Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

8.520 Posts
Pagina: «« 1 ... 411 412 413 414 415 ... 426 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Doemebest 21 juni 2024 00:55
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 20 juni 2024 20:53:

    DE (N)MACHT VAN DE ZWIJGENDE MEERDERHEID

    7000 mensen liepen dit weekeinde mee in de Nacht van de Vluchteling.

    7000 vrouwen, mannen, meisjes, jongens liepen minimaal 10 kilometer en maximaal zelfs 40 kilometer van Rotterdam naar Den Haag, van Amersfoort naar Utrecht, van Nijmegen naar Arnhem, van Haarlem naar Amsterdam, van Tilburg naar ’s Hertogenbosch.

    7000 deelnemers voor vluchtelingen… dat zijn er exact 6999 meer dan Wilders op de been brengt in zijn partij tégen vluchtelingen – de PVV heeft maar één lid, Wilders zelf, en met één been kun je niet lopen.

    500 mensen werkten mee met de Nacht van de Vluchteling, als vrijwilligers. Dat zijn er 499 meer dan Wilders achter zich heeft binnen zijn éénmans partijtje.

    Ruim 1.6 miljoen euro brachten de 7000 lopers en 500 vrijwilligers bij elkaar: dankzij de duizenden en duizenden sponsors die hen steunden, moreel én financieel.

    De Nacht van de Vluchteling, ooit door stichting Vluchteling bedacht, als een solidariteitsactie: 40 kilometer lopen om te voelen wat een vluchteling ervaart, die een veelvoud van die afstand loopt, op zoek naar veiligheid, een warm welkom.

    De 7000 + 500 + de duizenden en duizenden mensen die het afgelopen weekeind die solidariteit met vluchtelingen door het hele land toonden, in regen, met harde wind, in het holst van de nacht, hebben meer gepresteerd dan wat ze fysiek volbrachten.

    Ze hebben laten zien welk enorm draagvlak er in Nederland bestaat voor vluchtelingen.

    Ze hebben laten zien dat de rabiate, xenofobe taal , het racistisch gedrag in woord en daad van de Wildersjes, de Fabertjes, de Bosmaatjes, de Grausjes en al dat andere gepeupel dat de PVV bevolkt, niet de meerderheid vertolkt en al helemaal niet vertegenwoordigt.

    De meeste Nederlanders, ruim twee op de kleine drie om precies te zijn, hebben niet voor hen gekozen, hebben niet op hen gestemd, voelen zich door het racistische gedrag van Wilders niet aangesproken. Ze zien in het even mistroostige als lachwekkende gehannes met kandidaat ministers hun gelijk: deze zelfbenoemde autocraat met allang verlopen Mozartkapsel is niet in staat zijn eenmanspartij te leiden, laat staan iets te betekenen voor dit land. Hij zegt er te zijn voor alle echte Nederlanders, maar heeft werkelijk geen idee wie dat zijn.

    Die echte Nederlanders, dat zijn de 7000 mensen die afgelopen weekeinde meeliepen in de Nacht van de Vluchteling, de 500 vrijwilligers, de tienduizenden donateurs. Voor even waren ze niet die zwijgende meerderheid, maar helder zichtbaar, herkenbaar, met gele hesjes, gele T-shirts en felle lampjes die de nachtelijke duisternis verlichtten.

    Als gidsen naar betere tijden.
    De macht van de zwijgende meerderheid: U hoeft ze alleen maar te volgen.
    www.linkedin.com/feed/?highlightedUpd...
    Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt, bijna niemand heeft een probleem met echte vluchtelingen, het probleem zit hem in de gelukzoekers.
  2. forum rang 8 Freemoneyforever 21 juni 2024 06:52
    quote:

    Doemebest schreef op 21 juni 2024 00:55:

    [...]Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt, bijna niemand heeft een probleem met echte vluchtelingen, het probleem zit hem in de gelukzoekers.
    Dat zegt het artikel ook niet, de giga problemen in Ter Apel komen niet door echte vluchtelingen.

    Ik vraag mij dan ook af, waarom we de gelukzoekers niet gewoon dwangarbeid laten doen in gevangenschap, totdat ze teruggaan....
  3. forum rang 7 Fender bass 21 juni 2024 09:03
    quote:

    objectief schreef op 21 juni 2024 08:56:

    Yesilgöz over asielzoekers: "duizenden" nareizigers.....het waren er 70 over een heel jaar!!!!.
    Mona Keizer: er is geen stikstofprobleem!!!

    Welke politicus kun je nog vertrouwen??????
    Waarvan Dilan er zelf één was. Daarom ook snap ik die hardvochtigheid nooit, wanneer er over mensen wordt gesproken als ongewenst verschijnsel.

    Mona die gretig gebruik maakte, tot aan De Raad van State, van dit probleem en procedeerde met stikdstofdepositie als argument.
  4. forum rang 7 rene l 21 juni 2024 09:53
    quote:

    Doemebest schreef op 21 juni 2024 00:55:

    [...]Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt, bijna niemand heeft een probleem met echte vluchtelingen, het probleem zit hem in de gelukzoekers.

    En ik denk dat jij wegkijkt voor de realiteit en niet snapt hoe het er in het echte leven aan toe gaat.
    Want het is algemeen bekend, word je niet met de harde realiteit geconfronteerd en ervaar je er geen last van, dan is er niks aan de hand.

    Steeds meer krijg ik ook het gevoel dat ze ons een schuldprobleem aan willen praten, wij moeten blijkbaar alles maar accepteren omdat ze zich in hun eigen land niet kunnen beheersen en maar interne oorlogen voeren.

    Gewoon wat feiten.

    Kijk naar de Eritreers bij ons, ze hebben allemaal met voorrang een mooi ingericht appartementje gekregen, na vele jaren spreken de meesten nog geen woord Nederlands en zich aanpassen en werken doen ze amper.
    Wel gaan ze elke zomer voor een week of 6 op vakantie naar hun eigen land waaruit ze nota bene voor hun eigen veiligheid gevlucht zijn.

    Net als de vele Somaliers die begin deze eeuw gekomen zijn, ze leven hun eigen leven, geen enkel contact met de maatschappij, bijzonder toch, heel bijzonder.

    En de apotheker uit Aleppo die gevlucht is met zijn gezin en zijn eigen snoepwinkel in het centrum gestart is, hij had hele andere verwachtingen, net als zijn vrouw.
    Wel zit die winkel twee keer per jaar een maand dicht, ze gaan dan op vakantie naar hun eigen land.
    Ik denk dan, hoe is dit mogelijk, hoeven de kinderen dan niet naar school, en andere ondernemers, die moeten hun winkel echt het hele jaar openhouden om hun hoofd financieel boven water te houden.
    En als ik zo bekijk, deze man moet ergens een flinke zak met geld hebben waarop hij kan teren.

    En woon maar eens naast een gezin uit bijv. Syrie of Irak die ook gevlucht zijn met gevaar voor eigen leven.
    De buurt kijkt op, de woning wordt zeer luxe ingericht, maar uiteraard mag je het niet zeggen, contact met de buren hebben ze niet, Nederland leren spreken doen ze niet, wel hebben dit soort types van nature een vrij luidruchtige levensstijl en komen ze vaak 's nachts tot leven.
    Woon er maar eens naast, je hele leven komt op zijn kop te staan.
    Maar er iets van zeggen als buur is not-done, je dient je kop dicht te houden en het allemaal maar te accepteren.
    Wel is het er daar regelmatig een tijd stil, dan hoor of zie je niemand, en waar zijn ze dan, vast niet op vakantie naar de Canarische Eilanden.

    Je ziet het ook overal, wij moeten ons aanpassen, kijk maar in vele bedrijfsrestauranten, ook bij de overheid, halal vlees is standaard, en bepaalde vleessoorten zijn bovendien in de ban gedaan.
    Ik las het vorige week ook nu vele scholieren geslaagd zijn.
    Bij velen gaat de vlag uit met de schooltas er aan.
    Maar uit de Islamitische hoek hoor je de commentaren, de Nederlandse vlag ophangen is een directe belediging richting ons geloof, ja, dit zeggen ze echt.

    Verdraagzaamheid, ja, wij moeten, maar het is wel éénrichtingsverkeer en we laten ons heel subtiel inpakken en onze eigen tradities normen en waarden vervagen.

    En het stemmen, dit is ook heel erg vertekend.
    Je zag het al bij de 2e kamerverkiezingen, die mensen die niet op komen dagen zouden massaal rechts gestemd hebben.
    Net als bij de recente Europese verkiezingen waarbij ook amper de helft op kwam dagen.
    Allemaal rechtsdenkende mensen, en wat zeggen ze.
    Stemmen heeft geen enkele zin meer, alles is toch al beslist, alles drukken ze er door, en wij hebben niks meer te vertellen.

    Nederland is volledig overlopen door de uitspraken van Merkel, en zie in wat van omstandigheden dat leugenachtige mannetje Dhr. Rutte ons land achter gelaten heeft.
    Ik hoorde het hem nog nog zeggen toen het rariteitenkabinet op de fles ging, ik ga het rustiger aandoen en ik ga ook weer lesgeven.
    Werkelijk, wat heeft deze man het spel subtiel gespeeld voor zichzelf.
    Hij wist dat er een opvolger voor Stoltenberg aan stond te komen, al jarenlang aasde hij op deze baan, hij was overal op het juiste moment aanwezig, behalve in Nederland dat hij links liet liggen.
    En op exact het juiste moment heeft hij het kabinet laten klappen.

    Nu vallen de mensen over de harde woorden die de beoogde nieuwe ministers in het verleden gezegd hebben.
    Ik had het ook wel geweten, excuses, geen denken aan, ik hou mijn rug recht, en ik neem niks van mijn woorden terug.
    Want laten we wel zijn, de problemen zijn in Nederland levensgroot geworden, op vele gebieden.
    Ga er maar aan staan.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juni 2024 13:29
    LIVE | Richard de Mos vrijgesproken van omkoping: luid applaus in de rechtszaal

    Lieke Jongbloed
    Aangepast: 1 min geleden18 min geledenin Binnenland

    Den Haag - Bijna vijf jaar na de inval in het Haagse stadhuis stond vrijdag eindelijk de ontknoping in het justitieel corruptieonderzoek op de agenda. Het Gerechtshof in Den Haag deed vrijdag om 13 uur uitspraak tegen voormalige wethouder Richard de Mos. Hij is vrijgesproken van omkoping, maar schond wel zijn ambtsgeheim.
  6. forum rang 7 JP Samosa 21 juni 2024 14:10
    Nu.nl
    VVD-leider en demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz geeft toe dat zij in de verkiezingscampagne verkeerde cijfers heeft gebruikt over het aantal asielzoekers dat via 'nareis op nareis' Nederland binnenkwam. Het was alleen geen bewuste leugen zoals oppositieleden beweren.
    Yesilgöz had het een dag na de val van het kabinet, op 8 juli 2023, aan een talkshowtafel over "nareis op nareis op nareis". Daarmee onderstreepte ze het belang om "grip" te krijgen op migratie. Iets dat niet lukte met de toenmalige coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie.
    In een interview met de Volkskrant, een week voor de Tweede Kamerverkiezingen, plakte Yesilgöz daar een aantal aan vast. Het ging volgens haar om "duizenden mensen". Begin dit jaar bleek alleen dat dit niet klopt. Het aantal mensen dat via nareis op nareis naar Nederland, is in werkelijkheid heel laag.
    "Het is niet goed geweest, niet correct, dat ik in november in een kranteninterview het alleen heb gehad over nareis op nareis en daarbij het getal van duizenden heb genoemd", zegt een schuldbewuste Yesilgöz tijdens een debat over de kwestie.
    Als je naar de totale groep nareizigers kijkt, dan kloppen die aantallen weer wel. Nareis op nareis was een klein onderdeel daarvan. Yesilgöz: "Ik had dat absoluut beter moeten formuleren."
    Onderscheid maken tussen vluchtelingen: zo werkt een stelsel met A- en B-status
    Zie ook
    Onderscheid maken tussen vluchtelingen: zo werkt een stelsel met A- en B-status
    Yesilgöz ontkent liegen: 'Raakt me'
    De VVD-leider wil alleen duidelijk markeren dat zij er niet bewust over heeft gelogen, zoals zij dat de afgelopen maanden regelmatig heeft gehoord en waar oppositieleden haar ook van beschuldigen. "Ik trek me dat zeer aan en het raakt mij", zegt Yesilgöz.
    Ook was de gestapelde gezinshereniging niet de oorzaak van de kabinetsval. Dat had vooral te maken met het tweestatusstelsel, waarmee onderscheid wordt gemaakt tussen vluchtelingen. Dat beaamde ook Don Ceder van de ChristenUnie, hij was als coalitielid destijds betrokken bij de vruchteloze onderhandelingen om tot een asielpakket te komen
    ……………..
    Prima reactie en klaar nu. ( behalve voor Piri,,Jimmy van dijk , volt en Denk die er wel pap van lusten)
    ( ‘gestapelde gezinshereniging’ kan ook weer toegevoegd in VanDaele…)
  7. forum rang 7 JP Samosa 21 juni 2024 15:24
    Interessant artikel over de koppeling AOW.
    Van Caroline vdPlas moeten de AOW ers het dus niet hebben. Voor de verkiezingen ging t nog over Bestaanszekerheid…..

    Volkskrant:
    Deze netto-netto AOW koppeling werd een permanent ijkpunt in de sociaal-politieke verhoudingen in het land. Hij overleefde zelfs de neoliberale golf en paarse kabinetten van de jaren negentig. Maar na vijftig jaar lijkt ook aan die zekerheid een einde te komen. De partijen achter het hoofdlijnenakkoord van het kabinet-Schoof vinden het te duur. Elke keer als het minimumloon stijgt, moeten ook miljarden extra worden uitgegeven aan de AOW en de bijstand.

    Vooral de BBB is tegen, omdat veel mensen met een riante pensioenuitkering die AOW in de ogen van Caroline van der Plas niet echt nodig hebben. Dat geld verpietert op spaarrekeningen, of wordt doorgegeven aan de kinderen. Daarom torpedeerde de BBB onlangs in de Eerste Kamer een verhoging van 1,2 procent van het wettelijk minimumloon.

    Er is zeker een deel van de 67-plussers die ook zonder AOW voldoende inkomen heeft. Maar het is een een minderheid. Van de 3,5 miljoen gepensioneerden in Nederland, moeten liefst 600 duizend het doen met alléén een AOW-uitkering. Daarnaast zijn er nog eens 1,5 miljoen ouderen met een pensioen van minder dan 400 euro. Ook daar is schraalhans keukenmeester. En tenslotte zitten er ook nog 400 duizend in de bijstand.

    Als de nieuwe regering de armoede en ongelijkheid in Nederland wil bestrijden, zou de koppeling moeten blijven. Ook het minimumloon moet omhoog. Bij de invoering van het minimumloon in 1969 bedroeg dat 70 procent van de mediaan – het middelste van de lonen die betaald werden. In 2023 was dat gedaald tot ruim 40 procent van die mediaan. Reden is dat er bij de bepaling van het minimumloon geen rekening is gehouden met de periodieken, bonussen en andere opslagen die mensen met een cao-loon wel krijgen.

    Er is een Europese richtlijn, waarvoor Agnes Jongerius een lans heeft gebroken, die bepaalt dat het minimumloon 60 procent van die mediaan moeten zijn. Dat betekent dat het wettelijk minimumloon fors zou moeten worden verhoogd: niet met 1,2 procent maar misschien wel 12 procent. Maar als de koppeling in stand zou moeten blijven, moet het Rijk miljarden extra uittrekken voor de AOW en de bijstand.

    De BBB, NSC en VVD willen daarom van de koppeling af. De mensen die daardoor onder de armoedegrens belanden, moeten worden gecompenseerd worden met onzalige en fraudegevoelige toeslagen. Dat is een heilloze weg.
  8. forum rang 6 De amateur 21 juni 2024 15:46
    @rene, geen zin om op alles te reageren, qua Eritreers(maar ook Somaliers) heb je een punt. Ziet ook dat na een verblijfsvergunning de werkloosheid extreem hoog blijft ondanks het grote aanbod aan werk.
    Qua Syriers/Irakezen vindt ik het teveel over 1 kam scheren en niet gebaseerd op feiten maar onderbuikgevoel.

    Dat zogenaamd voornamelijk rechtse mensen niet stemmen want heeft geen zin is zowel onzin en al zou het waar zijn gewoon dom.
    Qua Halal vlees heel veel vlees in Nederland is Halal ook al staat het niet op de verpakking. Dat is ivm onze export naar Islamitische landen. Dat doen bedrijven zelf om meer geld te verdienen. Ik ben nog geen vleessoort tegengekomen die in de ban is. Waar ik werk zijn genoeg moslims maar ook hindoes en zowel varkensvlees als rundvlees wordt nog volop aangeboden. Wel is er tegenwoordig meer aanbod vegatarisch.

    En wie uit Islamitische hoek hebben geklaagd over vlaggen uit? Lijkt ook weer eens op onderbuikgevoel of 1 rare dwaas ipv dat dat de algemene mening is van moslims. Ik heb ze er namelijk nog nooit over gehoord en degene die ik ken hing ook gewoon de nederlandse vlag met tas uit toen ze geslaagd waren. Misschien teveel ongehoord nederland aan het kijken?
  9. Beukenootje 21 juni 2024 15:54
    quote:

    JP Samosa schreef op 21 juni 2024 14:10:

    [..]
    Prima reactie en klaar nu.
    Staat genoteerd. Kamer vals voorlichten, kiezersbedrog door bewust onjuiste cijfers te noemen en nalaten om te rectificeren is gewoon "beetje onhandig geformuleerd".
    Dat belooft nog wat voor de komende maanden.
  10. Beukenootje 21 juni 2024 16:00
    quote:

    JP Samosa schreef op 21 juni 2024 15:24:

    [..]
    Bij de invoering van het minimumloon in 1969 bedroeg dat 70 procent van de mediaan – het middelste van de lonen die betaald werden. In 2023 was dat gedaald tot ruim 40 procent van die mediaan. Reden is dat er bij de bepaling van het minimumloon geen rekening is gehouden met de periodieken, bonussen en andere opslagen die mensen met een cao-loon wel krijgen.
    [..]
    En sinds 1969 hebben we om dat te compenseren een ondoorzichtig woud van toeslagen in het leven geroepen. En zoals aan het eind van artikel al gezegd wordt: volslagen idioot idee dat je het loskoppelen kan compenseren door met nog meer toeslagen te gaan werken.
  11. forum rang 9 objectief 21 juni 2024 16:30
    quote:

    Beukenootje schreef op 21 juni 2024 16:00:

    [...]

    En sinds 1969 hebben we om dat te compenseren een ondoorzichtig woud van toeslagen in het leven geroepen.
    Niks vreemd aan, een bepaalde bevolkingsgroep bleek slechter af te zijn dan andere en ontvingen daarvoor een toeslag.
    Elke burger ontvangt wel een (fiscale) toeslag'; dus niemand hoeft hierover te klagen.
  12. forum rang 9 josti5 21 juni 2024 17:10
    quote:

    JP Samosa schreef op 21 juni 2024 15:24:

    Interessant artikel over de koppeling AOW.
    Van Caroline vdPlas moeten de AOW ers het dus niet hebben. Voor de verkiezingen ging t nog over Bestaanszekerheid…..

    Volkskrant:
    Deze netto-netto AOW koppeling werd een permanent ijkpunt in de sociaal-politieke verhoudingen in het land. Hij overleefde zelfs de neoliberale golf en paarse kabinetten van de jaren negentig. Maar na vijftig jaar lijkt ook aan die zekerheid een einde te komen. De partijen achter het hoofdlijnenakkoord van het kabinet-Schoof vinden het te duur. Elke keer als het minimumloon stijgt, moeten ook miljarden extra worden uitgegeven aan de AOW en de bijstand.

    Vooral de BBB is tegen, omdat veel mensen met een riante pensioenuitkering die AOW in de ogen van Caroline van der Plas niet echt nodig hebben. Dat geld verpietert op spaarrekeningen, of wordt doorgegeven aan de kinderen. Daarom torpedeerde de BBB onlangs in de Eerste Kamer een verhoging van 1,2 procent van het wettelijk minimumloon.

    Er is zeker een deel van de 67-plussers die ook zonder AOW voldoende inkomen heeft. Maar het is een een minderheid. Van de 3,5 miljoen gepensioneerden in Nederland, moeten liefst 600 duizend het doen met alléén een AOW-uitkering. Daarnaast zijn er nog eens 1,5 miljoen ouderen met een pensioen van minder dan 400 euro. Ook daar is schraalhans keukenmeester. En tenslotte zitten er ook nog 400 duizend in de bijstand.

    Als de nieuwe regering de armoede en ongelijkheid in Nederland wil bestrijden, zou de koppeling moeten blijven. Ook het minimumloon moet omhoog. Bij de invoering van het minimumloon in 1969 bedroeg dat 70 procent van de mediaan – het middelste van de lonen die betaald werden. In 2023 was dat gedaald tot ruim 40 procent van die mediaan. Reden is dat er bij de bepaling van het minimumloon geen rekening is gehouden met de periodieken, bonussen en andere opslagen die mensen met een cao-loon wel krijgen.

    Er is een Europese richtlijn, waarvoor Agnes Jongerius een lans heeft gebroken, die bepaalt dat het minimumloon 60 procent van die mediaan moeten zijn. Dat betekent dat het wettelijk minimumloon fors zou moeten worden verhoogd: niet met 1,2 procent maar misschien wel 12 procent. Maar als de koppeling in stand zou moeten blijven, moet het Rijk miljarden extra uittrekken voor de AOW en de bijstand.

    De BBB, NSC en VVD willen daarom van de koppeling af. De mensen die daardoor onder de armoedegrens belanden, moeten worden gecompenseerd worden met onzalige en fraudegevoelige toeslagen. Dat is een heilloze weg.
    ----------------
    Verhoging van dat minimumloon is altijd weer een sigaar uit eigen doos, want hogere lonen = hogere prijzen.

    Veel beter is verhoging van de belastingvrije som: de lonen hoeven niet omhoog, en de prijzen (om die reden) óók niet, en de AOW kan gekoppeld blijven.

    Dit betekent natuurlijk lagere inkomsten voor de staat, maar de bestaanszekerheid, één van de speerpunten van dit nieuwe kabinet, wordt er zeker door bevorderd.

    BBB. NSC en VVD hebben blijkbaar geen belangstelling voor de 3,5 miljoen kiezers...

    Van der Plas heeft met deze move voor mij afgedaan, want de gepensioneerden krijgen het met hun pensioen al vele jaren voor de kiezen in de vorm van niet-aanpassen aan de inflatie, en deze move komt er dan nog eens bovenop, waarbij vriend en vijand óók nog eens waarschuwt voor lagere pensioenen, met niet dank aan de nieuwe wetgeving.
  13. forum rang 10 voda 21 juni 2024 17:20
    Ben het helemaal met je eens John. Eerst samen met de PVV de zonnepaneel eigenaren op de kast jagen met die salderingsregeling plotseling afschaffen (zonder overgang) per 1 jan. 2027, en nu dit weer!!

    Ik zit toevallig ook in deze groep....(als ik over 2 jaar 67 wordt)

    Daarnaast zijn er nog eens 1,5 miljoen ouderen met een pensioen van minder dan 400 euro.
  14. Beukenootje 21 juni 2024 17:26
    quote:

    objectief schreef op 21 juni 2024 16:30:

    [...]

    Niks vreemd aan, een bepaalde bevolkingsgroep bleek slechter af te zijn dan andere en ontvingen daarvoor een toeslag.
    Elke burger ontvangt wel een (fiscale) toeslag'; dus niemand hoeft hierover te klagen.
    Niks mis met het idee van toeslagen an sich hoor. Maar het idee dat je maar wat aan kan rommelen en dan alles met toeslagen kan repareren is kansloos.
    Zorg dat het algemene niveau op zo'n hoogte ligt dat je alleen maar de uitschieters hoeft te compenseren.
  15. forum rang 9 josti5 21 juni 2024 18:26
    quote:

    Beukenootje schreef op 21 juni 2024 17:26:

    [...]

    Niks mis met het idee van toeslagen an sich hoor. Maar het idee dat je maar wat aan kan rommelen en dan alles met toeslagen kan repareren is kansloos.
    Zorg dat het algemene niveau op zo'n hoogte ligt dat je alleen maar de uitschieters hoeft te compenseren.
    ------------
    Ja, precies!
    Maar ja: dat kost de staat te veel geld, én/óf levert te weinig op...

    Het is en blijft 'Vadertje Financiële Staat' (voor alle duidelijkheid: een speelse woordspeling op Stalin's 'Vadertje Staat'), zéker ook in Nederland...

    De tijd vliegt, en het is dus alweer wat ouder, maar o zo actueel:

    www.rabobank.nl/kennis/d011308097-bes...
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 21 juni 2024 18:44
    quote:

    voda schreef op 21 juni 2024 17:20:

    Ben het helemaal met je eens John. Eerst samen met de PVV de zonnepaneel eigenaren op de kast jagen met die salderingsregeling plotseling afschaffen (zonder overgang) per 1 jan. 2027, en nu dit weer!!

    Ik zit toevallig ook in deze groep....(als ik over 2 jaar 67 wordt)

    Daarnaast zijn er nog eens 1,5 miljoen ouderen met een pensioen van minder dan 400 euro.
    Maak je geen zorgen: de verkiezingsbelofte van de beoogde regeringspartijen is bestaanszekerheid ;(

    Kortom: geen oude wijn in nieuwe zakken, maar rotte wijn door nieuwe zakken.
8.520 Posts
Pagina: «« 1 ... 411 412 413 414 415 ... 426 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.