Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Kardan« Terug naar discussie overzicht

Ik wordt hier helemaal niet goed van

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 juni 2005 18:40
    Dit is nu al de 2e keer dat ik aan een uitgbreid bericht voor KARDAN heb gemaakt en als ik dan op posten druk, is 45 minuten werk foetsie verdwenen.
    Krijg ik bericht dat ik automatisch wordt teruggelinkt naar IEX, alsof ik dus weg was geweest, terwijl ik gewoon in een nieuw bericht zit te typen.
    In het Kort op mijn vraag aan Beleggers Belangen aangaande de koers van KARDAN. Bericht ene Jaime ter Linden op 15-06-2005, dat er een analyse van KARDAN door H. Brouwer van AEK is gemaakt en dat hij de waarde van KARDAN analyseerd op de individuele onderdelen van KARDAN
    Het meest belangrijke vindt hij het Poolse vastgoedbedrijf GTC van KARDAN.
    Hij schat de beurswaarde op dit moment op $ 4.75 ofwel € 3.95 !!!
    Helaas kan ik dat bedrag niet vet afdrukken!! Kardanisteb doe met deze eerste officiele wijsheid van een analist je mogelijke voordeel.
    Er is nog veel meer te vertellen, maar ik stop ermee om bovenstaande ergernis verder te voorkomen.
    Bill Tampa
  2. [verwijderd] 15 juni 2005 21:11
    beste bill,
    ik wil morgen weer in kardan stappen.
    heb de laatste paar weken aardig wat centjes verdiend, en ga het nu weer proberen met kardan.
    heb ze een aardige tijd geleden ook gehad, en toen met winst verkocht, maar niet voor het bedrag waar ze nu staan.
    ik zag dat ze vandaag in tel aviv ook gezakt waren.
    mijn vraag is, hoe staat de shekel tov, de euro.
    ik wens jou en de anderen kardanners veel geluk toe, heb ik het ook.
    gr. ed
  3. [verwijderd] 16 juni 2005 14:39
    Beste Myrte2 en Niwde13, dank voor jullie reacties.
    Op XE.com kan je ten alle tijden de koersen van de valuta's van de gehele wereld nakijken.
    De koers van de Euro en de Nieuw Israelische Shekelverhouden zich vandaag als volgt: 1 € = 5,44869 ISL en 1 ISL = € 0,183530
    Hiermede kan je dus in Tel Aviv de daar lopende KARDAN koers bekijken.

    Kardan is een investeringsmij. die vooral actief is in VASTGOED, de financiele sector en infrastructuur. Het bedrijf richt zich vooral op Oost Europa. Daarnaast is het bedrijf o.a. actief in de telecomsector en consumentengoederen in Israel, waar het vanoudsher belangen heeft.
    Kardan neemt meerderheidsbelangen in bedrijven en levert hierbij vooral strategisch management advies.
    De waarde van de investeringsmij hangt veelal af van de boekwinst die op deelnemeningen worden geboekt. De afgelopen koerstijging in het laatste halfjaar is dan ook voor een deel gevoed door de ons bekende 2 transacties waarbij $ 9 miljoen en ca. $ 25 miljoen winst werd gerealiseerd door KARDAN, om de poes geen kattepis. De $ 43 miljoen van de 1e verkoop werd het eigen vermogen duidelijk mee opgekrikt. ($9 winst)
    Met deze 2 verkopen liep de koers op tot € 3,33, daarna snapten beleggers het kennelijk niet meer gezien de huidige koers van ca. $ 3,05
    Terwijl die koers beslist nog verder op moet gaan lopen als je de resultaten van het eerste kwartaal er nog bij neemt.
    Daarbij boekhoud KARDAN ook nog eens in US dollars en alleen al qua koerswinst tegenover de € moet de koers alleen al 10% omhoog.
    Ik stop nu anders is m'n tekst hier weer eens weg
    Groetjes Bill Tampa
  4. [verwijderd] 16 juni 2005 15:03
    Analist H. Brouwer van AEK denkt dat beleggers de relatieve onderwaardering van KARDAN l a n g z a a m beginnen in te zien, hij taxeert de huidige waarde op $ 4.75 ofwel € 3.95
    Hij zegt verder dat na de verkoop van het Roemeense Omniasig de koersstijging niet geheel simultaan liep met deze toch weer belangrijke verkoop van KARDAN terwijl je dat wel mocht verwachten, gezien het resultaat.
    Op basis van de inschatting van AEK kan de koers dus nog beduidend verder oplopen, een nadeel van KARDAN vindt hij echter dat de samenhang binnen de onderneming laag is, evenals de winst uit operationele activiteiten.
    De winst van KARDAN is afhankelijk van de bijzondere posten en daarom onvoorspelbaar vindt hij.
    Ik zelf vind die onvoorspelbaarheid nu juist zo leuk, als je hun dochter TBIH alleen al neemt waaruit de bovenstaande verkopen zijn geschiedt, dan valt die onvoorspelbaarheid geweldig positief uit en dat heeft die koers dan ook deze swiep omhoog gegeven, het afgelopen halfjaar.
    Volgens mij moeten er nog ettelijke swiepen vallen in het 2e halfjaar, zeker als de massa, de in mijn ogen belachelijk lage k/w verhoudingen gaan zien. Maar ja je hebt altijd weer mensen die b.v. liever in Galapagos
    en andere emissies hun geld stoppen en dan weer voor de zoveelste keer op de blaren zitten, wat gewoon ussance aan het worden is met emissies en de daaraan verbonden vriendjespolitiek.
    Dat was het weer voor vandaag.
    Groetjes Bill Tampa
  5. [verwijderd] 17 juni 2005 12:25
    quote:

    dagdromer schreef:

    Daarbij boekhoud KARDAN ook nog eens in US dollars en alleen al qua koerswinst tegenover de € moet de koers alleen al 10% omhoog.
    Beste Bill,

    Volgens mij verdienen ze bij kardan hun geld niet in dollars. Het is dus eigenlijk niet relevant gezien het feit dat ze hun geld in Europa verdienen. Het is enkel zo dat ze bij het uitrekenen van de winst minder dollars mogen rekenen per euro en de winst dus in principe daalt in dollars. In essentie maakt dit dus niets uit voor de koers. Waar je naar moet kijken zijn de oost-europese wisselkoersen.

    Mvg, Charybdis

  6. [verwijderd] 17 juni 2005 17:08
    Beste Charybdis en ook Shizuka, Myrthe 3 en Niwde 13 zijn ook weer terug op dit forum. Ik ben het niet helemaal met je eens m.b.t. dollarkoers/€
    Ik stelde dat de boekhouding in US $ gebeurt en aan de hand daarvan komt dan een koerswaarde per aandeel uit. De huidige waarde wordt geschat op
    US $ 4.75. Echter in A'dam wordt de koers per € genoteerd.
    Als de koers van de dollar ten opzichte van de € eerder op € 1.30 stond, dan kom ik voor $ 4.75 op een € koers van € 3.65
    Staat die koers vandaag dan op € 1.20 dan kom ik voor dezelfde uitkomst in US dollars op een € van % 3.95
    Dus mijn stelling dat alleen al door het koersverschil van de afgelopen maanden de € koers van KARDAN alleen al 10% hoger had moeten weten.
    Uiteraard blijven ze dezelfde waarde in US dollars houden!
    Ik kom overigens in een volgend stukje nog even terug op dat artikel in Beleggers Belangen.
    M.vr.gr. Bill Tampa
  7. [verwijderd] 17 juni 2005 17:21
    Kardanisten; weeeeeer een stukje zomaar foetsie. Vandaar in telegramstijl.
    Vandaag stukje in Beleggers Belangen over Kardan, zoals ik al eerder memoreerde zoals dat op de site stond van BB. Dus vandaag in het wekelijkse magazine dat altijd op vrijdag bij abonnees verschijn.
    Nu wordt Kardan onder een breder publiek bkend gemaakt, eindelijk.
    Verder redactie (weer) gevraag of ze de hatelijke strepjes onder koerswijzer bij de klommen: winst 2003; winst 2004; winst 2005; k/w 2005 eens in willen vullen na al die jaren. Dat scheelt ook een hoop voor beleggers die daar naar willen kijken. Al die cijfers zijn toch bekend.
    Dat is het weer voor nu, voordat de tekst weer foetsie is.
    Tot horens.
    Bill Tampa
  8. [verwijderd] 17 juni 2005 17:52
    Inderdaad praktisch geen volume, het zijn steeds weer onder de 10 dezelfde kopertjes en ook onder de 10 stuks dezelfde aanbieders.
    Hulde echter voor diegene die de gehele dag 3000 stuks a € 3.12 in de bied had staan, heeft de hele dag z'n poot stijf gehouden en bij het sluiten van de markt werden er dan 500 stuks afgepikt, zodat deze week de koers nog op € 3.12 eindigde. Je ziet als je je poot maar stijf houdt, dan komt die koers wel een keer. Er waren er ook een paar die tegen € 3.04
    dit aandeel toch maar weggaven. Misschien gaan die weer bij Prolion in de lange rij aansluiten voor 'n centje verschil te scoren, eens in de zoveel weken of zo. Wij houden ons oog op boven gericht en het moment dat Kardan eens onder een groter publiek bekend gaat worden waardoor er eens meer handel komt. De nieuwe bodem is inieder geval boven de € 3 euro komen te liggen op een halve zool na, die ze wel eens voor € 2,95 dumpt.
    Dat hadden we een maand of wat geleden wel gehoopt maar toch nog niet kunnen bevroeden, op richting € 4 dus van lieverlee, het aandeel is het gewoon waard bij de boekhouder.
    Qua k/w verhouding zijn we praktisch uniek met die koers en als BB die ook nog eens in z'n kolommen opneemt zal die k/w verhouding ongetwijfeld gaan stijgen, bneleggers zijn niet gek ze moeten het alleen even in de gaten krijgen.
    Prettig week-end, Bill Tampa.
  9. [verwijderd] 17 juni 2005 18:43
    Er staat een storende fout in het stuk in BB, zelf heb ik dat eerder ook klakkeloos overgenomen.
    Er wordt daar gesteld dat de nettowinst van Kardan in 2004 $ 43 miljoen zou zijn en de boekwinst op de verkoop van een dochter begin dit jaar een boekwinst van $ 9 milj. zou zijn. Deze cijfers behoren net andersom te staan. Ik heb de redactie van BB gevraagd om een rectificatie van deze valse voorstelling van zaken. Dus volgende week rectificatie van KARDAN in BB. Het geeft niet hoe je in het nieuws bent, als je maar in het nieuws bent!
    Prettig Week-end.
    Bill Tampa
  10. [verwijderd] 18 juni 2005 20:23
    quote:

    dagdromer schreef:

    Beste Charybdis en ook Shizuka, Myrthe 3 en Niwde 13 zijn ook weer terug op dit forum. Ik ben het niet helemaal met je eens m.b.t. dollarkoers/€
    Ik stelde dat de boekhouding in US $ gebeurt en aan de hand daarvan komt dan een koerswaarde per aandeel uit. De huidige waarde wordt geschat op
    US $ 4.75. Echter in A'dam wordt de koers per € genoteerd.
    Als de koers van de dollar ten opzichte van de € eerder op € 1.30 stond, dan kom ik voor $ 4.75 op een € koers van € 3.65
    Staat die koers vandaag dan op € 1.20 dan kom ik voor dezelfde uitkomst in US dollars op een € van % 3.95
    Dus mijn stelling dat alleen al door het koersverschil van de afgelopen maanden de € koers van KARDAN alleen al 10% hoger had moeten weten.
    Uiteraard blijven ze dezelfde waarde in US dollars houden!
    Ik kom overigens in een volgend stukje nog even terug op dat artikel in Beleggers Belangen.
    M.vr.gr. Bill Tampa
    Beste Bill,

    Ik ben nog steeds van mening dat dit niets uit moet maken. De onderliggende waarde van het bedrijf blijft niet in dollars. Als de dollar dus stijgt wordt Kardan niets meer waard en de waarde van een aandeel Kardan ook niet. Wanneer ze dus een maand na de analyse opnieuw de boeken opmaken mogen ze alleen maar minder dollars rekenen. De waarde van het aandeel die de analyst heeft berekend kan dus nooit meestijgen met de dollarkoers.

    Mvg, Charybdis
  11. [verwijderd] 18 juni 2005 22:35



    Kardan 17/06/2005
    KARDAN SUCCESSFULLY COMPLETES LISTING OF KARDAN ISRAEL ON TASE

    Amsterdam, 17 June 2005 – In connection with the press release published on 31 May 2005, Kardan N.V. (Kardan) announces that its subsidiary Kardan Israel Ltd. (Kardan Israel), holding the Israeli activities, has successfully completed the tender offer for shares of Kardan Real Estate Enterprise and Development Ltd. (Kardan RE) and the concurrent listing of its shares on the Tel Aviv Stock Exchange (TASE).

    Kardan Israel’s tender offer has been successful bringing its holdings in Kardan RE to more than 95%. Pursuant to Israeli regulations, Kardan RE’s shares will be de-listed for trading and Kardan RE will become a private company, 100% owned by Kardan Israel.

    Following the completion of the tender offer, Kardan holds approximately 80% of Kardan Israel shares. Kardan believes the listing of Kardan Israel will significantly contribute to the transparency of the Group and the simplification of its structure. In addition, it will provide the market with a valuation of the Group’s Israeli activities.

    Trading in Kardan Israel’s shares on TASE is expected to begin next week, after the completion of all the necessary procedures. The total funds raised from the issuance of shares and debentures amount to approximately USD 42 million.


    « Back
    vond dit bij het nieuws.
    ik weet niet of dit nog van invloed zal zijn op de koers, was tenslotte al bekend op 31 mei.
    weet iemand hier meer over te vertellen.

    gr. ed
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.