Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Fiscale optimalisatie

14.896 Posts
Pagina: «« 1 ... 729 730 731 732 733 ... 745 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 graham20 9 juni 2024 17:57
    quote:

    ffff schreef op 9 juni 2024 17:16:

    [...]

    Marcel,

    Jullie zijn toch echt een leerzaam onderwerp. Ik stel namelijk aan Tony een vraag, omdat Tony schreef dat er boven de 5 kg goud vermogensbelasting betaald moet worden. Zie postings van gisteren en eergisteren. Ik vergis mij nergens want ik weet het antwoord op die vraag niet...................

    En lees dan weer hoe CIT en Graham tekeer gaan. Het is toch ziekelijk ! In plaats van nu gewoon een antwoord te geven komen ze alweer met volkomen overbodige opmerkingen, want ik heb niks beweerd. Eigenlijk vind ik het nu plots nog boeiender om te weten of je bij plakjes goud in je kluis in Holland VRH wel of niet moet betalen.

    Peter
    Leer eens lezen.

    Je hebt al lang antwoord gekregen (daargelaten waar Tony zou hebben geschreven wat je hem in de mond legt, want zoals gebruikelijk ben je te lui om een link te geven). Wat begrijp je niet aan het antwoord?

    Fijn voor je, je mag bij je imaginaire besparing van €6800 €10.000 per dag weer wat optellen voor je goudvoorraad.

    Het is toch ziekelijk!
  2. forum rang 5 graham20 9 juni 2024 18:55
    quote:

    Turfbaas schreef op 9 juni 2024 18:35:

    Gouden en zilveren munten worden bijna altijd aangemerkt als belegging (dus box 3). Er is een lijst met gouden munten die zijn aangewezen door de Europese Commissie welke altijd als belegging worden gerekend. Volgens mij, maar even uit mijn hoofd, o.a. alle NL munten vanaf 1880.
    Die lijst geldt voor de BTW, waar het onder de kwalificatie "belegging" vallen in het algemeen juist een voordeel is. Niet voor box 3, waar de Commissie niet over gaat.
  3. forum rang 7 A3aan 9 juni 2024 19:16
    Al vanaf mijn achtste jaar spaar ik postzegels. Dat begon met postzegels die mijn vader mee bracht van het kantoor waar hij werkte. Afweken en in een schrift plakken. Ik moest dan uitzoeken waar het land lag en wat de postzegels voorstelde. Goed voor de kennis over aardrijkskunde zei mijn vader. Kreeg ik voor mijn verjaardag van een oom een serietje zomerzegels, die hij op het postkantoor had gekocht. Een lik eraan en ook in het schrift plakken. Al snel werd mij duidelijk dat die postzegels heel anders bewaard moesten worden. Vast pakken met een pincet en in speciale albums bewaren. Natuurlijk kreeg ik dubbele en ontdekte ik dat er op woensdag- en zaterdagmiddag een postzegelmarkt bestond. Ik daar naar toe om te ruilen. Bij eerste bezoek gelijk een aantal oude mannetjes om mij mee en ja hoor die ruilden graag. Al snel kwam ik er achter dat die mannetjes een kind van 9 jaar belazerden door bijvoorbeeld een postzegel met een waarde van 25 cent te ruilen voor een postzegel van 5 cent waarde. Achteraf denk ik, wat een zielige mannetjes om een kind van 9 jaar zo te bedonderen. Ik ken er nog een aantal bij naam. Ik ontdekte dat er catalogussen bestonden waarin de waarde werd beschreven. En dat men beter kon gaan ruilen door te verkopen en te kopen voor de echte waarde. Zo ontdekte ik ook de handel. Op postkantoor 10 series kopen, één voor je verzameling en de rest voor de handel. Zo werd mijn handelsvoorraad steeds groter en groter. Postzegelhandel was toen heel erg in. Bijna alle kinderen verzamelden en deden dat hun hele leven. Als snel was ik een bekende handelaar op de postzegelmarkt met zelfs een opvouwbare tafel met vele stockboeken. Dat tot ongeveer mijn 30e jaar gedaan en toen een groot deel van mijn verzamelingen ten gelde gemaakt om de aanbetaling van een huis te kunnen betalen. Daarna nog wel bij iedere nieuwe uitgave postzegels in hele vellen gekocht en die bij de voorraad gedaan. Belegging van mijn pensioen dacht ik. Ze werden ieder jaar meer waard. Maar de boel is verwaterd en toen ging ik over in aandelen, daar hoefde je niet voor naar een markt. Gewoon via de telefoon. Maar uit die tijd had ik toch nog een kast vol met postzegels liggen en een maand geleden heb ik die op laten halen voor een postzegelveiling. 5 verhuisdozen vol. Ik schatte de inkoopwaarde van destijds in op pakweg 20.000 euro. Wat blijkt nu. Er zijn alleen nog een aantal stokoude mannetjes die postzegels verzamelen of verhandelen. Sinds 1990/2000 is er geen kind meer geïnteresseerd in postzegels. Alle postzegelzaken zijn verdwenen en alleen onderling schijnt er nog wat handel te bestaan tussen die oude knarren.
    Ik kreeg van de veilingmeester te horen dat die dozen bij elkaar hooguit tussen de 1000 en 2000 euro zouden opleveren. Ik schrok mij rot. Er zat bijvoorbeeld een doos bij met ongeveer 1000 automaatboekjes. Kostprijs destijds 3 gulden uit de automaat. Die leveren nu ongeveer 10 cent op per boekje volgens de veilingmeester. Dit weekend zijn ze geveld. Toch maar door laten gaan, want mijn kinderen noch kleinkinderen hebben er ook geen belangstelling voor. Die worden in ieder geval een teleurstelling bespaard omdat ze denken dat het veel waard zou zijn.
  4. forum rang 7 A3aan 10 juni 2024 11:02
    quote:

    Kwast schreef op 10 juni 2024 10:54:

    Mooi verhaal Adriaan !
    Ik woonde in mijn jeugd in Amsterdam en kwam als kind weleens op de postzegelmarkt op de Nieuwezijds Voorburgwal.
    Je bracht wat beelden van vroegen weer even naar voren !
    Inderdaad daar was ook een postzegelmarkt op ik meen het middenstuk. Diverse malen ook daar wat gehandeld. In de buurt daar waren verschillende postzegelwinkels. Het gerucht ging dat je in Amsterdam een betere prijs kreeg dan op andere postzegelmarkten
  5. NBosch 10 juni 2024 16:48
    Mooi verhaal. En inderdaad een voorbeeld van de eerste les uit de economie. De wet van vraag en aanbod.
    Ik heb ze ook gespaard. Er zitten pareltjes tussen, ook los van de waarde. Zeker de Nl zegels zijn grafisch zeer mooi. Maar wie stuurt er nog brieven in deze tijd. En als je dat toch een keer moet doen, krijg je een code uit de POST app een code die je op de brief kunt schrijven.
  6. forum rang 4 mvdp 11 juni 2024 01:07
    quote:

    NBosch schreef op 10 juni 2024 16:48:

    ...
    En als je dat toch een keer moet doen, krijg je een code uit de POST app een code die je op de brief kunt schrijven.
    Da's al járen een (gemaks)keuze. Je kunt echter nog steeds mooie zegeltjes 'uit de la' krijgen - moet je meestal wel om vragen. Sommigen van de bediening wéten niet eens meer dat ze 'ook nog leuke' hebben. ;-).
  7. forum rang 6 White Arrow 12 juni 2024 12:57
    quote:

    A3aan schreef op 9 juni 2024 19:16:

    Ik kreeg van de veilingmeester te horen dat die dozen bij elkaar hooguit tussen de 1000 en 2000 euro zouden opleveren. Ik schrok mij rot. Er zat bijvoorbeeld een doos bij met ongeveer 1000 automaatboekjes. Kostprijs destijds 3 gulden uit de automaat. Die leveren nu ongeveer 10 cent op per boekje volgens de veilingmeester. Dit weekend zijn ze geveld. Toch maar door laten gaan, want mijn kinderen noch kleinkinderen hebben er ook geen belangstelling voor. Die worden in ieder geval een teleurstelling bespaard omdat ze denken dat het veel waard zou zijn.
    Je had ze beter hier op het forum kunnen aanbieden. Liefhebbers genoeg blijkbaar.
  8. forum rang 8 Succes 12 juni 2024 16:45
    Hoe het verder gaat met de kwestie box 3

    In week twee na het vonnis van de Hoge Raad over box 3 klinkt de vraag hoe nu verder. Een officiële reactie van de overheid laat nog bijna twee maanden op zich wachten. Het Ministerie van Financiën trekt acht weken uit om het vonnis van de Hoge Raad te bestuderen.

    > Er komt een geautomatiseerd systeem voor het uploaden van formulieren
    > De bewijslast dat er sprake is van een lager daadwerkelijk rendement ligt bij de belastingplichtige
    > accountants moeten hun klanten aansporen om bewijs te verzamelen die een claim onderbouwen

    ... Ook belangrijk is om duidelijk te krijgen voor welke jaren recht bestaat op rechtsherstel. Dit kan al spelen vanaf het jaar 2017, als voor dat jaar een aanslag is opgelegd waarvoor het bezwaar nog loopt. Voor de zogenaamde box 3-beleggers zijn er vanaf 2021 geen definitieve aanslagen meer opgelegd ...


    accountantweek.nl/artikel/hoe-het-ver...
  9. forum rang 7 ffff 13 juni 2024 16:42
    Voor een keer géén fiscale optimalisatie.................. Dus wie alleen daarin geïnteresseerd is: Posting overslaan!

    Adriaan,

    Wat een geweldig verhaal. Alweer! En je hebt de verandering in de animo voor postzegels grandioos beschreven. Zelf ben ik nog een kleine 10 jaar ouder dan jij en heb , ik zou bijna zeggen, uiteraard ook postzegels gespaard. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, spaarde honderdduizenden Nederlanders postzegels. Maar toen kwamen de studies en geen tijd meer voor postzegels en toen kwam twee maal een ervaring in pakweg 1975 en 1980 die jij eigenlijk ook had moeten hebben. Ik ontmoette mensen waarvan de vader ook zijn hele leven een schitterende postzegelverzameling had opgebouwd , die overleden waren en zij met die collecties naar de postzegelhandel. De opbrengst TOENTERTIJD was al echt bedroevend en vppr mij meteen de aanleiding alle albums in een kartonnen doos te stoppen, waar ze nog steeds in zitten en waarvoor mijn kleinkinderen totaal geen interesse hebben. Alleen was mijn verzameling echt verzamelen en nu de bijkomende reden waarom ik hier post: In de jaren 80 van de vorige eeuw had ik ongelooflijk veel postzegels nodig voor verzendwerk. Aanvankelijk kocht ik die braaf bij de PTT, maar al na enkele maanden kwam ik erachter dat je uitgebreide collecties ongestempelde, dus nog bruikbare postzelgs bij de postzegelhandel kon kopen voor pakweg 90 procent van de opgegeven waarde. Dus postzegels van 50 cent kocht ik en masse voor 45 cent cash. Zonder nota. Postzegelhandelaar blij en ik goedkoper uit.
    Maar.......toen al, dus in de jaren 80 mij plots gerealiseerd dat er blijkbaar massa's ongestempelde, prachtige boekjes postzegels waren die voor minder dan de uitgifteprijs verkocht werden/ te koop waren. Je kon dus brieven posten tegen lagere kosten. Ng speciaal sponsjes voor aangeschaft!

    Parallel aan jouw hele relaas, Adriaan is een zelfde soort verhaal over oude munten. Ik heb nog zinken munten die de Duitsers tussen 1940 en 1944 op de Nederlandse markt brachten en die uiteraard alleen maar waarde hebben voor iemand die in de Tweede Wereldoorlog is geinteresseerd. Dan een massa zilveren dubbeltjes, zilveren kwartjes, zilveren HALVE gulden, zilveren guldens en rijksdaalders. Die hebben dan in ieder geval nog hun zilverwaarde. De oudste zijn Romeins muntje en munten uit 1780 uit Zeeland. Die mochten toen nog zelf munten slaan. Maar waarde? Ik denk niet veel, want de jeugd duikt op een bitcoin op de computer en een mooi doosje met daarin "antieke" munten...Het spreekt niet meer aan.

    Mooi levens verhaal Adriaan en bedankt om het te posten, want zo leren we ook dat niet iedere verzameling "waarde" heeft . Het staat straks gewoon bij het "grof vuil".

    Peter
  10. forum rang 10 voda 13 juni 2024 16:48
    Mooi verhaal A3aan. Zelf heb ik ook nog maar 1 verzamel album behouden. De rest (en dat was veel) allemaal weggeven aan een jonge knul die wel postzegels verzamelde.
    Ik moet dat album eens wegbrengen, maar ik ben ook bang dat het bijna niets oplevert. De duurste zegels waren de eerste postzegels uitgebracht in Nederland. (een serie van 3 stuks).
  11. forum rang 7 A3aan 13 juni 2024 18:01
    quote:

    ffff schreef op 13 juni 2024 16:42:

    Voor een keer géén fiscale optimalisatie.................. Dus wie alleen daarin geïnteresseerd is: Posting overslaan!

    Adriaan,

    Wat een geweldig verhaal. Alweer! En je hebt de verandering in de animo voor postzegels grandioos beschreven. Zelf ben ik nog een kleine 10 jaar ouder dan jij en heb , ik zou bijna zeggen, uiteraard ook postzegels gespaard. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, spaarde honderdduizenden Nederlanders postzegels. Maar toen kwamen de studies en geen tijd meer voor postzegels en toen kwam twee maal een ervaring in pakweg 1975 en 1980 die jij eigenlijk ook had moeten hebben. Ik ontmoette mensen waarvan de vader ook zijn hele leven een schitterende postzegelverzameling had opgebouwd , die overleden waren en zij met die collecties naar de postzegelhandel. De opbrengst TOENTERTIJD was al echt bedroevend en vppr mij meteen de aanleiding alle albums in een kartonnen doos te stoppen, waar ze nog steeds in zitten en waarvoor mijn kleinkinderen totaal geen interesse hebben. Alleen was mijn verzameling echt verzamelen en nu de bijkomende reden waarom ik hier post: In de jaren 80 van de vorige eeuw had ik ongelooflijk veel postzegels nodig voor verzendwerk. Aanvankelijk kocht ik die braaf bij de PTT, maar al na enkele maanden kwam ik erachter dat je uitgebreide collecties ongestempelde, dus nog bruikbare postzelgs bij de postzegelhandel kon kopen voor pakweg 90 procent van de opgegeven waarde. Dus postzegels van 50 cent kocht ik en masse voor 45 cent cash. Zonder nota. Postzegelhandelaar blij en ik goedkoper uit.
    Maar.......toen al, dus in de jaren 80 mij plots gerealiseerd dat er blijkbaar massa's ongestempelde, prachtige boekjes postzegels waren die voor minder dan de uitgifteprijs verkocht werden/ te koop waren. Je kon dus brieven posten tegen lagere kosten. Ng speciaal sponsjes voor aangeschaft!

    Parallel aan jouw hele relaas, Adriaan is een zelfde soort verhaal over oude munten. Ik heb nog zinken munten die de Duitsers tussen 1940 en 1944 op de Nederlandse markt brachten en die uiteraard alleen maar waarde hebben voor iemand die in de Tweede Wereldoorlog is geinteresseerd. Dan een massa zilveren dubbeltjes, zilveren kwartjes, zilveren HALVE gulden, zilveren guldens en rijksdaalders. Die hebben dan in ieder geval nog hun zilverwaarde. De oudste zijn Romeins muntje en munten uit 1780 uit Zeeland. Die mochten toen nog zelf munten slaan. Maar waarde? Ik denk niet veel, want de jeugd duikt op een bitcoin op de computer en een mooi doosje met daarin "antieke" munten...Het spreekt niet meer aan.

    Mooi levens verhaal Adriaan en bedankt om het te posten, want zo leren we ook dat niet iedere verzameling "waarde" heeft . Het staat straks gewoon bij het "grof vuil".

    Peter


    Er zit één foutje in je verhaal. Maar vertel niet welke. Was het maar waar. In de jaren 50 plakte ik al rentezegels. Hahahaha!
  12. forum rang 7 A3aan 13 juni 2024 18:14
    quote:

    voda schreef op 13 juni 2024 16:48:

    Mooi verhaal A3aan. Zelf heb ik ook nog maar 1 verzamel album behouden. De rest (en dat was veel) allemaal weggeven aan een jonge knul die wel postzegels verzamelde.
    Ik moet dat album eens wegbrengen, maar ik ben ook bang dat het bijna niets oplevert. De duurste zegels waren de eerste postzegels uitgebracht in Nederland. (een serie van 3 stuks).
    Ik had Nederland tot 1980 bijna compleet op enkele zegels na zoals jubileum 10 gulden die bijna 1000 gulden kostte. Nrs. 1,2,3 en 4,5,6 zaten er ook in.Tot 1940 alles netjes gestempeld en na 1940 postfris. Ik ben benieuwd wat dat album opgeleverd heeft.
14.896 Posts
Pagina: «« 1 ... 729 730 731 732 733 ... 745 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.