Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel FASTNED AEX:FAST.NL, NL0013654809

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,300   0,000   (0,00%) Dagrange 15,940 - 16,440 16.318   Gem. (3M) 16,8K

Forum Fastned geopend

2.326 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 117 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Orchidee 25 juni 2024 08:26
    quote:

    florida_tower schreef op 24 juni 2024 13:06:

    [...]

    Daar lijkt het op. Tegelijkertijd zijn het geen onrealistische doelen. Als de lnternationale uitrol tenminste goed uit de verf komt.
    Deze doelen zijn juist wel volstrekt onrealistisch. In een recent verschenen analyse van IEX wordt er op een nette manier gehakt van gemaakt.
  2. florida_tower 25 juni 2024 18:01
    quote:

    Orchidee schreef op 25 juni 2024 08:26:

    [...]
    Deze doelen zijn juist wel volstrekt onrealistisch. In een recent verschenen analyse van IEX wordt er op een nette manier gehakt van gemaakt.
    In de fundamentele analyse op iex wordt wel genoemd dat de auteur de uitrol niet realistisch vindt, maar wordt dit verder niet onderbouwd.
    Fastned zelf heeft de doelen voor dit jaar naar beneden bijgesteld maar voor volgend jaar omhoog. Dit ivm de grote tenders in duitsland die vertraagd waren, maar inmiddels binnengehaald en naar verwachting 2025 operationeel zijn.
    In de komende jaren zal er in alle nieuw toegevoegde landen een grote groeispurt mogelijk zijn waardoor 1000 in 2030 realistisch moet zijn.

    De winstgevendheid zal zeker vertraging oplopen door ontwikkelingen in de automarkt, maar dat hoeft de groei van het netwerk niet in de weg te zitten.

    De huidige lage koers biedt m.i. kansen.
  3. forum rang 10 voda 26 juni 2024 07:02
    KBC Securities herhaalt het koopadvies voor FASTNED
    woensdag 26 juni 2024 - 06:23u -

    KBC Securities verlaagt het koersdoel van FASTNED naar € 19,00 van € 30,00. Het koopadvies van woensdag 17 april 2024 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -21,45%.

    www.guruwatch.nl/advies/171747/FASTNE...
  4. Bonus aanbieding 26 juni 2024 09:44
    quote:

    voda schreef op 26 juni 2024 07:02:

    KBC Securities herhaalt het koopadvies voor FASTNED
    woensdag 26 juni 2024 - 06:23u -

    KBC Securities verlaagt het koersdoel van FASTNED naar € 19,00 van € 30,00. Het koopadvies van woensdag 17 april 2024 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -21,45%.

    www.guruwatch.nl/advies/171747/FASTNE...
    Kijk dat zijn adviezen. Maar u kunt nog efficienter van uw geld af komen: geef mij 19,30 en ik geef u direct 19 euro terug. Voor het gemak mag u ook 0,30 aan mij over maken. Per aandeel dat u dan niet eens hoeft te kopen. Scheelt weer transactiekosten!
  5. forum rang 7 rene l 26 juni 2024 13:35
    quote:

    wiegveld schreef op 16 mei 2024 09:51:

    Het zou goed zijn eens een lijst te maken van de leningen van dit fonds.
    Het lijkt een pyramidespel met nieuw geld lenen om anderen weer te kunnen betalen.

    Onderwrg zie ik veelal alleen veel mensen stroom tanken bij de Valken Teslasnelladers.
    Fastnedstations staan er vaak verlaten bij.

    Zelf ben ik geen financieel specialist en daarom heb ik eens een blik op Fastned geworpen en de firma via de JBF-methode doorgelicht.

    Er staan ongeveer 17,4 miljoen aandelen uit.
    Ultimo 2023 hadden ze aan cash ongeveer 126 miljoen Euro op de bank staan, deels verkregen uit een extra aandelen emissie.

    Voor de uitgifte van nieuwe obligaties deze week stond de teller al op 180 miljoen.
    Er staat dus op dit moment voor dik 200 miljoen aan obligaties uit tegen volgens mij een rente van zo'n procent of 6.
    De eerste obligaties hebben ze ondanks mooie praatjes niet afgelost maar steeds doorgerold.

    Nu even wat cijfermaterieel uit het jaarverslag van 2023.

    De bruto inkomsten uit de laadsessies lag in totaal op ongeveer 45 miljoen.
    Helemaal onder aan de streep staat een verlies van dik 19 miljoen.

    Uiteraard moet het personeel betaald worden, overige kosten, uitbreiding van het netwerk dat er fors in hakt.
    Maar wat mij opvalt, het onderhoud aan de laadstations vreet behoorlijk wat geld weg, maar nog erger, ik schrok best wel van de post afschrijving op het gebied van snelle veroudering en de daaruit vloeiende aanpassingen, dit bedrag loopt op en was vorig jaar 16,7 miljoen.

    Gewoon allemaal gegevens die je op de site van Fastned zelf kunt vinden.

    Dit jaar willen ze fors investeren in nieuwe laadstations, wat hebben ze op dit moment nog aan cash, en de obligatiehouders, de kosten voor de rentevergoedingen lopen ook steeds verder op.

    Je leest het nu overal, de verkoop van de electrische auto's verloop niet meer volgens de verwachtingen, het hapert een beetje.
    En de concurrentie, die zit ook niet stil.

    Ik geef verder geen advies, maar ik heb wel de nodige vragen over de houdbaarheid van Fastned.
    Obligaties kun je altijd blijven uitgeven, net als een aandelenemissie doen.
    Maar wat als de mensen op een bepaald moment allemaal hun geld terug willen zien bij het aflopen van de obligaties, het zijn tenslotte geen eeuwig durende obligaties.

    En over van der Valk.
    Vorige week fietste ik een rondje over het parkeerterrein van hun.
    Ik moest wel lachen, bij de Tesla laadpalen stond een Tesla met aanhanger te laden.
    En ja, gelukkig was het er niet druk, maar die beste man nam wel de ruimte van 4 laadpalen in.

    Zo ook met de vakantie.
    Stel je eens voor, je gaat met je stekkerbak v.v. sleurhut vanaf het Damrak op vakantie naar bijvoorbeeld Saint Tropez in Zuid Frankrijk.
    Het wordt niet openlijk gezegd, maar wanneer je een beetje luxe sleurhut hebt dan neemt de actieradius van je stekkerbak met ongeveer 50% af, net als bij een benzineauto, dan verdubbeld het verbruik ook.

    Tja, wanneer je Nederland nog niet uit bent dan moet je al op zoek naar een laadpaal.
    En kom je er 1 tegen, ja, dan moet je hem echt voor 100% opladen voor de volgende stop.
    En net als de situatie bij van der Valk, en als je pech hebt, dan moet je je sleurhut ook nog even loskoppelen en ergens anders stallen om andere mensen die ook willen laden niet in de weg te zitten.

    De kans is groot dat het een hele operatie gaat worden en dat je i.p.v. een goeie dag rijden de dubbele tijd kwijt bent.
    Maar ja, dit soort dingen moet je mensen niet vertellen, dat moeten ze zelf in de praktijk ervaren.
  6. Bonus aanbieding 1 juli 2024 10:02
    quote:

    EQ140 schreef op 30 juni 2024 10:14:

    Er zit veel te veel te verwachten winst in de koers verwerkt op het ogenblik.
    Fastned is afhankelijk van de obligatieleningen die dmv huis aan huis reclame bij particulieren worden weggezet. Er zitten nauwelijks rationele overwegingen achter de investeringen in die obligatieleningen. Het foldertje ziet er gelikt uit Fastned belooft 'operationele winst' (wat dat precies inhoudt weet men niet), de rente lijkt veel en het is groen dus doet men het. Omdat Fastned afhankelijk is van deze leningen (of zo je wil voldoende nieuwe deelnemers aan het groene pyramidespel) is de koers van het aandeel ook volkomen onvoorspelbaar.
  7. Orchidee 1 juli 2024 14:50
    quote:

    EQ140 schreef op 30 juni 2024 10:14:

    Dat ervaren speelt ook bij beleggers. Er zit veel te veel te verwachten winst in de koers verwerkt op het ogenblik. Het gaat nog vele jaren duren voordat er dividend uit betaald gaat worden, als het bedrijf dan nog bestaat. Eind van het jaar staat de koers op €10.
    Ik zie dit ook als een reëel koersdoel. Dat was de waarde voordat het aandeel ontplofte en meegezogen werd door Tesla. Net als bv Alfen. Al deze aandelen worden momenteel geslacht en, tenzij je van je geld af wilt, heb je er niets in te zoeken, naar mijn mening.
  8. florida_tower 4 juli 2024 11:14
    Benieuwd of deze koersval komt door een grote verkopende partij.
    M.i. komt de daling op een interessant moment.

    Kijk even mee door mijn rooskleurige bril:

    Bij de cijfers in augustus of in het volgende halfjaar is (naar verwachting) de vrije kasstroom voor het eerst rond de 0 of positief. Dit is de vrije kasstroom, dus na aftrek van de hier op het forum gevreesde rentekosten op obligaties. Het zal nu nog een beperkt bedrag zijn, maar een eerste stap in de afbouw van schuldbehoefte.

    De marketcap is 319 miljoen en er staat 126 miljoen op de bank (en een schuld van 144 miljoen). Volgens de CFO is de huidige balans voldoende voor de geplande uitbreidingen in 24 en 25, dus inclusief de grote uitbreiding in Duitsland.

    Het netwerk van Nederland is "af", er hoeft weinig in geïnvesteerd te worden in uitbreiding. Het heeft al sinds 2022 een positieve ebitda. Er worden in Nederland overall iets minder autos verkocht, maar het percentage EV's is nog steeds groeiende (meer dan 1/3 van de nieuw verkochte autos). Allemaal potentiele klanten voor Fastned. De Nederlandse Fastned-stations hebben een ruime overcapaciteit (nu slechts 16-17% bezetting).

    Het netwerk in Duitsland draait ook een positieve ebitda, met een lagere bezetting dan in Nederland (11%), dus nog veel meer ruimte om de EV-groei van de komende jaren op te benutten. De nieuwe binnengehaalde tenders in noord en west-duitsland gaan deze markt verder uitbreiden.

    Belgie draait ook een positieve ebitda en er zitten nog voldoende locaties in de pijplijn om de hoeveelheid stations te verdubbelen en ebitda te laten groeien.

    Doordat nieuwe modellen EV sneller kunnen laden hoeven ze langer stil te staan op de stations tijdens een laadsessie (leidt tot efficientere bezetting op de stations en dus meer omzet per minuut)

    De koers gaat richting de koers van die voor de steiging van 2020. Maar nu is het een aanbieding: in 2021 is een emissie gedaan van 150 miljoen tegen een koers van €80, in 2022 een emissie van 75 miljoen tegen een koers van €36,90. Die injecties koop je nu voor €16 per aandeel.

    Ik pas even op met de huidige daling ("don't catch falling knives"), maar mijns inziens is dit een hele interessante ontwikkeling en biedt het absoluut koopkansen.
  9. Bonus aanbieding 4 juli 2024 13:08
    quote:

    florida_tower schreef op 4 juli 2024 11:14:

    De koers gaat richting de koers van die voor de steiging van 2020. Maar nu is het een aanbieding: in 2021 is een emissie gedaan van 150 miljoen tegen een koers van €80, in 2022 een emissie van 75 miljoen tegen een koers van €36,90. Die injecties koop je nu voor €16 per aandeel.

    Ik pas even op met de huidige daling ("don't catch falling knives"), maar mijns inziens is dit een hele interessante ontwikkeling en biedt het absoluut koopkansen.
    Een dalende koers is nooit een koopargument, dat zal jij toch ook wel weten.

    Wat er achter zit zijn mijns inziens 2 zaken:

    1. De rente die Fastned op haar obligaties biedt tov wat Piet Particulier met depositogarantie kan krijgen (>3%)
    2. Grote omslag in de EU autoindustrie: investeringen op EVs on hold en grootschalige hervatting van investeringen in verbrandingstechnologie:

    'Electric only. Electric first. War da mal was? Der Strom-Traum scheint beim Stern wegen der weiter unter Plan liegenden E-Auto-Absatzzahlen vorerst ausgeträumt zu sein. Nachdem Volkswagen kürzlich bekannt gab, wieder massiv in den Verbrenner zu investieren, sagte Mercedes-Chef Ola Källenius im Interview mit WirtschaftsWoche, dass auch Mercedes-Benz die Investitionen in Verbrenner-Fahrzeuge erheblich erhöhen werde.'
  10. Bas2012 4 juli 2024 14:30
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 4 juli 2024 13:08:

    [...]

    1. De rente die Fastned op haar obligaties biedt tov wat Piet Particulier met depositogarantie kan krijgen (>3%)

    Weet iemand of de obligatie van Fastned voor de groenfondsen voldoen aan voldoende 'groen' karakter (zeker icm afname PPAs solar/Ecorus) en daarmee indirect in de groenebelegging categorie vallen? In dat geval zit er via box 3 verkapt een 8% yield op deze obligaties.
  11. florida_tower 4 juli 2024 14:46
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 4 juli 2024 13:08:

    [...]

    Een dalende koers is nooit een koopargument, dat zal jij toch ook wel weten.

    Wat er achter zit zijn mijns inziens 2 zaken:

    1. De rente die Fastned op haar obligaties biedt tov wat Piet Particulier met depositogarantie kan krijgen (>3%)
    2. Grote omslag in de EU autoindustrie: investeringen op EVs on hold en grootschalige hervatting van investeringen in verbrandingstechnologie:

    'Electric only. Electric first. War da mal was? Der Strom-Traum scheint beim Stern wegen der weiter unter Plan liegenden E-Auto-Absatzzahlen vorerst ausgeträumt zu sein. Nachdem Volkswagen kürzlich bekannt gab, wieder massiv in den Verbrenner zu investieren, sagte Mercedes-Chef Ola Källenius im Interview mit WirtschaftsWoche, dass auch Mercedes-Benz die Investitionen in Verbrenner-Fahrzeuge erheblich erhöhen werde.'
    De dalende koers is niet het argument, de dalende verwachte koers/verwachtte winst wel (met huidige koers < 40 in 2026 volgens de analyse van IEX, en de jaren daarna een fractie daarvan)

    Het idee dat er nu opnieuw in fossiele autos geinvesteerd gaat worden is een fabel. Alle autobouwers zijn volledig overgestapt naar ontwikkeling van EV's. In Nederland starten per 1 januari de eerste zero emission zones in de grote steden, worden per 2030 geen bezineautos meer verkocht. En in het europees parlement is nog steeds een grote meerderheid voor de green deal. in 2035 worden in de hele EU geen fossiele autos meer verkocht (met een uitzondering voor een paar kleine autobouwers als ferrari etc.).
  12. BreakingNews | Jay 4 juli 2024 16:48
    En weer 4% van het aandeel af. Grote dumpen is nu begonnen. Wordt de komende jaren geen geld verdient en dat begint de aandeelhouder zich te beseffen. Zakken naar de 10€ en dan richting 2030 een beetje kwakkelend stijgen, met de omzetten mee. Gewoon weer verder als waar we voor de de groene bubbel waren gebleven.
  13. Bonus aanbieding 8 juli 2024 10:15
    quote:

    florida_tower schreef op 4 juli 2024 14:46:

    [...]
    Het idee dat er nu opnieuw in fossiele autos geinvesteerd gaat worden is een fabel.
    Blume en Kallenius (CEO's van Volkswagen resp Mercedes) zullen zich dan wel vergist hebben beiden gelukkig is er Florida Tower die oplet en het even rechtzet. Een stevige koersreactie van het aandeel Fastned is het gevolg.
  14. Charcuterie fanaat 8 juli 2024 11:01
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 8 juli 2024 10:15:

    [...]

    Blume en Kallenius (CEO's van Volkswagen resp Mercedes) zullen zich dan wel vergist hebben beiden gelukkig is er Florida Tower die oplet en het even rechtzet. Een stevige koersreactie van het aandeel Fastned is het gevolg.
    De opmaat voor herstel lijkt bij deze ingezet.. Zie koers komende dagen/weken wel weer stevig herstellen.
  15. florida_tower 8 juli 2024 11:15
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 8 juli 2024 10:15:

    [...]

    Blume en Kallenius (CEO's van Volkswagen resp Mercedes) zullen zich dan wel vergist hebben beiden gelukkig is er Florida Tower die oplet en het even rechtzet. Een stevige koersreactie van het aandeel Fastned is het gevolg.
    U heeft het over dezelfde Blume die recent aankondigde een belang van 5 miljard in Rivian te kopen en een grote samenwerking met XPeng aan te gaan?
2.326 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 117 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.