Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

68.683 Posts
Pagina: «« 1 ... 2912 2913 2914 2915 2916 ... 3435 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 6 januari 2024 18:52
    Hedenmiddag :

    Het Russische ministerie van Defensie zei dat het twee uur geleden zes Oekraïense Neptunus-anti-scheepsraketten boven de Zwarte Zee had vernietigd

    twitter.com/NOELreports/status/174365...

    De Russen zijn heel goed in het onderscheppen van een anti-ship missile met een schip

    Grote kans dat we straks horen dat er weer een Russisch schip zwaar getroffen is

    Op 13 april 2022 had een Neptune raket het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zee Vloot de "Moskva" geraakt, waarvan het schip naar de bodem zonk
    De Neptune raket is van Oekrainse makelij
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 januari 2024 19:22
    17:25
    Meer bewijs dat Rusland Oekraïne aanviel met Noord-Koreaanse raketten

    Er is meer bewijs dat Rusland Oekraïne heeft aangevallen met Noord-Koreaanse raketten. Een topadviseur van president Volodimir Zelenski beweerde dit vrijdag al en het parket van de regio Charkov heeft zaterdag verder bewijs geleverd.

    Dat meldt persbureau Reuters. Dmitro Tsjoebenko, woordvoerder van het Oekraïense Openbaar Ministerie, zei afgelopen week dat de Russische raket die op 2 januari de stad Charkov trof afkomstig is uit Noord-Korea. Zowel qua uiterlijk als techniek zou de raket verschillen met Russische modellen.

    Hoe dat opviel? "De productiemethode is niet heel modern. Er zijn afwijkingen van de standaard Iskander-raketten, die we eerder zagen tijdens aanvallen op Charkov. Deze raket is vergelijkbaar met een van de Noord-Koreaanse raketten”, zei Chubenko tegen media aan wie hij de overblijfselen liet zien. Ook zou de Noord-Koreaanse variant een iets grotere diameter hebben dan de Russische Iskander-raket. Ook het mondstuk, de interne elektriciteit en de achterste delen zouden verschillen.

    De aanval met Noord-Koreaanse raketten op Oekraïne past in een trend die internationaal al langer wordt herkend. Rusland zou namelijk interesse tonen in meer wapenovereenkomsten met regimes onder sancties. De Verenigde Staten beweerden eerder al dat Rusland in gesprek is met Iran om meer korteafstandsraketten te kopen. Deze deal zou momenteel in de maak zijn. De Amerikaanse rapporten onderschrijven daarmee verschillende Oekraïense functionarissen, die de Russische wapenovereenkomsten met Pyongyang en Teheran zien als het nieuwe 'kwaad van de 21e eeuw'.
  3. forum rang 10 luchtschip 6 januari 2024 19:35
    Op de video is te zien hoe Russische soldaten in een ‘kuil’ worden vastgehouden.

    Sommigen worden gestraft voor alcoholmisbruik, anderen omdat ze weigeren naar hun positie te gaan.

    Om de "kuil" te verlaten, eisen de commandanten een bedrag variërend van $1.650 tot $11.000 per hoofd. Naar verluidt zijn sommige soldaten daar al maanden. Slechts weinigen komen daar weg: degenen die een appartement of een auto kunnen verkopen.

    De video werd gefilmd door "commandanten" van Russische "soldatenslaven" in de richting van Bakhmut, in de regio Donetsk.

    video 0:16 minuut

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  4. forum rang 4 Karel 6 januari 2024 20:13
    quote:

    Fred 62 schreef op 6 januari 2024 16:44:

    [...]

    Maar jij kan je ook verplaatsen in de Russen.
    Dus ik vertrouw jouw beoordelingsvermogen niet.
    ???
    If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.
    Sun Tzu, The Art of War

    Toch wel handig om je te kunnen verplaatsen in de Russen
  5. Lu. 6 januari 2024 20:19
    quote:

    plusmin schreef op 6 januari 2024 01:59:

    [...]

    83?
    Een voetbalveld is gem. 5000 M2, dus het zijn 100 voetbalveldjes.
    Bron: www.google.nl/search?q=oppervlak+voet...

    Die 17 veldjes verschil krijgen de russen kado, ten koste van enkele tanks en 10-tallen manschappen.
    Nu blij?
    Heb je echt geen relevantere argumenten ? Bovendien zijn de meeste voetbalvelden 7140 m2 groot.
  6. forum rang 6 NewKidInTown 6 januari 2024 21:11
    Het is NIET mijn oorlog, misschien die van mark rutte, om, ons land weggevend, een mooi baantje in Brussel te krijgen, EU of NATO, whatever he can, maakt niet uit, fietsje vrolijk lachend door Brussel, lollipop in de hand, wat zullen ze blij zijn daar in de buitenwijken.
  7. forum rang 10 luchtschip 6 januari 2024 21:13
    Oekraine slaat toe in de Russische regio Belgorod, grenzend aan Noord Oekraine

    GUR ( Oekrainse Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst ) raakte de posities van de Russische luchtverdediging in de regio Belgorod, Rusland!

    Als gevolg van de inslag raakten twee Russische "Pantsir S1" beschadigd.

    video 0:46 minuut

    twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/17...
  8. forum rang 4 Karel 7 januari 2024 06:55
    Lu reageert op plusmin
    quote:

    Lu. schreef op 6 januari 2024 20:19:

    [...] Heb je echt geen relevantere argumenten ? Bovendien zijn de meeste voetbalvelden 7140 m2 groot.
    Ik vond het argument van plusmin inderdaad sterker dat deepstatemap.live niet van zichzelf zegt dat ze pro-Oekrains zijn maar wel objectief, ja zelfs zo objectief dat ze geen informatie van Russische nieuwskanalen gebruiken .
  9. forum rang 7 het zwaard 7 januari 2024 09:09
    Poetin nodigt families van gesneuvelde soldaten uit op Russisch-Orthodoxe kerstavond
    De Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag op de kerstavond van de Russisch-Orthodoxe Kerk een aantal families van gesneuvelde soldaten in Oekraïne uitgenodigd.

    Poetin ontving de nabestaanden in de presidentiële residentie Novo-Ogarjovo, deelde woordvoerder Dmitri Peskov van het Kremlin mee. De president had “een behoorlijk uitvoerig onderhoud met de families”. Na afloop schoof hij samen met de gasten aan voor een diner en nadien woonden ze in een kerk op het domein de middernachtmis bij.

    Poetin verzekerde de families van de slachtoffers dat ze steeds op de steun van de Russische overheid kunnen rekenen. Intussen groeit wel de onvrede bij de families van reservisten die vechten in Oekraïne. Zo hield een aantal vrouwen eerder op de dag een protestactie aan het Kremlin. In maart vinden de Russische presidentsverkiezingen plaats.

    In Rusland vieren de gelovigen Kerstmis op 7 januari. Net om die reden besloot Oekraïne vorig jaar om Kerstmis voortaan op 25 december te vieren. Daarmee wou het parlement in Kiev een signaal geven dat het land afstand neemt van het Russische erfgoed en zich voortaan richt op het Westen.
  10. forum rang 6 benbelegger 7 januari 2024 09:57
    Rusland heeft afgelopen nacht 28 aanvalsdrones en drie kruisraketten afgevuurd op Oekraïne, meldt de Oekraïense luchtmacht. Luchtverdedigingssystemen vernietigden 21 drones.

    Rusland richtte zich voornamelijk op het zuiden en oosten van Oekraïne, luidt het in een verklaring op Telegram. Daarin wordt niet vermeld wat er gebeurde met de drie kruisraketten.

    ,,De vijand verlegt de aanvalsfocus naar de frontliniegebieden'', lichtte luchtmachtwoordvoerder Yuriy Ihnat toe op de nationale televisie. ,,De regio’s Cherson en Dnipro werden aangevallen door drones.'' De 21 onbemande luchtvaartuigen werden volgens hem voornamelijk vernietigd door mobiele teams, waardoor ‘schaarse’ luchtverdedigingsraketten niet gebruikt hoefden te worden.

    Ihnat zei ook dat de Oekraïense strijdkrachten recent enkele raketten gebruikten om twee grote Russische aanvallen af te slaan, maar dat er 'processen gaande zijn om Oekraïne te blijven voorzien van het aantal raketten dat nodig is om luchtaanvallen af te weren.'

    Persbureau Reuters kon de informatie niet onafhankelijk verifiëren. Zowel de militaire als de civiele autoriteiten meldden geen schade of slachtoffers. Rusland reageerde nog niet. Volgens het Oekraïense nieuwsplatform Euromaidan vielen bij de aanvallen op Cherson en Dnipro zeventien gewonden onder wie vier kinderen.

    Rusland zette in de laatste dagen van 2023 en de eerste dagen van 2024 bijna 300 raketten en meer dan 200 drones in bij aanvallen op doelen in Oekraïne.
    www.pzc.nl/buitenland/live-poetin-aan...

    Van deze site ook:

    - Rusland wil tegen 2030 meer dan 32.000 drones per jaar produceren. ,,Dat is bijna drie keer hoger dan de huidige productie”, zei vicepremier Andrej Belousov zaterdag volgens Russische media.
    Oekraïne wil in 2024 minstens een miljoen drones produceren, zei president Volodymyr Zelensky in zijn nieuwjaarstoespraak.
  11. forum rang 6 Bulletje Rozenwater 7 januari 2024 10:18
    quote:

    benbelegger schreef op 7 januari 2024 09:57:

    - Rusland wil tegen 2030 meer dan 32.000 drones per jaar produceren. ,,Dat is bijna drie keer hoger dan de huidige productie”, zei vicepremier Andrej Belousov zaterdag volgens Russische media.
    Oekraïne wil in 2024 minstens een miljoen drones produceren, zei president Volodymyr Zelensky in zijn nieuwjaarstoespraak.
    Voor de duidelijkheid er zijn drones en er zijn drones. Die 32.000 van Rusland zijn meer een soort kruisraket voor terreur bombardementen.
    Die miljoen van Oekraïne zijn kleinere drones tegen voortuigen maar vooral ook tegen soldaten. Voor de goede orde, die heeft Rusland ook.

    Een enorm probleem overigens. Ergens op x, voorheen Twitter, gelezen dat Rusland Oekraïne heeft bijgehaald qua anti personeel drones. In december hadden beide partijen +/- 500 aanvallen tegen personeel gedaan. Op x

    Als de uitputtingsslag zich ontwikkeld in een drone gevecht met goedkope drones die voertuigen en personeel opblazen, dan verliest de Oekraïne. Want de Russen hebben gewoon meer mensen om zich te laten opblazen.

    En wat mij ook zorgen baart: de Russen kunnen nu lekker oefenen met moderne oorlogvoering, met drones dus, en het westen kijkt er naar en doet niets. Geen enkel beletsel voor de Russen om na een eventuele overwinning in de Oekraïne een ander land aan te vallen met een uitputtingsslag met nucleaire afschrikking ter verdediging van het eigen grondgebied. Ze zitten er al zover in met 500.000 slachtoffers dat dat er al niet meer toe doet.

    En dat terwijl de republikeinen de Navo willen verlaten, die ooit ook wel eens de macht zullen krijgen.

    Moeilijk om optimistisch te blijven over onze westerse verworvenheden.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 januari 2024 10:24
    Verzet Russische vrouwen groeit: protest bij Kremlin om terugkeer mannen

    Vrouwen van Russen die gemobiliseerd zijn voor de oorlog in Oekraïne hebben een protestactie gehouden aan het Kremlin. Ze legden bloemen neer aan het graf van de onbekende soldaat en eisten de terugkeer van hun mannen.
    Al maanden groeit de onvrede bij familieleden van reservisten die in september 2022 op bevel van president Vladimir Poetin werden gemobiliseerd. Zo’n vijftig aanwezigen legden rode bloemen neer aan de symbolische plaats in het centrum van Moskou.

    “We willen de aandacht van de autoriteiten en het publiek vestigen op onze oproep. We hebben verschillende manieren geprobeerd. We hebben schriftelijk een beroep gedaan op parlementsleden, ambtenaren en overheidsdiensten, maar er is niet naar ons geluisterd”, verklaarde een van de actievoerders aan AFP.
    Haar man werd in november 2022 gemobiliseerd. “Het is niet eerlijk. Het zijn burgers, geen soldaten”, zei ze.
    Hoewel elk protest in Rusland gewoonlijk snel de kop wordt ingedrukt, vond de politie het niet nodig om in te grijpen. Dat toont aan dat de zaak gevoelig ligt in het Kremlin.

    Russische staatsmedia besteden amper aandacht aan het verzet van vrouwen van gemobiliseerde Russen. Het Kremlin wil een beeld van eenheid in het land creëren in aanloop naar de presidentsverkiezingen in maart. Die zullen naar alle waarschijnlijkheid gewonnen worden door Poetin.
  13. forum rang 7 Fender bass 7 januari 2024 11:33
    Of je Kerst nou 'viert' op 25 december of 7 januari, aanvallen gaan gewoon door. Toch nog een verschil met De Eerste Wereldoorlog.

    Blasts shake Ukraine's Dnipro on Sunday
    januari 07, 2024 10:26a.m. CET
    Explosions shook the city of Dnipro in Ukraine, following an air raid alert that was announced for the entire Dnepropetrovsk region, as reported by the Ukrainian outlet "Public."

    The city is currently on high alert due to the ongoing air raid concerns in the broader region of Dnepropetrovsk. The situation is unfolding and authorities are said to be investigating the incident.

    No specific details about the nature or cause of the explosions were disclosed in the available information.

    KEYWORDS:
    UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NL
  14. forum rang 5 Mdv 7 januari 2024 12:25
    quote:

    luchtschip schreef op 6 januari 2024 19:32:

    Op internet verschijnen veel video's van Chinese auto's die weigeren te werken in de Russische vorst.

    video 0:39 en 0:24 minuut
    klik op de video's voor grootscherm beeld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
    Ik moet toch ff aan die nio denken Fender :-)
  15. forum rang 4 Karel 7 januari 2024 12:41
    quote:

    Karel schreef op 5 januari 2024 17:19:

    [...]
    Aanvulling:

    Volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live zijn op 4 januari ook nog deze terreinwinsten geboekt door Rusland:

    - bij Khromove (Bakhmut) naar het Zuid-Westen richting Ivanivske, ca. 500m x 1km
    deepstatemap.live/en#15/48.5973/37.9398
    - ten Noorden van Avdiivka: waterzuiveringsinstallatie en rondom, ca. 500m x 1km

    Allemaal onder het motto:
    - dit zijn slechts wanhoopsoffensiefjes van Rusland
    - de terreinwinst voor Oekraïne komt vanzelf wel, maar dat heeft nu niet de hoogste prioriteit bij het Oekraiense leger
    Alle terreinwinsten van 5 en 6 januari 2024,
    volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live,

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - vanuit Marinka (bij Donetsk) naar het Westen richting Heorhiivka: 67 grote* voetbalvelden
    deepstatemap.live/en#15/47.9599/37.4854

    Terreinwinsten voor Oekraine: geen

    Noot *:
    Volgens plusmin (posting 6 januari 2024 01:59) is een voetbalveld gemiddeld 5000 m2, maar ik houd toch maar de afmetingen aan van de KNVB voor de eredivisie.
  16. forum rang 6 Bulletje Rozenwater 7 januari 2024 12:51
    quote:

    Karel schreef op 7 januari 2024 12:41:

    [...]
    Alle terreinwinsten van 5 en 6 januari 2024,
    volgens de pro-Oekraïnse site deepstatemap.live,

    Terreinwinsten voor Rusland:
    - vanuit Marinka (bij Donetsk) naar het Westen richting Heorhiivka: 67 grote* voetbalvelden
    deepstatemap.live/en#15/47.9599/37.4854

    Terreinwinsten voor Oekraine: geen

    Noot *:
    Volgens plusmin (posting 6 januari 2024 01:59) is een voetbalveld gemiddeld 5000 m2, maar ik houd toch maar de afmetingen aan van de KNVB voor de eredivisie.
    Het gaat niet om terreinwinst. Het gaat om het vernietigen van elkaars leger. Net zolang tot een van de strijdende partijen dit om wat voor reden dan ook niet meer wil of kan volhouden.
  17. forum rang 4 Karel 7 januari 2024 12:54
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 7 januari 2024 10:18:

    [...]

    Als de uitputtingsslag zich ontwikkeld in een drone gevecht met goedkope drones die voertuigen en personeel opblazen, dan verliest de Oekraïne. Want de Russen hebben gewoon meer mensen om zich te laten opblazen.

    En wat mij ook zorgen baart: de Russen kunnen nu lekker oefenen met moderne oorlogvoering, met drones dus, en het westen kijkt er naar en doet niets. Geen enkel beletsel voor de Russen om na een eventuele overwinning in de Oekraïne een ander land aan te vallen met een uitputtingsslag met nucleaire afschrikking ter verdediging van het eigen grondgebied. Ze zitten er al zover in met 500.000 slachtoffers dat dat er al niet meer toe doet.

    En dat terwijl de republikeinen de Navo willen verlaten, die ooit ook wel eens de macht zullen krijgen.

    Moeilijk om optimistisch te blijven over onze westerse verworvenheden.
    Vind ik echt te negatief.
    Met het vooruitzicht dat NAVO-landen nu SNEL zelf ingrijpen is het mogelijk weer optimistisch te worden.

    Bijna Iedereen is er immers wel van overtuigd dat onze democratie en overige Westerse verworvenheden op het spel staan
  18. forum rang 7 plusmin 7 januari 2024 13:12
    quote:

    Karel schreef op 7 januari 2024 06:55:

    Lu reageert op plusmin [...]

    Ik vond het argument van plusmin inderdaad sterker dat deepstatemap.live niet van zichzelf zegt dat ze pro-Oekrains zijn maar wel objectief, ja zelfs zo objectief dat ze geen informatie van Russische nieuwskanalen gebruiken .
    Je verdraaid m'n woorden tot ze voor jou lekker klinken, kwalijk.

    Ze kúnnen geen russische kanalen gebruiken omdat deze structureel valse informatie verspreiden.
    Zo'n 60% van het personeel bij Deepstate houdt zich bezig met verificatie en fact-checks van info, als die continu de russische bullshit moeten onderzoeken kunnen ze zich wel opheffen of 2x zoveel personeel aannemen. Ga jij dat betalen?
68.683 Posts
Pagina: «« 1 ... 2912 2913 2914 2915 2916 ... 3435 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.