Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 2467 2468 2469 2470 2471 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2021 07:46
    Amerikaanse adviseurs van CDC(ziektebestrijding) roepen op haast te maken in de VS met de boosterprik i.v.m het opduiken van een nieuwe variant(omikron). Dit bericht kwam een paar uur eerder dan de uitspraak van de CEO van Moderna.
    Door onderzoek zal men moeten vaststellen het effect van de boosterprik tegen de nieuwe variant. Is nog niets over bekend. Uiteraard wel tegen de deltavariant. Geeft betere bescherming.
  2. forum rang 6 Krentenmenten 30 november 2021 07:51
    quote:

    luchtschip schreef op 29 november 2021 22:41:

    [...]

    Maar wel berichten plaatsen van ninefornews

    Een website die populair is bij anti vaxxers

    En kritisch ben je ook niet, want dan had je al snel door dat dit een nep bericht was
    why so angry,…….., ook voor jou niet-welvallige sites verwijzen naar andere voor jou WEL geaccepteerde bronnen….. NOS / NRC / Trouw etc….

    Nogmaals ik ga niet beweren dat het virus NIET GEVAARLIJK is, maar mijn bezwaar is dat het in elkaar gekluste vaccins niet alle stappen heeft doorlopen, die het veilig genoeg maakt om RIJP EN GROEN, dus zwak en gezond of jong en oud in te enten zonder dat vaststaat welke gevolgen dat kan hebben voor de lange termijn……..

    Mortaliteit van COVID is laag , erg laag (in het algemeen!)
    Er zijn wel andere virussen, die harder met de zeis rondgaan…..

    Verklaar mij dan waarom in gevaccineerde bejaardenbunkers, wederom zoveel Corona-geralateerde zieken en doden zijn…..??? Het vaccin zou toch werken….???

    Verklaar mij dan waarom er structureel oversterfte is sinds augustus? Het vaccin zou toch zo goed werken???

    Factcheck bij CBS, voordat je begint te mekkeren over de bron!

  3. Pistolen Harry 30 november 2021 07:57
    quote:

    Krentenmenten schreef op 30 november 2021 07:51:

    [...] why so angry,…….., ook voor jou niet-welvallige sites verwijzen naar andere voor jou WEL geaccepteerde bronnen….. NOS / NRC / Trouw etc….

    Nogmaals ik ga niet beweren dat het virus NIET GEVAARLIJK is, maar mijn bezwaar is dat het in elkaar gekluste vaccins niet alle stappen heeft doorlopen, die het veilig genoeg maakt om RIJP EN GROEN, dus zwak en gezond of jong en oud in te enten zonder dat vaststaat welke gevolgen dat kan hebben voor de lange termijn……..

    Mortaliteit van COVID is laag , erg laag (in het algemeen!)
    Er zijn wel andere virussen, die harder met de zeis rondgaan…..

    Verklaar mij dan waarom in gevaccineerde bejaardenbunkers, wederom zoveel Corona-geralateerde zieken en doden zijn…..??? Het vaccin zou toch werken….???

    Verklaar mij dan waarom er structureel oversterfte is sinds augustus? Het vaccin zou toch zo goed werken???

    Factcheck bij CBS, voordat je begint te mekkeren over de bron!

    Altidj weer die vervelende griep. Het kan ook zijn dat er meer botsingen plaatsvinden tussen rollators.
  4. forum rang 10 voda 30 november 2021 08:09
    Fed-voorzitter Powell waarschuwt voor risico's Omicron-variant
    Kan inflatie verder aanjagen.

    (ABM FN-Dow Jones) De nieuwe Omicron-variant van het coronavirus kan de verstoringen in de aanvoerketen, die hebben geleid tot een forse opleving van de inflatie, verergeren. Hiervoor waarschuwt voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in een speech later vandaag.

    In de speech, waarvan de tekst al werd gepubliceerd, benadrukt Powell dat de nieuwe variant de Fed in een moeilijke positie kan brengen in de komende maanden als de inflatie verder zou aantrekken en lonen verder stijgen.

    "De recente stijging van het aantal coronabesmettingen en de opkomst van de Omicron-variant zorgen voor neerwaartse risico's voor de werkgelegenheid, de economie en leiden tot meer onzekerheid voor de inflatie", aldus Powell. "Toenemende zorgen over het virus kunnen ertoe leiden dat werknemers minder geneigd zijn om naar het werk te gaan, hetgeen het herstel van de arbeidsmarkt zal vertragen en de verstoringen in de aanvoerketen zal verergeren."

    Powell wees er nogmaals op dat de inflatie ver boven de doelstelling van 2 procent ligt. In oktober kwam de inflatie in de VS nog uit op 5 procent. Verstoringen in de aanvoerketen hebben het fabrikanten moeilijk gemaakt om aan de sterke vraag te voldoen, zo merkte Powell op, terwijl de hoge energieprijzen en hogere huren ook bijdragen aan de inflatie.

    De Fed verwacht nog steeds dat de inflatie "significant" zal dalen in het komende jaar als vraag en aanbod weer meer in balans komen. Wel waarschuwt de bankier dat de verstoringen die de inflatie aanjagen nog tot ver in 2022 zullen aanhouden.

    Powell zei verder dat de arbeidsmarkt in hoog tempo verbetert. "De lonen stijgen in een stevig tempo." Toch is er nog het nodige te doen alvorens er sprake is van volledige werkgelegenheid, zo stelde de bankier.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 30 november 2021 08:16
    AEX flink lager van start door zorgen over omicron-variant
    Futures scherp lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting fors lager van start. Futures op de AEX index wezen ongeveer een uur voor de beursgong op een verlies van 1,4 procent.

    De futures reageerden vanochtend onder meer negatief op de publicatie van een interview van de Financial Times met de topman van Moderna, Stéphane Bancel, waarin hij aangaf dat bestaande vaccins veel minder effectief zijn in de bestrijding van de nieuwe omicron-variant van het coronavirus. Een goed werkend vaccin kan bovendien nog maanden op zich laten wachten, denkt Bancel.

    Ook werd maandagavond laat de tekst bekend gemaakt van een toespraak die de voorzitter van de Federal Reserve, Jerom Powell, later vandaag zal houden voor de senaat. Powell zal zeggen dat de nieuwe omicron-variant een risico voor de economie betekent, terwijl het de onzekerheid over de de al te hoge inflatie vergroot. De bankier vreest dat de verstoringen die de inflatie aanjagen, nog tot ver in 2022 aanhouden.

    Het nieuwe virus heeft ondertussen ook Azië bereikt. In Australië werden 5 gevallen gerapporteerd en het kabinet in Canberra komt vandaag in een spoedzitting bijeen. In Singapore werden 2 gevallen gemeld. Hongkong voert ondertussen een toegangsverbod voor niet-ingezetenen uit steeds meer verschillende landen in.

    De Hang Seng index in Hongkong koerste vanochtend aanvankelijk nog nipt in het groen, maar de hoofdgraadmeter noteert inmiddels 2,3 procent lager. Ook de olieprijs staat in de Aziatische handel met een daling van 3,4 procent flink onder druk. Maandagavond in New York steeg de olie-future juist nog met 2,6 procent.

    Beurzen lieten maandag herstel zien

    Maandag won de AEX nog 0,7 procent op een slot van 787,01 punten, na een daling op vrijdag van 3,2 procent, toen duidelijk werd dat een nieuwe variant van het coronavirus is opgedoken.

    Ook Wall Street koerste maandag onder aanvoering van technologie aandelen hoger. Techbeurs Nasdaq klom bijna 2 procent, terwijl de winst voor de meer traditioneel samengestelde Dow Jones index beperkt bleef tot 0,7 procent. De futures noteren nu echter weer scherp lager.

    "Vrijdag werd in paniek verkocht", aldus Ipek Ozkardeskaya, senior analist bij Swissquote Bank. Beleggers hebben het weekend tijd gehad om even op adem te komen. Ook merkte Ozkardeskaya op dat vanwege Thanksgiving eind vorig week de handelsvolumes lager waren, wat de verliezen waarschijnlijk verergerde.

    Nu wachten beleggers op meer duidelijkheid over de overdraagbaarheid en ernst van de omicron-variant en of de huidige vaccins effectief zijn. Sommige vermogensbeheerders vrezen dat de nieuwe variant de mondiale mobiliteit en het economisch herstel in gevaar brengen.

    Anderen verwachten dat de economische gevolgen van de variant beperkt zullen blijven, omdat fabrikanten hun vaccins aanpassen zodat deze ook de nieuwe variant bestrijden.

    "We weten dat in een situatie als deze de wind heel snel kan draaien. We kunnen één nieuwtje krijgen en [de markt duikt] opnieuw in het rood", aldus Ozkardeskaya.

    "Ondanks de onweerstaanbare aantrekkingskracht van buy-the-dip vanwege de twijfelachtige eerste indicaties over Omicron, zijn we slechts één negatief nieuwsbericht verwijderd van een terugkeer naar paniek", waarschuwde Jeffrey Halley, senior marktanalist bij Oanda. Halley verwacht dat deze week de krantenkoppen de markten in beweging zullen brengen.

    De Amerikaanse president Joe Biden zei maandag dat er geen reden tot paniek is met betrekking tot de Omicron-variant. Hij verwacht dan ook geen nieuwe lockdowns als gevolg van een eventuele uitbraak.

    Beleggers hebben vandaag vooral oog voor de vrijgave van het Amerikaanse consumentenvertrouwen, de Case Shiller huizenprijzenindex en de voorlopige inflatie in de eurozone in november.

    Bedrijfsnieuws

    SBM Offshore tekende een contract met het Braziliaanse Petrobras voor een lease- en operate contract van 22,5 jaar voor de FPSO Alexandre de Gusmão. In augustus dit jaar werd al bekend dat de twee partijen een intentieverklaring hadden getekend.

    Berenberg verhoogde het koersdoel voor Aegon van 5,40 naar 6,00 euro bij handhaving van het koopadvies. Verder gaf Berenberg een koopadvies met een koersdoel van 5,20 euro af.

    Slotstanden Wall Street

    De S&P 500 won maandag 1,3 procent op 4.655,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent en eindigde op 35.135,94 punten en Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 15.782,83 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. grz085 30 november 2021 08:54
    quote:

    Chiddix schreef op 30 november 2021 07:17:

    De CEO van Moderna zet de beurzen lager met een uitspraak afgelopen nacht. Hij denkt dat de huidige vaccins minder goed werken tegen de variant Omikron en een update nodig is(aanpassing).
    Niet te voorbarig met uitspraken? Voordat alles onderzocht is duurt een aantal weken. Nee zegt de CEO binnen 3 dagen weten wij het al.
  7. forum rang 6 A Mao 30 november 2021 08:56
    quote:

    Krentenmenten schreef op 30 november 2021 07:51:

    [...] why so angry,…….., ook voor jou niet-welvallige sites verwijzen naar andere voor jou WEL geaccepteerde bronnen….. NOS / NRC / Trouw etc….

    Nogmaals ik ga niet beweren dat het virus NIET GEVAARLIJK is, maar mijn bezwaar is dat het in elkaar gekluste vaccins niet alle stappen heeft doorlopen, die het veilig genoeg maakt om RIJP EN GROEN, dus zwak en gezond of jong en oud in te enten zonder dat vaststaat welke gevolgen dat kan hebben voor de lange termijn……..

    Mortaliteit van COVID is laag , erg laag (in het algemeen!)
    Er zijn wel andere virussen, die harder met de zeis rondgaan…..

    Verklaar mij dan waarom in gevaccineerde bejaardenbunkers, wederom zoveel Corona-geralateerde zieken en doden zijn…..??? Het vaccin zou toch werken….???

    Verklaar mij dan waarom er structureel oversterfte is sinds augustus? Het vaccin zou toch zo goed werken???

    Factcheck bij CBS, voordat je begint te mekkeren over de bron!

    Even over anderen virussen gesproken,
    Een van de dames virologen gisteren bij op1 , 1 op de 5 Afrikanen is Hiv positief…. Dat is nogal wat….
  8. forum rang 7 leek2018 30 november 2021 09:01
    quote:

    Chiddix schreef op 30 november 2021 07:17:

    De CEO van Moderna zet de beurzen lager met een uitspraak afgelopen nacht. Hij denkt dat de huidige vaccins minder goed werken tegen de variant Omikron en een update nodig is(aanpassing).
    De beurzen moeten gewoon lager, omdat ze kunstmatig veelste hoog zijn geworden. Omikron wordt nu gewoon gebruikt omdat te bewerkstelligen.
  9. forum rang 6 A Mao 30 november 2021 09:01
    quote:

    grz085 schreef op 30 november 2021 08:54:

    [...]

    Niet te voorbarig met uitspraken? Voordat alles onderzocht is duurt een aantal weken. Nee zegt de CEO binnen 3 dagen weten wij het al.
    Die zag dollars tekens gisteren bij op1.
    Laffe Kuipers durfde niet hardop te zeggen dat het niet overdragen van de virus vies tegen viel na de vaccinatie…..hoezo objectief…..

  10. [verwijderd] 30 november 2021 09:06
    quote:

    pietje-2005 schreef op 30 november 2021 08:45:

    Stelde toch niets voor zeiden ze gisteren?
    Besmettelijker maar geen erge symptomen dus nooit een ziekenhuis nodig ?
    Of, . . . snappen ze er al weer helemaal niets van ? ;-)
    Staat nog gewoon overeind. Men zegt, over twee weken weten we meer. Dat is wel lang? In Nederland zijn er 14 gevallen gevonden waarvan er 13 in een hotel verblijven. Twee zijn er opgesloten bij de GGD wegens een vluchtpoging. Als ik het goed heb zitten ze in Haren. Ze waren op tv gisteren en zeiden dat ze als honden behandelt werden nadat ze geland waren op Schiphol.
  11. [verwijderd] 30 november 2021 09:11
    quote:

    grz085 schreef op 30 november 2021 08:54:

    [...]

    Niet te voorbarig met uitspraken? Voordat alles onderzocht is duurt een aantal weken. Nee zegt de CEO binnen 3 dagen weten wij het al.
    Is toch kassa voor Moderna om in Februari de volgende dosissen aan te bieden tegen nieuwe varianten?
  12. forum rang 7 leek2018 30 november 2021 09:27
    Er liggen meer niet-gevaccineerden dan gevaccineerden op de IC. Komt dat mogelijk ook omdat er veel gevaccineerden, die nu overleden zijn in de verpleeghuizen, niet op de IC terecht zijn gekomen. Er zijn namelijk nu meer overlijdens in de verpleeghuizen dan in de 2e golf, toen er nog geen vaccinaties waren.
  13. forum rang 10 voda 30 november 2021 09:33
    Record aantal besmettingen in Nederlandse verpleeghuizen

    Waarom is er in Nederland niet eerder begonnen met het geven van een boosterprik, zo was de vraag. Maar de belangrijkste vraag werd niet gesteld: hoe komt dat het aantal besmettingen zo naar recordhoogte is gestegen…? Dit noemen ze nou dweilen met de kraan open. Is er een coronaloodgieter in de zaal?
  14. forum rang 8 het zwaard 30 november 2021 09:38
    Omikron krijgt ook in Japan voet aan de grond, ondanks ongekend strenge inreisbeperkingen
    De nieuwe omikronvariant van het coronavirus heeft ook Japan bereikt. Daar had de regering juist strenge maatregelen genomen om de variant buiten de deur te houden. Het land ging dinsdag op slot voor buitenlanders en er komen ook strengere quarantaineregels voor Japanners die terugkeren uit het buitenland.

    De Japanse regering meldt dat de besmette persoon in Namibië is geweest, bericht omroep NHK. Die reiziger zou onlangs zijn aangekomen in Japan.

    Japan is niet het enige land dat probeert om verspreiding van omikron tegen te gaan met nieuwe inreisbeperkingen, maar de Japanse maatregelen behoren wel tot de strengste in de wereld. Ook Israël besloot buitenlanders te weren. Nederland koos ervoor om niet-EU-burgers te weren uit landen in het zuiden van Afrika, waar de variant is opgedoken. (ANP)

59.692 Posts
Pagina: «« 1 ... 2467 2468 2469 2470 2471 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.