Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,754   -0,001   (-0,20%) Dagrange 0,749 - 0,759 2.604.656   Gem. (3M) 5,3M
Pharming Investor Tour 2024. Investor Tour op vijf locaties in Nederland (Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Leiden, Zwolle). Presentatie en Q&A sessie met CEO Sijmen de Vries. Pharming Investor Tour 2024. Investor Tour op vijf locaties in Nederland (Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Leiden, Zwolle). Presentatie en Q&A sessie met CEO Sijmen de Vries.

Radio Pharming !

43.967 Posts
Pagina: «« 1 ... 1579 1580 1581 1582 1583 ... 2199 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 A3aan 24 mei 2021 19:35
    Overigens was die botenbouwer eigenlijk de fietsenmaker van de dorp. Die fietsenmaker werd voor allerlei technische karwijtjes ingeschakeld, omdat hij beweerde dat hij alles kon. In de buurt van dat dorp aan de rivier met 2500 inwoners kwamen grote industrieën . Op een gegeven moment kwam hij in aanraking met een techneut van de Shell en die vertelde dat men, na zoveel uren gebruik, afsluiters moest vernieuwen en dat het een kostbaar zaakje was. Prompt was zijn reactie of hij niet zo'n afgeschafte afsluiter mocht meenemen. Dat mocht en hij heeft dat ding uit elkaar gehaald, opgeknapt en weer naar de Shell gebracht met de vraag om eens te testen of die afsluiter weer bruikbaar was. Laat dat nou het geval zijn en hij mocht voortaan de afsluiters renoveren. Dat waren er zoveel en die raffinaderij werd ook steeds groter dat hij personeel moest gaan aannemen. Na een paar jaar ruim 200 personeelsleden.
    Kortom binnen een paar jaar werkte veel mannen van het dorp bij hem. In dat dorp waren nog een aantal ondernemers en die zijn allemaal groot geworden en nu bekende bedrijven. En bijna alle dorpers werkten bij die bedrijven. En onderling voorzagen ze elkaar van werk.
    Hoe kwam ik daar nou terecht? Mijn vriendin volgde een opleiding voor lerares stofversieren (een kunstvak) en als je het diploma had behaald kon je gaan werken op een huishoudschool. Maar voor dat vak waren maar heel weinig leraressen nodig, één per school en meestal moeste afgestudeerden solliciteren in het Noorden of Oosten van het land. Dat zag ik niet zo zitten en op vrijdag ging ik naar de grote bibliotheek in Rotterdam om te kijken in vakbladen of er een betrekking vrij was in de omgeving. En ja, ik zie dat er één gezocht werd voor de huishoudschool in dat dorp aan de rivier. Een huishoudschool voor het hele eiland. Mijn vriendin, die nog examen moest doen, solliciteert, moet verschijnen voor de Burgemeester, andere notabelen, het hoofd van de school en bestuur en krijgt die baan, mits ze zou slagen. Aanvang 1 september. Dat was werkelijk een unicum, want van haar medeleerlingen in haar opleiding had nog niemand een baan. Ze was nog geen 21 jaar en bleek dat ze ook nog voor enkele maanden speciaal toestemming moest hebben van de minister. Onder 21 mocht je niet werken in het onderwijs.
    Nu moest ze 's-morgens heel vroeg weg uit Rotterdam en door slecht vervoer was ze uren onderweg. Toen kreeg ze ineens een nieuw flatje aangeboden in dat dorp en ik trok erbij in. Maar dat was ook weer een probleem. Hokken, zo heette dat in die tijd, was geen goed voordbeeld voor de boerenmeiden. Dat was onzedelijk gedrag en toen zijn we maar snel getrouw. Beiden 21 jaar. Nu werkte ik in Rotterdam en ging met een brommer naar mijn werk en na de eerste winter had ik daar flink genoeg van met al die kou, regen, sneeuw etc. Toen zag ik een advertentie staan in het plaatselijke krantje dat men iemand zocht voor verkopen, administratie, vervoer regelen, correspondentie, offertes maken etc. en ik solliciteren. Ik beweerde dat ik alles kon en ze trapten erin. Eigenlijk dacht ik, dat wordt niks en toen de eigenaar van het bedrijf vroeg wat ik wilde verdienen zei ik 775 gulden in de maand en zowaar werd ik aangenomen. En op het scheepvaartkantoor in Rotterdam verdiende ik 400 gulden per maand. Was dus een gewelde oppepper. En zo kwam ik bij die botenbouwer terecht, die eigenlijk was begonnen met voor zich zelf een boot te bouwen en die kon hij toen verkopen en weer dezelfde bluf. Er kwam een afdeling botenbouwen bij. En hup, met de eerste boot naar de Hiswa. En toen was er dus de betrekking vrij die ik kreeg.
  2. forum rang 7 A3aan 24 mei 2021 20:13
    Nu heb ik maar een 3-Jarige ULO opleiding en op 16 jarige leeftijd ben ik gaan werken op een scheepvaartkantoor als jongste bediende op 75 gulden per maand. Moest de postkamer doen. 's-morgens de postbus op het hoofdpostkantoor legen, 's-avonds postzegels plakken op de post en ook weer wegbrengen. Broodjes halen voor de directeur etc. Kwam er een nieuw apparaat, waar niemand mee kon werken. Bleek een telex te zijn en ik moest leren hoe dat ding werkte. Na een half jaar was ik het broodjes halen en half onsje worst zat en zei tegen die directeur dat ik dat niet meer wilde doen omdat het niets met de zaak te maken had. Mijn ouders werden gebeld dat ik niet meer hoefde te komen, maar werd wel wettelijk opgezegd met nog uit betaling van 3 maanden salaris. Ik dacht lekker 3 maanden vakantie te hebben, maar daar dachten mijn ouders anders over en ze stuurden mij naar het arbeidsbureau. Laten die nu verschillende baantjes aanbieden op ook weer een scheepvaartbureau. Zo kwam ik binnen 1 maand terecht op een klein scheepvaartkantoor als aankomend bediende (Ik had tenslotte wat ervaring). Daar kreeg ik 125 gulden in de maand. Bij dat bedrijf het hele vak geleerd (cognossementen maken, manifesten, lading boeken, contact met stuwadoors, douanedocumenten, vrachttarieven afspreken, waterklerken, expeditie en mijn hele leven daar profijt van gehad. Daar na twee jaar vertrokken omdat ik bij een groot scheepvaartkantoor weer meer kon verdienen, nl. 225 gulden. Vanuit dat bedrijf naar verplichte Militaire dienst gegaan. Na 1 jaar en 9 maanden weer terug bij dat bedrijf en daar nog maar kort gezeten, omdat ik naar die botenbouwer ging. Die lotgevallen bij de botenbouwer staan hierboven en daar na 2 jaar vertrokken met een half jaar salaris, omdat door die nieuwe weeldebelasting op pleziervaartuigen, mijn baan overbodig werd omdat er geen boot meer werd verkocht en toen terug naar een groot scheepvaart/expeditie en stuwadoorsbedrijf met 600 werknemers. Dat kon omdat ik intussen een Renaultje 4 had, Wat een weelde, een autootje, en hoefde dus niet meer op de brommer naar Rotterdam. Ik kreeg daar zowaar ongeveer hetzelfde salaris als in intussen bij die botenbouwer was gaan verdienen. Bij die baas, ik was toen bijna 25 jaar, mijn verdere werkzame leven gewerkt tot ik met 53 jaar met een mooie regeling afscheid kon nemen. Ik kreeg overigens na 6 maanden een auto van de zaak, daarna pas weer een eigen auto moeten kopen toen ik niet meer werkte.
    Hoe kan het denk ik wel eens als ik terug kijk. School vond ik niks, ik zat liever op de sportclub dan dat ik huiswerk maakte, alleen het noodzakelijke deed ik en was blij dat ik kon gaan werken toe ik het diplomaatje had gehaald. Wel later in avonduren diploma's Engelse en Duitse Handelscorrespondentie gehaald. Frans heb ik geleerd uit een boekje "Leer Frans in 6 weken voor de vakantie".
    Hoe ik geëindigd ben vertel ik maar niet. In ieder geval kijk ik tevreden terug op mijn werkzame leven.
  3. forum rang 7 A3aan 24 mei 2021 20:21
    quote:

    Eric519 schreef op 24 mei 2021 20:04:

    He, verder snap ik niet wat die boten-verhalen nu met Pharming te maken hebben ! Er wordt hier heel wat afgekletst ! Volgens mij is dat meer om de zeperts met Pharming wat te leren vergeten , ha ha !
    Dit is de radiodraad. Muziek draaien, een beetje babbelen, met elkaar, meeleven en niet over aandelen praten. Daar is voor Pharming de maanddraad voor.
    U zit verkeerd lijkt het.
  4. forum rang 7 A3aan 24 mei 2021 22:57
    quote:

    Misschien schreef op 24 mei 2021 21:43:

    Hoi A3aan,

    Je hebt gewoon een leuk leven gehad, met toeval, mazzel en een flexibele inslag, mooi hoor.

    Zeker met je vriendin is dat heel leuk gegaan.
    Het gaat je verder ook nog heel goed.
    Groet,
    Tini
    Klopt Tini. Ik vind zelf dat ik een fantastische lieve vrouw heb, lieve dochters en kleindochters en alles wat mijn hartje begeert.
    Verder heel veel succes in de sport gehad, zowel als deelnemer en trainer. Zit ik nog steeds als trainer in. Ook op dat gebied 5 keer Europacup mee gemaakt en dat naast een drukke baan in het bedrijfsleven. Door de sport nooit gedronken of gerookt. Was verder geen "wilde" jongen. voor stoere kerels ben ik misschien dan een "lulletje". Maar daar zit ik niet mee.
    Tini, gebruik je tijd goed en geniet van vooral je naasten. Dat is zo waardevol.
43.967 Posts
Pagina: «« 1 ... 1579 1580 1581 1582 1583 ... 2199 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.