Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

8.813 Posts
Pagina: «« 1 ... 395 396 397 398 399 ... 441 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 juni 2024 12:49
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 12 juni 2024 12:37:

    Staatssecretaris fiscaliteit en douane: NSC (oftewel CDA 2.0)

    Kak, hier had natuurlijk een VVD'er moeten zitten.
    Waarschijnlijk wordt het Folkert Idsinga. Tot voor kort VVD, ex-fiscalist en kritisch op onder meer de herstelwet Box3. Je hoeft dus nog niet te wanhopen.
  2. forum rang 7 Fender bass 12 juni 2024 12:50
    quote:

    CIT schreef op 12 juni 2024 12:46:

    [...]

    Zoals gebruikelijk dokter verkoop je weer onzin. Of het nu gaat over beleggen, (macro-)economie, fiscaliteit, algemene kennis of iets anders: je hebt geen idee…

    Kijk even bij het CBS of lees het rapport van NN. Kosten ziekteverzuim nemen af. Psychisch ziekteverzuim maakt minder dan 10% van het totaal uit. Past allemaal niet in jouw verwrongen wereldbeeld, ik weet het…
    Ik denk dat de dokter nog in de jaren 90 hangt, toen de WAO als afvloeiingsregeling werd misbruikt. Dat is echter niet meer het geval.
  3. forum rang 6 Bulletje Rozenwater 12 juni 2024 12:53
    quote:

    CIT schreef op 12 juni 2024 12:49:

    [...]

    Waarschijnlijk wordt het Folkert Idsinga. Tot voor kort VVD, ex-fiscalist en kritisch op onder meer de herstelwet Box3. Je hoeft dus nog niet te wanhopen.
    De herstelwet is een zegen, nieuwe box 3 is de hel.
    Wat betreft Idsinga:

    www.accountancyvanmorgen.nl/2024/03/0...

    "Folkert Idsinga van Nieuw Sociaal Contract (NSC) dringt er bij demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën, CDA) op aan om het wetsvoorstel voor een nieuwe belasting op inkomen uit sparen en beleggen snel naar de Tweede Kamer te sturen."
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juni 2024 13:29
    quote:

    rene l schreef op 11 juni 2024 14:01:

    [...]

    Kijk, dat bedoel ik nu mevr. luchtschip, even heel subtiel dit aankaarten, niet rechtstreeks aan mij, maar het lekker even bij Peter neerleggen, lekker even jennen, en mij een sneer nageven.

    Het zit je blijkbaar heel erg hoog, en in het bloed, nou, ik kan wel zeggen, het was voor mij een zeer onprettige periode met heel veel onzekerheid, wel was deze periode zeer leerzaam voor mij, maar ook heel erg heftig.

    Ik werd er een paar jaar na een overname door de beursgenoteerde multinational waar ik toen in dienst was totaal onverwacht uitgeknikkerd, later hoor je dan, ik was eigenlijk te kritisch op mijn eigen divisiemanager en had hem wat verweten.

    Als argument werd mij verweten dat ik mijn budget niet gehaald had.
    Tja, ik had de vroegere functie van de verkoopleider gekregen die ze er tijdens de overname al uitgeflikkerd hadden.
    Hij zei altijd, een miljoen omzet op jaarbasis halen is eigenlijk goed te doen, en met een gezonde marge.
    Mij werd toen al het mes op de keel gezet, ik moest 1,4 miljoen binnen halen, ik bleef na veel inzet en lange dagen maken steken op "slechts" 1,25 miljoen.
    En dat was voor mij de bekende stok.

    Eigenlijk opgelucht reed ik helemaal vanuit Den Haag naar huis en ik was voor 12 uur al weer thuis.
    Mijn vrouw vroeg, wat is er aan de hand, lachend zei ik nog, ik ben ontslagen.

    En 's avonds, ik ben door een stuk of 5 collega's gebeld.
    Ze vroegen mij, wat is er in vredesnaam aan de hand, we hebben een mail gehad van de divisiemanager dat je niet meer in dienst bent bij ons en dat wij op geen enkele manier nog contact met je mogen zoeken.

    En dan klop je aan bij het UWV, ja, de crisis verharde zich, en ik heb inderdaad exact 3 jaar een ww uitkering van het UWV gekregen.
    Ik weet ook nog de eerste kennismaking, ik was 's morgens om exact half 9 op tijd aanwezig voor het intake gesprek.
    De mevrouw waarmee ik het gesprek had kwam echter pas om kwart over 9 aan, ze had zich verslapen, dit kon gebeuren, ik moest maar weer naar huis toe gaan en ze zou met bellen voor een nieuwe aanvraag.
    Dit heeft ze inderdaad na een week of 2 gedaan.

    En dan verplicht solliciteren, elke week 2 sollicitaties, en dat in een periode dat de crisis zich verergerde en bedrijven massaal mensen ontsloegen.
    Totaal nutteloos, want in het verleden kwamen er op jaarbasis in de kranten hooguit een stuk of 3 sollicitatie langs waarvoor ik een geschikte kandidaat zou kunnen zijn.

    De nodige nutteloze gesprekken gehad bij het UWV, ongemotiveerde mensen, en zelfs heb ik een 40 plus training gehad.
    Dat was me toch een bende, diep trieste mensen die de wanhoop nabij waren, ik kwam 's middags altijd heel erg gefrustreerd thuis.

    Net als de banenmarkten waar je verplicht naar toe moest.
    Altijd hele mooie praatjes.
    Ik weet het nog goed, ik had een keer net 2 weken daarvoor gesolliciteerd voor een mooie functie die eigenlijk exact aansloot bij mijn profiel, behalve mijn leeftijd, je mag dit niet zeggen, maar toen discrimineerde men ook al op leeftijd.
    Ik kreeg al snel een reactie, wij hebben heel veel reacties gehad en we gaan in eerste instantie in gesprek met andere kandidaten die beter aansluiten op het profiel.
    Uw sollicitatie zullen we vernietigen en we zijn er ook van overtuigd dat we voor u op termijn ook nooit een passende functie meer zullen hebben.

    En tot mijn verbazing, 2 weken later had ik op de banenmarkt bij het UWV een gesprek met de man die mij dit bericht gestuurd had.
    Uiteraard kende hij mij niet, hij was laaiend enthousiast over mij, ze zouden mij zeker kunnen gebruiken gezien mijn ervaring en ik moest mijn c.v. maar naar hem toe mailen.

    Dat waren enkele ervaringen van mij met het UWV, het is daar een zooitje met ongemotiveerde mensen die werkelijk niks nuttigs doen, ze snappen weinig van de praktijk, en dat blijkt ook wel, anders werkten ze daar niet.

    En ja, na 3 jaar was het over en uit bij het UWV.
    Mijn ww uitkering zat er op, en ik heb het ook eens uitgerekend, in mijn hele werkende leven heb ik net zoveel aan ww premie afgedragen dan dat ik uitgekeerd heb gekregen.
    Ik schaam mij er daarom niet voor, we stonden toen weer kiet.

    Maar heel bijzonder, ik werd wekelijks bestookt met brieven van het UWV, maar na die 3 jaar, ik heb nooit meer iets van hun gehoord, het was een hele opluchting

    En ik heb het ook wel privé gemerkt, bepaalde personen gingen me negeren, bijvoorbeeld de overburen van ons, altijd hadden we goed contact met elkaar, maar vanaf het moment van mijn ontslag, ik werd genegeerd.
    Zelfs een nichtje van mij maakte schampere opmeringen, je hebt een gat in je t-shirt zitten.
    Dat klopt zei ik, maar er zitten nog 4 gaten in, anders krijg ik hem niet aan.

    Maar ook buren aan onze eigen kant, eigenlijk gingen we niet echt om met elkaar, maar toen ze hoorden dat ik er uitgeknikkerd was, ze kwamen even als ondersteuning een bosje bloemen brengen.
    Ik heb toen wel geleerd, je hebt zogenaamde vrienden en echte vrienden die je door dik en en dun zullen blijven steunen, en er zijn ook vriendschappen die in tijden van nood ontstaan.
    Alleen die laatste zijn heel erg zeldzaam.

    Zo sta ik namelijk zelf ook in het leven, nooit te beroerd om ze te helpen, of even binnenvallen voor een kop koffie, of ze op een andere manier ondersteuning te geven als het nodig is.
    Daarom zijn het ook je vrienden.

    Maar als ik dan jouw geslepen posting lees luchtschip, ik had niet anders verwacht, wij zullen nooit geen vrienden van elkaar worden, maar dat hoeft ook niet.
    Ik zou er ook niet aan moeten denken.

    Ik trek mijn eigen spoor, lekker los van alles, ik kan een lange neus naar iederéén trekken waarbij het gewenst is, en ik hoef mijn kop niet te houden, ik kan zeggen wat ik wil, niemand kan mij wat, en ik hoef ook aan niemand verantwoording af te leggen.
    Behalve misschien straks aan het systeem, want ze willen de vrijheid van meningsuiting strak aan banden leggen, zeker als je rechtsdenkend bent en geen aanhanger van de linkse kliek.
    Ik ben namelijk lekker eigen baas en ook baas over mijn eigen geldzaken.
    Als ik dit verhaal goed begrijp, dan heb je dus nu een bijstandsuitkering.
  5. forum rang 8 Freemoneyforever 12 juni 2024 13:52
    quote:

    rene l schreef op 12 juni 2024 10:26:

    Ik hoorde vanmorgen nog wat.

    Bij ons in de regio heb je zogenaamde wildkijkschermen waar je wild kunt spotten.

    Maar op dit moment, er is geen wild zwijn meer te zien, herten en reeen zie je ook amper meer, net als de moeflons, deze zijn ook allemaal weg.

    Ze zijn allemaal opgegeten door de wolven.
    Het wordt dan wel niet zo gezegd, maar er zijn inmiddels heel wat meer roedels met wolven in Nederland dan dat men ons verteld.
    Dit gaat binnenkort volledig uit de klauwen lopen, de wolf is een hongerig dier en eet per dag de nodige kilo's vlees.
    Kijk maar uit voor de boze wolf, roodkapje!

    Migranten, beesten zowel als mensen, dus fout volk, net als de vrouw van Wilders, Yesilgöz, de democratisch gekozen mensen van Denk, beoogd minister Gidi Markuszower, genaturatiseerde extremistisch rechtse Israëliër, fan van de "traiteur" Netanyahu, en vast nog meer.

    Wat zou het toch fijn zijn, René, als alle migratie van na WO 2 uitgezet wordt, de Bijlmer leeggeveegd en naar Suriname gedeporteerd. Je kan vast nog wel extra maatregelen bedenken.

    Wat voel ik me bevoorrecht, blanke Nederlander, als ik mijn mond houd over het hoofdleugenakkoord van de beoogde regering kan mij weinig overkomen......
  6. Zilverduit 12 juni 2024 14:08
    quote:

    Fender bass schreef op 12 juni 2024 10:07:

    [...]

    Goed, hè?
    De personen waar jij een fascinatie voor hebt, zijn meestal nogal discutabel en dat blijkt hier ook weer uit.

    Wat schattig dat jij World Socialist Web Site volgt.
    Ik heb een wat van die video's van die viespeuk gezien. Duidelijk iemand met weinig verstand van zaken en een propaganda spreekpop van Putin.
  7. forum rang 8 josti5 12 juni 2024 14:34
    quote:

    Fender bass schreef op 12 juni 2024 10:07:

    [...]

    Goed, hè?
    De personen waar jij een fascinatie voor hebt, zijn meestal nogal discutabel en dat blijkt hier ook weer uit.

    Wat schattig dat jij World Socialist Web Site volgt.
    -----------------
    Je bent erg goed in foute aannames: zowaar twee in één post.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 juni 2024 15:38
    Wilders schuift horecabaas Dirk Beljaarts naar voren als minister van Economische Zaken

    Leon Brandsema en Mike Muller
    Aangepast: 8 min geleden19 min geledenin Binnenland

    Den Haag - Dirk Beljaarts ligt op koers om de nieuwe minister van Economische Zaken te worden. De voormalig directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wordt door de PVV naar voren geschoven.
  9. forum rang 5 graham20 12 juni 2024 15:59
    quote:

    David Fernández schreef op 11 juni 2024 20:09:

    [...]

    Zolang belastingverdragen van toepassing zijn blijft een tweede woning in het buitenland met een milder belastingregime de betere optie, hoe.
    de arresten ook uitvallen.

    In Spanje betaal ik een paar tientjes belasting per jaar over mijn tweede huis als non-resident. Zou ik de waarde van dat huis in Nederland investeren betaal ik duizenden euro"s .
    Complicatie is dat vanaf 2023 de vermindering van vrh-belasting niet meer is gebaseerd op de verhouding buitenlands/binnenlands vermogen, maar op de verhouding buitenlands/binnenlands inkomen. Als de Hoge Raad vrijdag zou oordelen dat het forfait voor je Spaanse woning niet mag dan is je Spaanse inkomen nul en verdwijnt de korting in Nederland.
  10. forum rang 5 graham20 12 juni 2024 16:26
    quote:

    graham20 schreef op 12 juni 2024 15:59:

    [...]

    Complicatie is dat vanaf 2023 de vermindering van vrh-belasting niet meer is gebaseerd op de verhouding buitenlands/binnenlands vermogen, maar op de verhouding buitenlands/binnenlands inkomen. Als de Hoge Raad vrijdag zou oordelen dat het forfait voor je Spaanse woning niet mag dan is je Spaanse inkomen nul en verdwijnt de korting in Nederland.
    buitenlands/binnenlands mz buitenlands/wereldwijd
  11. forum rang 8 Succes 12 juni 2024 17:19
    Europese groenen bereid om meerderheid Von der Leyen te versterken

    Ondanks hun verkiezingsnederlaag zijn de Europese groenen bereid om “de meerderheid van Von der Leyen” te versterken. Dat hebben ze woensdag aangegeven op een persbriefing in het Europees Parlement voor aanvang van de eerste fractievergadering na de verkiezingen.

    “De enige manier om een stabiele meerderheid te bouwen die pro-Europa, pro-democratie en pro-Oekraïne is, dat is met vier partijen”, zo verklaarde het Nederlandse boegbeeld Bas Eickhout. De groenen beklemtonen wel het belang van de voortzetting van de Green Deal en de bescherming van de democratie en rechtsstaat. “We zijn bereid om te onderhandelen, om compromissen te maken”, voegde de Duitse Terry Reintke toe, zonder expliciet rode lijnen aan te geven.

    Over één punt willen de groenen echter niet onderhandelen: geen samenwerking met extreemrechts, met inbegrip van de nationalistische conservatieve fractie ECR. “Wij nemen aan geen enkele strategische samenwerking met de ECR deel. Indien ECR aan de onderhandelingstafel aanschuift, zijn wij weg. S&D en Renew (de sociaaldemocratische en liberale fracties, nvdr) hebben zich daartoe ook geëngageerd”, stelt Reintke.

    ...

    www.hln.be/buitenland/europese-groene...
  12. forum rang 7 rene l 12 juni 2024 17:50
    quote:

    CIT schreef op 12 juni 2024 17:19:

    [...]

    Hap

    Het linkse front hier op het forum begin steeds harder te bijten als er weer een nieuwe beoogde minister in het nieuws verschijnt.
    Tja, ik heb hier vandaag wel een aantal woorden en opmerkingen voorbij zien komen waarvan ik het mijne denk.
    Het was te verwachten, iets met karaktereigenschappen, slechte verliezers...

    Ook nog wat bewegende beelden van Schoof gezien, geen gemakkelijk type, ook een soort van bijtertje, ze zullen daar in Den Haag nog veel te stellen krijgen met deze man.
    Heel anders dan Rutte, hij zal recht op zijn doel afgaan en kent het begrip loslaten niet.
  13. forum rang 8 josti5 12 juni 2024 18:16
    quote:

    rene l schreef op 12 juni 2024 17:50:

    [...]

    Het linkse front hier op het forum begin steeds harder te bijten als er weer een nieuwe beoogde minister in het nieuws verschijnt.
    Tja, ik heb hier vandaag wel een aantal woorden en opmerkingen voorbij zien komen waarvan ik het mijne denk.
    Het was te verwachten, iets met karaktereigenschappen, slechte verliezers...

    Ook nog wat bewegende beelden van Schoof gezien, geen gemakkelijk type, ook een soort van bijtertje, ze zullen daar in Den Haag nog veel te stellen krijgen met deze man.
    Heel anders dan Rutte, hij zal recht op zijn doel afgaan en kent het begrip loslaten niet.
    -----------------
    Ja rene, je kunt er van uitgaan, dat iedere kandidaat door jaloers/zuur/vijandig links onder een enorm vergrootglas wordt gelegd, bij wijze van spreken tot en met de geboorte aan toe.
    Je ziet op deze draad alweer het 'onderzoek' naar Markuszower, nadat zelfs Plasterk al direct werd afgeschoten, figuurlijk dan.

    Het geldt meer in het algemeen voor 'rechts' en 'anders dan correct', zoals ook Scot Ritter, Trump, Afd, PVV/Wilders, FN/Le Pen, FvD/Baudet/van Meijeren, Figo, Orban, N-VA/de Wever, Vlaams Belang en in een al verder verleden Fortuyn, Centrumpartij/Janmaat, die verbaal en zelfs lichamelijk geweld hebben moeten ervaren.

    Het gaat er steeds harder en gemener aan toe, zo lijkt het.

    Kortom: het is gewoon een rode lijn, die ook op deze draad overduidelijk zichtbaar is.
  14. [verwijderd] 12 juni 2024 18:16
    quote:

    rene l schreef op 12 juni 2024 17:50:

    [...]

    Het linkse front hier op het forum begin steeds harder te bijten als er weer een nieuwe beoogde minister in het nieuws verschijnt.
    Tja, ik heb hier vandaag wel een aantal woorden en opmerkingen voorbij zien komen waarvan ik het mijne denk.
    Het was te verwachten, iets met karaktereigenschappen, slechte verliezers...

    Ook nog wat bewegende beelden van Schoof gezien, geen gemakkelijk type, ook een soort van bijtertje, ze zullen daar in Den Haag nog veel te stellen krijgen met deze man.
    Heel anders dan Rutte, hij zal recht op zijn doel afgaan en kent het begrip loslaten niet.
    Geen idee waarom je op mij reageert. Ik neem jouw bijdragen dermate niet serieus dat ik maar minimaal reageer.

    Verder: iedereen mag reageren en zijn / haar mening geven. Dat doe jij toch ook t.a.v. huidige bewindspersonen?
8.813 Posts
Pagina: «« 1 ... 395 396 397 398 399 ... 441 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.