Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

Laatste koers (usd) Verschil Volume
64.163,51   +3.590,31   (+5,93%) Dagrange 63.685,59 - 64.977,06 0  

Nieuw Bitcoin Forum

16.063 Posts
Pagina: «« 1 ... 787 788 789 790 791 ... 804 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Branco P 19 juni 2024 17:21
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 juni 2024 09:56:

    [...]

    Mensen die denken dat Blackrock, Vanguard, Fidelity en een hele serie andere, kolossale investeringsmaatschappijen (met afstand de grootsten ter wereld) bitcoin spot ETF's op de markt brengen om deze te verkopen aan nieuwe kleine beleggertjes die wel een gokje willen wagen, zijn inderdaad uilskuikens en onbenullen.
    Al deze partijen beleggen niet met eigen geld. Zij bieden slechts de mogelijkheid om ergens in te investeren en daar krijgen zij mooie vergoedingen voor. Dat zij “kolossaal” zijn is geen inhoudelijk argument. Het investeringsvehikel van Madoff was immers ook kolossaal. Dat miljonairs geld toevertrouwen aan kolossale maatschappijen neem niet weg dat reeds 1/3 van alle Crypto waardeloos afliep. Ook is het dus de vraag wie precies hun geld bij de Blackrocks van deze wereld inleggen ter investering in Crypto. Dat kunnen prima Whales van het eerste uur zijn die een klein beetje schuiven. Partijen als Blackrock werken daar uiteraard graag aan mee, zolang ze maar geld verdienen.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 juni 2024 20:29
    quote:

    Branco P schreef op 19 juni 2024 17:21:

    [...]
    Dat miljonairs geld toevertrouwen aan kolossale maatschappijen neem niet weg dat reeds 1/3 van alle Crypto waardeloos afliep. Ook is het dus de vraag wie precies hun geld bij de Blackrocks van deze wereld inleggen ter investering in Crypto. Dat kunnen prima Whales van het eerste uur zijn die een klein beetje schuiven. Partijen als Blackrock werken daar uiteraard graag aan mee, zolang ze maar geld verdienen.
    Eerst waren het nieuwe kleine beleggertjes die wel een gokje willen wagen, nu zijn het al miljonairs die hun geld toevertrouwen aan de Blackrocks van deze wereld. Op de voet gevolgd door de 'whales' die plenty bitcoin hebben maar dat verkopen om in een afgeleid product van bv Blackrock te investeren. Mooi dat je het zelf nog gelooft.

    Er is online genoeg informatie te vinden over Larry Fink, maar ook van bv Jurrien Timmer (directeur van de afdeling macro analyse van Fidelity) die vrij eerlijk en open praten over hun gedachten bij bitcoin en andere crypto. Ik heb dit artikel even voor je opgezocht: beincrypto.com/blackrock-larry-fink-b...

    “I’m a believer because I believe it is an alternative source for wealth holding. I don’t believe bitcoin will ever be a currency. I believe it is an asset class. But, we will create digital currencies and we will use the blockchain,” Fink said.

    According to Fink, tokenization is a significant technological advancement that can revolutionize how assets are handled. It involves converting rights to an asset into a digital token on a blockchain. Therefore, he sees this as a future where transactions are recorded instantly, and ownership can be transferred seamlessly, enhancing efficiency and transparency in the financial system.

    “We have the technology to tokenize today. If you have a tokenized security and identity, the moment you buy or sell an instrument on a general ledger, that is all created together. You want to talk about issues around money laundering. This eliminates all corruption by having a tokenized system,” Fink explained.

    Als je meent dat hij eigenlijk vindt dat bitcoin en crypto waardeloze rommel is, maar hier een gelikt verkooppraatje houdt - en daarmee zo ongeveer de eerste deur naast oplichting heeft geopend - voornamelijk om wat jongvolwassenen over te halen een handvol ETF's van hem te kopen, dan denk ik dat je niet goed begrijpt hoe groot deze bedrijven zijn. Dat hebben ze namelijk niet nodig.
  3. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 juni 2024 21:02
    www.youtube.com/watch?v=HTveRlW7QPo

    En dan hebben we hier nog een keer Larry Fink, waarschijnlijk de machtigste man in de financiële wereld, die uitlegt hoe Blackrock diezelfde financiële wereld heeft veranderd met ETF's, nu ook digitale producten heeft ge-ETF-ed, en aan het einde uitlegt dat de volgende stap de tokenisering van alles zal zijn. Dat noemen we ook wel RWA (Real World Assets). Er zijn meer mensen die daar hoog over opgeven. Vandaar een filmpje met wat meer uitleg.

    www.youtube.com/watch?v=NtE661v-J1k
  4. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 19 juni 2024 21:04
    cointelegraph.com/news/sec-to-drop-et...

    De SEC laat het onderzoek tegen ethereum vallen. De ETH ETF's waren al gedeeltelijk goedgekeurd, op voorwaarde dat ETH niet als een security wordt gelabeled. Het onderzoek daarnaar is nu stopgezet wat alle deuren openzet voor een ethereum ETF.
  5. forum rang 7 Branco P 19 juni 2024 22:02
    Ik heb nooit beweerd dat het alleen kleine beleggers zijn die via de Blackrocks en de Fidelity’s investeren. Dat maak jij ervan. Je haalt twee van mijn inbrengen door elkaar. De kleine beleggers noemde ik als de verliezers bij de reeds 4000+ waardeloos afgelopen Crypto.

    Ik weet niet hoe Fink écht over Crypto denkt en dat weet jij ook niet. Ik heb wel een vermoeden, maar dat is verder irrelevant. Aangezien hij veel geld verdient aan de Crypto gerelateerde investeringsmogelijkheden die zij aanbieden is het uiteraard sowieso een verkooppraatje. En dat is verder niet verboden. Ze kunnen er geld aan verdienen dus ze gaan het nu in ieder geval niet afkraken, dat snapt iedereen.
  6. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 20 juni 2024 06:53
    Ah natuurlijk, allemaal gladde verkooppraatjes.

    Iedereen is begonnen als crypto-scepticus, ik ook, net als Larry Fink, Michael Saylor en talloze anderen. Wat? Magic internet money? Hoe stom denk je dat ik ben? Maar als je op een gegeven moment wat beter ernaar kijkt ga je denken: hmm, dat zou eigenlijk wel eens wat kunnen zijn. Dan moet je wel de hersens en de open persoonlijkheid hebben om er wat serieuzer naar te kijken. Dat betekent, eigenlijk zoals altijd bij belangrijke nieuwe ontwikkelingen, dat sommigen het wat eerder doorhebben dan anderen, en dat anderen het nooit gaan begrijpen.

    Het enige interessante voor mij is te zien hoe lang je het 'gladde verkoopscenario' gaat volhouden. Immers, als het geen glad verkooppraatje is, dan zul je crypto serieus moeten gaan nemen en daar ben je duidelijk nog niet aan toe. We zullen zien hoe lang dat duurt.
  7. forum rang 7 Fred 62 20 juni 2024 08:42
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 19 juni 2024 09:02:

    [...]

    En daar komen de beledigingen en valse beschuldigingen weer.
    Het is altijd hetzelfde.

    Ik ben niet klein.
    Ik woon niet op een zolderkamer.
    Ik heb geen fantom gekocht voor 2,50.
    Crypto voorspellingen 2022.
    4 jan 2022 09.38

    Voorspelling Zap.

    Als het er eentje moet zijn gok ik op Fantom (FTM), die staat nu op $2,90.

    Zo zie je maar.
    Ook in de crypto gemeenschap zijn er dommeriken en uilskuikens.
  8. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 20 juni 2024 09:38
    quote:

    putdeksel schreef op 20 juni 2024 09:26:

    Nu is het wel weer even mooi met dat geruzie. Graag inhoudelijk reageren op de cryptomarkt/beweging/ontwikkeling met argumenten/feiten die wat toevoegen voor je medeforumgenoten, danku
    Dat is te moeilijk voor ze, hoor.
    Sommigen komen hier alleen om te klieren en te trollen.
    En de moderator zag dat het goed was.

    Opmerkelijk ook dat ene Fred er altijd bij betrokken is. Als hij opdondert en zijn muil dichthoudt, zoals hij al tijden belooft, is er weinig aan de hand. Jammer dat de moderator dit nog niet zo goed begrijpt. Tenzij ze dezelfde persoon zijn natuurlijk. Dan klopt het weer wel.
  9. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 20 juni 2024 09:45
    quote:

    Fred 62 schreef op 20 juni 2024 09:19:

    [...]
    Sta je in ieder geval weer even met twee benen op de grond.
    Laten we het eens over de adviezen van de nocoiners hebben.
    Nooit bitcoin kopen, niet op $3000, niet op $10k, niet op $20k, nooit niet want een digitale tulpenbol. Maw, dramatisch slechte adviezen. Veel slechter dan een keer een gokje suggereren (als daarnaar gevraagd wordt, ik heb die gok toen zelf niet genomen) en dat zou dan niet goed hebben uitgepakt als je dat gedaan zou hebben. Kan nog wel gebeuren natuurlijk.
  10. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 20 juni 2024 10:10
    quote:

    Fred 62 schreef op 20 juni 2024 10:03:

    [...]
    Dus je prijst iets aan zonder het zelf te willen of durven kopen?
    Ik vraag mij af of je wel Bitcoin bezit.
    Als ik het mij goed herinner werd er gevraagd naar een altcoin waar je positief over bent. Ik heb toen Fantom genoemd. Dat jij daar een advies van maakt gaat geheel voor jouw rekening. Maar goed, iedereen (behalve de moderator) begrijpt dat jij hier enkel en alleen komt om te trollen, te klieren en op andere manieren vuil te spuiten. Nooit, nooit nooit lezen we een inhoudelijke bijdrage van je. Alleen maar beledigingen, valse beschuldigingen en andere vuilspuiterij.

    Dat zul je je wel niet goed realiseren, maar het zegt meer over jou dan over mij, en niet op een positieve manier.
  11. forum rang 7 Fred 62 20 juni 2024 10:34
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 20 juni 2024 10:10:

    [...]

    Als ik het mij goed herinner werd er gevraagd naar een altcoin waar je positief over bent. Ik heb toen Fantom genoemd. Dat jij daar een advies van maakt gaat geheel voor jouw rekening. Maar goed, iedereen (behalve de moderator) begrijpt dat jij hier enkel en alleen komt om te trollen, te klieren en op andere manieren vuil te spuiten. Nooit, nooit nooit lezen we een inhoudelijke bijdrage van je. Alleen maar beledigingen, valse beschuldigingen en andere vuilspuiterij.

    Dat zul je je wel niet goed realiseren, maar het zegt meer over jou dan over mij, en niet op een positieve manier.
    AHA.
    Daar is tie weer.
    De slachtofferrol.
  12. forum rang 7 Branco P 20 juni 2024 13:17
    quote:

    Branco P schreef op 19 juni 2024 09:45:

    Laat mij voorop stellen dat ik inhoudelijke inbreng van zowel voor- als tegenstanders van Crypto hier kan waarderen en aan intelligentie zie ik daarbij geen gebrek.

    explodingtopics.com/blog/number-of-cr...

    How Many Cryptocurrencies Are There In 2023?

    As of March 2024, there are 13,217 cryptocurrencies in existence.

    However, not all cryptocurrencies are active or valuable. Discounting many “dead” cryptos leaves only around 8,985 active cryptocurrencies.


    Volgens deze informatie is circa 1/3 van alle Crypto ondertussen al “dood”. Waardeloos afgelopen dus.

    Bij al die Crypto is er een relatief klein select groepje dat er heel veel geld aan verdiend heeft en een hele grote groep kleine beleggertjes die (nagenoeg) hun hele inleg verloren heeft.

    Besef je daarbij, dat dit selecte groepje uiteraard ook achter veel van de Crypto zit die op dit moment (nog) niet waardeloos zijn.
    Ik zit nog eens wat verder te kijken naar de "actieve" Crypto en vond een mooie lijst op Coinmarketcap:

    coinmarketcap.com/coins/

    Daar zijn, als ik het goed zie, 10.127 verschillende Crypto opgenomen, verdeeld over 102 pagina's.

    Ik ben vanaf ca. pagina 15 eens gaan kijken naar de koersontwikkelingen en kom tot nu toe alleen maar Crypto tegen die nagenoeg waardeloos zijn afgelopen. Mooie namen als Lunar, Lyra, Nafter.

    Ik kijk nu zelfs ook op pagina 5 en 6 en de eerste drie die ik bekijk (Elastos, Polkastarters en Vexanium) zijn ook ofwel nagenoeg waardeloos of hebben een zeer groot deel van hun waarde verloren.

    Ik zou een wat grotere steekproef moeten doen, als ik wat meer tijd (en zin) heb, maar het lijkt er toch wel op dat van de nog actieve ca. 10.000 Crypto zo'n 80% a 90% toch wel al nagenoeg waardeloos is afgelopen. Tel daar de ca. 4.000 Crypto bij op die al helemaal niet meer vermeld worden en er ontstaat een duidelijk beeld.

    Bij al die Crypto was er wel op enig moment een flinke piek in de koers. Dat betekent in mijn ogen dat er een aantal grote winners zijn (initiatoren en bezitters van het eerste uur) en een grote groep verliezers die er aan het eind nog inzitten.

    Vandaar dat ik steeds maar blijf herhalen: een economische rationale ontbreekt. Denk dus op tijd aan het veiligstellen van winst of het beperken van verliezen!
  13. forum rang 7 Branco P 20 juni 2024 13:33
    quote:

    Branco P schreef op 20 juni 2024 13:17:

    [...]
    Ik zou een wat grotere steekproef moeten doen, als ik wat meer tijd (en zin) heb, maar het lijkt er toch wel op dat van de nog actieve ca. 10.000 Crypto zo'n 80% a 90% toch wel al nagenoeg waardeloos is afgelopen. Tel daar de ca. 4.000 Crypto bij op die al helemaal niet meer vermeld worden en er ontstaat een duidelijk beeld.
    Na nog wat verder gekeken te hebben pas ik mijn inschatting aan naar 90% a 95% die reeds nagenoeg waardeloos zijn afgelopen.

    Verder valt mij op dat onder de "nog niet nagenoeg waardeloos afgelopen" Crypto relatief veel "jonge" Crypto zitten, van max. 1 a 2 jaar oud. Dat komt overeen met mijn inschatting dat initiatoren en bezitters van het eerste uur op enig moment besluiten hun winsten te consolideren. Daarna is waardeloosheid het perspectief bij vrijwel alle Crypto.
  14. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 20 juni 2024 15:18
    Niemand beweert dat alle crypto-netwerken, of ook maar de meeste crypto-netwerken het goed zullen doen. 90% tot zelfs 95% failure rate is heel normaal bij startups. Dat is altijd zo. Niet alleen by crypto. Je kon het ook zien bij de internet hype, en bij 3D printen, AI of een andere nieuwe technologie zal het niet anders zijn. Dat neemt niet weg dat sommige heel succesvol gaan zijn en er zijn wel degelijk een boel crypto-netwerken die heel serieus zijn, die over ruime funding beschikken en waar hoog getalenteerde mensen werken. Misschien dat je daar eens naar kunt kijken ipv steeds in je eigen confirmation bias te blijven hangen.
16.063 Posts
Pagina: «« 1 ... 787 788 789 790 791 ... 804 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.