Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel NVIDIA Corp OTC:NVDA.Q, US67066G1040

Vertraagde koers (usd) Verschil Volume
113,100   +0,820   (+0,73%) Dagrange 111,580 - 116,200 293.399.073   Gem. (3M) 183,4M

Nvidia de parel voor de komende jaren

1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 31 mei 2024 22:14
    quote:

    Hendrik65 schreef op 31 mei 2024 22:02:

    Nvidia vandaag. De schade beperkt gehouden, minder dan 1 procent down.
    Algemeen kan toch gezegd worden dat er enige lucht uit de US chippers loopt.
    In de loop van de avond werd de schade beperkt.

    Ben nu wel benieuwd hoe zich dit komende maand voortzet.

    Fijn weekend.
  2. forum rang 7 Marcel H. 31 mei 2024 23:34
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 31 mei 2024 22:14:

    [...]

    Algemeen kan toch gezegd worden dat er enige lucht uit de US chippers loopt.
    In de loop van de avond werd de schade beperkt.

    Ben nu wel benieuwd hoe zich dit komende maand voortzet.

    Fijn weekend.
    Bij veel chippers liep de lucht er in de meimaand uit. De torenhoge verwachtingen
    zijn een beetje getemperd.
    Ik verwacht de komende zomermaanden weinig spectaculairs.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 1 juni 2024 09:51
    FD's mening/visie.
    De discussie blijft: liggen de klassikale dalingen afgelopen week aan cijfers van de individuele bedrijven (die iets tegenvielen bij beleggers) of is er even een algemene correctie?

    Positief was inderdaad dat gisterenavond tech/chips in de US iets bijtrok. Hopelijk zet dat maandag door.

    Techbedrijven even uit de gratie op Wall Street
    31 mei 22:19
    Op Wall Street hadden cijfers over de inflatie en consumentenbestedingen voor vuurwerk kunnen zorgen. Maar de inflatie was gematigd en ook de bestedingen wijzen niet op oververhitting van de economie. De cijfers waren ongeveer zoals voorspeld, en dus waren het toch vooral individuele bedrijfscijfers die de koersen in beweging zetten.
    fd.nl/financiele-markten/1518883/tech...
  4. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 juni 2024 16:04
    Nvidia says its next-generation AI chip platform to be rolled out in 2026
    Sun, Jun 2, 2024 at 3:40 PM
    TAIPEI (Reuters) -Nvidia Chief Executive Jensen Huang said on Sunday that the company's next-generation artificial intelligence (AI) chip platform was called Rubin and would be rolled out in 2026.
    The Rubin family of chips will include new graphics (GPU) and central processors (CPU) as well as networking chips, Huang said at National Taiwan University in Taipei as part of the Computex trade show.

    finance.yahoo.com/news/nvidia-says-ne...
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 2 juni 2024 17:53
    Technisch, maar wel interessant artikel op X.

    Nvidia repositions the AI PC with performance and software tools
    We heard about the brand new Qualcomm Snapdragon X Elite platform that is powering systems in this AI revolution with its high performance CPU cores and 45 TOPS NPU, shipping in June, and we also expect to see the AMD Strix Point and Intel Lunar Lake platforms to offer similar Copilot+ PC ready silicon later in 2024. But when it comes to AI, Microsoft’s messaging was clear: they see the future being a lower power, high performance (and thus high efficiency) NPU, not a CPU or GPU. Where does that leave Nvidia today?
    x.com/ryanshrout/status/1797244400235...
  6. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juni 2024 10:15
    Goede concurrentie houdt je scherp. :)

    AMD launches new AI chips to take on leader Nvidia
    Mon, Jun 3, 2024 at 6:37 AM GMT+2
    TAIPEI (Reuters) — Advanced Micro Devices unveiled its latest artificial intelligence processors on Monday and detailed its plan to develop AI chips over the next two years in a bid to challenge industry leader Nvidia.
    finance.yahoo.com/news/amd-launches-a...
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juni 2024 11:13
    “Dowt” Nvidia binnenkort Intel eruit?

    Ander nieuws over de Dow Jones index is dat Nvidia mogelijk binnenkort toetreedt tot het selecte clubje van 30 aandelen waarop de index is gebaseerd. De Dow Jones index methodologie is vrij apart: het komt er min of meer op neer dat het gemiddelde van de 30 in de index opgenomen aandelen wordt genomen.
    Hierdoor weegt een aandeel met een hogere koers zwaarder dan een aandeel met een lagere koers, in plaats van dat gekeken (en gewogen) wordt naar marktkapitalisatie. Dit betekent dat als een Dow Jones aandeel met een waarde van bijvoorbeeld $100 met 10% stijgt dit meer impact heeft dan als het aandeel $10 waard was geweest (zelfs als het om een bedrijf gaat met een lagere beurswaarde).
    Om deze, en andere redenen, is het belang van de Dow Jones index sinds 1999 ongeveer even hard afgenomen als de index zelf is gestegen. De belangrijkste Amerikaanse index is nu de S&P 500.
    Nvidia zat dus nog niet in de Dow, wat best jammer was gezien het rendement van Nvidia de laatste jaren (het zat wel al sinds 2001 in de S&P 500). Maar door de Nvidia stocksplit is de kans groot dat het aandeel er nu eindelijk toch in komt, want door de bizarre methodologie is een $1000 aandeel moeilijker in te passen dan een aandeel van $100.
    Saillant detail is dat Nvidia waarschijnlijk Intel vervangt.
    Intel zat sinds 1999 in de Dow en piekte vlak daarna door de internethype op een koers $70. Nu, 25 jaar later in 2024, mist het bedrijf de AI-boot voorlopig en is het YTD met 40% gedaald naar een koers van ~$30. Nvidia is daarentegen dit jaar met 125% gestegen (per 31 mei 2024).
    Nvidia en de AI opkomst worden door analisten die vrezen dat het allemaal iets te hard gaat wel eens vergeleken met Intel en de Internetbubbel. De eventuele verwisseling in de Dow Jones index zou hier mooi symbolisch uitdrukking aan geven, al betekent het verder fundamenteel weinig.


    Artikel:
    De Dow Jones, Nvidia en Intel: party like it’s 1999
    Erik Mauritz 1 jun.
    www.beurslicht.nl/blog/party-like-its...
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juni 2024 15:43
    Samenvatting in Nederlands.

    Chipreuzen onthullen nieuwe producten in Taipei

    Advanced Micro Devices heeft tijdens Computex 2024 in Taipei een reeks producten aangekondigd, die gericht zijn op kunstmatige intelligentie. Sectorgenoot Nvidia kwam tijdens de conferentie in de Taiwanese hoofdstad met een routekaart voor toekomstige AI-chips.

    AMD introduceerde zijn nieuwe AMD Ryze AI 300 Series processors “met ’s werelds krachtigste Neural Processing Unit (NPU)1 voor next-gen AI PC’s die de weg vrijmaken voor een toekomst vol AI-infused computing direct op je laptop”, aldus de ronkende introductie van het bedrijf.

    Verder rolde AMD tijdens Computex zijn next-gen AMD Ryzen 9000-serie processors voor desktops uit, “waarmee het zijn positie als leider op het gebied van prestaties en efficiëntie voor gamers, content creators en prosumers verder verstevigt.”

    Jensen Huang, CEO van Nvidia, zei aan de vooravond van de conferentie in Taipei, dat “Generatieve AI industrieën een nieuwe vorm geeft en nieuwe mogelijkheden creëert voor innovatie en groei.”

    Verder onthulde Huang een routekaart voor nieuwe Nvidia-halfgeleiders. Zo moet het Rubin-platform, dat voor het eerst werd onthuld, het aankomende Blackwell-platform opvolgen, “met nieuwe GPU’s, een nieuwe Arm-gebaseerde CPU, Vera, en geavanceerde netwerken met NVLink 6, CX9 SuperNIC en de X1600 geconvergeerde InfiniBand/Ethernet switch”, aldus Nvidia.

    “Onze basisfilosofie is heel eenvoudig: bouw de volledige datacenterschaal, splits deze op en verkoop onderdelen aan u op een ritme van één jaar, en verleg alles naar de technologische grenzen”, zei Huang.

    Tijdens Computex in Taipei, dat nog tot vrijdag loopt, geven ook topbestuurders van Intel en Qualcomm toespraken, net als Arm Holdings en Super Micro Computer.
  9. forum rang 9 nine_inch_nerd 3 juni 2024 17:38
    Mijn vingers kriebelen om nu weer in te stappen, maar ik wacht toch (zoals eerder gezegd) tot volgende week als de split voltrokken is.

    Met een koers-winstverhouding van, op basis van de verwachte winst in het komende jaar, van ruim 42 is het aandeel hoger gewaardeerd dan andere grote techbedrijven zoals Google, Meta of Apple. Maar de winstgroei ligt bij Nvidia dan ook vele malen hoger. En de 42 is zelfs een stuk lager dan die van Tesla, dat een sterke winstdaling rapporteerde in het eerste kwartaal.
    42 keer de toekomstige winst betalen voor een bedrijf vereist voor een belegger wel het vertrouwen dat Nvidia een bovengemiddelde winstgroei kan vasthouden. Volgens mede-oprichter en ceo Jensen Huang staat de wereld aan het begin van een nieuw computertijdperk.
    Grote woorden, maar beleggers gaan daarin mee. En met een 1:10 aandelensplitsing op het programma komende vrijdag wordt het voor veel particuliere beleggers en personeel een stuk ‘goedkoper’ om een aandeel aan te schaffen. De noodrem is op de doordenderende Nvidia-trein voorlopig nog niet in zicht, zo lijkt het.


    Geen rem op Nvidia
    fd.nl/financiele-markten/1518896/geen...
  10. forum rang 6 Japaho 4 juni 2024 08:58
    quote:

    Ivy85 schreef op 3 juni 2024 22:12:

    Mooi slot. Benieuwd hoe het verder gaat in aanloop naar 7 juni, en daarna. We gaan het zien. Iedereen fijne avond toegewenst.
    Goedemorgen, ik room wat winsten af vandaag en stop nog 50K extra in Nvidia voor de splitsing. Mijn gevoel zegt dat het aandeel na de splitsing gewoon door gaat stijgen richting de 150 USD. We zullen het zien.
  11. forum rang 6 Japaho 4 juni 2024 13:09
    quote:

    Japaho schreef op 4 juni 2024 08:58:

    [...]

    Goedemorgen, ik room wat winsten af vandaag en stop nog 50K extra in Nvidia voor de splitsing. Mijn gevoel zegt dat het aandeel na de splitsing gewoon door gaat stijgen richting de 150 USD. We zullen het zien.
    Lijkt erop dat er vandaag een mooi bijkoop moment komt. Even een dip na die enorme stijging?
  12. Ivy85 4 juni 2024 13:40
    quote:

    Japaho schreef op 4 juni 2024 08:58:

    [...]

    Goedemorgen, ik room wat winsten af vandaag en stop nog 50K extra in Nvidia voor de splitsing. Mijn gevoel zegt dat het aandeel na de splitsing gewoon door gaat stijgen richting de 150 USD. We zullen het zien.
    Volgens mij geen slecht idee. Ik heb inmiddels ook een flinke pluk en ik heb er hetzelfde gevoel bij, namelijk dat het aandeel na de splising verder door zal gaan stijgen. Zeker weten doen we het niet natuurlijk, maar als het zo zal gaan zitten we gebeiteld.
1.535 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.