Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel EBUSCO HOLDING AEX:EBUS.NL, NL0015000CZ2

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,986   +0,001   (+0,15%) Dagrange 0,980 - 1,016 172.190   Gem. (3M) 431,1K

Ebusco 2024

7.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 258 259 260 261 262 ... 372 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Marcel H. 24 juni 2024 20:34
    quote:

    a gruijthuijsen schreef op 24 juni 2024 20:19:

    kan jij deze onzin onderbouwen
    ING helpt deze bussenbouwer tijdelijk met de hakken
    over de sloot.
    Teslin en V.d. Valk hebben al duidelijk
    gemaakt hun belangen te reduceren.
    Als ING dat ook zou doen was het
    in Deurne meteen over en sluiten.
    Lees ook maar eens de laatste bijdragen
    van Jokeltje.
    De volgende beleggers informatiedag
    is pas in de loop van het jaar.
    Als het zover nog komt?
  2. forum rang 10 voda 25 juni 2024 07:40
    Ebusco publiceert tussentijdse update
    Datum
    25 juni 2024
    Categorie
    Persbericht
    Deurne, 25 juni 2024 – Ebusco (Euronext: EBUS), een pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en energieoplossingen, publiceert vandaag een tussentijdse update. Na een eerste beoordeling van de resultaten van de eerste maanden van 2024 en de operationele planning voor de rest van het jaar, ziet het Executive Team dat de acties die in de afgelopen 12 maanden zijn ondernomen hun vruchten afwerpen. Het bedrijf heeft echter de conclusie getrokken dat de huidige doelstelling van een omzet van meer dan €325 miljoen in combinatie met een positieve EBITDA in 2024 helaas niet langer haalbaar is.

    De strategische verschuiving om opnieuw te gaan werken met contract manufacturers is de juiste keuze gebleken, aangezien we een versnelling in de assemblagetijd zien. Het aantal bussen dat tot nu toe is geleverd, is gestegen tot 90 (tegenover 66 in de eerste helft van 2023) en zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar versnellen. De Ebusco 3.0 bussen die bij onze klanten in gebruik zijn, blijven beter presteren op het gebied van energie-efficiëntie. Dankzij deze sterke operationele prestaties en de daaruit voortvloeiende marktvraag is de productie van Ebusco gevuld tot ver in 2025.

    Eerder dit jaar introduceerde Ebusco een herziene organisatiestructuur die leidde tot duidelijkere rollen en verantwoordelijkheden. Na de benoeming door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei is Roald Dogge op 1 juni 2024 gestart als COO. Michiel Peters is al begonnen met zijn inwerkperiode bij Ebusco ter voorbereiding op zijn rol als Co-CEO en Voorzitter van het Executive Team. De functies van CTO en CHRO zijn ingevuld door interne kandidaten.

    Hoewel we de eerste positieve resultaten zien van de genomen managementmaatregelen, heeft de overgang van het assemblageproces en de logistieke stromen naar contract manufacturers te maken gekregen met inefficiënties bij het opstarten. Deze inefficiënties hebben de productie vertraagd ten opzichte van het oorspronkelijke plan en zal tot eind 2024 duren voordat dit is opgelost.

    Ook in onze eigen productiefaciliteit in Deurne blijft de afronding van bussen hinder ondervinden van inefficiënties die de productie in de fabriek vertragen. Dit heeft niet alleen invloed op de omzet, maar ook op het kostenbesparingsprogramma dat nog niet volledig kon worden uitgevoerd. Het inhaaleffect in de tweede helft van dit jaar zal niet genoeg zijn om de lager dan verwachte besparingen in de eerste helft van 2024 te compenseren.

    Om deze tegenslagen op te vangen, heeft Ebusco besloten om prioriteit te geven aan klantorders die momenteel op de assemblagelijnen en in de Pre Delivery Inspection (PDI) staan om zich te richten op een maximale snelheid van levering van bussen die bijna klaar zijn. Bovendien is het Executive Team bezig met het identificeren van extra kostenbesparingen bovenop de in gang gezette plannen.

    Onder leiding van Michiel Peters is een begin gemaakt met de verfijning van de middellange- en langetermijnstrategie, die zal worden gepresenteerd tijdens de Capital Markets Day in november 2024. In de tussentijd zal het bedrijf de markt op de hoogte houden met tussentijdse financiële updates terwijl het werkt aan de uitdagingen die de eerste helft van 2024 hebben beïnvloed.

    De publicatie van de halfjaarresultaten is gepland op 31 juli 2024 om 07:30 CET.


    www.ebusco.com/nl/ebusco-publiceert-t...
  3. forum rang 10 voda 25 juni 2024 07:52
    Ebusco trekt outlook in
    25-jun-2024 07:47

    Ondanks dat maatregelen vruchten afwerpen.

    (ABM FN-Dow Jones) Ebusco ziet dat de eerder aangekondigde maatregelen hun vruchten afwerpen, maar dat dit onvoldoende is om dit jaar een omzet van meer dan 325 miljoen euro te realiseren. Dit meldde de elektrische bussenbouwer uit Deurne dinsdagochtend.

    Ook denkt Ebusco niet dat het dit jaar een positieve EBITDA zal boeken.

    Dankzij de strategische keuze om weer met assemblagepartners te werken, is het aantal bussen dat tot nu toe is geleverd, gestegen tot 90. Dat waren er 66 in de eerste helft van 2023. En dit zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar verder versnellen, voorziet Ebusco.

    "Hoewel we de eerste positieve resultaten zien van de genomen managementmaatregelen, heeft de overgang van het assemblageproces en de logistieke stromen naar contract manufacturers te maken gekregen met inefficiënties bij het opstarten. Deze inefficiënties hebben de productie vertraagd ten opzichte van het oorspronkelijke plan en zal tot eind 2024 duren voordat dit is opgelost", moest de fabrikant dinsdag melden.

    En ook in de eigen productiefaciliteit in Deurne blijft de afronding van bussen hinder ondervinden van inefficiënties die de productie in de fabriek vertragen. "Dit heeft niet alleen invloed op de omzet, maar ook op het kostenbesparingsprogramma dat nog niet volledig kon worden uitgevoerd. Het inhaaleffect in de tweede helft van dit jaar zal niet genoeg zijn om de lager dan verwachte besparingen in de eerste helft van 2024 te compenseren."

    Ebusco heeft daarom besloten prioriteit te geven aan klantorders die momenteel op de assemblagelijnen staan en in de inspectiefase zitten. Bovendien is het bedrijf bezig met het identificeren van extra kostenbesparingen bovenop de in gang gezette plannen.

    In november 2024 organiseert Ebusco een beleggersdag. Onder leiding van co-CEO Michiel Peters is een begin gemaakt met "de verfijning van de middellange- en langetermijnstrategie". De halfjaarcijfers zijn gepland voor 31 juli.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. Wacko Winger 25 juni 2024 08:17
    Positief is in ieder geval dat ze communiceren en dat de uitlevering met 50% is gestegen t.o.v. vorig jaar.

    Gezien de koers van afgelopen dagen zijn er een aantal mensen met voorkennis( niet te voorkomen maar wel kwalijk.
    kleine 5K geïnvesteerd, meeste is op dit moment verdampt, restant laat ik staan met de hoop dat ze 't redden en de boel op de rit krijgen.
  5. forum rang 6 Ruval 25 juni 2024 08:18
    quote:

    The moment schreef op 25 juni 2024 08:13:

    Nee, wederom de verwachting naar beneden bijstellen.

    Die zagen wij niet aankomen.

    10 jaar liegen en teleurstellen.
    Is het eerste bericht waarin Bijvelds überhaupt niet meer wordt genoemd. Duidelijk op een zijspoor gezet. En terecht, want dit blijkt steeds meer een fantast te zijn dan een succesvol ondernemer. Ik heb zijn verhalen te lang geloofd en ben er gelukkig (met groot verlies helaas) op € 7 uitgestapt
  6. forum rang 4 Jokeltje 25 juni 2024 08:22
    Nieuwe historische dag voor Ebusco op 25 juni 2024 : de grens van 2 euro wordt doorbroken. Men blijft in hetzelfde bedje ziek : te hoge verwachtingen en te weinig transparantie. De maatregelen werpen zodanig hun vruchten af dat de reeds herhaaldelijk verlaagde verwachtingen opnieuw niet gehaald worden. Wat een communicatie telkens weer.
  7. forum rang 4 tmaster 25 juni 2024 08:29
    Nou mooi kut dit. sorry dat ik zo plat moet zeggen, maar dat is hoe ik mij nu voel als belegger. En dit verklaart waarom we eigenlijk de laatste weken natuurlijk al in 1 rechte lijn aan het dalen waren. Andere grootaandeelhouders wisten dit natuurlijk allang. Piet particulier moet maar wachten tot de officiele bekendmaking.
    Ik had echt goede hoop dat 2024 de turnaround zou zijn en ze langzaam uit hun dal zouden klimmen. Nu dit slecht nieuws en mijn geloof in een goed afloop zakt nu ook weg..
    Het verlies is al geleden, voor die paar cent ga ik het maar uitzitten, wie weet komt er nog iemand langs die de boel wil overnemen.
  8. The moment 25 juni 2024 08:31
    quote:

    Wacko Winger schreef op 25 juni 2024 08:17:

    kleine 5K geïnvesteerd, meeste is op dit moment verdampt, restant laat ik staan met de hoop dat ze 't redden en de boel op de rit krijgen.
    Zonde om ook het laatste beetje te gaan verliezen.
    Afgelopen halfjaar had echt de ommekeer moeten worden.

    Alle pijn was genomen in 2023.
    Kon alleen maar "meevallen" en toch schrijven ze heel 2024 nu al af.

    Dit kan toch alleen maar op een faillissement uitlopen zo.

    Ik zie geen enkel lichtpuntje meer.
  9. forum rang 7 Fender bass 25 juni 2024 08:42
    quote:

    tmaster schreef op 25 juni 2024 08:29:

    Nou mooi kut dit. sorry dat ik zo plat moet zeggen, maar dat is hoe ik mij nu voel als belegger. En dit verklaart waarom we eigenlijk de laatste weken natuurlijk al in 1 rechte lijn aan het dalen waren. Andere grootaandeelhouders wisten dit natuurlijk allang. Piet particulier moet maar wachten tot de officiele bekendmaking.
    Ik had echt goede hoop dat 2024 de turnaround zou zijn en ze langzaam uit hun dal zouden klimmen. Nu dit slecht nieuws en mijn geloof in een goed afloop zakt nu ook weg..
    Het verlies is al geleden, voor die paar cent ga ik het maar uitzitten, wie weet komt er nog iemand langs die de boel wil overnemen.
    Precies het gevoel wat ik ook heb. Tegenvaller op tegenvaller en een kwalijk ontbrekende communicatie.
    Maar ja, ik heb ze wel dus lastig te besluiten wat te doen. Halveren is een optie, ergens hou ik wel de mogelijkheden open dat er nog toekomst is.
    Over het product zelf hoor je nooit negatieve berichten.
7.439 Posts
Pagina: «« 1 ... 258 259 260 261 262 ... 372 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.