Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,684   +0,002   (+0,29%) Dagrange 0,675 - 0,686 1.188.914   Gem. (3M) 3,2M

(paas)eikel van de week

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2005 21:52
    e Nederlandse biotech onderneming Pharming bekend geworden door stier Herman heeft sinds december 2004 eindelijk afscheid kunnen nemen van de 2 euro zone. Dit nadat er bevestigende berichten naar buiten kwamen dat het jaar 2005 toch het jaar van lancering zal worden van de C1 inhibitor zoals ook hieronder is te lezen. Inmiddels kende het fonds een top op 4,67 euro op 10-02-2005 en een voorlopige bodem rond de 3,50 euro n.a.v. de jaarcijfers op 24-02-2005.

    Bestuursvoorzitter Pinto verwacht dat de C1 inhibitor in 2005 in Europa zal worden gelanceerd en in 2006 in de Verenigde Staten.
    Bron: 21-12-2004 – Dow Jones

    Topman Francis Pinto van biotechnologiebedrijf Pharming verwacht voor 2005 dat de C1 inhibitor bruto 4 miljoen euro zal bijdragen aan het resultaat van Pharming. In 2010 moet dat ongeveer 125 miljoen euro zijn, bij een verwachte omzet van 276 miljoen euro voor het product.
    Bron: 21-12-2004 – Dow Jones

    In 2005 kan het geld gaan binnenstromen. De markt voor dit medicijn wordt geschat op 1 miljard euro. Bestuurder S. Singh denkt dat dit jaar het product in de verkoop kan. "Het hangt af van het moment waarop de autoriteiten toestemming verlenen en wij de juiste partners vinden voor de distributie." Singh ziet kansen voor winst in 2005.
    Bron: 24-02-2005 - Dow Jones

    De verwachtingen zijn dus hooggespannen en in de koers is uiteraard dit verwachtingspatroon duidelijk zichtbaar. Het echter in de ogen van de markt niet voldoen aan het verwachtingspatroon of externe omstandigheden die een nadelige invloed hebben of kan hebben zijn dan ook direct merkbaar. Zo ook de afgelopen weken, met als toppunt afgelopen donderdag.

    Een eerste kink in de kabel komt er op 10 maart als grootaandeelhouder Laferty Ltd. laat weten 6 miljoen aandelen (7,6% aandelenkapitaal) te hebben verkocht via Kempen&Co. Het belang van Laferty dat bij de AFM geregistreerd stond dateert van september 2002 met 34,4% van het aandelenkapitaal. Deze melding wordt bij de AFM (WMZ melding) pas verwerkt en gepubliceerd op 17 maart waarbij het belang van Laferty Ltd. is teruggelopen tot 17,4%. Op het eerste gezicht lijkt het hierdoor dat Laferty meer dan 6 miljoen aandelen heeft verkocht ondertussen en dat was ook gelijk merkbaar in de koers na opening. Dit berustte echter op een misverstand. Na de grote emissie van Pharming in januari 2004 en tussentijdse plaatsingen was het belang reeds verwaterd tot 25,03% waaruit blijkt dat er niet meer dan die 6 miljoen stukken zijn verkocht.

    De verkoop van stukken door grootaandeelhouders of het management van een onderneming wordt door de markt vaak zeer slecht ontvangen. De onduidelijkheid dat dit bericht met zich meebracht werkte hier zeker aan mee. Bij dergelijke transacties zijn wij daarom ook van mening dat Pharming zelf dit op een duidelijke wijze kon/moest communiceren. Zeker gezien de invloed ervan.

    Dan krijgt op 16 maart de onderneming GTC Biotherapeutics (GTCB) het verzoek tot het beantwoorden van additionele vragen gesteld door het EMEA (European Medicines Agency) met betrekking tot het product ATryn. GTCB ontwikkelt een product op een soortgelijke basis als Pharming en hierdoor zal naar alle waarschijnlijkheid de marktintroductie van ATryn vertraging oplopen. Zoals te raden valt kent ook deze mededeling geen positief effect op de koers van GTCB met ook de nodige negatieve invloed op de koers van Pharming.

    Een dag ervoor op 15 maart laat Pharming op een Spaanse analistenbijeenkomst nog positieve resultaten zien voor het nieuwe medicijn rhC1INH en tijdens deze bijeenkomst wordt met geen woord gesproken over een mogelijke vertraging in welke vorm dan ook.
    Dat het bericht van GTCB een dag later komt lijkt dus op het eerste gezicht ongelukkig. Echter ons bevreemdt het toch enigszins dat Pharming geen reactie naar buiten heeft gebracht om het bericht te ontkrachten ofwel een bevestiging te geven van de eigen gang van zaken. Blijkbaar paste dit niet in haar corporate policy van dat moment.

    Afgelopen donderdag was een heugelijke dag voor Pharming om te worden opgenomen in de Next 150 Index van Euronext vanaf 1 april. Hiervoor weet Pharming zelfs speciaal een persbericht de deur uit te doen. In dit persbericht staat geen nieuws verder, alleen CEO Francis Pinto geeft aan blij te zijn met deze bevestiging en hoopt op meer participaties van institutionele beleggers. Niet veel later krijgt deze dag alleen een zeer wrange bijsmaak.

    De opname in een bepaalde index wordt vaak door de nieuwsdiensten opgepakt om een interview af te nemen of om een bepaalde reactie te vragen. Zo spreekt Dow Jones rond 16.00 uur met Samir Singh de vice-president en managing director van Pharming in de VS.

    Als een donderslag bij heldere hemel vertelt deze meneer doodleuk: “Alleen in een best case scenario kunnen we de C1-remmer nog dit jaar naar de markt brengen.” Wat is dit? Is er in een zo korte tijd zoveel veranderd en wordt dit op een dergelijke manier naar buiten gebracht? Pharming staat erom bekend dat het vaak met berichten tijdens beurs komt wat al een zeer slechte keuze is, maar dit slaat echt alles.

    Dit bericht brengt het aandeel in een vrije val donderdag met een low van 3,28 euro. Wij kunnen niet begrijpen hoe een verantwoordelijk persoon zo ongelukkig kan zijn in zijn woordkeuze en deze persoon is niet eens de eindverantwoordelijke maar verantwoordelijk voor de VS en niet Europa.

    Mocht dit bericht ook echt op waarheid berusten dan had dit alleen al in een officieel persbericht moeten gebeuren en tijdens een handelsonderbreking. Met deze ene zin heeft het vertrouwen van de belegger in Pharming een zeer flinke deuk opgelopen. Weet Pharming deze schade nog te beperken door met een toelichting dinsdag te komen? Wij willen in ieder geval de heer Singh met dit valszingen de (paas)eikel van de week uitreiken of is het beter om hem nu vlak voor pasen een zachtgekookt ei uit te reiken?
  2. [verwijderd] 3 september 2005 22:05
    helaas moet ik Yellocab hiervoor wel een aanbeveling geven. Ik hoop oprecht dat Pharming eindelijk iets aan zijn relatie met de aandeelhouders gaat doen door correcte en juiste informatie te verstrekken. De geloofwaardigheid staat op het spel. Niet onbelangrijk voor aandeelhouders.
  3. [verwijderd] 4 september 2005 00:29
    Een moedige poging die een aanbeveling verdiend. (en die heeft-ie gekregen....van iemand anders)
    Als trader moet je toch iets om je handelsrange in stand te houden.
    Voegt natuurlijk niets toe aan de huidige situatie, maar evengoed in ieder geval een handelaar die de moeite doet om meer dan één zin gebrabbel achter te laten op het forum.
    Inhoudelijk mislukte poging om het sentiment te beïnvloeden, maar een puntje voor de efford.
  4. [verwijderd] 4 september 2005 09:26
    quote:

    the real wess schreef:

    Een moedige poging die een aanbeveling verdiend. (en die heeft-ie gekregen....van iemand anders)
    Als trader moet je toch iets om je handelsrange in stand te houden.
    Voegt natuurlijk niets toe aan de huidige situatie, maar evengoed in ieder geval een handelaar die de moeite doet om meer dan één zin gebrabbel achter te laten op het forum.
    Inhoudelijk mislukte poging om het sentiment te beïnvloeden, maar een puntje voor de efford.

    Jaloers Wess? Kan me er wat bij voorstellen!

  5. Henk Snaph 4 september 2005 10:23
    quote:

    the real wess schreef:

    Een moedige poging die een aanbeveling verdiend. (en die heeft-ie gekregen....van iemand anders)
    Als trader moet je toch iets om je handelsrange in stand te houden.
    Voegt natuurlijk niets toe aan de huidige situatie, maar evengoed in ieder geval een handelaar die de moeite doet om meer dan één zin gebrabbel achter te laten op het forum.
    Inhoudelijk mislukte poging om het sentiment te beïnvloeden, maar een puntje voor de efford.

    Als je je rose bril afzet, geef je zeker ook een aanbeveling!!!!!!

    Henks
  6. [verwijderd] 4 september 2005 11:38
    De koers stijgt niet explosief omdat de beleggers een uitstel van de C1 al aan het inprijzen zijn. Dus bij een bericht van uitstel zal de koers stijgen omdat het dan weer wat duidelijker wordt hoe we er voor staan en uitstel is zeker geen afstel. Regeren is vooruit zien het bericht van uitstel naar begin 2006 is slechts een kwestie van tijd en we zijn ervoor gewaarschuwd zoals je hierboven aangeeft. En je hebt gelijk het heeft niet altijd de schoonheidsprijs zoals ph. de aandeelhouders op de hoogte brengt. Dus we wachten in spanning af.Aan het eind komt alles goed soms duurt het effe

    gegroet
  7. [verwijderd] 4 september 2005 11:46
    ook wil ik effe zeggen dat de communicatie naar buiten toe bij veel bedrijven niet goed is.
    Of niet helemaal op waarheid berust. denk aan Enron, Ahold of zelfs Royal dutch schell enz enz veel bedrijven verdienen niet de schoonheidsprijs voor de waarheid vertellen soms/zoniet altijd is de toekomst niet te voorspellen je bent soms afhankelijk van je eigen mensen of van derden.
    Zodat je de controle verliest. Ik heb en houd mijn stukken ph. met aankoopprijs 3.80 en denk hier op termijn mijn slag mee te kunnen slaan en natuurlijk had ik de afgelopen maand liever tom tom gehad maar ja je kan niet alles hebben en altijd stijgt hetgeen wat je niet hebt. Maar heb vertrouwen ook als het bericht komt van uitstel c1.

    je bent tenslotte aandeelHOUDER
  8. [verwijderd] 4 september 2005 14:45
    quote:

    VANSTIGT schreef:

    De koers stijgt niet explosief omdat de beleggers een uitstel van de C1 al aan het inprijzen zijn. Dus bij een bericht van uitstel zal de koers stijgen omdat het dan weer wat duidelijker wordt hoe we er voor staan en uitstel is zeker geen afstel. Regeren is vooruit zien het bericht van uitstel naar begin 2006 is slechts een kwestie van tijd en we zijn ervoor gewaarschuwd zoals je hierboven aangeeft. En je hebt gelijk het heeft niet altijd de schoonheidsprijs zoals ph. de aandeelhouders op de hoogte brengt. Dus we wachten in spanning af.Aan het eind komt alles goed soms duurt het effe

    gegroet
    Ik ben het absoluut niet met je eens....
    Stijgen bij bericht van uitstel... alleen maar omdat er dan meer duidelijkheid zal zijn.....
    Ik denk dat de koers in dat geval (door bashers of anderen??)onder de 3,30 wordt gedrukt, waardoor er weer velen stoplosses afgaan en daar gaat dan de negatieve spiraal...
    Ik ben het met je eens dat het uiteindelijk wel goed komt..

    Groet,

    Elrond
  9. [verwijderd] 4 september 2005 21:26
    quote:

    the real wess schreef:

    Een moedige poging die een aanbeveling verdiend. (en die heeft-ie gekregen....van iemand anders)
    Als trader moet je toch iets om je handelsrange in stand te houden.
    Voegt natuurlijk niets toe aan de huidige situatie, maar evengoed in ieder geval een handelaar die de moeite doet om meer dan één zin gebrabbel achter te laten op het forum.
    Inhoudelijk mislukte poging om het sentiment te beïnvloeden, maar een puntje voor de efford.

    Beetje jammer Wess, zo'n reactie.
  10. ephraim 4 september 2005 23:18
    Idd een bericht uit de oude doos. En afkomstig van... Vermogenvisie; de site van Onno. Hieronder het hele artikel.

    Vals-Singhend Pharming
    Door VermogensVisie op 26-03-05 13:11

    De Nederlandse biotech onderneming Pharming bekend geworden door stier Herman heeft sinds december 2004 eindelijk afscheid kunnen nemen van de 2 euro zone. Dit nadat er bevestigende berichten naar buiten kwamen dat het jaar 2005 toch het jaar van lancering zal worden van de C1 inhibitor zoals ook hieronder is te lezen. Inmiddels kende het fonds een top op 4,67 euro op 10-02-2005 en een voorlopige bodem rond de 3,50 euro n.a.v. de jaarcijfers op 24-02-2005.

    Bestuursvoorzitter Pinto verwacht dat de C1 inhibitor in 2005 in Europa zal worden gelanceerd en in 2006 in de Verenigde Staten.
    Bron: 21-12-2004 – Dow Jones

    Topman Francis Pinto van biotechnologiebedrijf Pharming verwacht voor 2005 dat de C1 inhibitor bruto 4 miljoen euro zal bijdragen aan het resultaat van Pharming. In 2010 moet dat ongeveer 125 miljoen euro zijn, bij een verwachte omzet van 276 miljoen euro voor het product.
    Bron: 21-12-2004 – Dow Jones

    In 2005 kan het geld gaan binnenstromen. De markt voor dit medicijn wordt geschat op 1 miljard euro. Bestuurder S. Singh denkt dat dit jaar het product in de verkoop kan. "Het hangt af van het moment waarop de autoriteiten toestemming verlenen en wij de juiste partners vinden voor de distributie." Singh ziet kansen voor winst in 2005.
    Bron: 24-02-2005 - Dow Jones

    De verwachtingen zijn dus hooggespannen en in de koers is uiteraard dit verwachtingspatroon duidelijk zichtbaar. Het echter in de ogen van de markt niet voldoen aan het verwachtingspatroon of externe omstandigheden die een nadelige invloed hebben of kan hebben zijn dan ook direct merkbaar. Zo ook de afgelopen weken, met als toppunt afgelopen donderdag.

    Een eerste kink in de kabel komt er op 10 maart als grootaandeelhouder Laferty Ltd. laat weten 6 miljoen aandelen (7,6% aandelenkapitaal) te hebben verkocht via Kempen&Co. Het belang van Laferty dat bij de AFM geregistreerd stond dateert van september 2002 met 34,4% van het aandelenkapitaal. Deze melding wordt bij de AFM (WMZ melding) pas verwerkt en gepubliceerd op 17 maart waarbij het belang van Laferty Ltd. is teruggelopen tot 17,4%. Op het eerste gezicht lijkt het hierdoor dat Laferty meer dan 6 miljoen aandelen heeft verkocht ondertussen en dat was ook gelijk merkbaar in de koers na opening. Dit berustte echter op een misverstand. Na de grote emissie van Pharming in januari 2004 en tussentijdse plaatsingen was het belang reeds verwaterd tot 25,03% waaruit blijkt dat er niet meer dan die 6 miljoen stukken zijn verkocht.

    De verkoop van stukken door grootaandeelhouders of het management van een onderneming wordt door de markt vaak zeer slecht ontvangen. De onduidelijkheid dat dit bericht met zich meebracht werkte hier zeker aan mee. Bij dergelijke transacties zijn wij daarom ook van mening dat Pharming zelf dit op een duidelijke wijze kon/moest communiceren. Zeker gezien de invloed ervan.

    Dan krijgt op 16 maart de onderneming GTC Biotherapeutics (GTCB) het verzoek tot het beantwoorden van additionele vragen gesteld door het EMEA (European Medicines Agency) met betrekking tot het product ATryn. GTCB ontwikkelt een product op een soortgelijke basis als Pharming en hierdoor zal naar alle waarschijnlijkheid de marktintroductie van ATryn vertraging oplopen. Zoals te raden valt kent ook deze mededeling geen positief effect op de koers van GTCB met ook de nodige negatieve invloed op de koers van Pharming.

    Een dag ervoor op 15 maart laat Pharming op een Spaanse analistenbijeenkomst nog positieve resultaten zien voor het nieuwe medicijn rhC1INH en tijdens deze bijeenkomst wordt met geen woord gesproken over een mogelijke vertraging in welke vorm dan ook.
    Dat het bericht van GTCB een dag later komt lijkt dus op het eerste gezicht ongelukkig. Echter ons bevreemdt het toch enigszins dat Pharming geen reactie naar buiten heeft gebracht om het bericht te ontkrachten ofwel een bevestiging te geven van de eigen gang van zaken. Blijkbaar paste dit niet in haar corporate policy van dat moment.

    Afgelopen donderdag was een heugelijke dag voor Pharming om te worden opgenomen in de Next 150 Index van Euronext vanaf 1 april. Hiervoor weet Pharming zelfs speciaal een persbericht de deur uit te doen. In dit persbericht staat geen nieuws verder, alleen CEO Francis Pinto geeft aan blij te zijn met deze bevestiging en hoopt op meer participaties van institutionele beleggers. Niet veel later krijgt deze dag alleen een zeer wrange bijsmaak.

    De opname in een bepaalde index wordt vaak door de nieuwsdiensten opgepakt om een interview af te nemen of om een bepaalde reactie te vragen. Zo spreekt Dow Jones rond 16.00 uur met Samir Singh de vice-president en managing director van Pharming in de VS.

    Als een donderslag bij heldere hemel vertelt deze meneer doodleuk: “Alleen in een best case scenario kunnen we de C1-remmer nog dit jaar naar de markt brengen.” Wat is dit? Is er in een zo korte tijd zoveel veranderd en wordt dit op een dergelijke manier naar buiten gebracht? Pharming staat erom bekend dat het vaak met berichten tijdens beurs komt wat al een zeer slechte keuze is, maar dit slaat echt alles.

    Dit bericht brengt het aandeel in een vrije val donderdag met een low van 3,28 euro. Wij kunnen niet begrijpen hoe een verantwoordelijk persoon zo ongelukkig kan zijn in zijn woordkeuze en deze persoon is niet eens de eindverantwoordelijke maar verantwoordelijk voor de VS en niet Europa.

    Mocht dit bericht ook echt op waarheid berusten dan had dit alleen al in een officieel persbericht moeten gebeuren en tijdens een handelsonderbreking. Met deze ene zin heeft het vertrouwen van de belegger in Pharming een zeer flinke deuk opgelopen. Weet Pharming deze schade nog te beperken door met een toelichting dinsdag te komen? Wij willen in ieder geval de heer Singh met dit valszingen de (paas)eikel van de week uitreiken of is het beter om hem nu vlak voor pasen een zachtgekookt ei uit te reiken?

    groet, E.
  11. [verwijderd] 5 september 2005 00:25
    Beste dollie
    Even zet ik alles nog op een rijtje
    Zo als je ziet en wat betreft de reacties is dit pure werkelijkheid.
    Daar is niks mis mee met die posting
    Het zijn dan wel niet mijn woorden ,maar wel de werkelijkheid.
    In die tijd zat ik ook in Pharming ik kocht van mijn puur verdiende centjes aandelen Pharming
    Toen ik intenser naar het bedrijf ging kijken viel mij op dat grootaandeelhouder Laferty een machtige positie had,Dit vertrouwde ik niet ,en ging er uit en nam als alternatief een positie in GTCB
    Daarna dumpte grootaandeelhouder Laferty zijn aandelen
    Paniek in de tent
    Mensen die op die hogere koersen waren in gestapt ,waren de dupe
    Maar dit heet beleggen, maar in mijn ogen zijn dit smerige streken
    Positieven PB deed de koers oplopen en Laferty kon weer dumpen {Dit is diefstal}
    Nu is cambeur een actie begonnen, de PB moeten transparanter zijn en op waarheid berusten
    Dus zo als je de post van onno ziet is er wel degelijk spraken van valsheid in de geschriften
    Maar inderdaad dat was toen, Maar ik kan alleen maar zeggen blijf wakker en alert
    Groet,
    Yellow
  12. [verwijderd] 5 september 2005 09:08
    quote:

    Yellowcab schreef:

    Beste dollie
    Even zet ik alles nog op een rijtje
    Zo als je ziet en wat betreft de reacties is dit pure werkelijkheid.
    Daar is niks mis mee met die posting
    Het zijn dan wel niet mijn woorden ,maar wel de werkelijkheid.
    In die tijd zat ik ook in Pharming ik kocht van mijn puur verdiende centjes aandelen Pharming
    Toen ik intenser naar het bedrijf ging kijken viel mij op dat grootaandeelhouder Laferty een machtige positie had,Dit vertrouwde ik niet ,en ging er uit en nam als alternatief een positie in GTCB
    Daarna dumpte grootaandeelhouder Laferty zijn aandelen
    Paniek in de tent
    Mensen die op die hogere koersen waren in gestapt ,waren de dupe
    Maar dit heet beleggen, maar in mijn ogen zijn dit smerige streken
    Positieven PB deed de koers oplopen en Laferty kon weer dumpen {Dit is diefstal}
    Nu is cambeur een actie begonnen, de PB moeten transparanter zijn en op waarheid berusten
    Dus zo als je de post van onno ziet is er wel degelijk spraken van valsheid in de geschriften
    Maar inderdaad dat was toen, Maar ik kan alleen maar zeggen blijf wakker en alert
    Groet,
    Yellow

    Beste Yellow,

    Je reageerde maar ff niet op de aanbevelingen van je posting.Want Dat waren de reacties:goed geschreven.Pff over streken gesproken..

    Misschien kreeg je ook de laatste berichten van vermogensvisie?Die zijn heel wat positiever namelijk!Onno volgde kennelijk de laatste maanden de ontwikkelingen,want vijf maanden later liggen de kaarten ietsjes anders.
    De werkelijkheid ligt in berichten van pharming,waar het wachten op is.Tot die tijd wakker en allert blijven inderdaad.Als je wilt dat men transparant is begin dan eens bij jezelf.
  13. [verwijderd] 5 september 2005 09:42
    quote:

    Yellowcab schreef:

    [quote=dollie]
    Beste Yellow,

    Als je wilt dat men transparant is begin dan eens bij jezelf.
    [/quote]

    Dollie
    Dat heet in de volks mond ,Met de billen bloot
    ?
    lol

    GROET

    Heb het idee dat Dollie een dame is `weet dat eigelijk wel zeker´maar wel een die de volksmond na aan het hart heeft liggen.
    Al blijft ze altijd van stand.

    Ruud..

  14. [verwijderd] 5 september 2005 14:00
    quote:

    `Declan schreef:

    [quote=Yellowcab]

    [quote=dollie]
    Beste Yellow,

    Als je wilt dat men transparant is begin dan eens bij jezelf.
    [/quote]

    Dollie
    Dat heet in de volks mond ,Met de billen bloot
    ?
    lol

    GROET

    Heb het idee dat Dollie een dame is `weet dat eigelijk wel zeker´maar wel een die de volksmond na aan het hart heeft liggen.
    Al blijft ze altijd van stand.

    Ruud..

    [/quote]
    dollie ?? dame ?? de wens is de vader van de gedachte.
    Dollie is een harige aap.
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.