Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Slim supermarktaankopen doen.

1.229 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 62 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Marcel H. 15 juni 2024 19:47
    quote:

    rene l schreef op 15 juni 2024 16:59:

    Ik heb zonet bij Appie nog even flink wat zakken met koffiepads ingeslagen, uiteraard de Dark Roast.
    4 Halen, 2 betalen, eigenlijk de beste aanbieding van de afgelopen week, verder was het namelijk niet veel soeps en alles wordt met de week maar duurder en duurder.

    Vanmorgen ook nog even op de fiets naar het centrum, op de markt was het ook een matte bende, weinig echt interessante koopjes te vinden deze week.
    Maar ja, daarvoor waren we deze week al naar Duitsland uitgeweken.

    Nog even bij New Yorker naar binnen gelopen, en ja, ik liep nog tegen een afgeprijsde jeans van 29,95 voor slechts 9,99 Euries, in de juiste maat, de uitverkoop is daar al begonnen.
    Jammer dat ze niet nog één hadden.
    Maar ik heb ook goed nieuws, het gaat nog een mooie zomer worden want daar hebben ze nog een enorme voorraad met korte broeken, net als bij C&A.

    Tja, waar is de tijd gebleven, ik weet het nog wel van heel wat jaren terug toen onze dochter een jaar of 13 was.
    M'n vrouw had de moed al opgegeven als ze kleren met haar moest kopen, alles moest ze passen en geen besef van tijd, en ik werd daarom maar als slachtoffer aangewezen om voortaan mee te gaan.

    Ik weet het nog, op zaterdagmorgen moest ik altijd mee met haar, we gingen dan eerst bij de Hema altijd een 1 Euro ontbijtje halen, toen kreeg je nog waar voor je geld.

    We liepen daarna een keer vroeg op de morgen de C&A binnen en ik zei tegen de mevrouw bij de deur vriendelijk goede morgen.
    Doe niet zo flauw papa kreeg ik als reactie, waarom zeg je zoiets tegen een paspop, dat is helemaal niet leuk.
    Ik was nog niet geheel wakker en reageerde niet en we liepen verder de winkel in.
    Een tijdje later toen we de winkel uitliepen stond die mevrouw er nog, ik keek haar aan en ik dacht, ze ziet er wel heel erg echt uit.
    C & A: immer billiger in de tijd dat postzegels 10 cent kosten gingen die
    enige tijd in de verkoop voor 9 cent.
    En van de prijsontwikkeling bij AH wordt je niet vrolijker.

    Zelfs bonusaanbiedingen zijn niet altijd meer aantrekkelijk.
    Deze week idd de koffie Dark Roast. Verder niets!

    De ooit redelijk succesvolle formule LaPlace past niet
    meer bij Jumbo.
    Jumbo gaat iets meer op zoek naar de prijsstelling
    vergelijkbaar met Lidl en ALDI.

    Of er ooit sprekende paspoppen zijn geweest...........
  2. forum rang 4 David Fernández 15 juni 2024 19:58
    quote:

    josti5 schreef op 15 juni 2024 19:27:

    [...]
    ----------------
    Mazzelaar :-)
    De Turk in ons dorp is nóg duurder dan Appie.
    Sommige Turkse supermarkten hebben mooie aanbiedingen, maar koop je artikelen die niet in de aanbieding zijn dan ben je vaak niet goedkoper uit en soms zelfs duurder.
    Het is dus echt een zaak van selectief shoppen.

    Verse kruiden, groenten, fruit en bij voorbeeld lamsvlees zijn er vaak de moeite van aankoop waard,
    Zelf vind ik het leuk op verkenning te gaan naar onbekende producten of ingrediënten. Op producten in de reguliere supermarkten ben ik wel een beetje uitgekeken.

    Duurder dan bij Appie is wel bizar. Die Turk heeft dus kennelijk geen aanbiedingen en ook geen concurrentie.

    Bij Poolse supermarkten kom ik ook graag en koop ik meestal producten met varkensvlees in potten of sprot in blik..
  3. forum rang 8 Succes 19 juni 2024 17:42
    Persoonlijk controleer ik producten voor gebruik altijd en vind ik THT en TGT duidelijk genoeg, maar voor anderen is / was dat schijnbaar niet het geval (al zegt dat mss ook iets over de staat van het hedendaagse onderwijs?).

    Dus voor Gen-Z en de Tiktokkers onder ons ... houdbaarheids-iconen!
    Leuke symbooltjes op Sesamstraat-niveau.

    'Kijk, ruik en proef'... en nu maar hopen dat men wel stopt na het kijken en/of ruiken als het product niet meer goed is!

    -----------

    Kijken, ruiken, proeven
    Dit logo staat voortaan op voedselverpakkingen

    Op de verpakking van huismerkproducten van onder meer Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Dekamarkt komt voortaan extra informatie over de houdbaarheid. Consumenten worden er actiever op gewezen dat producten waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, soms nog wel eetbaar zijn als ze eerst kijken, ruiken en proeven. De deelnemende supermarkten en voedselproducenten hebben zich verenigd in de 'Coalitie Houdbaarheid'. ...

    Niet alle Nederlanders weten het verschil tussen de twee datums. Ook weet niet iedereen dat ze producten nog kunnen eten als de houdbaarheidsdatum verlopen is. Daardoor wordt veel eten ongeopend weggegooid. ...

    www.rtl.nl/nieuws/rtl-z/artikel/54561...

    ‘Kijk, ruik en proef. Vaak nog goed na de datum’ versus ‘Niet gebruiken na de datum’. De gewenste actie bij de tenminste houdbaar tot-datum (THT) is een heel andere dan die bij te gebruiken tot (TGT). Toch haalt het merendeel van de consumenten ze door elkaar. Ze gooien daardoor vaak producten weg die eigenlijk nog prima eetbaar zijn. De verwarring tussen de THT en TGT is goed voor zo’n tien procent van de voedselverspilling thuis. Dat is nogal wat, als je bedenkt dat de gemiddelde consument in ons land jaarlijks zo’n 34 kilo (inclusief dikke vloeistoffen en zuivel) aan voedsel weggooit.

    www.wur.nl/nl/nieuws/houdbaarheids-ic...
  4. forum rang 8 Leefloon 19 juni 2024 18:25
    quote:

    Succes schreef op 19 juni 2024 17:42:

    ‘Kijk, ruik en proef. ... De gewenste actie bij de tenminste houdbaar tot-datum (THT) is een heel andere dan die bij te gebruiken tot (TGT). Toch haalt het merendeel van de consumenten ze door elkaar.
    Ik betwijfel of de conclusie klopt, vanwege de potentiële Russische roulette bij een foutje tijdens het kijken, ruiken en/of proeven. Velen kunnen dan voor de zekerheid kiezen, en THT interpreteren als TGT. Of niet iets willen proeven dat niet meer goed kan zijn. De aanpak zal iets schelen, maar ik verwacht niet dat consumenten nu massaal gaan voorproeven of iets niet toch bedorven is. En zo ja, dan naar de supermarkt racen om iets alsnog vers te kunnen gebruiken. Nog even, en er komt een tegengeluid om ziekteverzuim wegens "iets verkeerds gegeten" te beperken...
  5. forum rang 4 Hammer 20 juni 2024 08:28
    quote:

    Leefloon schreef op 19 juni 2024 18:25:

    [...]
    Ik betwijfel of de conclusie klopt, vanwege de potentiële Russische roulette bij een foutje tijdens het kijken, ruiken en/of proeven. Velen kunnen dan voor de zekerheid kiezen, en THT interpreteren als TGT. Of niet iets willen proeven dat niet meer goed kan zijn. De aanpak zal iets schelen, maar ik verwacht niet dat consumenten nu massaal gaan voorproeven of iets niet toch bedorven is. En zo ja, dan naar de supermarkt racen om iets alsnog vers te kunnen gebruiken. Nog even, en er komt een tegengeluid om ziekteverzuim wegens "iets verkeerds gegeten" te beperken...
    Die conclusie klopt als een bus. Dit is een discussie die zich in huize Hammer al jaren en jaren voortsleept. Zelf ben ik heel lang actief geweest in de voedingswaren. Ik heb wel eens goederen geproefd die al ruim een jaar over de datum waren die door de producent werd opgegeven. En wat denk je? Het was nog prima te eten. Bij eieren, groenten en zuivel producten moet je hier iets voorzichtiger in zijn: een ei dat ruim een jaar over datum is moet je beslist niet meer eten (een week of 2 over datum is echter vaak geen probleem). Groenten zien er vanzelf verlept uit (op dat moment pas weggooien dus) en kaas is weer een voorbeeld van een product dat veel langer eetbaar is dan men doorgaans denkt: als er schimmel zit op een Goudse of een Edammer kaas, snij het beschimmelde stuk er dan royaal af en de rest van de kaas is nog prima eetbaar. Ook aardappelen zijn in de regel veel langer houdbaar dat de THT of de te gebruiken tot datum doet vermoeden.

    Mevrouw Hammer smijt alles wat ook maar een dag over datum resoluut in de prullenbak (zij heeft een medische achtergrond). Gelukkig begrijpen de kinderen het principe van kijken, ruiken en proeven wel.
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 20 juni 2024 08:51
    quote:

    Hammer schreef op 20 juni 2024 08:28:

    [...]
    kaas is weer een voorbeeld van een product dat veel langer eetbaar is dan men doorgaans denkt: als er schimmel zit op een Goudse of een Edammer kaas, snij het beschimmelde stuk er dan royaal af en de rest van de kaas is nog prima eetbaar. Ook aardappelen zijn in de regel veel langer houdbaar dat de THT of de te gebruiken tot datum doet vermoeden.
    Met schimmel in kaas is die actie juist, de schimmel bevindt zich ongeveer even diep in de kaas, als dat die hoog is. Bij jam bijvoorbeeld, zou ik dat niet doen, dat gaat bij schimmel meteen de keuken uit, wat mij betreft.
  7. forum rang 8 Leefloon 20 juni 2024 15:01
    quote:

    Hammer schreef op 20 juni 2024 14:39:

    Herten ruiken in de regel eerst veelvuldig en bijzonder goed aan het voedsel dat zijn van plan zijn te verorberen.

    Zij weten wel hoe het moet...
    Precies. Je kunt ze ook alleen maar laten snuffelen, en dan pas het bordje "verboden te voeren" ontwaren.

    Ik heb het hele TGT-probleem niet, of hoogstzelden. Preventie; zo kan het ook.
  8. forum rang 8 Leefloon 20 juni 2024 19:17
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 20 juni 2024 15:44:

    Altijd te weinig kopen is ook goed voor de lijn ;)
    Alles consequent opvreten is ook goed voor de lijn. Een wat rondere lijn, maar soit.

    Recepten zo min mogelijk volgen kan helpen. En niet uitgaan van een koelkast. En THT beschouwen als TGT, behalve bij een paar "eeuwig" houdbare producten, in combinatie met FIFO. En stoppen met preppen. Door THT te beschouwen als TGT, heb je het probleem ook niet bij TGT: alles op vóór de/een datum.
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 20 juni 2024 19:25
    quote:

    Leefloon schreef op 20 juni 2024 19:17:

    [...]
    Alles consequent opvreten is ook goed voor de lijn. Een wat rondere lijn, maar soit.

    Recepten zo min mogelijk volgen kan helpen. En niet uitgaan van een koelkast. En THT beschouwen als TGT, behalve bij een paar "eeuwig" houdbare producten, in combinatie met FIFO. En stoppen met preppen. Door THT te beschouwen als TGT, heb je het probleem ook niet bij TGT: alles op vóór de/een datum.
    Bij mij doet de diepvrieskist wonderen, als ik op vakantie ga, gaat bijv. de roombotervloot met inhoud daar in, en het goedje komt er nadien weer ongeschonden en smeuiïg uit.
    Ook vlees uit de aanbieding, allerlei verse zelfgekookte maaltijden, etc.

    Diepvriesgroenten zijn nagenoeg net zo goed als vers, en vaak veel voordeliger. Vandaag weer boontjes, van gwoon, nog geen euro. Daar kun je niet tegenaan punten, ze zijn immers al panklaar..... Ik ben graag een luie huis"vrouw".
  10. forum rang 8 Leefloon 21 juni 2024 10:10
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 20 juni 2024 19:25:

    Bij mij doet de diepvrieskist wonderen, als ik op vakantie ga, gaat bijv. de roombotervloot met inhoud daar in, en het goedje komt er nadien weer ongeschonden en smeuiïg uit.
    Niet uitgaan van een koelkast, komt bij mij een beetje neer op een "kerstpakketgedachte" ofwel vooraf al de kliekjes bedenken. In een deugdelijk kerstpakket past alles bij elkaar (luxe lijkende jam en deegwaren om de jam op te smeren) en hoef je dus niets bij te kopen of houd je niets over. Of vooraf al bedenken wat je met de 5 overige eieren gaat doen, als je een doosje met 6 eieren kocht en niet de moeite/tijd nam om voor 10 cent één enorme XXXL-dubbeldooier te scoren bij een boerderij. Minder avontuurlijk dan je achteraf te laten inspireren door aanwezige restjes in de koelkast, maar dat avontuur heb ik dan al in de supermarkten beleefd. Zonder in de valkuilen van supermarkten te trappen, met brood in de aanbieding en daar dan ook meteen het dure broodbeleg bij te gaan kopen.

    De impact weet ik niet, want ik doe het nooit, maar recepten niet trouw volgens scheelt ongetwijfeld ook. Als je alle ingrediënten nog moet aanschaffen, dan levert een beetje recept vele resten op. De verpakking room minus de ene eetlepel room, de andere helft van het gebruikte teentje knoflook, ...

    Ik betwist het nut van een nieuw TGT-logo niet, maar om een goede reden blijft voor mij toch "TGT = THT".
  11. forum rang 8 Succes 21 juni 2024 18:01
    quote:

    Leefloon schreef op 21 juni 2024 10:10:

    [...]
    ...

    Ik betwist het nut van een nieuw TGT-logo niet, maar om een goede reden blijft voor mij toch "TGT = THT".
    Zoals met het heel veel in het leven is het gewoon een kwestie van je 'boerenverstand' gebruiken.
    Heeeel veel producten zijn 'over de datum' namelijk nog goed te eten ... zelfs gebak en vis!

    Een product is echt niet 1 min. voor twaalf nog 'goed' en twee minuten later (de volgende dag) ineens niet meer eetbaar. Vooral de manier waarop je het bewaart (juiste temperatuur) heeft veel invloed op hoe lang het goed en lekker blijft.

    Er zijn dan ook veel producten die heel erg lang houdbaar blijven, tot ver na de THT-datum. (Gedroogde) Producten zoals suiker, zout, rijst, melkpoeder, pasta en havermout blijven zelfs nog jarenlang goed; evenals groente in blik en pot.

    Maar ook bv yoghurt, melk en eieren kunnen je makkelijk een aantal dagen langer bewaren.

    In huize 'Succes' wordt dan zelden een product weggegooid a.g.v. het verstrijken van de houdbaarheid.

    Dus voor alle TikTok-dummies ... kijk, ruik en proef.
    Bespaart (over de jaren heen) ook heel veel geld!
  12. forum rang 8 Succes 21 juni 2024 18:04
    Een bedrijf dat op de kleintjes let ... wordt nu gewaardeerd op een dikke 30 miljard, chapeau!

    --------

    Action leent €1,8 miljard om uitkeringen te doen aan investeringsmaatschappij 3i en andere aandeelhouders

    ...

    Recent schreef de Britse investeringsmaatschappij dat zijn belang van bijna 55 procent in Action omgerekend zo'n 16,8 miljard euro waard was, waarmee de koopjesketen uit Zwaagdijk in een jaar tijd miljarden euro's meer waard is geworden ...

    www.businessinsider.nl/action-leent-e...
  13. forum rang 8 Freemoneyforever 22 juni 2024 11:46
    quote:

    Hammer schreef op 22 juni 2024 11:39:

    Waarom staat er op keukenzout eigenlijk een houdbaarheidsdatum?
    zo zout heb ik het nog nooit gegeten....

    Overigens, het gangbare "tafel"zout in de supermarketen wordt verhit tot 1800 graden Celsius, als ik dat nu eet, raken mijn darmen ongesteld.

    Ik koop Keltisch zeezout, ook voor de Jodium, en omdat die een schare aan sporenelementen bevat, dienstig voor de gezondheid.

    Ongeraffineerd natuurlijk, want zogenaamd geraffineerde etenswaren werken niet zo geraffineerd op mijn spijsvertering.

    Met 1 kg doe ik meer dan 1 jaar, die paar euro's die ik daarvoor dok, vallen in het niet bij dat "geraffineerde" zout, die mijn darmen niet zo geraffineerd kunnen haggen.
  14. forum rang 8 Leefloon 22 juni 2024 14:54
    quote:

    Hammer schreef op 22 juni 2024 11:39:

    Waarom staat er op keukenzout eigenlijk een houdbaarheidsdatum?
    Sterk staaltje nanotechnologie, want zo groot en gelijkmatig zijn die zoutkristalletjes niet.

    De datum van minimale houdbaarheid van een levensmiddel of uiterste consumptiedatum is een verplichte vermelding voor voorverpakte levensmiddelen conform Verordening (EU) nr. 1169/2011. Er geldt een aantal uitzonderingen zoals voor sommige verse en lang houdbare voedingsmiddelen, waaronder bijvoorbeeld azijn, keukenzout, suikerwerk en verse, niet-gesneden groenten en fruit.

    Toch kan er een ooit verplichte of vrijwillige datum op een verpakking staan. Een soort advies. De kwaliteit zou toch wat achteruit kunnen gaan, van vlokjes in azijn tot klonterend zout, of de klant koopt misschien wat vaker een nieuwe verpakking. Ook www.voedingscentrum.nl/nl/thema/kopen... geeft een van de theoretisch eeuwige houdbaarheid afwijkend advies.

    Mogelijk heeft de KvW of ander NPO-programma aan azijn of TGT/THT ooit een uitzending besteed, en zou in principe de datum er formeel afkunnen als het over azijn voor consumptie gaat. Ik herinner mij vaag zoiets. O.a. vanwege kwaliteitsmanagement kan ik mij echter toch iets voorstellen bij een vrijwillige, onverplichte vermelding van een datum of indicatief jaartal. Zeer lang houdbaar, maar niet eeuwig. Ook een verpakking heeft niet het eeuwige leven, maar dat is bijzaak.

    Ik noem azijn, vanwege een half herinnerde uitzending ,en het kunnen bevestigen dat daarop een datum of jaartal staat. Mijn keukenzoutverpakkingen hebben zo'n aanduiding niet.
1.229 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 ... 62 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.