Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

Laatste koers (eur) Verschil Volume
73,740   +0,340   (+0,46%) Dagrange 72,800 - 73,800 111.849   Gem. (3M) 385,5K

Unibail Rodamco Westfield N.V. - 2024: de grote asset rotatie

585 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Lamsrust 17 juni 2024 14:03
    quote:

    !@#$!@! schreef op 15 juni 2024 00:04:

    paar kanttekeningen.
    Frankrijk had al structurele begrotingsproblemen. Deze verkiezingen maakt zoiets opeens meer bewust.
    Alle REITS laten een correctie zien. Nou zijn er wel veel gelieerd aan Frankrijk :-) , maar toch.
    Het borrelt weer bij commercieel vastgoed in de VS (waarschuwing faillissementen lokale banken) , dat leek vorige keer ook invloed te hebben op de koers van URW.

    Voordeel: verwachte volatiliteit is alweer gestegen tot boven de 30. (gerealiseerd is rond de 20)
    Boven de 30 vind ik het redelijk aantrekkelijk om OTM putopties te schrijven.
    Vorig jaar was de volatiliteit regelmatig rond de 40, maar dat gaan we denk ik niet snel meer zien dit jaar.
    Nu URW impliciet verder wil gaan met de US Flagships is de US (bancaire) rentevoet - afgezien van de impact op de papieren waarderingen - op korte termijn eigenlijk alleen nog van invloed op de verkoopopbrengst van de resterende 4 US regionals en Westfield Montgomery. Dat betreft nog slechts plm. EUR 550 miljoen aan boekwaarde en is op het geheel verwaarloosbaar. URW heeft vorig jaar 3 CMBS leningen afgesloten op pand niveau in de US en kan zich verder financieren uit de aanwezige liquide middelen van plm. EUR 5 mrd.

    De resterende US Flagship malls van URW zijn allemaal van A kwaliteit en hoger en laten een steeds betere operationele performance zien; afgezien van WTC. Dus om het US deel van de portfolio maak ik me eigenlijk niet meer zoveel zorgen als 3 jaar geleden.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 17 juni 2024 14:04
    Toch ben ik benieuwd of China ooit nog echt een ding gaat worden. Wacht er al 6 jaar op ofzo geloof ik. Dus heb nu de neiging er geen rekening meer mee te houden.
    Plus ik denk dat als het wel invloed gaat hebben en we hier ook een recessie gaan krijgen dat dit per saldo voor de koers weinig zal betekenen door renteverlagingen.
    Tegenargument kan nog zijn, dat als er economische onrust in China gaat ontstaan dat ze dit zullen compenseren met oorlogspanningen richting Taiwan om de eenheid te bewaren.
    twitter.com/jsblokland/status/1802660...

    The real estate #recession in #China shows no signs of abating. Property investment declined more than 10% from a year ago. May marked the 26th(!) consecutive month in which property investment declined. Home prices have fallen for 34 straight months, and the pace of depreciation is increasing. Home value dropped by 1% in May, the biggest monthly decline on record.

    In addition, real estate activity remains extremely low. This is a huge issue as selling land for construction has been the primary source of income for Chinese local governments. Local Government Financing Vehicles (LGFVs) are burdened with #debt, and an increasing number of them need support from the central government. If you were wondering why China, like many other countries in the world, has breached its 'hard' 3% of GDP #deficit goal, there is your answer.
  3. forum rang 6 Lamsrust 17 juni 2024 14:04
    quote:

    !@#$!@! schreef op 17 juni 2024 13:58:

    Op welke koers wilde je nou bijkopen? Niet weer de fout maken deze elke keer te verlagen en dan je kans mislopen he ;-)

    Het gaat lekker hard. Stiekem hoop ik op een correctie naar €65. Maar weet niet of ik het geduld ga hebben tot die koers. Ik vind de huidige prijzen eigenlijk al mooi om te schrijven. Maar uit risico overwegingen en vanwege het feit dat kans op echt herstel nogal klein is op korte termijn als de koers met zo'n rechte streep naar beneden gaat. Je ziet toch in de meeste gevallen eerst een kleine consolidatie (met nog een laatste dipje) voordat zoiets gebeurt.
    Helaas lopen dat soort dingen nooit als we willen, dus zal het verder ook wel gestaffeld doen.
    Op E 65, maar wellicht stap ik al iets eerder in. Zal ik gewoon transparant melden.
  4. forum rang 6 !@#$!@! 17 juni 2024 14:10
    quote:

    Lamsrust schreef op 17 juni 2024 14:03:

    [...]
    De resterende US Flagship malls van URW zijn allemaal van A kwaliteit en hoger en laten een steeds betere operationele performance zien; afgezien van WTC. Dus om het US deel van de portfolio maak ik me eigenlijk niet meer zoveel zorgen als 3 jaar geleden.
    Een NIY van 4.6% lijkt mij wel nog veel te laag, zeker met een probleemgeval als WTC.

    Zal makkelijk nog 20% waarde afgeboekt gaan worden komende tijd lijkt mij. Denk daarom dat er ook geen kopers zijn. Dus rustig afboeken en afwachten tot er wel vraag zal zijn.
    DIt zal een verdere daling van de LTV wel in de weg zitten.
  5. forum rang 6 Lamsrust 17 juni 2024 14:43
    quote:

    !@#$!@! schreef op 17 juni 2024 14:10:

    [...]

    Een NIY van 4.6% lijkt mij wel nog veel te laag, zeker met een probleemgeval als WTC.

    Zal makkelijk nog 20% waarde afgeboekt gaan worden komende tijd lijkt mij. Denk daarom dat er ook geen kopers zijn. Dus rustig afboeken en afwachten tot er wel vraag zal zijn.
    DIt zal een verdere daling van de LTV wel in de weg zitten.
    Een NIY van 4.6% is zeker aan de lage kant voor de US Flagships, maar daarbij behoren kanttekeningen:
    - door de verbeterde operationele performance, i.e. huurgroei en afname leegstand zal de niy al stijgen zonder aanpassing waardering;
    - door capex projecten waarbij leegstaande big boxes worden afgebroken en vervangen door nieuwe retail/mixed used zal ook een verbetering van de niy optreden, omdat de YoC van deze projecten veelal hoger is;
    - door de op termijn dalende rentevoet, zal de niy stijgen.

    Dus wellicht dat met een afwaardering van 10% te nemen in 4 stappen, i.e. EUR 250 mln per jaar de niy op 5.5% kan uitkomen in 2027. Door een netto winstinhouding van plm. EUR 1 mrd per jaar gaat de schuld echter veel harder omlaag, zeker in combinatie met wat verkopen van regionals in Europa.

    Het besluit in 2020 om de winsten te gaan inhouden is gewoon een meesterzet geweest, omdat hierdoor URW niet versneld assets behoefde te verkopen en de lopende projecten konden worden afgebouwd, terwijl de schuld in nominale termen toch reeds EUR 3 mrd is gedaald en de LTV onder controle bleef. Aangezien de capex projecten nu vrijwel zijn afgefinancierd, zou een versnelling in de daling van de LTV moeten optreden vanaf 2024.
  6. forum rang 6 Lamsrust 17 juni 2024 15:33
    quote:

    !@#$!@! schreef op 17 juni 2024 15:16:

    Goede punten idd. De rest ook eens.
    Ja, het inhouden dividend is voor mij ook de belangrijkste reden om (indirecte) interesse in dit aandeel te hebben ondanks alle problemen. Kwestie van geduld.

    Ik snap alleen niet hoe een dalende rentevoet voor een hogere NIY moet gaan zorgen?
    Bij een lagere rentevoet nemen beleggers genoegen met een lagere NIY, zodat de huidige niy van 4.6% dichter is de buurt zal komen te liggen van een reële niy. M.a.w. de benodigde afwaardering is lager. Dit is wat ik bedoelde, maar dat heb ik inderdaad onzuiver verwoord.
  7. dvl-2 17 juni 2024 18:25
    Dromen mag maar ik acht die kans zeer klein. Als hij hier op uit zou zijn geweest dan had hij afgelopen oktober toen de koers op €42 stond wel een bod gedaan van bijv. €50.

    Ik sta nog altijd langs de zijlijn, de koers is nu zover gezakt dat ook een hoop stoploss'en van turbo's in de buurt komen die voor extra verkoopdruk zorgen. Daarnaast is het komende vrijdag kwartaalexpiratie op opties. Ik denk oprecht dat de koers deze week nog onder de €70 gedirigeerd wordt.
  8. forum rang 7 HCohen 18 juni 2024 07:32
    Afrekening voor ontwikkelingen Hamburg?

    Andreas Hohlmann verlaat Unibail-Rodamco-Westfield
    www.iz-jobs.de/karriere/koepfe/andrea...,2000026244
    17.06.2024
    Andreas Hohlmann, Managing Director van Unibail-Rodamco-Westfield (URW) Duitsland en Oostenrijk, verlaat het bedrijf. Onder zijn leiding ontwikkelde en bouwde URW het Überseequartier Hamburg. De opening werd echter uitgesteld.

    De ontwikkelaar van Überseequartier Hamburg, de Franse winkelcentrumgroep Unibail-Rodamco-Westfield (URW), verliest enkele maanden voor de opening van het grote project zijn Duitse directeur. Andreas Hohlmann verlaat het bedrijf eind juni. Overeenkomstige informatie van de Immobilien Zeitung (IZ) werd bevestigd door URW. Hohlmann was in 2017 overgestapt van ECE naar URW.

    URW rechtvaardigt het vertrek met een reorganisatie van het bedrijf die al enige tijd op de planning staat. Duitsland zal worden samengevoegd met Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Slowakije in URW om de eenheid Centraal-Europa te vormen. De leiding zal worden overgenomen als Chief Operating Officer (COO) Jakub Skwarlo.

    Samen met Hohlmann verlaten andere Duitse topmanagers URW, volgens informatie van IZ. Ook een inkrimping van het personeelsbestand wordt waarschijnlijk geacht. URW heeft momenteel ongeveer 440 mensen in dienst in zijn Duitse organisatie en ongeveer 40 in Oostenrijk. Desgevraagd wilde URW geen commentaar geven op het verdere mogelijke verlies van managers of de mogelijke personeelsinkrimping.
  9. forum rang 7 HCohen 18 juni 2024 07:42
    French stocks face worse to come from political risk, Goldman strategists say
    JUN 18 20241:15 AM EDT
    www.cnbc.com/2024/06/18/french-stocks...
    KEY POINTS
    French stocks are likely to take a further beating from political risk over the coming weeks, but this will be focused in certain areas, according to strategists at Goldman Sachs.

    Blue-chip stocks on Paris’s CAC 40 index last week logged their worst performance since March 2022.

    “I do think it’s been a bit of a knee-jerk reaction to sell off all French stocks,” senior European strategist Sharon Bell told CNBC.
  10. forum rang 8 Branco P 18 juni 2024 09:51
    quote:

    Hans schreef op 17 juni 2024 19:51:

    December vorig jaar op 67,- de helft verkocht. Aangezien ik er nog best veel heb koop ik ze pas terug onder de 60,-
    Verwacht niet dat het zo ver zal komen maar je weet maar nooit.
    schrijf evt een put sept 60€. Dan krijg je 115 euro of als de koers onder 60 zakt, dan moet je ze (100 aandelen) effectief voor 58,85 euro per stuk afnemen
  11. Hans 18 juni 2024 16:09
    quote:

    Branco P schreef op 18 juni 2024 09:51:

    [...]

    schrijf evt een put sept 60€. Dan krijg je 115 euro of als de koers onder 60 zakt, dan moet je ze (100 aandelen) effectief voor 58,85 euro per stuk afnemen
    Bedankt Branco. Op dit moment laat mijn account het niet toe om in opties te handelen.
    Op dit moment geeft het mij ook een soort rust om het bij aandelen te houden.
  12. forum rang 6 !@#$!@! 18 juni 2024 16:13
    Putopties schrijven op aandelen die je wil kopen zorgen niet voor meer risico. Plus je hoeft niet moeilijk te doen over timen, met de optie staat de prijs en datum al vast. Dus wat dat betreft.

    Ik kwam echter om te posten dat de reële retail sales in de VS nog steeds negatief zijn:

    twitter.com/charliebilello/status/180...

    US Retail Sales increased 2% over the last year but after adjusting for higher prices they were down 1.2%.

    Both of these numbers came in well below the historical averages of +4.6% nominal and +2.0% real.

    The US consumer appears to be pulling back.
  13. forum rang 8 Branco P 18 juni 2024 17:20
    quote:

    !@#$!@! schreef op 18 juni 2024 16:13:

    Putopties schrijven op aandelen die je wil kopen zorgen niet voor meer risico. Plus je hoeft niet moeilijk te doen over timen, met de optie staat de prijs en datum al vast. Dus wat dat betreft.

    Ik kwam echter om te posten dat de reële retail sales in de VS nog steeds negatief zijn:

    twitter.com/charliebilello/status/180...

    US Retail Sales increased 2% over the last year but after adjusting for higher prices they were down 1.2%.

    Both of these numbers came in well below the historical averages of +4.6% nominal and +2.0% real.

    The US consumer appears to be pulling back.
    men corrigeert de omzet voor inflatie echter waar men niet voor corrigeert is lagere (inkoop)kosten voor retailers (als gevolg van goedkopere energie etc.) dus je hebt hier precies helemaal niks aan.

    een conclusie in de trant van "The US consumer appears to be pulling back." op basis van deze ene variabele mag je nooit en te nimmer trekken. De auteur is wel zo leep om er "appears" bij te schrijven omdat hij waarschijnlijk zelf ook beter weet.

    je zou eigenlijk willen weten wat de ontwikkeling van het retailvolume is. Dus: zijn er meer of minder aantallen van een product verkocht? Dat zegt iets over het concumentengedrag.

    En daarnaast zou je dan willen weten wat de marges waren voor de retailers. Een beetje minder omzet hoeft helemaal niet erg te zijn wanneer deze gepaard gaat met hogere winstmarges.

    Kortom, zo'n loze kreeg op Twitter met een half grafiekje erbij, dat is pure stemmingmakerij en daar heb je helemaal niks aan.
  14. forum rang 6 Lamsrust 18 juni 2024 22:28
    quote:

    !@#$!@! schreef op 18 juni 2024 16:13:

    Putopties schrijven op aandelen die je wil kopen zorgen niet voor meer risico. Plus je hoeft niet moeilijk te doen over timen, met de optie staat de prijs en datum al vast. Dus wat dat betreft.

    Ik kwam echter om te posten dat de reële retail sales in de VS nog steeds negatief zijn:

    twitter.com/charliebilello/status/180...

    US Retail Sales increased 2% over the last year but after adjusting for higher prices they were down 1.2%.

    Both of these numbers came in well below the historical averages of +4.6% nominal and +2.0% real.

    The US consumer appears to be pulling back.
    In de US Flagship malls waren de tenant sales +6.2% nominaal in Q1, 2024. Dat ligt dus ver boven gemiddeld hetgeen de relatieve kwaliteit van deze malls binnen de US onderschrijft.
585 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.