Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

Laatste koers (eur) Verschil Volume
76,680   -1,640   (-2,09%) Dagrange 76,140 - 78,400 253.651   Gem. (3M) 318,9K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 340 341 342 343 344 ... 877 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 NLvalue 17 juli 2020 09:39
    @quote this:
    Het doen van koersvoorspellingen heeft vandaag niet zoveel zin, eerst even de slotveiling van vandaag afwachten. Om 17:36 mag iedereen een voorspelling doen wat er op maandag met de koers gebeurt.

    Maar interessanter is de onderbouwing van die voorspelling - daar kan iedereen z’n eigen beleggingsideetjes op los laten

  2. [verwijderd] 17 juli 2020 09:41
    quote:

    Quote this schreef op 17 juli 2020 09:28:

    En nergens in deze topic lees ik nog iets terug van een naderende claimemissie?
    Is dat struisvogelpolitiek dat hier gevoerd word, of.......?

    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/06...
    Deze is succesvol, maar de forecast ziet er bar slecht uit. Meerder retailers zijn al ingesprek of in
    Juridische correspondentie verwikkeld over huurkortingen/kwijtschelding.

    Dit aandeel word nu al ruim 2.5 week op koers 50 euro gehouden.
    30 juli wordt. Een bloedbad. Aandelen schiet richting 45 euro mijns inzien.

    Ga lekker ergens anders stemming lopen maken.

    Er speelt helemaal geen claim emissie of iets dergelijks.

    Die plaatsing van obligaties was juist met duidelijk verbeterde voorwaarden dan eerdere plaatsingen omdat het juist de goede kant op gaat volgens obligatie investeerders anders krijg je die verbetering in de voorwaarden niet.

    De enige reden waarom trollen hier dit soort sensatie lopen te maken is omdat de koers laag staat en dan de fundamenten aanpakken om de koers te rechtvaardigen ipv andersom.

    Zo eventjes iedereen hier op dit forum beschuldigen van struisvogelpolitiek.

    Als niemand het er over heeft zou jij het dan misschien niet verkeerd kunnen zien?

    Wat een post, wanneer voert IEX eens duimpjes omlaag in want niet OK klikken gaat ook weer te ver.
  3. [verwijderd] 17 juli 2020 10:14
    quote:

    Quote this schreef op 17 juli 2020 09:28:

    www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/06...
    Deze is succesvol, maar de forecast ziet er bar slecht uit. Meerder retailers zijn al ingesprek of in
    Juridische correspondentie verwikkeld over huurkortingen/kwijtschelding.
    In maart was het onbekend om in te schatten hoe de coronacrisis zou verlopen, dus hebben grote huurders een signaal afgegeven geen huur te willen betalen. Vastgoedeigenaren hebben aangegeven gewoon hun geld te willen zien. Uiteindelijk zullen ze ergens in het midden gaan zitten.

    Inmiddels zijn we in juli, waar de impact van de coronacrisis duidelijk is en de economie weer loopt. Huurders en verhuurders moeten samen aan de tafel om te beslissen hoe er afgerekend gaat worden over april en mei. M.i. is het niet meer dan eerlijk om huurkorting te geven en niet meer dan verstandig om kwijtschelding te geven waar nodig.

    De huurinkomsten over deze twee maanden zijn helemaal niet belangrijk voor URW, en huurkorting is allang in de koers verwerkt.. In de toekomst dalen de huurinkomsten misschien 10 a 15%, waardoor er ruimte blijft voor investeringen en een kleiner dividend. Op deze lage koers levert zelfs een kleiner dividend een erg aardige yield op.
  4. forum rang 7 Branco P 17 juli 2020 10:45
    quote:

    NLvalue schreef op 16 juli 2020 22:12:

    [...]

    Ik kijk naar URW /WHA als beleggingskeuze - de discussie over kwaliteit van het vastgoed is voor mij hetzelfde als een discussie over een bedrijf dat Calvé pindakaas maakt, vs een die Helaas pindakaas maakt.

    Het punt dat ik maakte (toen URW op 200 stond, en WHA al bezig was aan de duikvlucht) dat URW hetzelfde pad zou gaan volgen als WHA (als belegging) - met 1,5 jaar vertraging.

    Waarom 1,5 jr vertraging: omdat de WHA structuur veel simpeler is, de issues duidelijker, en de cijfers veel transparanter. Bij WHA waren de cijfers kl*te - maar dat was voor iedereen duidelijk. URW mgt verbloemt /verstopt erg veel, en verkoopt zelfs regelrechte onzin als je de voetnoten niet leest. ( en ja - je gaat in de Hj cijfers een sterke NRI performance van de VS zien - dan moet je je nog wel herinneren dat dat alleen komt doordat ze een accounting change hebben doorgevoerd)

    Waarom hetzelfde pad :
    - megalomane leiding die waarde dacht te kunnen toevoegen, door acquisitie in een markt die ze niet kenden, en waar niemand anders dacht dat te kunnen doen, en ze geen ervaring hadden.
    - gebrekkige strategische scherpte
    - veel te laat reageren op consumer megatrends
    - Wegverklaren van zwakke performance, ipv serieus extern te benchmarken
    - mogelijk wat financieringsdigetjes

    URW heeft wel een sterker mgt, en wat betere locaties - vooralsnog zie ik ze echter min of meer op hetzelfde pad .
    ik denk niet zozeer dat de leiding megalomaan is, hoewel je dat bij Fransen niet kunt uitsluiten. Ik denk eerder dat de CEO corrupt is en met de verkopende familie van de Westfield portefeuille een deal gemaakt heeft die in eerste instantie goed was voor deze familie en later de CEO hier nog rijkelijk voor beloond gaat worden. Unibail was destijds, na SPG, de meest ervaren winkelcentrumbelegger ter wereld en zij wisten donderds goed dat de Westfield portefeuille veel te duur was en dat een neergang in VS en UK onvermijdelijk was. Toch heeft de CEO de deal doorgedrukt, een hoop Westfield goodwill verzonnen en in het kader daarvan is men ook begonnen om Europese winkelcentra van het inferieure Westfield brand te gaan voorzien.. en als klap op de vuurpijl ook ondertussen veel mooi hoogwaardig kantoorvastgoed verkocht. Dat is wat er aan de hand is.

    Ik denk dus niet dat er sprake is van gebrekkige strategische scherpte en ook niet van te laat inspelen op trends (zeker niet voor wat betreft Europa). Wel is natuurlijk na de Westfield deal alles op alles gezet om de dramadeal zo veel mogelijk te verbloemen. Dat houdt ook boekhoudkundige trucjes in.

    Blijft echter wel overeind dat de Europese portefeuille de beste Europese portefeuille is die er is. Klepierre komt wel dicht in de buurt overigens en daarom is m.i. Klepierre nu de logischere keuze. URW vergelijken met WHA zou ik nog steeds niet doen, want dat geeft een verkeerde indruk. Op de langere termijn is de kwaliteit van het vastgoed doorslaggevend in winkelvastgoedland. De meeste WHA centra zullen achteruit gaan. De meeste URW centra in Europa zullen vooruit gaan. Dat komt door de verdere concentratie van winkels door de retailers in de flagship destinations, waarvan URW er een heleboel heeft.
  5. forum rang 7 Branco P 17 juli 2020 10:50
    quote:

    NLvalue schreef op 17 juli 2020 09:27:

    [...]

    Succes - het wordt in ieder geval een leerzame dag. Tot 12:30 business as usual - daar na wordt het extra goed opletten. (Denk ik)

    (Dus ik ga nu de heg maar even snoeien.., :-)

    Gebeurt er nu he-le-maal niets.. ondanks de enorme posities die ingenomen zijn.. dan worden we als kleine(re) belegger toch wel heel vakkundig gedold...
    Ik ben benieuwd NL value. Wat verwacht jij dan voor een koersbeweging na 12:30 op basis van jouw analyse van de uitstaande optieposities? Jij hebt je daarin behoorlijk verdiept, maar ik heb nog niet gezien dat je je verwachtingen hebt gedeeld.

    En hoezo worden we gedold als er he-le-maal niks gebeurt? Die uitspraak wil je misschien ook toelichten?

    Deel ons in jouw visie als je wilt! :)
  6. forum rang 7 Branco P 17 juli 2020 10:52
    quote:

    knapzak schreef op 17 juli 2020 10:20:

    De huurinkomsten zullen beduidend lager zijn, daar URW uitstel heeft gegeven tot Q3, diegene die wel betaalden en niet van het uitstel gebruik maakten waren vorige maand 20%.

    Dan zou dit kwartaal heel slecht moeten zijn maar het volgende kwartaal een uitschieter..
    De betalingsregelingen die ik heb afgesloten met retailers komen grosso modo neer op terugbetalen van 1 of 2 maandhuren over de periode juli 2020 -juni 2021. De ene keer verdeeld over H1 2021, de andere keer verdeeld over H2 2020. Soms heel specifiek: april wordt nabetaald in augustus en mei wordt nabetaald in januari 2021. Het wordt dus uitgesmeerd over langere periodes

  7. [verwijderd] 17 juli 2020 10:53
    quote:

    knapzak schreef op 17 juli 2020 10:20:

    De huurinkomsten zullen beduidend lager zijn, daar URW uitstel heeft gegeven tot Q3, diegene die wel betaalden en niet van het uitstel gebruik maakten waren vorige maand 20%.

    Dan zou dit kwartaal heel slecht moeten zijn maar het volgende kwartaal een uitschieter..

    Vorige maand schrijf jij, bedoel je dan juni??

    Of heb je het over de update van URW waarbij op 24 april werd gezegd dat ondanks iedereen uitstel was verleend over april er 20% was binnen gekomen.

    Uitstel over april wordt verwacht te worden betaald in Q3.
    Ook over mei is uitstel verleend van betaling en wordt betaling verwacht in Q4.

    Wat er mbt juni is gedaan is mij onbekend.

    nav het interview van de CFO eind juni is bekend dat URW verwacht dat sterke grote partijen gewoon 100% betalen
    Middelgrote bedrijven krijgen uitstel en bij kleinere bedrijven en mogelijk ook grotere die echt slecht gaan worden afspraken op maat gemaakt.

    ============

    Inderdaad is mede door het geven van uitstel tot na Q2 te verwachten dat Q2 extra slecht zal zijn aan ontvangen huurinkomsten.
    En ik ben het ook met je eens dat Q3 door het alsnog ontvangen van huren over april en zo ook met mei in Q4 deze er positiever uit zullen zien dan het kwartaal zelf, dat is logisch.

    Daarom hoop ik ook dat ze zeer duidelijk zullen zijn in het geven van informatie over;

    Hoeveel is er over de maanden april mei en juni ieder wel binnen gekomen
    Hoeveel over deze maanden is er uitgesteld en wordt nog verwacht in latere kwartalen.
    Maar ook gewoon, hoeveel wordt er niet meer verwacht maar verwacht men wel dat deze partijen weer gaan betalen of mogelijk zijn ze inmiddels weer begonnen met betalen.

    Hoe is de start van Q3 want betalingen gaan nu per maand dus juli zou ook al binnen moeten zijn of lopen er nog regelingen waardoor dit niet zo is..., hoeveel is er over juli binnen gekomen.

    Wat is de trend en wat zijn de verwachtingen.

    Een hogere koers voor een bedrijf is mooi meegenomen, kijk naar emissies van een aantal bedrijven waarvan de koersen hard gestegen waren, Tesla op 800, Jet op ergens in de 90 geloof ik, die besturen zien ook dat er belachelijke waarderingen staan die ideaal zijn om goedkoop geld op te halen namelijk tegen 0 rente en boekhoudkundig ijzersterk.

    Als koersen van fondsen structureel kapot worden gemaakt zoals in Nederland over het algemeen toch al het geval is neem je dat voordeel weg en wordt je altijd een veel te goedkope prooi.

    Worden koersen eerst flink lager gezet en wordt je vervolgens met een overname premie van 30% afgescheept op een koers die per saldo lager staat. Het grote geld regelt onderling wel weer wat en de particulier heeft weer het nakijken.

    Nee dit is niet gezond, het hele systeem is rotter dan ooit.

    Maar wat wil je met alle schuldvormen op records en daaroverheen de margin aankopen ook nog eens op records, waarderingen voor vele aandelen waar de dot.com bubble zelfs jaloers op is.

    =============

    De porto bestaat uit echt hoogwaardige delen, de middengroep die werk nodig heeft om te upgraden en de mindere delen die in de verkoop kunnen om omgebouwd te worden tot distributie centra of appartementen, afhankelijk van de locatie.

    Er is bijna geen huis of helemaal geen huis te koop op een normale waardering maar we gaan er wel even vanuit dat het retail vastgoed in 1 klap niks meer waard is en waarderen het dan ook maar even zo.

    Je ziet de deals van mindere centra ook nog steeds voorbij komen zodra de kopers de afspraken hebben kunnen maken met de gemeente over wat er mee gedaan mag worden en dan is er gewoon voor alle partijen een goede deal te maken.

    Kijk op funda in business hoe duur alles is, alles is tegenwoordig gelijk al een ontwikkeling of een belegging, alles wat iets goedkoper wordt aangeboden wordt gelijk gekocht en dat is nog ver boven waar ik zelf zou willen kopen om te ontwikkelen, nee zo zwak is de markt zeker nog niet.

    De waardering van URW slaat helemaal nergens op maar de markt kan wel langer extreem staan, we kennen genoeg voorbeelden waarvan je achteraf denkt hoe het in vredesnaam mogelijk is geweest.
  8. DancingSun 17 juli 2020 12:08
    quote:

    tietatovenaar schreef op 17 juli 2020 11:44:

    vooralsnog heb ik nog nooit zo een stabiel koersverloop gezien

    zeg maar....helemaal geen verloop
    hahaha. Ja inderdaad, daar zitten we dan met onze goeie gedrag en een melding in de agenda dat het een zeer volatiele dag zou worden.... mjah... dag is nog niet voorbij, wat niet is kan nog komen :-D
  9. knapzak 17 juli 2020 12:21
    quote:

    R0ME0 schreef op 17 juli 2020 10:53:

    [...]

    Vorige maand schrijf jij, bedoel je dan juni??

    Of heb je het over de update van URW waarbij op 24 april werd gezegd dat ondanks iedereen uitstel was verleend over april er 20% was binnen gekomen.

    Uitstel over april wordt verwacht te worden betaald in Q3.
    Ook over mei is uitstel verleend van betaling en wordt betaling verwacht in Q4.

    Wat er mbt juni is gedaan is mij onbekend.

    nav het interview van de CFO eind juni is bekend dat URW verwacht dat sterke grote partijen gewoon 100% betalen
    Middelgrote bedrijven krijgen uitstel en bij kleinere bedrijven en mogelijk ook grotere die echt slecht gaan worden afspraken op maat gemaakt.

    ============

    O Romeo, dat bedoelde ik inderdaad. Bedankt voor de correctie!

    ============

    Toch knap hoe "ze" de koers strak tussen de 50,40 en 50,50 houden i.v.m. expiratiedatum vandaag.

    MAAR WAT GAAT ER DAARNA GEBEUREN????

    Keihard omhoog of keihard nog lager?

    WIE WEET HET?
  10. forum rang 6 Lamsrust 17 juli 2020 12:22
    quote:

    Branco P schreef op 17 juli 2020 10:45:

    [...]

    ik denk niet zozeer dat de leiding megalomaan is, hoewel je dat bij Fransen niet kunt uitsluiten. Ik denk eerder dat de CEO corrupt is en met de verkopende familie van de Westfield portefeuille een deal gemaakt heeft die in eerste instantie goed was voor deze familie en later de CEO hier nog rijkelijk voor beloond gaat worden. Unibail was destijds, na SPG, de meest ervaren winkelcentrumbelegger ter wereld en zij wisten donderds goed dat de Westfield portefeuille veel te duur was en dat een neergang in VS en UK onvermijdelijk was. Toch heeft de CEO de deal doorgedrukt, een hoop Westfield goodwill verzonnen en in het kader daarvan is men ook begonnen om Europese winkelcentra van het inferieure Westfield brand te gaan voorzien.. en als klap op de vuurpijl ook ondertussen veel mooi hoogwaardig kantoorvastgoed verkocht. Dat is wat er aan de hand is.

    Branco, ik respecteer je inhoudelijke posts zeer, maar hier vlieg je volledig uit de bocht. Je beschuldigt zowel de Lowy family als de heer Cuvillier van ernstige strafrechtelijke vergrijpen (niet ambtelijke omkoping, oplichting van beleggers) waar nog niet het minste snippertje van bewijs voor te leveren is. Ik adviseer je deze zware beschuldiging zo spoedig mogelijk terug te nemen, voordat het ongewenste repercussies gaat hebben. Je mag namelijk op een toch wel serieus publiek medium niet zomaar iemand van een strafrechtelijk vergrijp beschuldigen.
  11. forum rang 6 matad 17 juli 2020 12:31
    quote:

    Branco P schreef op 17 juli 2020 10:45:

    [...]

    ik denk niet zozeer dat de leiding megalomaan is, hoewel je dat bij Fransen niet kunt uitsluiten. Ik denk eerder dat de CEO corrupt is en met de verkopende familie van de Westfield portefeuille een deal gemaakt heeft die in eerste instantie goed was voor deze familie en later de CEO hier nog rijkelijk voor beloond gaat worden. Unibail was destijds, na SPG, de meest ervaren winkelcentrumbelegger ter wereld en zij wisten donderds goed dat de Westfield portefeuille veel te duur was en dat een neergang in VS en UK onvermijdelijk was. Toch heeft de CEO de deal doorgedrukt, een hoop Westfield goodwill verzonnen en in het kader daarvan is men ook begonnen om Europese winkelcentra van het inferieure Westfield brand te gaan voorzien.. en als klap op de vuurpijl ook ondertussen veel mooi hoogwaardig kantoorvastgoed verkocht. Dat is wat er aan de hand is.

    Ik heb dit al diverse malen geschreven.
    Ik denk dat als hier een onderzoek naar zou zijn gestart er heel wat boven zou zijn gekomen.

    Groet.
  12. tietatovenaar 17 juli 2020 12:31
    quote:

    knapzak schreef op 17 juli 2020 12:21:

    [...]

    O Romeo, dat bedoelde ik inderdaad. Bedankt voor de correctie!

    ============

    Toch knap hoe "ze" de koers strak tussen de 50,40 en 50,50 houden i.v.m. expiratiedatum vandaag.

    MAAR WAT GAAT ER DAARNA GEBEUREN????

    Keihard omhoog of keihard nog lager?

    WIE WEET HET?

    door al die verhalen van t kan wel naar de 35 lig ik nu al 1,5 maand te wachten om voor 40 bij te kopen.
    hoopte dat dit vandaag gaat lukken, anders toch maar voor 50 ofzo bijkopen, das ook nog onder mijn gak.
  13. [verwijderd] 17 juli 2020 12:47
    De open interest in de normale opties is in zo een juli moment natuurlijk niet heel bepalend maar wie weet wat voor exotics de grote spelers onderling weer afgesloten hebben.

    Die kunnen onderling alles verzinnen en dan hoppa, onderlinge afspraken, 1 wint 1 verliest, succes en zoiets wordt dan af en toe van de belastingbetaler overeind gehouden...., en de andere kant...... misschien noemen ze het daarom wel exotics.
17.525 Posts
Pagina: «« 1 ... 340 341 342 343 344 ... 877 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.