Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 567 568 569 570 571 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 leek2018 17 september 2022 10:23
    quote:

    objectief schreef op 17 september 2022 08:26:

    [...]

    Het vliegen moet beperkt worden en wat is er een beter middel dan de toegang te beperken, als prijsverhoging van de tickets (mede door internationale concurrentie) niet voldoende werkt. NS doet hetzelfde, gewoon minder treinen laten rijden.
    Idem dito in de zorg: de behandelingen worden steeds weer vooruit geschoven, want de vergrijzing brengt een tsunamie aan vraag met zich mee.
    Om veilig te vliegen moete extra beveiligingskosten gemaakt worden. Deze kosten moeten in de prijs van een vliegticket meegenomen worden en geoormerkt worden om alleen te mogen gebruiken voor de beveiliging. Het probleem wordt dan door vraag en aanbod opgelost. Hetzelfde zou moeten gelden voor de bagageverwerkingskosten. Nu gaat het stunten met de prijs van vliegtickets ten koste van de beveiligers en bagageverwerkers.
  2. forum rang 7 leek2018 17 september 2022 10:33
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 september 2022 10:05:

    [...]

    In zijn verdediging: geen enkele na-oorlogse regering heeft dit soort absurde problemen gehad.
    En ook dat de politiiek nooit problemen oplossen. En dat begint in een lange regeerperiode (Rutte) meer op te vallen door opstapeling, die dan één partij of leider aangerekend kunnen worden. Bij een 4 jaarlijkse wisseling wordt steeds weer op 0 begonnen en valt het minder op.
  3. forum rang 10 voda 17 september 2022 11:00
    ’Waarom zou ik dit werk nog doen als ik iedere dag te horen krijg dat ik een milieuvervuiler ben’

    Boer zit klem tussen veranderende regels: ’Vooruitkijken is onder Rutte afgeschaft’
    Door MARTIN VISSER

    Vandaag, 05:30
    in FINANCIEEL

    Wat als Nederlanders zelf een troonrede houden en vanuit hun eigen ervaringen vertellen over hun problemen met koopkracht, stikstof of asiel? In het drieluik ’Mijn troonrede’ richten Nederlanders in aanloop naar Prinsjesdag het woord tot het kabinet. „Waarom zou ik dit werk nog doen als ik iedere dag te horen krijg dat ik een milieuvervuiler ben?” Deel 3: stikstof.

    Rudie Freriks en zijn zoon Bart, die het bedrijf graag zou overnemen. Maar de onzekerheid is te groot. FOTO MATTY VAN WIJNBERGEN

    „Ik ben niet zo’n actievoerder”, zegt Rudie Freriks. Naar de grote demonstratie in juni in Stroe is hij wel geweest. „Met de trekker.” Maar verder heeft de melkveehouder uit Overijsselse Luttenberg, vlak boven Hellendoorn, het actievoeren overgelaten aan zijn collega-boeren. Ondertussen zit hij zich wel te verbijten over het landbouwbeleid in Nederland. „Deze tijd vreet energie. Er is zoveel onzekerheid en onduidelijkheid. Steeds moet ik mezelf weer motiveren. Waarom zou ik dit werk nog doen als ik iedere dag te horen krijg dat ik een milieuvervuiler ben?”

    „Ik ben al jaren bezig om stikstof te reduceren in mijn bedrijf met 80 koeien. Ik ben met allerlei projecten bezig geweest. Eerst om de ammoniak te verlagen. Door ander voer te gebruiken dat minder eiwitrijk is. Ik heb er een reductie van ammoniak met 30 procent mee gerealiseerd. Nu ben ik bezig met een project voor minder ammoniak en methaan, dat is een best wel heftig broeikasgas. Met best goede resultaten.”

    Milieu
    Freriks heeft zelf het idee dat hij goed bezig is. En voor behoud van natuur en milieu wil hij dat ook. Maar soms wordt hij gek van alle regels, zo vertelt de 57-jarige boer. „De term kalenderlandbouw is wel heel erg in zwang geraakt. Op deze datum moet je zaaien, op deze datum mesten, op deze datum moet je dit, op deze dat. Maar ik werk met de natuur, die kun je niet zomaar sturen.”

    Zijn grootste frustratie is dat hij serieus aan de slag is met terugdringing van stikstof, maar dat hij voor zijn gevoel daarvoor niet beloond wordt. „Al die reducties van slechte gassen die ik realiseer worden niet erkend en ook niet juridisch geborgd.” Freriks heeft het gevoel dat hij vecht tegen de bierkaai, dat hij strijdt tegen een bewegend doel. „Neem nou de recente uitspraak van de Raad van State dat emissiearme stallen toch niet goed zijn. Zo blijf je natuurlijk bezig.”

    „Lange tijd hoefde ik geen natuurbeschermingsvergunning te hebben. Daarvoor was mijn uitstoot te laag. Plots bepaalt de Raad van State drie jaar geleden ineens dat ik toch zo’n vergunning moet hebben. Maar die heb ik niet. En het lukt me ook niet om die te krijgen, ik werk nu eigenlijk illegaal.” Freriks vertelt dat hij twee jaar geleden in een oeverloze procedure bij de provincie terechtkwam voor zo’n vergunning. „Daarbij wilde ik de ammoniak-uitstoot van de varkens die ik eerst had omruilen voor die van mijn koeien. Dat mocht altijd, maar ineens mocht dat niet meer. En nu voldoe ik niet aan de regels, die steeds maar weer veranderen.” Daar zit hij dan: „Juridisch is het een chaos”, is zijn conclusie. „Ik zit behoorlijk klem. En je weet niet welke regel er morgen weer komt”, zegt de boer uit Luttenberg. „We zitten echt in een juridische toestand waarbij de rechter de regels bepaalt omdat de overheid steeds maar niks doet.” Die inmenging van de rechter zit hem dwars. „Als je twee, drie jaar geleden hebt geïnvesteerd in zo’n emissie-arme stal en de rechter zet daar een streep doorheen, wat moet je dan? Die investering had zich in vijftien jaar terug moeten verdienen, dan is er geen geld voor een nieuwe stal.”

    Het strenge stikstofbeleid van het kabinet heeft de landbouw op slot gezet, meent Freriks. „Geen enkele bank wil nu nog geld lenen voor investeringen van boeren. Ik snap dat wel, want de onzekerheid is nu veel te groot.” Ook hij is zich rot geschrokken van dat beruchte kaartje dat het kabinet presenteerde. „Ik zag dat ik 47 procent ammoniak moest reduceren. Daarvan heb ik er al 40 gerealiseerd, maar ja, dat zal wel weer niet onderkend worden. Nu is dat kaartje van tafel, maar het duikt vast wel weer een keer op.”

    Van het kabinet verwacht hij op Prinsjesdag een duidelijk verhaal voor de toekomst: „Eerst moet er rust komen in de sector. En denkt dan als overheid eens na hoe Nederland er in 2035 uit moet zien. Wat is daarin de rol van het platteland en daarin die van de landbouw? Waar verdienen we straks ons geld mee, wie gaat ons voedsel produceren? Daar hebben we in Nederland helemaal geen idee van. Vooruitkijken is onder premier Rutte afgeschaft, men holt van incident naar incident.”

    Derde generatie
    Zijn 22-jarige zoon Bart zou graag het boerenbedrijf overnemen. „Ik ben derde generatie boer. Mijn zoon zit nu op de hogere landbouwschool en wil het bedrijf overnemen. Maar met de huidige onzekerheid gaat dat niet. Zonder vergunning al helemaal niet, want de bank zal dit nooit voor hem willen financieren.”

    Is dit dan het einde van het bedrijf? „Boer zijn is niet gewoon een baan, dit zit in mijn dna, dit is mijn identiteit. Natuurlijk weet ik wel dat er geen recht is om boer te zijn en te blijven. Maar als ik er niet in slaag om dit bedrijf over te doen aan de vierde generatie, dan heb ik het gevoel dat ik faal.”

    www.telegraaf.nl/financieel/140127557...
  4. forum rang 7 JP Samosa 17 september 2022 11:08
    Bron :ED
    Snackbarhouder Marco krijgt energierekening van 50 duizend euro: ‘Dat zijn meer dan 20.000 frikandellen’
    MET VIDEOGrote schok om elektriciteitsrekening voor Marco Hartman van snackbar ’t Harkje. Het stond er écht: vijftigduizendeuro, per maand (!). ,,Dat zijn meer dan 20.000 frikandellen.”
    …………………..

    De oplossing van het probleem is nabij.
    Als we dat Russisch gas gaan nou ns gaan afrekenen met frikandellen….!
  5. 2thumsup 17 september 2022 11:18
    de ambtenarij gaat de vlaggetjes opruimen, want die gaan levensgevaar veroorzaken door de op komst zijnde herfst, winter en voorjaarstormen. en dan denkt de politiek en burgerij dat het probleem is opgelost.

    De eerste uitkoopregeling voor boeren die de stikstofuitstoot moet verminderen, is nog geen groot succes. In heel Nederland hebben sinds 2020 pas twintig boeren zich laten uitkopen door het Rijk, blijkt uit een rondgang van de NOS langs alle twaalf provincies.

    dat is zo mooi in dit land. als er plannen komen zit er al meteen een goed tempo in.

    www.nu.nl/stikstof/6224621/pas-twinti...
  6. forum rang 9 objectief 17 september 2022 11:55
    quote:

    2thumsup schreef op 17 september 2022 11:18:

    dat is zo mooi in dit land. als er plannen komen zit er al meteen een goed tempo in.

    Als belastingbetaler ben ik tegen de dure uitkoop; laat ze maar failliet gaan dat is veel goedkoper.
    Betalen wij ook voor de vergassing van al die tienduizenden kippen en varkens door ziektes als gevolg van overproductie!!
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 september 2022 12:13
    Beveiliging kroonprinses aanzienlijk opgeschroefd
    Amalia in vizier Mocro-maffia

    Door John van den Heuvel
    Updated Vandaag, 07:00
    Vandaag, 01:00
    in BINNENLAND

    AMSTERDAM - Politie en Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte na nieuwe signalen dat kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen zouden hebben voorzien.

    Beveiligingsmaatregelen zijn aanzienlijk opgeschroefd omdat rekening wordt gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

    Daarnaast is justitie bezorgd over innige contacten tussen Ridouan Taghi en Mohammed B., die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens de moord op cineast Theo van Gogh in 2004. De twee zaten bij elkaar gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.
  8. forum rang 8 aextracker 17 september 2022 14:19
    quote:

    objectief schreef op 17 september 2022 11:55:

    [...]

    Als belastingbetaler ben ik tegen de dure uitkoop; laat ze maar failliet gaan dat is veel goedkoper.
    Betalen wij ook voor de vergassing van al die tienduizenden kippen en varkens door ziektes als gevolg van overproductie!!
    Als belasting betaler ben ik tegen het "onbegrensd verstrekken van allerhande toeslagen, gratis geld & subsidies" en \ of sociale experimenten te starten. Hoeveel geld gaat er inmiddels (in)direct per jaar naar migratiezaken , opvang, scholing etc etc, van "tijdelijke bewoners en brood en dak zoekenden.
    De ruimhartigheid waarmee Nederland zich manifesteert trekt allerhande publiek aan wat de weelde van welvaart wil kunnen ademen. Velen hebben het nodig een groeiende groep echter niet en grijpt de kans van beperkte slagvaardgheid en concrete tegenprestaties c.q. randvoorwaarden waar aan moet worden voldaan,

    Het draagt bij tot een verpampering en verschraling van de veerkracht en zelfredzaamheid van de "zwijgende massa".
    Blijkbaar vinden overheden het fijn om "de publieke massa te kunnen besturen en regeren" vanuit de machtspositie en die positie ook uit te spelen door meer afhankelijkheid van diezelfde overheid in de kaart te spelen. De sociale gedachte in de politiek leidt tot het democratisch failliet. Zie Zweden, wat de "ruk naar rechts maakt"...... de sociaal democratische goedgelovigheid en ruimhartigheid kent een hele dure \ gure andere kant. Zie Gerhard Schroeders pleidooi om Duitsland aan het russisch gas te helpen, kijk naar Zweden wat de migratie golf maximaal omarmde en nu de wrange weerklank moet ondergaan.

    Het volgende land wat de ruk naar rechts zal maken is Italie eind September; 2022 LIGA-5 i.c.m. Fratelli Italie (incl. de nazi-tak welke Mussolini adoreert".
    Het sociaal democratische (Franske sinterklaas\ kabouter Plop Timmermanske) bolwerk in Brussel krijgt de komende 2-4 jaar een hele dure rekening gepresenteerd, waar slechts "de macht van de subisidies en gelden"l okale politiek nog kan proberen bij te sturen. Doch "besturen op afstand" leidt tot afstandelijke loyaliteit die broos is zodr het even tegen gaat zitten.

    na Italie, volgen op zeker Frankrijk en Duitsland met een "snok naar rechts|". De verpaupering en multi-culti aajaging eerder en meer vanuit sociaal medelijden dan vanuit economisch vernunft en perspectief leidt tot het politiek verschuiven van de panelen.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 17 september 2022 14:58
    quote:

    luchtschip schreef op 16 september 2022 21:29:

    [...]
    Over de andere mensen maken volwassen Engelsen en Amerikanen ook geen grappen

    Zij zien het verschil tussen een verwijzing naar een lid en het noemen van een naam en nemen daar verder geen aanstoot aan wanneer men weet dat het een naam is in het buitenland

    Er zijn genoeg mensen in de UK en de US die Dick heten en Cox is ook een normale naam in Engeland

    Alleen kinderachtige lieden, die toevallig weten dat het ook een verwijzing is naar een menselijk lid in het Engels, gaan daar stoer overdoen

    Net zoals men in Engeland zonder moeite een haan benoemt als cock
    Er is geen verstandig Engelsman gekomen die besloten heeft dat men om die reden een haan geen cock meer mag noemen
    Een pauw is een peacock en klinkt als pee-cock ( p*s-l*l) en toch denken Engelsen aan die vogel en niet aan de schuttingtaal
    Ik herinner me nog goed dat die KPN namen Tiny Kox en Wim Dik toen bij de beursgang in de 90-er jaren juist bij de Engelsen tot diverse grappen leidden.
  10. forum rang 7 jowi 17 september 2022 14:59
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 september 2022 12:13:

    Beveiliging kroonprinses aanzienlijk opgeschroefd
    Amalia in vizier Mocro-maffia

    Door John van den Heuvel
    Updated Vandaag, 07:00
    Vandaag, 01:00
    in BINNENLAND

    AMSTERDAM - Politie en Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en minister-president Mark Rutte na nieuwe signalen dat kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen zouden hebben voorzien.

    Beveiligingsmaatregelen zijn aanzienlijk opgeschroefd omdat rekening wordt gehouden met een poging tot ontvoering of het plegen van een aanslag.

    Daarnaast is justitie bezorgd over innige contacten tussen Ridouan Taghi en Mohammed B., die een levenslange gevangenisstraf uitzit wegens de moord op cineast Theo van Gogh in 2004. De twee zaten bij elkaar gedetineerd in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.
    Ja, ja spijtig. Maar nu kan koning pils van dichtbij ervaren hoe veilig ons landje onder 13 jaar Rutte is geworden.
    Bezuinigen, bezuinigen en GEEN GELD VOOR!!
  11. 2thumsup 17 september 2022 15:13
    geld zat, geen uitvoering.

    Een stevig antwoord op heftig geweld van drugsbaronnen: na de moord op advocaat Derk Wiersum richtte oud-justitieminister Ferd Grapperhaus in 2019 het MIT op. Het 'superteam' flopte echter volledig. Het gevolg: een grote verspilling van geld én mankracht.

    Het prestigeproject werd vanaf dag één al intern zeer fel bekritiseerd door de leiding van politie, Openbaar Ministerie (OM) en Defensie. 2,5 jaar na de oprichting werd het Multidisciplinair Interventieteam (MIT) dit voorjaar alweer opgeheven. Kosten: 160 miljoen euro, voor een ondermijningsteam dat nooit operationeel werd. Oftewel: een peperduur overheidsdebacle in de strijd tegen de georganiseerde misdaad.
  12. forum rang 7 Kaviaar 17 september 2022 15:50
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 september 2022 10:05:

    [...]

    In zijn verdediging: geen enkele na-oorlogse regering heeft dit soort absurde problemen gehad.
    Hoe meer je “trouwt” als overheid met Brussel, hoe slechter je af bent.
    Helaas zijn Kaag en Rutte verliefd op Brussel en laten hun oren ernaar hangen.
    De overheid kijkt altijd opzij. Dan zie je geen problemen.
    Wegkijken heet dat. Daar zijnde superieur in !
    Ze zijn erin afgestudeerd.

    Als ze eenmaal op de pluchen zetel zitten, draait het alleen nog om eigen PR.
    Enkele daargelaten.
  13. forum rang 9 objectief 17 september 2022 16:03
    quote:

    Kaviaar schreef op 17 september 2022 15:50:

    [...]

    Als ze eenmaal op de pluchen zetel zitten, draait het alleen nog om eigen PR.
    Enkele daargelaten.
    Voor je eigen PR wordt je vast geen politicus, want de grootste politieke partij haalt slecht 30/35% van de stemmen;
    dus 65/70% zet in bij anderen.
  14. forum rang 9 objectief 17 september 2022 16:06
    quote:

    aextracker schreef op 17 september 2022 14:19:

    [...]

    Het volgende land wat de ruk naar rechts zal maken is Italie eind September; 2022 LIGA-5 i.c.m. Fratelli Italie (incl. de nazi-tak welke Mussolini adoreert".

    Nooit op het idee gekomen in Italie te gaan wonen, als het daar allemaal gratis is.
    Eritrea kan ook en dan met bootje naar Europa om door te trekken naar Groningen.
  15. forum rang 7 JP Samosa 17 september 2022 16:11
    EINDHOVEN - Een crisis binnen de top van PSV heeft directeur voetbalzaken John de Jong de kop gekost. Het uitblijven van een topverkoop in de transferwindow van deze zomer heeft geleid tot een vertrouwenscrisis tussen een deel van de raad van commissarissen van de Eindhovense club en de directie. Splijtzwam is de beslissing van de directie om geen verkoop van Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré door te drukken, zoals de opdracht van de raad van commissarissen aan de directie luidde. Daar is De Jong nu op afgerekend, hoewel het een gezamenlijk directiebesluit betrof.
    ………..
    Tsja als je niet ingaat op t bod voor Sagare van 45 miljoen, dan moeten er terecht koppen rollen.
    Oh oh oh, psv, wat een mega-Afgang
    ( maar met Simons heeft men wel goed gehandeld!)
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 567 568 569 570 571 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.