Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Vastgoed « Terug naar discussie overzicht

Vraag over schadeloosstelling vastgoed

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mathias 18 juni 2024 09:26
    Hallo allemaal,

    Ik ben nieuw op dit forum en ik hoop dat jullie mij wellicht kunnen helpen met iets waar ik al een tijdje mee rondloop. Van mijn familie heb een stuk grond geërfd, echter zal dit mogelijk onteigend worden door de gemeente voor een nieuw project of dergelijke. Ik ben benieuwd wat mijn rechten zijn en meer informatie over schadeloosstelling.

    Heeft iemand hier kennis over of directe ervaring mee? Dan zou ik dat graag horen! Alvast bedankt voor jullie help!

    Groet,

    Mathias
  2. forum rang 8 Leefloon 18 juni 2024 15:13
    quote:

    Mathias schreef op 18 juni 2024 09:26:

    iets waar ik al een tijdje mee rondloop. Van mijn familie heb een stuk grond geërfd, echter zal dit mogelijk onteigend worden door de gemeente voor een nieuw project of dergelijke.

    Ik ben benieuwd wat mijn rechten zijn en meer informatie over schadeloosstelling.
    Zoek professionele hulp.

    Vraag het de gemeente, accepteer eventueel gelaten een volgens jou iets te hoge Woz-waarde, vraag het bij een Juridisch Loket (met als ingang bestuursrecht), zoek daarna dus eventueel hulp/advies, als dat de moeite waard is. Er kunnen allerlei details spelen, die ongeschikt zouden kunnen zijn voor een forum. Bijvoorbeeld of een bocht van de nieuwe gemeentelijk rondweg niet 5 meter eerder kan beginnen, zodat jouw perceel ontzien wordt, maar dan wel pal naast de rondweg komt te liggen. Of misschien ben je er wel blij mee, en wil je er zo goed mogelijk uitkomen. Als je alternatieven voor een project gaat verzinnen, wees dan realistisch. Door het bestaan van je vraag veronderstel ik niet dat je de kennis en kunde hebt om zelf het project (mede) uit te voeren, zoals het ontwikkelen van woningen. Een ander detail kan zijn welk belang de familie hecht aan de grond. Wie weet, en vindt iedereen het een nutteloos lapje grond waar je verder niet zoveel mee kunt en zou je er zo makkelijk vanaf kunnen komen. Of wil men juist een hoekje houden, en daar moeite voor doen. Heel erg moeilijk doen heeft meestal weinig nut, als uiteindelijk een rechter de prijs van de afgedwongen transactie vaststelt. Bedenk ook dat alternatieven in een vroeg stadium meer kans maken dan in een latere fase, waarin de grond voor een geaccordeerd project wordt verkregen. Dan is eigenlijk al gekozen voor Plan C, en kan het té laat zijn voor een Plan C 2.0.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.