Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

66.124 Posts
Pagina: «« 1 ... 1148 1149 1150 1151 1152 ... 3307 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 23:45
    quote:

    luchtschip schreef op 28 augustus 2022 23:15:

    Het door de Russen bezette Enerhodar is door Russische artillerie beschoten

    In Enerhodar staat de kern energie centrale

    Wil Rusland met een false flag operatie Oekraine de schuld geven dat zij de kern centrale in gevaar brengen ?

    Russians shelled Russian-occupied Enerhodar to blame Ukraine (the satellite city of the Zaporizhia NPP ( nuclear Power Plant ))

    video 0:17 minuut

    twitter.com/loogunda/status/156398589...
    There are reports of explosions followed by a fire in Energodar near the Zaporozhye nuclear power plant.

    The information about the shelling was confirmed by the mayor of Energodar, Dmytro Orlov.

    video 0:05 minuut

    scroll naar boven en beneden met meerdere video's/foto's

    twitter.com/RoINTEL/status/1563973976...
  2. forum rang 10 luchtschip 28 augustus 2022 23:55
    Russen hebben Motor-zich fabriek beschoten
    Motor Sich is een vooraanstaande wereld producent van militaire vliegtuigmotoren

    Kyiv Independent

    Russian state news agency RIA Novosti reported that Russian troops had attacked workshops where Ukrainian helicopters were being repaired.

    Zaporizhzhia-based Motor Sich is one of the world’s leading manufacturers of military aircraft engines

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...

    kaart Zaporizhzhia ligt ietsje boven het midden van het door de Russen veroverde Zuid Oekraine

    pbs.twimg.com/media/FbNTUXFXkAAddug?f...
  3. forum rang 10 luchtschip 29 augustus 2022 04:08
    Ukraine’s Operational Command South. :

    Ukraine's artillery hits 3 Russian control points in Kherson, Darivka.

    Ukraine's military reportedly hit elements of Russia's 35th Army,

    Russian forces may have lost 11 rocket launchers, three armored vehicles, and a "Msta-S" self-propelled howitzer in the attacks

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  4. forum rang 10 luchtschip 29 augustus 2022 06:37
    Ukraine’s military: Russian forces sustain equipment and personnel losses in southern Ukraine.

    Operational Command “South” reported that they killed 41 Russian troops and destroyed two drones, one T-72 tank, an Uragan multiple rocket launcher, and a Pantsir missile system

    Russian forces may have lost 11 rocket launchers, three armored vehicles, and a "Msta-S" self-propelled howitzer in the attacks, Ukraine's military said.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  5. forum rang 10 luchtschip 29 augustus 2022 06:39
    Die Welt: German gas reserves at 82% capacity.

    Despite reduced delivery volumes from Russia, the German Economic and Climate Action Minister Robert Habeck says natural gas storage facilities in Germany will reach 85% capacity by early September, writes Die Welt.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
  6. forum rang 4 tomtom100 29 augustus 2022 07:22
    quote:

    luchtschip schreef op 29 augustus 2022 06:37:

    Ukraine’s military: Russian forces sustain equipment and personnel losses in southern Ukraine.

    Operational Command “South” reported that they killed 41 Russian troops and destroyed two drones, one T-72 tank, an Uragan multiple rocket launcher, and a Pantsir missile system

    Russian forces may have lost 11 rocket launchers, three armored vehicles, and a "Msta-S" self-propelled howitzer in the attacks, Ukraine's military said.

    twitter.com/KyivIndependent/status/15...
    mooi zo!!!!
  7. forum rang 8 het zwaard 29 augustus 2022 07:26
    IAEA-missie op weg naar kerncentrale van Zaporizja
    Een team van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) is deze ochtend vertrokken naar de nucleaire site in de Oekraïense stad Zaporizja.

    "De IAEA-missie naar Zaporizja is nu onderweg. We moeten de veiligheid van de grootste kerncentrale van Oekraïne en Europa beschermen", meldt Rafael Grossi, de directeur-generaal van de nucleaire waakhond van de VN, op Twitter. De missie zal later deze week in Zaporizja aankomen, zo meldt hij nog.
  8. forum rang 8 het zwaard 29 augustus 2022 07:28
    Oekraïne zegt Russische commandoposten in Cherson te hebben aangevallen
    Oekraïense troepen hebben naar eigen zeggen drie Russische commandoposten en zeker twee munitiedepots aangevallen in de regio van Cherson, in het zuiden van het land.

    Volgens het leger zijn 11 Russische soldaten gedood en evenveel raketlanceerders vernietigd, net als drie pantserwagens en een houwitzer.

    Vladimir Leontjev, die door Rusland is aangesteld als regionale leider, bevestigde de Oekraïense aanvallen. Hij zei dat de stad Nova Kachovka vier keer is beschoten. Volgens Leontjev is een waterkrachtstation getroffen. De informatie kon echter niet onafhankelijk worden gecontroleerd.
  9. forum rang 8 het zwaard 29 augustus 2022 07:34
    VN-baas roept op om komaf te maken met kernwapens: “Wereld is lang genoeg gegijzeld geweest”
    VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft in krachtige bewoordingen opgeroepen tot de afschaffing van kernwapens. "Onze wereld is lang genoeg gegijzeld geweest door kernwapens", schreef hij zondag op Twitter. "Deze instrumenten van de dood garanderen noch overwinning noch veiligheid", klonk het fors.
    Hun enige resultaat is vernieling, aldus Guterres. "Laten we ervoor zorgen dat het testen voorgoed stopt en dat kernwapens voor eens en voor altijd verleden tijd zijn", besloot hij.
    Wereldwijd neemt, onder meer als gevolg van de oorlog in Oekraïne, de bezorgdheid over een nucleaire oorlog toe.

    Bron: Belga
  10. forum rang 6 pietje-2005 29 augustus 2022 08:04
    Hypocriet en een grapjas, natuurlijk.
    De echte machten zullen altijd pogen het ultieme wapen te bezitten, en de mindere machten zullen proberen ook zoiets te hebben.
    Is een enorm goed chantage-middel gebleken, en er zullen altijd dit soort machtspelletjes zijn, waarbij degene die bovenop op de berg denkt te zitten zich in bochten wringt met regeltjes en checks om de situatie in hun voordeel te houden.
    Als het geen nucleair is, dat iets nog beters ?
  11. forum rang 8 het zwaard 29 augustus 2022 10:04
    Rusland plant maneuver met meer dan 50.000 soldaten
    Deze week zullen meer dan 50.000 soldaten deelnemen aan "Vostok 2022" (Oosten 2022), een gepland maneuver van het Russische leger in het oosten van Siberië en het Russische Verre Oosten.

    Aan de oefeningen zullen ook 5.000 wapens en militair materiaal ingezet worden, net als 140 vliegtuigen en 60 oorlogsbodems, meldt het Russische defensieministerie. Het maneuver begint donderdag en duurt tot volgende week woensdag, op een trainingsplaats in het oosten van Siberië en het Verre Oosten en in de Japanse Zee.

    Volgens het ministerie is de oefening, die plaatsvindt ongeveer 6 maanden na het begin van de Russische invasie in Oekraïne, bedoeld om de veiligheid van Rusland en zijn bondgenoten te garanderen. Soldaten uit onder andere Wit-Rusland, andere voormalige Sovjetrepublieken, China en India zijn al aangekomen op de trainingssite.
  12. forum rang 8 het zwaard 29 augustus 2022 10:07
    Poetins legeruitbreiding zal Rusland niet veel helpen, zeggen Amerikaanse en Britse functionarissen
    Het besluit van president Vladimir Poetin om de omvang van de Russische strijdkrachten sterk te vergroten, zal volgens Amerikaanse en Britse functionarissen en onafhankelijke militaire analisten zijn kansen op het winnen van de oorlog in Oekraïne niet veranderen.
    Een bevel dat donderdag werd aangekondigd, verhoogt het Russische streefgetal van actieve dienstplichtige militairen met ongeveer 137.000. Het totale aantal komt dan neer op 1,15 miljoen. Maar dat aantal zal waarschijnlijk niet snel gehaald worden, en Rusland zal niet in staat zijn om nieuwe troepen effectief genoeg op te leiden of in te zetten om de enorme verliezen in Oekraïne goed te maken, aldus analisten. De aankondiging van Poetin “zal waarschijnlijk niet leiden tot substantiële vooruitgang voor Rusland in Oekraïne”, zei de Britse inlichtingendienst voor Defensie.

    Amerikaanse en Britse militaire functionarissen hebben geschat dat er tot 80.000 doden en gewonden zijn geteld bij het Russische leger. Zonder een uitgebreide nationale dienstplicht en hoofdzakelijk steunend op contractuele soldaten, hebben de Russische strijdkrachten moeite om rekruten aan te trekken, ondanks geldbonussen en andere stimulansen, aldus de laatste Britse beoordeling.
  13. forum rang 8 het zwaard 29 augustus 2022 10:08
    Maandenlange opleiding
    De beoordeling kwam in het algemeen overeen met die van Amerikaanse functionarissen, die vorige week zeiden dat het decreet van Poetin weinig zou uithalen om de strijdkrachten te vervangen die in de eerste zes maanden van de oorlog zijn gesneuveld. Voormalige Amerikaanse functionarissen zeiden dat de zojuist aangekondigde uitbreiding waarschijnlijk maanden zou duren om troepen naar het slagveld te brengen.

    De verliezen van Rusland - en zijn onvermogen om in de afgelopen weken aanzienlijke hoeveelheden grondgebied te veroveren - hebben ertoe geleid dat sommige analisten het bevel van Poetin hebben omschreven als een teken dat hij niet van plan is om in Oekraïne op te geven.

    Geen dienstplicht
    Amerikaanse functionarissen zeiden dat ze verbaasd bleven dat Poetin geen stappen had ondernomen om de dienstplicht uit te breiden of een gedwongen mobilisatie van het Russische volk op gang te brengen. Poetin is niet bereid een uitgebreide dienstplicht aan te kondigen uit angst zijn steun te ondermijnen.

    Beperkingen in de bevoorradingsketen en westerse exportcontroles hebben het voor Rusland ook moeilijker gemaakt om geavanceerd militair materieel te vervangen. Terwijl het Kremlin over een vrijwel onbeperkte voorraad artilleriestukken beschikt, heeft Rusland moeite om precisiekruisraketten en hoogwaardige tanks te bouwen, aldus Amerikaanse functionarissen.
  14. forum rang 8 closer 29 augustus 2022 10:25
    VK: Russische minister van Defensie aan de kant gezet

    09:55, Maarten Albers

    De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe wordt gepasseerd bij het maken van beslissingen over de oorlog in Oekraïne. Dat schrijft het Britse ministerie van Defensie in een dagelijkse inlichtingenupdate. Onderzoeksjournalisten van het onafhankelijke Russische internetmedium iStories meldden vorige week dat Russische veldcommandanten in direct contact staan met president Poetin.

    Poetin zou volgens de bronnen van iStories ook direct contact onderhouden met Aleksandr Lapin en Sergej Soerovikin, de twee generaals die het bevel voeren over het offensief in respectievelijk het oosten en zuiden van Oekraïne. Dat betekent dat Poetin zowel Sjojgoe als stafchef van de strijdkrachten Valeri Gerasimov passeert.

    Volgens de bronnen van iStories verloor Poetin het vetrouwen in Sjojgoe toen de Russische pogingen om Oekraïne in de eerste dagen of weken van de oorlog onder de voet te lopen faalden. Sjojgoe zou Poetin hebben verzekerd dat Rusland de oorlog snel kon winnen.

    Het Britse ministerie schrijft dat Russische officieren en soldaten in Oekraïne waarschijnlijk de spot drijven met Sjojgoe, vanwege zijn ‘ineffectieve en afstandelijke leiderschap’. Sjojgoe maakte carrière in de bouwsector en leidde het ministerie van Noodgevallen voordat hij bij Defensie werd benoemd. De Britten vermoeden dat hij er nooit in is geslaagd om de reputatie van iemand met weinig militaire ervaring van zich af te schudden.

    www.volkskrant.nl/cs-bd394a56
  15. forum rang 8 Freemoneyforever 29 augustus 2022 10:52
    Reuters reports that in the Donetsk region of eastern Ukraine, Russian forces shelled military and civilian infrastructure near Bakhmut, Shumy, Yakovlivka, Zaytsevo, and Kodema, Ukraine’s military said early today.

    Russian strikes killed eight civilians in Donetsk province on Sunday, its governor Pavlo Kyrylenko said.

    Russia denies targeting civilians.
  16. forum rang 8 closer 29 augustus 2022 11:50
    quote:

    josti5 schreef op 29 augustus 2022 11:30:

    BRIC BRIC...
    India accuses China of ‘militarisation of the Taiwan Strait’ as row over navy vessel grows

    Helen Davidson in Taipei @heldavidson, Mon 29 Aug 2022 07.01 BST

    India has accused China of “militarisation of the Taiwan Strait”, in an escalating war of words triggered by a Chinese military ship docking in a controversial Sri Lankan port.

    The accusation, referenced in a statement by the Indian high commission in Sri Lanka on Sunday, is reportedly the first time the Indian government has used the descriptor, and is a rare intervention on the cross-straits issues as India contends with tensions on its own border with China.

    Verder lezen: www.theguardian.com/world/2022/aug/29...
66.124 Posts
Pagina: «« 1 ... 1148 1149 1150 1151 1152 ... 3307 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.