Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Tonner Drones

48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juni 2024 16:18
    Aandelen AeroVironment dalen met 8% na aankondiging van Q4-resultaten

    ARLINGTON, VA - AeroVironment, Inc. (NASDAQ:AVAV), een toonaangevende leverancier van onbemande vliegtuigsystemen en tactische raketsystemen, rapporteerde een robuuste afsluiting van zijn boekjaar met een winst over het vierde kwartaal die de verwachtingen van analisten overtrof. Het bedrijf kondigde een aangepaste winst per aandeel (WPA) over het vierde kwartaal van $ 0,43 aan, wat aanzienlijk hoger was dan de analistenverwachting van $ 0,21. Ondanks de winstverbetering daalden de aandelen van het bedrijf met 8%.

    De omzet van het bedrijf voor het kwartaal overtrof ook de consensusramingen en kwam uit op $197 miljoen tegenover de verwachtingen van $188,56 miljoen. Dit is een stijging van 6% ten opzichte van de $186 miljoen die in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd gerapporteerd, voornamelijk dankzij een stijging van 74% van de inkomsten uit het segment Loitering Munitions Systems. Deze groei werd echter gedeeltelijk tenietgedaan door een daling van 15% in het segment onbemande systemen en een daling van 9% bij MacCready Works.

    Wahid Nawabi, voorzitter, president en CEO van AeroVironment, schreef de solide prestaties van het bedrijf toe aan de toegenomen vraag naar zijn autonome systemen en de uitbreiding van de capaciteit om aan de behoeften van klanten te voldoen. "We geven daarom een omzetvoorspelling voor het fiscale jaar 2025 van tussen de $790 miljoen en $820 miljoen, opnieuw een recordjaar en een dubbelcijferige omzetstijging ten opzichte van het fiscale jaar 2024," verklaarde Nawabi.

    Voor het komende boekjaar 2025 gaf AeroVironment een winst per aandeel aan tussen $3,18 en $3,49, met een gemiddelde dat iets onder de analistenconsensus van $3,36 lag. De omzetverwachting van het bedrijf voor het boekjaar 2025 ligt naar verwachting tussen $790 miljoen en $820 miljoen, waarbij het midden ligt onder de consensusschatting van $805 miljoen.

    De gefinancierde orderportefeuille van AeroVironment bedroeg op 30 april 2024 $400,2 miljoen, een lichte daling ten opzichte van de $424,1 miljoen die op hetzelfde moment vorig jaar werd gerapporteerd. De orderportefeuille is exclusief nieuwe orders van verschillende recent aangekondigde programma's, wat duidt op potentieel voor toekomstige groei.

    "Aangezien de behoefte aan onze autonome systemen wereldwijd snel blijft toenemen, staat AeroVironment klaar om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en tegelijkertijd solide resultaten te leveren voor onze aandeelhouders," bevestigde Nawabi.

    Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.
  2. enzo 27 juni 2024 22:20
    Geen idee of dit al geplaatst was aangezien ik voor de laatste pagina ga, maar via X kwam ik dit tegen:

    Na de publicatie van het jaarverslag 2023 en de gecontroleerde jaarrekeningen geeft Tonner Drones (" Tonner Drones " of het " Bedrijf ") deze update over zijn belangrijkste activa en strategieën.

    Sinds iets meer dan een jaar geleden een nieuw management werd aangesteld en bestuursverantwoordelijkheden op zich nam, heeft het bedrijf zijn activiteiten gestabiliseerd en zijn toekomstige financiering veiliggesteld. Aanzienlijke kostenbesparingen, in combinatie met het beëindigen van de afhankelijkheid van het bedrijf van financieringsinstrumenten met variabele prijzen, hebben ertoe bijgedragen dat de financiële stabiliteit van Tonner Drones in de tweede helft van 2024 verzekerd is.

    Na deze financiële herstructurering richt het management zich nu op het creëren van aandeelhouderswaarde via de minderheidsbelangen van het bedrijf in Franse dronebedrijven, via de militaire drone Inhibitor en bijbehorende patenten, Countbot, potentiële overnames en de erfenisinventaris van Delta Drone. Daartoe biedt het bedrijf de volgende updates:

    Minderheidsbelangen in Franse dronebedrijven. Tonner Drones heeft een minderheidsbelang van 8-15% in verschillende dronebedrijven in Frankrijk, waaronder Donecle, Diodon en Elistair. Tonner Drones evalueert welke van deze bedrijven het zal blijven ondersteunen vanwege afstemming op zijn strategische doelstellingen, en waarin het zijn eigendomsbelang zal afstoten vanwege uiteenlopende strategische doelstellingen. Na de implementatie van deze strategie wil het bedrijf de komende twaalf maanden tussen de 1 en 2 miljoen euro aan contanten genereren en vervolgens een portefeuille aanhouden met een waardering die de komende jaren in deze periode hoger dan 5 miljoen euro zou kunnen worden. dezelfde Franse dronebedrijven.
    Remmer . Toen het nieuwe management op 5 juni 2023 aantrad, bracht het ook de technologie met zich mee die was ontwikkeld voor zijn militaire drone Inhibitor, die sinds 2018 was gestart voor een bedrag van meer dan £ 8 miljoen, 1 , en die geavanceerde technologie omvatte (technologie die de werking en stabiliteit van de drone garandeert wanneer een projectiel wordt afgevuurd), gepatenteerd in Duitsland en met patentaanvragen in andere landen. Dit bedrijf en zijn remmertechnologie werden vanaf oktober 2021 gewaardeerd op meer dan £ 17 miljoen. Bedrijven geassocieerd met Jean-François Ott (Ott Heritage) en Bradley Taylor (Courcelette Holdings) verkochten Tonner Drones SAS, het bedrijf dat eigenaar was van de Inhibitor-technologie, het Duitse patent en de aangevraagde patenten, aan het bedrijf voor slechts 2 miljoen euro, te betalen als verkoperskrediet via in aandelen converteerbare obligaties en bijbehorende prijssupplementen. 2 Sindsdien is er in Groot-Brittannië een aanvullend patent verleend op de terugslageliminatietechnologie 3 en vorige week, op 5 juni 2024, ontving het bedrijf de bevestiging dat het patent ook in Australië was goedgekeurd. Het bedrijf zet zich daarom nog steeds in voor de ontwikkeling en commercialisering van deze technologie en de patenten ervan, samen met lokale partners en in regio's waar het al succes heeft geboekt, met name in Oekraïne en Niger.
    Telbot . Tonner Drones werkt nauw samen met technische partners om zijn logistieke magazijnrobot, de Countbot, te optimaliseren met als doel de mogelijkheden ervan te actualiseren en te verbeteren. Deze robot, ontwikkeld door Delta Drone vóór de komst van het nieuwe management, heeft een groot potentieel en een grote vraag van klanten, maar voldoet momenteel niet aan de hoge productnormen die door het nieuwe managementteam worden geëist. Na de technische audit van de Countbot-technologie zal het doel van het bedrijf zijn om de nieuwe Countbot samen met technische partners te ontwikkelen.
    Potentiële overnames. Het bedrijf heeft regelmatig contact en ontmoetingen met verschillende bedrijven, in Frankrijk en in het buitenland, die actief zijn op het gebied van drones en drone-gerelateerde technologieën, om potentiële overnames of omgekeerde overnames (RTO) te bespreken. Op dit moment heeft Tonner Drones, ondanks talrijke constructieve en veelbelovende discussies, geen termsheets of intentieverklaringen afgesloten met een van deze potentiële doelstellingen, maar streeft ernaar om ten minste één transactie vóór voltooiing te voltooien.
    Inventaris van reserveonderdelen . De afgelopen weken heeft Tonner Drones met succes de inventaris geconsolideerd die hij had geërfd van Delta Drone bij de komst van het nieuwe management in juni 2023 en die zich op verschillende locaties in de centrale vestiging van het bedrijf in Cannes bevond. Hierdoor kan Tonner Drones nu, samen met zijn technische partners, zijn inventaris op één plek evalueren om te bepalen welke inventaris nuttig blijft en welke inventaris verouderd is of geen strategisch nut heeft voor het bedrijf, zodat deze kan worden verkocht. Het doel van het bedrijf is om de hoeveelheid voorraad die het momenteel aanhoudt drastisch te verminderen door de verkoop van overtollige activa, waarmee de operationele cashflowbehoeften op korte termijn worden aangevuld.
    Zoals aangegeven in het persbericht van 4 maart 2024 werd 4 Tonner Drones meerderheidsaandeelhouder van het Zwitserse bedrijf Aero41 via de omzetting van zijn uitstaande schulden in eigen vermogen. Aero41 was een ander bedrijf waarin Delta Drone investeerde voordat er nieuw management kwam en financiële problemen ondervond. Tonner Drones hoopte dat er een mogelijkheid was om Aero41 om te draaien. Helaas stelde Tonner Drones vast dat Aero41 niet voldoende turnaround-potentieel had. Als zodanig zal Aero41 een faillissementsprocedure ingaan.

    Ten slotte is Tonner Drones verheugd te kunnen bevestigen dat het, na op 7 juni 2024 kort op de strafbank van Euronext te zijn geplaatst, na de publicatie van zijn jaarverslag en gecontroleerde financiële rekeningen op 12 juni 2024, op 12 juni 2024 van de strafbank van Euronext wordt verwijderd. 14, 2024.
48 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.