Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

39.110 Posts
Pagina: «« 1 ... 1951 1952 1953 1954 1955 1956 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 22 juni 2024 13:27
    quote:

    pietje-2005 schreef op 22 juni 2024 13:00:

    Maar, eeh, over 45 jaar; dat is toch na "ons" ? ;-)
    Zal niet meer te stoppen zijn en die 45 jaar maakt niet uit op een jaartje of wat; moeten ze wel op zoek naar andere verdienmodellen voor de toeristen-industrie ?
    Op tijd een plan maken, zoals Calimero zegt ;-)
    Mijn zoon won de wedstrijd toen hij 5 was,met alpineskiën in Oostenrijk. Waarom zou ik me dan zorgen maken over mijn achter=achterkleinzoon of dochter?.
  2. forum rang 6 pietje-2005 22 juni 2024 14:59
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 22 juni 2024 13:27:

    [...]
    Mijn zoon won de wedstrijd toen hij 5 was,met alpineskiën in Oostenrijk. Waarom zou ik me dan zorgen maken over mijn achter=achterkleinzoon of dochter?.
    Als ze geen professioneel skier willen worden , niets aan het handje ;-)
    Gaat erom dat Oostenrijk dit ook al jaren aan ziet komen, met de vele sneeuwkanonnen in de regio, en neem aan dat ze al aan het anticiperen zijn, omdat hun er hun brood mee verdienen, deels.
    Die moeten zich in de eerste plaats zorgen maken, dus ;-)
  3. forum rang 6 !@#$!@! 23 juni 2024 13:05
    www.nu.nl/klimaat/6317470/chef-water-...

    Mensen klagen dan over de kosten van de energietransitie. Maar de kosten die komen kijken bij de te snelle klimaatverandering zijn vele male hoger.
    Helaas zijn de meeste mensen te kortzichtig (lineaire denkers, ipv kijken naar het hele plaatje) om dat goed te kunnen begrijpen.
  4. forum rang 9 objectief 23 juni 2024 13:16
    quote:

    !@#$!@! schreef op 23 juni 2024 13:05:

    www.nu.nl/klimaat/6317470/chef-water-...

    Mensen klagen dan over de kosten van de energietransitie. Maar de kosten die komen kijken bij de te snelle klimaatverandering zijn vele male hoger.
    De energietransitie is m.i. een groot succes in Nederland; extreem veel zonnepanelen en 17% minder energieverbruik. Beter kan bijna niet.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 juni 2024 04:50
    quote:

    !@#$!@! schreef op 23 juni 2024 13:05:

    www.nu.nl/klimaat/6317470/chef-water-...

    Mensen klagen dan over de kosten van de energietransitie. Maar de kosten die komen kijken bij de te snelle klimaatverandering zijn vele male hoger.
    Helaas zijn de meeste mensen te kortzichtig (lineaire denkers, ipv kijken naar het hele plaatje) om dat goed te kunnen begrijpen.
    Ik lees:
    "Nu gebruiken we bijvoorbeeld erg veel zoet water om verzilting tegen te gaan en om sluizen door te spoelen. Maar als er minder smeltwater van de gletsjers in de rivieren komt en landen boven ons meer water uit die rivieren vasthouden tijdens droge periodes, hebben wij hier minder water."

    Minder smeltwater? Kan zijn, maar valt er in de Alpen minder neerslag??
    Landen "boven ons" houden meer water vast? Ze weten tegenwoordig geen raad met de neerslag! Overstromingen alom.

    Maar goed, droge perioden waren er altijd al, in vroeger eeuwen waren er in de IJssel bij laag water doorwaadbare plaatsen. Nu houdt men bovenstrooms water vast? Hoe dan? Er zit geen dam of stuw in de Rijn, de eerste en enige hebben we zelf gebouwd bij Driel. En die is juist bedoeld om het water in de IJssel op peil te houden.

    Ja, Duitsland doet net als wij ook aan 'ruimte voor de rivier', door bepaalde moerasgebieden langs de Rijn in ere te herstellen. Daarin wordt water vastgehouden en opgeslagen. Om bij droogte gedeeltelijk weer af te stromen, wat ons in NL helpt bij lage waterstanden. Wat de Deltacommissaris onze buurlanden verwijt slaat nergens op. Wat Duitsland doet helpt ons juist!

    Om in NL tot Deltacommissaris benoemd te worden moet je talent hebben voor het formuleren van politiek correcte en gewenste zinnen. Verstand van waterhuishouding en hydrologie is niet vereist.
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 juni 2024 05:10
    quote:

    Jalapenjos schreef op 9 juni 2024 10:52:

    [...]
    Zojuist de Klimaatoptimist Arnoud Jaspers gezien en gehoord bij WNL op Zondag. Hij is ervan overtuigd dat NL met 10 kerncentrales een heel eind op weg is. Het alternatief voor die 10 zou zijn om het gehele NL'se deel van de Noordzee vol te bouwen met windmolens terwijl een kerncentrale het formaat kan hebben van een Ikea. We gooien NL vol met dat soort logistieke dozen dus het kan niet om het uiterlijk ervan gaan. Dat gezegd zijnde, van mij mag zo'n ding prima in mijn achtertuin (wel in my backyard -- WIMBY). Vergelijkingen met bijv. Borssele gaan mank omdat dit nog altijd oude technologie in oude behuizing is. En ik meen dat als je mensen de keuze geeft -- wilt u 1 kerncentrale net buiten uw stad in het groengebied of 3 windmolens -- men vanwege het horizonvervuilende, gebrom veroorzakende en ziekmakende niet zo snel zullen kiezen voor die draaiende, bewegende en slagschaduw veroorzakende 200 meter hoge palen.
    Dank voor de afkorting WIMBY. Kende ik nog niet.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 juni 2024 05:32
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 13 juni 2024 00:11:

    [...]
    ...
    Ik vraag me wel af, of een Groenlinkser meer klimaatvijandig is dan, laten we zeggen, een VVDer.
    Klimaatvijandig wil niemand zijn. Wel nemen GL-ers door hun vooringenomen onderbuiken tegen bv. kernenergie standpunten in die ik inconsequent en eigenlijk oerdom vind.

    Wie global warming door CO2 momenteel het grootste probleem voor de mensheid (en dierheid) vindt maar nog steeds tegen kernenergie is, heeft z'n prioriteiten niet goed op een rijtje.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 juni 2024 06:31
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 13 juni 2024 00:41:

    BDB als het je interesseert:

    youtu.be/xr7Di7drogk?si=RmslvhKPowdSO...

    We zeggen tegen onze voorouders: we hebben jullie niet nodig | Gesprek met Andreas Kinneging

    Dit gaat in op theologie, filosofie etc, deze hoogleraar rechtsfilosofie pleit er voor verschillende denkrichtingen naast elkaar te leggen, en minder in hokjes te denken. Dit naar aanleiding van het vermelden van je geloof, waaruit ik ook graag put, en dat onderdeel vormt van de visie en colleges van deze hoogleraar....
    Dat extrapolerend naar het onderwerp van deze draad:
    Ik neem graag kennis van uiteenlopende visies, ook als het breder gaat dan bijvoorbeeld kernenergie, kernenergie is in mijn ogen een deeloplossing voor het energie- en klimaatvraagstuk.
    Over Kinneging:
    www.mareonline.nl/opinie/ik-linkse-de...

    Niks tegen die Kinneging, een beste kerel, maar ik denk niet dat een rechtsfilosoof de eerste is om over de klimaatproblematiek te kunnen oordelen. Persoonlijk vind ik de politieke filosofie veel interessanter.

    Teveel anbetabete academici zoals hij denken dat bètamensen vakidioten zijn die niet 'breder' kunnen kijken, en (vooral Leidse) historisch of cultureel 'belezenen' als Kinneging of Cliteur niet kunnen missen om hun exacte werk enigszins in een historisch of cultureel framework te kunnen plaatsen.

    Zij vergissen zich. Een beetje ervaren en belezen bètamens begrijpt veel meer van zijn meta-omgeving en de wereld i.h.a. dan Leidse filosofen van exacte vakken.

    PS. In de natuurkunde excelleert Leiden niet meer zo, Lorentz en Kamerling Onnes zijn lang geleden. Tegenwoordig schat ik Utrecht, Amsterdam en TUD, TUE + TUT (elk in hun natuurkundige specialismen) hoger in.
  9. forum rang 8 Succes 28 juni 2024 19:02
    Wetenschappers willen met proefproject van $60 miljoen aantonen dat je CO2 kunt opslaan op de bodem van de oceaan als gesteente

    Om de opwarming van de aarde effectief aan te pakken is het niet alleen nodig dat de mensheid minder CO2 uitstoot, maar ook dat CO2 die al in de atmosfeer zit, daar weer wordt uitgehaald. Wetenschappers zoeken in dit verband naar mogelijkheden om het gasvormige CO2 veilig op te slaan. Dat kan mogelijk in rotsformaties op de bodem van de oceaan.

    Over de hele planeet hebben basaltsteenafzettingen op de zeebodem de potentie om kooldioxide te binden, wat kansen biedt om het broeikasgas op een veilige manier uit de atmosfeer te houden.

    Een team van wetenschappers wil drijvende platforms bouwen op strategische offshore-locaties. In plaats van olie uit de oceaanbodem te halen, zouden deze futuristische platforms CO2 in de oceaanbodem injecteren.

    ...

    www.businessinsider.nl/wetenschappers...
  10. forum rang 8 Succes 28 juni 2024 19:03
    Wereldwijde uitstoot van broeikasgassen door energieverbruik steeg tot record in 2023

    De uitstoot van broeikasgassen door energieverbruik in de wereld is vorig jaar naar een record gestegen, ondanks dat er veel meer energie werd geproduceerd door duurzame bronnen. Dat meldt het in Londen gevestigde onderzoeksbureau Energy Institute. Ook het wereldwijde energiegebruik steeg naar een nieuw hoogtepunt, aldus de onderzoekers.

    Volgens het Statistical Review of World Energy steeg de uitstoot vorig jaar met 2 procent tot meer dan 40 gigaton aan CO2. Daarmee werd voor het eerst die grens overschreden. Het energieverbruik ging eveneens met 2 procent omhoog, tot 620 exajoules. Volgens zakenkrant Financial Times is 1 exajoule gelijk aan de opwekking van energie uit ongeveer 170 miljoen vaten olie. Van dat totale energieverbruik kwam 81,5 procent uit fossiele bronnen.

    De onderzoekers stellen dat meer fossiele energie werd verbruikt in India, met een plus van 8 procent. Het land verbruikte voor het eerst meer steenkool voor stroomopwekking dan Noord-Amerika en Europa samen. Om aan de stijgende energievraag te voldoen worden in India meer nieuwe steenkolencentrales gebruikt.

    ...

    www.businessinsider.nl/wereldwijde-ui...
39.110 Posts
Pagina: «« 1 ... 1951 1952 1953 1954 1955 1956 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.