Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

8.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 396 397 398 399 400 ... 438 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 CIT 12 juni 2024 18:46
    quote:

    josti5 schreef op 12 juni 2024 18:16:

    [...]
    -----------------
    Ja rene, je kunt er van uitgaan, dat iedere kandidaat door jaloers/zuur/vijandig links onder een enorm vergrootglas wordt gelegd, bij wijze van spreken tot en met de geboorte aan toe.
    Je ziet op deze draad alweer het 'onderzoek' naar Markuszower, nadat zelfs Plasterk al direct werd afgeschoten, figuurlijk dan.

    Het geldt meer in het algemeen voor 'rechts' en 'anders dan correct', zoals ook Scot Ritter, Trump, Afd, PVV/Wilders, FN/Le Pen, FvD/Baudet/van Meijeren, Figo, Orban, N-VA/de Wever, Vlaams Belang en in een al verder verleden Fortuyn, Centrumpartij/Janmaat, die verbaal en zelfs lichamelijk geweld hebben moeten ervaren.

    Het gaat er steeds harder en gemener aan toe, zo lijkt het.

    Kortom: het is gewoon een rode lijn, die ook op deze draad overduidelijk zichtbaar is.
    Kortzichtiger dan dit is onmogelijk… Meer dan de helft van de genoemde personen heeft zich agressief geuit richting andersdenkenden en hun aanhangers aangespoord tot geweld. Als je dat niet ziet, ben je ziende blind.
  2. forum rang 8 Succes 12 juni 2024 19:15
    quote:

    josti5 schreef op 12 juni 2024 18:29:

    Democratisch Nederland:

    Het familiebedrijf van Bernard wordt al 40 jaar kapot gemaakt door de Gemeente Groningen

    www.youtube.com/watch?v=c5tv4lA0_hk
    Krokodillentranen, in een eenzijdige verhaal!
    'T geld is zeker op (zeggen we hier in Grunn) ... dit speelde namelijk al in 1986.

    De verhuizing an sich verdient idd geen schoonheidsprijs (omdat het terrein nog steeds braak ligt), maar Van Simmeren heeft wel degelijk een vorstelijke vergoeding gekregen van de gemeente, namelijk: acht miljoen euro aan verhuiskosten!

    Tevens was het terrein zwaar vervuilt met asbest (waar de gemeente voor opdraaide).
    Daarnaast is (hijzelf en) het bedrijf in 2021 (alweer) veroordeelt voor het slopen van een met asbest vervuilde jacht ...

    "De directeur en een medewerker van Sloopbedrijf SimmereN uit Groningen kregen werkstraffen opgelegd van 60 en 40 uur, het bedrijf een boete van 25.000 euro waarvan 15.000 euro voorwaardelijk."
    www.ad.nl/binnenland/werkstraffen-en-...

    Maar goed, het verhaal gaat erin als zoet koek bij de ON'ers van deze wereld … erg vermakelijk!
  3. forum rang 9 josti5 12 juni 2024 19:46
    quote:

    CIT schreef op 12 juni 2024 18:46:

    [...]

    Kortzichtiger dan dit is onmogelijk… Meer dan de helft van de genoemde personen heeft zich agressief geuit richting andersdenkenden en hun aanhangers aangespoord tot geweld. Als je dat niet ziet, ben je ziende blind.
    ------
    En maar (ver)oordelen, vanuit het Eigen Gelijk...
    En da's precies, wat ik bedoel.
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 01:48
    De Big Agro-lobbyclub BBB vaardigt Mona Keijzer af als minister van Wonen en tevens vicepremier. Direct na de overstap van Keijzer van het CDA naar de club van Caroline van der Plas, toen die partij virtueel nog kans maakte de grootste partij van het land te worden, werd ‘Sarah Paling’ aangekondigd als de nieuwe premier. De partij implodeerde echter al ruim voor de verkiezingen, dus dat ging niet door. Hoewel BBB nog altijd een veelvoud aan zetels wist te winnen, is het nog altijd de kleinste partij in de coalitie.

    Op het departement Volkshuisvesting krijgt Keijzer direct te maken met het stikstofprobleem, waardoor veel woningbouw stilligt. De manier om dat op te lossen, is bijvoorbeeld het drastisch inperken van de veestapel en laat dat voorkomen nou net zijn waarom de BBB in de eerste plaats is opgericht. Dagblad Trouw schetste deze week een profiel van Keijzer als “een ervaren bestuurder”. Haar laatste wapenfeit is dat ze in het programma Op1 glashard beweerde dat “jodenhaat onderdeel is van de islamitische cultuur”. Iets wat haar op een stevige reprimande kwam te staan van schrijver Arnon Grunberg die korte metten maakte van het racistische borrelpraatje van Keijzer.
    www.bnnvara.nl/joop/artikelen/eerste-...
  5. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 01:50
    Nog een bijzondere kandidaat is VVD’er Sophie Hermans. Zij wordt namens de partij van 130 kilometer per uur rijden en grootvervuilers als Tata Steel en Schiphol zo min mogelijk belasten, genoemd als minister van Klimaat. Ook zou zij namens haar partij vicepremier worden. Opmerkelijk, omdat het kabinet opereert onder het wakend oog van Geert Wilders, de man die Hermans vanuit de Kamer onophoudelijk op de korrel nam. Zo noemde hij haar tot twee keer toe de “tassendrager” van Mark Rutte. Dat zorgde er nog voor dat Hermans in tranen achter het spreekgestoelte stond. Succes met Wilders tevreden houden op een gebied waar Wilders niet eens in gelooft, Sophie.
    www.bnnvara.nl/joop/artikelen/eerste-...
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 01:52
    De meest opmerkelijke naam is die van PVV’er Gidi Markuszower. Hij wordt namens de PVV zowel vicepremier als minister van Asiel en Migratie. Oftewel, de man die in 2021 het asielbeleid "één grote misdaad tegen het Nederlandse volk" noemde waarvoor de verantwoordelijke politici voor "voor een tribunaal gedaagd moeten worden" krijgt het nu voor het zeggen over datzelfde asielbeleid.

    Hoe Markuszower over asielzoekers en migranten denkt is ook al geen geheim, daar is hij in de debatten vrij duidelijk over. Zo komen volgens Markuszower Oekraïense vluchtelingen niet naar Nederland om te vluchten voor Russische bommen, maar omdat ze hier “hier geen huur, geen gas, geen water en licht” hoeven te betalen. Verder roept hij herhaaldelijk op om de Nederlandse grenzen volledig te sluiten en noemde hij een asielzoeker eerder al een “Afrikaanse beest”. Daarnaast is Markuszower een openlijke aanhanger van de nazistische "omvolkings"-theorie.

    Ook zorgwekkend is de achtergrond van Markuszower. Hij stond aan het roer van Likoed Nederland, de lange arm van de partij van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. In 2010 moest hij zich noodgedwongen zelfs van de PVV-kieslijst laten verwijderen toen de AIVD Wilders waarschuwde dat Markuszower een gevaar voor de integriteit van Nederland vormde. Markuszower onderhield, en onderhoudt die mogelijk nog steeds, contacten met buitenlandse inlichtingendiensten en speelde informatie door. Om welke inlichtingendienst het gaat werd niet vrijgegeven, maar gezien de geschiedenis van Markuszower ligt het voor de hand dat dit de Israëlische Mossad betreft.
    www.bnnvara.nl/joop/artikelen/eerste-...
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 07:07
    Dit jaar al bijna 500 aanslagen met explosieven, vaker buiten grote steden

    Het aantal incidenten met explosieven bij woningen en bedrijven lijkt zich verder over het land te verspreiden. Uit cijfers van de politie blijkt dat de meeste aanslagen nog altijd in Amsterdam en Rotterdam zijn, maar dat het aandeel van die steden wel afneemt.

    De politie registreerde dit jaar tot 1 juni 496 aanslagen en pogingen daartoe. Een derde daarvan was in de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. Twee jaar geleden gebeurde nog twee derde van het aantal incidenten in die steden.
    nos.nl/artikel/2524320-dit-jaar-al-bi...

    En... wat gaan de mensen die het hoofdleugenakkoord uit gaan voeren daar aan doen?

    Gisteren nog in het nieuws, dat strenger straffen niet kan door personeelstekort in gevangenissen... (ik denk ook niet, dat strenger straffen, wat vele politici roepen, een oplossing gaat bieden, er moeten andere maatregelen genomen worden, bijvoorbeeld regulering van drugs)
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 07:24
    VN: Recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

    Wereldwijd zijn 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

    Vorig jaar waren er nog ongeveer 110 miljoen ontheemden door oorlogen, crises en noodsituaties. Dat het aantal vluchtelingen toeneemt, toont volgens UNHCR vooral 'het onvermogen zien om oplossingen te vinden voor nieuwe en langdurige crises'. De VN-organisatie wijst erop dat er nu wereldwijd ongeveer evenveel mensen op de vlucht zijn als er in heel Japan wonen.

    'Achter deze schrikbarende en stijgende cijfers gaan ontelbare menselijke tragedies schuil', zegt Filippo Grandi, de VN Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen. Dat lijden moet de internationale gemeenschap ertoe aanzetten om dringend iets te doen aan de diepere oorzaken van gedwongen ontheemding. Hij roept strijdende partijen op om het internationaal recht te accepteren en landen op om beter samen te werken. Anders zou het aantal vluchtelingen de komende jaren blijven stijgen, 'met nieuwe ellende en kostbare humanitaire hulp tot gevolg'.
    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1054...

    Zie ik iets in de nieuwe regeringsplannen die de motor van de toename van vluchtelingen, het verminderen van oorlog en honger, omdraait, waardoor er minder of geen vluchtelingen meer zijn? (dit is overigens in mijn ogen een taak voor de gehele beschaafde wereld)
  9. forum rang 7 Fender bass 13 juni 2024 08:52
    Bij deze beoogd PVV minister staat geen enkel omstreden PVV standpunt in de ijskast.
    Wonderlijk dat VVD en NSC ermee akkoord gaan, maar dat is politiek handjeklap.

    PVV’er Markuszower: wapenbezit en AIVD-melding, maar dat hoeft ministerschap niet te blokkeren

    www.ad.nl/politiek/pvver-markuszower-...

    Opmerkelijk dat je een VOG moet overleggen als je het voetbalteam van je kind gaat trainen, maar voor een ministerschap is dit niet nodig.
  10. forum rang 5 graham20 13 juni 2024 09:01
    quote:

    Fender bass schreef op 13 juni 2024 08:52:

    Bij deze beoogd PVV minister staat geen enkel omstreden PVV standpunt in de ijskast.
    Wonderlijk dat VVD en NSC ermee akkoord gaan, maar dat is politiek handjeklap.

    PVV’er Markuszower: wapenbezit en AIVD-melding, maar dat hoeft ministerschap niet te blokkeren

    www.ad.nl/politiek/pvver-markuszower-...

    Opmerkelijk dat je een VOG moet overleggen als je het voetbalteam van je kind gaat trainen, maar voor een ministerschap is dit niet nodig.
    De kandidaat-minister wordt wel gescreend, maar net zoals bij een vog impliceert dat niet dat een gevonden melding per definitie in de weg staat aan het vervullen van de functie.
  11. forum rang 9 josti5 13 juni 2024 09:09
    Bouwen/wonen, voedselproductie/boeren, immigratie, jeugdzorg, ouderenzorg: de vorige regeringen hebben met hun idealisme en 'Nederland - gidsland', Nederland haantje de voorste' de boel muurvast doen lopen.
    Ik zou niet graag in de schoenen van de nieuwe regering staan, die deze knopen hoe dan ook zal moeten ontwarren, als het al geen Gordiaanse knopen blijken te zijn.
    Men kan de Brusselse wetten en de NGO-wetten zo veel mogelijk oprekken en zelfs de mazen ervan opzoeken, maar dat is het dan wel zo ongeveer.
    Want Nederland heeft vrijwel niks meer over het eigen land te zeggen, ingekapseld als het is.
  12. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 09:11
    quote:

    josti5 schreef op 13 juni 2024 09:09:

    Bouwen/wonen, voedselproductie/boeren, immigratie, jeugdzorg, ouderenzorg: de vorige regeringen hebben met hun idealisme en 'Nederland - gidsland', Nederland haantje de voorste' de boel muurvast doen lopen.
    Ik zou niet graag in de schoenen van de nieuwe regering staan, die deze knopen hoe dan ook zal moeten ontwarren, als het al geen Gordiaanse knopen blijken te zijn.
    Men kan de Brusselse wetten en de NGO-wetten zo veel mogelijk oprekken en zelfs de mazen ervan opzoeken, maar dat is het dan wel zo ongeveer.
    Want Nederland heeft vrijwel niks meer over het eigen land te zeggen, ingekapseld als het is.
    Gelukkig, in Europa is vrede sinds 1945, mochten wij Oekraïne zijn, dan zouden we wel anders piepen!

    Maar het klopt, dat onze regeringen met de vooruitziendheid van een regenworm hebben geregeerd, om de peilingen van het komende weekend zo gunstig mogelijk te proberen te krijgen.

    Het stikstofprobleem ligt niet aan Europa, maar aan de ongelooflijk domme implementatie van de Europese wetten en voorschriften door onze regeringen.
  13. forum rang 9 objectief 13 juni 2024 09:23
    quote:

    josti5 schreef op 13 juni 2024 09:09:

    Bouwen/wonen, voedselproductie/boeren, immigratie, jeugdzorg, ouderenzorg: de vorige regeringen hebben met hun idealisme en 'Nederland - gidsland', Nederland haantje de voorste' de boel muurvast doen lopen.
    Ik zou niet graag in de schoenen van de nieuwe regering staan, die deze knopen hoe dan ook zal moeten ontwarren, als het al geen Gordiaanse knopen blijken te zijn.
    Men kan de Brusselse wetten en de NGO-wetten zo veel mogelijk oprekken en zelfs de mazen ervan opzoeken, maar dat is het dan wel zo ongeveer.
    Want Nederland heeft vrijwel niks meer over het eigen land te zeggen, ingekapseld als het is.
    Och; laat ze maar een poging wagen. Ze zijn al goed begonnen met een tsjunami aan bewindslieden. De eerste belofte van minder ambtenaren kan hiermee de afvalbak in.

    Nederland is te klein op elk gebied. ca. 80 jaar geleden lukte het ons Nederland 1 kwartier te verdedigen, nu waarschijnlijk 5 minuten. En de landbouw exporteert 75%, ook op dit gebied zijn we volkomen afhankelijk van het buitenland; anders gaat de melk de sloot in.
    Stel je voor dat je nu nog met guldens zou moeten betalen, dat is ondenkbaar!
  14. forum rang 9 josti5 13 juni 2024 09:29
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 13 juni 2024 09:11:

    [...]
    Gelukkig, in Europa is vrede sinds 1945, mochten wij Oekraïne zijn, dan zouden we wel anders piepen!
    -----------------
    Vrede in Europa sinds 1945???
    DDR-opstand 1953, Hongaarse opstand 1956, Tsjecho-Slowakije 1968?
    De oorlog in het oude Joego-Slavië al vergeten?
    Rode Brigades/Italië, IRA, Baader-Meinhof, ETA, trein- en vliegtuigkapingen Molukkers en Palestijnen, islamitische terreuraanslagen, o.a. Parijs/Madrid?

    Toevoeging: O, ik zie dat je je tekst hebt uitgebreid in de tijd, dat ik bezig was, dus de quote is natuurlijk 'onvolledig'.
    Dit voor het geval dáár weer gezeur over komt...
  15. forum rang 9 josti5 13 juni 2024 09:34
    quote:

    objectief schreef op 13 juni 2024 09:23:

    [...]

    Och; laat ze maar een poging wagen. Ze zijn al goed begonnen met een tsjunami aan bewindslieden. De eerste belofte van minder ambtenaren kan hiermee de afvalbak in.

    Nederland is te klein op elk gebied. ca. 80 jaar geleden lukte het ons Nederland 1 kwartier te verdedigen, nu waarschijnlijk 5 minuten. En de landbouw exporteert 75%, ook op dit gebied zijn we volkomen afhankelijk van het buitenland; anders gaat de melk de sloot in.
    Stel je voor dat je nu nog met guldens zou moeten betalen, dat is ondenkbaar!
    ---------------
    Die belofte gaat helemaal niet de bak in, en die 'tsunami aan bewindslieden' is hard nodig, om zo veel mogelijk puin te kunnen gaan ruimen.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 13 juni 2024 09:35
    quote:

    josti5 schreef op 13 juni 2024 09:29:

    [...]
    -----------------
    Vrede in Europa sinds 1945???
    DDR-opstand 1953, Hongaarse opstand 1956, Tsjecho-Slowakije 1968?
    De oorlog in het oude Joego-Slavië al vergeten?
    Rode Brigades/Italië, IRA, Baader-Meinhof, ETA, trein- en vliegtuigkapingen Molukkers en Palestijnen, islamitische terreuraanslagen, o.a. Parijs/Madrid?
    Ik bedoel vrede in de Europese Unie, wat bovenstaande betreft heb je een punt.

    Welk land heeft niet te lijden onder terroristische aanslagen, een vooral: Hoe zie jij dat te voorkomen.
  17. forum rang 9 objectief 13 juni 2024 09:41
    quote:

    josti5 schreef op 13 juni 2024 09:34:

    [...]
    ---------------
    Die belofte gaat helemaal niet de bak in, en die 'tsunami aan bewindslieden' is hard nodig, om zo veel mogelijk puin te kunnen gaan ruimen.
    Ik weet bijna zeker, dat ze zelf meer puin maken dat enig kabinet hiervoor. Een ratjetoe van burgers, waarvan de meesten nog nooit in de politiek hebben gezeten op dat niveau; dat is om problemen vragen.
8.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 396 397 398 399 400 ... 438 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.