Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Innoconcepts« Terug naar discussie overzicht

Informatie AVA

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2005 16:18
    Van de XEA site.

    Beknopt verslag AVA INnoconcepts.

    Hier een beknopt verslag van de AVA Innoconcepts van heden 29 junie te Rotterdam.
    Wij zullen de nieuwsbrief over deze algemene vergadering van Aandeelhouders komend weekend uitbrengen.
    Aanwezig ca. 55 aandeelhouders met 7.161.293 aandeel is 44,3% van het totaal aantal uitstaande aandelen.
    De heer Pruissers gaf een goede tekst en uitleg wie of wat Innoconcepts doet en waar naar gewerkt wotrdt. Er wordt goed op de kleintjes gelet en dat komt de aandeelhouders ten goede. De pay-out van het dividend is ca. 36% en is EUR 0,15 of een keuze van 1 op 59 oude.
    Ex. datum is 1 juli a.s. en de keuze periode is 1 tot 22 juli a.s. Betaalbaar 26 juli a.s.
    Er blijven 3 commissarissen over na het aftreden van de heer Zwartendijk.
    Ook komen er nog enkele BAVA's over o.a. de verkoop van InnoCleaning Concepts en wij van de redactie vermoeden dat er meer aan de hand is.
    Er werden zeer weinig mededelingen gedaan.
    Dat kon ook niet, want de onderhandelingen zullen binnen, zoals het er nu voorstaat, nog klein 2 maanden duren. 2 Beursfondsen zijn in het geding, dat geeft beperkingen. Er is een zakelijk en handig management bezig.
    Wij zouden de aandelen Innoconcepts vasthouden.

    Nadere toelichting,
    Waarom worden er enkele BAVA's in het vooruitzicht gesteld?
    Dan moet er toch meer aan de hand zijn als alleen de verkoop van InnoClean Concepts.
  2. [verwijderd] 29 juni 2005 23:04
    Toekomst2005,

    Ook wat mij betreft dank voor de doorgifte van het AVA-verslag.

    In tegenstelling tot Vasthouder ben ik vandaag teleurgesteld uitgestapt, dankzij Tostrams nog wel met een leuk winstje.
    Innoconcepts heeft de positieve verwachting in haar PB van 31 mei niet kunnen inlossen en geeft nu een vertragingsindicatie van twee maanden.

    Wie eerst enkele weken onderhandelingstijd verwacht en er vier weken later enkele maanden van maakt, heeft in ieder geval weinig inschattingsvermogen over de onderhandelingen waaraan men zelf meedoet. Uiteindelijk zal het vast wel goed komen, maar Inno was voor mij geen LT-belegging.

    Ter toelichting de tekst in het Inno-PB van 31 mei:

    "VOORUITZICHTEN 2005 InnoCleaning Concepts
    InnoConcepts bestudeert de mogelijkheid van een fusie voor haar dochteronderneming InnoCleaning Concepts met een buitenlandse branchegenoot. De transactie zou impliceren dat InnoConcepts haar dochteronderneming verkoopt, waarbij de koopprijs zal worden betaald deels in cash (in tranches) en deels in aandelen van de koper. Deze aandelen betreffen nieuw uit te geven aandelen door de kopende partij. Deze effecten zijn genoteerd en verhandelbaar op een buitenlandse effectenbeurs. De fusie zou er toe leiden dat InnoCleaning Concepts deel zou gaan uitmaken van een meer zelfstandige infrastructuur. InnoCleaning Concepts zou dan onderdeel worden van een onderneming met een bredere portefeuille aan aanverwante innovatieve reinigings-, beschermings- en onderhoudsproducten, waardoor zij voor haar grotere key accounts en distributeurs meer als een "one stop shop" zou gaan functioneren. Via de beursnotering van de "nieuwe moeder" zou InnoCleaning Concepts bovendien additionele toegang krijgen tot de kapitaalmarkt die het voor haar mogelijk maakt haar internationale expansie verder vorm te geven. Afhankelijk van de voorwaarden en condities, waarover partijen thans intensief in onderhandeling zijn, zou de koopprijs in ieder geval een transactiewinst voor InnoConcepts betekenen die de reguliere jaarwinst te boven gaat. Daarnaast zou InnoConcepts een strategisch interessant minderheidsbelang verkrijgen in de buitenlandse beursgenoteerde koper. De transactie zou voor InnoCleaning Concepts dan ook een "gefaseerde afsplitsing" betekenen. Een gefaseerde afsplitsing heeft als voordeel dat InnoCleaning Concepts in een overgangsfase nog enige tijd kan terugvallen op de knowhow van InnoConcepts, terwijl InnoConcepts kan profiteren van de waarde ontwikkeling van de kopende partij. InnoConcepts hoopt reeds binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven omtrent het doorgaan van deze transactie en haar voorwaarden. In dat geval zal de transactie worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal plaatsvinden op woensdag 29 juni a.s.".
  3. forum rang 4 harvester 29 juni 2005 23:25
    De vertraging vind ik ook teleurstellend, maar als je onderhandelt tussen twee beursfondsen krijg je toch te maken met onverwachte formaliteiten en met meerdere bestuursorganen die hun zegje willen doen of liever wat meer zekerheid willen voor ze de knoop doorhakken (met het in hun ogen aanvaardbare risico van een hogere koopprijs).

    Ik kan mij voorstellen, dat de toezichthouders van de koper 30 juni 2005 cijfers willen zien van wat ze overnemen. Dit kan ook wel eens veel gunstiger uitpakken voor Inno dan een snelle verkoop als k/w verhoudingen meespelen in de berekening van de omruilverhouding. De (vermoedelijk sterke) groei van de divisie in de eerste helft van 2005 zit dan ook in de prijsbepaling.

    Ik blijf dus vrolijk aandeelhouder van Inno.

  4. pim f 30 juni 2005 00:38
    quote:

    EP Paradox schreef:

    In tegenstelling tot Vasthouder ben ik vandaag teleurgesteld uitgestapt, dankzij Tostrams nog wel met een leuk winstje.
    Innoconcepts heeft de positieve verwachting in haar PB van 31 mei niet kunnen inlossen en geeft nu een vertragingsindicatie van twee maanden.

    Wie eerst enkele weken onderhandelingstijd verwacht en er vier weken later enkele maanden van maakt, heeft in ieder geval weinig inschattingsvermogen over de onderhandelingen waaraan men zelf meedoet. Uiteindelijk zal het vast wel goed komen, maar Inno was voor mij geen LT-belegging.
    en deze tekst dan?:

    "Voor alle andere particuliere diehards: er komt een PB, maar het komt als een dief in de nacht, vast later dan door Inno zelf aangegeven en ongetwijfeld onduidelijker dan u lief is, dus neem winst wanneer het kan, ik doe hier graag als laatste het licht uit ...."

    Sportief dat je je afhaken meldt, maar je geloofwaardigheid loopt zo wel averij op. Ikzelf blijf heerlijk zitten: wat in het vat zit, verzuurt niet!
  5. [verwijderd] 30 juni 2005 07:16
    Met alle respect, maar ik denk dat je dit fonds niet moet zien als een KT fonds. Overname's gaan niet van de 1 op de andere dag en buiten dat is het allerbelangrijkste bij Innoconcepts: I Pac. Dit fonds zal alleen maar stijgen en stijgen en zeker LT moet je erbij zijn.

    Groet, Eisbear
  6. [verwijderd] 30 juni 2005 08:37
    quote:

    nikkesnada schreef:

    [quote=damndamn]
    En die gast van Xea heeft het zoals gewoonlijk niet begrepen. Er komt binnen 2 maanden een bava inzake de verkoop van Innosealing. Niks enkele bava's...
    [/quote]
    Dawndawn,
    Verkoop van Innosealing ?
    Of bedoel je Innocleaning ?

    sorry, Innocoleaning. Trouwens de Bava vindt binnen twee maanden plaats, kan dus ook zijn dat Innocleaning binnen nu en paar weken verkocht is.
  7. Chrisky 30 juni 2005 09:03
    EP ik snap je ook niet helemaal... lees dit bericht:

    Van der Jagt wil de beslissing "op korte termijn nemen. Het is een kwestie van maanden, geen jaren. We hebben een aandeelhoudersvergadering in juni, ik hoop dat we voor die tijd een besluit kunnen nemen, maar ik weet niet zeker of we dat halen."

    De bestuursvoorzitter denkt niet dat hij de beslissing over de zomer heen zal moeten tillen.

    Ik was al verbaasd dat ze eventueel binnen een maand een compleet bedrijf zouden kunnen verkopen. Zulke onderhandelingen zijn vaak langdurig. Gehaaste spoed is in dit geval ook niet goed.

    Inno is idd geen KT aandeel. Op lange termijn is er maar 1 weg en dat is up ! ik hou ze vast zolang als ik het geld kan missen..

    groeten ! B.

  8. [verwijderd] 30 juni 2005 11:56
    Damndamn, Pim F, B. Afraid,

    Prima, jullie hebben gelijk mbt de aangehaalde tegenstrijdigheid.
    Ik ben van strategie veranderd en als jullie dat slecht vinden voor mijn geloofwaardigheid, het zij zo.

    Ik leef van mijn beleggingen, heb daarvoor 70% rendement per jaar nodig en kan me dus niet permitteren om alles maar LT te laten staan. Helaas voor mij bleef het goede nieuws bij andere fondsen waarin ik beleg ook langer uit dan gehoopt en dan moet ik toch wat om de rekeningen te betalen.

    Bij Pharming verwacht ik een uitstel van enkele weken en als Inno het nu zelf over een kleine 2 maanden heeft, lijkt mij de keus waar ik uitstap rationeel. Als ik mazzel heb verkoop ik mijn Pharminkjes over 4 weken voor 6 euro per stuk en ben ik op tijd bij Inno terug. Zo niet, pech gehad.

    Alle zittenblijvers veel succes met jullie strategie, als ik het geld niet nodig had, handelde ik wellicht net zo.
  9. [verwijderd] 30 juni 2005 17:41
    Geeft niet EP, iedereen mag aan- en verkopen wanneer ie wil. Alleen jammer dat je van veel forumleden soms uitspraken met korreltje zout moet nemen.
    Heb zelf al in de aanloop naar Ava al aardig gelost, met name op 9,55. Was handelsgedeelte. Komt ook omdat ik vaak ook extra deel koop in een stijging. Rest blijft voorlopig zeker Bah. Heb op de Ava zeker geen indrukken gekregen dat ik niet long in Inno moet zitten. Met name de directeur Pruijssers maakte goede indruk op me. Onder de aanwezigen trouwens ook AEK en Han Vermeulen.
  10. [verwijderd] 30 juni 2005 19:16
    Striker, je bent inmiddels weer (gedeeltelijk?) ingestapt in GTCB, betekent dit dat je helemaal uit Inno bent gestapt of zorg je dat je in ieder geval nog wat dividend gestort krijgt?

    @meto,
    Je zei pas dat je Inno altijd 25% van je portefeuille laat vormen. Heb je echt zo'n immens vertrouwen in dit bedrijf? 25% vind ik nogal wat (zeker omdat je ook in aandelen zoals Ph. en GTCB zit, die toch ook leuke rendementen laten zien).
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.