Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,774   +0,009   (+1,18%) Dagrange 0,768 - 0,774 161.023   Gem. (3M) 4,3M

Pharming Mei 2024

5.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 244 245 246 247 248 ... 270 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 BassieNL 31 mei 2024 08:24
    quote:

    Sharen schreef op 31 mei 2024 08:23:

    [...]
    Daarom zeg ik ook ‘redelijk’ goed nieuws.

    Want naar zeggen van het PB al geaccepteerd door de EMA op het gebied van werking en veiligheid

    En zoals ik gisteravond al zei:
    Wél goed voor de P/L in 2024, want dat uitrollen van Joenja door de EU had vast veel geld gekost
    Wél goed voor de P/L in 2024, want dat uitrollen van Joenja door de EU had vast veel geld gekost

    Domme opmerking.
  2. Repelsteeltje 31 mei 2024 08:25
    Ik zit me iets af te vragen IEX heeft 8 mei een koersdoel van € 1,20 afgegeven met in de footer:
    "De omzet bij Pharming liep het afgelopen kwartaal fors op, maar dat gold evenzeer voor de bedrijfskosten. Het wachten is en blijft vooral op een definitief oordeel van de EMA voor toelating van Joenja in Europa. De investment case rond Pharming is ongewijzigd en dat betekent ook dat wordt vastgehouden aan het Buy-advies met bijbehorend koersdoel van €1,20."

    Het lijkt mij dat dat het koersdoel omlaag gaat/moet. Die AMEA goedkeuring gaat hem dit jaar waarschinlijk niet meer worden en mogelijk ook niet volgend jaar.
  3. forum rang 4 VriendjeStokVis 31 mei 2024 08:25
    quote:

    Repelsteeltje schreef op 31 mei 2024 08:20:

    Na de email van gisterenavond volgde net opnieuw een email van Pharming in mijn inbox:

    -----------------------------------------------------------
    Goedemorgen Pharming-volgers,

    Gisteravond laat hebben we een persbericht uitgestuurd met een update van de beoordeling van leniolisib door het adviescomité van het Europees Medicijnagentschap (CHMP).

    Dit zijn de hoofdpunten van het bericht dat we hierbij voorbeurs nogmaals als bijlage toezenden:

    * Pharming ontving een bijgewerkte Lijst van Uitstaande Kwesties (LoOI) van het CHMP met betrekking tot de beoordeling van leniolisib in de EU.
    * Het CHMP bevestigde het positieve klinische effect en de veiligheid van leniolisib op patiënten, in overeenstemming met de eerdere beoordeling door de Ad Hoc Expert Group (AEG).
    * Er resteerde nog één vraagpunt m.b.t. reglementair startmateriaal dat is gebruikt in het productieproces voor leniolisib.
    * Pharming verzocht om de door CHMP voorgestelde aanpassing aan het startmateriaal, op basis van aangeleverde additionele gegevens en antwoorden, na EMA-goedkeuring te mogen uitvoeren.
    * Het CHMP besloot dat de inspanningen om deze kwestie op te lossen moeten worden voltooid vóórafgaand aan uiteindelijke volledige goedkeuring, maar heeft Pharming daarvoor wel uitstel in de beoordelingsprocedure verleend tot januari 2026.
    * Pharming is reeds begonnen met de nodige activiteiten en verwacht deze vóór deze deadline te voltooien
    * Dit uitstel heeft geen invloed op de klinische ontwikkeling en programma's voor vroege toegang op wereldwijde markten, en zullen dan ook gewoon gecontinueerd worden.
    * Leniolisib werd in de VS reeds in maart 2023 goedgekeurd door de FDA, inclusief een volledige beoordeling op basis van klinische en productienormen.
    * Pharming handhaaft de eerder afgegeven indicatie voor de totale omzet in 2024, een omzet tussen $280 mln en $295 mln (14%-20% groei).
    Kreeg hem ook. Voelt een beetje "proberen goed te praten".
    En dit zinnetje mag niet meer door Pharming uitgesproken worden vind ik: 'verwacht deze vóór deze deadline te voltooien'.
  4. forum rang 6 Lord Apollyon 31 mei 2024 08:27
    quote:

    Sharen schreef op 31 mei 2024 08:16:

    [...]
    Ja, De Vries wist het al, zat wederom te draaien, en moet dus nu nodig eens met pensioen.

    Zoals Kid on the Block hierboven heel scherp opmerkte:

    “Dit temeer daar Pharming nu aangeeft dat men al gestart is met de vereiste zaken door het CHMP.”

    Pharming wist het dus al vóór de CHMP meeting.

    Maar het PB is nu wél helder en best redelijk goed nieuws, vind ik
    SdV heeft de boel toch een beetje befloezerd, de eerdere negatieve kanttekeningen bij momentum obligatielening en de mooipraterij blijken terecht.
  5. husa 31 mei 2024 08:28
    Eindelijk eens een duidelijke uitleg. Dit is geen slecht nieuws. De onzekerheid hierom is de oorzaak dat de koers zo gezakt was. We staan nu op een koers die alleen op de waarde van Ruconest geschat is. We hebben een tweede medicijn die is goedgekeurd door de FDA en Israêl en nu zeker door EMA goedgekeurd zal worden alleen iets later. Koers moet dus zeker hoger en liefst door instutionelen.
  6. forum rang 5 Endless 31 mei 2024 08:30
    Pb net ontvangen

    de hoofdpunten van het bericht dat we hierbij voorbeurs nogmaals als bijlage toezenden:
    Pharming ontving een bijgewerkte Lijst van Uitstaande Kwesties (LoOI) van het CHMP met betrekking tot de beoordeling van leniolisib in de EU.
    Het CHMP bevestigde het positieve klinische effect en de veiligheid van leniolisib op patiënten, in overeenstemming met de eerdere beoordeling door de Ad Hoc Expert Group (AEG).
    Er resteerde nog één vraagpunt m.b.t. reglementair startmateriaal dat is gebruikt in het productieproces voor leniolisib.
    Pharming verzocht om de door CHMP voorgestelde aanpassing aan het startmateriaal, op basis van aangeleverde additionele gegevens en antwoorden, na EMA-goedkeuring te mogen uitvoeren.
    Het CHMP besloot dat de inspanningen om deze kwestie op te lossen moeten worden voltooid vóórafgaand aan uiteindelijke volledige goedkeuring, maar heeft Pharming daarvoor wel uitstel in de beoordelingsprocedure verleend tot januari 2026.
    Pharming is reeds begonnen met de nodige activiteiten en verwacht deze vóór deze deadline te voltooien
    Dit uitstel heeft geen invloed op de klinische ontwikkeling en programma's voor vroege toegang op wereldwijde markten, en zullen dan ook gewoon gecontinueerd worden.
    Leniolisib werd in de VS reeds in maart 2023 goedgekeurd door de FDA, inclusief een volledige beoordeling op basis van klinische en productienormen.
    Pharming handhaaft de eerder afgegeven indicatie voor de totale omzet in 2024, een omzet tussen $280 mln en $295 mln (14%-20% groei).
  7. forum rang 8 Sharen 31 mei 2024 08:36
    quote:

    BassieNL schreef op 31 mei 2024 08:24:

    [...]

    Wél goed voor de P/L in 2024, want dat uitrollen van Joenja door de EU had vast veel geld gekost

    Domme opmerking.
    Tja, mag je zeggen.

    Ik denk dat veel beleggers, waaronder ikzelf, liever dit jaar weer wat meer winst zouden zien dan al die enorme kosten/investeringen in Joenja.

    Met deze vertraagde maar toch redelijk zekere goedkeuring kan de huidige omzet Joenja in de US eerst nog wat verder groeien voordat er in de EU veel kosten moeten worden gemaakt voor de verdere roll-out.
  8. forum rang 5 G. Hendriks 31 mei 2024 08:37
    Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat het bericht van Pharming slecht nieuws is. Weet je waarom er soms exorbitante bedragen voor priority review vouchers worden betaald? Omdat de inzet van een PRV zou kunnen leiden tot vervroegde markttoetreding en daarmee tot snellere inkomsten. 'Zou kunnen', er wordt dus betaald voor een kans. Zó belangrijk wordt die markttoetreding dus geacht. En dat is nogal logisch, uiteindelijk gaat het een bedrijf om omzet draaien en winst maken. En dan zou een uitstel bij Pharming ineens geen probleem mogen zijn? Dat uitstel is de omgekeerde variant van de PRV (een delay review voucher, zeg maar) en daarmee financieel zeer onwenselijk.
5.382 Posts
Pagina: «« 1 ... 244 245 246 247 248 ... 270 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.