Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

10 essentiële beleggingstips van Warren Buffett

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
Youri van Heumen

Auteur:

Youri van Heumen is sinds zijn tienerjaren al bezig met de beurs. Nu, na het behalen van zijn diploma van de opleiding voor journalistiek in Tilburg, mag hij zijn passie voor en kennis van de beurs delen door een divers portfolio aan mooie verhalen op te bouwen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 20 juni 2024 09:06
    Nadelen van en kritiek op de Buffett methode.

    1. Je kunt alleen in bedrijven beleggen. Andere asset klassen vallen buiten beschouwing want geen balans om aan te rekenen. Geen onroerend goed, geen grondstoffen en zeker geen crypto-netwerken.

    2. Wanneer je jezelf beperkt tot waardeaandelen zul je nooit veelbelovende nieuwe bedrijven mogen kopen als ze nog in de opstartfase zitten en misschien nog geen zwarte cijfers schrijven. Je mag geen aandelen Apple voor $2 kopen, wel voor $200.

    3. De markt niet proberen te timen is relatief en wordt oa tegengesproken door te kopen als anderen willen verkopen. Dan denk je nl op een lage koers in te kopen. Ook heeft Berkshire nu vrij veel cash in kas omdat ze menen dat aandelen duur zijn waarmee ze wederom de markt trachten te timen. Sowieso is elke uitspraak over een dure of goedkope markt of aandeel een bewijs van markttiming.

    4. Buffett heeft vaker gezegd dat mensen beter een index tracker in de vorm van een ETF kunnen kopen dan individuele aandelen waardoor eigenlijk al het bovenstaande vervangen kan worden. Dat lijkt mij heel verstandig omdat het nogal onrealistisch is te denken dat je als eenling de resultaten van hele analisten teams met uitgebreide middelen zou kunnen benaderen.

    5. Dit is het aandeel Berkshire Hathaway, driemaandengrafiek sinds 1979 en ze zijn van ca $350 naar $615k gegaan.
    www.tradingview.com/x/2ASAbsjT/

    Dat ziet er mooi uit. Ofschoon het nog geen bitcoin is. Echter, als we corrigeren voor inflatie door naar de grafiek versus goud te kijken, dan zien we dat ze het goed gedaan hebben tot ca het jaar 2000 waarna ze in een zijwaarts patroon zijn beland. De laatste 25 jaar was Berkshire dus nauwelijks een opmerkelijke performer.
    www.tradingview.com/x/SyzkBlDd/
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.