Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 2733 2734 2735 2736 2737 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2022 12:41
    Het is op dit moment niet te overzien onder welke voorwaarden straks de horeca weer opengaat of de sport. Is er nog wel een QR code nodig bij de omicronvariant?
    We hebben met drie groepen te maken. De geboosterden, de gevaccineerden(1 of 2 prikken) en de ongevaccineerden.
    Wordt er niet makkelijker op. Ga je verder met 3G zullen laatste twee groepen een negatief testbewijs moeten tonen.
    Dan moet gekeken worden of geboosterden het virus ook kunnen overdragen op de andere groepen of andersom.
    Zo ja, dan hebben we dezelfde situatie als in November 2021.
  2. forum rang 7 rene l 4 januari 2022 13:03
    quote:

    Chiddix schreef op 4 januari 2022 10:37:

    [...]

    Maar deze keer vanuit de omicronvariant waar nog niet alles over bekend is. Op 14 Januari wel. In de media zegt men, bij de twintigers tot dertigers zit de omicron voor het grootste deel. Weet niet waarom specifiek daar. Is de rest dan immuun voor omicron?

    Dit zijn de volgzame systeemapen die zich juist om de haverklap laten testen.
    Kijk maar naar de teststraat bij ons en zie wie er massaal in de rij staan.

    En van wat ik zo om mij heen hoor, velen laten zich niet boosteren, ze zijn het helemaal beu, en hebben het helemaal gehad.

    Ook wel logisch, wel massaal met het vliegtuig naar Oostenrijk, uit eten in Belgie, boodschappen doen in Duitsland, en tijdens de jaarwisseling is er massaal buitenlands vuurwerk de lucht in gegaan.

    En in Nederland mag niks, ja, overvolle supermarkten mogen wel, de overige winkels zitten dicht, de horeca zit dicht, scholen volgende week weer deels open.
    Niemand begrijpt dit toch meer.
    Onze volledige economie is gesloopt en moet blijkbaar tot de grond toe afgebroken worden.

    Ik hoor het ook van een man in de buurt die twee kinderen heeft van 10 en 12 jaar, deze kinderen zijn er totaal doorheen,
    's avonds blijven ze maar lang op zodat ze 's morgens uit kunnen slapen, anders duurt de dag wel heel erg lang, frustraties, huilbuien omdat ze nergens meer naar toe kunnen, geen prettige sfeer in huis, de psychische schade zal enorm zijn.

    En zie ook hoe families uit elkaar gedreven worden omdat de éne zich niet laat vaccineren en niet meer welkom is.
    En andersom willen ze ook niet op bezoek gaan bij de ongevaccineerde.

    Maar wel allemaal op een kluitje in het vliegtuig, maar naar het werk, ho maar, dat vinden ze veel te gevaarlijk.

    En ik ken ook een paar gevallen van mensen die de booster gehad hebben, ze zijn er flink ziek van geworden.
    Test de mensen maar eens op natuurlijke anti-stoffen, dit is not-done, en elke vraag hierover wordt subtiel de kop ingedrukt.

    Laten ze toch eens ophouden met al deze gekheid, gedraag je een beetje gepast, maar mij bekruipt ook steeds meer het gevoel dat de QR code een eerste opzet is naar volledige controle, je moet er toch niet aan denken.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 januari 2022 13:24
    Excentrieke Franse tweelingbroers overlijden kort na elkaar, vermoedelijk aan corona

    De in Frankrijk bekende televisiepresentator Igor Bogdanoff (72) is gisteren in een ziekenhuis in Parijs overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van het coronavirus. Zes dagen eerder was zijn tweelingbroer Grichka al overleden, eveneens aan de gevolgen van het virus. Volgens Franse media waren de broers niet gevaccineerd.
    Sebastiaan Quekel & Koen van de Sype 04-01-22, 12:26

    De excentrieke tweelingbroers Igor en Grichka Bogdanoff maakten eind jaren 70, begin jaren 80 furore op de Franse televisie, onder meer met een populair programma rond serieuze wetenschap en sciencefiction.

    Bij het internationale publiek werden de broers bekend door hun herkenbare en typische gelaatsuitdrukking, vermoedelijk het resultaat van tal van plastisch chirurgische ingrepen. Over de misvormingen in hun gezicht hebben de broers zich nooit expliciet uitgelaten, wel noemden ze zichzelf ‘experimentatoren’.

    Lees ook
    Corona-uitbraak bij Paris Saint-Germain: Lionel Messi test positief

    Er deden ook geruchten de ronde dat de vervorming van hun jukbeenderen en kin niet alleen aan overvloedige operaties te wijten was. Zo zouden de broers aan acromegalie lijden. Dat betekent dat het lichaam te veel groeihormonen aanmaakt, waardoor neus, kin en ledematen buitenproportioneel groot worden. Dat zou onder meer verklaren waarom hun gezichten er zo ‘gezwollen’ uitzagen. Igor en Grichka trokken naar de plastisch chirurg om de gevolgen van hun aandoening zo veel mogelijk te beperken. De Bogdanoffs hebben dit zelf nooit bevestigd.

    Igor en Grichka zijn doctor in de fysica en wiskunde en afstammelingen van Oostenrijkse aristocratie. Vooral de afgelopen jaren werd echter sterk getwijfeld aan hun academische kwaliteiten. Berucht is de zogenoemde Bogdanoff-affaire, waarin de broers werden beschuldigd van het maken van ongefundeerde artikelen over fundamentele natuurkunde. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan plagiaat en fraude. Igor kwam bovendien onder vuur te liggen omdat hij zijn ex-partner zou hebben belaagd.
    Intensive care

    Volgens bronnen van het Franse dagblad Le Monde werd Grichka Bogdanoff op 15 december opgenomen op de intensive care van het Hôpital Européen Georges-Pompidou in Parijs, nadat hij Covid-19 op had gelopen. Dezelfde dag zou ook zijn broer Igor daar zijn binnengekomen. ,,Volgens een bron die de twee broers goed kent, waren ze niet ingeënt tegen Covid-19’’, aldus de doorgaans goed ingevoerde krant.

    De nabestaanden bevestigen het overlijden van de broers, maar laten zich niet uit over de doodsoorzaak. Igor Bogdanoff laat zes kinderen achter. Zijn broer Grichka was niet getrouwd en had geen kinderen.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 januari 2022 13:35
    Omikron in Frankrijk

    Omikron is in Frankrijk de dominante variant van het coronavirus geworden. De autoriteiten melden dat eind december 62,4 procent van de met corona besmette mensen deze extra besmettelijke variant had opgelopen, terwijl dat een week eerder nog maar 15 procent was.

    De aankondiging komt op een moment waarop Frankrijk te maken heeft met een enorme toename van het aantal besmettingen. Het land registreerde donderdag meer dan 206.000 nieuwe gevallen, een dag eerder was dat een recordaantal van ruim 208.000.

    Afgelopen week werden gemiddeld bijna 122.000 nieuwe besmettingen per dag gemeld. Dat is bijna een verviervoudiging in een maand tijd. Minister Olivier Véran van Gezondheid waarschuwt voor een ‘tsunami’ aan coronabesmettingen.

    Meer dan 18.000 coronapatiënten liggen nu in de Franse ziekenhuizen. Dat aantal ligt nog ver onder het record van november 2020, toen ging het om ruim 33.000 coronapatiënten. Het is nog de vraag in hoeverre het aantal patiënten zal stijgen door omikron. Uit voorlopige onderzoeken komt naar voren dat omikron besmettelijker is dan andere varianten, maar minder vaak leidt tot ziekenhuisopnames.
  5. [verwijderd] 4 januari 2022 14:06
    "Nils Melzer noemt op Twitter de beelden van slaande agenten ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’, een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.

    Melzer reageert op filmpjes waarin agenten optreden tegen betogers. Het gaat onder meer om een video waarin te zien is hoe de mobiele eenheid op het Malieveld een man slaat die op de grond ligt. ‘Deze agenten en hun leidinggevenden moeten worden vervolgd voor martelpraktijken,’ schrijft Melzer"(Parool.nl)

    Vooral het filmpje met hond "Bello" is in oost Europa(Hongarije voorop) nog steeds trending.

    Het probleem in Nederland: we wennen er steeds meer aan, de geweldsgrens lat wordt hoger en hoger gelegd.

    Het constant uitlokken en terroriseren vanuit justitie kant moet stoppen!
  6. forum rang 6 pakman 4 januari 2022 14:17
    quote:

    drooglegging schreef op 4 januari 2022 14:06:

    "Nils Melzer noemt op Twitter de beelden van slaande agenten ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’, een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.

    Melzer reageert op filmpjes waarin agenten optreden tegen betogers. Het gaat onder meer om een video waarin te zien is hoe de mobiele eenheid op het Malieveld een man slaat die op de grond ligt. ‘Deze agenten en hun leidinggevenden moeten worden vervolgd voor martelpraktijken,’ schrijft Melzer"(Parool.nl)

    Vooral het filmpje met hond "Bello" is in oost Europa(Hongarije voorop) nog steeds trending.

    Het probleem in Nederland: we wennen er steeds meer aan, de geweldsgrens lat wordt hoger en hoger gelegd.

    Het constant uitlokken en terroriseren vanuit justitie kant moet stoppen!
    Groep uit Kollumerzwaag bereidt aangifte tegen ME voor: 'Ze sloegen uit het niets op ons in'

    lc.nl/friesland/Kollumerzwagers-berei...
  7. [verwijderd] 4 januari 2022 14:25
    Die meneer die overhoop lag met hond "Bello" zal waarschijnlijk zijn hele arm moeten missen, dat de hond er niet compleet doorheen ging is louter geluk, geheel verbrijzeld.
    Als bovenstaande in een ver weg land gebeurt spreken we er schande van en vragen we om sancties en politieke ingrepen, Nederland ff tijdelijk van het gas af? (Russische sanctie van 3 weken per direct ingaand)

    Bedenk wel dat die heer Meltzer wereldwijd weet hoe de paardjes lopen, de man heeft de credits om de haag een draai om de oren te geven.
  8. forum rang 8 het zwaard 4 januari 2022 14:50
    Coronabetogers gewaarschuwd na bijeenkomsten met tienduizenden mensen in Duitsland
    De autoriteiten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg (zuidwesten) hebben betogers tegen de coronamaatregelen gewaarschuwd dat ze niet de straat op mogen gaan zonder toestemming voor hun bijeenkomsten, nadat maandag meer dan 50.000 mensen hadden betoogd tegen de beperkingen.


    Thomas Strobl, minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat, zei aan de openbare omroep ARD dat er in de deelstaat maandag ongeveer 170 demonstraties plaatsvonden, waarvoor meer dan 2.500 politieagenten werden opgetrommeld. “De demonstraties zijn nu een zeer, zeer groot fenomeen”, zei Strobl. Wie betrapt wordt op het overtreden van de regels voor grote bijeenkomsten, riskeert boetes, zei hij.

    Ook in andere deelstaten namen maandag tienduizenden mensen deel aan betogingen tegen de coronamaatregelen en de plannen van de regering voor verplichte vaccinaties.

    In Mecklenburg-Voor-Pommeren in het noordoosten, een brandhaard voor demonstraties in de afgelopen weken, namen volgens de politie ongeveer 12.000 mensen deel aan protesten. In de deelstaat Thüringen waren dat er ongeveer 17.000, in Beieren 10.000 en in de stad Maagdenburg, in de deelstaat Saksen-Anhalt, 2.500.

    Verplichte vaccinatie
    De demonstraties weerspiegelen hoe het debat over de maatregelen tegen omikron in Duitsland een hoogtepunt bereikt.
  9. forum rang 6 de tuinman 4 januari 2022 14:55
    quote:

    drooglegging schreef op 4 januari 2022 14:06:

    "Nils Melzer noemt op Twitter de beelden van slaande agenten ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’, een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.

    Melzer reageert op filmpjes waarin agenten optreden tegen betogers. Het gaat onder meer om een video waarin te zien is hoe de mobiele eenheid op het Malieveld een man slaat die op de grond ligt. ‘Deze agenten en hun leidinggevenden moeten worden vervolgd voor martelpraktijken,’ schrijft Melzer"(Parool.nl)

    Vooral het filmpje met hond "Bello" is in oost Europa(Hongarije voorop) nog steeds trending.

    Het probleem in Nederland: we wennen er steeds meer aan, de geweldsgrens lat wordt hoger en hoger gelegd.

    Het constant uitlokken en terroriseren vanuit justitie kant moet stoppen!
    Hoe vaak moet de politie waarschuwen?
    Het constant uitlokken en terroriseren van justitie moet (ook) stoppen!
  10. forum rang 10 luchtschip 4 januari 2022 14:58
    quote:

    Green schreef op 4 januari 2022 14:38:

    In 2 jaar tijd is er nog geen lijst geproduceerd (openbaar) waarin percentage staan waar men besmet raakt. Zo'n onderzoek kost natuurlijk wel tijd, maar is nu dringend noodzakelijk.
    Het is ook onmogelijk vast te stellen waar iemand de besmetting heeft opgelopen

    >>>Bij een thuis situatie kun je wel een verklaring geven

    De ene bron is ook nog eens eenvoudiger vast te stellen dan de andere. Vooral een besmetting in de thuissituatie is snel gevonden. Huisgenoot A is positief en 5 dagen later is B dat ook. Eén en één is twee. Dat verklaart dus voor een deel ook het hoge aantal besmettingen met een bron in de thuissituatie, zegt Baidjoe. Het is namelijk makkelijk na te gaan.

    >>>Maar voor de rest
    >>>Weten waar je precies de besmetting hebt opgelopen? :

    Veel moeilijker wordt het als jij naar werk bent geweest, boodschappen hebt gedaan in een volle supermarkt, in de trein hebt gezeten, een potje gevoetbald hebt en ook nog een avond in het theater hebt gezeten en in je eigen directe omgeving is er geen positief geteste persoon.

    Baidjoe: "Als ik vandaag uit eten ga, bij de bar sta en er staan mensen om me heen, kan ik daar een besmetting opgelopen hebben. Als ik op een roltrap sta en iemand kucht in mijn gezicht, net zo goed. Dat is niet te achterhalen."

    >>>Dat de overgrote meerderheid van de besmettingen niet te herleiden is, maakt het lastig om passende maatregelen te treffen.

    Het kabinet kan slechts op basis van onderzoeken in zijn algemeenheid stellen dat waar veel mensen (binnen) samenkomen een verhoogd risico is op besmettingen.

    Baidjoe: "Dus als je een acute escalatie hebt zoals nu, moet je algemene maatregelen nemen. Want je kunt het je niet permitteren meer besmettingen te krijgen. Je moet als individu sociale contacten reduceren, maar ook sociale bubbels klein houden. Op het werk, in de horeca, in het theater. Op het moment van een acute situatie wil je alle sociale bubbels doorprikken en zo klein mogelijk houden."

    >>>Deze zomer werd in opdracht van het RIVM ook onderzoek gedaan naar wat we zelf willen als de besmettingen zouden oplopen. In dat onderzoek werd een aantal maatregelen voorgelegd.

    Wat bleek: de minst populaire maatregel was sluiting van de scholen. Op plek 2 stonden winkels en horeca die geen eten en drinken verkopen. Gevolgd door de avondklok en een bezoekregeling.

    Het rapport concludeert ook: een korte zeer strenge lockdown heeft voor de meeste mensen de voorkeur boven langere tijd milde maatregelen.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

  11. [verwijderd] 4 januari 2022 15:03
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 4 januari 2022 14:23:

    14 januari nog niet van lockdown af: eind deze maand ruimte voor versoepelingen, verwacht OMT

    www.businessinsider.nl/coronamaatrege...

    Werkelijk ongelofelijk!!!
    Neem ook mee de opvolger van Hugo die veel pessimistischer is . Dansen met Janssen zul je van Kuipers niet horen. En uitspraken die twee acteurs van BNN/VARA deden over Hugo evenmin.
  12. forum rang 9 josti5 4 januari 2022 15:09
    quote:

    drooglegging schreef op 4 januari 2022 14:06:

    "Nils Melzer noemt op Twitter de beelden van slaande agenten ‘een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd’, een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.

    Melzer reageert op filmpjes waarin agenten optreden tegen betogers. Het gaat onder meer om een video waarin te zien is hoe de mobiele eenheid op het Malieveld een man slaat die op de grond ligt. ‘Deze agenten en hun leidinggevenden moeten worden vervolgd voor martelpraktijken,’ schrijft Melzer"(Parool.nl)

    Vooral het filmpje met hond "Bello" is in oost Europa(Hongarije voorop) nog steeds trending.

    Het probleem in Nederland: we wennen er steeds meer aan, de geweldsgrens lat wordt hoger en hoger gelegd.

    Het constant uitlokken en terroriseren vanuit justitie kant moet stoppen!
    Einde quote.

    Het past allemaal in de 1984-voorspelling van George Orwell.

    Op weg naar de WEF-wereld...
  13. forum rang 6 pakman 4 januari 2022 15:12
    luchtschip ....Dat de overgrote meerderheid van de besmettingen niet te herleiden is, maakt het lastig om passende maatregelen te treffen

    en we hadden de hugo de jonge app toch om te traceren, want ik weet het nog goed,

    Het gaat om een app die laat zien of een gebruiker in de buurt is geweest van een andere gebruiker die besmet blijkt te zijn en om een app die het vervolgens makkelijker maakt om vanuit huis contact te houden met de dokter.

    hahahahaha was niks en is ook nooit wat worden ..blijkbaar just $$$$$$
59.693 Posts
Pagina: «« 1 ... 2733 2734 2735 2736 2737 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.