterij en sinterfaciliteiten, omvat de productie ook zeer complexe vormprocessen tot volledig geautomatiseerde testfaciliteiten voor de eindkwaliteitscontrole. De seriegroottes die economisch geproduceerd kunnen worden variëren van 1 tot miljoenen. Op de locatie St. Leon-Rot werken ongeveer 560 mensen.
  10. Alex 30 juni 2024
    Hoe dan ook, met de oorlog in Oekraïne is het besef ontstaan in het hele politieke landschap in Europa dat uitgaven aan defensie hoger moeten, serieuzer genomen moeten worden, meer samenwerking nodig is.

    Met het idee van er is lange tijd vrede in Europa, dus dat zal zo blijven, is voorbij en is bij het hele politiek en staten wel aangeland.

    Niks voor niks hebben Zweden en Finland zich aangesloten bij de NAVO. Ook hebben ze een Scandinavische pact gesloten, met de bedoeling van aanval op een van ons, is een aanval op ons allen.
  11. forum rang 10 voda 3 juli 2024 12:18
    Media: Rheinmetall in de race voor grootste order ooit
    03-jul-2024 12:13

    Ter waarde van 20 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Defensiebedrijf Rheinmetall zou van de Italiaanse staat een contract ter waarde van ongeveer 20 miljard euro toegekend kunnen krijgen, wat de grootste opdracht in de geschiedenis van het bedrijf zou betekenen. Dit meldde de Duitse krant Handelsblatt woensdag op basis van bronnen.

    Het contract, met een looptijd van vijftien jaar, zou volgens Handelsblatt een order zijn voor 350 Lynx-infanteriegevechtsvoertuigen en meer dan 200 Panther-gevechtstanks.

    Daarbij zou Rheinmetall een joint venture willen oprichten met het Italiaanse defensiebedrijf Leonardo om de bestelling te verwerken, aldus de krant.

    Rheinmetall en Leonardo weigerden commentaar te geven aan Handelsblatt. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

    De aandelen Rheinmetall stegen 4,5 procent en die van Leonardo wonnen 2,3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl
  12. mr.Franz 5 juli 2024 19:47
    quote:

    Alex schreef op 5 juli 2024 18:06:

    Bijna 5% eraf vandaag. Gaat het een paar dagen goed, is het binnen 1 dag weer verpest.
    Ja heel jammer, een koopadvies en 2 record orders konden toch niet voor een hogere koers zorgen. Wellicht angst richting de Franse verkiezingen en daarmee angst dat euro niet gezamenlijk gaat investeren in defensie.
  13. forum rang 4 Tonydwi 10 juli 2024 19:54
    Europese Unie streeft naar hogere defensiebudgetten. DUS WIJ ZETTEN NOG JAREN GOED. HOUDEN

    Ondanks de aanhoudende geopolitieke spanningen blijft de Europese defensiesector profiteren van verdere groei. Het gemiddelde Europese defensie-uitgaven bedroeg vorig jaar 1,6% van het BBP, wat lager is dan de door de NAVO vastgestelde doelstelling van 2%, die in 2024 moet worden verhoogd.

    In 2023 steeg de militaire uitgaven met 4,5% ten opzichte van 2022 tot een record van €280 miljard, en dit bedrag zal in 2024 stijgen tot €350 miljard, aldus de Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Sinds de agressie van Rusland tegen Oekraïne in februari 2022 kwam 78% van de defensieaankopen van EU-lidstaten van buiten de regio, waarbij 63% uit de VS kwam.

    Nathan Civile, hoofd van het kantoor van Freedom24 in Nederland, zegt dat: "Beleggers zoeken vaak rendement in defensieaandelen tijdens periodes van verhoogde geopolitieke spanningen, omdat deze bedrijven kunnen profiteren van verhoogde overheidsuitgaven aan defensie- en veiligheidsmaatregelen. In 2024, wanneer geopolitieke spanningen aanhouden, kunnen defensieaandelen aantrekkelijke kansen bieden voor beleggers. Enkele factoren om rekening mee te houden bij het waarderen van defensieaandelen zijn:

    Innovatie en technologie. Bedrijven die innoveren en geavanceerde defensietechnologieën ontwikkelen, hebben meer kans om hun concurrenten te overtreffen. Zoek naar bedrijven die investeren in gebieden zoals autonome systemen, cyberbeveiliging en volgende generatie wapensystemen.

    Financiële gezondheid. Sterke balanssaldi en gezonde kasstromen zijn belangrijke indicatoren voor het vermogen van een defensiebedrijf om economische onzekerheid te doorstaan en te investeren in groeikansen.

    Verlangen naar contracten. Overweeg bedrijven met een aanzienlijk aantal uitstaande contracten, wat wijst op een stabiele inkomstenstroom en potentieel voor toekomstige groei.

    Mondiale bereik. Bedrijven met een wereldwijde aanwezigheid en toegang tot meerdere internationale markten kunnen beter gepositioneerd zijn om geopolitieke onzekerheid te doorstaan en te profiteren van kansen over de hele wereld."

    Lange termijn

    De huidige marktomstandigheden bieden beleggers mogelijkheden om te investeren in Europese defensieaandelen, ondersteund door stijgende overheid budgets en geopolitieke spanningen. Hoewel er zorgen zijn over overwaarderingen en mogelijke correcties, kunnen goed geïnformeerde beleggers profiteren van de groeivooruitzichten op lange termijn binnen de sector.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 juli 2024 20:13
    Internationaal•18:42
    ‘Rusland probeerde om topman Rheinmetall om te leggen’
    Auteur: BNR Webredactie

    Rusland heeft geprobeerd om de topman van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te liquideren. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De Duitse en Amerikaanse inlichtingendiensten zijn de plannen eerder dit jaar op het spoor gekomen, en hebben vervolgens de moordpoging op CEO Armin Papperger verijdeld.

    Rusland was ook de moord van andere prominenten binnen de wapenindustrie aan het beramen. Maar de plannen om Rheinmetalls CEO Armin Papperger om te leggen, waren het concreetst, zo bericht CNN. Het gaat volgens CNN om meerdere Europese wapenfabrikanten die een rol spelen bij de militaire bevoorrading van Oekraïne.

    Rheinmetall is de grootste wapenfabrikant van Duitsland en produceert onder meer artilleriegranaten van 155 millimeter. Daar maakt de Oekraïense krijgsmacht veel gebruik van in de oorlog met Rusland. Ergens in de komende weken opent het bedrijf een fabriek in Oekraïne om gepantserde voertuigen te maken.
177 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.