Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

Hagemeijer sexier ?

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. diederique 4 maart 2005 22:15
    Wat is het toch stil in Naarden. Wat gebeurt er toch allemaal achter die 4 muren ? Ondanks dat de markt 'roept' om nadere informatie naar aanleiding van de weinig concrete outlook 2005 is de respons nihil.

    Vandaag weer een berichtje van Stroeve -die HGM op sell blijft rangschikken- over de twijfels betreffende de ontwikkelingen in Engeland.
    Stroeve is niet de eerste die zijn of haar twijfels uit over de haalbaarheid van de reorganisatie in Engeland. Ook in de pers is een aantal keren de vaagheid en de weinig inspirerende prognose voor dit jaar aangehaald.
    Dit betekent niet dat er geen vertrouwen in HGM aanwezig is, maar ik vind dat HGM best wat 'sexier' met de pers mag omgaan; met andere woorden 'maak gebruik van de mogelijkheden en de kracht, die via het woord zijn gegeven. "Praat de pers en de beleggers eens bij; daar heeft men recht op".

    Bovendien is het jammer dat we met een euforische AEX en Dow etc. zo rond de 2,09-2,16 blijven hangen. Het zou spijtig zijn als de 1e kwartaal outlook in april a.s in een ander beursklimaat zou vallen. Alhoewel HGM (schijnbaar) niet echt een fonds is dat sterk met de markt meegaat, is het niet irreeel te veronderstellen dat de koers van HGM (nog) meer is gebaat
    bij optimistische beleggers.

    Wie weet wordt het volgende week Hagemeijer-week met nieuwe informatie !
  2. diederique 7 maart 2005 17:11
    Gelet op de koersen van de afgelopen week is de trend mijns inziens down.
    Dit is volgens mij mede het gevolg van de non-communicatie van HGM richting de markt. In vele artikelen van analisten is de outlook 2005 bestempeld als vaag en niet echt boeiend; eind vorige week is nog een publicatie verschenen waarin de (goede) voortgang in Engeland sterk ter discussie wordt gesteld.

    Ik blijf dan ook persisteren in mijn mening dat het nu HET MOMENT is enige voorpublicatie te geven op de eerste kwartaalberichtgeving in april a.s.
    Onzekerheid maakt onbemind, hetgeen wordt uitgedrukt in veel lagere omzetten en een druk op de koers.
  3. [verwijderd] 7 maart 2005 17:30
    ik deel je mening wat betreft de karige info anderzijds ze zijn bij hgm goed bezig en zolang we de komende tijd meer trading-updates krijgen zoals de laatste mogen ze van mij in alle rust hun werk doen. wat betreft een correctie niet perse een deel van de uitstaande stukken is in handen van de banken en institutionelen exact weet ik dat helaas niet ik schat 20% dat laat p/m 440 mio stukken voor de vrije handel daarvan is bijna 70% boven de 2,07 verhandeld plus de stukken die bij particulieren lt op "de plank liggen" dus een correctie is niet perse aanstaande groet sjibbie
  4. diederique 9 maart 2005 18:17
    In april aanstaande de trading update betreffende onder meer het eerste kwartaal 2005. HGM moet met een eigen publicatie komen die integraal door de pers kan worden overgenomen, dus geen vragen-oproepende bewoordingen maar klare taal. En De Becker moet met meer flair zijn bedrijf aan de wereld verkopen (communicatief).

    Vandaag (weer) een teleurstellend verloop; na de jaarcijfers 2004 en outlook 2005 is de koers ongeveer 4,5% gedaald (in een hosannasfeer op de AEX en Dow etc.) De omzetten vandaag waren die van een 'incourant' fonds, relatief gezien. HGM is even out of picture, maar daar zal over een aantal weken geen sprake meer van kunnen (moeten) zijn.
    De nieuwe manager in Engeland, mr Rod Stoyel, zal in april a.s. zijn plannen met betrekking tot de reorganisatie van de distributie op tafel moeten leggen. En er nu maar op vertrouwen dat hij met een goed onderbouwd beleidsplan komt. Hij heeft een zware job to do. In Engeland is in de jaren 2003-2004 meer dan euro 180.000.000,- verlies geleden. Verwacht wordt dat HGM lering heeft getrokken uit het verleden, want de eerste grote misstap kan wel eens de laatste stap zijn.

    Ik vertrouw (nog steeds) op een goed Hagemeijer-beursjaar 2005 (de minder slechte cijfers van 2005 en de te verwachten winst in 2006 e.v. voor ogen houdend).

  5. Dr. G-spot 9 maart 2005 19:13
    Even voor de volledigheid Financial calendar Hagemeyer 2005

    23-02-2005
    Publication Annual Results 2004

    01-04-2005
    Publication Annual Report 2004

    21-04-2005
    Trading Update Q1

    26-04-2005
    Annual General Meeting of Shareholders

    26-08-2005
    Publication Interim Results 2005

    27-10-2005
    Trading Update Q3

  6. diederique 10 maart 2005 22:41
    England is the place for me ?..............

    Neem s.v.p. de moeite deze publicaties -in the Liverpool Post van september 2004- eens door te lezen; mij verbaast het dan ook niet dat de nodige commotie eind vorige maand (zie artikelen van 17.32 uur) is ontstaan over het sluiten van de vestiging en de ontslagen. Er is voor zover ik kan nagaan nog geen enkele reactie van HGM (Newey &Eyre) in de pers geplaatst. (communicatie ?)
    Hoe lang kan een onderneming zich distantieren van deze kritiek van
    derden?

    Hierbij teken ik aan er van uit te gaan, dat alle informatie juist is en in de juiste context is geplaatst.

    icliverpool.icnetwork.co.uk/0100news/...

    icliverpool.icnetwork.co.uk/0100news/...

  7. LarryNL 10 maart 2005 23:46
    Ik ben benieuwd hoe morgen de koers gaat reageren na de afhandeling van de overname van Rexel. Deze sluit officieel morgen 11 maart en met de positieve update van Intel kunnen we morgen een leuke dag beleven al heeft IT nog niet zo heel veel met HGM te maken.. maar wie weet kan HGM van een positieve beursdag profiteren.
    IK blijf er net als D. op hameren dat er meer duidelijkheid over de UK moet komen. Dit zal de komende weken dan ook mijn sterkste aandacht krijgen. De positieve groeicijfers in duitsland van de industriele productie in januari maken het beleggen in HGM weer wat draaglijker.

    L.
  8. diederique 11 maart 2005 17:54
    Non respons

    Gisteren een vriendelijke email verzonden aan HGM in Naarden met het verzoek of men wil reageren op de artikelen in Liverpool Echo van 24 en 25 februari jl. Newey &Eyre zouden in een felle discussie zijn met de gemeente en employe's.
    Heden nog geen reactie vernomen.

    Vandaag een mail naar de Liverpool Echo verzonden met de vraag wanneer een volgende publicatie hieromtrent zal plaatsvinden.

    Nu maar afwachten of iemand het respect kan opbrengen te reageren met wel of zonder antwoord.
    Of heeft een van jullie nog recenter nieuws omtrent de verwikkelingen in het o zo belangrijke Engeland ?!
  9. diederique 14 maart 2005 17:51
    Oorzaak Engeland (en last van grote valutaverliezen door lage dollar ?

    Apart of misschien tekenend dat HGM Naarden geen enkel teken van leven geeft op vragen, die door diverse serieuze forumleden (en HGM beleggers) zijn gesteld. Een reactie van 'geen commentaar' zou al geapprecieerd worden.
    Het blijft gissen wat de non-communicatie voor oorzaak heeft; suggestief uitgedrukt: reorganisatie Engeland valt tegen (een en ander wordt geillustreerd door de berichten in de Liverpool Echo).

    quote:

    DIEDERIQUE schreef:

    Non respons

    Gisteren een vriendelijke email verzonden aan HGM in Naarden met het verzoek of men wil reageren op de artikelen in Liverpool Echo van 24 en 25 februari jl. Newey &Eyre zouden in een felle discussie zijn met de gemeente en employe's.
    Heden nog geen reactie vernomen.

    Vandaag een mail naar de Liverpool Echo verzonden met de vraag wanneer een volgende publicatie hieromtrent zal plaatsvinden.

    Nu maar afwachten of iemand het respect kan opbrengen te reageren met wel of zonder antwoord.
    Of heeft een van jullie nog recenter nieuws omtrent de verwikkelingen in het o zo belangrijke Engeland ?!
  10. diederique 15 maart 2005 12:32
    Engeland !!!!!!!!!

    Hieronder het laatst gepubliceerd artikel over de problemen in Runcorn.
    Het verbaast me ten zeerste dat ANP zich hier nog niet op heeft gestort; gelukkig maar, want dat zal HGM (en de koers) absoluut geen goed doen, dunkt me. Een emergency-meeting wordt niet 'zomaar' georganiseerd. Zou het dan toch kunnen liggen aan de wijze waarop dit soort beslissingen publikabel wordt gemaakt ?! Communicatie !
    Ik ben benieuwd hoe HGM een en ander zal verwoorden in het verslag over het eerste kwartaal 2005.

    Electrical distributors meet MPs as 500 jobs go Mar 10 2005


    Weekly News


    AN emergency meeting was held this week between MPs and company directors after the decision was made to axe 500 jobs at an electrical distribution centre in Runcorn.

    Mike Hall, MP for Weaver Vale, joined Halton MP Derek Twigg in talks with senior management on Friday after it was announced the Hagemeyer plant at Manor Park was shutting down.

    It was hoped something could be done to salvage the mass job losses. However, the forced redundancies are still scheduled to take place once a 90-day consultation process is complete.

    The factory is considered too unstable to remain open following yearly cash losses, a series of logistical problems and a computer crash in 2002 which added to dwindling profits.

    Although workers are being encouraged to relocate to a depot in Warrington, there will only be 120 jobs.

    However, Mr Hall said the company appeared to be doing everything possible to signpost workers towards job opportunities and help stem the losses.

    Mr Hall said: 'Derek Twigg and myself attended a meeting with a couple of people and it was explained to us how they are losing business and money.

    'Unfortunately the national distribution centre in Runcorn is not sustainable and they have got to change the way they conduct the business.

    'The directors are now aiming to improve the skills of their workforce. They are being given on-line access to jobs and fork-lift truck training to help them find new jobs.'

    The Dutch-owned company will close the warehouse on September 1, while bosses concentrate on their regional depots.

    A spokesman for Hagemeyer said the company had done more than its statutory requirements to assist people back into work.


  11. diederique 26 maart 2005 20:10
    "Het blijft voortduren met negatieve publiciteit in Engeland, al is het een regionaal bericht. In de Nederlandse pers tot op heden geen enkel signaal te vinden, ondanks dat dit het 5e 'nieuwtje' is. Ook niet van Hagemeijers zijde; het is vaak beter zelf als bedrijf de pers te benaderen met een publikatie, dan dat de geruchtenstroom een eigen leven gaat leiden.
    In het eerste geval heb je de regie meer in eigen hand.
    Ik vertrouw er maar op dat HGM valide redenen heeft over de voorvallen in Engeland niet uit te weiden."
    ==========================================================================

    Regional news Liverpool Post

    Temporary workers blamed for closure Mar 24 2005

    By Simon Drury, Weekly News


    STAFF at an electrical distribution centre which is to close with the loss of 500 jobs have hit out at claims the poor quality of temporary workers ruined the business.

    They say bad management and overstaffing are to blame for the problems.

    The Hagermeyer plant on Runcorn's Manor Park is to close in September.

    It was hoped something could be done to salvage the mass job losses but the forced redundancies are still scheduled to take place once a 90-day consultation process is complete.

    The factory is considered too unstable to remain open following yearly cash losses, a series of logistical problems and a computer crash in 2002 which added to dwindling profits.

    Although workers are being encouraged to relocate to a depot in Warrington, there will only be 120 jobs available there.

    In a briefing to councillors, Halton Borough Council leader Tony McDermott said: 'Hager-meyer has announced it is closing. The reason cited is the poor quality of the temporary labour they use, which has caused problems with production.

    'Over the past couple of years, the company has adopted a policy of employing more staff through temps and it would seem to have backfired.'

    Furious staff say the firm is massively over-staffed and often workers had unsuccessfully begged managers to allow them to go home because there was nothing to do.

    One long-term employee told the Weekly News: 'It is a disgrace to claim that this is the fault of temporary workers entirely. It is true that some of the temps weren't up to scratch but, then again, we believe a lot of them were being employed when they weren't needed.

    'At Christmas, staff were expected to work to 7pm but we spent most of the day standing around with nothing to do.

    'On several occasions, people asked to go home without pay but were told they would have to stay. With that sort of management, it is no wonder the plant has gone under.'

    The Dutch-owned company will close the warehouse on September 1, while bosses concentrate on regional depots.

    It is hoped the British arm of the company can be improved, which includes Newey & Eyre outlets across the North West.

    A spokesman for Hagermeyer said the company had done more than its statutory requirements to assist people back into work.



  12. diederique 4 april 2005 13:15
    "eindelijk dan een bericht uit Naarden van een reeds op 1 april jl. in het buitenland gepubliceerde annonce. Dus 'oud nieuws' voor ons als forumleden. Je kunt je (blijven) afvragen waarom HGM niet alerter de pers bedient. Communicatie blijft blijkbaar moeilijk. Het zou HGM prijzen als ze een volgende keer het buitenland voor zijn en de beleggers van vers-van-de pers messages bedienen."

    --------------------------------------------------
    Hagemeyer gebruikt opbrengst voor schuldaflossing

    CORR: Hagemeyer: netto-opbrengst verkoop EUR 8 mln

    Hagemeyer: jaaromzet HAPE 2004 EUR 44 mln

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Hagemeyer nv heeft per 1 april 2005 Hagemeyer Asia-Pacific Electronics (HAPE) verkocht aan The Fermionic Group Pty ltd, aldus het handelsbedrijf maandag.

    De verkoop levert het bedrijf circa EUR 8 mln op in contanten. Hiermee wil Hagemeyer een deel van zijn senior schuld aflossen.

    HAPE richt zich op de distributie van elektronische componenten, benodigdheden en aanverwante producten aan producenten in de regio Azie-Pacific, voornamelijk in Australie, Nieuw-Zeeland en Singapore.

17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.